Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: Παράλογες και πρωτοφανείς απαιτήσεις - έχουν 168 βουλευτές
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: To κακό εκλογικό αποτέλεσμα, πρόκληση για δουλειά
  • [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά-Τσίπρα-Βενιζέλο
  • [04] Φ. Κουβέλης: Απαγκίστρωση από το Μνημόνιο με ευρωπαϊκή κατεύθυνση
  • [05] Με κεντρική θέση να κυβερνηθεί ο τόπος στη σύσκεψη ο Σαμαράς

    [01] Α. Τσίπρας: Παράλογες και πρωτοφανείς απαιτήσεις - έχουν 168 βουλευτές

    Δηλώσεις για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τους πολιτικούς αρχηγούς, έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζήτησα από την αρχή της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά. Αίτημα που έγινε δεκτό και έτσι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, θα μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτοί που μας κυβέρνησαν δύο χρόνια τώρα και ευθύνονται για την κατάσταση της κοινωνίας και της οικονομίας, όχι μόνο δεν έλαβαν το μήνυμα, αλλά κάνουν και τους τιμητές. Συνεχίζουν να κάνουν, ό,τι έκαναν δύο χρόνια τώρα, να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν. Τα τρία κόμματα που έχουν συμφωνήσει με στόχο την εφαρμογή του μνημονίου έχουν την πλειοψηφία. Ας προχωρήσουν. Η απαίτηση να συμμετάσχει στη δική τους συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη. Μας ζητάνε να αγνοήσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά, να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς δε λέμε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Δεσμευόμαστε στην εντολή που μας έδωσε ο λαός για το συγκεκριμένο μας πρόγραμμα. Όσο επιμένουν στο μνημόνιο δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα. Δεν μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη συνενοχή. Μόνο μια ελπίδα έχει μείνει, η ελπίδα ενότητας του λαού μας απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μείνει ζωντανή η ελπίδα».

    Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ που διαθέτουν 168 βουλευτές, αλλά ο στόχος τους είναι να χρησιμοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν άλλοθι. Χαρακτήρισε αυτή την απαίτηση πρωτοφανή και παράλογη.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 17:18

    Είδηση: 11937

    [02] Ευ. Βενιζέλος: To κακό εκλογικό αποτέλεσμα, πρόκληση για δουλειά

    Σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους πολύτιμο δυναμικό στελεχών, που έδωσε τη μάχη των εκλογών στην πρώτη γραμμή.

    «Kαταλαβαίνω ότι το κακό εκλογικό αποτέλεσμα σας έχει επηρεάσει, πρέπει όμως να το δούμε και σαν πρόκληση για δουλειά», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια δεινή, ιστορική ήττα, σε σχέση με τα ποσοστά του το 2009». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε έμφαση στο κυβερνητικό έργο, λόγω της οικονομικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερο πλάνο η λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Υπό το βάρος των πιέσεων αυτών, το ΠΑΣΟΚ θυσίασε, όπως είπε, τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

    Μας κατηγόρησαν για το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», αλλά αν δει κανείς το πρόγραμμα των κομμάτων που είχαν εκλογικά οφέλη στις πρόσφατες εκλογές, τότε συμπεραίνει ότι κινήθηκαν με αυτή την παραδοχή, προτείνοντας αντίστοιχα μέτρα, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντάς του την αποφυγή των ευθυνών που του αναλογούν, με κριτήριο το εκλογικό αποτέλεσμα και του απέδωσε μικροκομματικά κίνητρα, αν τελικά χρειαστεί νέα προσφυγή στις κάλπες. Ανέφερε μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν και δεν θα χρεωθεί μεγαλύτερες. Χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα αρνητικών επιπτώσεων της ακυβερνησίας, τον τομέα του τουρισμού, όπου η αντίστροφη μέτρηση για την τουριστική περίοδο και τα όποια έσοδα προκύπτουν από αυτή, είναι αναγκαία για την πορεία της οικονομίας. Τέλος, επανέλαβε ότι διατηρεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξεύρεση λύσης, που την προσδιόρισε λέγοντας «θέλουμε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλά αν πάμε σε εκλογές, θα πάμε με τους καλύτερους όρους σε αυτές».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 18:11

    Είδηση: 11933

    [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά-Τσίπρα-Βενιζέλο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή, εντολή συνεργασίας όλων μας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ό,τι αποφασιστεί θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης πριν την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Σας θέλω πιο αισιόδοξους!» δήλωσε ο Κ.Παπούλιας απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το πολιτικό ρεπορτάζ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ fm

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 13:19

    Είδηση: 11925

    [04] Φ. Κουβέλης: Απαγκίστρωση από το Μνημόνιο με ευρωπαϊκή κατεύθυνση

    Την πολιτική του κατεύθυνση στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μέσα από δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής. Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης: «Θα προσέλθω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πρόταση μιας οικουμενικής κυβέρνησης με ευρωπαϊκή κατεύθυνση και παράλληλα με απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Θα προτείνω στην κυβέρνηση αυτή να συμμετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική και πού περισσότερο με την ένοχη πολιιτική που οδήγησε σήμερα τη χώρα εδώ που την οδήγησε. Το μήνυμα των εκλογών ήταν η καταδίκη του Μνημονίου. Ο λαός έδωσε συγκεκριμένη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και αυτή διάταξη θα πρέπει να αποτυπωθεί στην επόμενη κυβέρνηση. Τα όσα θα αποφασισθούν θα πρέπει να αποτυπωθούν σε γραπτό κείμενο, έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει δεσμευτικό προσανατολισμό και ταυτόχρονα ο ελληνικός να ξέρει ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 12:09

    Είδηση: 11920

    [05] Με κεντρική θέση να κυβερνηθεί ο τόπος στη σύσκεψη ο Σαμαράς

    Με κεντρική θέση να κυβερνηθεί η χώρα προσήλθε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα αλλά δηλώνει ανυποχώρητος με την θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση.Ο κ. Σαμαράς βάζει τρεις όρους για την κυβέρνηση που ενδεχομένως προκύψει: Πρώτον η κυβέρνηση να διασφαλίζει την παραμονή της χώρας την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεύτερον να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για την τροποποίηση της οικονομικής πολιτικής. Τρίτον να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας ψήφο ανοχής. Μέσα σ' αυτό το πολιτικό πλαίσιο, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημ.Αρ., με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να δίνει και εκείνος ανοχή, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του εφόσον δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση όπως επιβάλλεται από την δεύτερη θέση που κατέλαβε.

    Στο πλαίσιο αυτό συμπίπτουν ξεκινώντας από τις δικές τους αφετηρίες και το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης. Στη ΝΔ θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την "λαϊκιστική και τυχοδιωκτική πολιτική του", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ο κ. Κουβέλης δεν συμμετέχει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά την προσέλευσή του ο κ. Σαμαράς, έθεσε ως χρονικό ορίζοντα της λειτουργίας, μιας οικουμενικής κυβέρνησης, τις ευρωεκλογές, την παραμονή στο ευρώ και τόνισε ότι αναφέρεται σε μια κυβέρνηση, "πέρα από πρόσωπα".

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 12:35

    Είδηση: 11921


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 May 2012 - 16:49:37 UTC