Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαδόπουλος: «Μέγιστη γκάφα τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Ολάντ»
  • [02] Συναντήσεις Βενιζέλου στις Βρυξέλλες- Προωθεί και αναπτύσσει τις έξι προτάσεις του
  • [03] Σ. Μάνος: Θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι από το δημόσιο
  • [04] Α. Καλύβης: Οι συμμαχίες καθορίζονται από πολιτικές, όχι από φράσεις
  • [05] Χ. Σταϊκούρας: «Έχουμε μείωση μισθών, χωρίς να συνοδεύονται από μείωση τιμών»

    [01] Α. Παπαδόπουλος: «Μέγιστη γκάφα τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον κ. Ολάντ»

    Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι θα κινηθεί με γνώμονα να μην τεθεί σε αμφιβολία ή σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα θυσιάσει την πιο σημαντική κατάκτηση για τους Έλληνες πολίτες. Παράλληλα, επισήμανε ότι η όποια συνεργασία γίνει θα γίνει στη βάση της παραμονής της χώρας στο ευρώ και όχι στη βάση της καταγγελίας, ενώ πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει και στη βάση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει θα πρέπει να είναι και στη βάση προγραμματικών προϋποθέσεων, συνέστησε να περιμένουμε να δούμε αν ο Α. Τσίπρας «θα βάλει νερό στο κρασί του», καθώς, όπως υποστήριξε, αν λέει άλλα στην Ευρώπη και άλλα στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε «Τσίπρα εξωτερικού- Τσίπρα εσωτερικού». Στη συνέχεια, σημείωσε ότι σε περίπτωση που η κάλπη βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα, θα πρέπει όλα τα κόμματα να επανεξετάσουν την τακτική τους και συμπλήρωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Α. Τσίπρα για τον Ολάντ, έκανε λόγο για μέγιστη γκάφα, την οποία, όπως είπε, την πλήρωσε με την αντίδραση και των Γάλλων και των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών και υποστήριξε ότι ο Α. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ένας πολιτικός αρχηγός, που δεν κατανοεί ποιο είναι το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ανέφερε, δε, ότι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ δημιουργεί τις προοπτικές εξόδου από την κρίση σε 1-2 χρόνια, σε αντίθεση με την επιστροφή στη δραχμή, κάτι που χαρακτήρισε ως αυτοκτονία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εμείς όποια κίνηση κάνουμε θα είναι με γνώμονα να μην τεθεί σε αμφιβολία ή σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ. Επ' ουδενί εμείς δε θα θυσιάσουμε την πιο σημαντική κατάκτηση για τους Έλληνες πολίτες. Η όποια συνεργασία γίνει θα είναι στη βάση της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Δε μπορεί να είναι στη βάση της καταγγελίας. Φυσικά, μπορεί να είναι στη βάση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η όποια κυβέρνηση προκύψει θα πρέπει να είναι και στη βάση προγραμματικών προϋποθέσεων, αλλιώς θα είναι κάτι αστείο. Γι' αυτό και λέμε ότι βασική προϋπόθεση για μας είναι να εξασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αν ο κύριος Τσίπρας έρχεται και μας λέει για καταγγελία του μνημονίου ή δεν ξέρω τι άλλο, φαντάζομαι πάνω σε αυτή τη βάση δε θα μπορούμε να συνεργαστούμε. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε αν θα βάλει νερό ο κύριος Τσίπρας στο κρασί του, αν άλλα λέει στην Ευρώπη, άλλα λέει στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε Τσίπρα εξωτερικού- Τσίπρα εσωτερικού».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν η κάλπη βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα, θα πρέπει όλα τα κόμματα να επανεξετάσουμε την τακτική μας. Εμείς θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να γίνει κυβέρνηση».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το σίγουρο ήταν ότι ήταν όχι άκομψη, μέγιστη γκάφα τα όσα είπε ο κύριος Τσίπρας για τον κύριο Ολάντ. Έδειξε ότι είναι ένα παιδί, ένας πολιτικός αρχηγός που δεν κατανοεί ποιο είναι το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Την ώρα που η Ελλάδα έχει έναν σύμμαχο, κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι έχουμε στηρίξει πάνω στον κύριο Ολάντ τις όποιες ελπίδες για να στρίψει το τιμόνι της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση, ο κύριος Τσίπρας πάει και κάνει αστειάκια τύπου «Ολαντρέου». Ήτανε πολύ μεγάλη γκάφα και νομίζω ότι την πλήρωσε με την αντίδραση και των Γάλλων και των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ένας απελπισμένος που δεν έχει σήμερα παρόν και δεν έχει μέλλον, γι' αυτόν δεν έχει καμία σημασία αν στη χώρα κυκλοφορεί ευρώ ή δραχμή, διότι δεν φτάνει στα χέρια του».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν πάμε στη δραχμή δεν έχει καμία προοπτική, ενώ η παραμονή της χώρας στην ΕΕ δημιουργεί τις προοπτικές σε ένα, σε ενάμιση, σε δύο χρόνια για έξοδο από την κρίση. Η δραχμή ισοδυναμεί με αυτοκτονία, γυρίζουμε πίσω. Κι αν έχει κάποια προοπτική, κάποια ελπίδα, και να βρει δουλειά, και να αυξηθούν σε βάθος χρόνου οι μισθοί ή έστω τα επιδόματα, είναι μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 17:15

    Είδηση: 12901

    [02] Συναντήσεις Βενιζέλου στις Βρυξέλλες- Προωθεί και αναπτύσσει τις έξι προτάσεις του

    Με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, διεξάγονται οι εργασίες της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες. Εισερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μεν κρίσιμη, πλην όμως μπορεί να ξεπεραστεί με τη βοήθεια και την αρωγή της Ευρώπης. Κάτι που, όπως τόνισε, θα έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

    Πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κατ' ιδίαν επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και αρχηγούς σοσιαλιστικών κομμάτων. Συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και με τον αρχηγό του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος, Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα. Επίσης είδε τον Ιταλό αρχηγό των σοσιαλιστών Μπελσάνιο, τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον αρχηγό του πορτογαλικού σοσιαλιστικού κόμματος, Σεγκούρο και στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό και αρχηγό του σοσιαλιστικού κόμματος, Ζαν Μαρκ Ερό.

    Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Α. Χ. Σεγκούρο, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος που "τώρα πια μπορούμε να θέσουμε τα ζητήματα που πριν θέταμε στην τρόικα και δεν μπορούσαν να περάσουν".

    Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Γκάμπριελ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ρώτησε σχετικά με τις εντυπώσεις του από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, και ο κ. Γκάμπριελ απάντησε ότι «είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις γιατί νομίζει ότι μπορεί να αναθεωρηθούν οι συνθήκες» (ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα).

    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφές του τόσο τη χτεσινή όσο και τις σημερινές και τόνισε οτι οι Ευρωπαίοι «έχουν ανοιχτά τα αυτιά και μας ακούνε. Τωρα ειναι η ώρα αυτά τα θέματα που είχαν απ[ορρίψει να τα επαναφέρουμε και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου

    Υπέρμαχος του ευρωμολόγου και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση ξένων δημοσιογράφων. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πάψουν οι προσβλητικές για τη χώρα δηλώσεις. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι χρειάζεται να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα και τάχθηκε, όπως και ο κ. Βενιζέλος, υπέρ της θέσπισης των ευρωομολόγων.

    Σχετική είδηση:Με έξι προτάσεις στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο Βενιζέλος

    Η δήλωση Βενιζέλου, σχετικά με τις επαφές που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου τoυ κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών:

    «Μετά τη συζήτηση που είχαμε στο Παρίσι χθες με τον Φρανσουά Ολάντ, συνεχίζω σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την ενημέρωση των ηγετών των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων για την κατάσταση στην Ελλάδα και για τη λύση που μπορεί να βρεθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημά της, να σπάσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας και να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να βγει δυνατή, αυτοδύναμη ξανά, θεσμικά ισότιμη στην Ευρώπη, προς όφελος των Ελλήνων και προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

    Οι συζητήσεις που έχω με τους ηγέτες πολλών κομμάτων είναι φιλικές, είναι πρακτικές. Το αυτί τους είναι ανοικτό σε αυτά που λέμε. Αυτή είναι η εντύπωση που είχα από τις συναντήσεις μου με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Γερμανό ομόλογό μου.Θα δω τον Πορτογάλο ομόλογό μου σε λίγο.

    Θα κλείσω τις συναντήσεις μου αυτές με τον νέο Γάλλο πρωθυπουργό, ο οποίος θα ενημερωθεί και για τα όσα είπαμε με τον Φρανσουά Ολάντ. Και στην συνάντηση με τους 27 ηγέτες θα παρουσιάσω την ολοκληρωμένη πρόταση με τα έξι σημεία, την πρόταση για την παράταση του χρόνου προσαρμογής. με έναν συμφωνημένο και χρηματοδοτημένο τρόπο, με ασφάλεια, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και με τους Έλληνες ανακουφισμένους από αυτή την πίεση.

    Τα σημεία που η τρόικα μας απέρριψε, στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που είχαμε, τώρα μπορούμε να τα επαναφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ποια είναι τα σημεία αυτά και πώς μπορούν τώρα να πειστούν οι Ευρωπαίοι. Αυτά τα είχαμε πει και προεκλογικά, μέσα σε ένα πολύ βαρύ κλίμα.

    Τώρα, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πιστεύω ότι όλοι θα είναι πιο ανοικτοί, πιο καλόπιστοι, πιο ορθολογικοί, έτοιμοι να ακούσουν, έτοιμοι να συναποφασίσουν μαζί μας ένα ασφαλές μέλλον, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, NET FM

    Ρεπορτάζ: Βασίλης Βασιλόπουλος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 17:15

    Είδηση: 12900

    [03] Σ. Μάνος: Θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι από το δημόσιο

    Αποκτούν δικαιώματα στην «Ελεύθερη συμμαχία» για εκλογή, από την ώρα που θα ξεπεράσουν τους 16 βουλευτές, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Στέφανος Μάνος αναφερόμενος στις πιθανότητες εκλογής του Γ. Βαλιανάτου. Ο επικεφαλής της Δράσης, επανέλαβε την άποψη που είχε διατυπώσει αναφορικά με την εξυγίανση του δημοσίου, ότι θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά, σε 4-6 χρόνια, 400.000 άνθρωποι, στους οποίους, σύμφωνα με τον ίδιο, το κράτος θα πρέπει να πληρώνει για 3 χρόνια το 70% των τακτικών τους αποδοχών μέχρι να προσαρμοστούν. Παράλληλα, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στους Ε. Βενιζέλο και Α. Σαμαρά, οι οποίοι, όπως είπε, ζήτησαν από τον Π. Πικραμένο να πάει να ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής αυτά που πριν ένα μήνα είχαν υπογράψει και εγγυηθεί. «Αυτά, λοιπόν, δεν τα κάνω» σημείωσε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει τον Α. Τσίπρα και το κόμμα του, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως προστάτης του κατεστημένου του δημοσιοϋπαλληλικού και του πανεπιστημιακού κατεστημένου, το οποίο και χαρακτήρισε ως μια μεγάλη δεξαμενή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά την υποστήριξή του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Ο κος Βαλιανάτος ήταν υποψήφιος στην Α' Αθηνών, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Αν με ρωτήσετε τι πιθανότητες έχει να εκλεγεί, σας απάντησα ότι αποκτούν δικαιώματα στην «Ελεύθερη συμμαχία» για εκλογή από την ώρα που θα ξεπεράσουν τους 16 βουλευτές».

    ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Είχα πει ότι για να εξυγιανθεί το δημόσιο, κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι, για τους οποίους το κράτος πρέπει να φροντίσει να διευκολύνει αυτή την αποχώρηση πληρώνοντάς τους για τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους, προκειμένου να βρουν τον χρόνο να προσαρμόσουν τη ζωή τους».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε πόσο χρόνο να φύγουν»;

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Σταδιακά, σε 4-5- 6 χρόνια».

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Δεν υπέγραψα το μνημόνιο και ενόψει της προεκλογικής περιόδου ζητώ την αναμόρφωσή του, αυτά δεν τα κάνω, μπορεί να μην κερδίζω ψήφους έτσι, αλλά δεν τα κάνω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για τον κο Τσίπρα λέτε»;

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Και για τους δυο. Και οι δυο αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πήγαν στον κο Πικραμένο, χαρακτηριστικό περισσότερο του κου Βενιζέλου, και ζήτησαν από τον κο Πικραμένο να πάει να ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής αυτά που πριν ένα μήνα είχε υπογράψει και εγγυηθεί ο κος Βενιζέλος, αυτά λοιπόν δεν τα κάνω».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το φαινόμενο Τσίπρα- ΣΥΡΙΖΑ, πώς το βλέπετε»;

    Σ. ΜΑΝΟΣ: «Ο κος Τσίπρας και το ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως προστάτης του κατεστημένου του δημοσιοϋπαλληλικού και του πανεπιστημιακού κατεστημένου. Είναι μια μεγάλη δεξαμενή το δημοσιοϋπαλληλικό και πανεπιστημιακό κατεστημένο και εκεί αναζητεί την υποστήριξή του. Πλην όμως αυτά είναι τα δυο κατεστημένα που πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα. Δηλαδή, με αυτό που κάνει ο κος Τσίπρας, αυτό είναι ακριβώς το στοιχείο που μας οδηγεί εκτός Ευρώπης, δηλαδή αρνείται να υπάρξει αλλαγή στο δημοσιοϋπαλληλικό και πανεπιστημιακό κατεστημένο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 17:00

    Είδηση: 12889

    [04] Α. Καλύβης: Οι συμμαχίες καθορίζονται από πολιτικές, όχι από φράσεις

    Την άποψη ότι επετεύχθη με μεγάλη επιτυχία ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να κοινοποιήσει τις θέσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM το μέλος της γραμματείας του κόμματος, Αλέκος Καλύβης. Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα αποκαλούσε τον Ολάντ «Ολαντρέου», υποστήριξε ότι αυτή η έκφραση του Α. Τσίπρα δεν παραξένεψε τους Γάλλους, συμπληρώνοντας ότι δεν το έκαναν θέμα οι Γάλλοι, αλλά εμείς. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αρκέστηκε να πει ότι δεν γνωρίζει αν αυτή η έκφραση προκάλεσε τη συνάντηση Βενιζέλου- Ολάντ, αλλά, όπως εκτίμησε, η διαφορετική άποψη που κατατίθεται στην Ελλάδα, είναι αυτή που δημιουργεί την κινητικότητα και όχι η οποιαδήποτε έκφραση. Ακόμη, τόνισε ότι οι συμμαχίες καθορίζονται από πολιτικές, και όχι από φράσεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Ο στόχος να κοινοποιηθούν οι θέσεις του κόμματός μας για το πώς πρέπει να κινηθούν τα πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νομίζω ότι έγινε και με μεγάλη επιτυχία. Υπήρχε ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ και στη Γερμανία και στη Γαλλία. Τώρα, τον απόηχο θα τον δούμε, θα τον εκτιμήσουμε, θα έρθουν και οι σύντροφοί μας από κει, θα το συνεκτιμήσουμε όλοι μαζί».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εσείς θα λέγατε, αν ήσασταν στη θέση του κύριου Τσίπρα, Ολαντρέου τον κύριο Ολάντ»;

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Είναι κάτι, το οποίο δεν παραξένεψε και τους Γάλλους. Άλλωστε, δεν το έκαναν και θέμα οι Γάλλοι, εμείς το κάναμε εδώ πέρα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ε, όχι δεν το έκαναν και θέμα. Εδώ πιθανά αυτό το «Ολαντρέου» να προκάλεσε και τη συνάντηση του κυρίου Ολάντ με τον κύριο Βενιζέλο».

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Δεν ξέρω αν αυτό το προκάλεσε, δεν είμαι σε θέση να το πω αυτό το πράγμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η διαφορετική άποψη στην Ελλάδα, η οποία κατατίθεται, είναι αυτή που δημιουργεί την κινητικότητα. Δεν είναι η οποιαδήποτε έκφραση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πάντως και σε εσάς άμα ερχόταν κάποιος ξένος ηγέτης εδώ και έλεγε «Τσιπραντρέου» τον κύριο Τσίπρα, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δε θα σας ενθουσίαζε κιόλας».

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Εντάξει, αλλά υπάρχει και το χιούμορ στην όλη ιστορία».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Α, χιούμορ ήταν».

    Α. ΚΑΛΥΒΗΣ: «Οι συμμαχίες καθορίζονται από πολιτικές, δεν καθορίζονται από φράσεις».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 17:00

    Είδηση: 12882

    [05] Χ. Σταϊκούρας: «Έχουμε μείωση μισθών, χωρίς να συνοδεύονται από μείωση τιμών»

    Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα τόσο στην κατεύθυνση των δημοσιονομικών πολιτικών, όσο και στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών πολιτικών, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εσωτερική υποτίμηση γιατί ενώ έχουμε μείωση μισθών, δεν έχουμε μείωση τιμών. Επισήμανε, δε, ότι η καινούρια κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση πολιτικών, που έχουν αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και στον εμπλουτισμό των πολιτικών με μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «Υπάρχουν δύο διαστάσεις. Υπάρχει ο αριθμητής του κλάσματος και ο παρονομαστής. Σε όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη όλα μετρούνται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Άρα, οι προσαρμογές θα πρέπει να είναι τόσο στον αριθμητή, και ο αριθμητής περιλαμβάνει είτε το έλλειμμα, είτε το χρέος, άρα δημοσιονομικές πολιτικές, όσο και στον παρονομαστή, που είναι το ΑΕΠ, κι εδώ περιλαμβάνονται πολιτικές για την ανάπτυξη. Χρειάζονται μέτρα ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Εσωτερική υποτίμηση δεν έχουμε, γιατί η εσωτερική υποτίμηση θα πρέπει να συνδυάζει και μείωση τιμών. Έχουμε μείωση μισθών, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μείωση τιμών».

    Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα από την καινούρια κυβέρνηση την επόμενη μέρα είναι να κινηθούμε σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: τροποποίηση, υλοποίηση, εμπλουτισμός. Τροποποίηση πολιτικών που έχουν αποδειχτεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες, παράδειγμα οι χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεχνικά επιδόματα, υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι ο εξορθολογισμός του κράτους, όπως είναι, το πιο σημαντικό κατά την άποψή μου, το ρυθμιστικό και το ανταγωνιστικό πλαίσιο των αγορών, ο εμπλουτισμός των πολιτικών με μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012 16:55

    Είδηση: 12875


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 May 2012 - 16:49:30 UTC