Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιαννάκου, Γερουλάνος, Χατζησωκράτης, Σκουρλέτης στη ΝΕΤ
  • [02] Να άρει το πολιτικό αδιέξοδο καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Βρούτσης, Κωνσταντοπούλου, Αηδόνης, Ζιώγας, Βουδούρης στο ΣΚ στην ΝΕΤ
  • [04] Κουμουτσάκος, Χουντής, Ράπτη για σενάρια εξόδου από € - Παρέμβαση Κουμάντα
  • [05] Χαλάρωση και διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθίας
  • [06] Πάσχα σε ορεινά χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων
  • [07] Ο επίγειος παράδεισος της Ορεινής Κορινθίας
  • [08] «Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Αϊ Γιώργη»
  • [09] Με μια ματιά

    [01] Γιαννάκου, Γερουλάνος, Χατζησωκράτης, Σκουρλέτης στη ΝΕΤ

    Σκουρλέτης: Υπέρ της ριζικής επιλεκτικής διαγραφής του χρέους

    Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για να κυβερνηθεί η χώρα, εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

    Εμείς θα θέλαμε μία κυβέρνηση της αριστεράς στη βάση ενός προγράμματος στον αντίποδα της πολιτικής του μνημονίου και προφανώς, όπως συμπλήρωσε, δεν μπορούσαμε να απευθυνθούμε στις μνημονιακές δυνάμεις.

    Θα ήταν μία κυβέρνηση Φρανκεστάιν, τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει το ρόλο του αριστερού συνενόχου στο έγκλημα σε βάρος της χώρας.

    Κατά τον ίδιο, μία βδομάδα μετά τις εκλογές, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνουν να μην έχουν πάρει το μήνυμα του ελληνικού λαού, δηλαδή την ψήφο καταδίκης τόσο του μνημονίου όσο και των φορέων που υποστήριξαν την πολιτική αυτή.

    Εξηγώντας την πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε

    «ότι επιδιώκουμε μία ευρωπαϊκή λύση για τα προβλήματα » και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με σκοπό τη ριζική επιλεκτική διαγραφή του χρέους.

    Επιλεκτική σημαίνει ότι τα ταμεία που κουρεύτηκαν ότι δεν έπρεπε να κουρευθούν, ούτε πχ να κουρεθούν οι μικροομολογιούχοι.

    Το υπόλοιπο, συμπλήρωσε θα πρέπει να αποπληρωθεί με βάση την ρήτρα της ανάπτυξης.

    Γιαννάκου: Υπάρχει σχέδιο αποπομπής της Ελλάδας από το Ευρώ, πλήρες και στοιχειοθετημένο

    Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., βρίσκεται στη πιο δύσκολη φάση μετά τον πόλεμο και η μόνη δύναμη που έχει είναι μέσα στην Ευρώπη.¶λλη δύναμη, δεν έχει ξεκαθάρισε η Μαριέττα Γιαννάκου.

    Δεν μπορεί, ανέφερε, κάθε φορά που ψηφίζει ένας λαός να αμφισβητούνται και να ακυρώνονται συμφωνίες που έχουν γίνει με το κράτος.

    Οι συμφωνίες, συμπλήρωσε μπορούν να τροποποιηθούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις και των δυο πλευρών.

    Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, σημείωσε ότι ως χώρα «δεν έχουμε την πολυτέλεια όταν έχουμε καθίσει πάνω στις διεθνείς συμφωνίες, επειδή κάναμε εκλογές να μην μπορούμε να φτιάξουμε μία κυβέρνηση»

    «Να σοβαρευθούμε, δεν θα παίξουμε ρώσικη ρουλέτα στο κεφάλι της Ελλάδας» υπογράμμισε με έμφαση και με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δίνεται η χειρότερη εικόνα για τη χώρα, όταν ένα κόμμα επειδή πήρε ένα 16% στέλνει γράμματα στα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα.

    Κατά την ίδια το διακύβευμα των εκλογών, δεν ήταν το μνημόνιο, ενώ όπως συμπλήρωσε «επιχειρείται να έρθει από την πίσω πόρτα του δημοψήφισμα Παπανδρέου»

    Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι «σχέδιο αποπομπής της Ελλάδας, από το ευρώ υπάρχει πλήρες στοιχειοθετημένο με αριθμούς»

    Η Μαριέττα Γιαννάκου ερωτήθηκε και για τα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές.

    Εγώ το βρίσκω φυσικό, δεν περίμενα όμως μετά από μία τέτοια σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο, να κατέβει κάτω από το 20%.

    Ο κόσμος έχει πιεστεί πάρα πολύ, υπάρχει ο άνεργος, αλλά κυρίως ο κόσμος αισθάνεται ότι έχει στερηθεί την ελπίδα. Για αυτό καταψήφισε τα κόμματα εξουσίας.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όλοι ευθύνες συνολικά. Προσέξτε, ο λαός δεν έδωσε μήνυμα σε κάποιον κάνε ότι θέλεις, ή χάλασε αυτά που φτιάξαμε πριν.

    Γερουλάνος : Το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο που δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια

    Το αποτέλεσμα των εκλογών επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ωστόσο το πιο ουσιαστικό είναι ότι ο λαός είπε σε όλους έχεις ένα επίπεδο στήριξης μου αλλά περιμένω από σενα να διευρυύνεις το φάσμα των πολιτικών σου

    Για να διαπραγματευθείς, υποστήριξε, πρέπει να έχεις αξιοπιστία αλλά και να υπάρχει ένα αρραγές ελληνικό μέτωπο στη διαπραγμάτευση

    Εδώ, συμπλήρωσε, πάμε κατακερματισμένοι γιατί, ο κρίκος που δεν δένει είναι ο κρίκος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο όπως είπε, τώρα «το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο που δεν μας παίρνει να παίζουμε μικροκομματικά παιχνίδια».

    Δεν είναι η ώρα για μικρομματικά παιχνίδια είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σημείωσε με νόημα.

    Χατζησωκράτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την εντολή για τις επόμενες εκλογές

    Στη ΔΗΜΑΡ, θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν πρώτα μία σαφής καταδίκη στα δυο κόμματα που είχαν την ευθύνη και που οδήγησαν τη χώρα σε μία κατάσταση.

    Υπήρξε μία σαφής κατεύθυνση ότι χρειάζεται μία αγκύλωση στο Ευρώ, υπάρχει μία καταδίκη του μνημονίου και μία μεγάλη ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης , σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο

    Όταν πήρε την εντολή ο κ. Τσίπρας είχα ευχηθεί, τόνισε ο κ. Χατζησωκράτης, να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση αριστεράς.

    Εμείς στη ΔΗΜΑΡ, είπαμε ναι, δυστυχώς χάθηκε αυτή η ευκαιρία ενώ μπορούσε να υπάρξει κυβέρνηση αριστεράς με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και την ανοχή της ΝΔ.

    Δυστυχώς όμως, όπως παρατήρησε «η χρήση διερευνητικής από τον κ. Τσίπρα, έγινε για να προετοιμάσει τις επόμενες εκλογές».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 15:35

    Είδηση: 11862

    [02] Να άρει το πολιτικό αδιέξοδο καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Νωρίτερα, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή, ο Β. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια, ανέφερε:

    «Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής Κυβέρνησης φιλευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή, με όριο την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και με στόχο τη δραστική βελτίωση των όρων και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει αυτοδύναμη και κυρίαρχη", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος προσερχόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής.

    "Βεβαίως", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, "όρος και προϋπόθεση είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή. Το έθεσα στον κ. Τσίπρα το ζήτημα αυτό, δεν έχω λάβει μία θετική απάντηση, πιστεύω όμως ότι εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας κατά την φάση των διαβουλεύσεων, υπό τον δικό σας συντονισμό και τη δική σας προεδρία".

    "Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας απ΄ότι βλέπω. Ελπίζω να συμβάλω στο να υπάρξει μία κυβέρνηση, γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα", απάντησε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τη Δευτέρα το ECOFIN, στη συνέχεια το ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

    Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Βενιζέλου

    "Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν. Θα κριθούν και αυτοί και εμείς", ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 17:15

    Είδηση: 11861

    [03] Βρούτσης, Κωνσταντοπούλου, Αηδόνης, Ζιώγας, Βουδούρης στο ΣΚ στην ΝΕΤ

    Ο κ. Βρούτσης μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε ότι προφανώς η ΝΔ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να τον πείσει ότι είναι υπέρ της επιλογής της κυβέρνησης Παπαδήμου και πως το μήνημα της κάλπης είναι συγκεκριμένο: συνεργασία των κομμάτων, και διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της χώρας, έχει μία και μοναδική στόχευση, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην παραβλέπει το γεγονός ότι η ΝΔ βγήκε πρώτο κόμμα, να σταματήσει να έχει έπαρση και ευχήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνωρίσει την πραγματικότητα, γιατί τότε ο λαός θα πληρώσει τις συνέπειες. "Τελείωσε η καλοπέραση της εξέδρας, με την ψήφο του ο λαός σας καλεί να μπείτε στο γήπεδο της ευθύνης και εσείς το αποφεύγετε και αυτό είναι επικίνδυνο", είπε ο κ.Βρούτσης. Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα έχει εξαγγείλει, λέγοντας ότι μιλά για "λεφτά υπάρχουν" με πιο ακραίο τρόπο. Σημείωσε ότι στον αντίποδα της πρότασης της ΝΔ υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κα Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της μίλησε για εταιρική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας για το μνημόνιο, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για εφαρμογή πολιτικής για τη σωτηρία του μνημονίου. Ανέφερε επίσης, ότι η εκλογή Όλαντ σημαίνει ότι αλλάζει πολιτική η Γαλλία όχι όμως και ότι η ΕΕ επιλέγει την ανάπτυξη από την πολιτική λιτότητας. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι σταθερή και δεν αλλάζει, υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιες είναι αυτές οι εγχώριες δυνάμεις που ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δραγασάκης για την επιστολή Τσίπρα προς τον Μπαρόζο, απάντησε ότι είναι προφανές πως είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε μέσω της εκπροσώπου του.

    Ο κ. Αηδόνης επισήμανε ότι είναι πρωτόγνωρη η κρίση για τη χώρα μας, ενώ εναντιώθηκε σε αυτό που είπε η κα Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει ως ανώνυμη εταιρεία. Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη στιγμή ευθύνης για τη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί με ανεύθυνο τρόπο.

    Από την πλευρά του ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι πάμπολοι είναι πρόθυμοι να κυβερνήσουν τη χώρα, πλην του ΚΚΕ γιατί ο λαός δεν το επέλεξε. Αν ο λαός αποφασίσει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ τότε αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμος να αντιστρατευθεί με την Ευρώπη και τα μεγάλα κεφάλαια. Τόνισε ότι το κόμμα του έδειξε υπευθυνότητα γιατί ότι έλεγε προεκλογικά το τήρησε ενώ οι υπόλοιποι έλεγαν ψέματα. Σημείωσε ότι επιχειρείται αυτή την ώρα να συγκροτηθεί ένας κεντροδεξιός πόλος με τη ΝΔ μπροστά και ένας κεντροαριστερός πόλος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι στρατηγικές τους συγκλίσεις κρύβονται κάτω από μνημονιακές και αντιμνημονιακές μπούργκες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγας.

    Ο κ. Βουδούρης σχολιάζοντας τα περί μπλόφας της ΕΕ για έξοδο της χώρας από το ευρώ, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι '"η ελληνική κοινωνία έζησε στο πετσί της την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ", ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αυτή τη στιγμή θα βρουν κάποιοι που δεν μας θέλουν στην ΕΕ να μας διώξουν. Η θέση της ΔΗΜΑΡ, είπε ο κ. Βουδούρης, είναι να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, όμως πρέπει να αλλάξει η σχέση. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πάρει μια οριστική απόφαση για το τι στάση θέλει να έχει και συμπλήρωσε πως το παράδοξο σε όλα αυτά είναι πως δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς ευρύτερη συνεργασία και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και παίζει. Για το ενδεχόμενο νέων εκλογών ο κ. Βουδούρης εκτίμησε πως είναι μια επικίνδυνη παράταση η οποία ανοίγει μια πόρτα που θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής και να διαφυλάξουμε την ευρωπαϊκής μας ταυτότητα.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr,ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 15:02

    Είδηση: 11856

    [04] Κουμουτσάκος, Χουντής, Ράπτη για σενάρια εξόδου από € - Παρέμβαση Κουμάντα

    Τα σενάρια και τα ενδεχόμενα για έξοδο της χώρας από το ευρώ και το αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".

    Στη συζήτηση παρενέβη ο διεθνής οικονομικός αναλυτής Μίκιο Κουμάντα, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ρευστή, πως οι οίκοι αξιολόγησης και οι οικονομικοί αναλυτές βλέπουν πιθανό το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως προετοιμάζονται όλοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή που αλλάζουν τα δεδομένα στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα, και δεν πρέπει να "παίζουμε με τη φωτιά". Εκτίμησε επίσης, ότι θα βρεθεί λύση διαπραγματεύσιμη σε λογικά πλαίσια, για να μην μπει η αγορά στη λογική διάλυσης του ευρώ.

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν επεξεργαστεί και μελετήσει τεχνικές και σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Επισήμανε ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να αξιολογήσουμε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούμε να τζογάρουμε εάν μπλοφάρουν στην Ευρώπη. Αναφερόμενος στην επιστολή Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους, ρώτησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν συμμετέχει το κόμμα του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να πάνε σε μια διαπραγματευση με τους εταίρους αφού και στην επιστολή γίνεται λόγος για διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε ότι μιλά για μια κυβέρνηση μικρής διάρκειας ώστε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και μετά να γίνουν εκλογές.

    Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε με έμφαση ότι δεν είναι μπλόφα ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε στείλει και στο παρελθόν επιστολές που ανέφεραν ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι πραγματικές απειλές γιατί είναι αρκετοί ευρωπαίοι που λένε ότι πρέπει να αλλάξει η στρατηγική της Ευρώπης. Επισήμανε δε ότι η επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας τονίζει με κάθε τρόπο ότι το μνημόνιο δεν ισχύει από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ σημείωσε ότι το μνημόνιο δημιουργήθηκε από το πρόβλημα του δημοσίου χρέους και αυτό είναι που θέλει να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ανέφερε ότι αυξήθηκε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιες αιτίες, για τις προτάσεις του που ήταν αντιμνημονιακές. Οι άλλοι δύο, είπε ο κ. Χουντής, πρότειναν μέτρα τα οποία συμπεριελαμβάνονταν στο μνημόνιο. "Η πρότασή τους είναι για μια κυβέρνηση μνημονιακή, εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή. Πρέπει να ορθώσουμε μέτωπο αντίστασης κατά του μνημονίου", τόνισε ο κ. Χουντής.

    Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη ανέφερε ότι είναι απόμακρο και ξένο για την κουλτούρα των Ελλήνων να μην έχουμε κυβέρνηση μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Στο Βέλγιο που έχει συμβεί όλα λειτουργούσαν κανονικά ενώ εδώ έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εκδοχές, είπε η κα Ράπτη , είτε να φύγουμε από το ευρώ, είτε να μείνουμε και να είμαστε στο υπόγειο, στα τάρταρα. Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε τρίτο κόμμα, και θα μπορούσε να καθήσει στη γωνιά του και να αφήσει το πρώτο και το δεύτερο κόμμα να κάνουν τα κουμάντα τους. Όμως λέει ότι εμείς είμαστε εδώ να βοήθησουμε, σε μια κυβέρνηση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr,ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 15:01

    Είδηση: 11852

    [05] Χαλάρωση και διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθίας

    Αποδράστε στα όμορφα χωριά της Ορεινής Κορινθίας μέσα από μία μαγευτική διαδρομή. Στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας, τα Τρίκαλα Κορινθίας, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω, Μεσαία και ¶νω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ., 1000μ., και 1100μ. αντίστοιχα. Χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, τον 10ο αιώνα, από τους κατοίκους της περιοχής που κυνηγημένοι από επιδρομείς, ανέβηκαν στο βουνό και έκτισαν εκεί τα σπίτια τους.

    Πατρίδα της γνωστής οικογένειας των Νοταραίων, τα Τρίκαλα είναι χτισμένα σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία με αξιόλογες εκκλησίες και πετρόκτιστα αρχοντικά όπως αυτό των Νοταράδων.

    Φθάνοντας στα Κάτω Τρίκαλα, θα αντικρίσετε στο κέντρο του χωριού την υπέροχη πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπεραιωνόβια πλατάνια και τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου του 1697 με τις εξπρεσιονιστικού τύπου τοιχογραφίες και απολαύστε τη θέα στο βουνό και στη θάλασσα.

    Στη συνέχεια θα συναντήσετε τον οικισμό Μεσαία Τρίκαλα που διατηρεί το τοπικό παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με νέα κτίσματα που όμως διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου με πέτρα και ξύλο. Εδώ θα βρείτε όμορφους ξενώνες που προσφέρουν τη φιλοξενία τους και υπέροχο παραδοσιακό φαγητό με θέα το μαγευτικό τοπίο της Ζήρειας. Από εδώ όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να ακολουθήσετε τα ορειβατικά περιπατητικά μονοπάτια απολαμβάνοντας τη φύση και παίρνοντας γερές δόσεις οξυγόνου.

    Στα ¶νω Τρίκαλα σώζονται πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του 16ου - 18ου αιώνα τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε. Βγαίνοντας από το χωριό, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, χτισμένο το 1400 εκεί όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του. Από την αυλή του θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα της Κορινθίας! Και εδώ θα βρείτε πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες και ταβέρνες που θα ταξιδέψουν γευστικά τον ουρανίσκο σας σε γεύσεις αυθεντικές με οδηγό τα τοπικά προϊόντα!

    Εκτός από την πανέμορφη φύση απολαύστε και τις δραστηριότητες μέσα στην αγκαλιά της που θα σας προσφέρουν χαλάρωση και διασκέδαση.

    Περπατήστε στα μονοπάτια μέσα στη φύση της Ορεινής Κορινθίας, αναζητήστε την απόλυτη οδηγική εμπειρία με οχήματα 4χ4 στις διαδρομές της Ζήρειας και του Χελμού, βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση με ένα ποδήλατο βουνού σε μαγευτικές διαδρομές.

    Για τους λάτρεις της Ιππασίας το Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας στο Ρέθι Κορινθίας, προσφέρει κατάλληλα εκπαιδευμένα άλογα για βόλτες στο οροπέδιο της Ζήρειας και στις γύρω ρεματιές, ή εκπαιδευτές για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το ευγενές αυτό άθλημα.

    Εξερευνήστε το ρέμα της φόνισσας και τα άλλα μαγευτικά μονοπάτια, απολαύστε τη φύση, νιώστε τον αέρα μιας άλλης εποχής, και αφήστε το συναίσθημα να σας κυριεύσει.

    Όμορφα πόνυ θα εξοικειώσουν τα παιδιά, με την καθοδήγηση έμπειρων συνοδών, με το άθλημα της ιππασίας.

    Το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας διαθέτει μία πίστα baby lift και ένα συρόμενο αναβατήρα. Φορέστε τα χιονοπέδιλά σας και απολαύστε την κατάβαση. Νοικιάστε ένα από τα snow mobiles και ανακαλύψτε το οροπέδιο της Ζήρειας που απλώνεται μπροστά σας. Στο όμορφο σαλέ του μικρού χιονοδρομικού πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 5476

    [06] Πάσχα σε ορεινά χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων

    Η σειρά «ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» στόχο έχει να μας εξοικειώσει με τα μουσικά ιδιώματα της Ελλάδας. Ο φακός της εκπομπής κάνει ένα οδοιπορικό στα χωριά της Θεσσαλίας την περίοδο του Πάσχα. Πρώτος σταθμός, το Μορφοβούνι, τόπος καταγωγής του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ και του ζωγράφου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΟΛΔΑΣΗ, όπου το Μ. Σάββατο αναβιώνει το έθιμο του φανού, γνωστό και σε άλλες περιοχές. ς σταθμός, το Αηδονοχώρι, όπου ο κόσμος την ημέρα της Λαμπρής, συγκεντρώνεται έξω από την εκκλησία και χορεύει λαμπριάτικους χορούς. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον τοπικό χορό «τάι - τάι». Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού, το Κοτρώνι. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται αντιφωνικά τραγούδια, που ακούγονται τις τρείς μέρες της Λαμπρής, από άνδρες και γυναίκες, χωρίς όργανα...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 16:36

    Είδηση: 9578

    [07] Ο επίγειος παράδεισος της Ορεινής Κορινθίας

    Στο νομό Κορίνθου, στην Πελοπόννησο θα βρείτε αξιόλογους χώρους, καταπράσινες πλαγιές, σύγχρονες πόλεις, αλλά και καζίνο, και ωραίες παραλίες, και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα. Το σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου, η αρχαία Κόρινθος, τα Ίσθμια, το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, η Νεμέα με τις αρχαιότητες και τα περίφημα κρασιά της, η λίμνη της Στυμφαλίας, τα όμορφα Τρίκαλα και η ελατόφυτη Ζήρεια, το χιονοδρομικό κέντρο, κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Ο νομός Κορινθίας συνορεύει νότια με την Αργολίδα, δυτικά με την Αχαΐα και βορειοανατολικά βρέχεται από τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό κόλπο.

    Στην Ορεινή Κορινθία οι φυσιολάτρες θα απολαύσουν περπάτημα στα δεκάδες μονοπάτια γύρω από την εντυπωσιακή κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας αλλά και τις λίμνες Στυμφαλία και Δόξα. Οι εκδρομείς θα χαρούν τους οικισμούς στο οροπέδιο του Φενεού και οι λάτρεις της περιπέτειας και του 4χ4 θα χωθούν στα δάση και σε υπέροχες χωμάτινες διαδρομές.

    Η είσοδος για τον επίγειο παράδεισο της ορεινής Κορινθίας μπορεί να γίνει είτε από το Κιάτο, είτε από το Ξυλόκαστρο ή τέλος από το Δερβένι. Το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε είναι η Ευρωστίνη ένα ορεινό χωριό που στην είσοδό του δεσπόζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με τους 17 τρούλους και το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Κτίσμα του 1811. Αξίζει να κάνετε έναν περίπατο στο «ρέμα των μύλων» και να ακολουθήσετε το μονοπάτι με τις μικρές ξύλινες γέφυρες που περνούν κάτω από πλατάνια και καρυδιές, χαζεύοντας τους μικρούς καταρράκτες και τις λιμνούλες που σχηματίζονται.

    Η Κυλλήνη ή Ζήρεια είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου μετά τον Ταΰγετο. Οι μοναδικές ομορφιές της όλες τις εποχές του χρόνου, συνέδεσαν τις «θεϊκές μορφές» της με μύθους και θεούς. Στη δυτική πλευρά της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας βρίσκεται ένα μεγαλοπρεπές σπήλαιο όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε ο αγγελιοφόρος των θεών Ερμής. Έχει 8 θαλάμους και σπάνιο διάκοσμο, λευκό και εντυπωσιακό. Ο μύθος θέλει τον Ερμή, την πρώτη μέρα της γέννησής του, να περιπλανάται για να γνωρίσει τον κόσμο. Ανάμεσα στα πρώτα του ανδραγαθήματα είναι και η κατασκευή της πρώτης λύρας από το καβούκι μιας χελώνας και η αρπαγή των βοδιών που ανήκαν στον Απόλλωνα, τον οποίο για να τον εξευμενίσει στη συνέχεια του χάρισε την πρώτη του λύρα. Οι πλαγιές της Ζήρειας είναι κατάφυτες από έλατα, ενώ η πεδιάδα του Φενεού μοιάζει σαν ένα πολύχρωμο χαλί στις πιο ωραίες γήινες αποχρώσεις. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως το περιβόλι της Ορεινής Κορινθίας. Στα βορειοδυτικά της πεδιάδας του Φενεού βρίσκεται η αρχαία Φενεός τα ερείπια από το ναό του Ασκληπιού, την Αρχαία ακρόπολη και το Ιερό της θεάς Αρτέμιδος, ενώ το μουσείο στα Καλύβια στεγάζει τα ευρήματα των ανασκαφών. Σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από την αρχαία Φενεό και σε υψόμετρο 900μ. βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξας όπου θα αντικρύσετε ένα τοπίο μαγικό. Κάντε το γύρο της λίμνης και ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις υπέροχες αγιογραφίες αλλά να δείτε και το Κρυφό Σχολειό. Από τον εξώστη του μοναστηριού θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα στη λίμνη και τα γύρω βουνά. Έδρα του Φενεού είναι η Γκούρα, αρχόντισσα της περιοχής χτισμένη στα 1000μ. υψόμετρο κερδίζοντας τις εντυπώσεις χάρη στην προνομιακή της θέση αλλά και στα υπέροχα πέτρινα παλιά αρχοντικά της.

    Στα 1.100μ. η Καστανιά γεμάτη από καστανιές από όπου πήρε και το όνομά της, αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για τους ρομαντικούς αλλά και για κάθε φυσιολάτρη που αποζητά την ηρεμία του βουνού.

    Κυριολεκτικά μέσα στο δάσος τα Τρίκαλα χωρίζονται σε τρείς συνοικίες: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα ¶νω. Ξεκινώντας από τα Κάτω Τρίκαλα στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η πετρόκτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και ο ναός του Αγίου Δημητρίου. Τα Μεσαία Τρίκαλα είναι πιο ανεπτυγμένα θα βρείτε πολλούς και καλούς καινούργιους ξενώνες, όπως επίσης εστιατόρια και μπαρ. Καταλήγοντας στα ¶νω Τρίκαλα περπατήστε στο χωριό και φωτογραφίστε το αρχοντικό της οικογένειας των Νοταραίων. Τέλος, η άλλη διάσημη -από την αρχαιότητα- λίμνη είναι η Στυμφαλία. Συνδέεται με τον 5ο άθλο του Ηρακλή. Εδώ ο μυθικός ήρωας Ηρακλής κατόρθωσε να εξοντώσει με δηλητηριασμένα βέλη τις Στυμφαλίδες όρνιθες, τα μυθικά πουλιά με τα χάλκινα φτερά που προκαλούσαν φοβερές καταστροφές στην περιοχή.

    Σήμερα είναι ένας σπάνιος υδροβιότοπος που φιλοξενεί πάνω από 160 είδη ορνιθοπανίδας. Στη λίμνη υπάρχει δίκτυο περιβαλλοντικών μονοπατιών, ενώ σε διάφορα σημεία της θα βρείτε και ενημερωτικές πινακίδες με στοιχεία για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Στην ορεινή Κορινθία μπορείτε να χαρείτε τη φύση σε μαγευτικές διαδρομές, να τρέξετε με άλογα, να κάνετε ποδήλατο βουνού, να περιπλανηθείτε σε ανεξερεύνητα μονοπάτια, να χαρείτε το χιόνι, και να ζήσετε την συναρπαστική εμπειρία της οδήγησης σε ορεινά τοπία με οχήματα 4χ4.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 13:34

    Είδηση: 5474

    [08] «Πανηγυράκι γίνεται ψηλά στον Αϊ Γιώργη»

    Το πανηγυράκι του Αη Γιώργη στην Αράχωβα είναι μία λαμπρή γιορτή που κρατάει 3 ολόκληρες μέρες, στη διάρκεια των οποίων αναβιώνουν ήθη, έθιμα και μνήμες που φθάνουν μέχρι την Τουρκοκρατία.

    Όλοι σχεδόν οι Αραχωβίτες ντύνονται με παραδοσιακές στολές και μαζεύονται στον αυλόγυρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου. Οι γέροντες με τη συνοδεία της πίπιζας και του νταουλιού χορεύουν το 'πανηγυράκι', μοναδικό χορό της Αράχωβας, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί με παραδοσιακές φορεσιές θα κάνουν ανηφορικό αγώνα δρόμου έως το στρατηγείο του Μουστάμπεη.

    Η λατρεία του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα χάνεται στα βάθη του χρόνου και συνδέεται με την ιστορία της αλλά και με τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.

    Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή της Αράχωβας εντυπωσιάζει τους επισκέπτες ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχε ήδη εκεί από το 1676.

    Εδώ γίνεται η τριήμερη γιορτή προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου που φέτος θα ξεκινήσει στις 22 και θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου.

    Στη γιορτή έχουν ενσωματωθεί και διατηρούνται έως σήμερα, παλαιά έθιμα των ελληνικών πανηγυριών με αρχαίες καταβολές.

    Η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου την παραμονή της γιορτής με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, αλλά και τα αγωνιστικά έθιμα, το δρώμενο στη βρύση τ΄Αη- Γιώργη, το έθιμο της προσφοράς του αρνιού από τους κτηνοτρόφους που είναι και τα έπαθλα των νικητών, το ρουμελιώτικο γλέντι και το χάλασμα του πανηγυριού είναι έθιμα που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο.

    Στις εκδηλώσεις του πανηγυριού περιλαμβάνονται ο αγώνας του ανηφορικού δρόμου των γερόντων, των ανδρών και των νέων, το σήκωμα της πέτρας, η λιθοβολία, τα άλματα, η σφαιροβολία, η διελκυστίνδα και η πάλη, που γίνονται την πρώτη και δεύτερη μέρα του πανηγυριού, ενώ οι συμμετέχοντες φορούν την παραδοσιακή στολή της Αράχωβας. Επίσης, την πρώτη μέρα γίνεται και το δρώμενο στη βρύση του Αγίου Γεωργίου που είναι η αναπαράσταση της απελευθέρωσης του νερού από το δράκο.

    Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην πλατεία της Αράχωβας συμπληρώνουν κάθε μέρα τις εκδηλώσεις αυτές. Στο τέλος του πανηγυριού οι σούβλες του Ρουμελιώτικου Πάσχα ξαναμπαίνουν στη φωτιά, ενώ προσφέρονται αραχωβίτικες λιχουδιές σε ντόπιους και ξένους.

    Οι περιγραφές των εθίμων του πανηγυριού όπως διασώθηκαν σε γραπτές μαρτυρίες από το 1835 από περιηγητές που ήρθαν στην Αράχωβα, επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του αραχωβίτικου πανηγυριού που έχει μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο.

    Η ευσέβεια των Αραχωβιτών προς τον πολιούχο άγιό τους, σφυρηλατήθηκε στο διάβα του χρόνου μέσα από τις δοκιμασίες τους. Πολλές είναι οι παραδόσεις που αναφέρονται στη σωτήρια επέμβαση του Αγίου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στην Επανάσταση.

    Το πανηγυράκι του Αη-Γιώργη προσέλαβε και εθνικό χαρακτήρα μετά τη μάχη της Αράχωβας το Νοέμβριο του 1826, όπου ο Τροπαιοφόρος Γεώργιος οδήγησε τους Έλληνες στη νίκη εναντίον των Τουρκαλβανών του Μουστάμπεη, με αρχηγό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

    Η νίκη αυτή ήρθε σε μία περίοδο που το ηθικό των Ελλήνων είχε πέσει μετά από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, δίνοντας έτσι νέα πνοή στον αγώνα για ανεξαρτησία.

    Η νίκη πέρασε στην ιστορία ως 'η Ανάσταση της Επανάστασης'. Με το παλιό ακριτικό τραγούδι του Αη-Γιώργη, το 'Πανηγυράκι' οι Αραχωβίτες συνέδεσαν και ερμήνευσαν συμβολικά τα βιώματα του αγώνα για ανεξαρτησία. Ο δράκος του τραγουδιού έγινε ο τούρκος που στερούσε την ελευθερία των Ελλήνων.

    Το πανηγυράκι του Αη-Γιώργη έχει διπλό χαρακτήρα, θρησκευτικό και εθνικό, και είναι ένα έθιμο που αξίζει να το γνωρίσουμε από κοντά, ένα έθιμο που περνά αναλλοίωτο από γενιά σε γενιά. Ένα έθιμο που δείχνει πως στην Αράχωβα η παράδοση δεν είναι ξεκομμένη από την πραγματικότητα αλλά είναι έκφραση ψυχής και βίωμα του Αραχωβίτη κάθε ηλικίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9884

    [09] Με μια ματιά

    Κλειστή η γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου από τις 11:50 έως τις 12:30 για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πελοπόννησο προς τη δυτική Στερεά Ελλάδα

    Διαρρήκτες ανατίναξαν τα ξημερώματα ΑΤΜ τράπεζας στον Ωρωπό και απέσπασαν τα χρήματα που είχε μέσα.

    Δεν εξερράγησαν οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που τοποθέτησαν άγνωστοι σε δύο καταστήματα εταιρείας τηλεπικοινωνιών, στην Κυψέλη και τον Πειραιά.

    Βόμβες μολότοφ έριξαν σήμερα άγνωστοι στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων και οφειλών προς το δημόσιο "Εκουιτάλια" στο Λιβόρνο, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    Την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας του για τον καρκίνο, στην Κούβα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατα την επιστροφή του χθες στο Καράκας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11859


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 May 2012 - 16:49:34 UTC