Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης
  • [02] Σαμαράς: Θα εργαστούμε σκληρά για να βγούμε από την κρίση

    [01] Διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσής της από τον Αντώνη Σαμαρά που όπως όλα δείχνουν θα γίνει την Πέμπτη το πρωί για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ορκομωσία της.

    Για το υπουργείο Οικονομικών, το πιο κρίσιμο ίσως υπουργείο, επικρατέστερος παραμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, με υφυπουργό τον Χρήστο Σταϊκούρα. Ο Γιώργος Ζανιάς που θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup έχει πιθανότητες για συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο ως αναπληρωτής υπουργός.

    Στο υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να παραμείνει ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας ή να αναλάβει καθήκοντα ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζιδάκης. Βέβαια το ίδιο πρόσωπο ενδέχεται να τεθεί επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών.

    Ο Αντώνης Μανιτάκης ίσως παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για την ίδια θέση πιθανολογείται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Άλλα σενάρια τον φέρουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, όπου όμως συζητείται και το όνομα του Σταύρου Δήμα.

    Στο υπουργείο Άμυνας ενδέχεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ή να παραμείνει ο Φραγκούλης Φράγκος.

    Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Στο υπουργείο Παιδείας ενδέχεται να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά ή του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.

    Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης, παρά τις σχετικές βολιδοσκοπήσεις, δεν δείχνει να επιθυμεί την παραμονή του εκεί και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ο Κώστας Τζαβάρας, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού φέρεται να αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όπως είχε εξαγγείλει η ΝΔ δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφγαλογιάννη.

    Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

    Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής η πρόταση της ΝΔ αναμένεται να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 22:10

    Είδηση: 15447

    [02] Σαμαράς: Θα εργαστούμε σκληρά για να βγούμε από την κρίση

    Τα καθήκοντα του πρωθυπουργού της χώρας ανέλαβε επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την κρίση, δήλωσε ο κ.Σαμαράς, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ανάγκη αρραγούς εθνικής ενότητας. Πρόσθεσέ ότι θα ζητήσει από τους υπουργούς να εργαστούν σκληρά για να δώσουν μια χειροπιαστή ελπίδα στο λαό.

    Αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή, έχετε να δώσετε πολλές μάχες και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, παραδίδοντας στον κ.Σαμαρά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια.

    Στον διάλογο που είχε νωρίτερα ο κ. Σαμαράς με τον Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε αν απέδωσε ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων για να απαντήσει ο νέος πρωθυπουργός ότι απέδωσε τη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο. Ο κ.Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Σαμαρά γιατί, όπως είπε, είναι πολλά και δύσκολα τα προβλήματα.

    Η συμφωνία για τη συγκρότηση της κυβέρνησης έκλεισε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρουμε στο Eurogroup, τόνισε Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα είναι γρήγορες και απαιτείται συνεργασία και προετοιμασία για την πρώτη μάχη, που θα δοθεί στη σύνοδο κορυφής στο τέλος του μήνα.

    Συναρτούμε τη στήριξης της κυβέρνησης αυτής με το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της Δημοκρατικής Αριστεράς για άρση όλων των μέτρων που έχουν ματώσει - όπως είπε - την κοινωνία.

    Επικριτικά ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

    Συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνιστεί για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης και την αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα,θα τον παρακολουθούμε στενά και θα τον κρίνουμε αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του το σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Ο κ. Σαμαράς επιβάλλει ως κυβέρνηση τους παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση, που είχε εκφράσει την απαράδεκτη και αντεθνική άποψη περί "συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης", αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

    Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση

    Σαμαράς: Σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό

    Παρέλαβε ο Α. Σαμαράς από τον Π. Πικραμμένο

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 22:09

    Είδηση: 15435


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 June 2012 - 20:49:43 UTC