Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακτή Ελεφαντοστού: «Δεν παραδίδομαι» δηλώνει ο Γκμπαγκμπό
  • [02] Ιαπωνία: Σταμάτησε η διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό
  • [03] 48ωρες απεργίες στα Μέσα Ενημέρωσης
  • [04] Υπεγράφη μνημόνιο για το φυσικό αέριο, με το Αζερμπαϊτζάν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [05] Ημερίδα για «Βιώσιμη ανάπτυξη»
  • [06] Έκθεση εικαστικών
  • [07] Οι συναντήσεις στελεχών και υπουργών στο ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο
  • [08] Ο καιρός στη Μεσσηνία
  • [09] Ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Περιβάλλοντος

    [01] Ακτή Ελεφαντοστού: «Δεν παραδίδομαι» δηλώνει ο Γκμπαγκμπό

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:30

    Αρνήθηκε τις πληροφορίες ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί ο Λοράν Γκμπαγκμπό, σημειώνοντας ότι ο στρατός της χώρας βρίσκεται σε συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού επανέλαβε ότι θεωρεί τον εαυτό του νικητή των εκλογών του Νοεμβρίου, την ώρα που δυνάμεις πιστές στον αντίπαλό του Αλασάν Ουαταρά περικύκλωναν την κατοικία του στην Αμπιτζάν. Το μόνο που απομένει να συζητηθεί με τον απερχόμενο Γκμπαγκμπό είναι η αποχώρησή του, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ. "Όλοι τον έχουν εγκαταλείψει", είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

    Δεν αναγνωρίζει νίκη Ουαταρά

    "Ο στρατός ζήτησε την αναστολή των εχθροπραξιών και τώρα συζητά τους όρους της κατάπαυσης του πυρός με τις άλλες χερσαίες δυνάμεις αλλά σε πολιτικό επίπεδο δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση" δήλωσε ο Λοράν Γκμπαγκμπό, σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι LCI.

    Ο Λοράν Γκμπαγκμπό πρόσθεσε ακόμη ότι η συζήτηση σχετικά με τον νικητή των εκλογών συνεχίζεται και δήλωσε ότι οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τον αντίπαλό του Αλασάν Ουαταρά είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει η Ακτή Ελεφαντοστού στην ειρήνη.

    "Δεν αναγνωρίζω τη νίκη του Ουαταρά. Γιατί θέλετε να το υπογράψω αυτό;" δήλωσε ο κ. Γκμπαγκμπό.

    Από την πλευρά του, αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι ο Γκμπαγκμπό δεν έχει παραδοθεί, πως έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραδοθεί και ότι ζητά την προστασία των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Λοράν Γκμπαγκμπό για την παράδοσή του συνεχίζονται.

    Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο έγγραφο εσωτερικής κυκλοφορίας για το προσωπικό του ΟΗΕ, ανέφερε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό έχει παραδοθεί και έχει ζητήσει την προστασία της Onuci.

    Στο μεταξύ, στο Αμπιτζάν σταμάτησαν οι συγκρούσεις αλλά υπάρχουν "σποραδικά πυρά από ομάδες νέων", σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ακτή Ελεφαντοστού: Ο απερχόμενος πρόεδρος Γκμπαγκμπό παραδόθηκε Είδηση: 65929

    [02] Ιαπωνία: Σταμάτησε η διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό

    Τεταρτη, 06 04 2011 08:32

    Σταμάτησε η διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη θάλασσα από την πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, αφού σφραγίστηκε το ρήγμα σε αγωγό του αντιδραστήρα 2, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του σχεδόν κατεστραμμένου από το φοβερό σεισμό και το τσουνάμι εργοστασίου. Την ίδια ώρα, έκτακτο κονδύλι ύψους 3 τρισ. γιεν (περίπου 35 εκατ. δολαρίων) για την ανακούφιση των θυμάτων της καταστροφής σκοπεύει να εκταμιεύσει από τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση.

    Στο "κόκκινο" το ραδιενεργό ιώδιο

    Οι μηχανικοί της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο αγωνίζονταν σκληρά εδώ και ημέρες, στη σημαντικότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσέρνομπιλ, μέχρι να πετύχουν να σταματήσουν τη διαρροή του ραδιενεργού ύδατος, που διέφευγε από ρήγμα εύρους 20 εκατ. σε τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2.

    Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες με τη χρήση αρχικά τσιμέντου και στη συνέχεια χημικού υδρόφιλου πολυμερούς, τελικά το ρήγμα σφραγίστηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με τη χρήση υαλινομερούς υλικού.

    Προηγουμένως, είχε ανακοινώσει ότι ανίχνευσε επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατ. φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο στο θαλασσινό νερό κοντά στην τσιμεντένια τάφρο που έχει υποστεί ρωγμή, κοντά στον αντιδραστήρα 2. Είναι μια μόλυνση αρκετές φορές μεγαλύτερη απ' ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες μετρήσεις.

    Οι εργάτες άρχισαν να βάζουν χρώμα στο νερό για να εντοπίσουν άλλες πιθανές διαρροές από το σταθμό. Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο η διαρροή.

    Εντωμεταξύ, οι αρχές άρχισαν να μετακινούν προς τον πυρηνικό σταθμό μια τεράστια χαλύβδινη πλωτή πλατφόρμα προκειμένου να αποθηκεύσουν στις δεξαμενές της νερό μολυσμένο από ραδιενεργά σωματίδια.

    Η πλωτή πλατφόρμα mega-float θα μετακινηθεί από το λιμάνι της επαρχίας Σιζουόκα όπου βρίσκεται στη Γιοκοχάμα, και θα υποστεί προσαρμογές για να χρησιμοποιηθεί στο Νταΐτσι της Φουκουσίμα - όπου αναμένεται να φθάσει στις 16 Απριλίου. Μπορεί να χωρέσει 10.000 τόνους.

    Η Tepco δεν διαθέτει χώρο για να αποθηκεύσει εκατομμύρια λίτρα του ιδιαίτερα ραδιενεργού νερού που διέρρευσε από ρωγμές σε κτίρια αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα. Μάλιστα, για να δημιουργήσει χώρο, η Tepco άρχισε να ρίχνει το λιγότερο μολυσμένο νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65907

    [03] 48ωρες απεργίες στα Μέσα Ενημέρωσης

    Τεταρτη, 06 04 2011 08:52

    Χωρίς ενημέρωση θα μείνει το κοινό από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης, 7 Απριλίου μέχρι και τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας, 11 Απριλίου καθώς η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ μαζί με τις Ομοσπονδίες του κλάδου θα προχωρήσουν σε δύο 48ωρες απεργίες στις εφημερίδες τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα περιοδικά. Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, ζητούν να υπογραφούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις και να σταματήσουν οι απολύσεις.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ «η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας».

    Είδηση: 65912

    [04] Υπεγράφη μνημόνιο για το φυσικό αέριο, με το Αζερμπαϊτζάν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:43

    Κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια χθες στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της SOCAR για τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI (Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία).

    Η SOCAR είναι η κρατική επιχείρηση πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν. Χθες το πρωί μετά τη συνάντηση με τον Αζέρο Πρόεδρο, ο κ. Παπούλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι διμερείς μας σχέσεις είναι εξαιρετικές. Υπογράψαμε τρεις διμερείς συμφωνίες στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, των θαλασσίων μεταφορών και της πολιτιστικής συνεργασίας. Επίσης, η ελληνική ΔΕΠΑ και η αζερική SOCAR υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Με τον Πρόεδρο κ.Aliyev είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας. Η Ελλάδα έχει καταστεί σημαντικός ενεργειακός κόμβος προς τη νότια και κεντρική Ευρώπη. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε και στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ιταλία, μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας».

    Η ενεργειακή αυτή συμφωνία, εξασφαλίζει την παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό και αναμένεται πλέον να ξεκινήσει η κατασκευή του, η οποία όπως είναι γνωστό θα περάσει κι από την Ήπειρο.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65936

    [05] Ημερίδα για «Βιώσιμη ανάπτυξη»

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:43

    «Βιώσιμη ανάπτυξη, τοπικές και διεθνείς δράσεις» είναι το θέμα ημερίδας, που οργανώνει σήμερα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Καλαμάτα. Οι εργασίες της ημερίδας θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Comfy", (Κρήτης και Βύρωνος).

    Συντάκτης: Γρηγόρης Πουλόπουλος

    Είδηση: 65935

    [06] Έκθεση εικαστικών

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:39

    Ομαδική έκθεση έργων τους οργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 6 εικαστικοί καλλιτέχνες. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Σωτήρης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καριζώνης, Ειρήνη Ντέλου, Μαρία Παπαθανασοπούλου, Μαρία Σπηλιοπούλου και Γιώργος Σταθουλόπουλος και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 9 Απριλίου..

    Συντάκτης: Γρ. Πουλόπουλος

    Είδηση: 65934

    [07] Οι συναντήσεις στελεχών και υπουργών στο ΠΑΣΟΚ για την Ήπειρο

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:35

    Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Ήπειρο με την ηγεσία πέντε υπουργείων, για τη συγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου της Ηπείρου.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από όλη την Ήπειρο, οι γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών οργάνων κι άλλα στελέχη είχαν χθες διαδοχικές συναντήσεις από το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, με τους υφυπουργούς των υπουργείων Υγείας κ. Τιμοσίδη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουτσούκο, Υποδομών κ. Μαγκριώτη και με τις ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συζήτησαν τα ανοιχτά ζητήματα της περιφέρειας όπως είναι η επέκταση των νοσοκομείων, οι μεγάλοι οδικοί άξονες για τους οποίους συνεχίζονται οι επαφές της κυβέρνησης με τις τράπεζες που τους χρηματοδοτούν, η σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις παραγωγικές ανάγκες της περιοχής, οι αρμοδιότητες των νέων δήμων στον αγροτικό τομέα, το Ρυθμιστικό σχέδιο Ιωαννίνων και το Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65933

    [08] Ο καιρός στη Μεσσηνία

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:31

    Nεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο (Πέμπτη). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

    Είδηση: 65930

    [09] Ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Περιβάλλοντος

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:27

    Από το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων Περιβάλλοντος, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, οι πρώτες επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είναι οι: ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», η «Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ» και «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ». Από τους ελέγχους δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Σε δύο επιχειρήσεις δόθηκαν οδηγίες για την άμεση διευθέτηση του θέματος διάθεσης της ιλύος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες επιχειρήσεις και Περιφερειακές Ενότητες.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65928


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 April 2011 - 8:50:28 UTC