Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού
  • [02] Τα συμπεράσματα τους παρουσιάζουν οι ελεγκτές της τρόικας
  • [03] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι ναυτικοί του Περσέας
  • [04] Αγωνία για την τύχη των διδύμων κοριτσιών
  • [05] Συνεχίζονται οι καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων
  • [06] Εξετάσεις κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας
  • [07] Τα είπαν εισαγγελέας και δήμαρχος
  • [08] Διοικητές στην Πυροσβεστική
  • [09] Συμβολικός αποκλεισμός για τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία
  • [10] Υποτροφίες στο πολυτεχνείο
  • [11] Ιστορικό ελαιόδεντρο στο ΜΦΙΚ
  • [12] Αντιδρούν οι δικηγόροι των Χανίων στην ίδρυση εφετείου Αν. Κρήτης
  • [13] Πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • [14] Σύλληψη δύο διαρρηκτών
  • [15] Χανιά: Συλλήψεις για κλοπές
  • [16] Οχι σε συγχωνεύσεις σχολείων
  • [17] Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για τη γεωθερμία
  • [18] Απεργούν και σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [19] Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»
  • [20] Δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου και βουλευτών
  • [21] Τέλος για τον Αρχοντοχωριάτη
  • [22] Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο
  • [23] «Τα σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»
  • [24] Πεζόδρομος από Κολοκοτρώνη έως Ερμού
  • [25] Μπερδεύουν το δήμο Ορεστίδος Καστοριάς με το δήμο Ορεστιάδας Έβρου
  • [26] Παρουσίαση βιβλίου του Ηλ. Τσιμπλή
  • [27] Ο Ορειβατικός στον Πάρνωνα για διήμερο
  • [28] Χειρόφρενο στα ΜΜΜ και πορεία προς το Υπ. Μεταφορών
  • [29] Τη Χίο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής
  • [30] Οδ. Βουδούρης: Ναι στο σ.ν. για την υγεία
  • [31] Συγχαρητήριο από το Επιμελητήριο
  • [32] Συλλήψεις για πυροβολισμούς
  • [33] Σεμινάρια για τη μουσική
  • [34] Ικανοποίηση των δικηγόρων στο Ηράκλειο.

    [01] Κρίσιμη ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:23

    Φόβοι για αναζωπύρωση της βίας στην Αίγυπτο, μετά την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ, να μην παραιτηθεί και απλά να μεταβιβάσει ορισμένες εξουσίες στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν. Ξέσπασα οργής από τον αιγυπτιακό λαό, που περίμενε την άμεση παραίτηση του. Η Αίγυπτος θα εκραγεί προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι η μεταβίβαση εξουσιών δεν είναι επαρκής. Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση θα προβεί από λεπτό σε λεπτό το Ανώτατο Συμβούλιο του Στρατού.

    Εκρηξη οργής / Νέα ογκώδης διαδήλωση στην πλατεία της Απελευθέρωσης

    Το γύρο του κόσμου, κάνει η είδηση ότι σε λίγη ώρα το Ανώτατο Συμβούλιο του αιγυπτιακού στρατού, θα προβεί σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

    Το Ανώτατο Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Αμυνας της χώρας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Χουσείν Ταντάουι.

    Σε συνέντευξή του, πάντως, στο ραδιόφωνο του BBC, ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι θα ήταν εξαιρετικά κακό για το λαό και την οικονομία της χώρας η ανάληψη της εξουσίας από τους στρατιωτικούς.

    «Ο εφιάλτης ενός πραξικοπήματος είναι πολύ κακός για όλους. Αυτό είναι το σενάριο που θέλουμε να αποφύγουμε» τόνισε.

    Την ίδια στιγμή, με μία τεράστια διαδήλωση, στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου αναμένεται να απαντήσει στο διάγγελμα Μουμπάρακ ο αιγυπτιακός λαός.

    Η απόφαση του Προέδρου να παραμένει στη θέση του μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκάλεσε οργή και απογοήτευση εντός και εκτός των αιγυπτιακών συνόρων.

    Μη πειστικές και ανεπαρκείς χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Μουμπάρακ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    «Ο αιγυπτιακός λαός δεν έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση μιλά σοβαρά για μία αληθινή μετάβαση προς τη Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Να εφαρμόσει τη λαϊκή βούληση για δημοκρατική μετάβαση χωρίς τον Πρόεδρο Μουμπάρακ, κάλεσε την αιγυπτιακή ηγεσία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

    Θέλουμε να δούμε έργα, ακριβώς όπως το απαιτούν οι διαδηλωτές στην πλατεία του Καΐρου και σε ολόκληρη την Αίγυπτο τόνισε ο Γκίντο Βέστερβελε

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - BBC Είδηση: 59401

    [02] Τα συμπεράσματα τους παρουσιάζουν οι ελεγκτές της τρόικας

    Παρασκευη, 11 02 2011 08:57

    Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας θα παρουσιάσουν στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ το κείμενο αξιολόγησης εξετάστηκε στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.Στις επαφές που είχαν τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στα άλλα υπουργεία που «εμπλέκονται» με το μνημόνιο, οι αξιωματούχοι της τρόικας επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Αγκάθια, αποτελούν η έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για χρέη ΟΤΑ και νοσοκομείων -γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην καταγραφή των ελλειμμάτων και των χρεών της γενικής και της κεντρικής κυβέρνησης κι ακόμη οι επιχειρησιακές συμβάσεις, για τις οποίες επιθυμούν να δουν πως θα εφαρμοσθούν και αν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές.

    Παράλληλα, αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

    Πάντως, παράγοντες του υπ. Οικονομικών, σημειώνουν ότι η εκταμίευση της τέταρτης δόσης είναι δεδομένη και ζητούμενο παραμένει να μην χαθεί η δυναμική στις μεταρρυθμίσεις.

    Προσθέτουν, ακόμα ότι «δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ».

    Στο μεταξύ, μήνυμα ότι δεν θα απολογηθεί για τις συγκρούσεις της κυβέρνησης του με κατεστημένα συμφέροντα του παρελθόντος έστειλε ο Πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες αλλαγές για τον τόπο.

    Πηγή: ΝΕΤ FM- ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 59344

    [03] Απελευθερώθηκαν οι όμηροι ναυτικοί του Περσέας

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:57

    Απελευθερώθηκε ο 'Έλληνας Α' μηχανικός του φορτηγού πλοίου "Περσέας", με σημαία Αγίου Βικεντίου, που μαζί με τον Ουκρανό καπετάνιο είχαν απαχθεί από ενόπλους στο αγκυροβόλιο 'Οννε της Νιγηρίας. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία "Trinto Shipping Μaritime" και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους. Ο Έλληνας μηχανικός οδηγήθηκε στην πολεμική βάση του ναυτικού της Νιγηρίας, για ιατρικές εξετάσεις και κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 59411

    [04] Αγωνία για την τύχη των διδύμων κοριτσιών

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:36

    Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση των εξάχρονων διδύμων κοριτσιών τις οποίες απήγαγε ο ίδιος τους ο πατέρας, από την Ελβετία, λίγες ημέρες προτού αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις γραμμές τρένου στην Ιταλία. Οι αστυνομικές έρευνες στην Ελβετία σταμάτησαν σήμερα καθώς οι αρχές είναι βέβαιες ότι ο πατέρας έφυγε από το ελβετικό έδαφος μαζί με τις μικρές, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον πρωτίστως στη Γαλλία και μετά στην Ιταλία. Σύμφωνα με την αστυνομία ο πατέρας ο 43χρονος Καναδος-ελβετός μηχανικός Ματίας Σεπ, φέρεται να μελετούσε από καιρό το σχέδιο του καθώς στον υπολογιστή του βρέθηκαν ίχνη από τις επισκέψεις του σε ιστοσελίδες με πληροφορίες για δρομολόγια πλοίων, όπλα και αυτοκτονίες με δηλητήρια. Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι τα δημοσιεύματα γαλλικών και ιταλικών εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία ο Σεπ ανακοίνωνε τον θάνατο των διδύμων κοριτσιών του σε επιστολή-διαθήκη που βρέθηκε στο σπίτι του.

    Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, ο Ματίας Σεπ σε επιστολή που βρέθηκε σπίτι του "ανακοινώνει σαφώς το σχέδιό του να σκοτώσει τις κόρες του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει μετά την πράξη του αυτή".

    "Παραδόξως", αναφέρει η εφημερίδα, "αυτό το ίδιο έγγραφο ορίζει ως δικαιούχους τις κόρες του ή, απουσία τους, τη μητέρα τους, την αδελφή του ή τον αδελφό του".

    Η εφημερίδα εξηγεί ότι η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε προηγουμένως για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών.

    Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, ο Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε επίσης την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς τη σύζυγό του Ιρίνα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

    Στην ηλεκτρονική έκδοση δε της Corriere della Sera, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι στην επιστολή αυτή ο πατέρας διαβεβαίωνε ότι "Αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν".

    Ο Ματίας Σεπ, ο οποίος ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, εξαφανίστηκε μαζί με τα δύο κορίτσια στις 30 Ιανουαρίου, από το σπίτι του στο ελβετικό χωριό Σεν Σιλπίς, όπου τις φιλοξενούσε για το σαββατοκύριακο.

    Έκτοτε, οι αστυνομίες της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας προσπαθούν να ανασυνθέσουν την περιπλάνηση του μέχρι την Τσερινιόλα της Ιταλίας, όπου βρέθηκε νεκρός στις 3 Φεβρουαρίου.

    Ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με τα κοριτσάκια την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, οπότε διέσχισε τα σύνορα με τη Γαλλία. Την επομένη στέλνει ένα απελπισμένο γράμμα στη γυναίκα του από τη Μασσαλία, απ' όπου σηκώνει επίσης 7.000 ευρώ από ΑΤΜ και οι τρείς τους αναχωρούν το ίδιο απόγευμα με το φέριμποτ για το Προπριάνο της Κορσικής. Από εκεί και πέρα τα ίχνη των κοριτσιών χάνονται. Ο ίδιος φεύγει την επομένη για τη Νάπολη της Ιταλίας και την Πέμπτη 3 του μηνός διαπράττει αυτοκτονία. Επάνω του βρέθηκαν μόνο 100 ευρώ, όμως όπως αποδείχθηκε έστειλε κάποια στιγμή 4.400 ευρώ στη γυναίκα του κάνοντας τις αρχές να αποκλείσουν τελικά το ενδεχόμενο να πλήρωσε κάποιον για να φροντίζει τα παιδιά.

    Η μητέρα των δύο κοριτσιών εμφανίστηκε σε ιταλικό τηλεοπτικό δελτίο απευθύνοντας έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση των παιδιών. Τα δυο κορίτσια μιλούν άπταιστα γαλλικά και ιταλικά και την ημέρα που εξαφανίστηκαν φορούσαν η Αλίσια, τζιν ριγε μπλούζα, λευκό μπουφάν και μαύρα μποτάκια και η Λίβια μοβ μπουφάν και ροζ αθλητικά παπούτσια.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, AFP Είδηση: 59402

    [05] Συνεχίζονται οι καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:18

    Υπό κατάληψη τελούν σήμερα, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Βελεστίνου, αλλά και το Γυμνάσιο - Λύκειο Καναλίων, αφού οι μαθητές αντιδρούν με τον τρόπο αυτό, στις προωθούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Β'θμιας Εκπαίδευσης, κ. Γ. Δοδοντσάκης, χαρακτήρισε τις καταλήψεις άκαιρες καθώς -όπως είπε - ακόμη δεν έχει γίνει καμία εισήγηση για το θέμα. Ο κ. Δοδοντσάκης ανέφερε επίσης, ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου που θα έχουν συγκεντρωθεί όλες οι προτάσεις των διευθυντών των σχολείων. Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις με τους δημάρχους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, ενώ θα υπάρξει και νέα συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς την Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας.

    Είδηση: 59404

    [06] Εξετάσεις κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:18

    Μέχρι και την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις κατά τόπους δ/νσεις ή γραφεία δ/θμιας εκπ/σης.

    Είδηση: 59393

    [07] Τα είπαν εισαγγελέας και δήμαρχος

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:08

    Θέματα παραβατικότητας που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Ηρακλείου και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, εξέτασαν στη χθεσινή τους συνάντηση, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, με τον εισαγγελέα Νίκο Μαρκάκη. Συγκεκριμένα συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της αντικοινωνικής στάθμευσης που έχει πάρει διαστάσεις, με την κατάληψη από ορισμένους ασυνείδητους οδηγούς, διαβάσεων ΑΜΕΑ, πεζοδρόμων, πλατειών, στάσεων λεωφορείων και ταξί .

    Συζητήθηκε επίσης η συμπεριφορά κάποιων που εκδηλώνεται έντονα με την κατάληψη ελεύθερου δημόσιου χώρου, αλλά και στην αυθαίρετη επέκταση τραπεζοκαθισμάτων και την επιθετική συμπεριφορά στους ελέγχοντες.Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων με μικτά κλιμάκια της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, με άμεση επιβολή κυρώσεων, ακόμα και με τη σφράγιση καταστημάτων.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 59413

    [08] Διοικητές στην Πυροσβεστική

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:03

    Ο αντιπύραρχος Γιώργος Τριγώνης ανέλαβε καθήκοντα διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, με απόφαση του ανώτατου συμβουλίου κρίσεων. Στις περιφερειακές ενότητες του νησιού αναλαμβάνουν διοικητές οι παρακάτω πύραρχοι. Ηρακλείου Κωνσταντίνος Αραβιάκης, Χανίων Νικόλαος Σκουλούδης, Ρεθύμνου Χρήστος Μπουραντάς, Αγίου Νικολάου Ηλίας Βολυράκης και στην Ιεράπετρα ο Επιπυραγός Μιχάλης Βασιλάκης.

    Τέλος επικεφαλής της 3ης ΕΜΑΚ ανέλαβε ο Πύραρχος, Γιώργος Μαρκουλάκης

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 59412

    [09] Συμβολικός αποκλεισμός για τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:58

    Στο πλαίσιο της χθεσινής 4ωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, μέλη του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο λίγων ωρών του ταμείου είσπραξης των 5 ευρώ του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το πρόσφατο μέτρο του Υπουργείου Υγείας.

    Σε συμβολικό αποκλεισμό του ταμείου του νοσοκομείου της Κορίνθου προχώρησαν χθες μέλη του ΠΑΜΕ ,διαμαρτυρόμενα για το αντίτιμο των 5 ευρώ που καλούνται να πληρώνουν πια οι ασθενείς στα νοσοκομεία.. Το μέλος του ΠΑ.ΜΕ Χάρης Καρακάσης δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να γίνουν συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια και εμπορευματοποιεί την υγεία ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αντισταθούν, να αρνούνται να πληρώνουν τα 5 ευρω που τους ζητούν τα δημόσια νοσοκομεία και να διεκδικούν τας κεκτημένα τους.

    Στο μεταξύ , χθες το πρωί στελέχη του Πανεργατικού Μετώπου προχώρησαν σε ολιγόωρη κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ναυπλίου , με αίτημα τη δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

    Σ.Ζορμπαλάς- Ν. Κασιμάτη Είδηση: 59409

    [10] Υποτροφίες στο πολυτεχνείο

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:53

    H τελετή απονομής των υποτροφιών «Εμμανουήλ Μιχαηλάκη», σε αριστούχους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά. Όπως ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο, δικαιούχοι των υποτροφιών είναι οι:

    Η νεοεισαχθείσα φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Άννα Μπάτσα, οι προπτυχιακοί φοιτητές, Γεωργία Καλογεράκη, Νίκος Βάλβας, Μαρία Μάγδαλη, Βαγγέλης Γάτσιος και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, Φραντζέσκα Πελλέρα και Μαρία Βλάχου.

    Συνάντηση: Κώστας βασιλάκης Είδηση: 59410

    [11] Ιστορικό ελαιόδεντρο στο ΜΦΙΚ

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:51

    Στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μεταφέρθηκε τμήμα ιστορικής ελιάς του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης. Παράλληλα το Μουσείο σε συνεργασία με το ΤΕΙ και τους συλλόγους, προγραμματίζουν να δημιουργήσουν ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες του χώρου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των επισκεπτών του Μουσείου είναι μαθητές που θα ενημερώνονται και για την αξία των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης, αλλά και για την ανάγκη να διατηρηθούν ζωντανά στους τόπους τους.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 59408

    [12] Αντιδρούν οι δικηγόροι των Χανίων στην ίδρυση εφετείου Αν. Κρήτης

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:47

    Αντιδρούν οι δικηγόροι των Χανίων στην ίδρυση εφετείου Αν. Κρήτης

    Την αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου Χανίων προκάλεσε η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το περιεχόμενο του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλέπεται η ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

    Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Δημήτρης Ποντικάκης το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μελών του που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, την επ' αόριστον αποχή των δικηγόρων του νομού από τα καθήκοντα τους.Παράλληλα σύσσωμο το ΔΣ θα υποβάλει την παραίτηση του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ εν όψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στις 27 Φεβρουαρίου, αποσύρονται, όπως ανακοινώθηκε, όλες οι υποψηφιότητες.Οι δικηγόροι ζητούν και τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων των Χανίων. Η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου τιμής που προέβλεπε την παραίτηση όλων των αιρετών, στην περίπτωση ίδρυσης εφετείου στο Ηράκλειο, αλλά και η επαναβεβαίωση του από τους πρόσφατα εκλεγέντες είναι ένα ακόμα από τα θέματα που θέτουν οι δικηγόροι των Χανίων. Ζητούν επίσης από όλους τους αιρετούς του νομού να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του εφετείου. Όπως ακόμα έγινε γνωστό θα ζητηθεί και από τον Εμπορικό Σύλλογο να αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των δικηγόρων.

    Μαρίνα Μανδακάκη

    Είδηση: 59407

    [13] Πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:47

    Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11.30 το πρωί, οι φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, λόγω παντελούς έλλειψης ανταπόκρισης και επίσημης θέσης στα αιτήματά τους.

    Οι φοιτητές θα κατευθυνθούν καταρχήν στο Δημαρχείο Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης Είδηση: 59405

    [14] Σύλληψη δύο διαρρηκτών

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:45

    Δυο Γεωργιανοί, ηλικίας 29 και 38 ετών που τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει κλοπές σπιτιών και καταστημάτων, στην ευρύτερη περιοχή Κισάμου Χανίων, συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους χώρους διαμονής τους από αστυνομικούς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων και κλαπέντων αντικειμένων.

    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τον Ιανουάριο είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 59406

    [15] Χανιά: Συλλήψεις για κλοπές

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:44

    Δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 29 και 38 ετών που τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει κλοπές σπιτιών και καταστημάτων, στην ευρύτερη περιοχή Κισσάμου Χανίων, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους χώρους διαμονής τους από αστυνομικούς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων και κλαπέντων αντικειμένων. Από την αστυνομική έρευνα που ολοκληρώθηκε προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Ιανουαρίου είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο Γεωργιανών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, υποβλήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

    Μαρίνα Μανδακάκη Είδηση: 59403

    [16] Οχι σε συγχωνεύσεις σχολείων

    Παρασκευη, 11 02 2011 10:41

    Την αντίθεσή τους με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων εξέφρασαν -για μια ακόμα φορά- χθες δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

    Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στη συζήτηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς έδειξε να συμμερίζεται την αγωνία τους, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι λάθος η εκπαίδευση να ενταχθεί στη λογική των περικοπών». Μέλη της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και παρέδωσαν υπόμνημα στον αντιπεριφερειάρχη για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

    Μαρίνα Μανδακάκη Είδηση: 59400

    [17] Μετατέθηκε ο διαγωνισμός για τη γεωθερμία

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:23

    Μετατέθηκε για την Τετάρτη 16 Μαρτίου η ημερομηνία διενέργειας του δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Κεντρικής και Νότιας Χίου, όπως ενημέρωσε τον Δήμο Χίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59427

    [18] Απεργούν και σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:20

    Οι γιατροί του ΙΚΑ Βόλου αναζητούν ήδη εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης στο νόμο, πλέον, για το ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας. Σημειώνεται ότι απεργούν και σήμερα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Την ίδια ώρα τα προβλήματα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων παραμένουν, καθώς χιλιάδες ραντεβού έχουν ακυρωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένεται μαγάλος συνωστισμός από την προσεχή εβδομάδα στα πολυιατρεία του Ιδρύματος.

    Εν τω μεταξύ, καλύπτεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η κενή θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε αρμοδίως η Δημοτική Αρχή του νησιού, ενώ αναμένονται ένας παθολόγος και δύο αγροτικοί γιατροί. Είδηση: 59423

    [19] Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:32

    Οι παραστάσεις με την καινούρια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ στο έργο των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, «Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός», για λόγους οργάνωσης στο εξής θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 9 το βράδυ στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία: Κλεώνης Φλέσσα, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη και οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου, Χρήστος Νικηταΐδης και ο Αλέκος Κολλιόπουλος.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 59434

    [20] Δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου και βουλευτών

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:28

    «Η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, μαζί με άλλα τρία σε επίπεδο χώρας, εξυπηρετεί, αφενός την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης και αφετέρου την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας ότι η λογική της αποκέντρωσης που διαπνέει την πολιτική της Κυβέρνησης δεν είναι αποσπασματική και αφορά όλους τους τομείς και όλους του Νομούς.

    Θετικά εκφράστηκαν με δηλώσεις για την εξέλιξη αυτή βουλευτές και φορείς των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, που θα εξυπηρετούνται από το νέο Εφετείο.

    Σύνταξη: Κώστας βασιλάκης Είδηση: 59432

    [21] Τέλος για τον Αρχοντοχωριάτη

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:28

    Την τελευταία παράσταση του "Αρχοντοχωριάτη" για το κοινό θα δώσει την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι στη Νέα Σκηνή (στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής) Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Οι παραστάσεις για τα σχολεία συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 59428

    [22] Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:28

    Με την ιδιότητα του διανοούμενου και συγγραφέα και με αφορμή το νέο του βιβλίο «Έβδομη αίσθηση - Τρόικα μοίρα» των εκδόσεων Καστανιώτη, αναμένεται σήμερα στην Πάτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

    Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη αποτελεί ένα σπονδυλωτό απάνθισμα φιλοσοφικών στοχασμών, σχολιασμού της επικαιρότητας αλλά και εξολογητικών - αυτοβιογραφικών προθέσεων σε ερεθιστικό ή και σατιρικό ύφος.

    Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος και Ρήγα Φεραίου) στις 7 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό, κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Χρυσή Κοσμάτου Είδηση: 59429

    [23] «Τα σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:25

    Συνεχίζονται οι παραστάσεις με την καινούργια παραγωγή του ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος «ΣΥΝ 1- Μιχάλης Τούμπουρος» στο έργο του Λόρκα «Τα σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα». Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη και παρουσιάζεται καθημερινά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Είδηση: 59426

    [24] Πεζόδρομος από Κολοκοτρώνη έως Ερμού

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:24

    Από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να μετατραπεί και υπόλοιπό τμήμα της Ρήγα Φερραίου από Κολοκοτρώνη έως Ερμού σε πεζόδρομο. Αυτό εξαγγέλθηκε από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας, που πρόκειται να τοποθετήσει απαγορευτικά κιγκλιδώματα στο ύψος της Κολοκοτρώνη, ώστε να μη διέρχονται τα δίκυκλα αυτοκίνητα.

    Υπενθυμίζεται ότι με την πεζοδρόμηση του β΄τμήματος της Ρ. Φερραίου ολοκληρώνεται ένα δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, που περιλαμβάνει τις οδούς : Ρ. Φερραίου, Παντανάσσης, Γεροκωστοπούλου, Αγ. Νικολάου και Ηφαίστου.

    Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου Είδηση: 59425

    [25] Μπερδεύουν το δήμο Ορεστίδος Καστοριάς με το δήμο Ορεστιάδας Έβρου

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:23

    Τη μετονομασία του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστίδος Καστοριάς σε δήμο Άργους Ορεστικού αποφάσισε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβουλίου, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την αλληλογραφία.

    Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου γίνεται λάθος καθώς η αλληλογραφία πηγαίνει πρώτα στο Δήμο Ορεστιάδας Έβρου και μετά από περίπου ένα μήνα φθάνει στον δήμο Ορεστίδος Καστοριάς.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα Είδηση: 59424

    [26] Παρουσίαση βιβλίου του Ηλ. Τσιμπλή

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:23

    Tο βιβλίο του Ηλία Τσιμπλή «Άναρχος Λόγος» θα παρουσιαστεί αύριο στις 07:00 το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».Θα μιλήσουν οι λογοτέχνες Χρήστος Πλακονούρης, Δημήτρης Ρεντίφης, και Σωτήρης Γυφτάκης, ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Μπρεδήμας και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 59422

    [27] Ο Ορειβατικός στον Πάρνωνα για διήμερο

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:22

    Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας πραγματοποιεί αύριο και την Κυριακή διήμερη εξόρμηση στον Πάρνωνα, Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου στο Ανατολικό κέντρο της Καλαμάτας, αύριο στις 02:00 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα γίνει μετάβαση στην Βαμβακού Λακωνίας και μετά από τρίωρη πεζοπορία θα φθάσουν στο καταφύγιο. Την Κυριακή θα ανέβουν στην κορυφή του Πάρνωνα. Η καλή φυσική κατάσταση και ο χειμερινός εξοπλισμός είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην εξόρμηση στον Πάρνωνα. Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο 6944574797,

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 59421

    [28] Χειρόφρενο στα ΜΜΜ και πορεία προς το Υπ. Μεταφορών

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:35

    Ακινητοποιημένα είναι αυτήν την ώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του λεκανοπεδίου λόγω της νέας στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι. Τα τρόλεϊ και το τραμ δεν κινούνται έως τις 15:00, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μέχρι τις 15:30. Κανονικά λειτουργούν ο Ηλεκτρικός και το Μετρό, που έκαναν το πρωί στάση από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00. Αυτήν την ώρα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στην Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία με προορισμό το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

    Εξάλλου, δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο θα ισχύσει για τις μετακινήσεις με όλες τις αστικές συγκοινωνίες για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά, μαθητές, σπουδαστές και άτομα άνω των 65 ετών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

    Την ίδια ώρα, με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η μη ακύρωση εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετατρέπεται σε πλημμέλημα, με ποινή φυλάκισης μέχρι 3 μήνες.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετική είδηση: Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για αντιμετώπιση της μη καταβολής διοδίων -εισιτηρίων Είδηση: 59448

    [29] Τη Χίο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:42

    Σειρά συναντήσεων εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη αλλά και εκπροσώπους φορέων είχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλή κατά την επίσκεψη του στη Χίο.

    Σε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία που σηματοδοτεί για τα νησιά μας το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου η υλοποίηση πρόκειται να αρχίσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59444

    [30] Οδ. Βουδούρης: Ναι στο σ.ν. για την υγεία

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:42

    Υπέρ του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας»,τάχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης κατά τη συζήτησή του στη Βουλή, σημειώνοντας: «Είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, μία κίνηση η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προφανώς είναι μέτρα τα οποία θα ευνοήσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα επικροτώ υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο».

    Επίσης στην ομιλία του ο κ. Βουδούρης σημείωσε ότι πρέπει «να υπάρχει, η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου και δεκατρία περιφερειακά συστήματα υγείας στη βάση των καλλικρατικών περιφερειών, που να έχουν υπό την εποπτεία τους, την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια κι επίσης τον ιδιωτικό τομέα». Κλείνοντας ο κ. Βουδούρης, αναφέρθηκε και στο θέμα των συμβεβλημένων γιατρών επικροτώντας τη ρύθμιση για τη δυνατότητα συνταγογράφησης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και σε γιατρούς συμβεβλημένους με άλλα ταμεία. Υπέβαλε όμως το ερώτημα «γιατί δεν κάνουμε και το επόμενο βήμα και αντί να διευρύνουμε τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σ' αυτό το κλειστό επάγγελμα του συμβεβλημένου γιατρού σε όλους τους γιατρούς; Όλοι οι γιατροί υπό προϋποθέσεις να μπορούν να συνταγογραφούν για όλα τα ταμεία, εφόσον σέβονται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ιατρικό φάκελο και τις αμοιβές;».

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 59443

    [31] Συγχαρητήριο από το Επιμελητήριο

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:38

    Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με αφορμή τη βράβευση δύο καλαματιανών Chef, του Κωνσταντίνου Βασιλειάδη και του Πέτρου Βρυώνη, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής, που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση HORECA 2011 στο Expo Athens, εξέδωσε ανακοίνωση συγχαίροντάς τους.

    Σε αυτή αναφέρει ότι «η σημαντική αυτή διάκριση στους δύο Μεσσήνιους Chef που κέρδισαν με τις γαστρονομικές δημιουργίες τους το Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο του Διαγωνισμού, δεν τιμά μόνο τους ίδιους αλλά και τη Μεσσηνία της οποίας η γαστρονομική παράδοση προβλήθηκε μέσα από μία παλέτα Μεσσηνιακών Γεύσεων». Με την ίδια ανακοίνωση, «το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο ως γνωστόν προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή των προϊόντων και της γαστρονομίας της Μεσσηνίας, συγχαίρει τους δύο Αρχιμάγειρες γι' αυτή τη σημαντική διάκριση αλλά και για τη γενικότερη συμβολή τους στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας παράδοσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 59440

    [32] Συλλήψεις για πυροβολισμούς

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:38

    Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους μία κοπέλα, συνελήφθησαν χθες βράδυ μετά από καταδίωξη δυνάμεων της αστυνομίας, γιατί έριχναν άσκοπους πυροβολισμούς στην εθνική οδό στο ύψος του αστυνομικού μεγάρου. Συγκεκριμένα μετά τις εφτά χθες βράδυ οδηγοί ειδοποίησαν την αστυνομία για το περιστατικό και αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία. Περιπολικά και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν το αυτοκίνητο με τους τέσσερις επιβαίνοντες και κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν στην οδό Χρυσοστόμου και να τους συλλάβουν, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου γκλοκ.

    Στο αστυνομικό μέγαρο όπου οδηγήθηκαν οι τρεις άνδρες υποστήριξαν ότι έριξαν τους άσκοπους πυροβολισμούς, προκειμένου να εντυπωσιάσουν την κοπέλα η οποία είναι από την Αθήνα.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 59441

    [33] Σεμινάρια για τη μουσική

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:34

    Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνει έναν κύκλο 7 σεμιναριακών παρουσιάσεων γύρω από τη Μουσική, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, με επιμέλεια του συνθέτη και καθηγητή του, Στάθη Γυφτάκη.

    Το σεμινάριο «Ιστορίες Μουσικής», μέσα από video, ηχογραφήσεις, ζωντανές εκτελέσεις και αναλύσεις έργων θα ξετυλίξει τον μίτο της πορείας της Ευρωπαϊκής Μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα. Οι συναντήσεις αυτές απευθύνονται σε όσους αγαπούν τη μουσική, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μικρά μυστικά αυτής της παγκόσμιας γλώσσας. Το σεμινάριο, τρίωρης διάρκειας, θα γίνεται Κυριακή στις 11 το πρωί. Οι δυο πρώτες συναντήσεις θα γίνουν στις 13 Φεβρουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ ανά συνάντηση και για όποιον παρακολουθήσει ολόκληρο το σεμινάριο θα γίνει έκπτωση 20 ευρώ (μια συνάντηση δωρεάν).

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 59435

    [34] Ικανοποίηση των δικηγόρων στο Ηράκλειο.

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:28

    Ικανοποιημένοι είναι οι δικηγόροι του Ηρακλείου από την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο προεδρικό διάταγμα που ιδρύει το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.Στη χθεσινή γενική συνέλευση των δικηγόρων, εκφράστηκε απ' όλους η ικανοποίηση για τη θετική εξέλιξη του χρόνιου αιτήματος των φορέων της περιοχής, αποφασίστηκε όμως να συνεχιστεί η αποχή απ' όλες τις υποθέσεις που εκδικάζονται στα Χανιά μέχρι να υπογραφεί το διάταγμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οι αναζητήσεις του χώρου όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Εφετείου. Χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μαζί με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, Βασίλη Λαμπρινό, και μέλη της διοίκησης επισκέφθηκαν το κτίριο του δήμου στην πλατεία Δασκαλογιάννη, για το οποίο ο δήμος έχει δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει χώρους για τις υπηρεσίες του Εφετείου.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 59433


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 February 2011 - 10:23:34 UTC