Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ σήμερα
  • [02] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
  • [03] Αίγυπτος: Διεθνείς πιέσεις και εσωτερική πόλωση
  • [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο BBC για την Αίγυπτο
  • [05] Νέο θεσμικό πλαίσιο για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
  • [06] X. Καστανίδης: Ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
  • [07] Δ. Ρέππας: «Στην Αθήνα έχουμε το χαμηλότερο κόμιστρο»
  • [08] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιοί και γιατροί
  • [09] Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας
  • [10] Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και φαρμακοποιοί
  • [11] Αμετακίνητοι οι γιατροί
  • [12] Σε πλήρη λειτουργία οι συγκοινωνίες - Νέες στάσεις την Παρασκευή
  • [13] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ψαρά στην Αργολίδα
  • [14] Θετική εξέλιξη για το φυσικό αέριο

    [01] Νέες στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ σήμερα

    Παρασκευη, 04 02 2011 09:51

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 15.30, ενώ τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το τραμ. Στις 12 οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή. Οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων έχουν λάβει ρητές εντολές από το Υπουργείο Υποδομών να ζητούν τη συνδρομή των δικαστικών αρχών όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που έχουν κριθεί παράνομες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 58969

    [02] Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

    Παρασκευη, 04 02 2011 08:55

    Θέματα οικονομίας, ενέργειας και καινοτομίας αλλά και οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το πρωί. Στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθεί η συνολική λύση για την κρίση στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά την εαρινή Σύνοδο.

    Κοινή γαλλογερμανική πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση

    Σήμερα, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και το περίφημο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που επιθυμεί να επιβάλει η Ανγκελα Μέρκελ σε όλη την ευρωζώνη.

    Παράλληλα, σενάριο για άμεση ανακούφιση της Ελλάδας από τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους της από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έφερε στη δημοσιότητα το Reuters.

    Γερμανία και Γαλλία θα παρουσιάσουν κοινή πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση, ενώ την Πέμπτη, η Αγκελα Μέρκελ δέχτηκε τα πυρά του τέως Καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος την κατηγόρησε ότι καθυστέρησε να αντιδράσει στην κρίση στην Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, την πρόθεση του ΔΝΤ να προχωρήσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα στα 10 χρόνια επιβεβαίωσε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Κάρολαϊν Ατκινσον, σημειώνοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων που ξεπερνούν τα 10 έτη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου, η συζήτηση για τα θέματα της οικονομίας είναι προγραμματισμένη για το γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων ηγετών, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Πριν την έναρξη της συνόδου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει, μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Καθοριστική σύνοδος της Ε.Ε για την κρίση στην ευρωζώνη Είδηση: 58962

    [03] Αίγυπτος: Διεθνείς πιέσεις και εσωτερική πόλωση

    Πεμπτη, 03 02 2011 21:41

    Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές δεν αποδέχονται τις κατευθύνσεις που έχει ανακοινώσει ο Χόσνι Μουμπάρακ για αποχώρησή του το Σεπτέμβριο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι διεθνείς πιέσεις, ώστε να αναθεωρήσει τη στάση του και να εκτονωθεί η κατάσταση. Οι εξελίξεις αυτές έχουν μεταφερθεί τόσο στο στρατόπεδο των αντιπολιτευόμενων πολιτών, όσο και σε αυτό των υποστηρικτών του κ. Μουμπάρακ, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις μεταξύ τους να έχουν οδηγήσει τη χώρα σε επί της ουσίας, εμφύλια σύρραξη, παρά τα διαστήματα ηρεμίας που υπάρχουν μεταξύ των συγκρούσεων, όπως αυτές που σημειώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, με αποτέλεσμα 13 νεκρούς και 1.200 τραυματίες.

    Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των εργαζομένων σε ΜΜΕ που χτυπήθηκαν από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, βρίσκονται και δύο Έλληνες, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Μουτάφης.

    Από την πλευρά τους οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, με δήλωση του εκπροσώπου τους Μοχάμεντ Μούρσι, τόνισαν ότι: «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε διάλογο με το καθεστώς. Ο λαός ανέτρεψε το καθεστώς και δεν βλέπουμε κανένα λόγο, να κάνουμε διάλογο με ένα παράνομο καθεστώς».

    Ντόμινο στον αραβικό κόσμο

    Διαδηλώσεις υπέρ της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν στην Υεμένη, στο Λίβανο και στην Ιορδανία. Κινητοποίηση στις 20 Φεβρουαρίου με αίτημα πολιτικές μεταρρυθμίσεις, προετοιμάζεται στο Μαρόκο. Στην Αλγερία ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα προανήγγειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα, την άρση του στρατιωτικού νόμου που τέθηκε σε ισχύ, μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις και συγκρούσεις.

    Επιμένει το καθεστώς Μουμπάρακ

    Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο, αλλά και πως ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν πρόκειται να παραιτηθεί γιατί «η αποχώρησή του θα ήταν ένα βήμα προς το χάος. Όλοι σεβόμαστε τον ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ και όσα έχει κάνει για τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Θα ήταν αφύσικο να παραιτηθεί πρόωρα».

    Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι ούτε ο κ. Μουμπάρακ, ούτε ο γιος του προέδρου, Γκαμάλ, θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες προεδρικές εκλογές, καθώς και ότι μετά τις εκλογές αυτές θα αναθεωρηθεί το σύνταγμα της χώρας, όμως τα άρθρα που αφορούν την προεδρική θητεία θα αλλάξουν πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο κ. Σουλεϊμάν, αναφέρθηκε και στις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση, λέγοντας: «Οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί όσον αφορά τις υποψηφιότητες για την προεδρία είναι απαραίτητες προκειμένου όλοι να αισθάνονται καθησυχασμένοι όσον αφορά το μελλοντικό ηγέτη της χώρας».

    Μιλώντας για τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις, έκανε λόγω για συνωμοσία, υποκινητές, ανάμιξη ξένων κυβερνήσεων, η οποία δεν είναι αποδεκτή και κάλεσε τους διαδηλωτές να σταματήσουν. Τέλος, μιλώντας για τις οικονομικές συνέπειες της αναταραχής, είπε ότι: «η χώρα έχασε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο στον τομέα του τουρισμού και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν».

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε: «Κουράστηκα. Μετά από 62 έτη, που υπηρετώ την Αίγυπτο, γνώρισα αρκετά πολλά πράγματα. Θέλω να αποχωρήσω. Όμως, εάν παραιτηθώ σήμερα, θα έχουμε χάος. Με ταράζει αυτή η βία στις διαδηλώσεις, δεν ευθύνεται όμως η κυβέρνησή μου γι αυτήν». Μιλώντας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε: «είναι ένας καλός άνθρωπος, αλλά δεν έχει την γνώση, τί είναι ο αιγυπτιακός πολιτισμός, δεδομένου ότι αγνοεί, τί θα συνέβαινε, αν ο Μουμπάρακ παραιτείτο αιφνιδίως από την προεδρία».

    Διεθνείς πιέσεις

    Κάλεσμα στον κ. Μουμπάρακ να αποχωρήσει απεύθυναν ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου.

    Όπως δήλωσε η κ. Μέρκελ: «Την ευθύνη για να μπορούν να διαδηλώνουν ειρηνικά οι άνθρωποι στην Αίγυπτο φέρουν ο πρόεδρος και η κυβέρνηση. Οι επιθέσεις στους διαδηλωτές πρέπει να σταματήσουν τώρα και την ευθύνη γι 'αυτό φέρει και η αιγυπτιακή κυβέρνηση. Οι υπεύθυνοι των επιθέσεων που σημειώθηκαν χθες και σήμερα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Αίγυπτος έχει ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό ο πολιτικός διάλογος, πρέπει να ακουστούν αυτοί που θέλουν δημοκρατική μεταρρύθμιση. Μίλησα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και του ζήτησα να αρχίσει αυτόν τον διάλογο. Εκατομμύρια Αιγύπτιοι ζητούν αλλαγή και δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Πρέπει να υπάρξει μια νέα αρχή στην Αίγυπτο, πρέπει να υπάρξει αλλαγή».

    «Το μήνυμα που στέλνει η πλειοψηφία των αιγύπτιων πολιτών δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Θέλουμε η δημοκρατία να επιτευχθεί εν ειρήνη και μέσω συναίνεσης και αυτό είναι το καθήκον της αιγυπτιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Θαπατέρο.

    Το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Μουμπάρακ και «εξέφρασε την ελπίδα ότι η δύσκολη περίοδος που περνάει σήμερα η φιλική μας χώρα η Αίγυπτος θα ξεπεραστεί γρήγορα μέσω της ειρηνικής επίλυσης των υφισταμένων προβλημάτων εντός ενός πλαισίου νομιμότητας».

    Υπέρ της πολιτικής λύσης και κατά της χρήσης βίας κατά των διαδηλωτών, τάχθηκε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Αστον. «Ο κόσμος θα παρακολουθεί στενά πώς θα αντιδράσουν οι αιγυπτιακές αρχές», δήλωσε, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, αναφερόμενος στη χρήση βίας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό, Ρόιτερς Είδηση: 58949

    [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στο BBC για την Αίγυπτο

    Πεμπτη, 03 02 2011 21:02

    Συνέντευξη στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο BBC-4, στην εκπομπή «Τhe world at one» και τη δημοσιογράφο Martha Kearny, παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός: «Η Αίγυπτος είναι μία χώρα που παίζει ηγετικό ρόλο αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει ακόμα πιο ισχυρό ηγετικό ρόλο. Η Αίγυπτος μετατρέπεται σε μία ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία ριζική αλλαγή για τον αραβικό κόσμο και αυτό θα μπορούσε να είναι το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καθόλου εγγυημένο και γι' αυτό όλες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκομαι σε επικοινωνία με όλους τους ηγέτες στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Mubarak. Επειδή πιστεύω ότι, αυτό που είναι απαραίτητο, είναι να υπάρξει μία μετάβαση προς τη δημοκρατία και αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς βία. Πρέπει να σταματήσει η βία που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες και πρέπει να γίνει με τρόπο που να φέρει την πλήρη δημοκρατία και ελευθερία που, ειδικότερα, η νεολαία της Αιγύπτου ζητά».

    Ακολούθως η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν όταν μίλησε με τον Πρόεδρο Mubarak του τα είπε όλα αυτά και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Φυσικά. Είπα ότι τώρα η διεθνής κοινότητα, αλλά σίγουρα και όλοι στην Αίγυπτο επιθυμούν να δουν συγκεκριμένες δράσεις για τη μετάβαση προς την δημοκρατία και αυτό είναι κάτι που στηρίζουμε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι αξιοπιστία, είναι να υπάρξει συγκεκριμένη δράση».

    Η επόμενη ερώτηση ήταν αν νομίζει ότι αυτή η συγκεκριμένη δράση θα μπορούσε να σημαίνει την απομάκρυνση του ίδιου του Προέδρου Mubarak πριν τον Σεπτέμβριο, πριν τις προεδρικές εκλογές;

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Αυτή είναι μία κρίσιμη ερώτηση και συμβολικά και προσωπικά για τον πρόεδρο Mubarak. Τελικά, όμως, πιστεύω ότι αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να επικεντρωθούμε στην ίδια τη μετάβαση. Το γεγονός είναι ότι η μετάβαση αυτή είναι μία πραγματική μετάβαση στην δημοκρατία και πιστεύω ότι, αυτό που είναι απαραίτητο τώρα είναι να δούμε ότι το υπάρχον καθεστώς κάνει τις αναγκαίες κινήσεις και αλλαγές για τους συμμετέχοντες και τους εκπροσώπους της αιγυπτιακής κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για μία αξιόπιστη μετάβαση. Τελικά, το εάν ο πρόεδρος Mubarak παραμείνει ή όχι, αργά ή γρήγορα, θα έχει ιστορικά δευτερεύουσα σημασία εάν δεν υπάρχουν αλλαγές. Αυτό που θέλω να πω είναι λοιπόν, ας επικεντρωθούμε στις αλλαγές και ας τις επιφέρουμε με τους καλύτερους δυνατούς δημοκρατικούς και χωρίς βία, τρόπους».

    Τέλος ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν όταν μίλησε με τον πρόεδρο Mubarak είδε ότι πραγματικά καταλαβαίνει την ανάγκη για αλλαγή που τόσοι άνθρωποι απαιτούν από εκείνον και ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως: «Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους του. Αυτή ήταν μία συζήτηση μεταξύ μας και ναι, πράγματι μου είπε ότι καταλαβαίνει ότι η νεολαία της Αιγύπτου θέλει αλλαγή και το σέβεται αυτό».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 58948

    [05] Νέο θεσμικό πλαίσιο για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

    Πεμπτη, 03 02 2011 20:19

    Στην επιλογή των εταιριών που θα αναλάβουν τις σεισμικές και γεωλογικές έρευνες στη Δυτική Ελλάδα με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων, θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στους επόμενους 18 έως 24 μήνες, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

    Στα πλαίσια αυτά γίνεται η απαιτούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία για το θεσμικό πλαίσιο το οποίο απαιτείται και θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη της άνοιξης.

    Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης: «ο φορέας θα προτείνει τη διεξαγωγή ενός πρώτου γύρου παραχωρήσεων. Εκτιμώ ότι ο πρώτος γύρος θα αφορά 4 έως 5 μπλοκ και ο φορέας έχει λάβει κατεύθυνση να αρχίσει να δουλεύει με την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπου έχουμε ώριμα επιστημονικά δεδομένα. Ο φορέας θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες και στη συνέχεια θα παρακολουθεί για λογαριασμό του Δημοσίου την πιστή εφαρμογή των όρων των αναθέσεων, με απόλυτη προσήλωση στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια πιθανότητα περιβαλλοντικού κινδύνου. Στη βάση των ανεπεξέργαστων και αποσπασματικών στοιχείων που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μέρος των αναγκών της σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τους δικούς της πόρους. Σε διάστημα ορισμένων ετών, αυτό μπορεί να αγγίξει το ένα πέμπτο έως το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης».

    Συνεχίζοντας ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η χώρα δίνει κάθε χρόνο το 4 έως 5% του ΑΕΠ, γύρω στα 10 έως 12 δισ. ευρώ το χρόνο για εισαγωγές πετρελαίου, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί εγχώρια παραγωγή. Οι απαντήσεις που πήρα από τους ειδικούς στο ερώτημα γιατί δεν υπήρξαν στο παρελθόν θετικά αποτελέσματα παρά τις αρχικές θετικές ενδείξεις, είναι ότι υπήρξαν λάθος στόχοι. Τέτοια προβλήματα θα τα ξεπεράσουμε».

    Τέλος αναφερόμενος στο θέμα, αν ζητήματα υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι έρευνες, σχολίασε: «Η ΑΟΖ είναι ένα ζήτημα που διαχειρίζεται με μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα το Υπουργείο Εξωτερικών. Όταν θα λυθεί το ζήτημα αυτό, με την ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών, θα το δούμε. Εμείς δεν θα περιμένουμε να λυθούν αυτά τα θέματα και ούτε προτιθέμεθα να εμπλακούμε σε αυτά. Δεν έχουμε και κανένα λόγο για αυτό», υπογράμμισε ο Γ. Μανιάτης. Κατέληξε δε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα, ακριβώς επειδή είναι μία ανεξερεύνητη περιοχή, έχει δυνατότητες να κάνει και έναν και δύο κύκλους παραχωρήσεων, χωρίς να εμπλακεί καθόλου σε ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική της χώρας».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 58947

    [06] X. Καστανίδης: Ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

    Πεμπτη, 03 02 2011 19:56

    Συγκεκριμένη πρόταση για την ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα παρουσιάσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη. Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης: «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταλήξει για το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά στον οικονομικό εισαγγελέα και ίσως σήμερα θα διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών διατυπωμένες τις διατάξεις της ποινικής αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Η αγωνία του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή στο μέγιστο βαθμό. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με τρόπο που πρέπει να συνάδει με τη νομολογία και τις δογματικές αρχές της νομικής επιστήμης».

    Αναφερόμενος στο θέμα των αστικών αξιώσεων του δημοσίου εναντίον όσων το έχουν ζημιώσει, απάντησε ότι: «Ο πρωθυπουργός ανέθεσε να κινηθούν οι ενέργειες για αξιώσεις έναντι της Siemens. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσδιορίσει τη νομική βάση που θα στηρίξει τις αγωγές αποζημίωσης και επιβολής προστίμου. Δεν θα υπάρξουν αποσπασματικές κινήσεις, αλλά όλες οι πρωτοβουλίες των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου θα γίνουν ταυτόχρονα».

    Για το θέμα του παγιδευμένου δέματος που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την παρατηρητικότητά τους, όπως και τους πυροτεχνουργούς, αλλά και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Επίσης ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι στη δίκη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", η δίκη θα συνεχιστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία και δήλωσε αναφερόμενος στις ενστάσεις των κατηγορουμένων που δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, ότι «δεν πρόκειται κανένας μας να καμφθεί από τέτοιου είδους ενέργειες».

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή εργαζομένων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτή στο μετρό, που με δικαστική απόφαση έχουν κριθεί παράνομες, ο κ. Καστανίδης σχολίασε: «Δεν είναι πρόβλημα νόμων η τήρηση νόμων γι' αυτές τις συμπεριφορές. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αλλά θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία της αυστηρής εφαρμογής του νόμου με την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Σε αυτές στις συνθήκες θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Ο καλύτερος εφαρμοστής του νόμου δεν είναι ο άτεγκτος εφαρμοστής, αλλά αυτός που λαμβάνει υπόψη του τα κοινωνικά δεδομένα και την κοινωνική πραγματικότητα».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 58946

    [07] Δ. Ρέππας: «Στην Αθήνα έχουμε το χαμηλότερο κόμιστρο»

    Πεμπτη, 03 02 2011 18:53

    Aναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με πολίτες που δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες και κινήσεις που προπαγανδίζουν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι είναι αντικοινωνική η αντίληψη

    «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».

    Παράλληλα, συμπλήρωσε ο κ. Ρέππας η απώλεια εσόδων οδηγεί σε μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω του προϋπολογισμού, δηλαδή με επιβάρυνση όλων των φορολογούμενων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο ή την Ήπειρο. Προανήγγειλε μάλιστα τη θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καλύτερη οργάνωση των επιθεωρητών και των ελεγκτών, με στόχο να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, που είναι της τάξης του 40%.

    Ο κ. Ρέππας αναφερόμενος στις τιμές των εισιτηρίων δήλωσε ότι πριν από λίγα χρόνια έγινε αύξηση από 0,45 σε 1 ευρώ, περίπου 120% ενώ σήμερα οι αυξήσεις είναι 33% με 40%. Συγκρίνοντας το ύψος του κομίστρου, συνέχισε ο κ. Ρέππας, με αντίστοιχα σε άλλες πόλεις της χώρας και στις πρωτεύουσες των νομών, στην Αθήνα είναι το φθηνότερο, αφού στην επαρχία είναι στο 1,50 ευρώ.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε εμείς αναλογεί στο χρέος μας και θα το κάνουμε. Θα προχωρήσει αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Τα εισιτήρια στην Αθήνα επιδοτούνται. Μίλησαν συνάδελφοι προερχόμενοι από την ελληνική περιφέρεια και ανέφεραν ότι, πράγματι, εκεί το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες κινείται κατά μέσο όρο στο επίπεδο του 1,50 ευρώ. Στην Κατερίνη είναι 1,10 β¬ στη μικρή ζώνη και 1,50 β¬ κατά μέσο όρο. Στη Λευκάδα είναι 1,60 β¬, για να διανύσει κανείς μια απόσταση λίγων χιλιομέτρων. Στην Αθήνα έχουμε το χαμηλότερο κόμιστρο, επειδή είναι το κόμιστρο που επιδοτείται περισσότερο, ενώ τα κόμιστρα σε άλλες περιοχές δεν επιδοτούνται, με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη, όπου η σχέση των συγκοινωνιών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών που έχουν εμπλακεί είναι διαφορετική. Όμως, εκεί το κράτος, πέραν αυτής της επιδότησης, δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή, ενώ στην Αθήνα αναλαμβάνει να καλύπτει και τις δανειακές υποχρεώσεις των φορέων και τα βάρη από τις επενδύσεις ή τις αποσβέσεις».

    Σύστημα με το οποίο το επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ, από την στάση που θα τα περιμένει, θα εγκατασταθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ΟΑΣΑ, με παράλληλη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Ήδη μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011, γίνεται η δημόσια διαβούλευση.

    Πηγές: NET, AΠΕ

    Είδηση: 58945

    [08] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιοί και γιατροί

    Παρασκευη, 04 02 2011 10:50

    β'Λουκέτο'' στα φαρμακεία τους βάζουν σήμερα και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το β'άνοιγμα'' του επαγγέλματός τους. Στο μεταξύ σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε να κηρύξει από την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου τριήμερη πανελλαδική απεργία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με «προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ».

    Είδηση: 58982

    [09] Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας

    Παρασκευη, 04 02 2011 10:28

    Στην Πάτρα θα διεξαχθεί σήμερα ώρα 4 μ.μ. η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας και μεταξύ των 11 θεμάτων της Η.Δ. είναι: Ο ορισμός μελών του Περιφ. Συμβουλίου ως εκπροσώπων στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακών Ενοτήτων, για θέματα ανέλκυσης - απομάκρυνσης - εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κατακόλου κ.ά.

    Είδηση: 58979

    [10] Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και φαρμακοποιοί

    Παρασκευη, 04 02 2011 09:30

    Οι γιατροί του ΙΚΑ σε Γιάννενα και Ήπειρο συνεχίζουν την απεργία τους και σήμερα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ραντεβού να ακυρώνονται. Αίτημά τους είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας,

    διαφωνώντας σε βασικά σημεία των αλλαγών που επιφέρει. Στο μεταξύ, σήμερα και τη Δευτέρα απεργούν και πάλι οι φαρμακοποιοί της περιοχής. Στα Γιάννενα η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε τις ημέρες της απεργίας να λειτουργούν δύο φαρμακεία ανά τρεις ώρες προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και οι ασθενείς.

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης Είδηση: 58965

    [11] Αμετακίνητοι οι γιατροί

    Πεμπτη, 03 02 2011 15:20

    Σε αδιέξοδο είναι κατάσταση στο χώρο της Υγείας, με τους γιατρούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και το υπουργείο Υγείας να διαμηνύει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και θα πραγματοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, έως και την επόμενη Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο). Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ. Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την κατάληψη αίθουσας στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται από γιατρούς άλλων ταμείων ή και από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

    Και σε γιατρούς εκτός ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι του οργανισμού

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο διαμηνύει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνουν κανονικά.

    Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, πρόθεσή τους είναι να προχωρήσουν σε πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, οι οποίες θα ανανεώνονται.

    Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

    Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με "προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ".

    Όσοι έλαβαν το λόγο χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα για την κίνηση Λοβέρδου να επιστρατεύσει ιδιώτες γιατρούς και τόνισαν ότι όσοι από τους γιατρούς μετέχουν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό θα έχουν κυρώσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο.

    Δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην κατάληψη του υπουργείου, ενώ όλες οι ομοσπονδίες των γιατρών θα συμμετέχουν στις απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλλόγου Αθηνών, Σωτήρης Ρηγάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως "η κυβέρνηση νόμισε ότι δεν μας βρει απέναντί της, αλλά εμείς θα είμαστε εσαεί απέναντί της. Αγώνας διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου".

    Από την πλευρά του, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από συμβεβλημένους γιατρούς του Δημοσίου και του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας.

    Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, να απευθύνονται, μέσω των γραφείων του ΙΚΑ, στους 12.500 γιατρούς του Ταμείου των Δημοσίων (ΟΠΑΔ) και στους 4.500 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

    Η νέα ρύθμιση -που περιέχεται στο σχετικό νομοσχέδιο το οποίο έχει καταθέσει ο υπουργός Υγείας για τη δημιουργία ενιαίου οργανισμού παροχών υγείας- αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να μη συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα ηλικιωμένοι ασθενείς στα ιατρεία του οργανισμού.

    Οι αλλαγές που σηματοδοτούνται στο νέο νομοσχέδιο έχουν εξοργίσει τους γιατρούς καθώς, όπως λένε, δεν προηγήθηκε διάλογος με το υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η πρώτη υγειονομική περιφέρεια της Αθήνας, στα νοσοκομεία του κέντρου η συμμετοχή των γιατρών είναι μόλις 0,2%.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Σκληραίνουν τη στάση τους οι γιατροί

    Είδηση: 58931

    [12] Σε πλήρη λειτουργία οι συγκοινωνίες - Νέες στάσεις την Παρασκευή

    Πεμπτη, 03 02 2011 12:48

    «Ανάσα» για τους Αθηναίους η σημερινή αποχή των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από τις συνεχείς κινητοποιήσεις. Σήμερα λειτουργούν κανονικά όλα τα μέσα μεταφοράς, καθώς και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους, ωστόσο για την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί νέες στάσεις εργασίας στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον Ηλεκτρικό. Εν τω μεταξύ, οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων έχουν λάβει ρητές εντολές από το υπουργείο Υποδομών να ζητούν τη συνδρομή των δικαστικών αρχών όταν οι εργαζόμενοι προσχωρούν σε κινητοποιήσεις που έχουν κριθεί παράνομες. Ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας κάλεσε και πάλι τους εργαζόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου.

    «Θα πρέπει όλοι να συναισθανθούν την ευθύνη να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι ίδιοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να πάνε στη δουλειά», τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τις συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το διάλογο και τη διαβούλευση και τόνισε ότι με το σχετικό νόμο ξεκαθαρίζει και εξυγιαίνεται ο χώρος των αστικών συγκοινωνιών.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ ο κ. Ρέππας είπε ότι με την νομοθετική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση διασφαλίζει τον κρατικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών, περιφρουρεί όλες τις θέσεις εργασίας, περιορίζει τα ελλείμματα, θέτει τέλος στην κακοδιαχείριση, αλλά και θέτει τέλος στην εισιτηριοδιαφυγή. Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι είναι κατά του νομοσχεδίου γιατί θέλει την ιδιωτικοποίηση. Η ΝΔ, δια στόματος του κ. Μ. Παπαδόπουλου, απέρριψε την κατηγορία και μίλησε για σκοτεινά σημεία του νομοσχεδίου που προοιωνίζουν αυριανή ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

    Να σημειωθεί ότι πλέον η Εισαγγελία παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα για να διερευνά κατά πόσο υπάρχει μη συμμόρφωση των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις που κηρύσσουν παράνομες τις κινητοποιήσεις.

    «Η κυβέρνηση με τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τους εισαγγελείς επιχειρεί να καταστήσει παράνομη κάθε εργατική λαϊκή αντίσταση κατά των βάρβαρης πολιτικής της. Απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις η πάλη των εργαζομένων, η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά καθήκον» σημείωσε το ΚΚΕ.

    «Αντί η κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες για την προάσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των μεταφορών και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, θα πρέπει να αποσύρει το νομοσχέδιο ταφόπλακά τους.

    Σε μια περίοδο όπου το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται δραματικά από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτή επιλέγει να ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών, με πρώτη στάση την αύξηση στα εισιτήρια , την περικοπή των δρομολογίων και την απορύθμιση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων.» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ

    Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους επανέρχονται την Παρασκευή με νέες κινητοποιήσεις.

    Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής σε στάση εργασίας θα προχωρήσουν

    Τα μπλε λεωφορεία μεταξύ 11:00 και 15:30

    Τα τρόλεϊ μεταξύ 11:00-15:00

    Ο Ηλεκτρικός μεταξύ 12:00-16:00

    Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα συζητήσουν το μεσημέρι για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

    Πηγές ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 58923

    [13] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου ψαρά στην Αργολίδα

    Παρασκευη, 04 02 2011 09:51

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Παναγιώτη Σακελαρόπουλου στην περιοχή του Αργολικού Κόλπου.

    Ο νεαρός ψαράς ξεκίνησε από την περιοχή του Βιβαρίου και το σκάφος βρέθηκε ανοιχτά των Σπετσών. Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος σκάφη του λιμενικού, ψαράδες της περιοχής και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

    Γ. Γαλανόπουλος Είδηση: 58971

    [14] Θετική εξέλιξη για το φυσικό αέριο

    Παρασκευη, 04 02 2011 09:00

    Μερικώς ικανοποιημένη δηλώνει η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας από την πρόσφατη εξέλιξη για τον αγωγό φυσικού αερίου και την πρόθεση της ΔΕΠΑ να τροποποιήσει την αρχική χάραξη σχετικά με τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης. Ωστόσο,

    αναμένει να διαπιστώσει και έμπρακτα την αξιοπιστία της κυβέρνησης και της ΔΕΠΑ, χαρακτηρίζοντας «βελτιωμένη» την πρόταση να εγκατασταθεί ο σταθμός συμπίεσης στη θέση Φλοροβούνι του δημοτικού διαμερίσματος της Πέρδικας. «Πιέζουμε τους αρμόδιους να διορθωθούν τα κακώς κείμενα», δήλωσε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, διευκρινίζοντας πως η δημοτική αρχή θα εξακολουθήσει να συζητά με τους φορείς και τους πολίτες της Πέρδικας και αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί ένα δημοτικό συμβούλιο στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης Είδηση: 58961


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 February 2011 - 11:10:16 UTC