Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη του κέντρου φροντίδας παιδιού Πτολεμαίδας
  • [02] 88 παραβάσεις σε 6 ώρες βεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές
  • [03] Στην Καβάλα τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ένα Ελληνοβουλγαρικό φόρουμ
  • [04] Πρόγραμμα απασχόλησης για 2000 ανέργους της Καβάλας
  • [05] Συνέντευξη Χαραλάμπους: Να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Κέρκυρα
  • [06] Επιταχύνεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
  • [07] Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο Εφετείο στη Λουκάρεως
  • [08] Σήμερα η γενική συνέλευση της Ε.Κ.Κ.Α. Σερρών

    [01] Στήριξη του κέντρου φροντίδας παιδιού Πτολεμαίδας

    Τριτη, 15 03 2011 09:17

    Την διαβεβαίωση του, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μην μπει λουκέτο στο κέντρο φροντίδας παιδιού Πτολεμαίδας που λειτουργεί ο Σύλλογος γονέων - παιδιών με ειδικές ανάγκες Εορδαίας έδωσε κατά την πρόσφατη του επίσκεψη του εκεί ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Βλατής.

    Το κέντρο που παρέχει σε παιδιά με βαριές μορφής αναπηρίας την δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά αλλά και να αναπτύσσουν δεξιότητες ώστε να αυτοεξυπηρετούνται και να ανταποκρίνονται σε βασικές τους ανάγκες, αντιμετωπίζει οξύτατα οικονομικά προβλήματα ενώ οι ειδικευμένοι επιστήμονες που παρέχουν εθελοντικό έργο παραμένουν απλήρωτο. Ο Γιάννης Βλατής μετά την κατάθεση σχετικής επερώτησης στη Βουλή ευελπιστεί ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για να συνεχίσει το κέντρο να λειτουργεί και να μετατραπεί σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου Είδηση: 63300

    [02] 88 παραβάσεις σε 6 ώρες βεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές

    Τριτη, 15 03 2011 09:12

    Εντατικοί έλεγχοι σε ολόκληρη την Ήπειρο πραγματοποιούνται από τους αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εφαρμόζονται ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνομικής παρουσίας και δράσης και εντείνεται η αστυνομική παρουσία με την αύξηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται και στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε προεπιλεγμένες περιοχές, με στόχο την αναβάθμιση της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης τόσο σε προληπτικό επίπεδο, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, οι υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου στις 12 Μαρτίου πραγματοποίησαν εντατικούς αστυνομικούς ελέγχους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, βεβαιώνοντας συνολικά 88 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών, Ναρκωτικών, Πνευματικής Ιδιοκτησίας., παραβάσεις Τροχαίας, του Υγειονομικού Κανονισμού αλλά και άλλων Ειδικών Ποινικών Νόμων. Οι εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τόσο σε επίπεδο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όσο και στις επιμέρους Αστυνομικές Διευθύνσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

    Σύνταξη-Επιμέλεια : Βασιλική Γκόρου Είδηση: 63299

    [03] Στην Καβάλα τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί ένα Ελληνοβουλγαρικό φόρουμ

    Τριτη, 15 03 2011 08:16

    Τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής τους στην πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας παρουσίασαν χθες το πρωί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας, Σάββας Εμινίδης, και ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει η επιτροπή Φιλίας που έχει συσταθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες, πρόεδρος της οποίας είναι ο Σάββας Εμινίδης.

    Ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε ότι το Σμόλιαν έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Καβάλα σημειώνοντας παράλληλα ότι η περιοχή μας μπορεί να γίνει το επίκεντρο των επαφών και των εξελίξεων που θα λάβουν χώρα στο μέλλον. Από την πλευρά του ο Σάββας Εμινίδης, θύμισε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του Ελληνοβουλγαρικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Καβάλα και την επόμενη χρονιά στη Βουλγαρία. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν η τοπική αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο και άλλοι οικονομικοί φορείς της περιοχής. «Ο στόχος είναι να έρθουν κοντά η Βόρεια Ελλάδα και η Νότια Βουλγαρία με απώτερο σκοπό να εκτελούν κοινές δράσεις, δράσεις που θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη των περιοχών, με επίκεντρο τον τουρισμό», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 63292

    [04] Πρόγραμμα απασχόλησης για 2000 ανέργους της Καβάλας

    Τριτη, 15 03 2011 08:09

    Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα ξεκινήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα απασχοληθούν άνεργοι με επιδότηση 625 ευρώ τον μήνα για 5 μήνες ενώ για την Καβάλα προβλέπονται να απασχοληθούν 2000 άνεργοι και 1500 για την Δράμα, ενώ θα ξεκινήσει η εφαρμογή του στο τέλος του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μαΐου.

    Το πρόγραμμα υπογράφηκε από την υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη και χθες σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αρχέλαου Γρανά με την συμμετοχή και της Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Σταματίας Παπούλια διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, οι βουλευτές Σάββας Εμινίδης και Δημήτρης Παπουτσής, δήμαρχοι της Καβάλας, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΥΚ) κ. Παναγιώτης Τιάκας.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς Είδηση: 63291

    [05] Συνέντευξη Χαραλάμπους: Να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Κέρκυρα

    Δευτερα, 14 03 2011 19:51

    Κάλεσμα στους Κερκυραίους να μην επιτρέψουν να κλείσει κανένα σχολείο, έκανε σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.

    Ο ίδιος ζήτησε ήδη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι όπως εκτιμά, η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας θέτει και τους Δήμους και τις Περιφέρειες προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην ίδια συνέντευξη τύπου κατήγγειλε, σχετικά με το αιολικό πάρκο, ότι έχει ήδη εγκατασταθεί στον Παντοκράτορα ο εργολάβος της εταιρείας, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό συμβούλιο. Ο εργολάβος, όπως είπε, προχωρά σε εργασίες, τις οποίες ο βουλευτής τις χαρακτήρισε παράνομες ενώ παράλληλα σημείωσε ότι ο εργολάβος έχει δημιουργήσει και παράνομο νταμάρι, με δικαιολογία την διάνοιξη δρόμου και ζήτησε να τεθεί ως κατεπείγον και αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΜΑΡΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ Είδηση: 63287

    [06] Επιταχύνεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

    Τριτη, 15 03 2011 09:42

    Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση 50 δισ. ευρώ, μετά και τις αποφάσεις στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Έως τα τέλη Μαρτίου η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την είσπραξη τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, αλλά και τους βασικούς άξονες για τα 50 δισ. σε βάθος πενταετίας. Η αρχή θα γίνει με τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα περιφερειακά αεροδρόμια , τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΠΑ και τη ΛΑΡΚΟ. Προτεραιότητα του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου αποτελούν 10 «φιλέτα», συνολικής έκτασης τουλάχιστον 115 χιλιάδων στρεμμάτων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφερόμενος χθες στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τόνισε ότι η απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση «όχι μόνο γιατί έχουμε ανάγκη από έσοδα σήμερα και είναι άμεση αναγκαιότητα να μειωθεί το χρέος, αλλά και επειδή έχουμε μια δημόσια περιουσία αναξιοποίητη και μη καταγεγραμμένη»

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση «σαφέστατα δεν μιλά για πώληση δημόσιας γης» και ότι υπάρχουν και αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν μετά από ενδελεχή μελέτη.

    Πηγές ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 63314

    [07] Τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα στο Εφετείο στη Λουκάρεως

    Τριτη, 15 03 2011 09:32

    Συναγερμό σήμανε το πρωί με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» άγνωστος που προειδοποίησε για την τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως. Η Αστυνομία προχώρησε άμεσα σε εκκένωση του κτηρίου, απέκλεισε την οδό Λουκάρεως και επιτόπου έσπευσαν μέλη της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν δεν προέκυψε τίποτα ύποπτο.

    Πηγές ΝΕΤ Είδηση: 63307

    [08] Σήμερα η γενική συνέλευση της Ε.Κ.Κ.Α. Σερρών

    Τριτη, 15 03 2011 10:17

    Σε γενική συνέλευση καλούνται τα μέλη της εθελοντικής Κίνησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα'' Κωνσταντίνος Καραμανλής'' του πρώην Νομαρχιακού μεγάρου. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το σώμα είναι: η ενημέρωση για τις δράσεις της κίνησης κατά το πρώτο τρίμηνο, η καταγραφή θεμάτων των μελών, το πρόγραμμα δράσεων για το επόμενο τρίμηνο και οι αιτήσεις εγγραφής νέων μελών.

    Είδηση: 63322


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 March 2011 - 9:53:16 UTC