Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαρήγα: Ο λαός να αποδειχθεί νικητής στα τρομοκρατικά διλήμματα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε
  • [03] Κ. Τζαβάρας: Προφανώς το κάλεσμα δεν αφορούσε την κ. Μπακογιάννη
  • [04] Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος και λέει ανέκδοτα
  • [05] Γ. Κοντογιάννης: Θα είμαστε μέσα στη Βουλή και με ικανό ποσοστό
  • [06] Υπάρχουν εναλλακτικές διαβεβαιώνει μέσω της ΝΕΤ η Λούκα Κατσέλη
  • [07] Αρβανιτόπουλος: Γιατί η ΝΔ θέλει την αυτοδυναμία
  • [08] Τ. Χυτήρης: Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά

    [01] Παπαρήγα: Ο λαός να αποδειχθεί νικητής στα τρομοκρατικά διλήμματα

    Με δήλωσή της ενόψει της προκήρυξης των εκλογών η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα καλεί «τα μέλη του κόμματος, τους φίλους και οπαδούς παρά τις ιδιαίτερες απόψεις και διαφορές με το ΚΚΕ σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία ώστε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει το διαφορετικό, που θέλει λύση και από άγνοια ή γιατί παραπλανήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, που να μην κάνει αυτό το βήμα». Η κ. Παπαρήγα προσθέτει οτι «ο λαός πρέπει αν αποδειχθεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα». Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη οτι «τρομοκρατούν ένα λαό πεσμένο για να περάσουν τα μέτρα σαν οδοστρωτήρα» τονίζοντας οτι «οι λύσεις δεν είναι ποτέ ευκολες» και χαρακτηρίζοντας τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ «απλή, φιλεργατική και ρεαλιστική».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 18:26

    Είδηση: 9257

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε

    «Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε, γιατί μπορούμε και στα δύσκολα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, τονίζοντας ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ψηφοδέλτια μάχης, με κριτήρια την ενότητα, την ανανέωση και την αξιοκρατία. Στόχος μου είναι η συσπείρωση της παράταξης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προανήγγειλε την πραγματοποίηση συνεδρίου επανίδρυσης και αναγέννησης του κινήματος, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012.

    «Η παράταξη υπάρχει, η ψυχή της είναι πολύ δυνατή»

    Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για την έγκριση των υποψηφίων την ώρα που διαλύεται η Βουλή, το Κίνημα «έχει μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες, η παράταξη υπάρχει, η ψυχή της είναι πολύ δυνατή».

    Χαρακτήρισε την προεκλογική μάχη εξαιρετικά δύσκολη αλλά και γοητευτική, αποτελώντας μοναδική ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ για επανασύνδεση με τους πολίτες, που πολλές φορές είναι οργισμένοι και δύσπιστοι.

    Οι πλαστικές εκλογές τελείωσαν για μας, οι εκλογές του Μαΐου είναι πολιτικού λόγου και επιχειρηματολογίας, ανέφερε ο ίδιος και τόνισε: «Ας αφήσουμε τον Σαμαρά στην άγνοια κινδύνου να αναζητά την αυτοδύναμη ΝΔ και τη φενάκη της πρωθυπουργίας του. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο Σαμαρά αλλά ο τόπος και το έθνος».

    «Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία»

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για γενικευμένη απαξίωση της πολιτικής και του πολιτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς πολιτική, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Αλλο η κριτική και άλλο ο εκφασισμός της κοινωνίας, η ισοπέδωση των θεσμών».

    «Πρέπει να θυμόμαστε πάντα πολύ καλά πως στη χώρα μας ότι χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία, χωρίς αντιπροσωπευτικό σύστημα που λειτουργεί δεν υπάρχει δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε: «Δεν εννοούμε μόνο τυπικά αντιπροσωπευτική μέσω κοινοβουλίου, αλλά και ουσιαστικά αντιπροσωπευτική μέσω της κοινωνίας».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την κατάσταση αυτή φταίμε εμείς, το πολιτικό σύστημα, και γιατί πολλές φορές σε πολλά κρίσιμα θέματα δεν είπαμε όλη την αλήθεια, γιατί εξυπηρετούσαμε σκοπιμότητες, ακόμη και εθνικές, αλλά και «γιατί δεν εξασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος», επισημαίνοντας ότι η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκόλυνε την ισοπέδωση, τη δημαγωγία.

    Ψηφοδέλτια μάχης

    Μιλώντας για τα ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «στρατεύονται όλοι» ώστε να κριθούν από τους πολίτες. Όπως ανέφερε, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ, ο ίδιος, θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Κατά την εκτίμησή του, η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων πρέπει να είναι λιτή, ζητώντας παράλληλα τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από διεθνή ελεγκτική εταιρεία, με όλα τα στοιχεία να αναρτώνται στο διαδίκτυο.

    Όσον αφορά την ασυλία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι καλύπτει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μόνο για πολιτικές πράξεις και για τίποτα άλλο.

    Σχετικές ειδήσεις: Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εγκρίνει τις πρώτες υποψηφιότητες

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 18:37

    Είδηση: 9252

    [03] Κ. Τζαβάρας: Προφανώς το κάλεσμα δεν αφορούσε την κ. Μπακογιάννη

    Για το κάλεσμα της πανστρατιάς που απηύθυνε η ΝΔ, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ότι «αφορά εκείνους οι οποίοι αισθάνονται να μετέχουν στο πλαίσιο των αξιών, των αρχών, των προγραμματικών στοχεύσεων και των ιδεολογημάτων που, τουλάχιστον, καθορίζουν τον κομματικό χώρο για τον οποίο μιλάμε». Ερωτηθείς αν το κάλεσμα αφορούσε και την κ. Μπακογιάννη, τόνισε ότι προφανώς δεν την αφορούσε, απ' τη στιγμή που έχει δημιουργήσει ένα χωριστό κόμμα. Επιπλέον, επανέλαβε τη διευκρίνιση του κ. Σαμαρά ότι αν θα πάμε ή όχι σε επαναληπτικές εκλογές, δεν θα είναι αποτέλεσμα επιλογής του ιδίου, ως αρχηγού του πρώτου κόμματος, αλλά θα είναι επιταγή της ίδιας της πραγματικότητας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Το κάλεσμα της πανστρατιάς αφορά και ενδιαφέρει εκείνους, οι οποίοι αισθάνονται να μετέχουν στο πλαίσιο των αξιών, των αρχών, των προγραμματικών στοχεύσεων και των ιδεολογημάτων που, τουλάχιστον, καθορίζουν τον κομματικό χώρο για τον οποίο μιλάμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Την αφορούσε ή όχι, κύριε Τζαβάρα, το κάλεσμα την κυρία Μπακογιάννη»;

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Προφανώς όχι, δεν την αφορούσε, αφού η κυρία Μπακογιάννη έχει δημιουργήσει ένα χωριστό κόμμα».

    Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ: «Ο Αντώνης Σαμαράς το έχει διευκρινίσει. Το αν θα πάμε ή όχι σε επαναληπτικές εκλογές δε θα είναι αποτέλεσμα επιλογής του ιδίου, ως αρχηγού του πρώτου κόμματος, αλλά θα είναι επιταγή της ίδιας της πραγματικότητας, η οποία, προφανώς, δε θα μπορεί να εξοικονομηθεί κατά άλλο τρόπο από το να μας οδηγήσει σε νέες εκλογές. Άρα δεν αφορά τη ΝΔ το ερώτημα αυτό, αφορά εκείνους, οι οποίοι αποφασίζουν για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:46

    Είδηση: 9235

    [04] Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αφερέγγυος και λέει ανέκδοτα

    Για ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

    Η Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ υπάρχει ριζική διαφωνία πάνω σε ζητήματα του σήμερα.

    Οι διαφορές μας δεν αφορούν στο μέλλον, επομένως, είναι τυχοδιωκτισμός να ζητάς συνεργασία όταν ξέρεις ότι έχεις διαφορετικές απόψεις. Το πιο έντιμο είναι να πεις έχουμε διαφορές δεν μπορεί να γίνει συνεργασία

    Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, για τη θέση των κομματων της Αριστεράς, παρατήρησε ότι αυτοί που μιλάνε για κυβέρνηση της Αριστεράς που θα πηγαίνει και θα χτυπά το χέρι στη Μέρκελ, λένε παραμύθια.

    Κύριος αντίπαλος μας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Σε κάθε περίπτωση, η Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθάρισε ότι ο κύριος αντίπαλος του ΚΚΕ είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

    Επιπρόσθετα κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση εξουσίας.

    Δεν είμαστε κόμμα που θεωρεί ότι αυτοσκοπός του είναι να είναι στην αντιπολίτευση είπε χαρακτηριστικά.

    Πάντα οι απεργίες θεωρούνται άκαιρες

    Ερωτηθείσα για την απεργία των ναυτεργατών η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, αναρωτήθηκε αν υπήρξε ποτέ απεργία που να έχει θεωρηθεί ότι είναι ορθή

    Πες τε μου μία απεργία που την βρίσκουν ότι στέκει. Πάντα είναι άκαιρη. Κάθε φορά ακούμε ότι η απεργία είναι άκαιρη, πότε είναι χειμώνας, πότε καλοκαίρι

    Παρατήρησε επίσης, ότι οι απεργίες πρέπει να γίνονται οι απεργίες τη στιγμή που ασκείται πίεση.

    Για Χρυσή Αυγή

    Ερωτηθείσα για την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, αφού ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτήν παρατήρησε ότι τέτοιες απόψεις αυξάνονται όταν αυξάνει η απογοήτευση του κόσμου, από τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις.

    --

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 14:19

    Είδηση: 9233

    [05] Γ. Κοντογιάννης: Θα είμαστε μέσα στη Βουλή και με ικανό ποσοστό

    Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία και πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς στο να καταρριφθεί αυτή η εντύπωση, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιώργος Κοντογιάννης. «Πρέπει κι εμείς οι πολιτικοί να δικαζόμαστε για πράξεις μας ή για εγκληματικές μας παραλείψεις, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δικαστεί ο οποιοσδήποτε πολίτης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε την άποψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, αρνείται να μπει στο κάδρο της φωτογραφίας των δημοσκοπήσεων, γιατί τις θεωρεί μέρος του συστήματος που οδήγησε εδώ την Ελλάδα. Επανέλαβε τη θέση της ΔΗΣΥ ότι θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ένα ικανό ποσοστό, ενώ εκτίμησε ότι από τη στιγμή που το κόμμα θα θέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης για κυβερνητική συνεργασία, είναι πολύ πιθανό να είναι κυβερνητικός εταίρος. Επισήμανε, δε, ότι δεν είδε καμία πρόσκληση από την πλευρά του κ. Σαμαρά προς την κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «μια γενική, δειλή διατύπωση διάβασα στην Καθημερινή, που περισσότερο στόχο είχε μια αρνητική απάντηση παρά οτιδήποτε».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία. Και πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς, με δικές μας αποφάσεις οι πολιτικοί, στο να καταρριφθεί αυτή η εντύπωση ότι υπάρχει ατιμωρησία. Πρέπει κι εμείς οι πολιτικοί να δικαζόμαστε για πράξεις μας ή για εγκληματικές μας παραλείψεις, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να δικαστεί ο οποιοσδήποτε πολίτης».

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν, όπως ξέρουμε όλοι, μια φωτογραφία της στιγμής. Ξέρετε, όμως, ότι κάποιοι θέλουν να μπουν στο κάδρο της φωτογραφίας και κάποιοι δε θέλουν. Εγώ βλέπω ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας αρνείται να μπει στο κάδρο αυτής της φωτογραφίας των δημοσκοπήσεων, επειδή ακριβώς θεωρεί και τις δημοσκοπήσεις μέρος του συστήματος που οδήγησε εδώ την ελληνική κοινωνία, την Ελλάδα».

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Με τις αναγωγές που κάνουν επί των απαντήσεων που έχουν δοθεί, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις μας βάζουν εντός Βουλής. Εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα είμαστε μέσα στη Βουλή, αλλά θα είμαστε με ικανό ποσοστό, που θα μπορεί να αποτελέσει το ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων αύριο. Και θεωρούμε ότι, από τη στιγμή που θα θέσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προγραμματική σύγκλισης για κυβερνητική συνεργασία, το πιθανότερο να είμαστε και κυβερνητικοί εταίροι».

    Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Εγώ δεν είδα καμία πρόσκληση προς την κυρία Μπακογιάννη από την πλευρά του κυρίου Σαμαρά. Μια γενική, δειλή διατύπωση διάβασα στην Καθημερινή, που περισσότερο στόχο είχε μια αρνητική απάντηση παρά οτιδήποτε. Το είπαμε για να το πούμε, κι εκείνο μισό. Δεν είδα αυτό που είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι είδε. Εάν κάποιος πολιτικός αρχηγός νιώθει ισχυρός, έχει το περίσσευμα καρδίας να το κάνει αυτό, θα έκανε αντίστοιχα ό,τι είχε κάνει ο Καραμανλής με το Σουφλιά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:45

    Είδηση: 9232

    [06] Υπάρχουν εναλλακτικές διαβεβαιώνει μέσω της ΝΕΤ η Λούκα Κατσέλη

    Αιχμές για μάγους που μπήκαν τελευταία στην Οικονομία

    Υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, διαβεβαίωσε η αρχηγός της Κοινωνικής Συμφωνίας φέροντας το παράδειγμα των δημόσιων υπηρεσιών στην Κέρκυρα όπου ξοδεύονται εκατομμύρια για νοίκια την ώρα που υπάρχουν δημόσια κτήρια που απαξιώνονται.

    Το να πάρεις απόφαση για μετεστέγαση είναι ένα ισοδύναμο μέτρο είπε

    Αντί του ΦΠΑ 23%, προχωράς σε μείωση του και προχωράς και διεύρυνση της φορολογίας.

    Ωστόσο, όπως, όπως είπε, αυτό για να το κάνεις πρέπει να το ξέρεις και δυστυχώς όπως παρατήρησε

    Τελευταία, μπήκαν πολλοί μάγοι στην οικονομία που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν

    Τελείως διαφορετικό το α' από το β΄μνημόνιο

    Στο α' μνημόνιο, υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη, δεν υπήρχε εναλλακτική.

    Τότε, η χώρα είχε να καλύψει 60 δις δεν είχες εναλλακτική, αντίθετα στο β΄μνημόνιο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό μας 831 εκατομμυρίων, είχαμε όπως σημείωσε η κα Κατσέλη μία τελείως διαφορετική βάση.

    Αυτά που θα μπορούσαμε να κάναμε από τα μέσα του 2011 δεν τα κάναμε, για δυο λόγους.

    Πρώτον γιατί η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη και δεύτερον γιατί δεν υπήρξε τελικά η πολιτική βούληση.

    Χρειάσθηκε να φύγω από το Εργασίας, για να έρθει ο μεσαίωνας στα εργασιακά

    Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας αναφέρθηκε στις προσωπικές μάχες που έδωσε ως υπουργός Εργασίας και Οικονομίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έπρεπε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας, για να έρθει ο Μεσαίωνας στα εργασιακά.

    Παρατήρησε ότι στην οικονομική πολιτική, υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερες απόψεις και κοινωνικές απόψεις και ότι δυστυχώς στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής επικράτησαν οι νεοφιλελεύθερες απόψεις.

    Ρεαλιστικές συμμαχίες στη βάση μίας ελάχιστης πλατφόρμας

    Η Λούκα Κατσέλη, αναφέρθηκε και στο διάλογο που έχει ξεκινήσει με την κεντοαριστερά που δεν φοβάται να κυβερνήσει.

    Πιστεύω, πώς μπορούμε να συμφωνήσουμε, σε ελάχιστα θέματα και μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Ήδη, όπως σημείωσε κατατέθηκε πρόταση νόμου στη Βουλή για το κούρεμα δανείων των πολιτών και οι απαντήσεις ήταν θετικές τουλάχιστον από τα κόμματα της αριστεράς.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 14:13

    Είδηση: 9230

    [07] Αρβανιτόπουλος: Γιατί η ΝΔ θέλει την αυτοδυναμία

    Ερωτηθείς για τα δημοσκοπικά ευρήματα που δεν δίνουν αυτοδυναμία στην ΝΔ, παρατήρησε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής και εστίασε στο γεγονός ότι αποτυπώνουν την δικαιολογημένη οργή και απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

    Παρατήρησε πάντως, ότι υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός αναποφασιστών η βούληση των οποίων θα αποκρυσταλλωθεί όσο προχωρούμε προς την ημερομηνία των εκλογών όταν τεθούν τα διακυβεύματα.

    Οι πολίτες, θέλουν δυο πράγματα. Σταθερότητα και ασφάλεια. Και να μην πάνε χαμένες οι αιμαητηρές θυσίες ξεκαθάρισε.

    Σημείωσε ακόμα, ότι υπάρχουν σχηματισμοί που θωπεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων. Και θα πρέπει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να μας

    «πουν αν θέλουν ελλάδα σε ευρώπη ή την ελλάδα της δραχμής και την χρεοκοπία».

    Το όραμα για τη χώρα

    Ο αναπληρωτής υπ. Παιδείας αναφέρθηκε στο όραμα του, για μία χώρα που θα προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα. Το κράτος, σημείωσε θα πρέπει να διευκολύνει τον επενδυτή και να εξυπηρετεί τον πολίτη.

    Παράλληλα υποστήριξε ότι θα πρέπει να ποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο και η κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.

    Θα πρέπει το κράτος να βρει τους δημόσιους λειτουργούς που καταστρατηγούν τους νόμους και να στους στείλει στη φυλακή γιαί αλλιώς δεν θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και αυτό είναι απόλυτη δέσμευση της ΝΔ σημείωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 13:05

    Είδηση: 9208

    [08] Τ. Χυτήρης: Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά

    Η δημοσιογραφία οδηγεί παντού και ζαλίζει, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, κληθείς να σχολιάσει την προσχώρηση του κ. Κύρτσου στον ΛΑ.Ο.Σ. Ανέφερε ότι ενόψει της προεκλογικής περιόδου ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, ενώ του ΠΑΣΟΚ η πρωτιά, ωστόσο, όπως είπε, όλα αυτά θα τα αναδείξει η πραγματικότητα. «Όλοι υποκείμεθα στο ρεαλισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς πρέπει να είναι αισιόδοξος, όταν είναι στην πολιτική. Ερωτηθείς γιατί κάποιος να επιλέξει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, επισήμανε ότι οι πολιτικοί είναι και διαχειριστές και διευκρίνισε ότι «εδώ μιλάμε για μια διαχείριση της χρεοκοπίας». Απαντώντας στο ότι οι ίδιοι διαχειριστές, που διεκδικούν ξανά το δικαίωμα διαχείρισης, μας έθεσαν στον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ο κ. Χυτήρης διασαφήνισε ότι «δεν θα κατέβουνε από τον ουρανό άλλοι διαχειριστές. Επομένως, συμπλήρωσε, «θα υποστείτε το υπάρχον πολιτικό σύστημα στη μεταβατική αυτή περίοδο».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κύριος Κύρτσος εξέφραζε ένα λόγο υπέρ του μνημονίου, μέσα από τις εκπομπές του και από την εφημερίδα που έχει. Ξαφνικά τον είδαμε σε ένα κόμμα, το οποίο τουλάχιστον ήταν στο πρώτο μνημόνιο υπέρ, στο δεύτερο κατά. Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο»;

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Ότι η δημοσιογραφία οδηγεί παντού και ζαλίζει. Και γενικά, και για τον κύριο Κύρτσο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ τώρα είναι η πρωτιά, λέει ο κύριος Βενιζέλος, ο πρόεδρός σας. Ας πούμε θεωρητικά, να πάρουμε ως δεδομένο ότι καταφέρνει το ΠΑΣΟΚ την πρωτιά».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Νομίζω ότι είναι θεωρητικά όλα. Από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ ο στόχος είναι η πρωτιά, προεκλογική περίοδος είναι, άρα στόχος του κόμματος είναι αυτός, γι' αυτό θα αγωνιστεί. Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία. Θα δούμε ποια απ' όλα τα θεωρητικά αυτά θα αναδείξει η πραγματικότητα, διότι όλοι υποκείμεθα στο ρεαλισμό, στην πραγματικότητα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακούω συναδέλφους σας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζουν πολύ εφικτό το ενδεχόμενο της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ. Υπερβαίνουν τη θεωρητική διάσταση και θεωρούν ότι είναι πολύ ρεαλιστικό».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Κανείς πρέπει να είναι αισιόδοξος, όταν είναι στην πολιτική. Η αισιοδοξία δίνει μια επιπλέον δύναμη για να μπορεί κανείς να αγωνίζεται, χωρίς καμία αμφιβολία. Όλοι υποκείμεθα στο ρεαλισμό και το μόνο ρεαλιστικό το οποίο υπάρχει, και το οποίο δεν αμφισβητείται, είναι η οικονομική κρίση, η οποία είναι το υπόβαθρο στο οποίο πατάμε όλοι και θα πατάμε και τα επόμενα χρόνια, και από πάνω, η επιφάνεια, είναι όλα τα άλλα τα οποία συζητάμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι πολιτικές οι ίδιες θα είναι. Γιατί κάποιος να επιλέξει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ»;

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι οι πολιτικοί είναι και διαχειριστές, κι εδώ μιλάμε για μια διαχείριση της κρίσης, μιλάμε, για να είμαι πιο ωμός, για μια διαχείριση της χρεοκοπίας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στην οποία χρεοκοπία, στον κίνδυνο αυτό, οι ίδιοι διαχειριστές, που διεκδικείτε τώρα ξανά το δικαίωμα διαχείρισης, μας φέρατε».

    Τ. ΧΥΤΗΡΗΣ: «Αυτό είναι γνωστό, αλλά δε θα κατέβουνε από τον ουρανό άλλοι διαχειριστές. Η αλλαγή που πρέπει να γίνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας, και η οποία είναι αναγκαία, χωρίς καμία αμφιβολία, θα γίνει, αλλά δε μπορεί αν γίνει σε χρόνο dt. Επομένως, θα υποστείτε το υπάρχον πολιτικό σύστημα στη μεταβατική αυτή περίοδο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 16:44

    Είδηση: 9229


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 April 2012 - 16:49:37 UTC