Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Μαρκογιαννάκης: «Μιλώ για έναν απόλυτο εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης»
  • [02] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Ό,τι λέμε προεκλογικά να το λέμε και μετεκλογικά
  • [03] Α. Γεροντόπουλος: «Απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν»
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης
  • [05] Κακλαμάνης, Σκουρλέτης, Ανδρουλάκης, Μαρκόπουλος για τρόικα, Σύνοδο
  • [06] Νέα παράταση έως τις 16 Ιουλίου για τις ληξιπρόθεσμες
  • [07] Ταχυδρομούνται 500.000 εκκαθαριστικά - Τα 330.000 χρεωστικά

    [01] Χ. Μαρκογιαννάκης: «Μιλώ για έναν απόλυτο εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης»

    Για μένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η δημόσια διοίκηση, το κράτος, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη ενός απόλυτου εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, σημαίνει και κλείσιμο, σημαίνει και συγχωνεύσεις. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει και μια πρόβλεψη για το μέλλον των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για αποκρατικοποιήσεις:

    ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η δημόσια διοίκηση. Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι το κράτος».

    ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Μιλώ για έναν απόλυτο εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης εν ευρεία έννοια, που σημαίνει και κλείσιμο, που σημαίνει και συγχωνεύσεις, σημαίνει αυτό το οποίο λέγαμε ως ΝΔ παλιότερα, το 2004, ότι θα κάναμε και δεν το κάναμε σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και οι εργαζόμενοι εκεί»;

    ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει και μια πρόβλεψη το τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:39

    Είδηση: 16292

    [02] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Ό,τι λέμε προεκλογικά να το λέμε και μετεκλογικά

    Για λάθη και παραλείψεις μίλησε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση η προσπάθεια που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια δεν μπορεί να εκτιμηθεί σωστά σήμερα. Αναφερόμενος σε αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα, υποστήριξε ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ήταν απλά ένα κόμμα εξουσίας, είχε στελέχη τα οποία δεν ήταν ό,τι καλύτερο για το κόμμα και τα οποία ήταν σε όλες τις συντεχνίες και δεν άφηναν τίποτα να προχωρήσει. Μιλώντας για το προγραμματικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τα τρία κόμματα, υπογράμμισε ότι δεν παίζει ρόλο το ποιος θα το υλοποιήσει, αλλά το να λέγονται και μετεκλογικά αυτά που λέγονταν προεκλογικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Έγιναν πολλά λάθη και πολλές παραλείψεις, όμως σε καμία περίπτωση αυτή η προσπάθεια που έγινε αυτά τα δυο χρόνια δεν μπορεί να εκτιμηθεί σωστά σήμερα».

    Ο. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα κόμματα, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για τα στελέχη. Αυτοί ήταν σε όλες τις συντεχνίες, δεν άφηναν τίποτα να προχωρήσει».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί τους είχατε»;

    Ο. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Διότι το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ήταν ένα κόμμα απλά εξουσίας, δεν το ξέρετε; Για αυτό είπε ο Βενιζέλος ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του».

    Ο. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα προγραμματικό πλαίσιο των τριών κομμάτων. Το αν θα τα κάνει ο Γιάννης, ο Γιώργος ή ο Χρήστος δεν έχει κανένα ρόλο. Ένα πράγμα πρέπει να μας διακρίνει, ό,τι λέμε προεκλογικά να το λέμε και μετεκλογικά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:36

    Είδηση: 16291

    [03] Α. Γεροντόπουλος: «Απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν»

    Οι αποκρατικοποιήσεις έπρεπε να είχαν γίνει χθες, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Άκης Γεροντόπουλος, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο εφεδρείας, αλλά, όπως διευκρίνισε, με τον τρόπο που την έχει θέσει η ΝΔ στο παρελθόν και όχι με τον τρόπο που πήγε να την περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, επισήμανε ότι μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε δικές μας προτάσεις και να βρούμε ισοδύναμα μέτρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν έχει σημασία αν μας υποχρεώνουν από έξω ή όχι, εμείς πρέπει να τα κάνουμε έτσι και αλλιώς, έπρεπε να τα έχουμε κάνει χθες».

    ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι απολύσεις δεν πρόκειται να γίνουν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εφεδρεία»;

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Εφεδρεία όπως την έχουμε πει εμείς στο παρελθόν, όχι όπως πήγε να την περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

    ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    Α. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η τρόικα και όλοι στην Ευρώπη έχουν καταλάβει ότι αυτό το μείγμα πολιτικής που πήγαν να περάσουν τα τελευταία δυο χρόνια έχει αποτύχει, επομένως μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε δικές μας προτάσεις και να βρούμε ισοδύναμα μέτρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:34

    Είδηση: 16282

    [04] Π. Σκουρλέτης: Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης

    Την άποψη ότι το να πει η κυβέρνηση στην τρόικα να μην έρθει στη χώρα μας αν η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ιταλία και την Ισπανία δεν ισχύσει και για μας, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως αν είναι μια φορά δύσκολο το να υπάρξει μια απόφαση για το μέγεθος της ιταλικής και της ισπανικής οικονομίας, είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο το να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αντιμετώπιση της περίπτωσης της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί εμείς να χρησιμοποιούμαστε ως φόβητρο για να μην ζητά η υπόλοιπη Ευρώπη. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι σε αυτό θα συνδράμει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κος Τσίπρας στην πανελλαδική συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση να πει στην τρόικα να μην έρθει στη χώρα μας, αν η απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ιταλία και την Ισπανία δεν ισχύσει και για μας».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που θα είχε να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να διορθώσει την στάση της τις προηγούμενες μέρες, η οποία χαρακτηρίστηκε από μία παντελή απουσία στη συζήτηση που γινόταν στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε μια εκ νέου εκ μέρους της κατάθεση διάθεσης πλήρους αποδοχής της πολιτικής του μνημονίου».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αν είναι μια φορά δύσκολο να υπάρξει μία απόφαση για το μέγεθος της ιταλικής και της ισπανικής οικονομίας, είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο το να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αντιμετώπιση της περίπτωσης της Ελλάδας. Αν τώρα δηλαδή δεν το βάλουμε, τι θα είμαστε, ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την πολιτική της εθνικής υποταγής τελικά».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Δεν μπορεί όμως τελικά εμείς να χρησιμοποιούμαστε ως φόβητρο, ως ένα άλλο δηλαδή ξανά πειραματόζωο, για να μην ζητά η υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιφυλάσσουμε για τον εαυτό μας αυτόν τον ρόλο. Μ' αυτήν την έννοια θέτω δηλαδή την ανάγκη το να υπάρξει αυτή τη στιγμή μια ισχυρή φωνή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κι εδώ προφανώς σ' αυτό εμείς θα συνδράμουμε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 14:33

    Είδηση: 16279

    [05] Κακλαμάνης, Σκουρλέτης, Ανδρουλάκης, Μαρκόπουλος για τρόικα, Σύνοδο

    Ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πετύχουμε την επιμήκυνση και ανέφερε ότι όσα επετεύχθησαν από την Ισπανία και την Ιταλία στη Σύνοδο δεν έγιναν γιατί χτύπησε ο Ραχόι το χέρι στο τραπέζι αλλά γιατί είχε εξαγγείλει μεγάλο πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Το ίδιο είχε κάνει και η Ιταλία, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει άλλες περικοπές. Επισήμανε ότι το κλειδί για να πετύχουμε είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την έκθεση της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

    Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή απουσία στη Σύνοδο, και πως όφειλε έστω και καθυστερημένα να κινηθεί όπως και η Ισπανία και να ζητήσει να έχει την ίδια αντιμετώπιση από τους εταίρους. Τόνισε ότι καλό θα ήταν να μην έρθει η τρόικα, καθώς όπως είπε δεν είναι οι αρμόδιοι για να προχωρήσουμε σε συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση. Επανέλαβε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι το καλύτερο είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε ως χώρα ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να παίρνουμε από την Ευρώπη α λα καρτ, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ακόμη ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι και επιχειρηματίας για αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε σε μια μορφή αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα δήλωσε ότι τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας έχουν οι αντιμεταρρυθμιστικές δημαγωγικές δυνάμεις.

    Ο κ. Μαρκόπουλος αναφερόμενος στη Σύνοδο, είπε πως η χώρα δεν είχε διαπραγματευτική πολιτική και αυτό φάνηκε γιατί δεν υπήρξε κάποια επίσημη δήλωση ότι η Ελλάδα θέλει να μπει στο νέο κανονισμό περί εξαίρεσης του χρέους από τον τραπεζικό μηχανισμό. «Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση συνεχίζει να κατεβαίνει σκαλοπάτια, την πολιτική που ακολούθησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τώρα θα ακολουθήσει και ο Γιάννης Στουρνάρας». Πρόσθεσε ότι η χώρα για να προχωρήσει πρέπει να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, το ζητούμενο όμως -όπως είπε- «είναι με ποιες και με ποια στρατηγική, να είναι αποδεκτές από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Στις προγραμματικές πρέπει να εκφράζεται η ελληνική στρατηγική για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε. Σημείωσε επίσης, ότι περιμένει να ακούσει το ελληνικό σχέδιο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αυτό που πρέπει να πουληθούν -όπως είπε- είναι αυτά που είναι χρεωστικά και όχι αυτά που μας δίνουν κέρδος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 12:46

    Είδηση: 16266

    [06] Νέα παράταση έως τις 16 Ιουλίου για τις ληξιπρόθεσμες

    Νέα παράταση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφασή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η ρύθμιση αφορά χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Στη ρύθμιση υπάγονται τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 10.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα με οφειλές έως 75.000 ευρώ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 16283

    [07] Ταχυδρομούνται 500.000 εκκαθαριστικά - Τα 330.000 χρεωστικά

    Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τα 330.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, θα πρέπει να εξοφλήσουν από έναν έως και τρεις διαφορετικούς φόρους μαζί, είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου είτε σε τρεις δόσεις, εκ των οποίων την 1η μέχρι το τέλος Ιουλίου, την 2η μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την 3η μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.

    Πρόκειται για τον αυξημένο φόρο εισοδήματος (λόγω της μείωσης του αφορολογήτου, της μείωσης των εκπτώσεων δαπανών και τα τσουχτερά τεκμήρια διαβίωσης), την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το έτος 2011 (η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% σε όσα εισοδήματα του προηγούμενου έτους υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ) και το τέλος επιτηδεύματος του έτους 2011, το οποίο ανέρχεται σε 400-500 ευρώ και επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2011 ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

    Με την έκδοση της νέας αυτής, 3ης κατά σειρά, «παρτίδας» εκκαθαριστικών, οι φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν εκκαθαριστεί φθάνουν πλέον τα 1,4 εκατομμύρια.

    Υπολείπονται προς εκκαθάριση τουλάχιστον άλλες 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, πολλές από τις οποίες αναμένεται να εκκαθαριστούν εντός του Ιουλίου, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο ο αριθμός των φορολογουμένων των οποίων οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν από τον Αύγουστο και μετά και οι οποίοι θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά φόρων υποχρεωτικά σε δύο δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: K. Τσάβαλος

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 12:12

    Είδηση: 16264


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 July 2012 - 16:49:54 UTC