Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κλειδώνει» η συμφωνία για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
  • [02] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] «Κλειδώνει» η συμφωνία για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

    Στα γραφεία της ΝΔ, στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Χρύσανθου Λαζαρίδη από τη ΝΔ, των Κώστα Σκανδαλίδη και Στέργιου Αγγελούδη από το ΠΑΣΟΚ (που προσήλθαν με καθυστέρηση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους) και των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ. με στόχο να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης.

    Η σύσκεψη που έγινε σε καλο κλίμα και θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις μία το μεσημέρι.

    Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισαν το βράδυ της Τρίτης τις προθέσεις τους όσον αφορά την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που είχε συνεχείς συσκέψεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τόνισε ότι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι θα έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση και σημείωσε ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, θα εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση.

    Πρόθεση του ΠΑΣΟΚ όπως δήλωσε είναι να στηρίξει ειλικρινά τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς να παίζει το ρόλο της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης ή της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά χωρίς συμμετοχή βουλευτών ή στελεχών της ΔΗΜΑΡ εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στην Κ.Ε. «Προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Έτσι άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα.

    Ανοιχτό, μένει μόνον το θέμα των προσώπων που θα μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση - ένα θέμα, που πυροδότησε νωρίτερα έντονες αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ.

    Τώρα όσον αφορά την στελέχωση της κυβέρνησης. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

    Αντίθετος με την συμμετοχή νυν βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργών στην νέα κυβέρνηση εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, ωστόσο τρία στελέχη του κόμματος, οι κύριοι Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης και Ευθυμίου επέμειναν να εκπροσωπηθεί το κόμμα στην κυβέρνηση σε υψηλόβαθμο πολιτικό επίπεδο. Οι τελικές αποφάσεις παραπέμπονται πλέον στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Η ΔΗΜΑΡ όπως είπαμε άφησε ανοικτό μόνο το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που ιδεολογικά πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά δεν έχουν καμία κομματική ιδιότητα Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρόλο που υπάρχουν στελέχη, όπως, για παράδειγμα, ο Οδυσσέας Βουδούρης, που με δημόσιες δηλώσεις τους εκφράζουν τη διαφωνία τους πρωθυπουργικά καθήκοντα να αναλάβει ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Δεν θα ήταν για εμάς το μείζον. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι υπάρχει αποδοχή από όλες τις πλευρές δεν θα βάζαμε εμείς τέτοιου είδους προσκόμματα», ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος και προέταξε την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψε ο Φώτης Κουβέλης.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κοντά σε πολιτική συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης

    Βενιζέλος: Θα στηρίξουμε ειλικρινά τη νέα κυβέρνηση

    ΔΗΜΑΡ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς κομματικά στελέχη

    ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική μπλόφα η πρόταση του Ε. Βενιζέλου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 23:30

    Είδηση: 15361

    [02] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Με ισχυρούς ανέμους στο κεντρικό Αιγαίο και στην Αττική θα κυλήσουν οι δυο επόμενες μέρες, όμως, από την Πέμπτη, οι άνεμοι θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. Έτσι, το σαββατοκύριακο, το πρώιμο μελτεμάκι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, καθώς θα πνέει μέχρι 6 μποφόρ.

    Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λιακάδα και ζέστη. Νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στην Κρήτη και την Κάρπαθο, ενώ το απόγευμα θα μετακινηθούν προς το Καστελόριζο. Αρκετή θα είναι η υγρασία κατά τη διάρκεια της μέρας στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα, θα κυμανθεί από 16..36 στα βόρεια, από 18..36 στα κεντρικά και δυτικά και θα φτάσει τους 37 στην Πελοπόννησο και τους 35 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 7 και τοπικά, στις Κυκλάδες, 8 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23...35 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ στην πόλη και τοπικά 8 μποφόρ στο Κάβο Ντόρο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Ηλιοφάνεια θα επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21...35 βαθμούς Κελσίου. Στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και στα νότια της Χαλκιδικής πιο ενισχυμένοι, στα 6 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας με την Πέμπτη, θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να παραμένει στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Σιγά-σιγά, οι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν στα πελάγη στα 6 με 7 μποφόρ.

    Την Παρασκευή θα έχουμε μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου και τους βοριάδες στα 6 μποφόρ τοπικά στις Κυκλάδες. Γενικά, θα έχουμε ήλιο σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας το μεσημεράκι.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 22:53

    Είδηση: 15330


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 June 2012 - 20:49:30 UTC