Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, μέχρι και την Μ. Παρασκευή, είναι οι νότιοι άνεμοι, που θα ανεβάσουν σταδιακά την θερμοκρασία, αλλά και τα επίπεδα υγρασίας, οι μπόρες στα βορειοδυτικά, αλλά και ικανοποιητικά διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα. Το βράδυ, όμως, της Μ. Παρασκευής και, στη συνέχεια, το Μ. Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος από την Στερεά Ελλάδα και βορειότερα και οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 και 8 μποφόρ. Η εικόνα αυτή θα αλλάξει ανήμερα του Πάσχα, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν σε Μακεδονία - Θράκη - Ήπειρο - ανατολικό Αιγαίο και ο ουρανός θα είναι πιο καθαρός στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και οι νοτιάδες θα υποχωρήσουν.

    Πιο αναλυτικά, την Μ. Τετάρτη, η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ψιλόβροχο στην Κρήτη. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που θα δώσουν το απόγευμα προς βράδυ τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στα βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου. Στις περιοχές, όπου οι νεφώσεις θα είναι πυκνές, ο αέρας θα είναι αρκετά υγρός, μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3..16 βαθμούς στα βόρεια, από 5..17 στα δυτικά και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στην Θεσσαλία και τους 19 στα νότια της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοδυτικοί 3-5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, ενώ θα είναι αρχικά βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ τοπικά στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα υποχωρήσουν.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα έχουμε ήλιο το πρωί, αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6...17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά βόρειοι, σε εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ στον Ευβοϊκό και βαθμιαία, το μεσημέρι, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν στην Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5...15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι νοτιοανατολικοί, 3-5 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Μ. Πέμπτη προβλέπονται το μεσημέρι σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία, που θα επεκταθούν στα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας μέχρι το βράδυ. Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατεί περισσότερη ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 19 στα βόρεια και τους 20-21 στα νότια ηπειρωτικά, ενώ οι μέγιστες τιμές στην Κρήτη θα φτάσουν μέχρι 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι νοτιοανατολικοί, σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ.

    Την Μ. Παρασκευή θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στη μέρα στα ανατολικά και νότια της χώρας. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα νότια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Αυτή η εικόνα θα γενικευτεί μέσα στη νύχτα σε όλη σχεδόν τη χώρα, με βροχές κατά τόπους έντονες από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα. Ο υδράργυρος θα ανέβει στους 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 23-24 στην Κρήτη. Οι άνεμοι, ενώ μέσα στη μέρα θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ, το βράδυ προς το Μ. Σάββατο θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 23:04

    Είδηση: 9171


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 April 2012 - 20:49:27 UTC