Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσίπρας: «Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς»
  • [02] Με μια ματιά
  • [03] To ωράριο λειτουργίας των γραφείων Διαβατηρίων και Ταυτοτήτων
  • [04] Αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών λόγω εκλογών
  • [05] Εκπτωση 30% από τον ΟΣΕ στα εισιτήρια ενόψει εκλογών

    [01] Α. Τσίπρας: «Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς»

    Στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για εντολή κυβέρνησης στην Αριστερά». Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Μανώλης Γλέζος.

    Να κάνουν την οργή τους ψήφο ανατροπής, κάλεσε τους Ελληνες πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά «τόσα χρόνια μας κορόιδευαν, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτούς». Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε για μία ακόμη φορά κάλεσμα ενότητας απέναντι στα κόμματα της Αριστεράς και έκανε λόγο για τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα, την Δευτέρα το πρωί. «Το δίλημμα των εκλογών», κατέληξε, «είναι μνημόνιο ή φυγή προς τα εμπρός». Με μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία που αναφέρονταν συχνά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της αριστεράς από την γενιά της Εθνικής Αντίστασης μέχρι σήμερα, τις επιθέσεις που, όπως είπε, δέχεται συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν' αλλάξει τη μοίρα του» και πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

    Την Κυριακή, είπε ο κ. Τσίπρας δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά αναμετράται ο λαός με τη ζωή του.

    Μιλώντας για το κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία απέναντι στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κυβέρνηση της αριστεράς. Όλοι, οι δυνάμεις του πλούτου της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: Τον ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο και έναν μόνο εφιάλτη: Τη κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις αυτές, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ήταν η σύγκρουση «με την παντοδύναμη εξουσία του τριγώνου της αμαρτίας, που στη μια κορυφή έχει το διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό σύστημα, στην άλλη την τραπεζοκρατία και στην τρίτη τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ακόμα και με τους μεσάζοντες που στήνουν καρτέλ για να εκμεταλλεύονται την παραγωγή του πλούτου και τον μόχθο του λαού μας». Ποτέ άλλοτε, από την μεταπολίτευση και μετά, είπε ο κ. Τσίπρας, αυτές οι δυνάμεις δεν ήταν τόσο ενωμένες, εναντίον μιας παράταξης, όσο είναι σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασής μας για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς.

    Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι «όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν» γιατί εμείς έχουμε όραμα για την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχουμε όραμα τη δίκαιη διανομή του πλούτου και των αγαθών ώστε να μπορούν όλοι να έχουν εισοδήματα αρκετά, ώστε να τους εξασφαλίζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια».

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ γιατί όπως είπε δεν είναι αυτοί που εγκατέλειψαν τις αρχές και τις αξίες του κόμματός τους, ούτε δημιούργησαν το κόμμα του Μνημονίου. Απευθύνθηκε επίσης στους συντηρητικούς ψηφοφόρους τονίζοντας ότι είναι θύματα του Μνημονίου και ότι «είμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού», ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ενώ μιλά για εθνική ενότητα, ανασύρει τις διαχωριστικές γραμμές του εμφυλίου.

    Στο κάλεσμά του προς τους αριστερούς ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι μόνο το κατεστημένο και οι τοκογλύφοι ωφελούνται από την διαίρεση της αριστεράς και κάλεσε «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομμουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο, μετεκλογικό, συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή».

    Αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν κατανοεί την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος.

    Για την ΔΗΜΑΡ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν κατανοεί επίσης την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης. Είναι άραγε δυνατό σε αυτή τη κυβέρνηση να χωρά και το κόμμα του κου Βενιζέλου; είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός με τη ψήφο του τη Κυριακή θα επιβάλει την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, γιατί όπως είπε, από τη Δευτέρα το πρωί, η πρόταση για την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, δε θα είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η εντολή του λαού μας. Μιά εντολή του λαού μας κανείς δε θα μπορέσει να την αγνοήσει, είπε χαρακτηριστικά.

    Εμφανώς ικανοποιημένος από τον παλμό και τον όγκο της συγκέντρωσης ο κ. Τσίπρας κάλεσε στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα τους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    ΓΛΕΖΟΣ

    Σε σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Μ. Γλέζος ζήτησε από τους αριστερούς «να μην ξεχάσουμε όσους από τα κορφοβούνια της ιστορίας περιμένουν να δουν αν θα τα καταφέρουμε και αν θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ιστορίας».

    Ο κ. Γλέζος είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο περίεργες. Διλήμματα, ψευτοδιλήμματα, παραληρήματα, τα πάντα έχουν συσσωρευθεί για να θολώσουν το μυαλό των ανθρώπων γι αυτό υπάρχουν και αναποφάσιστοι και αγανακτισμένοι, είπε ο κ. Γλέζος και αφού απέρριψε το δίλημμα ότι αν δεν είναι ενισχυμένος ο δικομματισμός θα υπάρχει ακυβερνησία, σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση και να έρθει στην εξουσία.

    Ο κ. Γλέζος κάλεσε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να μην αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, καθώς όπως είπε όλες βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα, δεν είναι αντίπαλες δυνάμεις και ότι είναι η ώρα της ενότητας.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 00:22

    Είδηση: 11090

    [02] Με μια ματιά

    Κλειστά λόγω των εκλογών σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία. Κλειστά έως τις 9 Μαΐου και τα δικαστήρια.

    Έκπτωση 30% από τον ΟΣΕ σε όσους ταξιδέψουν με τρένα μέχρι τις 9 Μαΐου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

    Σκάφος με παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

    Τη διάθεση μετοχών του δημοσίου σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ και ΕΛΤΑ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, λιμανιών και μαρίνων καθώς και την αξιοποίηση 28 κτιρίων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το επόμενο τρίμηνο.

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ασκήθηκε σε άλλες πέντε ιερόδουλες στις οποίες εντοπίστηκε ο ιός του AIDS. Έντονα αντιδρούν στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών δεδομένων των εκδιδόμενων γυναικών, η ΓΓ Ισότητας, το ΚΕΘΕΑ και έξι άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικών στο Πακιστάν

    Χιλιάδες φοιτητές έκαναν χθες πορεία, γυμνοί, στους δρόμους του Μόντρεαλ διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11117

    [03] To ωράριο λειτουργίας των γραφείων Διαβατηρίων και Ταυτοτήτων

    Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Διαβατηρίων και Ταυτοτήτων, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους.

    Ειδικότερα το γραφείο Διαβατηρίων θα λειτουργήσει

    • Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00 και

    • Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

    Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων, που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα για να τα παραλάβουν οι δικαιούχοι τους, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων

    Λόγω των εκλογών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους και τα γραφεία Ταυτοτήτων

    • Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και

    • Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

    Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 10:50

    Είδηση: 11124

    [04] Αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών λόγω εκλογών

    Η λειτουργία των ΜΜΜ ενόψει εκλογών

    Σε ό,τι αφορά στην ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) την Παρασκευή 4/5/12 και την Δευτέρα 7/5/12 θα ισχύσει εκτάκτως δρομολόγηση βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

    Σε ότι αφορά στη ΣΤΑΣΥ (γραμμές 1,2 & 3 Μετρό και Τραμ), την ημέρα των εθνικών εκλογών, Κυριακή 6 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί:

    Παράταση κατά μια ώρα του ωραρίου λειτουργίας των γραμμών 2 & 3 του Μετρό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από το Σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 1.20, ξημερώματα Δευτέρας 7/5.

    Για τη γραμμή του Τραμ προβλέπεται, το Σάββατο 05/05 και την Κυριακή 06/05 τα δρομολόγια να εκτελούνται ανά 25\' σε όλες τις γραμμές (αντί 20\'). Την Δευτέρα 07/05 τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20\' σε όλες τις γραμμές (αντί 15\').

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ert.gr

    Ρεπορτάζ: Eλένη Χρονά

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 09:42

    Είδηση: 11115

    [05] Εκπτωση 30% από τον ΟΣΕ στα εισιτήρια ενόψει εκλογών

    Έκπτωση 30% χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλους του επιβάτες που θα επιλέξουν τα τρένα της εταιρίας για τις μετακινήσεις τους, μέχρι και τις 9 Μαΐου, προκειμένου να μεταβούν στις περιφέρειές τους για ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 09:42

    Είδηση: 11113


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 May 2012 - 8:49:56 UTC