Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Λυκουρέντζος- Α. Καλύβης-Ο. Κωνσταντινόπουλος στο δελτίο της ΝΕΤ
  • [02] Ανοιχτές γέφυρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης
  • [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Α.Λυκουρέντζος- Α. Καλύβης-Ο. Κωνσταντινόπουλος στο δελτίο της ΝΕΤ

    Μία ημέρα μετά τις εκλογές που χαρακτηρίστηκαν ως οι πιο κρίσιμες εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος βουλευτής και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, για την επόμενη ημέρα.

    Ο κ. Λυκουρέντζος, τόνισε ότι γίνετε μια ειλικρινή προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, και επισήμανε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση μακράς πνοής, με προγραμματικό λόγο που να δίνει λύση στα προβλήματα. Τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα και εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Οι προτάσεις που γίνονται για τα πρόσωπα είναι εφικτές τόνισε και συμπλήρωσε όσον αφορά τη προγραμματική σύγκλιση, ότι μέχρι την ημέρα που θα δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση στη Βουλή, υπάρχει ο χρόνος για να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις.

    Θετικός στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ήταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός αρραγούς μετώπου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για να μπορέσει να η νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη και την τρόικα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεώρησε αναγκαία και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα μέσω ενός διαπραγματευτικού πλαισίου και με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει λύσεις για έξοδο από την κρίση.

    Ο κ. Καλύβης, τόνισε ότι ο λαός αποφάσισε για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης με βάση τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ασκήσει εποικοδομητική πολιτική αντιπολίτευσης, καθώς αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε αποτυχία.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 23:11

    Είδηση: 15273

    [02] Ανοιχτές γέφυρες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης

    Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι το βράδυ της Τρίτης κατέληξαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωστοποίησε την σύγκλιση απόψεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει άμεσα να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν και νέες επαφές.

    Ταυτόσημες θέσεις εξέφρασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πρότεινε την Τρίτη να συγκληθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Λευκή εξουσιοδότηση εμείς δεν δίνουμε σε κανέναν», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί και τα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» όπως επανέλαβε, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «σύμπτωση και συναίνεση».

    Εποικοδομητική, χαρακτήρισε την συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη. Ο κ. Κουβέλης την Τρίτη το πρωί στις δέκα θα συναντηθεί και με τον κ. Βενιζέλο.

    Νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποδέχτηκε την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, αποφάσισε ότι τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα, όπως, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ και πριν από τις εκλογές είχε αναδείξει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης της χώρας.

    Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης που ασκεί κριτική, ελέγχει και παρεμβαίνει δυναμικά, όπως ανέφερε.

    Δεν υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας αφού ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει δεσμεύσεις για θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.

    Σημειώνεται ότι την ανάγκη να μην μείνει ούτε μια ώρα ακυβέρνητη η χώρα, επεσήμανε και ο Κάρολος Παπούλιας.

    Τα προβλήματα της χώρας είναι πολλά και μεγάλα και δεν μπορούν να περιμένουν, δήλωσε και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά παραμένει στη θέση του μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σαμαράς: Σύμφωνοι με Βενιζέλο για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

    Αλ. Τσίπρας: Μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση

    Βενιζέλος: Να μην καθυστερούμε- Ως αύριο το βράδυ να έχουμε κυβέρνηση

    Κουβέλης: Προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία για πρόσωπα

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 22:35

    Είδηση: 15270

    [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Με αίθριο καιρό θα κυλήσει η βδομάδα, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχεί και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι λίγο. Πιο δροσερά, συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, θα είναι στη νησιωτική χώρα, καθώς οι ισχυροί βοριάδες κρατάνε τον υδράργυρο σε πιο χαμηλά επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά, την Τρίτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16..35 στα βόρεια, από 18..35 στα κεντρικά και θα φτάσει τους 36, τοπικά τους 37, βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν οι ισχυρές εντάσεις, φτάνοντας τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα έχουμε λιακάδα, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23..34 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βορειοανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, μέχρι 6 μποφόρ και στον Ευβοικό θα φτάσουν τα 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21..34 βαθμούς Κελσίου. Στον Θερμαϊκό θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και στα νότια της Χαλκιδικής μέχρι 6 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί και τη θερμοκρασία να παραμένει περίπου στα επίπεδα των προηγουμένων ημερών και να φτάνει μέχρι 38 βαθμούς. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στις Κυκλάδες, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου από 5-7 και στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ.

    Παρόμοιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια και τους ανέμους σιγά - σιγά να υποχωρούν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 34-35 στο ανατολικό Αιγαίο και την νότια Κρήτη.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 23:06

    Είδηση: 15239


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 June 2012 - 20:49:32 UTC