Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μπαμπινιώτης: Όλα έτοιμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις
  • [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να συνασπιστεί μαζί μας»
  • [03] Κ. Μουσουρούλης: Τα κόμματα χρειάζονται στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο
  • [04] Α. Τόλκας: «Το στοίχημα είναι να μην υπάρξουν άλλες περικοπές»
  • [05] Κ. Βελόπουλος: «Μας οδήγησαν στην πτώχευση συγκεκριμένοι κύκλοι»

    [01] Γ. Μπαμπινιώτης: Όλα έτοιμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

    Είναι όλα έτοιμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα, εξηγώντας ότι η δουλειά που έχει γίνει για να αλλάξει το Λύκειο και το εξεταστικό σύστημα, δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε αυτή την περίοδο. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα έτοιμο σύστημα στα χέρια της, πιο ουσιαστικό, που θα μπορεί να το εφαρμόσει, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «γίνεται ένα λύκειο μορφωτικό, γενικής παιδείας, που αναπτύσσει το μυαλό και τις δυνατότητες παιδιών 15 έως 18». Επισήμανε, δε, ότι για τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην Α', Β' και Γ' Λυκείου, θα ισχύσει το υπάρχον σύστημα και πρόσθεσε ότι όποτε λειτουργήσει το νέο σύστημα, θα ισχύσει για τα παιδιά που θα βρίσκονται τότε στη Γ' Γυμνασίου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Οι μαθητές της Α' Λυκείου θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και το νέο σύστημα θα ισχύσει από πότε; Ποιους αφορά; Τι είναι; Τα παιδιά έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξέρουν, πρώτα αυτά και μετά οι οικογένειές τους, τι έχουν μπροστά τους».

    Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Εάν έρθουν τα πράγματα καλά και προχωρήσει αυτή η δουλειά που έχει γίνει, και που τη θεωρώ την πιο σημαντική που έχει υπάρξει, δηλαδή να αλλάξει το Λύκειο και να αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, δυστυχώς δε μπόρεσε να προχωρήσει σε αυτή την περίοδο, πιστεύω ότι με τη νέα κυβέρνηση, όποιος βρεθεί, θα έχει ένα έτοιμο σύστημα στα χέρια του, που μπορεί να το εφαρμόσει, για να ανασάνει η ελληνική οικογένεια και να ανασάνουν οι μαθητές, με ένα πιο ουσιαστικό σύστημα, το οποίο μας βγάζει από κατευθύνσεις, από ένα λύκειο-φροντιστήριο, ένα «φροντιστήριο» που είναι απαξιωμένο σήμερα, διότι δεν το εμπιστεύονται ούτε μαθητές, ούτε γονείς, και πηγαίνουν στα φροντιστήρια. Φεύγουμε από αυτό το σύστημα. Γίνεται ένα λύκειο μορφωτικό, γενικής παιδείας, που αναπτύσσει το μυαλό και τις δυνατότητες παιδιών 15 έως 18, αλλά τους δίνει και τις δυνατότητες επιλογών, με βάση τα ενδιαφέροντά τους, και αφού τελειώσουν το λύκειο και πάρουν το απολυτήριό τους, τότε σε έναν εθνικό εξεταστικό φορέα / οργανισμό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις περισσότερες από μία φορά μέσα στο ίδιο έτος, έτσι ώστε να μην αποτελεί αυτή η εξέταση, όπως είναι τώρα, εθνικό πρόβλημα. Για τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην Α' Λυκείου, Β', Γ', θα ισχύσει το σύστημα που υπάρχει τώρα. Μόνο αν αλλάξει του χρόνου θα μπορούν τα παιδιά από τη Γ' Γυμνασίου, που θα βρεθούν του χρόνου, να μπουν στο νέο σύστημα, εφόσον αυτό αποφασιστεί και προωθηθεί. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο μικρές αλλαγές. Στην Α' Λυκείου εισάγεται το μάθημα των Αρχών της Οικονομίας, γιατί με το πρόγραμμα που θα άλλαζε θα πήγαινε αλλού, τώρα επειδή δεν πάει με το ισχύον πρόγραμμα, πάει στην Α' Λυκείου, οι Αρχές Οικονομίας, 2 ώρες. Επίσης, μια άλλη αλλαγή είναι στη Β' Λυκείου. Συνεχίζεται αυτή η ερευνητική εργασία, αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο αλλάζει την εικόνα στο σχολείο, έστω κι αν έχει κάποιες δυσκολίες σε ορισμένα σχολεία, αλλάζει όλο το σύστημα. Δουλεύουν μαθητές μεταξύ τους, δάσκαλοι σε θέματα, και δημιουργεί μια άλλη νοοτροπία. Και η Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς μεταφέρεται σε επιλεγόμενο, μαζί με τη Φιλοσοφία στη θεωρητική κατεύθυνση».

    Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Το νέο σύστημα, οποτεδήποτε, οψέποτε λειτουργήσει, θα ισχύσει για τα παιδιά που θα είναι, όταν ισχύσει, στην Γ' Γυμνασίου».

    ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

    Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: «Είναι όλα έτοιμα. Είναι έτοιμα τα τετράδια, που είναι αυτά στα οποία γράφουν τα παιδιά, έχουν γίνει οι ενέργειες για να φτάσουν τα τετράδια στα σχολεία, έχουν γίνει οι ενέργειες για να πάνε από τα σχολεία στα εξεταστικά κέντρα και να γυρίσουν πίσω. Είναι ένας ολόκληρος οργανισμός, ο οποίος έχει τεθεί σε λειτουργία, ασχολούνται άνθρωποι συστηματικά, καθημερινώς με αυτά τα θέματα και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Φτάνει που έχουμε αυτή τη μεγάλη δυσκολία και το άγχος, τουλάχιστον να υπάρχει και μια ομαλή ροή να διευκολύνει τα πράγματα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:54

    Είδηση: 9568

    [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να συνασπιστεί μαζί μας»

    Για αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα της χώρας, αλλά και για υποβάθμιση του στόχου που έχει τεθεί, μίλησε στη ΝΕΤ FM η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερωτηθείσα για το ζήτημα της πολιτικής της αφετηρίας, που θέτουν πολλοί σύντροφοί της. Επανέλαβε την ανοιχτή πρόσκληση που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, προκειμένου να συνεργαστούν σε μια ρεαλιστική βάση και να πετύχουν κοινοβουλευτικά και πολιτικά εκείνο που στην κοινωνία είναι, όπως, είπε, εξόφθαλμο και απέκλεισε τον κ. Καμμένο από τους αποδέκτες της πρότασης αυτής, γιατί δεν εντάσσεται στην Αριστερά. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί διαρκώς να προτείνει, να μάχεται και να παλεύει για εκείνα τα οποία πρεσβεύει, αλλά, όπως διευκρίνισε, δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να έρθει στο κόμμα ή να συνασπιστεί με αυτό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πολλοί σύντροφοί σας εκεί μέσα δε θεωρούν ότι έχετε την ίδια αφετηρία».

    Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Το να αναλώνεται ο δημόσιος λόγος σε τέτοιου είδους ζητήματα, τη στιγμή που η χώρα καίγεται, νομίζω ότι είναι αποπροσανατολιστικό. Άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι εννοείτε; Αυτό δεν πρέπει να το συζητάμε»;

    Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Εννοώ ότι θέτοντας τέτοιου είδους ζητήματα, τελικά υποβαθμίζουμε αυτό που είναι κοινός μας στόχος».

    Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν υποβάλλει και έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, να συνεργαστούμε σε μια ρεαλιστική βάση και ξεχωρίζοντας αυτά που μας ενώνουν, κι όχι αυτά που μας χωρίζουν, προκειμένου να πετύχουμε κοινοβουλευτικά και πολιτικά εκείνο που στην κοινωνία είναι εξόφθαλμο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ναι, οι θύρες είναι κλειστές, όμως, από όλους. Πλην του κυρίου Καμμένου».

    Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο κύριος Καμμένος δεν είναι από τους αποδέκτες της πρότασης αυτής, γιατί δεν εντάσσεται στην Αριστερά».

    Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να αυτοπυρποληθεί για αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι. Μπορεί διαρκώς να προτείνει και να μάχεται και να παλεύει για εκείνα τα οποία πρεσβεύει. Από κει και πέρα, προφανώς δε μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να έρθει μαζί μας ή να συνασπισθεί μαζί μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:52

    Είδηση: 9562

    [03] Κ. Μουσουρούλης: Τα κόμματα χρειάζονται στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο

    «Τσούζει» το ΠΑΣΟΚ η προφυλάκιση του παρολίγον αρχηγού του και παρολίγον πρωθυπουργού της χώρας, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Δεν μου λέει τίποτα η διαγραφή του κύριου Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε και έκανε λόγο για συγχωροχάρτι σε ανομήματα ανθρώπων που ανήκουν στη συγκεκριμένη παράταξη και που την υπηρέτησαν τη δεκαετία που μπήκαν τα θεμέλια της διαφθοράς. Όπως επισήμανε, ο άνθρωπος που δεν μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του και που καταστράφηκε το πλάνο της ζωής του από τη μια στιγμή στην άλλη, δεν μπορεί να ακούσει, «είναι κουφός». Υπογράμμισε ότι τα κόμματα, για να μπορούν να σταθούν στο κοινοβούλιο και στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να έχουν ένα στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο, και εκτίμησε ότι δεν θα μακροημερεύσουν τα κόμματα, που σπεκουλάρουν ή επενδύουν στη φωτογραφία της στιγμής και στην οργή του κόσμου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Αντιλαμβάνομαι ότι «τσούζει» το ΠΑΣΟΚ να προφυλακίζεται ο παραλίγο αρχηγός του και παραλίγο πρωθυπουργός της χώρας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ αυτό που λέει, και το είπε και χθες, είναι ότι τον κύριο Τσοχατζόπουλο τον έχει διαγράψει το ίδιο εδώ και ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2010».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Και τι είναι αυτό; Η πολιτική διαγραφή / καταδίκη του κύριου Τσοχατζόπουλου στην ουσία, δίνει συγχωροχάρτι στα ανομήματα των ανθρώπων, όπως ο κύριος Τσοχατζόπουλος, που ανήκουν στη συγκεκριμένη παράταξη και που την υπηρέτησαν με αυτό τον τρόπο εκείνη τη δεκαετία που μπήκαν τα θεμέλια της διαφθοράς; Σε καμία περίπτωση. Δε μου λέει τίποτα η διαγραφή του κύριου Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Ο χρεοκοπημένος είναι κουφός. Δεν ακούει τι του λες. Ο άνθρωπος που δε μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, που το πλάνο της ζωής του καταστράφηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, δε μπορεί να σε ακούσει».

    Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: «Κόμματα, για να μπορούν να σταθούν στο κοινοβούλιο, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, χρειάζονται να έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο στέρεο. Κόμματα, τα οποία σπεκουλάρουν ή επενδύουν στη φωτογραφία της στιγμής και στην οργή του κόσμου δε θα μακροημερεύσουν, και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που μπορεί να διαφωνήσει με αυτό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:52

    Είδηση: 9556

    [04] Α. Τόλκας: «Το στοίχημα είναι να μην υπάρξουν άλλες περικοπές»

    Το κεφάλαιο, ανάπτυξη, έθιξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Τόλκας, το οποίο, όπως επισήμανε, δεν έρχεται ούτε με ένα μαγικό ραβδί, ούτε μπορεί να πέσει εξ' ουρανού. «Πρέπει να διαμορφώσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις, που για τόσο καιρό παλεύουμε και προσπαθούμε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν χώροι στους οποίους μπορούν να γίνουν μειώσεις. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά, τόνισε ότι δεν μπορεί να λέει κάποιος «αυτοδυναμία μέχρι θανάτου» και να βάζει πρώτα το κομματικό ή το προσωπικό του συμφέρον ή ένα άγχος πρωθυπουργίας, απέναντι στην ανάγκη να διοικηθεί και να πάει καλά η χώρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Το θέμα της ανάπτυξης ούτε με ένα μαγικό ραβδί έρχεται, ούτε μπορεί να πέσει εξ' ουρανού. Είναι αυτό για το οποίο πρέπει να διαμορφώσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις που για τόσο καιρό παλεύουμε και προσπαθούμε».

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Το στοίχημα σήμερα είναι να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και νομίζω ότι το έχει ξεκαθαρίσει ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε όλη αυτή την περίοδο. Γιατί υπάρχουν οι χώροι, στους οποίους μπορούμε να κάνουμε μειώσεις».

    ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

    Α. ΤΟΛΚΑΣ: «Αυτό πρέπει να το δούμε σαφώς με το αποτέλεσμα πώς θα διαμορφωθεί. Ωστόσο, θα πρέπει να κριθεί και ο κάθε ένας, ο οποίος θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, από την άποψη ότι εγώ προσωπικά νομίζω ότι δε μπορεί κάποιος σήμερα να λέει ουσιαστικά «αυτοδυναμία μέχρι θανάτου». Δε μπορεί να βάζει πρώτα το κομματικό του συμφέρον ή το προσωπικό του συμφέρον ή ένα άγχος πρωθυπουργίας απέναντι στην ανάγκη να διοικηθεί και να πάει καλά η χώρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:50

    Είδηση: 9549

    [05] Κ. Βελόπουλος: «Μας οδήγησαν στην πτώχευση συγκεκριμένοι κύκλοι»

    Την εκτίμηση ότι μας οδήγησαν στην πτώχευση συγκεκριμένοι κύκλοι, είτε από ανικανότητα, είτε από δολιότητα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ερωτηθείς αν αυτό έγινε βάσει κάποιου σχεδίου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ απάντησε με το εξής ερώτημα: «θα με πείτε και συνωμοσιολόγο»;

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θεωρώ ότι είτε από ανικανότητα, είτε από δολιότητα, μας οδήγησαν στην πτώχευση συγκεκριμένοι κύκλοι, εσωτερικοί και εξωτερικοί, για να μπορούν να δημεύσουν, να κατασχέσουν όλες αυτές τις πηγές, είτε αφορά πλουτοπαραγωγική πηγή, είτε ενέργεια, είτε ΔΕΗ, είτε ΕΥΔΑΠ, κλπ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δηλαδή πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο»;

    Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα με πείτε και συνωμοσιολόγο; Πείτε μου εσείς για ποιο λόγο να πτωχεύσει η Ελλάδα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 15:49

    Είδηση: 9544


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 April 2012 - 16:49:32 UTC