Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα
  • [02] Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε Eurogroup και Ecofin
  • [03] Συλλήψεις υπόπτων για τους Πυρήνες της Φωτιάς
  • [04] Απόφαση για συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού εργατικού κέντρου
  • [05] Ομόφωνο ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου για την καρδιολογική κλινική
  • [06] Συγχωνεύσεις δύο Λυκείων και 22 Γυμνασίων στην Δυτική Μακεδονία - Υποβιβασμός, συγχώνευση και κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και
  • [07] Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας για τις συνενώσεις σχολείων
  • [08] Εξελίξεις στην υπόθεση μεταστέγασης της ΔΟΥ Ζακύνθου
  • [09] Παρέμβαση της Περιφέρειας για την ατμοσφαιρική ρύπανση
  • [10] Ο Δ. Φαναριώτης πρόεδρος στην Περ. Πρωτοβουλία
  • [11] ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • [12] Γιάφκα τρομοκρατών στη Ν. Ιωνία
  • [13] Απεργία Δημοσιογράφων
  • [14] Επίσκεψη εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο πρόληψης «Η Στοργή»
  • [15] Προώθηση θεμάτων του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου
  • [16] Υπόμνημα με αιτήματα από την εξωτερική φρουρά της Φυλακής για θέματα ασφάλειας
  • [17] Συγχωνεύσεις σχολείων
  • [18] Στην Καστοριά αντιδράσεις για τις συνενώσεις σχολείων

    [01] Νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα

    Δευτερα, 14 03 2011 09:26

    Νέα έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα. Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power, ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η διαρροή ραδιενεργού υλικού είναι μικρή. Εκτιμάται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση υδρογόνου. Νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ, ενώ το πρωί σε δυο ακτές της περιοχής Μιγιάκι στα βόρεια της χώρας, εντοπίστηκαν τα πτώματα 2000 αγνοουμένων.

    Φόβοι για τον δεύτερο αντιδραστήρα

    Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανέφερε νωρίτερα ότι οι πιθανότητα διαρροής ραδιενέργειας από την έκρηξη στο νέο αντιδραστήρα είναι πολύ μικρή.

    Το ίδιο επιβεβαίωσε και η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό TEPCO, προσθέτοντας ότι ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα ψύξης σταμάτησε να λειτουργεί στον δεύτερο αντιδραστήρα ενώ μειώθηκε και το επίπεδο ύδατος.

    Για την αποφυγή έκρηξης του υδρογόνου που έχει συγκεντρωθεί, η Tepco σχεδιάζει να δημιουργήσει ανοίγματα στο κτήριο που στεγάζει το δεύτερο αντιδραστήρα.

    Νωρίτερα, η Tepco, ροειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

    Από την περασμένη Παρασκευή, οπότε σημειώθηκε ο μέγας σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων Οι τεχνικοί του πυρηνικού σταθμού δίνουν μάχη με το χρόνο για να μειώσουν την πίεση των αντιδραστήρων.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι ανέρχεται σε 3.200. Ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι μόνο στην επαρχία Μιγιάκι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 10.000.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 63124

    [02] Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε Eurogroup και Ecofin

    Δευτερα, 14 03 2011 09:10

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, αντίστοιχα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα επαναλάβει την πρόθεση της χώρας μας να αξιοποιήσει τη δημόσια ακίνητη περιουσία, προσβλέποντας σε έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Επίσης, θα συζητηθούν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν την επόμενη 4ετία, ύψους πάνω από 22 δισ. ευρώ, για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 1%. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του να υποβάλλουν -ως το τέλος του μήνα - τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Σχετική είδηση: Παπανδρέου: «Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις»

    Είδηση: 63123

    [03] Συλλήψεις υπόπτων για τους Πυρήνες της Φωτιάς

    Δευτερα, 14 03 2011 08:42

    Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Οι αστυνομικοί έκαναν συνολικά επτά προσαγωγές, πέντε στο Βόλο και δύο στην Αθήνα. Οι πέντε είναι άνδρες και οι δύο γύναικες, ενώ έχει βρεθεί και σημαντικός οπλισμός. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αργότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Ειδικότερα, έχουν κατασχεθεί δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, περούκες, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φάροι και ασύρματοι της αστυνομίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    http://eid1:8889/news/main-ert.html Είδηση: 63117

    [04] Απόφαση για συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού εργατικού κέντρου

    Δευτερα, 14 03 2011 10:24

    Την απόφαση να συντηρηθεί και αξιοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο επί 12 χρόνια, κτίριο του παλιού εργατικού κέντρου στην πλατεία δημοκρατίας, έλαβε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δήμο Ζακύνθου.

    Μάλιστα, ομόφωνη ήταν η άποψη των συμμετεχόντων στη σύσκεψη να ασκηθεί πίεση προς τους αρμόδιους φορείς για να προχωρήσει η όλη διαδικασία, για το εν λόγω κτίριο, το οποίο, κακώς, όπως ειπώθηκε, έχει κριθεί ακατάλληλο και κατεδαφιστέο, δεδομένου ότι αυτό προέκυψε από την αυτοψία ενός μόνο μηχανικού του οργανισμού εργατικού εστίας, ενώ υπάρχουν έγγραφα και αυτοψίες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, την πολεοδομία και το ΤΕΕ, που κρίνουν κατάλληλο το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο αποτελεί συνιδιοκτησία της εργατικής εστίας, του εργατικού κέντρου και δύο ιδιωτών που διαθέτουν καταστήματα σε αυτό. Να σημειωθεί, ότι όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Αρμένης, ο δήμος ενδιαφέρεται για το κτίριο και θέλει να συμμετέχει στις δαπάνες για τη συντήρηση του καθώς και στην ένταξη του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

    Σάκης Νέγκας Είδηση: 63151

    [05] Ομόφωνο ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου για την καρδιολογική κλινική

    Δευτερα, 14 03 2011 10:21

    Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, με ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο το σώμα συμπαρίσταται και συμμετέχει στον αγώνα όχι μόνο των καρδιοπαθών, αλλά όλης της Ζακυνθινής κοινωνίας, για τη στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου του νομού με δύο ακόμη καρδιολόγους.

    Είδηση: 63149

    [06] Συγχωνεύσεις δύο Λυκείων και 22 Γυμνασίων στην Δυτική Μακεδονία - Υποβιβασμός, συγχώνευση και κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

    Δευτερα, 14 03 2011 10:05

    Δώδεκα συγχωνεύσεις Γυμνασίων και Λυκείων στην Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011.

    Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σημειώνεται πως «ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει», ενώνουμε υποδομές, ενώνουμε εκπαιδευτικό δυναμικό ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία παντού και για όλους. Η διαδικασία των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων ολοκληρώνεται τώρα, έπειτα από δυο μήνες διαβουλεύσεων και ενδελεχούς μελέτης της κάθε περίπτωσης, του κάθε σχολείου. Εφαρμόζοντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το Υπουργείο προχώρησε στις συνενώσεις και ιδρύσεις σχολείων προς όφελος του μαθητή, με κριτήρια πρωτίστως παιδαγωγικά». Επίσης σύμφωνα με την χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στην Δυτική Μακεδονία υποβιβάζονται οκτώ Δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία με λιγότερες θέσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύονται 83 Δημοτικά σε 29 και 53 Νηπιαγωγεία σε 22, ενώ καταργούνται 7 δημοτικά σχολεία. Εν τω μεταξύ σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν αυτή την ώρα οι κάτοικοι της Εράτυρας για τις συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης

    Είδηση: 63146

    [07] Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας για τις συνενώσεις σχολείων

    Δευτερα, 14 03 2011 10:02

    Δίκαιη χαρακτήρισε την διεκδίκηση των κατοίκων της Πενταβρύσου για τη παραμονή του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου τους, ο Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας.

    Παράλληλα ανέφερε ότι για την περιοχή του πρώην Δήμου Ίωνος Δραγούμη «θα πρέπει να λειτουργήσουν δυο Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων το ένα στους Αμπελόκηπους και το άλλο ή στο Βογατσικό ή στο Κωσταράζι και αντίστοιχα, ένα Γυμνάσιο αντίστροφα ή στο Βογατσικό ή στο Κωσταράζι». Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο ο κ Τζηκαλάγιας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δήθεν έκανε διάλογο, ενώ στην πραγματικότητα είχε προαποφασίσει να κάνει αυτές τις σαρωτικές αλλαγές και συγχωνεύσεις για τα σχολεία.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 63143

    [08] Εξελίξεις στην υπόθεση μεταστέγασης της ΔΟΥ Ζακύνθου

    Δευτερα, 14 03 2011 10:26

    Νέος γύρος εξελίξεων στην υπόθεση της μεταστέγασης της Εφορείας Ζακύνθου σε κτίριο ιδιώτη μετά την απόρριψη από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Αποστολόπουλο, της αίτησης θεραπείας του αναπληρωτή προϊσταμένου της ΔΟΥ για ακύρωση της απόφασης του πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την οποία δινόταν η εντολή για την παραλαβή του κτιρίου του ιδιώτη, καθώς και την έκδοση εγγράφου με στο οποίο επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η απόφαση του κ.Γεωργαλίδη.

    Σύμφωνα με συνέντευξη στην ΕΡΑ του δικηγόρου του ιδιώτη, Γιώργου Μπέσκου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σήμερα θα κατατεθεί αίτηση από τον ιδιώτη για την παραλαβή του κτιρίου του, οπότε τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Αναφορικά με το νέο δεδομένο, της προτεινόμενης μετεγκατάστασης της εφορείας στο πρώην Διοικητήριο, ο κ. Μπέσκος επανέλαβε ότι σε περίπτωση που μια τέτοια προοπτική τελικά υλοποιηθεί θα γίνει από τον ιδιώτη αγωγή για αποζημίωση που μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως ανέφερε το επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενη απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

    Μαρίνα Μάντζου Είδηση: 63152

    [09] Παρέμβαση της Περιφέρειας για την ατμοσφαιρική ρύπανση

    Δευτερα, 14 03 2011 11:26

    Άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στο οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε λόγω υψηλών συγκεντρώσεων εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων (ΡΜ10) στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Ο κ. Δακής προχώρησε στην αποστολή αρμόδιου κλιμακίου υπηρεσιών της Περιφέρειας για τη διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή, με στόχο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων εκ μέρους της ΔΕΗ για τη μείωση της ρύπανσης, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Οι συγκεντρώσεις μέσων ημερήσιων και ωριαίων τιμών σε αιωρούμενα σωματίδια την Πέμπτη και την Παρασκευή, ξεπέρασαν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια στην πόλη της Φλώρινας και σε περιοχές της Κοζάνης.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 63197

    [10] Ο Δ. Φαναριώτης πρόεδρος στην Περ. Πρωτοβουλία

    Δευτερα, 14 03 2011 11:25

    Ο Δημήτρης Φαναριώτης επανεξελέγη πρόεδρος της Περιβαλοντικής Πρωτοβουλίας κατά την γενική συνέλευση που έγινε πρόσφατα.

    Τα στελέχη της Περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας αποφάσισαν να ετοιμάσουν σειρά εισηγήσεων για σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν την Κέρκυρα, όπως η μετατροπή των αποβλήτων ελαιοτριβείων σε ενέργεια και τα Αιολικά και φωτοβολταϊκά Πάρκα, την καλλιέργεια της λιανολιάς και άλλα τις οποίες θα παρουσιάσουν, το επόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στο φροντιστήριο της Ζωής Έρτσου.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη Είδηση: 63199

    [11] ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

    Δευτερα, 14 03 2011 11:15

    *Έναν 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ύστερα από παρακολούθηση, για διακίνηση ηρωίνης στις πιάτσες των τοξικομανών στο Ηράκλειοβ¦

    Ανδρες του Τμήματος Δίωξης, συνέλαβαν ακόμη και δυο Ηρακλειώτες που είχαν αγοράσει από αυτόν ποσότητες χαπιών αλλά και ηρωίνη. Στην κατοχή του 28χρονου , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα του σκληρού ναρκωτικού βάρους περίπου 40 γραμμαρίων, μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Τις ποσότητες ναρκωτικών δε, τι είχε σύμφωνα με τις αρχές, σε κρυψώνα που διατηρούσε σε δυο διαφορετικά σπίτια στο Ηράκλειο.

    *Χαλκοσωλήνες υδραυλικής εγκατάστασης φέρεται ότι έκλεψε μέσα από το σπίτι 47χρονης στο Ασήμι, ένας 37χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη από άνδρες του ΤΑΕ Μεσαράς και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Το συνολικό βάρος του χαλκού που άρπαξε ο αλλοδαπός φτάνει τα 10 κιλά.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 63192

    [12] Γιάφκα τρομοκρατών στη Ν. Ιωνία

    Δευτερα, 14 03 2011 09:26

    Πέντε άνδρες και δύο γυναίκες συνέλαβε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε Αθήνα και στη Ν. Ιωνία Βόλου, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο πλαίσιο ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ειδικότερα εντοπίστηκε μία γιάφκα με βαρύ οπλισμό σε στον πρώτο όροφο τριώροφης οικοδομής στη συμβολή των οδών Ελλησπόντου και Εθνικών Αγώνων στη Ν. Ιωνία και συνελήφθησαν τα επτά άτομα. Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προφανώς αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, έγινε καταγραφή των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή ενώ με δύο γερανούς σήκωσαν δύο Ι.Χ. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έγιναν έρευνες και σε σπίτια στις περιοχές Αναύρου και οδού Ιωλκού λίγο κάτω από τον Άνω Βόλο, αλλά δεν βρέθηκε οτιδήποτε. Παράλληλα εντοπίστηκε ακόμη μία γιάφκα στο Χολαργό όπως μεταδόθηκε από την Αθήνα, ενώ και στις δύο γιάφκες εντοπίστηκαν δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, στολές της αστυνομίας, περούκες, ηλεκτρονικοί, υπολογιστές και ασύρματοι.

    Είδηση: 63119

    [13] Απεργία Δημοσιογράφων

    Δευτερα, 14 03 2011 10:21

    Σε νέα απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι της χώρας την Πέμπτη 17 Μαρτίου. Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων. Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει: «Μετά την ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και Ομοσπονδιών του κλάδου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου -Νήσων , κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, υπερασπιζόμενη μαζί με τις άλλες αδελφές Ενώσεις εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Η ΕΣΗΕΠΗΝ μαζί με όλους τους εργαζόμενους του χώρου θα αντισταθεί απέναντι: * στη συστηματική χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς επίθεση με τις μαζικές απολύσεις, * στη μονομερή μεταβολή συνθηκών - μορφής - ειδικοτήτων και περιβάλλοντος εργασίας, * στην καταγγελία των υφισταμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άρνηση υπογραφής νέων Συμβάσεων, * στις μειώσεις μισθών, * στην επιβολή σε μισθωτούς που έχουν πλήρη απασχόληση νέων προγραμμάτων εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα, διαμορφώνοντας "μισθούς" ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως, * στις παράνομες καθυστερήσεις δεδουλευμένων, * στην απόπειρα υποκατάστασης των Συλλογικών Συμβάσεων με ατομικές συμβάσεις, * στην αυθαίρετη μεταφορά εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις, * στις διώξεις συνδικαλιστών και στην ποινικοποίηση του αγώνα μας».

    Σύνταξη : Αγγελική Ανυφαντή

    Είδηση: 63150

    [14] Επίσκεψη εκπροσώπων του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο πρόληψης «Η Στοργή»

    Δευτερα, 14 03 2011 10:15

    Το κέντρο πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών νομού Ζακύνθου β' Η Στοργή β' επισκέφτηκαν η Μένη Μαλλιώρη και ο Δημήτρης Πλατανιάς πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΟΚΑΝΑ αντίστοιχα. Έγινε σύσκεψη μεταξύ της διοίκησης του προσωπικού και του αντιπεριφερειάρχη Δ. Μυλωνά αναφορικά με τις ανάγκες του νομού όπως η μονάδα χορήγησης υποκατάστατων.

    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της β'Στοργής β' Ν. Λογοθέτης καλωσόρισε τη κ. Μαλλίωρη στο νησί, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ αναφέρθηκε στο νέο ρόλο τον οποίο έχουν να διαδραματίσουν τα κέντρα πρόληψης όχι μόνο με τις εξαρτησιογόνες ουσίες αλλά με την εξάρτηση από τον καπνό , το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό τζόγο .Ο επιστημονικός σύμβουλος της β'Στοργής β' Τ. Στραβοπόδης αναφέρθηκε στη θετική συμβολή της κ. Μαλλιώρη για την εξόφληση των χρεών των κέντρων πρόληψης.

    Πέτρος Πομόνης Είδηση: 63148

    [15] Προώθηση θεμάτων του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου

    Δευτερα, 14 03 2011 10:08

    Η εξασφάλιση της υγειονομικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης των εργαζομένων και συνταξιούχων στον ΟΔΑΖ ,περιλαμβάνεται σε πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του οργανισμού Σ. Μπετίνης ο οποίος τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που η προηγούμενη υποσχόταν ότι θα έκανε. Αναφερόμενος για την κατασκευή του κτιρίου Β του ΟΔΑΖ ο κ. Μπετίνης είπε ότι βρίσκεται στη σύνταξη του τεχνικού δελτίου, ενώ έκανε και αναφορά στην εξυπηρέτηση της ιταλικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στις πρόσφατες καρναβαλικές εκδηλώσεις και η οποία προέβη σε μια συγκινητική χειρονομία ανταπόδοσης προς τον ΟΔΑΖ.

    Πέτρος Πομόνης

    Είδηση: 63147

    [16] Υπόμνημα με αιτήματα από την εξωτερική φρουρά της Φυλακής για θέματα ασφάλειας

    Δευτερα, 14 03 2011 10:04

    Υπόμνημα με αιτήματα που άπτονται θεμάτων ασφάλειας των εργαζομένων στην εξωτερική φρουρά των Δικαστικών Φυλακών της Κομοτηνής, αλλά και των πολιτών, απέστειλε στις τοπικές αρχές και σε όλους τους αρμοδίους που εμπλέκονται με το αντικείμενο, το σωματείο υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών της Κομοτηνής.

    «Δεν έχουμε οικονομικά αιτήματα. Ζητάμε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, γιατί δεν γίνονται με ασφάλεια οι μεταγωγές και η μεταφορά των κρατουμένων ακόμα και στο Νοσοκομείο. Υπενθυμίζουμε ότι οι οργανικές θέσεις για την υπηρεσία είναι 96 και αυτή τη στιγμή η δύναμη των υπαλλήλων αριθμεί στους 45 και με τις άδειες είναι πολύ λιγότεροι», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο γραμματέας του σωματείου Αθανάσιος Δαδινίδης.Επι πλέον ο κ. Δαδινίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τις τοπικές του τόπου ότι η φυλακή φυλάσσεται μόνο από 5 άτομα και η φυλακή αριθμεί 330 κρατούμενους. «Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό που προσγειώθηκε ελικόπτερο στην ταράτσα του Κορυδαλλού. Και στην Κομοτηνή μπορεί να γίνει τι ίδιο, το έχουμε επισημάνει στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά κανείς ακόμα δεν μας έχει απαντήσει ποιος θα πρέπει να είναι ο σχεδιασμός σε τέτοιες περιπτώσεις», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Δαδινίδης.

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα. Είδηση: 63145

    [17] Συγχωνεύσεις σχολείων

    Δευτερα, 14 03 2011 10:03

    Οι συγχωνεύσεις σχολείων που θα ισχύσουν από τη σχολική περίοδο 2011 - 12 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το σχετικό πίνακα όσον αφορά στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Μεσσηνίας θα γίνουν οι εξής μεταβολές: Το Γυμνάσιο Μερόπης συνενώνεται με το Γυμνάσιο Μελιγαλά, το Γυμνάσιο Κοπανακίου με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας, οι Λυκειακές τάξεις Λογγάς με το Λύκειο Πεταλιδίου, το Λύκειο Διαβολιτσίου με το Λύκειο Μελιγαλά και τέλος το 2ο Λύκειο Μεσσήνης με το 1ο Λύκειο Μεσσήνης.

    Όσον αφορά στα Δημοτικά Σχολεία το 17ο Καλαμάτας συνενώνεται με το 12ο Καλαμάτας, το 3ο Γαργαλιάνων και Μαραθούπολης με το 2ο Γαργαλιάνων, το 4ο Μεσσήνης με το 2ο Μεσσήνης, το Δημοτικό Σχολείο Προαστίου με το 1ο Δυτικής Μάνης, του Καλού Νερού με το 1ο Κυπαρισσίας, του Ψαρίου με του Δωρίου, του Αβραμιού με το 3ο Μεσσήνης, του Καρτερολίου με το 1ο Μεσσήνης, της Κάτω Αμφείας με της Θουρίας, του Κορυφασίου με το 1ο Πύλου, της μεταμόρφωσης με το 2ο της Χώρας, της Νέας Κορώνης με της Λογγάς, του Σουληναρίου και της Στενωσιάς με του Χανδρινού και της Χρυσοκελλαριάς με του Χαρακοπειού. Τέλος, όσον αφορά τα νηπιαγωγεία του Αβραμιού συνενώνεται με το 2ο Μεσσήνης, της Κάτω Αμφείας με της Θουρίας, της Στενωσιάς με του Χανδρινού, και του Χατζή με του Σουληναρίου. Καταργούνται τα Νηπιαγωγεία του Προαστίου, του Αριστομένη και της Κάτω Αμφείας στη Μεσσηνία ενώ υποβιβάζονται το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας από 8θέσιο σε 6θέσιο. Είδηση: 63144

    [18] Στην Καστοριά αντιδράσεις για τις συνενώσεις σχολείων

    Δευτερα, 14 03 2011 10:00

    Απέχουν επ΄ αόριστον από τα μαθήματα τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, αντιδρώντας στο κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου τους και συνένωσης του με το Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου.

    Την περασμένη Παρασκευή με πλακάτ, πανό και μαύρες σημαίες στα χέρια, περίπου 80 κάτοικοι της Πενταβρύσου, της Τσάκωνης και των Αμπελοκήπων πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καστοριάς, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους. Οι κάτοικοι της Πενταβρύσου και της Τσάκωνης αντιδρούν στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου τους και στην συνένωσης του με το Δημοτικό σχολείο Χιλιοδέντρου.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 63142


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 March 2011 - 10:36:43 UTC