Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ανδρουλάκης - Γ. Κύρτσος μιλούν για την κρίση και τους νέους
  • [02] Π. Κουκουλόπουλος: «Η ευθύνη ανήκει σε όλο τον πολιτικό κόσμο»
  • [03] Κ. Αϊβαλιώτης: «Ο κ. Παπαδήμος δεν προσαρμόστηκε σε αυτά που έλεγε ο ΛΑΟΣ»
  • [04] Γ. Παπαθανασίου: Εάν θες να βγεις ισχυρός, στηρίζεις το ισχυρό κόμμα να βγει πιο ισχυρό
  • [05] Κ. Καρτάλης: «Οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν πραγματικά τεράστια ευθύνη»
  • [06] Το μήνυμα Προβόπουλου στο «τραπέζι» της Πρωινής Ενημέρωσης
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Μ. Ανδρουλάκης - Γ. Κύρτσος μιλούν για την κρίση και τους νέους

    Από την πλευρά του, ο Γ. Κύρτσος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταργηθεί η διακριτική προς το χειρότερο μεταχείριση της νεολαίας.

    Έχουμε ξεκινήσει πόλεμο γενών προς τα παιδιά μας αυτό είναι ανήθικο και απαράδεκτο υπογράμμισε αναφερόμενος στους χαμηλούς μισθούς των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

    Ο Γ. Κύρτσος πρότεινε επίσης την ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα, ειδικής υπηρεσίας που θα κυνηγά τα ταλέντα, με δεδομένο ότι οι μισοί νέοι της χώρας μας φεύγουν στο εξωτερικό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10316

    [02] Π. Κουκουλόπουλος: «Η ευθύνη ανήκει σε όλο τον πολιτικό κόσμο»

    Στα δύο κόμματα που κυβέρνησαν και, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, επέρριψε τη μεγαλύτερη ευθύνη ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ FM, και τόνισε ότι μόνο ο κ. Βενιζέλος είπε μια συγγνώμη. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι δεν ανακαλύφθηκε σήμερα το φαινόμενο των παράνομων συντάξεων, αλλά τώρα αντιμετωπίστηκε και έκανε λόγο για κλιμάκωση ευθυνών. «Φταίνε πολλά πράγματα που όλα πρέπει να αλλάξουν, ας πάρει και κάποιος άλλος ευθύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών, θα έχει το προνόμιο να απευθυνθεί είτε αριστερά του, είτε δεξιά του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ευθύνη ανήκει σε όλο τον πολιτικό κόσμο, προφανώς η μεγαλύτερη στα δυο κόμματα που κυβέρνησαν και προφανώς η μεγαλύτερη στο ΠΑΣΟΚ».

    Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μια συγνώμη λοιπόν όλοι μαζί, μόνο ο Βενιζέλος την είπε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Επειδή αναφέρεστε στο ασφαλιστικό, ανακαλύψαμε σήμερα ότι 200.000 άνθρωποι έπαιρναν λάθρα συντάξεις, αυτό το ανακαλύψαμε σήμερα ενώ συνέβαινε 30 χρόνια»;

    Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Τώρα αντιμετωπίστηκε, όπως οι τυφλοί στη Ζάκυνθο τους οποίους δεν τους έβαζε πρωθυπουργοί και κόμματα, αλλά τους έβαζε ένα ολόκληρο θεσμικό συγκρότημα αιρετών, συνδικαλιστών, κοινωνίας, νομαρχών. Υπάρχει κλιμάκωση ευθυνών, αλλά φταίνε πολλά πράγματα που όλα πρέπει να αλλάξουν, ας πάρει και κάποιος άλλος ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών έχει ένα προνόμιο να απευθυνθεί είτε αριστερά του, είτε δεξιά του».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:28

    Είδηση: 10303

    [03] Κ. Αϊβαλιώτης: «Ο κ. Παπαδήμος δεν προσαρμόστηκε σε αυτά που έλεγε ο ΛΑΟΣ»

    Δεν μου άρεσε η συμμετοχή στην κυβέρνηση και δεν μου άρεσε ο κ. Παπαδήμος, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, επισημαίνοντας ότι είδε σφαγιασμό μισθών και συντάξεων και δεν είδε να γίνεται τίποτα για τη μη φαλκίδευση της εθνικής κυριαρχίας ή για τη λαθρομετανάστευση. Παράλληλα, ανέφερε ότι στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου από τους 50 υπουργούς που συμμετείχαν, οι 40 ήταν Πασοκτζήδες. Ερωτηθείς αν ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λάθος όταν επέμενε για τον κ. Παπαδήμο, υποστήριξε ότι το λάθος το έκανε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος δεν προσαρμόστηκε σε αυτά που έλεγε ο ΛΑΟΣ και είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή. «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε για την πατρίδα. Αυτοί που είχαν αναλάβει τις δεσμεύσεις δεν έκαναν αυτό που έπρεπε», πρόσθεσε. Εξέφρασε την άποψη ότι οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς, κυνηγούσαν και «έγλειφαν» τον Τόμσεν και ταυτόχρονα διερωτήθηκε γιατί θα πρέπει να αποκλείσει όλους τους πολιτικούς συλλήβδην και όχι αυτούς τους δύο, που είναι υπεύθυνοι. Ο κ. Αϊβαλιώτης, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με τη Χρυσή Αυγή και χαρακτήρισε τα μέλη της ως ναζί. «Οι ναζί είναι καρκίνος για την ελληνική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, επίσης, ότι κάθε ψήφος σε αυτούς, είναι ψήφος στη Γερμανία και υπογράμμισε ότι είναι ένα κόμμα εκτός κοινοβουλευτικού τόξου, με το οποίο ο ΛΑΟΣ δεν θέλει καμία επαφή.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Εγώ θα σας έλεγα αυτό που λέει ο κόσμος, και μας έλεγε και πριν ακόμα μπούμε στην κυβέρνηση: μη συνεργαστείτε με τους κλέφτες. Μη συνεργαστείτε με αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα στα σκάνδαλα, στη διαφθορά και στα δάνεια. Και γι' αυτό λέω, και κάνω χωρίς κανένα πρόβλημα κριτική, ότι δε μου άρεσε η συμμετοχή στην κυβέρνηση και δε μου άρεσε ο κύριος Παπαδήμος, και το λέω ευθέως. Δε μου άρεσε διότι δεν είδα τίποτα, όσον αφορά τη μη φαλκίδευση της εθνικής κυριαρχίας, είδα σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, δεν είδα τίποτα να γίνεται για τη λαθρομετανάστευση».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Άρα ο κύριος Καρατζαφέρης έκανε λάθος, όταν επέμενε για τον κύριο Παπαδήμο»;

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Θα σας πω. Και είδα και μια κυβέρνηση με 50 υπουργούς, εκ των οποίων οι 40 ήταν Πασοκτζήδες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σύμφωνοι. Ξαναλέω, ο κύριος Καρατζαφέρης έκανε λάθος όταν επέμενε για τον κύριο Παπαδήμο»;

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Απαντώ. Και παρότι ο κύριος Καρατζαφέρης έστειλε 8 σημειώματα, 6 memorandum και 2 επιστολές στον κύριο Παπαδήμο, ο κύριος Παπαδήμος δεν έκανε τίποτα. Ο κύριος Παπαδήμος, λοιπόν, έκανε λάθος, ο κύριος Παπαδήμος δεν προσαρμόστηκε σε αυτά που έλεγε ο ΛΑΟΣ, και τα οποία τα είχανε συνομολογήσει και τα οποία ήτανε και το πλαίσιο, η κόκκινη γραμμή η δικιά μας. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε για την πατρίδα. Αυτοί που είχαν αναλάβει τις δεσμεύσεις δεν έκαναν αυτό που έπρεπε».

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Στελέχη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εκτός αυτών των δύο (του Βενιζέλου και του Σαμαρά) δεν έχουν βάλει την υπογραφή τους (στο μνημόνιο). Γιατί εγώ θα πρέπει να αποκλείσω όλους τους πολιτικούς συλλήβδην και όχι αυτούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι; Αυτοί κυνηγούσαν και γλείφανε τον Τόμσεν, αυτοί που σας λέω, αυτοί οι δύο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σύμφωνοι. Αν δεχτούμε τις δημοσκοπήσεις, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει υπογράψει το μνημόνιο. Συνεργάζεστε με τη Χρυσή Αυγή»;

    Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Εμείς μαζί δε συνεργαζόμαστε. Οι ναζί είναι καρκίνος για την ελληνική κοινωνία. Αυτοί είναι ναζί, χαιρετούν ναζιστικά, κάνουν ναζιστικές τελετές και γιορτές και επαινούν τη Γερμανία. Κάθε ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος στη Γερμανία, ξεκάθαρες κουβέντες. Αρκετά έχουμε σκάσει με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και αυτούς, οι οποίοι έχουν χτικιάσει την ΕΕ, δε θέλουμε Γερμανούς και μέσα στη Βουλή, ξεκάθαρες κουβέντες. Με αυτούς δε θέλουμε καμία επαφή, είναι εκτός κοινοβουλευτικού τόξου».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:27

    Είδηση: 10298

    [04] Γ. Παπαθανασίου: Εάν θες να βγεις ισχυρός, στηρίζεις το ισχυρό κόμμα να βγει πιο ισχυρό

    Έρχεται η στιγμή, που θα αναγκαστείς να συμφωνήσεις και σε πράγματα με τα οποία διαφωνείς, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Παπαθανασίου, σημειώνοντας ότι το μνημόνιο περιέχει ακόμη και σήμερα πράγματα στα οποία διαφωνεί η ΝΔ. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε ότι αυτό γίνεται με σκοπό να κερδηθεί χρόνος και να μην πτωχεύσει η χώρα, που, όπως υποστήριξε, αυτό θα είχε συμβεί αν ακούγαμε τους «δήθεν ανεξάρτητους και εθνικά υπερήφανους». Ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Άρα, πρόσθεσε, εάν θέλεις να βγεις ισχυρός, στηρίζεις το ισχυρό κόμμα να βγει ακόμη πιο ισχυρό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

    Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Έρχεται η στιγμή, μετά την περιβόητη ιστορία του δημοψηφίσματος, όπου έχεις να αποφασίσεις εάν απλώς θα λες εσύ «παιδιά εγώ σας τα έλεγα, μας ρίξατε στο γκρεμό, εσείς φταίτε» ή εάν θα αναγκαστείς να συμφωνήσεις και σε πράγματα με τα οποία ακόμη και σήμερα διαφωνούμε, το μνημόνιο περιέχει ακόμη και σήμερα πράγματα στα οποία διαφωνούμε, με σκοπό πρώτον να κερδίσεις χρόνο και να μην πτωχεύσεις την άλλη μέρα το πρωί, που θα είχε συμβεί αν ακούγαμε αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους και εθνικά υπερήφανους».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει περίπτωση να αναγκαστείτε, εκ του αποτελέσματος, να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ»;

    Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Ναι, υπάρχει. Και γιατί το λέω; Διότι αυτοί, οι οποίοι σήμερα κόπτονται και λένε «δε θέλουμε να συνασπιστούμε, διότι εσείς θέλετε να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ», ψηφίζοντας τα άλλα κόμματα, στην ουσία, πιέζουνε και σε αναγκάζουνε, ενδεχομένως, να συνεργαστείς με άλλα κόμματα που δε θέλεις. Και το λέω γιατί; Η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Άρα, εάν θέλεις να βγεις ισχυρός, στηρίζεις το ισχυρό κόμμα να βγει ακόμη πιο ισχυρό. Όταν εσύ που υποτίθεται δε θέλεις αυτή τη συνεργασία ψηφίζεις διάφορα μικρά κόμματα, τι κάνεις; Δημιουργείς τις προϋποθέσεις για μια τέτοια αναγκαστική συνεργασία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:23

    Είδηση: 10289

    [05] Κ. Καρτάλης: «Οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν πραγματικά τεράστια ευθύνη»

    Την υποχρέωση των πολιτών να μην επιτρέψουν να μπουν στη Βουλή κόμματα, τα οποία είναι απέναντι στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ιστορία δεν σβήνεται μέσα από ένα κλίμα οργής και δυσφορίας στο πολιτικό σύστημα, και πρόσθεσε ότι οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν τεράστια ευθύνη, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε ένα ρητορικό ερώτημα, ούτε ένα εκβιαστικό δίλημμα. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές θα επικρατήσει η λογική και θα γίνει σεβαστή η κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: «Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλη υποχρέωση να μην επιτρέψουν να μπουν στη Βουλή κόμματα, τα οποία είναι απέναντι στη δημοκρατία και απέναντι στον κοινοβουλευτισμό. Και νομίζω ότι θα πρέπει όσοι σκέφτονται σήμερα να ψηφίσουν τέτοια κόμματα ή τέτοιο κόμμα, να σκεφτούν ότι κάποιοι άνθρωποι, που μπορεί να είναι και στην οικογένειά τους ή στις γειτονικές οικογένειες, συγγενικές ή γειτονικές, ότι κάποιοι άνθρωποι κυνηγήθηκαν σε κρίσιμες εποχές της χώρας, σε πολύ δύσκολες εποχές της χώρας, γιατί είχαν ένα πολιτικό πιστεύω και το ανέπτυξαν, και πήγαν εξορίες, τους καταστράφηκε η ζωή, τους ζητήθηκε να υποβάλλουν δηλώσεις μετανοίας. Η ιστορία δε σβήνεται μέσα από ένα κλίμα οργής και δυσφορίας στο πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες αυτή τη φορά έχουν πραγματικά τεράστια ευθύνη, και αυτό δεν είναι ένα ρητορικό ερώτημα, ούτε ένα εκβιαστικό δίλημμα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πώς εξηγείτε αυτή τη δημοσκοπική άνθηση της Χρυσής Αυγής»;

    Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: «Νομίζω ότι είναι πολύς κόσμος, ο οποίος δεν ξέρει τι είναι αυτά τα κόμματα, δεν ξέρει τι είναι η Χρυσή Αυγή, δεν έχει καταλάβει τι ήταν η χούντα, ο ναζισμός του φαίνεται πάρα πολύ μακρινός, σκεφτείτε ότι από τότε έχουν περάσει 72 χρόνια, και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, και ιδίως σε μικρότερο ηλικιακό φάσμα, έχουν ακούσει για όλα αυτά απ' το σχολείο, δεν έχουν δικές τους βιωματικές εμπειρίες. Η οργή έρχεται και προστίθεται πάνω σε αυτό. Το πολιτικό σύστημα άργησε να έχει τα αντανακλαστικά που έπρεπε. Θέλω να πιστεύω ότι κινούμενοι προς τις εθνικές εκλογές, τις τελευταίες δέκα μέρες θα επικρατήσει η λογική, θα γίνει σεβαστή η κοινοβουλευτική δημοκρατία που έχει θεμελιωθεί στη χώρα μας με πάρα πολλές θυσίες πολλών ανθρώπων με τις ζωές τους ή και την οικογενειακή τους ηρεμία και ευρωστία, και τελικά η Βουλή θα έχει την αντιπροσωπευτικότητα που δικαιούται, και δικαιούται και ο Έλληνας πολίτης, αλλά δε θα έχει τέτοια κρούσματα, τα οποία προσβάλλουν και τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 16:22

    Είδηση: 10287

    [06] Το μήνυμα Προβόπουλου στο «τραπέζι» της Πρωινής Ενημέρωσης

    Α. Μωραϊτης

    Ο κ. Προβόπουλος είναι τραπεζίτης και είναι άλλη η δουλειά των τραπεζιτών και άλλη των πολιτικών τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι μας να μην βρούμε μπροστά μας αυτά που μας λέει σήμερα ο κ. προβόπουλος

    Δεν συμβάλει και θετικά ο κ. προβόπουλος παρατήρησεο υποψήφιος Ν. Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι τα κόμματα μπορούν να ανατρέψουν το αρνητικό σκηνικό που περιγράφουν τα νούμερα

    Έχουμε καταθέσει ως ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένη πρόταση και κανένα κόμμα δεν απαντά, σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι ότι η χώρα είναι στο ευρωπαϊκό τραπέζι.

    Γ. Ιωαννίδης

    Δεν ζήτησε κανείς από τον προβόπουλο να κάνει μετάφραση του μνημονίου σημείωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης υπενθυμίζοντας τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει με στοχο την ανάπτυξη.

    Ο κ. Σαμαράς είναι πολιτικός ο Σαμαράς δεσμεύεται σημείωσε.

    Η τροικα, δεν λέει πρέπει να κόψετε μισθούς συντάξεις λέει ότι χρειάζονται κάποια χρήματα, και ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο πρότεινε ισοδύναμα μέτρα ξεκαθάρισε.

    Βασίλης Μουλόπουλος

    Ο κ. προβόπουλος μετέφερε αυτό που λένε οι δανειστές μας σημείωσε ο Β. Μουλόπουλος, υποψήφιος Α' Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας το φάρμακο που μας δίνουν και που μας σκοτώνει μπορεί να ανατραπεί μην ακολουθώντας τα μνημόνια.

    Είναι αστείο να μιλάμε για ανάπτυξη με αυτήν την ανεργία και αυτήν την ύφεση παρατήρησε.

    Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για την επόμενη μέρα των εκλογών ενώ μίλησε και για μία ιστορική περίοδο υποστηρίζοντας ότι τα γεγονότα θα προκαλέσουν εξελίξεις μετά τις εκλογές.

    Πιστεύουμε ότι ο λαός θα πιέσει όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να προχωρήσουν σε ένα νέο μπλογκ εξουσίας με μία κυβέρνηση αριστεράς

    Π. Χαϊκάλης

    Ο κ. προβόπουλος προβάλει στοιχεία από μία τράπεζα που δεν είναι ελληνική σημείωσε από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Π. Χαϊκάλης.

    Το πιο σημαντικό, σημείωσε, είναι να φύγουμε από το μνημόνιο χωρίς αυτό να επιτάσσει την έξοδο μας από την ευρωζώνη.

    Έχουμε ένα πρόγραμμα εξουσίας και περιμένουμε να δούμε τις εκλογές και το αποτέλεσμα πρόσθεσε.

    Θα βρεθεί λύση μετά τις εκλογές εκτίμησε επαναλαμβάνοντας το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λογιστικό έλεγχο του χρέους μέσα στις πρώτες 30 ημέρες και την απαραίτητη απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.

    Γ. Πανούσης

    Ο κ. Προβόπουλος εκφράζει αυτό που έχει κάνει σήμερα το πολιτικό σύστημα, δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να μας δείχνει ότι έχει υποχωρήσει το πολιτικό σύστημα υπογράμμισε ο Γ. Πανούσης.

    Για το θέμα της συνεργασίας της Αριστεράς, ο υποψήφιος Α'Αθηνών της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι απαιτείται χρόνος για να συμβεί, αλλά όπως είπε αυτός είναι ο στόχος.

    Μεγάλη αριστερά θα σήμαινε ότι ο κόσμος μας πράγματι το θέλει και ότι θα μπορούμε να υπερβούμε τα στεγανά των κομμάτων μας. Αυτό θέλει χρόνο, είναι όμως ο στόχος. Στις 6 Μαΐου θα βγούμε όλοι σοφότεροι σημείωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 17:06

    Είδηση: 10261

    [07] Με μια ματιά

    Το χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου που περιείχε περίπου 7.000 ευρώ «σήκωσαν» άγνωστοι χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του λογιστηρίου και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο βάρους 100 κιλών.

    Κατά 74% κουρεύτηκαν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρήτης οι οφειλές ύψους 151.000 ευρώ για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια άνεργου πατέρα δύο παιδιών από το Ηράκλειο Κρήτης. Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου ο οφειλέτης θα καταβάλει μέσα στην επόμενη 20ετία 39.900 ευρώ.

    Δύο άγνωστοι λήστεψαν το πρωί υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες, γύρω στις 8.20 το πρωί, έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου του υποκαταστήματος και στη συνέχεια ένας εξ αυτών εισέβαλε στο εσωτερικό της τράπεζας φωνάζοντας «ληστεία», ενώ κατευθύνθηκε στα ταμεία ζητώντας τα διαθέσιμα χρήματα. Αφού άρπαζε περίπου 5.000 ευρώ βγήκε από την τράπεζα και μαζί με το συνεργό του επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10278


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 April 2012 - 16:49:43 UTC