Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πόλεμος προπαγάνδας στη Λιβύη
  • [02] Θ. Πάγκαλος: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνες»
  • [03] Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες
  • [04] Λευκά κούλουμα / Χιόνια και στην Αττική
  • [05] Λ. Κατσέλη: Στην εφαρμογή του Μνημονίου υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές
  • [06] Τουρκία: Προφυλάκιση δημοσιογράφων για «συμμετοχή στην Εργκενεκόν»
  • [07] Τραυματίστηκε αστυνομικός σε ληστεία σε ταβέρνα
  • [08] Ιρλανδία: Σχηματίζουν κυβέρνηση Fine Gael και Εργατικοί
  • [09] Σκοτώθηκε με αποκριάτικο άρμα
  • [10] Αποκριές στη Μεσσηνία

    [01] Πόλεμος προπαγάνδας στη Λιβύη

    Κυριακη, 06 03 2011 12:36

    Πόλεμο προπαγάνδας επιχειρεί ο Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη ώστε να αναπτερώσει το ηθικό όσων ακόμα βρίσκονται δίπλα του. Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις, διαψεύδουν τα όσα μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση για κατάληψη των πόλεων Τομπρούκ και Μιζουράτα από δυνάμεις του Καντάφι. Την ίδια ώρα, σημειώνουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο της πόλης Ρας Λανούφ, περιοχή όπου βρίσκονται διυλιστήρια. Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός της Δύσης προς τον Μ. Καντάφι. Την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος της Λιβύης, ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών ενώ η Γαλλία χαιρέτισε τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου, όργανο των αντικαθεστωτικών.

    Διαψεύδουν τις νίκες των δυνάμεων Καντάφι οι εξεγερθέντες

    Εξαιρετικά δύσκολος είναι ο έλεγχος των πληροφοριών που μεταδίδονται από τη Λιβύη.

    Τα όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση για ανακατάληψη των πόλεων Μιζουράτα, Τομπρούκ (ανατολικά της χώρας) και Ρας Λάνουφ από δυνάμεις του Καντάφι, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους εξεγερθέντες αλλά και δημοσιογραφικές πηγές.

    «Η Μιζουράτα, είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των επαναστατών. Βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους για δύο εβδομάδες. Τώρα επικρατεί ηρεμία. Δόξα τω Θεώ δεν γίνονται μάχες», τόνισε κάτοικος που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι το πρωί ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο αεροδρόμιο και την αεροπορική βάση.

    Όσον αφορά στην πόλη Ζαουίγια, η οποία δέχθηκε το Σάββατο το σφυροκόπημα από δυνάμεις του Καντάφι, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δήλωσε ότι διατηρείται ο έλεγχος του κέντρου της πόλης από τους εξεγερθέντες.

    Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν επίσης ότι κατέρριψαν ένα ελικόπτερο.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχώρησαν από την Μπεν Ζαουάντ, η οποία βρίσκεται εκατό χιλιόμετρα από τη Σύρτη.

    Ισχυρή έκρηξη στη Ρας - Λανούφ

    Νωρίτερα πάντως, μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ρας Λανούφ (περιοχή όπου βρίσκονται διυλιστήρια) σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Προηγήθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, δυο επιθέσεις κατά της πόλης από δυνάμεις του Καντάφι, η μία σε καταυλισμό αντικαθεστωτικών και η άλλη σε σημείο ελέγχου της Αντιπολίτευσης.

    Διεθνείς αντιδράσεις

    Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις της Δύσης προς τον Μ. Καντάφι.

    Την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος της Λιβύης, ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε καθώς και τη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ.

    «Αυτό που συμβαίνει στην Λιβύη μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Είναι απαραίτητο να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για τα εγκλήματα κατά του λιβυκού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά της, η Γαλλία, χαιρέτισε τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, όργανο των αντικαθεστωτικών και κάλεσε τα μέλη του να συνεχίσουν τις δράσεις τους, στο ίδιο πνεύμα.

    Πηγή: ΝΕΤ - AFP - Reuters - ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Εμφύλιες μάχες για τις πόλεις-κλειδιά

    BBC: Gaddafi forces claim major gains

    Είδηση: 62180

    [02] Θ. Πάγκαλος: «Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνες»

    Κυριακη, 06 03 2011 18:10

    Ευθύνες σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάσταση τής χώρας επέρριψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» ενώ, σχολιάζοντας τη χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω δανείων, εμφανίστηκε αντίθετος με τον κομματικό -όπως είπε- μηχανισμό που κοστίζει. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις αποφάσεις που θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής τής 25ης Μαρτίου. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ξεφύγουν, αν τα γεγονότα στην Αφρική επεκταθούν στη Σαουδική Αραβία. Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και του Συνασπισμού προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου.

    Αντιδράσεις

    «Το όνομα 'Θεόδωρος Πάγκαλος' αποτελεί πια συνώνυμο του ψεύδους και της αντιΚΚΕ συκοφαντίας. Όσα είπε σε βάρος του ΚΚΕ είναι ανάξια απαντήσεως» τονίζει o Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

    « Ο κος Πάγκαλος εδώ και καιρό βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση σύγχυσης. Αδυνατούμε να διαγνώσουμε το πώς και το γιατί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ. Είδηση: 62187

    [03] Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες

    Κυριακη, 06 03 2011 13:22

    Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή πολλών μεταναστών, καθώς διανύουν την 41η ημέρα απεργίας πείνας. Την Κυριακή διακομίστηκαν στα νοσοκομεία άλλοι 11 μετανάστες, ενώ συνολικά νοσηλεύονται -σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν- 83 άτομα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε εκβιασμό, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη ΝΕΤ, για τα αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας του Μεγάρου Υπατίας, προσθέτοντας ότι η νοσοκομειακή τους περίθαλψη είναι κοινωνικά και νομικά επιβεβλημένη. Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους μετανάστες απεργούς πείνας να απαγκιστρωθούν από αυτούς που τους καθοδηγούν, τονίζοντας ότι σε κάποιους πρέπει να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

    Χ. Παπουτσής: Δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης

    Παραμένει το αδιέξοδο 41 μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, καθώς οι μετανάστες απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για δυνατότητα παραμονής στη χώρα για χρονικό διάστημα ενός έτους.

    Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν σήμερα σε νοσοκομεία, είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

    Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι τα όσα συνέβησαν στη Σούδα επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σταθερή θέση της κυβέρνησης πως είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη κάθε συζήτηση για μαζική νομιμοποίηση των μεταναστών.

    Παράλληλα, απευθύνεται υστάτη έκκληση να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία όλοι οι απεργοί πείνας και να αποδεχθούν τις προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση. Κάθε περαιτέρω ενθάρρυνση για τη συνέχιση της απεργίας είναι ανεύθυνη και θα αποβεί ολέθρια και εγκληματική, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΣ.

    Το Σάββατο, συνάντηση για το θέμα των μεταναστών είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Χ. Παπουτσής επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών γιατί δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Παραμένει το αδιέξοδο με τους μετανάστες

    Είδηση: 62181

    [04] Λευκά κούλουμα / Χιόνια και στην Αττική

    Κυριακη, 06 03 2011 13:54

    Λευκά κούλουμα θα κάνουν την Καθαρά Δευτέρα αρκετές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. Ήδη από το πρωί της Κυριακής, βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν από τη Δευτέρα.

    Χιονοπτώσεις προβλέπονται ακόμα και στις νησιωτικές περιοχές με σταδιακή ενίσχυση των ανέμων ενώ Τρίτη και Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και στο Λεκανοπέδιο.

    Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    Τα μέτρα της τροχαίας παραμένουν αυξημένα ενώ από την Παρασκευή υπολογίζεται ότι έχουν εγκαταλείψει το Λεκανοπέδιο, περισσότερα από 226.000 αυτοκίνητα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ- ΜΠΕ

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Είδηση: 62182

    [05] Λ. Κατσέλη: Στην εφαρμογή του Μνημονίου υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές

    Κυριακη, 06 03 2011 14:58

    Στην εφαρμογή του Μνημονίου, υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές, μετά από διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των μέτρων, τονίζει σε συνέντευξή της στο « Τύπο της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. «Δεν πιστεύω ότι μία συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι εφικτή» υπογραμμίζει ενώ φαίνεται να κρατά μικρό καλάθι όσον αφορά στα αποτελέσματα της Εαρινής Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

    «Δεν πιστεύω ότι μία συνολική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι εφικτή»

    «Δεν περιμένω ότι θα έχουμε συνταρακτικές αποφάσεις στις 25 Μαρτίου, οι οποίες θα προσδιορίσουν την πορεία χωρών όπως της Ελλάδας, αλλά και άλλων μελών της Ευρωζώνης» σημειώνει.

    Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει» σημειώνοντας ότι «το ζητούμενο τώρα είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές εκεί που χρειάζονται».

    Παράλληλα χαρακτήρισε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους ελάχιστα ρεαλιστικά τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα ενώ ξεκαθάρισε πως όπως έχει επισημάνει ο πρωθυπουργός, δεν τίθεται κανένα θέμα νέας περικοπής μισθών και συντάξεων ή άλλων επώδυνων μέτρων πέρα όσων περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 62183

    [06] Τουρκία: Προφυλάκιση δημοσιογράφων για «συμμετοχή στην Εργκενεκόν»

    Κυριακη, 06 03 2011 18:32

    Προφυλακίστηκαν το πρωί της Κυριακής και οδηγήθηκαν στις φυλακές Μέτρις της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία ότι είναι μέλη της "τρομοκρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν", οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ. Είχαν προσαχθεί την περασμένη Πέμπτη μαζί με άλλα οκτώ άτομα. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύστησε να "μην τοποθετείται στο στόχαστρο ηκυβέρνηση για αποφάσεις της δικαιοσύνης". Πάντως οι αντιδράσεις στον τουρκικό δημοσιογραφικό κόσμο είναι έντονες. Η αρθρογράφος της "Μιλιέτ" Νουράι Μερτ στη σημερινή της στήλη έγραψε μόνο την πρόταση "αν είναι να μην μπορούμε να γράφουμε ελεύθερα αυτά που θεωρούμε σωστά, δεν έχει νόημα να γράφουμε", αφήνοντας το υπόλοιπο της στήλης κενό.

    "Προσπάθεια κατάπνιξης κάθε διαφορετικής πολιτικής φωνής"

    Οι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, μαχητικοί δημοσιογράφοι γνωστοί για την κριτική που ασκούν στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και των δικαστών, τονίζει το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV.

    Μία ομάδα δημοσιογράφων πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.

    Οι δύο δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα των δέκα ατόμων που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη νέα επιχείρηση των αρχών στα πλαίσια των ερευνών για την πολιτική μηχανορραφία που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την πρόκληση στρατιωτικού καθεστώτος.

    Δύο από τους υπόπτους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούν μέχρι τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει εάν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα διατάξει την κράτησή τους.

    Η αντιπολίτευση και μεγάλη μερίδα του Τύπου διαβλέπει σε τούτην την επιχείρηση, που από την απαρχή της υπόθεσης, το 2007, έχει οδηγήσει στη σύλληψη εκατοντάδων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης, ως μία παρατεταμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε διαφορετική πολιτική φωνή.

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ σε αποκλειστική του δήλωση που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ" κάνει λόγο για "εξελίξεις που δεν είναι αρεστές για τη δημόσια συνείδηση" και παρατηρεί: "Η κατάσταση αυτή σκιάζει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Τουρκία, την οποία εκτιμά όλος ο κόσμος. Ανησυχώ γι' αυτό". Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλ, "οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά καθώς ασκούνε τα καθήκοντά τους και να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν θα πλήττει το δίκαιο και την τιμή των ανθρώπων και των θεσμών".

    Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μεχμέτ Αλί Σαχίν ο οποίος δήλωσε ότι "σε μία περίοδο που συνεχίζονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η Τουρκία γίνεται αντικείμενο συζητήσεων λόγω της σύλληψης δημοσιογράφων". Ωστόσο ο Σαχίν είπε πως "δεν γνωρίζουμε ακόμη για ποιο λόγο κατηγορούνται οι δημοσιογράφοι".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Άγκυρα: Νέες προσαγωγές για την υπόθεση Εργκένεκον

    Είδηση: 62188

    [07] Τραυματίστηκε αστυνομικός σε ληστεία σε ταβέρνα

    Κυριακη, 06 03 2011 19:16

    Αιματηρή ληστεία με θύμα αστυνομικό εκτός υπηρεσίας σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι. Δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στην ταβέρνα, αναζητώντας τον ιδιοκτήτη, και άρπαξαν από το ταμείο ότι χρήματα υπήρχαν. Ο αστυνομικός, 48ετών, που υπηρετεί στη δίωξη ναρκωτικών και ήταν στην ταβέρνα με παρέα, κινήθηκε προς την πλευρά των δραστών για να δει τι συμβαίνει αλλά ο ένας τον πυροβόλησε με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι ενώ ο δεύτερος τον τραυμάτισε ελαφρά με σουγιά στην κοιλιά.

    Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ίδιοι πιθανότατα δράστες αμέσως μετά διέπραξαν άλλες δύο ληστείες σε ταβέρνα στο Μαρούσι και σε βενζινάδικο στην Αγία Παρασκευή.

    Από την ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62191

    [08] Ιρλανδία: Σχηματίζουν κυβέρνηση Fine Gael και Εργατικοί

    Κυριακη, 06 03 2011 16:55

    Σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν τα δύο κόμματα που πρώτευσαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου στην Ιρλανδία, το Fine Gael και οι Εργατικοί, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Fine Gael Έντα Κένι, ο οποίος προαλείφεται για νέος πρωθυπουργός της χώρας. Η νέα κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε πως το σχέδιο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν κατάφερε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος το κρατικό χρέος να γίνει αβάσταχτο.

    "Επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης της οικονομίας"

    Το κεντρώο Fine Gael κατετάγη πρώτο στις πρόωρες εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία και είναι αναγκασμένο να συνεργασθεί με τους Εργατικούς, σε ένα δοκιμασμένο σχήμα υπό το οποίο είχε κυβερνήσει το Fine Gael και στο παρελθόν.

    Το κεντροδεξιό Φίνε Γκάελ και το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα επισήμαναν ότι θα μείνουν πιστά στους οικονομικούς στόχους που ορίζει το σχέδιο διάσωσης, αλλά επανέλαβαν στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα την πρόθεσή τους να ζητήσουν μείωση του επιτοκίου των δανείων.

    "Η αποτυχία του σχεδίου στήριξης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ιρλανδικές τράπεζες ή στο ιρλανδικό κράτος εξακολουθεί να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική αστάθεια της ευρωζώνης", επισημαίνεται στο πρόγραμμα.

    Ο Φιλ Χόγκαν, ένας από τους διαπραγματευτές για το Fine Gael, δήλωσε πως η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση 25.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.

    Και ο Μπρένταν Χάουλιν, από την πλευρά του Εργατικού Κόμματος, είπε πως θα συσταθεί ένα οικονομικό συμβούλιο που θα αποφασίζει για την κυβερνητική πολιτική.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Ireland: Parties agree on coalition government

    Είδηση: 62185

    [09] Σκοτώθηκε με αποκριάτικο άρμα

    Κυριακη, 06 03 2011 19:07

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα στις 5:30 το απόγευμα, καθώς έπεσε από τρακτέρ που έσυρε αποκριάτικο άρμα, μια 51χρονη φωτογράφος από την Ίκλαινα Πυλίας. Πρόκειται για τη Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία διατηρούσε φωτογραφείο στην Πύλο και καθώς με το άρμα της Γιάλοβας βρισκόταν στο τρακτέρ που το έσυρε για να προπαγανδίσει στο Σουληνάρι το αυριανό Καρναβάλι της Πύλου, στην εθνική οδό μεταξύ Χανδρινού και του τόπου προορισμού, έπεσε και σκοτώθηκε.

    Μετά το θλιβερό αυτό γεγονός, ματαιώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στην Πύλο, ενώ πιό υποτονικές θα είναι οι εκδηλώσεις της Μεθώνης, που και αυτή γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Πύλου Νέστορος.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 62190

    [10] Αποκριές στη Μεσσηνία

    Κυριακη, 06 03 2011 19:03

    Με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων εορτάζονται οι τελευταίες απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι για μια ακόμη χρονιά η πόλη της Μεσσήνης το καρναβάλι της οποίας συμπληρώνει φέτος 151 χρόνια. Ιδιαίτερη λαογραφική αξία έχει το αρχέγονο δρώμενο της εβετηρίας που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας.

    Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και σε δημοτικές κοινότητες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εκδηλώσεις γίνονται επίσης στη Μεθώνη (Γάμος του Κουτρούλη), το καρναβάλι των «Φούληδων» στην Κυπαρισσία, ο «Βλάχικος γάμος» στο Δώριο και καρναβάλια σε Κορώνη, Διαβολίτσι, Μελιγαλά, Στούπα, και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 62189


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 March 2011 - 17:57:13 UTC