Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Η καταβολή των δόσεων εξαρτάται από την τήρηση των δεσμεύσεων
  • [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Κομισιόν: Η καταβολή των δόσεων εξαρτάται από την τήρηση των δεσμεύσεων

    Νέες συστάσεις προς την Ελλάδα για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας απευθύνει η Κομισιόν.

    Στην έκθεση αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστά σαφές ότι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας θα εξαρτηθεί από τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και η καταβολή των επόμενων δόσεων του δανείου, από την πιστή τήρηση των δεσμεύσεων έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών.

    Οπως σημειώνει η Κομισιόν, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει την χρονική συγκυρία για να προωθήσει τα μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, μειώνοντας δαπάνες και αυξάνοντας έσοδα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η μείωση του κόστους παραγωγής, η φορολογική μεταρρύθμιση και οι ιδιωτικοποιήσεις.

    Προβλέπει, δε, σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013 και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

    Ο Όλι Ρεν για το μνημόνιο

    Την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.

    Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ποιά σημεία του Μνημονίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τις ελληνικές Αρχές, ο Επίτροπος Ρεν απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να επισημάνει ότι η Ελλάδα διανύει περίοδο προεκλογικής δημοκρατίας και πως ο ίδιος σέβεται τη δημοκρατία.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής έχει στόχο να επαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης και πως αποτελεί ένα είδος «συμφώνου αλληλεγγύης» ανάμεσα στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 16 μέλη της ευρωζώνης. «Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 23:43

    Είδηση: 13510

    [02] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Σημαντική βελτίωση του καιρού επίκειται, με αισιόδοξες προβλέψεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με εξαίρεση την Παρασκευή, οπότε αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες, αλλά και λίγες πιο ασθενείς βροχές την Πέμπτη στα βόρεια τμήματα της χώρας, τις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε το Καλοκαίρι.

    Την Πέμπτη θα υπάρχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Σύντομες μπόρες μπορεί, επίσης, να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, όχι πάνω από τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, φτάνοντας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 10 έως 26°C.

    Κεντρικά: 12 έως 28°C.

    Δυτικά: 11 έως 26°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 έως 24°C.

    Κρήτη: 14 έως 25°C.

    Κυκλάδες: 15 έως 24°C.

    Πελοπόννησος: 11 έως 26°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές, κυρίως, ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι ασθενείς μεταβλητοί.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, κατά τόπους πιο αυξημένες. Τις απογευματινές ώρες μπορεί να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς μεταβλητοί, όχι πάνω από τα 4 μποφόρ.

    Επόμενες Μέρες

    Την Παρασκευή προβλέπεται πιο έντονη θερμική αστάθεια, με αποτέλεσμα τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά της χώρας, τις μεσημεριανές, κυρίως, ώρες. Στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στη δυτική Ελλάδα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ασθενείς στα πελάγη και μόνο προς το τέλος της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο Ιόνιο. Στο νότιο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, με τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι να φτάνουν τους 25 με 26 βαθμούς στα βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου και μέχρι τους 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

    Το Σάββατο θα επικρατήσουν πολύ καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι νότιοι ασθενείς και μόνο στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 30 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα φτάσει μέχρι τους 27 βαθμούς στην υπόλοιπη επικράτεια.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 23:43

    Είδηση: 13509


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 May 2012 - 20:49:27 UTC