Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Υπάρχει διοικητικό έλλειμμα, χρειάζεται διυπουργικός συντονισμός
  • [02] Γ. Μαγκριώτης: Δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα από τη ΝΔ για τα δημόσια έργα
  • [03] Κ. Μαρκόπουλος: Μακάρι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον κ. Δημαρά
  • [04] Π. Μπεγλίτης: Πρέπει να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα
  • [05] Γ. Βουδούρης: Ο ΕΟΠΥΥ δέχεται πόλεμο γιατί θίγει συμφέροντα
  • [06] Γ. Σγουρός - Γ. Τσαρμπόπουλος για τους μετανάστες
  • [07] Θα συνεργαστούμε με τους αντιμνημονιακούς δηλώνει ο Γ. Δημαράς
  • [08] Επιμέρους ρυθμίσεις για Ασφαλιστικό στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

    [01] Κ. Χατζηδάκης: Υπάρχει διοικητικό έλλειμμα, χρειάζεται διυπουργικός συντονισμός

    Για «παρκαρισμένα κονδύλια» μίλησε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε χρήματα που ενώ θα έπρεπε να ενισχύσουν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν διοχετευτεί στην αγορά. Ερωτηθείς γιατί έχουμε χαμηλή απορροφητικότητα, έκανε λόγο για διοικητικό έλλειμμα, γραφειοκρατία και διαχειριστικά ζητήματα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας διυπουργικός συντονισμός, ώστε να εξεταστεί ειδικά το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά, καθώς και πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. «Θα μπορούσαν να βγουν με κάποιες απευθείας επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου και συμφωνήθηκε να μπουν μέσα στη διαδικασία και οι τράπεζες», είπε ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στο πώς μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα κονδύλια. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτός ο σχεδιασμός έγινε θεωρητικά, αλλά δεν λειτούργησε στην πράξη. Επιπλέον, επισήμανε ότι εάν αυτά τα χρήματα «έπεφταν» στην αγορά, θα ήταν μια ουσιαστική ένεση για τη ρευστότητα και την απασχόληση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Απορροφάμε λιγότερα κονδύλια από αυτά που εμφανίζει η κυβέρνηση;»

    Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μια απορρόφηση από τα ταμεία χαρτοφυλακίου. Είναι κάποια ταμεία, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ενισχύσουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία έχουν απορροφήσει πάνω από 1 δις, αλλά τα χρήματα αυτά δεν έχουν διοχετευτεί στην αγορά. Είναι "παρκαρισμένα" κονδύλια. Αν δεν είχαμε αυτή τη διευκόλυνση από την ΕΕ, με την αύξηση του ποσοστού συνχρηματοδότησης και αν προσθέσετε και αυτό με τα ταμεία χαρτοφυλακίου θα καταλήξετε ότι, ενώ η απορρόφηση είναι επισήμως 33% και κάτι, κατεβαίνουμε 9 μονάδες παρακάτω στο 24,5%. Αυτό είναι εξαιρετικά επώδυνο και το αντιλαμβάνεται η αγορά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί συμβαίνει η χαμηλή απορροφητικότητα;»

    Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Υπάρχει ένα διοικητικό έλλειμμα, δηλαδή σε 20 μήνες τοποθετήθηκαν 3 διαφορετικοί εποπτεύοντες υφυπουργοί για το ΕΣΠΑ. Ο γενικός γραμματέας επενδύσεων έκανε να διοριστεί 6 μήνες, ήταν κενή η θέση. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί το 2005-2006, υπήρχε η υπόσχεση ότι θα αναθεωρηθεί το ΕΣΠΑ, είμαστε στο 2012 δεν έχει προχωρήσει η αναθεώρηση. Υπάρχει επίσης μια γραφειοκρατία. Υπάρχουν ζητήματα διαχειριστικά, χρειάζεται ένας διυπουργικός συντονισμός, να δούμε ειδικά το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά και χρειάζεται πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων και έχουν γίνει βήματα τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει ένα περιθώριο βελτίωσης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ότι είναι παρκαρισμένο 1 δις και δεν έχει μπει στην αγορά, πώς μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα κονδύλια;»

    Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Θα μπορούσαν να βγουν με κάποιες απευθείας επιχορηγήσεις στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου, για παράδειγμα. Συμφωνήθηκε να μπουν μέσα στη διαδικασία και οι τράπεζες, ώστε να υπάρχει ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, να έχουμε αυτά τα ταμεία χαρτοφυλακίου, τα οποία θα μπορούσαν να δίνουν τα χρήματα και υπό μορφή δανείων, τα χρήματα αυτά να επιστρέφουν πίσω και να ξαναχρησιμοποιούνται και στην επόμενη περίοδο. Όλος αυτός ο σχεδιασμός θεωρητικά έγινε, στην πράξη όμως δεν λειτούργησε και λόγω των προβλημάτων που έχει το τραπεζικό σύστημα, αλλά και λόγω του ότι ήταν φοβερά γραφειοκρατικός.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν έπεφτε αυτό το 1 δις στην αγορά, αυτό μπορούσε να μεταφραστεί σε νέες θέσεις εργασίας, ή σε διατήρηση υφισταμένων θέσεων εργασίας;»

    Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Σίγουρα θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας, δεν θα άλλαζε η μοίρα του τόπου, αλλά σίγουρα θα ήταν μια ουσιαστική ένεση και για την ρευστότητα και για την απασχόληση σε κάποιο βαθμό. Το ΕΣΠΑ δεν φτάνει από μόνο του, πρέπει να δούμε τον επενδυτικό νόμο, το ΕΤΕΑΜ, τι θα κάνει καθένα από αυτά τα εργαλεία και να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας. Είναι θετικό το ότι γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά χρειαζόμαστε ουσιαστικές ενέσεις ρευστότητας.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:21

    Είδηση: 7850

    [02] Γ. Μαγκριώτης: Δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα από τη ΝΔ για τα δημόσια έργα

    Περί έλλειψης ώριμων μελετών για δημόσια έργα από πλευράς ΝΔ, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά «αν μας είχε αφήσει μελέτες ώριμες η ΝΔ, το 2010 θα δημοπρατούσαμε πάρα πολλά έργα, δεν ήμασταν βλάκες να μην τα δημοπρατήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι τα έργα από εθνικούς πόρους δεν πάνε καθόλου καλά, διότι δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι. Υπογράμμισε ότι τα έργα είναι της χώρας και είναι διαχρονικά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς, παρόλο που είναι αντιπολίτευση, πήγε με τον κ. Βορίδη και θεμελίωσε το έργο του αυτοκινητόδρομου στην Κεντρική Πελοπόννησο. Επίσης, σημείωσε ότι οι εργασίες στους αυτοκινητόδρομους σταμάτησαν, γιατί σταμάτησαν να χρηματοδοτούν οι τράπεζες, οι οποίες όπως υποστήριξε, πρέπει να πατήσουν στα πόδια τους για να ξεκινήσουν πάλι τα έργα. «Πρέπει να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό το σχέδιο ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με τον κύριο Ράιχενμπαχ», συμπλήρωσε. Επισήμανε, δε, ότι αν δούλευαν τα έργα αυτά, θα έδιναν ακόμη 10% απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 50 με 80.000 θέσεις απασχόλησης και 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα, γιατί τα δημόσια έργα θέλουν 3-4 χρόνια προετοιμασία και 4-5 χρόνια κατασκευή, δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Αν μας είχε αφήσει μελέτες ώριμες η ΝΔ, το 2010 θα δημοπρατούσαμε πάρα πολλά έργα, δεν ήμασταν βλάκες να μην τα δημοπρατήσουμε. Δε μας άφησε μελετητική ωριμότητα και γι' αυτό οι δημοπρατήσεις το 2010 στα συγχρηματοδοτούμενα ήταν 260 εκατ. ευρώ.»

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Τα έργα από εθνικούς πόρους δεν πάνε καθόλου καλά. Διότι, δεν υπάρχουν εθνικοί πόροι. Βέβαια, είναι περιορισμένος αριθμός. Η ΝΔ είχε βάλει στον προϋπολογισμό του 2009 1 ½ δις αμιγώς εθνικούς πόρους για έργα, δημοπράτησε έργα με αμιγώς εθνικούς πόρους, κάκιστα, γιατί ήξερε την κατάσταση της οικονομίας και τη δυνατότητα του ΠΔΕ τα επόμενα χρόνια. Αυτά έγιναν για προεκλογικούς λόγους.»

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Ο ένας (αυτοκινητόδρομος) είναι ο Μορέας Κεντρικής Πελοποννήσου. Εκεί πήγε πρόσφατα ο κύριος Σαμαράς με τον κύριο Βορίδη. Εμείς χαιρόμαστε. Ο κύριος Σαμαράς, παρότι λένε ότι είναι αντιπολίτευση, πήγε και θεμελίωσε ένα έργο. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό, γιατί τα έργα είναι διαχρονικά, δεν είναι καμιάς κυβέρνησης, είναι της χώρας μας.»

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Εδώ και 1 ½ χρόνο σταμάτησαν οι εργασίες (στους αυτοκινητόδρομους) γιατί σταμάτησαν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τα έργα. Το χρηματοδοτικό μείγμα αυτών των έργων είναι: 25% εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, 28% διόδια, κακώς, κάκιστα, διόδια κατά τη διάρκεια της κατασκευής, μόνο στην Ελλάδα έχει γίνει αυτό, γι' αυτό και έχουμε μεγάλα προβλήματα, 8% οι εργολάβοι και 42% οι τράπεζες. Είναι οι συμβάσεις παραχώρησης που έκανε ο κύριος Σουφλιάς το 2007. Είχαμε διαμαρτυρηθεί τότε για το μείγμα της χρηματοδότησης, θα είχαμε προβλήματα, και τα έχουμε. Οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα πλέον δεν είναι βιώσιμα, γιατί θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμη η χώρα. Οι ξένες δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, οι ελληνικές δεν έχουν χρήματα. Για να ξεκινήσουν τα έργα πρέπει να πατήσουν στα πόδια τους οι τράπεζες. Ή πρέπει να υποκατασταθούν οι ιδιωτικές τράπεζες, γιατί το δημόσιο δεν οφείλει τίποτα στα έργα αυτά, τα έχει πληρώσει όλα, πρέπει να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό το σχέδιο ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με τον κύριο Ράιχενμπαχ.»

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Αν τα έργα αυτά δούλευαν θα μας έδιναν 10% απορρόφηση ακόμα του ΕΣΠΑ, 50 με 80.000 θέσεις απασχόλησης και 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:20

    Είδηση: 7845

    [03] Κ. Μαρκόπουλος: Μακάρι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον κ. Δημαρά

    Την άποψη ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρεκτρέπεται, επειδή κάνει κάτι που δεν του βγαίνει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Μαρκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι ύβρεις και οι κατηγόριες στην πολιτική, αποπροσανατολίζουν και είναι ένδειξη αδυναμίας. Όπως είπε, οι κυβερνητικές συνεργασίες, δεν περιέχουν ούτε προσωπικές λατρείες ούτε τίτλους κομμάτων, παρά μόνο προγράμματα, ενώ διερωτήθηκε αν είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουν για το μνημόνιο 2, τη στιγμή που ομνύουν σε μια διαφορετική λύση εναντίον του μνημονίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να είμαστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες». Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Δημαρά, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι η συζήτηση πάει πολύ καλά, ευχήθηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και δήλωσε ότι τον τιμά και θα συνεχίσει να τον τιμά, ό,τι απόφαση κι αν πάρει, γιατί κι εκείνος έσπασε τις αλυσίδες της κομματικής του υποχρέωσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Όταν κάνεις κάτι με τη θέλησή σου, όταν κάνεις κάτι πάνω στο οποίο επενδύεις πολιτικά, το πιστεύεις, δε χρειάζεται πολύ χρόνο. Όταν κάνεις κάτι καταναγκαστικό, τότε δε σου βγαίνει και αρχίζεις και παρεκτρέπεσαι. Παραδείγματος χάριν, Άδωνις Γεωργιάδης. Κάνει κάτι που δεν του βγαίνει, και γι' αυτό παρεκτρέπεται.»

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο φόβος των ανθρώπων και η ανασφάλεια κάποιων πολιτικών, δημιουργούν αισθήματα αντιπάθειας μέσα τους, που τους βγαίνει ως ύβρις. Η ύβρις ουδέποτε στην πολιτική οδήγησε σε καλό λιμάνι, πάντοτε αποπροσανατολίζει. Και σε τελική ανάλυση, οι ύβρεις και οι κατηγόριες είναι ένδειξη αδυναμίας, δεν είναι ένδειξη δύναμης.»

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι συνεργασίες δεν έχουν μέσα ούτε προσωπικές λατρείες, ούτε τίτλους κομμάτων. Οι κυβερνητικές συνεργασίες έχουν μόνο προγράμματα.»

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι δυνατόν να ομνύουμε σε μια διαφορετική λύση εναντίον του μνημονίου και να πάμε να συγκυβερνήσουμε για το μνημόνιο 2; Ε, πρέπει να είμαστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες από όλους τους άλλους που κάνανε τόσες κωλοτούμπες εδώ και κάτι βδομάδες ή μήνες.»

    ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΑ

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Η συζήτηση πάει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να είναι. Είναι μια ελεύθερη φωνή, μια φωνή της κοινής λογικής, με κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος κι εκείνος έσπασε τις αλυσίδες της κομματικής του υποχρέωσης. Τον τιμώ γι' αυτό, είναι δική του απόφαση. Θα συνεχίσω να τον τιμώ, ό,τι απόφαση κι αν πάρει. Μακάρι να ενώσει τις δυνάμεις μαζί μας.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:14

    Είδηση: 7839

    [04] Π. Μπεγλίτης: Πρέπει να ανοίξουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα

    Την πεποίθηση ότι πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων, όπως και όλα τα κλειστά μέχρι σήμερα επαγγέλματα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της άποψης του κ. Ραγκούση περί απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «όταν λέμε απελευθέρωση εννοούμε απελευθέρωση, συμφωνώ επί της αρχής για αυτό». Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η απόσυρση της διάταξης για τα νομιμοποιηθέντα αυθαίρετα έγινε με ένα τρόπο εσπευσμένο, απροετοίμαστο και πολύ πρόχειρο, υποστήριξε ωστόσο ότι το υπόγειο και η σοφίτα που έχουμε στο σπίτι μας, δεν παύουν να αποτελούν ένα τεκμήριο. «Θα τη χαρακτήριζα μια ατυχή επιλογή σε μια δύσκολη συγκυρία», πρόσθεσε. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν στρατόπεδα, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διαφώνησε με τη σύνδεση στην τρέχουσα συζήτηση για την ίδρυση κέντρων προσωρινής κράτησης μεταναστών.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΤΑΞΙ

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση δεσμεύσεών μας απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας, ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε με χειρισμούς, πράξεις και παραλήψεις. Πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα των ταξιτζήδων χωρίς αστερίσκους, όπως και όλα τα κλειστά μέχρι σήμερα επαγγέλματα, ασχέτως αν υπάρχει μια συζήτηση η οποία δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έγινε για το κατά πόσο μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει επιστημονικά και οικονομικά όλες εκείνες τις μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα δυο χρόνια περί μεγάλης μακροπρόθεσμα αύξησης του εθνικού εισοδήματος από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είχε δίκιο ο κος Ραγκούσης;»

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Ασφαλώς, έχει ένα βασικό δίκιο ο κος Ραγκούσης ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις, όταν λέμε απελευθέρωση εννοούμε απελευθέρωση, συμφωνώ επί της αρχής για αυτό.»

    ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Η ΝΔ δεν μπορεί να αξιοποιεί προσχηματικά, να βρίσκει βολικά άλλοθι, επειδή δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες τις σε αυτό το σχέδιο του εθνικού φορολογικού συστήματος να βρίσκει αφορμές για να προχωρήσει για λόγους μικροκομματικούς και προεκλογικούς.

    Δεν είναι χωρίς φόβο και πάθος μπορώ να πω η καλύτερη διαχείριση που έγινε. Έγινε με ένα τρόπο πολύ εσπευσμένο, απροετοίμαστο, πολύ πρόχειρο, πέρα όμως από αυτό δεν παύει να αποτελεί ένα τεκμήριο και το υπόγειο και η σοφίτα που έχουμε στο σπίτι μας. Θα τη χαρακτήριζα μια ατυχή επιλογή σε μια δύσκολη συγκυρία.»

    ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

    Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: «Σε καμία περίπτωση το κλείσιμο των στρατοπέδων, που κατά την άποψή μου θα πρέπει να αποτελεί στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν πρέπει να συνδεθεί με την τρέχουσα συζήτηση για την ανεύρεση χώρων ανά τις Περιφέρειες της Ελλάδας για την εγκατάσταση, την ίδρυση κέντρων προσωρινής κράτησης. Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά για να τρέχουμε εσπευσμένα να τα καλύψουμε ή να επιζητούμε λύσεις 30 μέρες πριν τις εκλογές. Είναι γεγονός ότι η πολιτική ατζέντα γύρω από τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης έχει μετακινηθεί ακροδεξιά κατά τρόπο επικίνδυνο. Δεν μιλούμε παράλληλα για μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, όπου η πρώτη θεμελιώδης προτεραιότητα πρέπει να είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 16:13

    Είδηση: 7835

    [05] Γ. Βουδούρης: Ο ΕΟΠΥΥ δέχεται πόλεμο γιατί θίγει συμφέροντα

    Για αντιδράσεις από τον ιδιωτικό τομέα γιατί χάνει, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ. Ο κ. Βουδούρης είπε ότι ο οργανισμός τον τελευταίο καιρό δίνει καθημερινή μάχη, καθώς δέχεται πόλεμο γιατί θίγει συμφέροντα: κάποιοι αντιδρούν γιατί από δαπάνες ύψους 9 δισ. ευρώ αναμένεται να τις κατεβάσει στα 5 δισ. ευρώ. Δύο οι στόχοι του ΕΟΠΥΥ, όπως είπε ο πρόεδρός του: η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ανθρωπιά απέναντι στον ασφαλισμένο, και ο εξορθολογισμός του κόστους.

    Σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει το φάρμακο, εντός της εβδομάδας πληρώνονται κλινικές, εργαστηριακοί γιατροί, φυσικοθεραπευτές και γιατροί, σημείωσε ο κ. Βουδούρης.

    Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μίλησε για καθημερινή μάχη, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης, και διευκρίνισε ότι ο οργανισμός συντηρείται κατά 80% από τις εισφορές των ασφαλισμένων, χαρακτηρίζοντας πολύ καλή τη ρύθμιση Κουτρουμάνη για υποβάθμιση ασφαλιστικών κατηγοριών.

    Με το 50% του προϋπολογισμού των εξόδων να είναι το φάρμακο, περιορίζεται ασφυκτικά η λειτουργία του οργανισμού, είπε ο κ. Βουδούρης, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό - η οποία από 0,6% του ΑΕΠ έγινε 0,4%.

    Ο κ. Βουδούρης κάλεσε για ένα νέο μέλλον, μέσα από εξοικονόμηση και αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι το τελευταίο προπύργιο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 12:59

    Είδηση: 7822

    [06] Γ. Σγουρός - Γ. Τσαρμπόπουλος για τους μετανάστες

    Δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική, έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε δημιουργηθεί ένας οργανισμός που να συγκεντρώνει όλες τις αρμοδιότητες για την επίλυση αυτού του ζητήματος δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» της ΝΕΤ. Όπως σημείωσε ο κ. Σγουρός, το πρόγραμμα θα αρχίσει πιλοτικά από την Αττική για να μπορέσει να αναπνεύσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στις προεκλογικές περιόδους ανεβαίνουν πάντα οι τόνοι και το μεταναστευτικό προσφέρεται για αυτό, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ στην Ελλάδα Γιώργος Τσαρμπόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα. Θα φανεί ποια η αποτελεσματικότητα του μαζικού εγκλεισμού, σημείωσε ο κ. Τσαρμπόπουλος.

    Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, να το δούμε με ανθρωπιά, σημείωσε ο περιφερειάρχη Αττικής, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι εισέρχονται παράνομα στη χώρα, με την πλειονότητα αυτών να προωθείται στην Αθήνα, σε ακατοίκητα σπίτια, όπου τους εκμεταλλεύονται με αδήλωτη εργασία.

    Για αυξημένη ανασφάλεια και φόβο μίλησε ο κ. Σγουρός, υπογραμμίζοντας ότι τα τεχνικά ζητήματα είναι δευτερεύοντα, το θέμα είναι η αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών.

    Ο κ. Σγουρός είπε ότι θα επιδοτηθούν όσοι επιλέγουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται αυτοί με πολιτικό πρόβλημα, κι έκανε λόγο για πρεσβείες που δεν συνεργάζονται για την παροχή των αρμόδιων εγγράφων.

    Όπως και να το ονομάσουμε, πρόκειται για διοικητική κράτηση, τόνισε ο κ. Τσαρμπόπουλος, σημειώνοντας ότι ο οργανισμός έχει επιφυλάξεις, καθώς ανάμεσα στους μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, κάποιοι δεν έχουν πρόσβαση στην Π. Ράλλη για αίτημα ασύλου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, προηγείται η καταγραφή ομάδων με διαφορετικά χαρακτηριστικά και μίλησε για άσυλο στους πρόσφυγες, τακτοποίηση και νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα και για σχέδιο επιστροφής όσων παρανομούν ή δεν έχουν καμία προοπτική ένταξης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 12:30

    Είδηση: 7818

    [07] Θα συνεργαστούμε με τους αντιμνημονιακούς δηλώνει ο Γ. Δημαράς

    Διάλογος μέχρι την τελευταία στιγμή

    Μέχρι την τελευταία στιγμή, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ανέφερε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει από μόνο του αποφασίσει να μην συμμετάσχει ενώ υπάρχει συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Φώτη Κουβέλη, με τους Οικολόγους Πράσινους ενώ δεν απέκλεισε και συζήτηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

    Ερωτηθείς για τον τελευταίο, σημείωσε με έμφαση ότι για να χαρακτηριστεί κάποιος δεξιός ή αριστερός εξαρτάται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται παρατηρώντας ότι υπάρχουν προοδευτικοί πολίτες οι οποίοι έχουν ψηφίσει ΝΔ.

    «Σε αυτούς δεν απαγορεύεται να δηλώνουν ότι είναι αντιμνημονιακοί» είπε χαρακτηριστικά.

    Που μπορούμε να συναντηθούμε

    Σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, σημείωσε ο Γιάννης Δημαράς, έχουμε προτείνει μία χάρτα συμφωνίας για 10 κοινά σημεία προσέγγισης.

    Πρώτο από αυτά, όπως ανέφερε είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

    Εκεί, όπως είπε, δεν ζητάς κομματική ταυτότητα για να συναντηθείς με τον άλλον.

    Δεύτερο σημείο συνάντησης, κατά τον ίδιο, είναι ένα κοινό μέτωπο ώστε να μην υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων ενώ ένα τρίτο σημείο είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    Οι εκλογές θα γίνουν τώρα με νόμο Παυλόπουλου, ο οποίος προβλέπει 50 έδρες μπόνους για αυτόν που θα έρθει πρώτος

    Είναι, κατά συνέπεια πολύ πιθανό, σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, να μην συγκεντρώνουν ποσοστά μεγαλύτερα του 50% και να χουμε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με μπόνους πενήντα εδρών.

    Έτσι, όπως ανέφερε, ενώ ο λαός θα έχει μία αντιμνημονιακή στάση η αυριανή κυβέρνηση θα αποτελείται από ανθρώπους που υπερασπίζονται το μνημόνιο.

    Εκλογές το ταχύτερο

    Ο Γιάννης Δημαράς, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 11:49

    Είδηση: 7794

    [08] Επιμέρους ρυθμίσεις για Ασφαλιστικό στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

    Με άλλες διατάξεις προβλέπεται η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των ιδιοκτήτων που ενοικιάζουν περισσότερα από 6 δωμάτια αλλά και όλων όσοι τοποθετούν φωτοβολταικά συνολικής ισχύος 20 κιλοβάτ.

    Ταυτόχρονα παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου η δυνατότητα ρύθμισης των καθυστερημένων ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ενώ οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά των οποίων η ειδικότητα αποχαρακτηρίστηκε, μπορούν να εξαγοράσουν έως 1.200 πλασματικά ένσημα έτσι ώστε να συμπληρώσουν τα 3.600.

    Επιπλέον, από την 1η Μαΐου, οι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Χ. Μέγας

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 10:51

    Είδηση: 7803


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 March 2012 - 16:49:30 UTC