Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραματικές ώρες στη Λιβύη
  • [02] Στην Αθήνα και τα τρία C-130 με Έλληνες από τη Λιβύη
  • [03] Πέντε Έλληνες νεκροί σε τροχαίο στην Τουρκία
  • [04] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • [05] Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013
  • [06] Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ
  • [07] Ψήφισμα για την παιδεία
  • [08] Βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία
  • [09] Τέλος οι πιστώσεις στα φάρμακα
  • [10] Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα
  • [11] Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ασχολήθηκε με την κατάργηση του ΔΗΠΕΘΕ
  • [12] Κινητοποιήσεις βενζινοπωλών
  • [13] Κόβει την πίστωση στον ΟΠΑΔ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας
  • [14] Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών
  • [15] Συναντήσεις του δήμαρχου Κοζάνης στην Αθηνά για στρατόπεδο, Ξένια και αεροδρόμιο
  • [16] Συνάντηση Διαμαντοπούλου με αιρετούς και εκπροσώπους εκπαίδευσης
  • [17] Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013
  • [18] Ανοιχτή διαβούλευση για τα εργασιακά σχεδιάζει ο Τατούλης
  • [19] Εννέα υποψηφιότητες για το συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • [20] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων
  • [21] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων
  • [22] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων
  • [23] Kαθαρίζουν τον υγρότοπο Μουστού την Κυριακή
  • [24] Δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι οι Έλληνες
  • [25] Αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη στην Καβάλα
  • [26] Ικανοποιητικά προχωρεί ο εθνικός δρόμος
  • [27] Επίσπευση διαδικασιών για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη
  • [28] Ενημέρωση για τους δυο οδικούς άξονες
  • [29] Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την υπουργό Εργασίας

    [01] Δραματικές ώρες στη Λιβύη

    Παρασκευη, 25 02 2011 09:30

    Δραματική τροπή παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στη Λιβύη, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 2.000 από την αρχή της εξέγερσης. Στα χέρια των αντικαθεστωτικών οι ανατολικές περιοχές της χώρας και όπως διαβεβαιώνουν κάτοικοι της Βεγγάζης που τελεί υπό τον έλεγχό τους, προστατεύονται οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου και των προϊόντων του. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλουν εικόνες χάους και αναρχίας, ενώ οι χώρες σπεύδουν να επαναπατρίσουν με κάθε τρόπο, με αεροπλάνα και πολεμικά πλοία τους υπηκόους τους. Την ίδια ώρα, Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποίησε πως ο Μουάμαρ Καντάφι μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας. Σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ τόνισε πως ο Καντάφι διαθέτει αυτά τα όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών.

    Το καθεστώς της Λιβύης διαθέτει σημαντικές ποσότητες αερίου μουστάρδας. Το 2003 ο Καντάφι συμφώνησε να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και χημικών όπλων και κατέστρεψε περίπου το 50% των όπλων αυτών, αλλά πιστεύεται ότι έχει αποθηκεύσει 9,5 τόνους αερίου μουστάρδας.

    Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και ΕΕ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης υπέρ των Λίβυων αμάχων, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει τη λήψη μέτρων, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στον Καντάφι.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Κάμερον και της Ιταλίας Μπερλουσκόνι για την κρίση στη Λιβύη. Μεταξύ άλλων εξέτασαν τις δυνατότητες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

    «Οι ηγέτες συζήτησαν το φάσμα των επιλογών που έχουν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ, για να καταστήσουν την κυβέρνηση της Λιβύης υπεύθυνη για τις πράξεις της, αλλά και τις δυνατότητες πού υπάρχουν για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της χώρας της Β. Αφρικής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Για καταστροφική κρίση κάνει λόγο η Ιταλία, προβλέποντας φυγή 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων από τη Βόρεια Αφρική.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60821

    [02] Στην Αθήνα και τα τρία C-130 με Έλληνες από τη Λιβύη

    Παρασκευη, 25 02 2011 08:31

    Προσγειώθηκαν αργά τη νύχτα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα τρία C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας περισσότερους από 220 Έλληνες από τη Λιβύη, μεταξύ των οποίων και έναν υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη με τραύματα από σφαίρες. Ο τραυματίας, ο οποίος βρίσκεται εκτός κινδύνου μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης κατά την άφιξη και του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη της Λιβύης σε δηλώσεις του τόνισε «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος. Δεν περιγράφονται εύκολα οι σκηνές που είδαμε και ο τρόπος με τον οποίο οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αντέξουν αυτές τις μέρες», είπε ο κ. Δόλλης και προσέθεσε «είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό άλλων 10 Ελλήνων που, μαζί με ομάδα Κυπρίων και άλλους Ευρωπαίους, έχουν αποκλειστεί σε περιοχή της Σαχάρας.

    Εν τω μεταξύ, σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ήδη περίπου 4.500 Κινέζοι, 46 Έλληνες αλλά και άλλοι 300 Άγγλοι, Γερμανοί, Ταϊλανδοί και Ιταλοί πολίτες που έφθασαν στο Ηράκλειο από τη Λιβύη με δύο πλοία.

    Το πρώτο πλοίο, το «Hellenic Spirit», μετέφερε 1.973 Κινέζους, 53 Ευρωπαίους, ενώ μεταξύ των Ευρωπαίων είναι και Έλληνες. Ακόμη, εννέα επιβάτες που μεταφέρθηκαν είναι από τρίτες χώρες (Συρία, Αλβανία, Ν. Αφρική, Λιβύη), ενώ το δεύτερο πλοίο το «Olympic Champion» μετέφερε 2.398 Κινέζους, 36 πολίτες της Σρι Λάνκα και 29 Ταϊλανδούς.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες

    Είδηση: 60796

    [03] Πέντε Έλληνες νεκροί σε τροχαίο στην Τουρκία

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:20

    Πεντε Έλληνες εκδρομείς έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη εξετράπη της πορείας του μεταξύ Ρεδαιστού και Μαργάρων. Στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδει η πρόξενος της Ελλάδας στην Ανδριανούπολη. To σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στις 6.30 σήμερα το πρωί στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ (Ραιδεστός), όταν το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό, βάθους 8 μέτρων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζιβελέκου, έχει επιληφθεί της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δημόσιο νοσοκομείο στα Μάλγαρα. Επίσης, σε ετοιμότητα τέθηκε ένα C-130 σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά τους σε ελληνικό νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Ελληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ Είδηση: 60889

    [04] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:00

    Δύσκολη η σημερινή μέρα για όσους χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα έχει εξαγγελθεί στάση εργασίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της Αττικής από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 60882

    [05] Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

    Παρασκευη, 25 02 2011 10:42

    Ευρετήριο Άρθρου

    Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στην Τουρκία θα διεξαχθούν τελικά οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η ΔΕΜΑ. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, ως γνωστόν είχε συνεδριάσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παρίσι και είχε αποφασίσει να πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα.

    Είδηση: 60875

    [06] Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:01

    Το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη. Κατά τη διάρκειά της τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην τσιμεντοβιομηχανία και για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό, καθώς και για τα βήματα που γίνονται συνεχώς για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Επίσης, οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και τη μείωση των θέσεων εργασίας.

    Ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή θα ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια για στήριξη των θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την οικονομική κρίση. Αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής αρχής απέναντι σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η τήρηση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου. Είδηση: 60883

    [07] Ψήφισμα για την παιδεία

    Παρασκευη, 25 02 2011 09:58

    Ψήφισμα για την παιδεία εγκεκριμένο από τις γραμματείες ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ παραδόθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο δήμο Ζακυνθίων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο οι διαρθρωτικές αλλαγές στην παιδεία με την ολοένα και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση βασικών δομών της έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ΄90 και σχεδιάζεται με πρόγραμμα που υλοποιείται βήμα-βήμα πατώντας στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων, ενώ, όπως επισημαίνεται, όλοι εμείς έχουμε ανάγκη από μια άλλη εκπαιδευτική πρόταση που να συμβαδίζει με το δικό μας συμφέρον και τις δικές μας προσδοκίες.

    Είδηση: 60828

    [08] Βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία

    Παρασκευη, 25 02 2011 10:48

    Άνοιξαν οι κάλπες στην Ιρλανδία για τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται ότι θα επικυρώσουν το τέλος της απερχόμενης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν, πρώτο θύμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Περίπου 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι άρχισαν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα στις 07:00 (09:00 ώρα Ελλάδας) σε μια ψηφοφορία που αναμένεται να «τιμωρήσει» το κόμμα «Φιάνα Φέιλ», στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια. Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν το ναυάγιο του «Φιάνα Φέιλ», που χρεώνεται την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

    Το Σάββατο τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

    Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές παίρνουν τη μορφή δημοψηφίσματος για το σχέδιο διάσωσης της χώρας που υπεγράφη το Νοέμβριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για οικονομική βοήθεια, ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αποδέχτηκε απρόθυμα το πρόγραμμα στήριξης, υποχωρώντας στο βάρος του τεράστιου δημόσιου ελλείμματος (32% του ΑΕΠ το 2010).

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης «Φίνε Γκάελ» συγκεντρώνει 38%-40% της πρόθεσης ψήφου, αλλά το ποσοστό αυτό δεν θα του δώσει αυτοδυναμία και αναμένεται ότι θα συμμαχήσει με το Εργατικό Κόμμα, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 18%.

    Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 22:00 τοπική ώρα, η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ της ίδιας μέρας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60876

    [09] Τέλος οι πιστώσεις στα φάρμακα

    Παρασκευη, 25 02 2011 09:35

    Από την Τρίτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους 7 ταμείων, τα οποία έχουν να αποπληρώσουν τις οφειλές προς τα φαρμακεία από τον περασμένο Μάιο και τα χρέη τους αγγίζουν συνολικά τα 200.εκ.ευρώ. Πρόκειται για τα ταμεία του δημοσίου, ΤΣΑΙ, συμβολαιογράφων, ΗΣΑΠ, Εθνικής Τράπεζας, δικηγόρων και δικηγόρων επαρχίας.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 60808

    [10] Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

    Παρασκευη, 25 02 2011 08:57

    Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους, ισχυρές, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σποραδικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο, στα ηπειρωτικά και έως θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω του χιονιού, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, και Καστοριάς-Αμυνταίου, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Τρικάλων-Αρτας και Πύλης-Μεσοχώρας, στον νομό Τρικάλων. Έως 9 βαθμοί η θερμοκρασία στην Αθήνα, εως 7 στη Θεσσαλονίκη.

    Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

    Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Καστοριάς, αλλά και των Γρεβενών.

    Ανοιχτός με αλυσίδες είναι ο δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ ο δρόμος από την Κερασιά είναι κλειστός.

    Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

    Είδηση: 60798

    [11] Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ασχολήθηκε με την κατάργηση του ΔΗΠΕΘΕ

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:30

    Η πιθανή κατάργηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Καβάλας απασχόλησε έντονα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στην χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε όταν ο Δήμος Καβάλας δεν ενημέρωσε την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης έως τις 31-12-2010 για την μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ σε Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εκτάκτως για κάτι τέτοιο σε συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής ανέλαβε συνολικά την ευθύνη για το όλο θέμα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και πως δεν θα χρειαστεί να οδηγηθούν στο κλείσιμο του Θεάτρου.

    Στην συνεδρίαση της ερχόμενης Κυριακής το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας θα κληθεί να αποφασίσει οριστικά για το πρόσωπο που θα στελεχώσει το νεοσύστατο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καβάλας. Οι χθεσινές ψηφοφορίες για την ανάδειξη προσώπου απέβησαν άκαρπες.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 60892

    [12] Κινητοποιήσεις βενζινοπωλών

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:28

    Απεργούν σήμερα οι βενζινοπώλες σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Βενζινοπωλών των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου αναφέρουν ότι συμμετέχουν με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, συμπαραστεκόμενοι στις Ενώσεις Χανίων και Ρεθύμνου.

    Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των πρατηριούχων η ανάδειξη των υψηλών τιμών και της κακής λειτουργίας της αγοράς, που έχει επιφέρει η απουσία εποπτείας στη διαμόρφωση των τιμών από τα αρμόδια Υπουργεία."Ζητούμε από την Πολιτεία να λειτουργήσουν επιτέλους στην αγορά υγιείς κανόνες ανταγωνισμού και να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, που αγγίζει περίπου τα 2/3 της αξίας του καυσίμου, για να μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και τιμές στους καταναλωτές", αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.Αντιπροσωπία των Ενώσεων Ηρακλείου και Λασιθίου θα επιδιωχθεί η επίδοση σχετικού υπομνήματος στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 60893

    [13] Κόβει την πίστωση στον ΟΠΑΔ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:27

    Ευρετήριο Άρθρου

    Κόβει την πίστωση στον ΟΠΑΔ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Πρόβλημα στην ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ αναμένεται να προκύψει από τις αρχές Μαρτίου μετά από την απόφαση που έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας να κόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.

    Είδηση: 60891

    [14] Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:27

    Εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων διεξάγονται την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στους Δικηγορικούς Συλλόγους Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

    Στην Κοζάνη στις εκλογές κατέρχονται ο συνδυασμός «Νέα Δικηγορία τώρα» με υποψήφια πρόεδρο την Θεοδώρα Τσικαρδάνη και ο συνδυασμός «Σύγχρονη μαχητική δικηγορία με υποψήφιο Πρόεδρο τον Βασίλη Τσώτσια. Η ψηφοφορία θα γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου. Στην Καστοριά υποψήφιοι στον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο θα είναι ο Ελευθέριος Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Τσακλίδης. Οι εκλογές στην Καστοριά θα διεξαχθούν στην Αίθουσα του Ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου Καστοριάς. Στα Γρεβενά μοναδική υποψήφια είναι η Δήμητρα Καραθάνου και οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δικηγορικού συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Γρεβενών.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 60890

    [15] Συναντήσεις του δήμαρχου Κοζάνης στην Αθηνά για στρατόπεδο, Ξένια και αεροδρόμιο

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:20

    Τη θέληση του Υπουργείου Άμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων εξέφρασε ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.

    Για το ίδιο θέμα ο κ. Μαλούτας πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακού παράγοντες στο Υπουργείο για μία σειρά από διαδικαστικά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν στο δρόμο έως την τελική παραχώρηση του χώρου στον Δήμο Κοζάνης. Επίσης για το θέμα του δρόμου Κοζάνη-αεροδρόμιο ο δήμαρχος Κοζάνης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη, στον οποίο και εξέθεσε την σπουδαιότητα του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ συζήτησαν τους τρόπους της ένταξης και υλοποίησης του έργου το οποίο έχει ήδη μελετηθεί από την Εγνατία οδό Α.Ε..

    Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. Ευρώ, συν το κόστος των απαλλοτριώσεων, προβλέπει την βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού, από την γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον κόμβο του αεροδρομίου. Ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε, πως σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κ. Μπάστα-Γεωργακοπούλου, θα κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

    Εν τω μεταξύ για το θέμα του Ξενία ο κ. Μαλούτας είχε συνάντηση στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αυγή Μαρκοπούλου, η οποία εξέθεσε τις απόψεις της εταιρίας για τη χρήση του ακινήτου. Ο κ. Μαλούτας έθεσε υπόψη της τη βασική στρατηγική του Δήμου για την συνολική κατοχύρωση του Ξενία στο Δήμο Κοζάνης και την ανάγκη της πόλης να αξιοποιηθεί ένα από τα καλύτερα μέρη της, που σήμερα συνεχίζει να είναι πόλος υποβάθμισης, ρύπανσης και απαξίωσης του χώρου γενικότερα. Είδηση: 60888

    [16] Συνάντηση Διαμαντοπούλου με αιρετούς και εκπροσώπους εκπαίδευσης

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:06

    Τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της χώρας έχει προσκαλέσει τη Δευτέρα, στην Αθήνα και στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός, κ. Άννα Διαμαντοπούλου για να τους ενημερώσει για το σχέδιο των καταργήσεων-συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.

    Η κ. Διαμαντοπούλου θα ενημερωθεί για τις προτάσεις των αιρετών, ενώ θα τους εξηγήσει και τον β'οδικό χάρτη'' αυτής της νομοθετικής παρέμβασης. Στη σύσκεψη αυτή έχουν κληθεί και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης. Εν τω μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα, 4ωρη στάση εργασίας (8-12 το πρωί) και συμβολικές καταλήψεις των γραφείων των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Τρίπολη, η ΕΛΜΕ θα αποφασίσει σύντομα για το είδος της Δευτεριάτικης κινητοποίησης.

    Στ. Ζορμπαλάς Είδηση: 60886

    [17] Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:05

    Ευρετήριο Άρθρου

    Στη Μερσίνα της Τουρκίας ανατέθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στην Τουρκία θα διεξαχθούν τελικά οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η ΔΕΜΑ. Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, ως γνωστόν είχε συνεδριάσει στα τέλη του περασμένου μήνα στο Παρίσι και είχε αποφασίσει να πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα.

    Είδηση: 60884

    [18] Ανοιχτή διαβούλευση για τα εργασιακά σχεδιάζει ο Τατούλης

    Παρασκευη, 25 02 2011 10:59

    Με αφορμή το ψήφισμα που παρέδωσαν στον κ. Πέτρο Τατούλη, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και η ΑΔΕΔΥ, μετά το τέλος της προχθεσινής απεργιακής κινητοποίησης της Τρίπολης, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να οργανώσει ανοιχτή-δημόσια διαβούλευση για τα θέματα της εργασίας και της καταπολέμησης της ανεργίας. Ο κ. Τατούλης σχεδιάζει να συγκαλέσει σε ημερίδα όλα τα Εργατικά Κέντρα της Πελοποννήσου.

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 60881

    [19] Εννέα υποψηφιότητες για το συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

    Παρασκευη, 25 02 2011 10:58

    Ευρετήριο Άρθρου

    Εννέα υποψηφιότητες για το συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στους εννέα ανέρχονται οι υποψήφιοι «Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Επιχείρησης» που υπέβαλαν αίτηση διεκδικώντας την θέση. Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και είναι οι εξής: Bασίλης Μόσχος, Μίλτος Ευστρατιάδης, Νίκος Γαβριήλ, Νίκος Ευθυμιάδης, Ζήσης Παπαδημητρίου, Λόλα Καλογιάννη, Αντώνης Δραμαλιώτης, Βαρβάρα Ζαχαρακούλη και Λίτσα Μαστρογιάννη.

    Είδηση: 60880

    [20] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:33

    Ευρετήριο Άρθρου

    Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης, οι εργολήπτες δημοσίων έργων στο ν. Λάρισας, οι οποίοι προχωρούν σε μπλοκάρισμα όλων των δημοπρασιών μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

    Είδηση: 60895

    [21] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:33

    Ευρετήριο Άρθρου

    Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης, οι εργολήπτες δημοσίων έργων στο ν. Λάρισας, οι οποίοι προχωρούν σε μπλοκάρισμα όλων των δημοπρασιών μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

    Είδηση: 60896

    [22] Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:33

    Ευρετήριο Άρθρου

    Απέχουν από τις δημοπρασίες έργων ως τις 8 Μαρτίου οι εργολήπτες δημοσίων έργων

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης, οι εργολήπτες δημοσίων έργων στο ν. Λάρισας, οι οποίοι προχωρούν σε μπλοκάρισμα όλων των δημοπρασιών μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

    Είδηση: 60897

    [23] Kαθαρίζουν τον υγρότοπο Μουστού την Κυριακή

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:29

    Καθαρισμό και απομάκρυνση σκουπιδιών απ' την περιοχή του υγρότοπου Μουστού θα κάνουν την Κυριακή, στις 9 το πρωί, τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα-Μουστού, καθώς και άλλοι φορείς και σύλλογοι (Δασαρχείο Κυνουρίας, Τοπικά Συμβούλια, Αθλητικός Σύλλογος Μελιγούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτρούφων, Πολιτιστικός Σύλλογος Βερβένων, Πολιτιστική Επιτροπή Δήμου Βόρειας Κυνουρίας).

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 60894

    [24] Δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι οι Έλληνες

    Πεμπτη, 24 02 2011 17:27

    Δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, καθώς βλέπουν στον ορίζοντα ακόμη χειρότερες μέρες. Στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι αδυνατούν να κάνουν οποιοδήποτε σχέδιο για το μέλλον που αφορά το νοικοκυριό της. Παράλληλα, όμως, αναγνωρίζουν την ανάγκη αλλαγών. Ένας στους δυο Έλληνες δηλώνει δυσαρεστημένος από την καθημερινή του ζωή, ενώ μόλις 1 στους 4 δηλώνει ικανοποιημένος με την προσωπική του επαγγελματική κατάσταση. Το 98% των πολιτών δυσανασχετούν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το 86% για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Ταυτοχρόνως, 6 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η οικογένεια τους.

    Δυσπιστία εκφράζεται και για τους εθνικούς και διεθνείς θεσμούς, καθώς και για τα Μέσα Ενημέρωσης.

    Το ρεκόρ διατηρούν τα πολιτικά κόμματα με ποσοστό 93% και ακολουθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με 79%, η τηλεόραση με 78%, τα εργατικά σωματεία με 65% αλλά και η δικαιοσύνη με 56%.

    Μεταξύ των μέτρων, που προκρίνονται από τους Ευρωπαίους πολίτες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση είναι η θέσπιση αυστηρότερων κανόνων για τη φοροδιαφυγή και η εισαγωγή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.

    Οι 1.000 ερωτηθέντες απάντησαν ότι εμπιστεύονται πιο πολύ την ΕΕ από ό,τι την κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον τους.

    Το 93% των ερωτηθέντων ζητά από την ΕΕ να θεσπίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φοροδιαφυγή.

    Το 93% ζητά την εισαγωγή φόρων στα κέρδη των επιχειρήσεων, το 92% διαφάνεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το 90% περιορισμούς στα bonus των τραπεζικών στελεχών, και το 70% την εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 60783

    [25] Αύριο η Ντόρα Μπακογιάννη στην Καβάλα

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:45

    Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη θα περιοδεύσει αύριο (Σάββατο) στην Καβάλα, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας.

    Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Καβάλα, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Σιμιτσή. Στις 11 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και στις 12.30 θα έχει συναντήσεις με το Δ.Σ. Επιμελητηρίου Καβάλας, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών, τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, τα Δ.Σ. Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεων, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, καθώς και με τα Δ.Σ. του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Η περιοδεία της κ.Μπακογιάννη ξεκίνησε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη και συνεχίζεται στην Κομοτηνή όπου στις 8 το βράδυ, θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς Είδηση: 60903

    [26] Ικανοποιητικά προχωρεί ο εθνικός δρόμος

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:42

    Στην πορεία εκτέλεσης των έργων του εθνικού αυτοκινητόδρομου Τρίπολης Καλαμάτας αναφέρθηκε ο Διευθυντής μελετών και οδικών έργων παραχώρησης Πελοποννήσου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Καρνέσης, μιλώντας το πρωί στο σταθμό μας. Όπως είπε ο κ. Καρνέσης, μέσα στο τρέχον έτος θα ολοκληρωθεί το τμήμα Τσακώνας - Καλαμάτας, μέχρι το Νοσοκομείο στον Αντικάλαμο, το οποίο θα διατρέχεται σε χρόνο 15 λεπτών.

    Η συνέχειά του, που αποτελεί τον περιμετρικό τής πόλης, θα είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο χρόνο, το 2012. Για τον περιμετρικό ο κ. Καρνέσης είπε ότι λόγω των απαλλοτριώσεων υπήρξαν καθυστερήσεις στο έργο, ενώ για την γέφυρα του Νέδοντα σημείωσε ότι Θα είναι μια ψηλή γέφυρα μήκους 360 μέτρων την οποία «τη φανταζόμαστε σαν ένα στολίδι για την Καλαμάτα». Συνεχίζοντας είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες της γέφυρας μετά την έγκριση την έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων, στο τέλος Ιανουαρίου και «είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει το έργο». Για τη συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας, ο κ. Καρνέσης είπε ότι προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας χρειάζεται κάποιοι χώροι στην περιοχή, οι οποίοι, όπως τον διαβεβαίωσε κ. Νίκας, θα παραχωρηθούν άμεσα. Έτσι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας όπως είπε ο κ. Καρνέσης.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 60902

    [27] Επίσπευση διαδικασιών για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:38

    Ευρετήριο Άρθρου

    Επίσπευση διαδικασιών για το ΕΣΠΑ ζητά από τους δημάρχους η Κ. Γερακούδη

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό, συνεργασία και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, προκειμένου οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι της Θεσσαλίας να ωφεληθούν τα μέγιστα από το ΕΣΠΑ με βάση τις αναπτυξιακές τους προτεραιότητες και τις ανάγκες των κατοίκων τους, επεσήμανε χθες η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

    Είδηση: 60900

    [28] Ενημέρωση για τους δυο οδικούς άξονες

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:36

    Για τον οδικό δυτικό άξονα την «Ολυμπία Οδό» και την πορεία των έργων στον δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χρ. Μαλαπάνη, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Διευθυντής μελετών και οδικών έργων παραχώρησης Πελοποννήσου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Καρνέσης.

    Όπως είπε ο κ. Μαλαπάνης, όσον αφορά το δυτικό άξονα ενημερώθηκε για τις εμπλοκές που υπάρχουν, ενώ για το έργο Παραδεισίων - Τσακώνας είπε ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του. Ακόμα, αφού σημείωσε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, πρόσθεσε: «Αν λυθεί το χρηματοδοτικό φαίνεται πως θα λυθούν όλα». Για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα ο κ. Καρνέσης αφού ανέφερε ότι εκείνο που καταστράφηκε είχε κατασκευαστεί από την Περιφέρεια, ενώ «αυτό που η εργολαβία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο και θα το ολοκληρώσει». Απαντώντας ο κ. Καρνέσης σε ερώτηση για τη μετακίνηση του οδοστρώματος του παλιού εθνικού δρόμου Παραδεισίων - Τσακώνας, που αποτελεί τη μόνη δίοδο αυτή τη στιγμή προς τη Μεσσηνία, στο Δερβένι είπε ότι παρακολουθείται από το υπουργείο Υποδομών και πως γίνονται ενέργειες σταθεροποίησής του, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 60899

    [29] Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την υπουργό Εργασίας

    Παρασκευη, 25 02 2011 11:36

    Ευρετήριο Άρθρου

    Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με την υπουργό Εργασίας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση νέων θέσεων απασχόλησης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντάται με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας.

    Είδηση: 60898


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 February 2011 - 10:32:20 UTC