Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όχι ΔΗΜ.ΑΡ. σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ- Να αλλάξει το μνημόνιο
  • [02] Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θέλει η Κατσέλη

    [01] Όχι ΔΗΜ.ΑΡ. σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ- Να αλλάξει το μνημόνιο

    «Όχι » θα πει η Δημοκρατική Αριστερά σε ενδεχόμενη πρόταση για συμμετοχή της σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δηλωνει ο Φώτης Κουβέλης επισημαίνοντας πως το κόμμα του δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι σε όσους έφεραν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

    Μιλώντας στη REAL NEWS, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως την επομένη των εκλογών θα απευθυνθεί στις δημοκρατικές δυνάμεις με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ελπίζοντας , ότι με βάση και των συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει από τις κάλπες είναι δυνατόν να υπάρξουν και πολιτικές μετατοπίσεις.

    Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά των νέων μέτρων τονίζοντας πως θα τα καταψηφίσει καθώς έτσι θα ήταν σαν να συναινεί στη συνέχιση της ίδιας και αδιέξοδης πολιτικής.

    O κ. Κουβέλης επισκέφθηκε το νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα το Δήμο Πύλης όπου πραγματοποίησε κεντρική ομιλία. «Είναι πολύ τιμητικό για μένα», τόνισε, «να μιλάω στους συμπολίτες μου, στους ανθρώπους της γενέθλιας γης, και πράγματι είμαι συγκινημένος. Και διάλεξα να έχω την προεκλογική μου εκδήλωση εδώ στη γενέθλια γη στην Πύλη γιατί θέλω να συμβολίσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την αγάπη σε αυτόν τον τόπο που έχει τεράστιες δυνατότητες». Ενόψει των εκλογών, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι το μέλλον του τόπου βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού ενώ σχολίασε ότι το «το πρώτο βοριαδάκι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έπεσε στην πατρίδα μας, απέδειξε τη γύμνια όλου αυτού του οικοδομήματος που είχε στηθεί μετά την μεταπολίτευση και όλο τον κατοπινό καιρό». «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφώνησαν στο μνημόνιο λιτότητας χωρίς ανάπτυξη. Η ριζική αλλαγή των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρονική επιμήκυνσή της και η αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ενός νέου αναπτυξιακού πακέτου, είναι άκρως αναγκαία και πρέπει να διεκδικηθεί. Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει» σημείωσε, και έκανε λόγο για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

    «Ο ελληνικός λαός, με την ετυμηγορία του, πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το περιεχόμενο της πολιτικής που θα πρέπει να ασκηθεί στην πατρίδα προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει αυτή η χώρα. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής έτσι ώστε να σηκωθεί και να μείνει όρθια η κοινωνία, που σήμερα είναι πεσμένη. H 7η Μάιου χρειάζεται να βρει τη χώρα με ένα νέο πολιτικό τοπίο. Η ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά είναι καθοριστικός όρος για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 23:48

    Είδηση: 10615

    [02] Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου θέλει η Κατσέλη

    Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε σήμερα από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου. Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη.

    Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι, στις 6 Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θα ανατραπεί. «Είναι η πρώτη φορά που και τα δυο μεγάλα κόμματα και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα δουν τις δυνάμεις τους πραγματικά να συρρικνώνονται να υποδομούνται.

    «Πιστεύουμε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλλημα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθειάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».

    Παράλληλα υποστήριξε ότι ήδη η Ευρώπη ζητά αλλαγή των πολιτικών που ακολουθούνται ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρα ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο.

    «Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν βάλει την υπογραφή τους σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σε μείωση του κατωτέρου μισθού και κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε αύξηση των φόρων σε μεγαλύτερες απολύσεις», υποστήριξε η κ. Κατσέλη.

    Σύμφωνα με την ίδια αυτό θα οδηγήσει την αγορά σε μεγαλύτερη συρρίκνωση προβλέποντας ότι για το 2012 η ύφεση θα ξεπεράσει το 6,5%

    Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου με την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό - τοπικό επίπεδο.

    Στην πολιτική της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την περιφερειακή ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στο Ρέθυμνο, επόμενο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη.

    Η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της πόλης και του Καλλικρατικού δήμου ενώ κουβέντιασαν για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και τη μείωση κονδυλίων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση.

    Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας με τους υποψήφιους του κόμματος στο νομό και στελέχη επισκέφθηκε την Παλιά Πόλη, καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ κατέληξε σε καφέ της παραλίας και συναντήθηκε με πολίτες του Ρεθύμνου.

    Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τους πολίτες η κα Κατσέλη επεσήμανε σημεία από τις προτάσεις της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την οικονομία και την ανάπτυξη αλλά και για το πώς μπορεί να βγει από το αδιέξοδο η χώρα. Μεταξύ αυτών μίλησε για την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την ανάγκη να δοθεί χρήμα στην αγορά μέσω των τραπεζών αλλά και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της στήριξης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.

    Αναφέρθηκε επίσης στους λόγους που οδήγησαν στο να δημιουργηθεί το κόμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου σε κεντρικό επίπεδο σε μία περίοδο όπου τα επιμελητήρια οφείλουν να εκσυγχρονιστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης -Aνδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 23:45

    Είδηση: 10613


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 April 2012 - 20:49:33 UTC