Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σφυροκοπούν» την Πορτογαλία οι οίκοι
  • [02] Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ
  • [03] Στην αναθεώρηση του Χωροταξικού προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • [04] Ιαπωνία: 3 εβδομάδες έμεινε στη στέγη σπιτιού ένας σκύλος
  • [05] ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.: Το ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή σχολή» στο Μέγαρο Μουσικής
  • [06] Παρουσίαση του νέου λυκείου από το Μ. Γαβαλά
  • [07] Λήστεψαν 84χρονη στην Πορταριά
  • [08] Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για δύο σχολεία στη Μαγνησία

    [01] «Σφυροκοπούν» την Πορτογαλία οι οίκοι

    Παρασκευη, 01 04 2011 22:12

    Την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Πορτογαλίας κατά τρεις βαθμίδες στην κατηγορία BBB- ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, ενώ νωρίτερα ο οίκος Standard 7 Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας. Ο οίκος Fitch είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση της Πορτογαλίας και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε διαβαθμίσει τη χώρα στην κατηγορία Α- και είχε σημειώσει ότι η περαιτέρω αξιολόγησή της θα ήταν συνάρτηση της έγκαιρης λήψης εξωτερικής οικονομικής βοήθειας.

    Ο οίκος Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεο της Πορτογαλίας

    Στην ανακοίνωσή του, ο Fitch θεωρεί λιγότερο πιθανή την προσφυγή της ιβηρικής χώρας σε βοήθεια από την ΕΕ, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 5 Ιουνίου. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα στην κατηγορία ΒΒΒ+, αναφέροντας ότι οι επενδυτές που κατέχουν τα ομόλογα της μπορεί να υποστούν ζημιά, αν η χώρα χρειαστεί να δανεισθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης που θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2013.

    Ο οίκος Fitch, από την πλευρά του, προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιρλανδίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για την προοπτική της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας και το αυξημένο κόστος για τη διάσωση των τραπεζών της χώρας.

    Σημειώνεται ότι με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής που έγιναν στις ιρλανδικές τράπεζες, διαπιστώθηκε ότι θα χρειασθούν επιπλέον 22 δισ. ευρώ σε κεφάλαια, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για την κεφαλαιακή ενίσχυσή τους σε πάνω από 70 δισ. ευρώ. Ο οίκος S&P διατήρησε σταθερή την προοπτική της αξιολόγησης, αναφέροντας ότι οι υποθέσεις των ασκήσεων αντοχής ήταν ισχυρές.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65707

    [02] Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ

    Παρασκευη, 01 04 2011 21:27

    Για μια κυβέρνηση που έχει επινοήσει «ένα νέο φάντασμα να πλανιέται πάνω από τη χώρα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου και εξαπέλυσε ίσως την πλέον δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του προηγούμενου πρωθυπουργού του κ. Κώστα Καραμανλή .

    "Αν κάποιος ζούσε σε άλλη χώρα και βρισκόταν για λίγο στην Ελλάδα και παρακολουθούσε τις ειδήσεις των 8 και διάβαζε τις εφημερίδες της διαπλοκής θα διαπίστωνε ότι ένα νέο φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ωμή πραγματικότητα της απόγνωσης, της απελπισίας και της ανεργίας είναι η νέα πραγματικότητα. Σήμερα το πρωί με κατηγόρησε ο Πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά ότι τρομοκρατούμε τον κόσμο. Και εγώ αναρωτήθηκα αν έχει υπάρξει αλλού στον πλανήτη χώρα που να έχει δεχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόση συσσωρευμένη τρομοκρατία. Να απεμπλακεί η Ελλάδα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας, ριζική αναδιανομή του πλούτου και του εισοδήματος, επαναδιαπραγμάτευση τους χρέους, κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος".

    Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε δύο χαρακτηριστικά. Πρώτο, την επίθεση κατά τη κυβέρνησης που συνοδεύθηκε με ευθείες βολές για διαπλοκή και εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και δεύτερο, το προσκλητήριο που απηύθυνε στις δυνάμεις της αριστεράς, κυρίως στις αριστερές κοινωνικές δυνάμεις για ενότητα.

    Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις επικρίσεις που απευθύνουν κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Παπανδρέου για την πολιτική στάση του κόμματος τονίζοντας ότι «αν κάποιος που ζούσε σε άλλη χώρα και βρισκόταν για λίγο τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και παρακολουθούσε ειδήσεις στις οκτώ και διάβαζε και τις εφημερίδες της διαπλοκής και άκουγε τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα διαπίστωνε ότι ένα νέο φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα αλλά και όχι μόνο. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήταν προαποφασισμένη «ακριβώς γιατί όλοι αυτοί, που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο στα χρόνια της ανάπτυξης, εθνικοί προμηθευτές, εθνικοί τραπεζίτες, εθνικοί εργολάβοι και εθνικοί μιζαδόροι της διαπλοκής, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερη ευκαιρία από τη κρίση του χρέους, για να προωθήσουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ούτε στον ύπνο τους δεν είχαν ονειρευτεί».

    Ο Τσίπρας προέβλεψε ότι τα χειρότερα έρχονται και για να τρομοκρατηθεί ο λαός , τον κρίσιμο ρόλο δεν τον έχει μόνο η κυβέρνηση με τη διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας και συλλογικής ενοχής αλλά και μεγάλο μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ της χώρας.

    Αναφερόμενος στις δύο τελευταίες κυβερνήσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι:

    «Η κυβέρνηση Καραμανλή που αφού διέλυσε τα πάντα και εκτόξευσε το έλλειμμα με τις φοροαπαλλαγές και τα χατίρια στο μεγάλο κεφάλαιο, αποχώρησε πρόωρα, αθόρυβα και ευγενικά, δίνοντας τη θέση της στη κυβέρνηση Παπανδρέου που είχε ταυτόχρονα δυο ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά. Όνομα σοσιαλιστικό, βαρύ σαν ιστορία και ψυχή ξεπουλημένη στον πιο σκληρό και κυνικό νεοφιλελευθερισμό».

    Θέση του ΣΥΡΙΖΑ , όπως την ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι «επειδή ήδη οι κυρίαρχοι κύκλοι διαπιστώνουν τα αδιέξοδά τους και βλέπουν ότι ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι κυβέρνηση μειοψηφίας στο λαό, ετοιμάζουν λύσεις εθνικής συναίνεσης. Εμείς λοιπόν τους απαντάμε, τζάμπα προσπαθούν».

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε για το εναλλακτικό σχέδιο που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας τονίζοντας την ανάγκη «να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δυναμώσουμε και τους αγώνες του λαού, για να δυναμώσουμε και την ελπίδα μιας μεγάλης ενότητας της αριστεράς που θα ανατρέψει τη σημερινή καταστροφική πορεία για το τόπο».

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να σταθούμε λοιπόν στην ευθύνη, να γυρίσουμε σελίδα για το ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Να αφήσουμε πίσω τις άγονες αντιπαραθέσεις και τον κατακερματισμό και να ανοίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ πλατιά μέσα στη κοινωνία. Να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ από συμμαχία συνιστωσών, κίνημα μαζικό για την ανατροπή».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65706

    [03] Στην αναθεώρηση του Χωροταξικού προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Παρασκευη, 01 04 2011 12:30

    Στην αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της Χώρας προχωρά το Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Χθες ο αναπληρωτής Yπουργός Νίκος Σηφουνάκης ανακοινώνοντας την έναρξη των διαδικασιών αξιολόγησης αναφέρθηκε στην ανάγκη διατύπωσης ενός σχεδίου για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού χώρου.

    Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι κλειδί για την ίδια την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε περίοδο κρίσης, για τη διάθεση και την εξοικονόμηση των πόρων, για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων σε ορθολογικά και θεματικά προσδιορισμένους χώρους. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σηφουνάκης ανοίγονται νέες προοπτικές με την προσέγγιση ανάπτυξης σχέσεων με την Ανατολή που υπήρξε πάντοτε ο ζωτικός χώρος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης, θα υπάρξει πρόβλεψη για τη χωροθέτηση και τη λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης ώστε να σταματήσει η πολυδάπανη μεταφορά του νερού με υδροφόρα πλοία και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας των άνυδρων νησιών του Αιγαίου.

    Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη Είδηση: 65681

    [04] Ιαπωνία: 3 εβδομάδες έμεινε στη στέγη σπιτιού ένας σκύλος

    Παρασκευη, 01 04 2011 19:18

    Τρεις εβδομάδες άντεξε ένας σκύλος στη στέγη ενός σπιτιού το οποίο καταστράφηκε μετά από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία.

    Ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής εντόπισε σήμερα τον σκύλο, αρκετά χιλιόμετρα στα ανοικτά της θάλασσας και μία σωστική λέμβος εστάλη για να τον περισυλλέξει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

    Αμέσως μετά τη διάσωσή του, οι υπεύθυνοι του έδωσαν να φάει λουκάνικα και μπισκότα.

    Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, ο σκύλος αναγκάστηκε να ανέβει στην στέγη του σπιτιού όταν το τσουνάμι χτύπησε την επαρχία Μιγιάγκι στις 11 Μαρτίου, ενώ δεν υπήρχε ίχνος των ιδιοκτητών του.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 65705

    [05] ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.: Το ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή σχολή» στο Μέγαρο Μουσικής

    Παρασκευη, 01 04 2011 19:00

    Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. ) προσκαλεί στην επίσημη προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΧΟΛΗ» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλ. Τριάντη) τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 στις 19.30. Πρόκειται για μία αναδρομή στην ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Την μουσική υπογράφει ο Βασίλης Δημητρίου , ενώ την σκηνοθεσία οι Ειρήνη Σαρίογλου και η Μαρίνα Λεοντάρη.

    «Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΧΟΛΗ»

    Το ντοκιμαντέρ αυτό υλοποιήθηκε με αφορμή την 50η επέτειο από την αποφοίτηση της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το σύγγραμμα της Ειρήνης Σαρίογλου «Η επιρροή της τουρκικής πολιτικής στην ελληνική εκπαίδευση της πόλης 1923 -1974».

    Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

    Μιλτιάδου 25, 15351-Τ: 210 6669131&140 Φ: 210 6669131 -

    document.write( '' );

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    Είδηση: 65704

    [06] Παρουσίαση του νέου λυκείου από το Μ. Γαβαλά

    Παρασκευη, 01 04 2011 17:46

    Μείωση του αριθμού των μαθημάτων, αύξηση των ωρών διδασκαλίας του κάθε μαθήματος, τέλος στη μονόωρη διδασκαλία, αλλά και καθιέρωση της επιστημονικής εργασίας (σαν πτυχιακή), που θα παίζει ρόλο στην βαθμολογία του απολυτηρίου περιλαμβάνουν εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο.

    Τις αλλαγές παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης Μάχος Γαβαλάς, ο οποίος τόνισε ότι η νέα πρακτική καλλιεργεί την εποικοδομητική σκέψη, μειώνει την αντιγραφή και την παπαγαλία και εισαγάγει καινοτόμα στοιχεία τα οποία απατούν κριτική σκέψη από τους μαθητές.

    Το ΚΚΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για το νέο Λύκειο σύμφωνα με την οποία, «η κυβέρνηση πίσω από τις ωραίες λέξεις για το «Νέο και ελκυστικό Λύκειο», κρύβει τα αντιδραστικά και καταστροφικά μέτρα για τη μόρφωση των παιδιών του λαού. Το «Νέο Λύκειο» είναι συστατικό στοιχείο του «Νέου Σχολείου» της αγοράς, της ημιμάθειας, του κατακερματισμού και των πολλών και μεγάλων ανισοτήτων».

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Είδηση: 65702

    [07] Λήστεψαν 84χρονη στην Πορταριά

    Παρασκευη, 01 04 2011 16:18

    Ακόμη μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στην Πορταριά. Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, παραβίασαν την εξώπορτα οικίας 84χρονης γυναίκας, η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν. Στη συνέχεια, την ακινητοποίησαν, δένοντάς της τα χέρια με υφασμάτινο ζωνάρι και με την απειλή μαχαιριού της αφαίρεσαν 300 ευρώ, καθώς και κοσμήματα. Παράλληλα, προκάλεσαν στην ηλικιωμένη, ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, πιθανότατα με χειροδικία και τράπηκαν σε φυγή. Η 84χρονη κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια μια γειτόνισσά της, η οποία και την απελευθέρωσε. Όπως έγινε γνωστό, δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, καθώς το τραύμα της ήταν ελαφρύ. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

    Είδηση: 65696

    [08] Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για δύο σχολεία στη Μαγνησία

    Παρασκευη, 01 04 2011 15:27

    Με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ η επέκταση και κατασκευή 2 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Μαγνησίας, προκειμένου να καλυφθούν πιεστικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σημαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές . Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στα Μελισσάτικα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, στην Άλλη Μεριά.Τη σχετική απόφαση υπέγραψε σήμερα η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τα εξής έργα:

    -«7ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας - Μελισσάτικα», με προϋπολογισμό 1.670.000 ευρώ. Πρόκειται για την κατεδάφιση του παλιού και την κατασκευή νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου στα Μελισσάτικα της Νέας Ιωνίας. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.525 τ.μ., θα έχει κάλυψη 638 τ.μ. και συνολικό εμβαδό 1.300 τ.μ. περίπου. Το διδακτήριο θα αποτελείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας και 4 εργαστήρια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος, ενώ θα διαθέτει επίσης όλους τους απαραίτητους χώρους διοίκησης, καθώς και κοινωνικούς και βοηθητικούς χώρους.

    -«2ο δημοτικό σχολείο Πορταριάς - Άλλης Μεριάς», με προϋπολογισμό 1.819.160 ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή νέου κτιρίου Δημοτικού Σχολείου στην Άλλη Μεριά Πορταριάς του δήμου Βόλου. Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 4.140τ.μ., θα έχει κάλυψη 592 τ.μ. και συνολικό εμβαδόν κτιρίων 1000 τ.μ. περίπου. Το διδακτήριο θα διαθέτει έξι αίθουσες διδασκαλίας και 4 εργαστήρια, καθώς και όλους τους απαραίτητους κοινωνικούς και βοηθητικούς χώρους και χώρους διοίκησης.

    Είδηση: 65693


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 April 2011 - 22:01:52 UTC