Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πυρήνες της Φωτιάς»: Φωτογραφίες και ονόματα από την ΕΛ.ΑΣ.
  • [02] Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
  • [03] «Τραγικές συνέπειες θα έχει αποτυχία των συνομιλιών στην Κύπρο»
  • [04] Το YouTube συμμετέχει στην αναζήτηση αγνοουμένων στην Ιαπωνία
  • [05] Εθνική Λυρική Σκηνή: Συναυλία για το περιβάλλον

    [01] «Πυρήνες της Φωτιάς»: Φωτογραφίες και ονόματα από την ΕΛ.ΑΣ.

    Παρασκευη, 18 03 2011 22:01

    Δεκαέξι φωτογραφίες των πέντε συλληφθέντων για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», στο κρησφύγετο της Νέας Ιωνίας Βόλου, Γιώργου Νικολόπουλου, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γιώργου Πολύδωρου και Όλγας Οικονομίδου, καθώς και του Μιχάλη Νικολόπουλου που συνελήφθη πριν απο λίγο καιρό στην Κηφισιά, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση πλαστών δελτίων ταυτότητας και άλλων εγγράφων, έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Επίσης έδωσε τα στοιχεία έντεκα πολιτών που χρησιμοποιήθηκαν στα πλαστά έγγραφα, καθώς και τα στοιχεία άλλων 16, τα οποία βρέθηκαν σε χειρόγραφα σημειώματα και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προορίζονταν πιθανότατα για τον ίδιο σκοπό.

    Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν στα διαμερίσαμτα της οδού Ελλησπόντου 53 και στη Νέα Ιωνία Βόλου και της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα.

    Τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν για τα πλαστά έγγραφα είναι:

    Λυκογεώργος Χρήστος του Επαμεινώνδα, Βασιλείου Γεώργιος του Αναστασίου, Λούκουτος-Βώκος του Ιωάννη, Κοκοτίνης Αναστάσιος του Γεωργίου, Αριανούτσου Μαρία του Θεοδώρου, Φακίνος Γεώργιος του Εμμανουήλ, Κωνσταντόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη, Καπετανόπουλος Δημήτριος του Περικλή, Αθανασίου Πήτερ (δύο ταυτότητες) καί Μακρής Αντώνιος του Γεωργίου.

    Σε χειρόγραφες σημειώσεις βρέθηκαν τα εξής ονόματα:

    Τριπολιτάκη Γεωργία, Καιλοθανασάκη Μαρία Ρίτα Αγγελική, Δούλας Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης Ευάγγελος, Στυλιανός Λεωνίδας, Λαγκάς Ορέστης, Μπουρδούβαλης Βασίλειος, Βλατάς Βλατάκης Νικόλαος, Πατσαρίκα Στεφανία, Μπουγιόπουλος Κωνσταντίνος, Βακάκης Δημήτριος, Ζαφείρης Ευάγγελος, Μανώλη Γεωργία, Ξενάκης Διονύσιος, καθώς και τα στοιχεία δύο Πακιστανών από αιτήσεις ασύλου και ενός Ρουμάνου.

    Η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για τα παραπάνω ονόματα να επικοινωνήσουν για να δώσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 170, 1014 και 1964, διαβεβαιώνοντας ότι θα εξασφαλιστεί το απόρρητο της επικοινωνίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Νέα ευρήματα στις γιάφκες των «Πυρήνων της Φωτιάς»

    Είδηση: 63747

    [02] Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

    Παρασκευη, 18 03 2011 20:10

    Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, η έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής(ΕΣΕΠ), το οποίο συνεκλήθη μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκπροσώπησαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δεν συμμετέχει, ήταν οι εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή της Β. Αφρικής, καθώς και τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου.

    Με ατζέντα «τις εξελίξεις στη Β. Αφρική και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου», άρχισαν οι εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής(ΕΣΕΠ), υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα.

    Στη σύνθεση συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Βρεττός, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά, οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος και Π. Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής και ο έτερος εκπρόσωπος του κόμματος, πρέσβης επί τιμή Γ. Γεωργίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τριγάζης και Θ. Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Δ. Δόλλης και Σ. Κουβέλης, ο ΓΓ του υπουργείου Ι.Α. Ζέπος και ο πρέσβης, Α. Φίλων, επικεφαλής ΕΚΑΣ(Επιστημονικού Κέντρου Αναλύσεων και Σχεδιασμού). Είδηση: 63744

    [03] «Τραγικές συνέπειες θα έχει αποτυχία των συνομιλιών στην Κύπρο»

    Παρασκευη, 18 03 2011 19:26

    Την εκτίμηση ότι τυχόν αποτυχία της παρούσας διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού θα είχε τραγικές συνέπειες για την Κύπρο και όλους τους Κυπρίους διατύπωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε ομιλία του σε συνέδριο που οργανώνει για την Κύπρο στη Λευκωσία, το περιοδικό «Εκόνομιστ».

    «Σε όσους θέλουν να δουν αυτές τις συνομιλίες να οδηγούνται σε αποτυχία θα τους έλεγα να προσέχουν το τι εύχονται και να διερωτηθούν ποιες θα είναι οι συνέπειες, ενώ για όσους είναι υπέρ της επιτυχούς κατάληξης θα έλεγα ότι είναι πιθανόν», είπε ο κ. Ντάουνερ.

    Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι παρά το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, πρέπει να υπάρξει συνέχεια στη διαδικασία.

    Ο κ. Ντάουνερ δήλωσε επίσης ότι έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις στις συνομιλίες, όμως για σημαντικά θέματα, όπως το περιουσιακό, υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

    Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις συγκλίσεις και διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ηγετών, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι η επανένωση της Κύπρου σε μία δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα των ΗΕ.

    Είπε ότι στο θέμα της διακυβέρνησης έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό σύγκλιση, όπως έχει υπάρξει σε σημαντικό βαθμό συμφωνία σε ότι αφορά θέματα ΕΕ και οικονομίας.

    Σε ότι αφορά το περιουσιακό, το χαρακτήρισε «δύσκολο και περίπλοκο ζήτημα», λέγοντας ότι υπάρχουν διαφορές σε ότι αφορά για παράδειγμα τις αποζημιώσεις, τις νομικές πτυχές του ζητήματος και τα ανθρώπινα.

    Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ, δύσκολο κεφάλαιο είναι και αυτό που αφορά τους έποικους, όσους έχουν αποκτήσει τη λεγόμενη ιθαγένεια του ψευδοκράτους.

    AΠΕ Είδηση: 63743

    [04] Το YouTube συμμετέχει στην αναζήτηση αγνοουμένων στην Ιαπωνία

    Παρασκευη, 18 03 2011 22:01

    Ο αμερικανικός γίγαντας του διαδικτύου Google πρότεινε σήμερα τη βοήθεια της υπηρεσίας βίντεο "YouTube" για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία να βρουν τους συγγενείς τους.

    Η ιστοσελίδα φόρτωσε στο δίκτυο βίντεο των θυμάτων της καταστροφής, που ζητούν πληροφορίες για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους από τα οποία δεν έχουν νέα.

    Τα βίντεο αυτά, που συνήθως διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, γυρίστηκαν στα καταφύγια και είναι διαθέσιμα μέσω του δικτυακού τόπου youtube.com / shousoku.

    Μετά τον σεισμό το Google ξεκίνησε την υπηρεσία "Person Finder", που επικεντρώνεται στα βίντεο, αλλά επίσης και στις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα "Picasa".

    Δημιουργήθηκε επίσης ιστοσελίδα σε πολλές γλώσσες που περιέχει τέτοιες εκκλήσεις, τους αριθμούς τηλεφώνου των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και οργανώσεων αρωγής, καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες και ένα χάρτη.

    Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαθέσουν στην Ιαπωνία το 20% του χρόνου εργασίας τους που επισήμως τους παρέχεται για τα προσωπικά τους σχέδια.

    AΠΕ Είδηση: 63746

    [05] Εθνική Λυρική Σκηνή: Συναυλία για το περιβάλλον

    Παρασκευη, 18 03 2011 19:52

    Μία συναυλία, αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, θα παρουσιάσουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 27 Μαρτίου, στο θέατρο Ολύμπια. Με κεντρικό άξονα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 θα παρουσιαστούν έργα εμπνευσμένα από αυτήν, όπως η Γιορτή του Λαμπελέτ και η 1η Σουίτα του Λαυράγκα, τα πρώτα ιστορικά σημαντικά έργα του ελληνικού συμφωνικού ρεπερτορίου, καθώς και η σπανιότατα παιζόμενη σύνθεση του Καλομοίρη, βασισμένη στο αριστουργηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού.

    Ανάμεσα σε αυτά που θα ακουστούν θα είναι και το Λυρικό τρίπτυχο για το Αρκάδι του Γεώργιου Καζάσογλου που συνέδεσε το όνομά του με έργα εμπνευσμένα από τους αγώνες των Ελλήνων, όπως τα «Πρελούδια της επιστροφής από το μέτωπο».

    Από τη βραδιά δεν θα λείψουν οι κλασσικοί ήχοι του Μπετόβεν ως δείγμα πίστης προς το ιδεώδες της ελευθερίας του μεγάλου ανθρωπιστή συνθέτη και του γενικότερου φιλελληνικού πνεύματος, που είχε αναπτυχθεί στην Ευρώπη την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα έσοδα της συναυλίας, καθώς και τα έσοδα από τους δύο κουμπαράδες, που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του θεάτρου Ολύμπια θα δοθούν υπέρ της αναδάσωσης της Αττικής.

    Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Νίκος Βασιλείου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Ισίδωρος Σιδέρης και η Κωνσταντίνα Ψωμά.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 63742 Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ------.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 March 2011 - 21:54:10 UTC