Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Ν. Μιχαλολιάκος: Προβοκατόρικες οι δηλώσεις Μέρκελ-Σόιμπλε
  • [03] Ρ. Δούρου: Επιμένουμε στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας
  • [04] Βενιζέλος: Εξαθλίωση εκτός ευρώ ή οργανωμένη διαπραγμάτευση με έξι σημεία
  • [05] Πλεύρης: «Έπρεπε ο ΛΑΟΣ να απαντήσει θετικά στο προσκλητήριο της ΝΔ»
  • [06] Ε. Στυλιανίδης: Άλλο δημοψήφισμα και άλλο εκλογές με τέτοιο χαρακτήρα
  • [07] Ν. Σαλαγιάννης: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του»

    [01] Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

    Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν έργα και να μειωθεί η ανεργία, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

    «Πρέπει, ως Ελλάδα, να τα κυνηγήσουμε για να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι η Ελλάδα σηκώνει επιτέλους κεφάλι» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 17:41

    Είδηση: 12685

    [02] Ν. Μιχαλολιάκος: Προβοκατόρικες οι δηλώσεις Μέρκελ-Σόιμπλε

    «Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου και με αυτή τη γραμμή πορεύεται προς τις εκλογές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ημίωρη συνάντηση του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικαραμμένο.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε πως «όσο υπάρχουν προβοκατόρικες δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ εμποδίζουν την ανάπτυξη της πατρίδος», ζήτησε από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ενώ κατήγγειλε, όπως είπε, «στον πρωθυπουργό την υποκρισία συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών. Δεν είναι δυνατόν αρχηγός πολιτικού κόμματος να λέει ότι "δεν πληρώνουμε τα χρέη μας αν δεν μας δώσετε τα λεφτά". Μα γι΄ αυτό μας τα δίνουν. Για να πληρώνουμε τα χρέη μας».

    Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε για τον κίνδυνο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Όποιος βλέπει τον Τσίπρα ως Στάλιν είναι βλάξ. Θυμίζουν όσα έλεγε η ΝΔ πριν το 81 ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε τα σπίτια από τον κόσμο».

    Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε ως "αβανταδόρικη" για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την παρέμβαση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος, ενώ είπε πώς έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα της λαθρομετανάστευσης, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και τα περί στρατοπέδων ήταν προεκλογικού χαρακτήρα.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 16:02

    Είδηση: 12683

    [03] Ρ. Δούρου: Επιμένουμε στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας

    Και σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα επιχειρήσουμε να μη μείνουμε στα εκλογικά σενάρια, αλλά να φέρουμε την κουβέντα στις πολιτικές, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, συμπληρώνοντας ότι το κόμμα της δεν έχει ούτε αλαζονεία, ούτε αυταρέσκεια ώστε να επιδιώκει αυτοδυναμία, αλλά ακόμα και τώρα επιμένει στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Αναφερόμενη στην καταγγελία του μνημονίου, σημείωσε χαρακτηριστικά «οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι δική μας προτεραιότητα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Σας λέω ότι και στην καινούρια προεκλογική περίοδο θα επιχειρήσουμε τα στελέχη είτε στις γειτονιές και στις συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, είτε στα παράθυρα των ειδήσεων των 8 να μην μείνουμε στα εκλογικά σενάρια, αλλά να φέρουμε την κουβέντα στις πολιτικές. Είτε συμφωνείτε είτε όχι με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, πρέπει να μας πιστώσετε το γεγονός ότι ούτε αλαζονεία, ούτε αυταρέσκεια έχουμε να ψάχνουμε τις αυτοδυναμίες και επιμένουμε μέχρι και τώρα στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Υπάρχουν οι αρνήσεις, είδαμε τους Οικολόγους πράσινους να λένε ότι θα συνεχίσουν με αυτόνομη προεκλογική κάθοδο, έχουμε δει το ΚΚΕ να λέει « μην εμπιστεύεστε το ΣΥΡΙΖΑ στα πανό του», επειδή όμως θέλουμε να μιλάμε με τους πολίτες και οι ηγεσίες βραχυπρόθεσμα θα κριθούν, δεν θέλω να προκαταλάβω, μπορεί να χρειαστεί να πιεστούν όπως πιέστηκαν άλλοι και την επομένη των εκλογών να συζητάμε οι τρεις μας και να μας ακούν πολλοί ακροατές με έναν διαφορετικό εκλογικό χάρτη».

    ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι δική μας προτεραιότητα. Βέβαια, αν προβούν οι δανειστές μας ή η τρόικα σε μονομερείς ενέργειες οφείλει μια σθεναρή κυβέρνηση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 16:48

    Είδηση: 12674

    [04] Βενιζέλος: Εξαθλίωση εκτός ευρώ ή οργανωμένη διαπραγμάτευση με έξι σημεία

    Στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου το δίλημμα είναι εαν η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς την δανειακή σύμβαση και θα οδηγηθούμε εκτος ευρω με εξαθλιωση της κοινωνίας ή εαν οργανωμένα θα υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση μας στο ευρώ υπογράμμισε ο Ε.Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Τόνισε ότι θέτει εξι σημεία προς επαναδιαπραγμάτευση πρώτον να μην γίνουν περικοπές σε εισοδήματα , μισθούς και συντάξεις δευτερον σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματέυσεις τρίτον αύξηση της ρευστότητας προώθηση των επενδύσεων και τόνωση της απασχόλησης, τέταρτον να απελευθερωθούν οι επενδύσεις σε υποδομές πέμπτον να εφαρμοστεί η πολιτικη δέσμευση των Συνοδων Κορυφης για πακετα αναπτυξιακης βοήθειας έκτον να στηριχθούν με κονδυλια από το ευρωπαικο κοινωνικο ταμείο τα προγράμματα για τους νέους.

    Ο κ. Βενιζελος υπογράμμισε οτι στη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό τού ζήτησε να επαναφέρει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ζήτημα της οργανωμένης αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα που εχει ήδη εγκριθεί από τρεις συνόδους κορυφής.

    Επίσης , του έθεσε το θέμα στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης ήδη βρίσκονται σε λογαριασμό 25 από τα 50 δις για τη στήριξη των τραπεζών και του επισήμανε πως τις επόμενες ημερες πρεπει να ληφθεί απόφαση για μεταφορά του ποσού αυτου σε λογαριασμούς τραπεζών.

    Όλη η δήλωση και οι απαντήσεις Βενιζέλου

    Σχετική είδηση: Επιστολή Βενιζέλου σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 17:32

    Είδηση: 12673

    [05] Πλεύρης: «Έπρεπε ο ΛΑΟΣ να απαντήσει θετικά στο προσκλητήριο της ΝΔ»

    Με προβληματισμό βλέπει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, χαρακτηρίζοντας την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ως επικίνδυνη. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα νέο δίπολο, μιας κεντροδεξιάς και μιας καθαρόαιμης αριστεράς με κομβικό θέμα όχι μόνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η λαθρομετανάστευση και τα εθνικά θέματα.

    Για την αποχώρησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία κάνει μια στροφή σε βασικά θέματα της ατζέντας του ΛΑΟΣ, θα μπορούσε να βρεθεί μια προγραμματική σύγκλιση και να μην κατέβει μόνος του στις εκλογές, απαντώντας θετικά στο προσκλητήριο της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Σημείωσε, ακόμη, ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο στη δεξιά όπου ο ΛΑΟΣ είναι συμπιεσμένος, ότι το παλιό δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλέον και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται μία νέα κόντρα, ένα νέο δίπολο.

    Απαντώντας σχετικά με το πως έφτασε ο ΛΑΟΣ στην σημερινή κατάσταση δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στη δημιουργία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και την ισχυρή παρουσία της Χρυσής Αυγής μιας καθαρόαιμης ακροδεξιάς, την ατζέντα της οποίας κάλυπτε ο ΛΑΟΣ. Ανέφερε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα δεξιό αντιμνημονιακό κόμμα και η Χρυσή Αυγή ανήκει στην άκρα δεξιά και επειδή δεν έχουν σοβαρή ατζέντα θα «ξεφούσκωναν» σύντομα, όμως λόγω των συγκυριών τα δύο αυτά κόμματα ψηφίστηκαν από τους πολίτες για να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι ακόμα κι αν ο ΛΑΟΣ είχε πάρει 3% και είχε μπει στη Βουλή αυτό δεν θα είχε καμία σημασία από τη στιγμή που θα σχηματιζόταν κυβέρνηση αριστεράς.

    Ο κ. Πλεύρης μίλησε και στη ΝΕΤ FM για την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι έχουμε ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, ένα διαφορετικό τοπίο, μια ριζοσπαστικοποιημένη ελληνική κοινωνία που θα αποφασίσει σε ποιο στρατόπεδο ανήκει, και τα κόμματα τα άλλα, όπως ο ΛΑΟΣ, τα μικρότερα, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ποιο στρατόπεδο βρίσκονται». Επιπλέον, επανέλαβε τη διαφωνία του με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε θεωρητικό και ιδεολογικό επίπεδο, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν θέσεις που δεν μπορούν να συναντηθούν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 14:30

    Είδηση: 12662

    [06] Ε. Στυλιανίδης: Άλλο δημοψήφισμα και άλλο εκλογές με τέτοιο χαρακτήρα

    Το πρωτεύον ζήτημα δεν είναι να ανταλλάξεις καρέκλες και συσχετισμούς, αλλά να διαμορφώσεις μια αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα και σε ένα δημοψήφισμα το οποίο, όπως επισήμανε, μπορεί να διχάσει χωρίς να φέρει αποτέλεσμα. Πρόσθεσε, δε, ότι το ξεκάθαρο μήνυμα που μας στέλνει η Ευρώπη είναι ότι αν δεν προσπαθήσουμε μέσα από την τήρηση των συμφωνηθέντων να επιτύχουμε τους στόχους, θα δούμε την έξοδο, κάτι που, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αν δεν το καταλαβαίνουμε, τότε εθελοτυφλούμε».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για να μπουν κάποιοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, σημαίνει ότι κάποιοι θα μείνουν έξω»...

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Θεωρώ ότι το πρωτεύον ζήτημα δεν είναι να ανταλλάξεις καρέκλες και συσχετισμούς, είναι να διαμορφώσεις μια αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

    ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Είναι δυο διαφορετικά πράγματα οι εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα από ένα δημοψήφισμα το οποίο μπορεί να διχάσει, χωρίς να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μιλήσαμε για δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές και καταγγείλαμε το δημοψήφισμα όταν το πρότεινε ο κος Παπανδρέου τότε διότι θεωρούσαμε ότι θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς και σε σημαντική οικονομική και πολιτική αστάθεια. Η Ευρώπη μας στέλνει ένα ξεκάθαρο και απλό μήνυμα, ότι ή θα επιλέξετε να προσπαθήσετε μέσα από την τήρηση των συμφωνηθέντων να επιτύχετε τους στόχους ή διαφορετικά βλέπετε την έξοδο, αυτό μας λέει η Ευρώπη, αν δεν το καταλαβαίνουμε, τότε εθελοτυφλούμε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 16:12

    Είδηση: 12657

    [07] Ν. Σαλαγιάννης: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του»

    Για το δίλημμα των επικείμενων εκλογών μίλησε στη ΝΕΤ FM ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, το οποίο, όπως είπε, είναι, μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση για τη χώρα ή μια περίοδος πλήρους αβεβαιότητας, με τα ζητήματα της παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει από τη βάση και υπογράμμισε ότι το κόμμα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του και να ξεκινήσει μια νέα πορεία. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι το μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε μεταπολιτευτικά, ήταν ότι τα μεγάλα κόμματα δεν λειτουργούσαν ως κόμματα θεσμοί, με κανόνες, αλλά, όπως υποστήριξε, ήταν πιο πολύ κόμματα «φέουδα» των εκάστοτε προέδρων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ποιο θα είναι πλέον το δίλημμα το οποίο θα βάλει το ΠΑΣΟΚ»;

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Νομίζω το δίλημμα μπαίνει εκ των πραγμάτων. Ή η χώρα θα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση υπεύθυνη, που θα μπορεί να διαπραγματευτεί με νέους όρους, μιας και φαίνεται να αλλάζει και το σκηνικό στην Ευρώπη, να μπορέσει σε χρόνο γρήγορο να βγει σε ένα φωτεινό μονοπάτι, δηλαδή να ξεπεράσει και το μνημόνιο, ή θα ανοίξει μια περίοδος πλήρους αβεβαιότητας, με τα ζητήματα της παραμονής της χώρας ή όχι στο ευρώ να είναι στην ημερήσια διάταξη και με τη χώρα να μπαίνει πιο βαθιά στην κρίση. Νομίζω τα διλήμματα τα βάζει η ίδια η πραγματικότητα και όχι το ΠΑΣΟΚ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε προγραμματίσει πώς θα γίνει αυτή η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ; Γιατί θα πρέπει από τώρα να γίνει, μιας και δεν υπάρχουν πλέον οργανώσεις».

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Εμείς ξεκινήσαμε ήδη, το έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος. Σήμερα το απόγευμα στις 6 η ώρα καλεί περίπου 200 στελέχη που θα αναλάβουν να πάνε σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουν στη συγκρότηση ομάδων πρωτοβουλιών και κινήσεων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άρα ξεκινάει από τη βάση, δηλαδή».

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Ξεκινάει από τη βάση. Πάμε στη βάση. Πρέπει να ξαναβρούμε πάλι τη μήτρα που μας γέννησε εμάς του ΠΑΣΟΚ. Να βρούμε την ψυχή μας εκεί, στον απλό κόσμο του λαού. Ξεκινάμε, λοιπόν, σε όσους θέλουν σήμερα να είναι μαζί μας, να είναι με το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να το πούνε, να το φωνάξουνε και να υπερασπιστούν την παράταξή μας και το μέλλον της, με την έννοια μιας κεντροαριστεράς σύγχρονης, αλλάζοντας όλα όσα σήμερα μας κρατάνε πίσω, είτε αυτά είναι οργανωτικά, είτε πολιτικά, ιδεολογικά, με κανόνες, με συλλογικότητες, ως πραγματικό θεσμό, θεσμό της δημοκρατίας. Γιατί πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η χώρα είναι ότι τα μεγάλα κόμματα, μιλάω μόνο γι' αυτά γιατί αυτά κυβέρνησαν τη χώρα, αλλά συμβαίνει και στα άλλα κόμματα, νομίζω ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν ότι δε λειτουργούσαν ως θεσμοί, και γι' αυτό και δε μπόρεσαν να στεριώσουν θεσμούς και στην κοινωνία. Σε αυτό είμαι απόλυτα πεπεισμένος. Πιστεύω το μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε με τα πολιτευτικά ήταν ότι τα μεγάλα κόμματα δε λειτουργούσαν ως κόμματα θεσμοί, με κανόνες. Ήταν πιο πολύ κόμματα φέουδα των εκάστοτε προέδρων, και η λειτουργία των κομμάτων είχε και μια αντανάκλαση στο πώς συγκρότησαν και στήριξαν τους θεσμούς στη χώρα. Άρα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του, να ξεκινήσει μια νέα πορεία. Αλλάζει σελίδα, αλλάζουν οι εποχές, να πάμε σε μια νέα εποχή και σε ένα άλλου είδους κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε το Σεπτέμβριο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για να καταλάβω, ο κύριος Παπανδρέου, ο κύριος Σημίτης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν φεουδάρχες»;

    Ν. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Εγώ δεν είπα ότι ήταν φεουδάρχες, δεν έχω καμία αμφιβολία. Θεωρώ ότι κόμμα-θεσμό, με κανόνες, εσωτερικές λειτουργίες, συλλογικότητες όπως θα πρέπει, δε φτιάξαμε και τα τελευταία χρόνια ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 16:06

    Είδηση: 12656


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 May 2012 - 16:49:40 UTC