Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Λοβέρδος, Ε. Στυλαινίδης και Π. Παναγιώτου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [02] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Λ. Κατσέλη στη ΝΕΤ
  • [03] ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις δηλώσεις του Μ. Μορς
  • [04] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Α. Λοβέρδος, Ε. Στυλαινίδης και Π. Παναγιώτου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Η επόμενη ημέρα των εκλογών βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, στην οποία συμμετείχαν ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος της ΝΔ στην Ροδόπη και ο υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ στην Β' Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιώτου.

    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να βγει πρώτο κόμμα για να μπορέσει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, με περισσότερα από ένα κόμμα Πλειοψηφία στο λαό και στη Βουλή σημαίνει δύναμη επισήμανε, αλλιώς όπως είπε η οικονομική κρίση θα επιδεινώσει την πολιτική κρίση.

    Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν με βάση το ποιο κόμμα διαθέτει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση σημείωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σημειώνοντας ότι όποιος ψηφίσει μικρά κόμματα δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ.

    Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο δήλωσε ο Παναγιώτης Παναγιώτου, δείχνοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως τα δυο κόμματα έχουν συμφωνήσει και υπογράψει με την τρόικα να πάρουν σκληρά μέτρα τον Ιούνιο. Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε θέλει κυβερνητικότητα και σταθερότητα, που δεν μπορεί να την εγγυηθεί ούτε η αυτοδυναμία της ΝΔ ούτε η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Δεν θα γίνουμε το αριστερό μαξιλαράκι κανενός επισήμανε και πρόσθεσε η ΔΗΜΑΡ θα προσπαθήσει συγκλίσεις στη βάση ενός προγράμματος που θα σταματήσει τη λιτότητα και τα μέτρα που οδηγούν σε ύφεση.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 23:48

    Είδηση: 10804

    [02] Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Λ. Κατσέλη στη ΝΕΤ

    Τη βεβαιότητα ότι η «Κοινωνική Συμφωνία», θα μπει στη Βουλή εξέφρασε σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη για να δώσουν ψήφο λύσης και εξόδου από την κρίση.

    Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι το δίλλημα των εκλογών είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας από αξιόπιστους πολιτικούς που θα έχουν ως οδικό χάρτη ένα σχέδιο από την κρίση χωρίς τους όρους που επιβάλλει το μνημόνιο. Χαρακτήρισε ψευδοδίλλημα το ζήτημα που θέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περί ακυβερνησίας, κατηγορώντας τα δυο κόμματα ότι ανεξαρτήτως τι λένε τον Ιούνιο θα λάβουν νέα σκληρά μέτρα, καθώς έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή τους.

    Χαρακτήρισε το μνημόνιο συνταγή χρεοκοπίας που θα οδηγήσει σε νέα μεγαλύτερη ύφεση, αύξηση του ελλείμματος και στάση πληρωμών, τονίζοντας την ανάγκη στις 7 Μαΐου να υπάρχουν στη Βουλή κόμματα που μπορούν να συγκροτήσουν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα μπορούσαν να τη συγκροτήσουν η «Κοινωνική συμφωνία», μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τη ΔΗΜΑΡ τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ακόμα και το ΚΚΕ αφού πρώτα συγκλίνουν και συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 20:34

    Είδηση: 10787

    [03] ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις δηλώσεις του Μ. Μορς

    Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΕ Ματίας Μορς ότι πρέπει να μπουν όλα τα ταμεία χωρίς εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει ότι όσο παραμένει η χώρα δέσμια των Μνημονίων, δεν θα μείνει όρθιο τίποτα από τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και τονίζει ότι τα «περί αναδιαπραγμάτευσης, που αναμασάνε Σαμαράς, Βενιζέλος κ.λπ., αποδεικνύονται πολιτική απάτη, καθώς λένε "ναι σε όλα", όταν στέλνει τελεσίγραφο κάποιος γραφειοκράτης των Βρυξελλών».

    Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    «Η απαίτηση της Τρόικας διά στόματος του εκπροσώπου της ΕΕ Ματίας Μορς να μπουν όλα τα ταμεία χωρίς εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και το τελεσίγραφο που έστειλε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι όσο παραμένει η χώρα δέσμια των Μνημονίων, δεν θα μείνει όρθιο τίποτα από τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πέφτουν οι μάσκες όσων τάζουν εξαιρέσεις για τη μια ή την άλλη περίπτωση.

    Είναι φανερό ότι η ακυβερνησία ταυτίζεται με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι πρωτοκολλητές των εντολών ΕΕ, ΔΝΤ, τραπεζών και κεφαλαίου.

    Τα περί αναδιαπραγμάτευσης που αναμασάνε Σαμαράς, Βενιζέλος κλπ αποδεικνύονται πολιτική απάτη, καθώς λένε «ναι σε όλα» όταν στέλνει τελεσίγραφο κάποιος γραφειοκράτης των Βρυξελλών.

    Προϋπόθεση για το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, για να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα ταμεία, είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού των υποτακτικών της Τρόικας και των τραπεζών, η καταγγελία των Μνημονίων και η έξοδος από ΕΕ και ευρωζώνη.

    Στις 6 Μάη καταδικάζουμε αποφασιστικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-συνενόχους και κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με την ψήφο και τον αγώνα μας ανοίγουμε τον άλλο δρόμο!»

    Εξάλλου, νωρίτερα παρουσιάστηκε από την ΕΤ1 η προεκλογική Συνέντευξη Τύπου του σχήματος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 20:05

    Είδηση: 10776

    [04] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται θα υποδεχθούμε τον Μάιο. Ο εορτασμός της πρωτομαγιάς θα γίνει υπό καλοκαιρινές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι, που εμφανίζονται ελαφρώς ενισχυμένοι στο Αιγαίο, δε θα δημιουργήσουν προβλήματα και, από την Τετάρτη, θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν.

    Την Πρωτομαγιά, ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα και κάποιες αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν διάσπαρτες στα κεντρικά και νότια τμήματα, όπως και στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη: στο Αιγαίο με πιο ενισχυμένη ένταση, όπου τοπικά θα φτάνει τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό πέλαγος θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, στα 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, στα 3-4 μποφόρ. Μόνο το βράδυ, πρόσκαιρα, στο νότιο Ιόνιο, οι βορειοδυτικοί άνεμοι μπορεί να φτάσουν τα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να θυμίζει καλοκαίρι, καθώς θα παραμείνει σε ψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως και της νύχτας. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    Βόρεια: 9 έως 28°C.

    Κεντρικά: 11 έως 28°C.

    Δυτικά: 12 έως 28°C.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 14 έως 27°C.

    Κρήτη: 14 έως 27°C.

    Κυκλάδες: 14 έως 25°C.

    Πελοπόννησος: 12 έως 29°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4-5 και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο Ν. Ευβοϊκό.

    Θεσσαλονίκη

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να παρουσιάζεται ψηλή για άλλη μια μέρα, καθώς θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς βορειοδυτικοί, στα 2-4 μποφόρ και το βράδυ μεταβλητοί.

    Επόμενες Μέρες

    Την Τετάρτη θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες, με τον καιρό αίθριο σε όλη τη χώρα και λίγες αραιές νεφώσεις να αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τις απογευματινές ώρες μπορεί να εκδηλωθούν βροχές στο Καστελόριζο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν και δε θα ξεπερνούν τα 4-6 μποφόρ, στο Κρητικό πέλαγος, όμως, θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι στα 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, από βορειοδυτικές διευθύνσεις, θα έχουν ένταση στα 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα συνεχίσει να σημειώνει ψηλές τιμές, με τον υδράργυρο μέχρι τους 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 26 με 28 στη νησιωτική χώρα.

    Την Πέμπτη προβλέπονται πιο αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά, αλλά και στο Καστελόριζο και τα υπόλοιπα ανατολικά Δωδεκάνησα. Ασθενείς βροχές αναμένεται να σημειωθούν στο Καστελόριζο, αλλά και στη δυτική Μακεδονία και τον υπόλοιπο ορεινό κορμό της Ηπείρου, στο δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς, στα 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο, όπου θα είναι δυτικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, παίρνοντας νότιες διευθύνσεις. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σκαρφαλωμένος στους 30 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 23:49

    Είδηση: 10765


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 April 2012 - 20:49:41 UTC