Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τα νέα μέτρα από την Τρόικα
  • [02] Ανυποχώρητοι οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων
  • [03] Στο νοσοκομείο ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης
  • [04] Ιαπωνία: Ο βυθός μετακινήθηκε 24 μέτρα και υψώθηκε κατά 3 μέτρα
  • [05] Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο δημόσιο
  • [06] Απεργία και συγκέντρωση συμβασιούχων στο Δημαρχείο Αθήνας

    [01] Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τα νέα μέτρα από την Τρόικα

    Τεταρτη, 06 04 2011 21:16

    Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2015, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους ελεγκτές της Τρόικας και σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις βασικές κατευθύνσεις. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την Τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο την Πέμπτη και ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δις. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα την Τετάρτη, Αθήνα, Βρυξέλλες και Βερολίνο απέρριπταν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που μιλούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης είναι οι ίδιοι που μίλαγαν για χρεοκοπία.

    Οι δαπάνες των ΔΕΚΟ μπήκαν στο μικροσκόπιο της Τρόικας που ζητούν ειδικό μνημόνιο για την εξυγίανσή τους. Οι ελεγκτές της Τρόικας ζητούν νέες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες, αλλά και λουκέτο στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

    Το κλιμάκιο της τρόικας διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους και στις διαρθρωτικές αλλαγές.

    Εξυγίανση Δ.Ε.Κ.Ο.-Ειδικό «μνημόνιο» ζητά η τρόϊκα

    Οι ελεγκτές ζήτησαν ειδικό μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ το οποίο θα περιλαμβάνει:

    Μείωση του μισθολογικού κόστους

    Περικοπή των πρόσθετων αμοιβών και των έξτρα παροχών

    Επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων στελεχών,

    Περικοπές στο πλεονάζων προσωπικό,

    Εφαρμογή του μέτρου μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις,

    Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ,

    Πώληση συμμετοχών και θυγατρικών

    Νέες αυξήσεις τιμολογίων

    και νέες περικοπές έως 30% στις επιχορηγήσεις.

    Το κλιμάκιο της τρόικας είπε όχι στις οριζόντιες περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ, ζητώντας να υπάρξει εξορθολογισμός σε όσους πήραν αυξήσεις παρά τις περικοπές που υπήρξαν. Οι ελεγκτές εντόπισαν αύξησης των κονδυλίων για πρόσθετες παροχές όπως: επιδόματα, προαγωγές, υπερωρίες, και εκτός έδρας.

    Φρένο μπαίνει και στα ευνοϊκά δάνεια που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Οι όροι των δανείων που έχουν ήδη συναφθεί δεν θα θιγούν, όμως τα νέα δάνεια θα δίνονται πλέον με τους όρους της τραπεζικής αγοράς.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου κατά την απόσχιση του μεταφέρεται σε ανώνυμη εταιρεία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2013.

    Κατηγορηματική διάψευση για αναδιάρθρωση

    Τα σενάρια για αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους φούντωσαν σήμερα στην Ευρώπη παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις. Η γερμανική έκδοση των Financial Times, έγραψε ότι αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θεωρούν ανοικτό το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης -δημοσίευμα πάντως που διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Αθήνα. Στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, δήλωσε πως η Κομισιόν "δεν έχει υπόψη της συζητήσεις που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους".

    Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση, όχι απλώς δεν τη σκεφτόμαστε αλλά την αποκλείουμε, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που μιλούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης είναι οι ίδιοι που μίλαγαν για χρεοκοπία. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν τίθεται ούτε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος.

    Αδύνατη χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τουλάχιστον ως το 2013, ενώ ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, δήλωσε πως δεν έχουν τεθεί υπόψη της Κομισιόν συζητήσεις που να αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας και Εθνικής Άμυνας.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο Eurogroup και Ecofin

    Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, την Πέμπτη 7, μέχρι και το Σάββατο 9 Απριλίου, στη Βουδαπέστη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που απεστάλησαν στη Γιούροστατ σχετικά με την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

    Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργεί τεχνητή ευφορία και να διαψεύδεται από την ίδια την αδυσώπητη πραγματικότητα, σχολίασε ο Φώτης Κουβέλης.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας σε συνέδριο του Εκόνομιστ για την ευρυζωνικότητα είπε ότι το δημόσιο θα εξοικονομήσει 4 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του νόμου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πτώση του πληθωρισμού στο 2,5% στο τέλος του έτους, προέβλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες σχεδόν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε καλή θέση να αντιμετωπίσουν τα τεστ αντοχής που θα γίνουν σε λίγο καιρό και χαρακτήρισε ως κρίσιμο θέμα να εγκριθούν τα 30 δισ. των κρατικών εγγυήσεων.

    Στην Πορτογαλία, τώρα ο οίκος Μούντις προχώρησε την Τετάρτη στην υποβάθμιση πέντε πορτογαλικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν τα επιτόκια στη δημοπρασία γραμματίων της Πορτογαλίας. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών κάλεσε τη Λισαβόνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

    Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα επί τάπητος στη συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τους ελεγκτές της Τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις βασικές κατευθύνσεις του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος που τους παρουσίασε ο υπουργός. Οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές τους μέχρι τις 15 Απριλίου, οπότε και πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχετικό ν/σ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65988

    [02] Ανυποχώρητοι οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων

    Τεταρτη, 06 04 2011 21:21

    Δεν αποχωρούν από το δημαρχείο οι συμβασιούχοι και υπόσχονται τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μεγαλύτερη ένταση. Η συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, δεν τους ικανοποίησε και επέμειναν στην θέση τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

    Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «οι συνομιλητές μου για άλλη μία φορά, δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως στους παιδικούς σταθμούς. Στην πρότασή μου να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα».

    Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή έδειξε πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση και υποστήριξε ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών, «ιδίως από μία κινητοποίηση με αίτημα, που δεν απευθύνεται καν προς τον δήμο».

    Οι συμβασιούχοι, πάντως, γι άλλη μία φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να σταματήσουν τη κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, που συνεχίζεται για 17 ημέρες.

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικο συμβούλιο, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου.

    AΠΕ Είδηση: 65985

    [03] Στο νοσοκομείο ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης

    Τεταρτη, 06 04 2011 21:08

    Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας εισήχθη απόψε, με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

    Από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε στον ασθενή υπονατριαιμία (μεγάλη πτώση του νατριού), αλλά για την ώρα οι γιατροί δεν μπορούν να προβούν σε ολοκληρωμένη διάγνωση. Είδηση: 65984

    [04] Ιαπωνία: Ο βυθός μετακινήθηκε 24 μέτρα και υψώθηκε κατά 3 μέτρα

    Τεταρτη, 06 04 2011 20:40

    Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίου μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου 3 μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

    Ο μεγέθους 9 βαθμών σεισμός που συγκλόνισε την βορειοανατολική Ιαπωνία "χτύπησε" σε βάθος 24 χιλιομέτρων, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από την χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

    Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου--ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα--σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.

    Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News επικαλούμενο την έκθεση αυτή.

    Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, αλλά από τις 16:00 (07:00 GMT), σήμερα άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία της Ιαπωνίας.

    AΠΕ Είδηση: 65983

    [05] Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο δημόσιο

    Τεταρτη, 06 04 2011 19:07

    Ένα ακόμη πεδίο διαφθοράς, συναλλαγής, αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων στο δημόσιο, θα προσπαθήσει να περιορίσει δραστικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο, γι΄ αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.

    Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη, ενώ όπως επισημάνθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις, θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών, που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.

    Έτσι, συνολικά οι διαδικασίες για την επιλογή των μεταταχθέντων και μετακινούμενων υπαλλήλων (μοριοδότηση, με κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, τελική επιλογή κλπ) θα διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι οι προκηρύξεις μετατάξεων για την κάλυψη κενών θέσεων θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο.

    Σημειώνεται ότι στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ δεν θα υπαχθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις του «Καλλικράτη», καθώς για τον Ιούνιο έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 4.500 μετατάξεις υπαλλήλων, από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις περιφέρειες και από τις τελευταίες προς τους δήμους, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65982

    [06] Απεργία και συγκέντρωση συμβασιούχων στο Δημαρχείο Αθήνας

    Τεταρτη, 06 04 2011 08:12

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι συμβασιούχοι στο νομό Αττικής. Οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν το πρωί συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 65906


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 April 2011 - 21:33:30 UTC