Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Άλλη μια μέρα με τοπικές βροχές και ο Ιούνιος θα έρθει με πιο καλοκαιρινές διαθέσεις. Από την Πέμπτη, θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα και οι βροχές να περιορίζονται ακόμη περισσότερο σε ένταση και έκταση. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν όλες τις ημέρες με μέτριες προς ασθενείς εντάσεις, δίχως να δημιουργούν προβλήματα στις μεταφορές.

    Την Τετάρτη σποραδικές βροχές θα εκδηλωθούν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στα κεντρικά και στην Πελοπόννησο. Στη νησιωτική χώρα, αλλά και στα κεντρικά και νότια τμήματα, ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο, στα 3-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο και νότια της Πελοποννήσου δυτικοί, λίγο πιο ενισχυμένοι μέχρι τα 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, στους 23 με 25 βαθμούς και η ψηλότερη στα κεντρικά μέχρι τους 27 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 8 έως 24°C.

    Κεντρικά: 9 έως 27°C.

    Δυτικά: 9 έως 23°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 έως 25°C.

    Κρήτη: 14 έως 25°C.

    Κυκλάδες: 15 έως 24°C.

    Πελοπόννησος: 9 έως 25°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις, που θα αυξηθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείονται οι τοπικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα το πρωί μέχρι τα 5 μποφόρ, στη συνέχεια, όμως, θα εξασθενήσουν.

    Επόμενες Μέρες

    Την Πέμπτη, ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, με πιο αραιά νέφη στα νοτιοανατολικά τμήματα. Ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται στη βόρεια Ελλάδα και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βορειοδυτικοί, με εντάσεις στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι τα 4 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, με τις μέγιστες στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο μέχρι τους 28 βαθμούς και στους 25 με 26 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Παρασκευή σποραδικές βροχές αναμένονται στα βόρεια, κεντρικά αλλά και στην Πελοπόννησο. Στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, ο καιρός θα είναι αίθριος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια και στα ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα αποκτήσουν νότιες διευθύνσεις, μέχρι τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 με 27 βαθμούς στα βόρεια, ανατολικά και δυτικά και τους 28 με 29 στα κεντρικά και στην Πελοπόννησο.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 23:42

    Είδηση: 13370


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 May 2012 - 20:49:27 UTC