Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κ. Παπούλιας για το Σύμφωνο Ανάπτυξης και τις ελληνικές θέσεις
  • [02] Μπαρόζο: Ημερομηνία ορόσημο η 29η Ιουνίου για την Ευρώπη
  • [03] Μέρκελ: Οι αποφάσεις, οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές
  • [04] Με απόλυτη πλειοψηφία ο Ε. Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος της Βουλής

    [01] Ο Κ. Παπούλιας για το Σύμφωνο Ανάπτυξης και τις ελληνικές θέσεις

    Χωρις μονομερείς ενέργειες και σε πνεύμα συνεργασίας με τους εταίρους χρειάζεται να γινουν ολες οι προσαρμογες για να γινει το ελληνικό πρόγραμμα και αποτελεσματικό και και πιο δίκαιο, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδο Κορυφής.

    Επισήμανα τον επείγοντα χαρακτήρα ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, είπε ο κ. Παπούλιας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε:

    «Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση εγκρίθηκε η δημιουργία συμφώνου για ανάπτυξη και απασχόληση, μέτρα άμεσης εφαρμογής για την αντιμετώπιση πιέσεων απο αγορές. Με το συμφωνο για την ανάπτυξη έγινε σαφές οτι η ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα που θα βασίζεται σε υγιή δημόσια οικονομικά, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και επενδύσεις για τόνωση ανάπτυξης και απασχόλησης. Αποφασίστηκε η αύξηση των πόρων για την ανάπτυξη, όμως η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και η εκτόξευση της ανεργίας, ιδίως των νέων, καθιστούν απολύτως αναγκαίο να στηριχθεί άμεσα και πιο αποφασιστικά η ανάκαμψη της οικονομίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 16:12

    Είδηση: 16147

    [02] Μπαρόζο: Ημερομηνία ορόσημο η 29η Ιουνίου για την Ευρώπη

    Η 29η Ιουνίου θα είναι μια ημερομηνία ορόσημο για την Ευρώπη, αφού έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη Ενωση με τη αποφαση για τον εποπτικό μηχανισμό για τις τράπεζες, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαικής επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του για τα αποτελεσματα της Συνόδου.

    Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι που επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του δήλωσε ότι η απόφαση για τρία κρίσιμα πόστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη αναβλήθηκε για τον Ιούλιο εξαιτίας της απουσίας της Καγκελαρίου Μέρκελ, που αναχώρησε από τις Βρυξέλλες πριν από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου. Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είχαν πει στο Reuters την Παρασκευή ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ ΓΙουνκέρ θα παρέμενε στο τιμόνι του Eurogroup και μετά τη λήξη της θητείας του τον Ιούνιο. Επιπλέον, είχαν πει ότι για προϊστάμενος του μελλοντικού, μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης ESM προαλείφεται ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλιγκ, διευθυντής του υφιστάμενου, προσωρινού μηχανισμού ESM.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, Reuters

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 17:06

    Είδηση: 16144

    [03] Μέρκελ: Οι αποφάσεις, οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές

    Η Αγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της για τη σύνοδο ανέφερε οτι 1) Η ΕΚΤ πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο με νέα διάρθρωση. Εάν υπάρξει αυτή η δυνατότητα τότε ομόφωνα θα αποφασίσουμε αν αυτός ο θεσμικός φορέας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας. Και με αυτόν το φορέα να προχωρήσουμε σε άμεση χρηματοδότηση ενός κράτους με προυπόθεση πάντα την δημοσιονομική εξυγίανση

    2)Η επαναχρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών πρέπει να περάσει μέσω EFSF

    3) τα όργανα και δυνατότητες που έχουμε μέσα στο σύστημα επαναχρηματοδότησης για να μπορούμε να εγγυηθούμε αυτη τη φορά. Μας ενδιαφέρει να δούμε αν μπορούμε να παρέμβουμε στην πρωτογενή ή δευτερογενή αγορά και πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Να τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να αποφασίσουμε μετά πώς να κινηθούμε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 16:09

    Είδηση: 16135

    [04] Με απόλυτη πλειοψηφία ο Ε. Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος της Βουλής

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναδείχθηκε, με απόλυτη πλειοψηφία, νέος πρόεδρος της Βουλής. Στη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί, ψήφισαν υπέρ του κ. Μεϊμαράκη 223 βουλευτές ενώ 66 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 1 βουλευτής ψήφισε άκυρο.

    Νέο ρεκόρ ψήφων από τη μεταπολίτευση και μετά, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον κ. Μεϊμαράκη ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης.

    Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ).

    Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έριξε στην κάλπη διασκεδάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν ενοχλημένο για την αντικατάστασή του.

    Πριν από την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας το νενομισμένο όρκο έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απουσίαζε από την χθεσινή πανηγυρική τελετή της ορκωμοσίας της Βουλής για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 17:09

    Είδηση: 16115


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 June 2012 - 16:49:29 UTC