Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Παπανδρέου - Χ.Κλίντον
  • [02] Συλλήψεις τριών Παλαιστινίων
  • [03] Ιταλίδες κατά Μπερλουσκόνι
  • [04] Με κάρτες-επιταγές οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ
  • [05] ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από άνδρα σε κατάσταση αμόκ
  • [06] Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων
  • [07] Αλ. Τσίπρας: «Με αυτές τις επιλογές δεσμεύονται οι επόμενες γενιές»

    [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Παπανδρέου - Χ.Κλίντον

    Κυριακη, 13 02 2011 21:48

    Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρωθυπουργός με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέφερε στη Χίλαρι Κλίντον την εικόνα που έχει σχηματίσει για την κατάσταση στην περιοχή. Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ρώτησε για το θέμα που έχει προκύψει με τη συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας την Παρασκευή, ενώ τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας μας.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 59592

    [02] Συλλήψεις τριών Παλαιστινίων

    Κυριακη, 13 02 2011 22:02

    Στο τμήμα Αλλοδαπών κρατούνται 3 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης-παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Ο ένας τέθηκε υπό παρακαλούθηση από την πρώτη στιγμή που έφθασε στην Ελλάδα και διέμενε σε οικισμό Κούρδων στην Πεντέλη. Ο Παλαιστίνιος προσήχθη στο Τμήμα Αλλοδαπών ύστερα από δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Κοριέρε ντελα Σέρα», σύμφωνα με το οποίο ετοίμαζε επίθεση, με τον φόβο μήπως διαφύγει μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την εφημερίδα. Στο Τμήμα Αλλοδαπών θα εξετασθεί ακόμη και τυχόν αίτημά του για πολιτικό άσυλο. Μαζί του συνελήφθη άλλος ένας, ενώ ακόμη ένα άτομο το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για απέλαση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM Είδηση: 59594

    [03] Ιταλίδες κατά Μπερλουσκόνι

    Κυριακη, 13 02 2011 20:20

    Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στη Ρώμη και σε περισσότερες από 200 πόλεις στην Ιταλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να διαμαρτυρηθούν για τα σκάνδαλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που συγκλονίζουν την πολιτική ζωή της Ιταλίας. Η χώρα δεν είναι οίκος ανοχής, βροντοφώναξαν, ζητώντας από τον Ιταλό πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Οι διοργανώτριες πιστεύουν ότι με τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα, «ο Μπερλουσκόνι προσέβαλε την αξιοπρέπεια και τη βαθύτερη οντότητα των Ιταλίδων».

    Μαζικές κινητοποιήσεις

    Διαδηλώσεις, χάπενιγκς, θεατρικές αναγνώσεις και ομιλίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε περισσότερες από 200 πόλεις της Ιταλίας, με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Η πρωτοβουλία ανήκει σε δίκτυα και οργανώσεις γυναικών, με τη στήριξη συνδικάτων και κομμάτων της κεντροαριστεράς.

    Στις περισσότερες πόλεις, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι, σε κεντρικά σημεία του ιστορικού κέντρου: στον λόφο Πίντσιο της Ρώμης, στην Πλατεία Σαν Κάρλο του Μιλάνου, στην Πλατεία Ματτεόττι της Νάπολης, στο "Κάμπο σαν Μπάρναμπα" της Βενετίας.

    Κύριο σύνθημα των διαδηλώσεων "Se non ora, quando?", (Αν δεν συμβεί τώρα, πότε;), με ευθεία αναφορά στο αίτημα να παραιτηθεί ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός.

    Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν γυναίκες ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και πολλές άλλες εργαζόμενες, που αποφάσισαν να κατέβουν σε πλατείες και δρόμους, χωρίς κομματικά σύμβολα. Οι πολιτικοί που δήλωσαν συμμετοχή (όπως ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο από την "Ιταλία των Αξιών", η Ρόζι Μπίντι και ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι του "Δημοκρατικού Κόμματος") προανήγγειλαν ότι πρόκειται να σεβασθούν τον χαρακτήρα της όλης πρωτοβουλίας, που πηγάζει, πρώτα απ' όλα, από την κοινωνία των πολιτών.

    Πάνω από 40 ιταλικές κοινότητες του εξωτερικού, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία "Αν δεν συμβεί τώρα, πότε;" με παράλληλες κινητοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες.

    Και η Καθολική Εκκλησία, τέλος, αποφάσισε να προσφέρει έμμεση στήριξη σε αυτή την ημέρα διαμαρτυρίας. Ο Μάρκο Ταρκουίνιο, διευθυντής της εφημερίδας "Αββενίρε" ( που εκδίδεται από την Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας), γράφει σε σχόλιό του: "Αν ήμουν γυναίκα, θα διαδήλωνα στις πλατείες. Όχι για μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά από αγάπη. Από ένα επαναστατικό σκίρτημα της λογικής και της καρδιάς, που χαρακτηρίζει μια πιστή χριστιανή και έναν ελεύθερο άνθρωπο".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: ο»ΏΙταλία: Διαδηλώσεις κατά του Μπερλουσκόνι

    La Repubblica: Tutti i colori della dignitΓ -Il "basta" delle donne in piazza

    Είδηση: 59588

    [04] Με κάρτες-επιταγές οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ

    Κυριακη, 13 02 2011 21:30

    Το τελευταίο διάστημα αρκετοί κάτοχοι πιστωτικών καρτών τις ακύρωσαν. Από πρώτη Απριλίου όμως, οι συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ακόμη και με τραπεζική επιταγή. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει τη φοροδιαφυγή. Επιφυλάξεις πάντως εκφράζουν οι φορείς της αγοράς.

    Αξία της συναλλαγής ορίζεται το σύνολο του ποσού συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

    Στις περιπτώσεις αγοράς με δόσεις, η αξία θα εμφανίζεται ολόκληρη ωστόσο ο καταναλωτής θα αποπληρώνει τμηματικά το ποσό. Για παράδειγμα, αν κάποιος αγοράσει ΅ια οικοσκευή αξίας 4.000 ευρώ με 12 άτοκες δόσεις, θα πάρει απόδειξη για όλο το ποσό, και θα χρεώνεται κάθε μήνα ΅ε 333 ευρώ στο λογαριασμό της κάρτας του.

    Το ίδιο ισχύει και για αγορές με δάνειο εφόσον το υπολειπόμενο ποσό υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Για αγορά σπιτιού αξίας 160.000 ευρώ, εάν το στεγαστικό είναι 150.000, η διαφορά των 10.000 θα πρέπει να εξοφληθεί μέσω κάρτας ή επιταγής.

    Κάρτα ή επιταγή απαιτείται και για ανταλλαγές προϊόντων.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή μέσω των τραπεζών όλες τις συναλλαγές, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

    Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης κυμαίνονται από 117 έως 1.170 ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 59591

    [05] ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από άνδρα σε κατάσταση αμόκ

    Κυριακη, 13 02 2011 20:50

    Τέσσερεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν σοβαρά στη Νέα Υόρκη, όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και ο οποίος τελικώς συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις. Ο 23χρονος Μαξίμ Γκέλμαν συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε σταθμό του μετρό στην Τάιμ Σκουέαρ, την ώρα που ετοιμαζόταν να μαχαιρώσει ακόμα έναν άνθρωπο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακρίνει τον 23χρονο.

    Η δράση του νεαρού άνδρα ξεκίνησε 28 ώρες νωρίτερα από το Μπρούκλιν και ειδικά σε περιοχή όπου ζουν κυρίως Ρώσοι μετανάστες. Εκεί, μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατριό του, την πρώην φίλη του και τη μητέρα της.

    Στη συνέχεια, έκλεψε ένα αυτοκίνητο και κτύπησε θανάσιμα έναν πεζό, ενώ τραυμάτισε και έναν ακόμα.

    Ακάθεκτος άφησε το αυτοκίνητο και με το μαχαίρι στα χέρια του επιτέθηκε σε τέσσερεις Νεοϋορκέζους, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι άλλοι δύο τραυματίες είναι ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου αυτοκινήτου και ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να συλλάβει το δράστη.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: US man 'kills four people' in New York 28-hour rampage

    Είδηση: 59589

    [06] Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων

    Κυριακη, 13 02 2011 21:53

    Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα και από 72 το 2009, έφτασαν τις 161 το 2010. Το ζήτημα κινητοποιεί πλέον όχι μόνο τις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, που συνδιοργάνωσε την Κυριακή ειδική ημερίδα από την οποία δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς κάποιες οργανώσεις "ενοχοποιούν" για το φαινόμενο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

    Πιο ενεργή συνεργασία

    Το θέμα της "Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς" ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με το εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία Πανεπιστημίου, κτηνιάτρων, φιλοζωικών οργανώσεων και Αστυνομίας.

    Οι εκπρόσωποι της αστυνομίας αναφέρθηκαν στη δραστηριοποίησή τους σε θέματα κακοποίησης ζώων.

    Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία για την τελευταία διετία, το 2009 έγιναν 72 καταγγελίες για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση ζώων, ενώ το 2010 οι καταγγελίες 161.

    Αντίστοιχα, οι συλλήψεις δραστών για κακοποίηση βασανισμό ή θανάτωση ζώων ήταν εννέα για το 2009 και 24 για το 2010, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για κακοποίηση, βασανισμό ή θανάτωση, ήταν 73 το 2009 και 176 το 2010.

    Η ημερίδα έκλεισε με την ευχή για πιο ενεργή συνεργασία ανάμεσα στους φορείς και ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 59593

    [07] Αλ. Τσίπρας: «Με αυτές τις επιλογές δεσμεύονται οι επόμενες γενιές»

    Κυριακη, 13 02 2011 21:14

    Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε μετά τη συνέντευξη των επικεφαλής της τρόικας, καθώς και στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι η υπόθεση με τους 300 μετανάστες δεν έχει λήξει. Παράλληλα, επιτέθηκε στην ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος και πως δεν έχει το ιστορικό δικαίωμα στο όνομα της ανανεωτικής αριστεράς να τείνει χείρα συναίνεσης στην κυβέρνηση. Την κόντρα πυροδότησε συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη με την οποία ζητούσε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

    «Με αυτές τις επιλογές, που κάτω από το τραπέζι έχει συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου, δεν δεσμεύεται μόνο η επόμενη διακυβέρνηση, όπως και στο ίδιο το υπουργικό συμβούλιο λένε κάποιοι υπουργοί. Με αυτές τις επιλογές δεσμεύονται οι επόμενες γενιές. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ΔΝΤ το 2013 και να βγούμε στις αγορές. Δεν πρόκειται να βγούμε από το μνημόνιο ούτε την επόμενη 5ετία, ούτε στην επόμενη 10ετία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Και πρόσθεσε: «Με την έκκληση για συναίνεση, κατ' εντολή του πρωθυπουργού διαμέσου του υπουργού των Οικονομικών, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες. Σε δυο κατευθύνσεις. Πρώτο, όποιοι συναινέσουν, είναι συνένοχοι. Να διευρύνει τη συναίνεση άρα και τη συνενοχή. Δεύτερο, όποιοι αρνηθούν την ευθύνη αυτής της συναίνεσης του διαλόγου να έχουν αυτοί την ευθύνη για μια επιλογή που κατά την εκτίμησή μου είναι αναπότρεπτη και είναι η επιλογή της προσφυγής στην κάλπη».

    Την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 300 μετανάστες-απεργούς πείνας του Μεγάρου "Υπατία" εξέφρασε και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς, ωστόσο, να κρύψει τη δυσφορία του για ορισμένους από τους χειρισμούς που αφορούσαν στην κατάληψη της Νομικής.

    Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, τόνισε, και δε μπορούμε να το κρύβουμε κάτω από το χαλί.

    Με αφορμή, μάλιστα, τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ομιλία Τσίπρα στη ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Είδηση: 59590


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 February 2011 - 21:59:33 UTC