Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπ. Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος
  • [02] Προκαταρκτική έρευνα για τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, λόγω χιονιά
  • [03] Παρίσι: Κλεμμένα κοσμήματα 13 000.000 ευρώ βρέθηκαν σε υπόνομο
  • [04] Cosmote: Αγωγή κατά του σωματείου εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις
  • [05] Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων
  • [06] Τα μωρά θυμούνται τις μελωδίες που άκουγαν στην κοιλιά της μητέρας τους
  • [07] Ζημιές σε καλλιέργειες
  • [08] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
  • [09] Ζημιές στην Κορώνη από τα κύματα
  • [10] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Αμυνταίου -Φιλώτα
  • [11] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
  • [12] Συνάντηση Α. Τσίπρα - εργαζομένων COSMOTE
  • [13] Ένας άστεγος νεκρός
  • [14] Ζητούμενο η σωστή λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου
  • [15] Τιμή στις γυναίκες
  • [16] Συναντήσεις περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Α Γιαννακίδη
  • [17] Εγκαίνια στο τελωνείο Νίκης
  • [18] Αποστρατεύτηκε ο Κ. Πέτρουλας
  • [19] Περιφερειακή τηλεδιάσκεψη για την κακοκαιρία
  • [20] Ε Αμανατίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Σε αδιέξοδο οι έλληνες κτηνοτρόφοι»
  • [21] Προσλήψεις στη Δ.Ε.Η. διεκδικούν οι εργαζόμενοι
  • [22] Ο Γ. Στουρνάρας στην Καλαμάτα

    [01] Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπ. Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος

    Τεταρτη, 09 03 2011 20:45

    Την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή, υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, υπεύθυνος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. "Δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση", τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του προς την κυβέρνηση ο κ. Γεωργακόπουλος του οποίου η παραίτηση συμπίπτει με την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

    Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι μόλις στις οκτώ Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

    Δηλώσεις Γ. Μιχελάκη για παραίτηση Δ. Γεωργακόπουλου

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να «απαντήσει» εάν «έχει κάτι να πει για την αύξηση της ανεργίας στο 15%» και διερωτήθηκε εάν «είναι η παντελής αποτυχία στα έσοδα του κράτους που οδήγησε στην παραίτηση το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο».

    Επικαλούμενος δε δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" αναφέρει ότι αποδεικνύεται, μέσα από αυτό, ότι «ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πίεσε τον κ. Στρος Καν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να κάμψει τις αντιρρήσεις των Ευρωπαίων».

    Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ

    Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Δ. Γεωργακόπουλου από τη θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η απεμπλοκή του κ. Δ. Γεωργακόπουλου από το Υπουργείο Οικονομικών αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Έφυγε ο έμπειρος και γνώστης. Σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι ανώτεροι, κατώτεροί του».

    Από το υπουργείο Οικονομικών ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Δ. Γεωργακόπουλου

    Η υποβολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ζητήθηκε απο τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτητης του ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η υποβολή παραίτησης ζητήθηκε επειδή η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε μη ικανοποιητική. Πρόκειται για φράση που αποδίδει εμμέσως πλήν σαφώς ευθύνες στον παραιτηθέντα ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα φοροογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους συγκρητικά με τους τόκους του προυπολογισμού.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Γεωργακόπουλου οτι δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες αναφέρουν οτι οι αρμοδιότητες του ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών δηλαδή του υπεύθυνου για τις εφορίες και τα τελωνεία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 62610

    [02] Προκαταρκτική έρευνα για τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, λόγω χιονιά

    Τεταρτη, 09 03 2011 22:15

    Το αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον αποκλεισμό χιλιάδων εκδρομέων το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, 7 Μαρτίου 2011, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, προς τον εισαγγελέα, από τον οποίο ζητούσε να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες, «επειδή η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».

    Με τη σειρά της η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συντέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 62617

    [03] Παρίσι: Κλεμμένα κοσμήματα 13 000.000 ευρώ βρέθηκαν σε υπόνομο

    Τεταρτη, 09 03 2011 22:14

    Ένα δαχτυλίδι με διαμάντι 31 καρατίων βρέθηκε στον γαλλικό υπόνομο αυτή την εβδομάδα μαζί με άλλα κλεμμένα κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 13,4 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε σε χθεσινό της άρθρο γαλλική εφημερίδα.

    Η εφημερίδα "France Soir" ανέφερε σε άρθρο της ότι η αστυνομία βρήκε τα κοσμήματα τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μία πλαστικό κουτί περιβλημένο με τσιμέντο σε ένα σπίτι στο προάστιο του Παρισιού Σέιν-Σεν Ντενίς.

    Τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο του Παρισιού Harry Winston το Δεκέμβριο του 2008. Τέσσερις ένοπλοι ληστές, δύο από τους οποίους φορούσαν γυναικείες περούκες, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και μέσα σε λίγα λεπτά πήραν ρολόγια και άλλα κοσμήματα αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αρχικά η αστυνομία υποπτευόταν διεθνείς συμμορίες ληστών, όμως η προσοχή της στράφηκε στα προάστια του Παρισιού όταν ένας από τους υπαλλήλους του κοσμηματοπωλείου δήλωσε ότι οι ληστές είχαν παρισινή προφορά.

    Έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2009, εννέα από τους οποίους έχουν κατηγορηθεί για ληστεία.

    Η ανακάλυψη 19 δαχτυλιδιών --ένα από τα οποία κοστίζει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ-- και τριών ζευγαριών από σκουλαρίκια στον υπόνομο έγινε έπειτα από την ανακάλυψη πολλών κοσμημάτων και χρημάτων στο σπίτι που ανήκει σε έναν από τους υπόπτους.

    AΠΕ Είδηση: 62616

    [04] Cosmote: Αγωγή κατά του σωματείου εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις

    Τεταρτη, 09 03 2011 22:09

    Την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην Cosmote στις 3 και 4 Μαρτίου αλλά και της «συλλογικής αποχής» που εξελίσσεται από τις 8 Μαρτίου, ζητά με αγωγή που κατέθεσε την Τρίτη και συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη στο Πρωτοδικείο, η Διοίκηση της εταιρίας. Η Διοίκηση υποστηρίζει, όπως κατέθεσε η μάρτυράς της στο Δικαστήριο, ότι το Σωματείο Εργαζομένων επιχειρεί με συντονισμένη προσπάθεια να παρεμποδίσει την εργασία στην εταιρία, είτε με την μορφή περιφρούρησης, είτε με την αποστολή μηνυμάτων που προτρέπουν ουσιαστικά σε σιωπηρή αποχή από τα καθήκοντα τους εργαζόμενους.

    Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Διοίκησης και υποστηρίζουν ότι το προσωπικό βρίσκεται κανονικά στους χώρους εργασίας, ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά και ότι γίνονται ενημερώσεις στους χώρους εργασίας για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εταιρία μετά τις 120 απολύσεις συναδέλφων τους.

    Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκαναν η ΓΣΕΕ, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 62615

    [05] Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων

    Τεταρτη, 09 03 2011 20:49

    Το νομοσχέδιο για την " Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων" παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση αδειών για τη διενέργεια τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού μέσω ελληνικών ιστοσελίδων στο Ίντερνετ από τις οποίες το δημόσιο αναμένεται να εισπράξει το 2011 έσοδα ύψους 700 εκατ ευρώ. Υπολογίζεται ότι σήμερα ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιγνιδιών εκτιμάται από την αγορά σε 10 δις ευρώ ετησίως από τα οποία τα 4 δισ. ευρώ αφορούν το παράνομο στοίχημα.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    1. Την Ίδρυση "Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων"

    " Η ΕΕΕΠ θα παρακολουθεί την αγορά που ανοίγει και θα ενσωματώνει τις αρμοδιότητες όλων των σχετικών υφιστάμενων εποπτικών αρχών.

    2. Κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού για την προστασία των παικτών, των ανηλίκων ιδιαίτερα και της κοινωνίας γενικά. Έτσι :

    " Απαγορεύεται η συμμετοχή ατόμων που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους σε τυχερά παίγνια. Τα άτομα αυτά μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια.

    " Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχής στα παίγνια με παιγνιομηχανήματα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ)

    " Απαγορεύεται το μέγιστο ποσό που μπορεί να χάσει ένας παίκτης να υπερβαίνει το ποσό της συμμετοχής του στο παίγνιο.

    " Προβλέπεται η ατομική κάρτα παίκτη, ώστε να παρακολουθούνται η ηλικία, οι περιορισμοί που θέλει ο ίδιος να θέσει στον εαυτό του και οι χρηματικές ροές.

    " Ορίζονται κανόνες απορρήτου για την προστασία των παικτών από τους οποίους εξαιρούνται οι ελεγκτικές και φορολογικές αρχές.

    3. Κανόνες αδειοδότησης παιγνιομηχανημάτων. Ειδικότερα:

    " Προβλέπεται η προκήρυξη τεσσάρων έως δέκα αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα αφορούν σε 30.000 παιγνιομηχανήματα συνολικά. Τμήμα των αδειών αυτών θα λάβει η ΟΠΑΠ ΑΕ σύμφωνα με το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει βάσει της συμβάσεώς της με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με το ν. 2843/2000.

    " Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι Ανώνυμες Εταιρίες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 400.000 ευρώ με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Απαιτείται και σύσταση εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

    " Ορίζεται ότι στην προκήρυξη θα προβλέπεται η τιμή εκκίνησης, το δε τίμημα θα καταβάλλεται 80% με την έκδοση της άδειας και το υπόλοιπο 20% σταδιακά σύμφωνα με την προκήρυξη.

    " Η διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής

    " Προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.

    4. Κανόνες και περιορισμοί παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

    " Προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό

    " Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, καθορίζει τις λεπτομέρειες του συστήματος αδειοδότησης και τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στους κατόχους άδειας.

    " Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι κεφαλαιουχικές εταιρείες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ και σύσταση εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

    " Η διάρκεια των αδειών είναι πενταετής.

    " Οι ιστότοποι οφείλουν να έχουν ονομασία με κατάληξη .gr

    5. Γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων

    " Προβλέπονται παράβολα για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς και για την εγγραφή στα σχετικά μητρώα, διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, και συμμετοχή του δημοσίου στα έσοδα σε ποσοστό 30% επί των μεικτών κερδών καθώς και φόρος 10% στα κέρδη των παικτών.

    " Προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις παράβασης ή καταστρατήγησης των όρων του νόμου και της άδειας.

    Τέλος, στο προτεινόμενο σχεδίου νόμου προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα ισχύοντα για την ΟΔΙΕ ΑΕ στις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

    AΠΕ Είδηση: 62609

    [06] Τα μωρά θυμούνται τις μελωδίες που άκουγαν στην κοιλιά της μητέρας τους

    Τεταρτη, 09 03 2011 18:49

    Υγεια

    Οι μητέρες μπορούν να βοηθήσουν στη μουσική καλλιέργεια του μωρού τους ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα έμβρυα φαίνεται να αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη μήτρα και, στη συνέχεια, τις θυμούνται μετά τη γέννησή τους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχοβιολόγο Καρολίν Γκρανιέ-Ντεφέρ του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Γνωσιακής Νευροψυχολογίας του πανεπιστημίου «Ρενέ Ντεκάρτ» του Παρισιού, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «PLos ONE», ζήτησαν από 50 εγκύους να ακούνε μια συγκεκριμένη μελωδία πιάνου δύο φορές τη μέρα. Όταν τα μωρά γεννήθηκαν και ήσαν πια ενός μηνός, οι ερευνητές έπαιξαν στα μωρά, την ώρα που κοιμούνταν, τόσο την ίδια μελωδία που άκουγαν στη μήτρα όσο και μια άλλη μελωδία.

    Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι παλμοί της καρδιάς των κοιμισμένων βρεφών επιβραδύνθηκαν κατά 12 κτύπους το λεπτό όταν άκουσαν τη «γνώριμη» μελωδία, έναντι επιβράδυνσης κατά πέντε ή έξι χτύπους στο άκουσμα της άγνωστης μελωδίας. Με τον τρόπο αυτό, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα νεογέννητα δίνουν μεγαλύτερη προσοχή και ανταποκρίνονται περισσότερο στις μελωδίες που άκουγε η μητέρα τους.

    Η μελέτη αναδεικνύει την επίδραση που μπορούν να έχουν τα μουσικά ακούσματα μιας μητέρας στο αγέννητο παιδί της, γενικότερα των ήχων και ειδικότερα των λέξεων που «ακούει» το έμβρυο μέσα στη μήτρα, κάτι που εξηγεί, σε ένα βαθμό, πώς τα μωρά μαθαίνουν σχεδόν αμέσως να αντιλαμβάνονται τον λόγο των ανθρώπων γύρω τους.

    Η ικανότητα ακοής του εμβρύου αναπτύσσεται κατά τους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης. Ήδη, περίπου πέντε εβδομάδες πριν από τη γέννηση, ο ακουστικός βιολογικός μηχανισμός στο αυτί είναι συνήθως πλήρης.

    Πάντως, η γαλλίδα ερευνήτρια δήλωσε πως η νέα έρευνα δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι οι έγκυες μητέρες πρέπει να ακούνε επί τούτου συγκεκριμένη μουσική στη διάρκεια της κύησης. «Όταν τα έμβρυα είναι αρκετά μεγάλα για να ακούνε σχετικά καλά, περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες πριν από τη γέννα, θα αρχίσουν να εκτίθενται σε όλων των ειδών τους ήχους του μητρικού περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει βιολογική ανάγκη για περισσότερα ακουστικά ερεθίσματα - το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο, ειδικά στη φάση της ανάπτυξης. Αν οι μητέρες θέλουν να ενθαρρύνουν το μουσικό αισθητήριο των παιδιών τους, μπορούν να αρχίσουν αμέσως μετά τη γέννηση, όταν πια είναι σε θέση να δουν τι ευχαριστεί και τι δυσαρεστεί το παιδί, κάτι που ποτέ δεν θα το ξέρουν από τη συμπεριφορά ενός εμβρύου», όπως είπε η Γκρανιέ-Ντεφέρ.

    Ανέφερε, επίσης, ότι οι μητέρες πιθανώς να προξενήσουν κάποια αθέλητη βλάβη, αν ακουμπούν στην κοιλιά τους συσκευές που παίζουν μουσική για να ακούει το έμβρυό τους. «Αυτό το είδος ερεθίσματος μπορεί να αποβεί επιβλαβές για το εμβρυικό αυτί, αν η μουσική είναι πολύ δυνατή ή κρατήσει πολλή ώρα ή η εκπομπή της γίνει σε πολύ πρόωρη φάση κατά την ανάπτυξη του εσωτερικού αυτιού του εμβρύου. Αν, πάλι, η μητέρα θέλει να τραγουδάει στο μωρό της, κανένα πρόβλημα. Το μητρικό τραγούδι αποτελεί ένα θαυμάσιο μέρος του φυσικού ηχητικού περιβάλλοντος».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62602

    [07] Ζημιές σε καλλιέργειες

    Τεταρτη, 09 03 2011 23:35

    Σημαντικές ζημιές προκάλεσε ο παγετός τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε 2.000 στρέμματα καλλιεργειών στην περιοχή της Τριφυλίας, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, πού έφτασε μέχρις και τους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ αντίθετα οι παραγωγοί της Μεσσήνης απέφυγαν τις καταστροφές, καθώς η θερμοκρασία δεν έπεσε τόσο χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα στην Τριφυλία έπαθαν ζημιές 1.500 στρέμματα πατάτας και 500 στρέμματα καρπουζιού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν και τη χθεσινή νύχτα υπήρξαν πρόσθετες ζημιές στην περιοχή και αν επλήγησαν οι καλλιέργειες κηπευτικών της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 62622

    [08] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

    Τεταρτη, 09 03 2011 23:32

    Στην πρόσληψη εβδομήντα πέντε (75) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, προχωρά η ΔΕΗ Α.Ε για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

    Ειδικότερα πρόκειται για τέσσερις (4) θέσεις ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Σταθμών και Υποσταθμών, σαράντα δυο θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, δεκαπέντε (15) θέσεις Τεχνικών Ορυχείων, τρεις (3) θέσεις ΔΕ Συγκολλητών, δυο (2) θέσεις ΔΕ Μετακινητών βαρών, μια (1) θέση ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, τέσσερις (4) θέσεις ΔΕ Οικοδόμων, μια (1) θέση ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Εργαλειομηχανών, μια (1) θέση ΔΕ Οδηγών Λεωφορείων και δυο (2) θέσεις ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Χωματουργικών Εργασιών. Αιτήσεις και δικαιολογητικά υποβάλλονται έως στις 15 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2461054212.

    ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 62620

    [09] Ζημιές στην Κορώνη από τα κύματα

    Τεταρτη, 09 03 2011 23:31

    Η θαλασσοταραχή της Τρίτης δημιούργησε προβλήματα στην προκυμαία του λιμανιού της Κορώνης και στον παραλιακό δρόμο, ενώ προκάλεσε ζημιές στα στέγαστρα των καταστημάτων. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έσπρωχναν τα κύματα στην προκυμαία, την οποία υπερπηδώντας την περνούσαν μέσα απ' τις κατασκευές καταστημάτων κι έφταναν στο δρόμο. Να σημειωθεί ότι έχει εκπονηθεί μελέτη και εκκρεμούν οι εγκρίσεις της και η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου για την προστασία της παραλιακής ζώνης και των αλιευτικών σκαφών.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 62621

    [10] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Αμυνταίου -Φιλώτα

    Τεταρτη, 09 03 2011 23:30

    Στην πρόσληψη τριάντα ένα (31) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 8 μηνών προχωρά η ΔΕΗ Α.Ε για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών στον ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα.

    Ειδικότερα πρόκειται για μια (1) θέση ΠΕ Τεχνικού Ασφαλείας, δυο (2) θέσεις ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοματισμών - Οργάνων, μια θέση ΔΕ Μαγείρων, είκοσι (20) θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, τέσσερις (4) θέσεις ΔΕ Οδηγών Μηχανοδηγών Χειριστών, μια (1) θέση ΔΕ Χειριστών Κατεργασίας Νερού και μια (1) θέση ΥΕ Εργατών. Αιτήσεις και δικαιολογητικά υποβάλλονται έως στις 14 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2463042411.

    ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 62619

    [11] Προσλήψεις προσωπικού στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

    Τεταρτη, 09 03 2011 23:29

    Στην πρόσληψη σαράντα εννέα (49) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 8 μηνών προχωρά η ΔΕΗ Α.Ε για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

    Ειδικότερα πρόκειται τρεις (3) θέσεις ΔΕ Μανουβραδόρων, είκοσι επτά (27) θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, τρεις (3) θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων, μια (1) θέση ΔΕ Μονωτών, τρεις (3) θέσεις ΔΕ Οδηγών, δυο (2) θέσεις ΔΕ Οικοδόμων Μόνιμων Συνεργείων Συντήρησης, τρεις (3) θέσεις ΔΕ Συγκολλητών, μια (1) θέση ΔΕ Υδραυλικών, πέντε (5) θέσεις ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων και μια (1) θέση ΔΕ Χειριστών Περονοφόρων Ανυψωτικών Κλαρκ. Αιτήσεις και δικαιολογητικά υποβάλλονται έως την Δευτέρα 14 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2463056476.

    ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 62618

    [12] Συνάντηση Α. Τσίπρα - εργαζομένων COSMOTE

    Τεταρτη, 09 03 2011 14:36

    Mε τους εργαζόμενους στην COSMOTE συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας προέβη σε δηλώσεις.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόλυση συνολικά 250 εργαζόμενων στον όμιλο COSMOTE είναι μέρος ενός πιλοτικού σχεδίου, που στόχο έχει τη συμφιλίωση των εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την έννοια της απόλυσης και της απώλειας της εργασίας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που από τη μια θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και από την άλλη να διασφαλίσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ούτως ώστε οι μέτοχοι του Ο.Τ.Ε. και ιδίως η Deutsche Telecom να συνεχίζει απρόσκοπτα, την υψηλή κερδοφορία που ήδη έχει. Αυτό το σχέδιο όμως, δεν μπορεί παρά να μείνει στα χαρτιά από την αντίδραση των εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

    Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας, δήλωσε πως: «Αναδεικνύεται όμως και η απίστευτη υποκρισία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση που έχει τη δυνατότητα να σταματήσει αυτή την εξέλιξη καθώς μετέχει το ελληνικό δημόσιο στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Δεν το κάνει όμως. Έχει μια ένοχη σιωπή την ίδια στιγμή που διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις, λέγοντας ότι αποδέχεται να μειωθούν οι μισθοί προκειμένου να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Αυτή η απίστευτη αντίθεση και υποκρισία αναδεικνύει τους βαθύτερους στόχους, τους βαθύτερους μνημονιακούς κυβερνητικούς στόχους, που είναι η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων».

    γγγ Στις εξελίξεις παρενέβη με επιστολή της η ΟΜΕ ΟΤΕ, με την οποία ασκεί κριτική στην πρόσφατη ανακοίνωση του Μιχάλη Τσαμάζ προς τους εργαζόμενους, σχετικά με τις 120 απολύσεις από την Cosmote. Η ΟΜΕ ΟΤΕ εκτιμά πως θα υπάρξει νέος κύκλος απολύσεων, ότι ο κ. Τσαμάζ δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, αγνοώντας τη ρητή, όπως αναφέρει, καταγραφή από το Υπουργείο Εργασίας ότι παραβίασε τους όρους του ΠΔ 240/06 και τον καλεί αν ενδιαφέρεται για την διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας όσο και τον μέλλον των ανθρώπων της να αποδεχθεί το Πρακτικό Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εργασίας.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 62579

    [13] Ένας άστεγος νεκρός

    Τεταρτη, 09 03 2011 13:15

    Νεκρός βρέθηκε άστεγος μετανάστης που κοιμόταν στο Άλσος του Θησείου.Ο άτυχος άνδρας από το Καμερούν δεν άντεξε το κρύο που έφερε ο χιονιάς, ενώ το τραγικό γεγονός αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το πρόβλημα στέγασης πολλών πολιτών που δοκιμάζονται από την ανέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας είχαν βρει νωρίτερα και πάλι στην περιοχή του Θησείου, δύο ακόμα ανθρώπους που ήταν σε κακή κατάσταση, δεν ήταν όμως νεκροί. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας ότι οι συνάνθρωποι μας που έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τις νεκροψίες.

    «Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας: «Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας». Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

    Στο πλαίσιο αυτό, θα μοιραστούν σήμερα και αύριο κουβέρτες και φαγητό σε άστεγους σε πολλά σημεία της πόλης, όπως έγινε και χθες.

    Παράλληλα, ο κ. Καμίνης έκανε έκκληση στους δημότες να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση

    Είδηση: 62576

    [14] Ζητούμενο η σωστή λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:40

    Με επιστολή του στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων νήσων, Χρήστο Άνθη, η οποία κοινοποιείται στον περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, ο αντιπρόεδρος του σώματος και μέλος του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, Ιόνιο Αρχιπελαγος, συμπατριώτης μας, Λευτέρης Γιαννάτος, κάνει διάφορες επισημάνσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στο περιφερειακό συμβούλιο. Με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο κ. Γιαννάτος, τόνισε την ανάγκη να ψηφιστεί άμεσα ο κανονισμός λειτουργίας του σώματος και μάλιστα να γίνουν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, η μία Σάββατο και η άλλη Κυριακή, προκειμένου να ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι περιφερειακοί σύμβουλοι, που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, πλην Κέρκυρας, που είναι και η έδρα της περιφέρειας.

    Επίσης, ο κ. Γιαννάτος, υποστήριξε ότι κάποιες παρατάξεις και κάποιοι σύμβουλοι, μιλούν ακατάπαυτα, με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, επιδιώκοντας την προβολή τους, χωρίς να σέβονται τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους άλλους συναδέλφους τους, ενώ θα πρέπει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο περιφερειακό συμβούλιο, συμπληρώνοντας ότι τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, πρέπει να συζητούνται στο τέλος των συνεδριάσεων. Για το έγγραφο της κτηματικής για τη μεταφορά των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Ζακύνθου στο μικρό διοικητήριο, ο κ. Γιαννάτος, τόνισε πριν από οποιαδήποτε απόφαση χρειάζεται διάλογος με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

    Μιμίκα Παρθύμου Είδηση: 62495

    [15] Τιμή στις γυναίκες

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:54

    «Στο πρόσωπό σας, χαιρετίζω και τιμώ όλες τις γυναίκες της πόλης μας. Τις γυναίκες που εργάζονται , που μεγαλώνουν παιδιά, που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό στίβο, που προσφέρουν στην πόλη και αγωνιούν για το μέλλον της».

    Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, απευθυνόμενος στις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

    Ο κ. Δημαράς, κάλεσε στο γραφείο του, τις γυναίκες Αντιδημάρχους, τις Διευθύντριες των Διευθύνσεων του Δήμου, την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, καθώς και τις γυναίκες συνεργάτες του γραφείου Δημάρχου και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά.

    Παράλληλα, ο Δήμαρχος επαίνεσε τις γυναίκες εργαζόμενες για την προσφορά τους και τις κάλεσε, να βοηθήσουν στην προσπάθεια, για να φτιαχτεί μία πόλη όμορφη, λειτουργική, καθαρή και φιλική προς τον πολίτη.

    «Τις γυναίκες δεν τις θέλουμε απλώς συμμέτοχους. Τις θέλουμε πρωταγωνίστριες. Μαζί θα νοικοκυρέψουμε την πόλη⦻, δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων.

    Στο μεταξύ, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού , Ισότητας Φύλων και ΄Ενταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαϊας, διοργανώνουν ημερίδα - αφιέρωμα, με θέμα: «Η συμβολή της γυναίκας στην κοινωνία, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στις τέχνες», σήμερα Τετάρτη και ώρα 18.30 - 21.00 , στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας.

    Αγ.Ανυφαντή Είδηση: 62497

    [16] Συναντήσεις περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Α Γιαννακίδη

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:53

    Την περασμένη Παρασκευή κατόπιν συνάντησης των Περιφερειαρχών με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σε ερώτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη για το αν πρόκειται να υπάρξει συμψηφισμός της επιδότησης του 12% και των υποχρεώσεων του δημοσίου

    από τον αναπτυξιακό νόμο (όσα έχουν ολοκληρωθεί) προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έλαβε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη καταφατική απάντηση. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει ένα ακόμη αίτημα της Περιφέρειας και η εφαρμογή της θα δώσει ανάσα στους επιχειρηματίες και σημαντική ενίσχυση της ρευστότητάς τους σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία.

    Επίσης, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα. Είδηση: 62494

    [17] Εγκαίνια στο τελωνείο Νίκης

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:47

    Τα εγκαίνια του νέου τελωνείου θα γίνουν στη 1.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του συνοριακού σταθμού Νίκης, από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κoυσελά.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 62492

    [18] Αποστρατεύτηκε ο Κ. Πέτρουλας

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:47

    Με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατά τις ετήσιες κρίσεις αποστρατεύεται ο Υποπτέραρχος Κων/νος Πέτρουλας, Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, «ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του». Ο κ. Πέτρουλας ο οποίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα υπηρέτησε ως διοικητής της 120 ΠΕΑ, καθώς και στα επιτελεία της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΝΑΤΟ.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 62491

    [19] Περιφερειακή τηλεδιάσκεψη για την κακοκαιρία

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:44

    Ανοιχτή τηλεδιάσκεψη για την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι συνέπειες της κακοκαιρίας στο νησί, έγινε χθες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του ίδιου και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων.

    Οι αντιπεριφερειάρχες του νησιού επισήμαναν ότι η κατάσταση μέχρι τώρα είναι ελεγχόμενη, ενώ και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να παρέμβουν όπου και όποτε απαιτηθεί τις επόμενες ώρες και όσο κρατήσει το κύμα κακοκαιρίας. Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσαν και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης. Μέχρι τώρα προβλήματα έχουν προκύψει σε ορεινούς δήμους του νησιού όπου τα σχολεία είναι κλειστά, ενώ επίσης προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν και περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

    Kατερίνα Πολύζου Είδηση: 62490

    [20] Ε Αμανατίδου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Σε αδιέξοδο οι έλληνες κτηνοτρόφοι»

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:43

    Κοινοβουλευτική ερώτηση για το γεγονός του ότι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θες/νικης Ευαγγελία Αμανατίδου.

    Στην ερώτησή της η κ. Αμανατίδου « η Ελληνική κτηνοτροφία απαξιώνεται και οι μικρομεσαίοι παραγωγοί δυσκολεύονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ το πρόβλημα των Ελληνοποιήσεων δεν έχει επιλυθεί ακόμα παρά τις όποιες εξαγγελίες των αρμοδίων. Πιο συγκεκριμένα η ψαλίδα τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και δεν γίνονται οι αναγκαίοι έλεγχοι στην αγορά. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κτηνοτρόφων της χώρας για άμεση ρύθμιση του θέματος των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των αναγκαίων εγκαταστάσεων, καθώς και για χορήγηση άτοκων δανείων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες τους ιδιαίτερα στις προμήθεια των ζωοτροφών, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

    Ερωτάται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν Προτίθεται να έρθει άμεσα σε επαφή με τους κτηνοτρόφους της χώρας και να δρομολογήσει τις λύσεις που απαιτούνται ώστε οι μικρομεσαίοι ιδιαίτερα παραγωγοί να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται και να βελτιωθεί η κατάσταση στην ελληνική κτηνοτροφία;

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα. Είδηση: 62488

    [21] Προσλήψεις στη Δ.Ε.Η. διεκδικούν οι εργαζόμενοι

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:42

    Κατάληψη πραγματοποίησαν χθες μέλη του Σωματείου Εργαζόμενων ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ στο Ε3, το μεγαλύτερο μηχάνημα εξόρυξης λιγνίτη των Βαλκανίων. Το Σωματείο τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «Η απώλεια προσωπικού σε σταθμούς και ορυχεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας σε μαρασμό, απαξίωση και κατάπτωση».

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 62486

    [22] Ο Γ. Στουρνάρας στην Καλαμάτα

    Τεταρτη, 09 03 2011 10:42

    Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για την οικονομία, το Σάββατο στις 07:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Rex" της Καλαμάτας, προσκεκλημένος του Βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

    Ο κ. Στουρνάρας είναι Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Μακροοικονομία και Οικονομική Πολιτική και Πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ). Υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 62485


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 March 2011 - 22:07:36 UTC