Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίγυπτος: Κοινωνική αναταραχή - αναζήτηση διεξόδου
  • [02] Μετανάστες: Συνεχίζουν την απεργία πείνας
  • [03] Γερμανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων
  • [04] Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας
  • [05] Περαίωση και σε ακίνητα
  • [06] Διαδήλωση γυναικών εναντίον του Μπερλουσκόνι
  • [07] Συνάντηση Α. Τσίπρα - Οικουμενικού Πατριάρχη
  • [08] Βελτίωση του καιρού
  • [09] 48ωρο λουκέτο ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα

    [01] Αίγυπτος: Κοινωνική αναταραχή - αναζήτηση διεξόδου

    Κυριακη, 30 01 2011 18:53

    Στις ωδίνες που κυοφορεί η επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό της Αιγύπτου, βρίσκεται η αραβική χώρα, καθώς η δυσπιστία των πολιτών στις επιχειρούμενες αλλαγές στο κυβερνητικό επίπεδο, τροφοδότησε ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων, τις συνέπειες του οποίου θα περάσουν ημέρες, μέχρι να μπορέσει να καταγράψει ένας επίσημος και αξιόπιστος απολογισμός.

    Το βέβαιο είναι ότι πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Εν μέσω διαδηλώσεων, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, κινητοποιήσεων αρμάτων μάχης, λεηλασιών, πτήσεων από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, συνεχίζεται η οξύτατη πολιτική κρίση στην Αίγυπτο, με τη διεθνή κοινότητα να έχει στρέψει τα βλέμματά της στη χώρα.

    Δήλωση Χ. Κλίντον

    Η συνεχιζόμενη αναταραχή, με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μουμπάρακ, οδήγησε την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, να διατυπώσει το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

    Έχοντας χαρακτηρίσει μη επαρκείς τις πολιτικές αλλαγές που ανακοίνωσε το Σάββατο ο κ. ο Μουμπάρακ, η κ. Κλίντον δήλωσε: «Επιθυμούμε να δούμε να γίνεται με τάξη η μεταβίβαση της εξουσίας. Ζητάμε επίμονα από την κυβέρνηση Μουμπάρακ, που είναι ακόμα στην εξουσία να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνει αυτού του είδους τη μεταβίβαση. Επίσης δεν θέλουμε να δούμε μία αλλαγή εξουσίας που δεν θα οδηγήσει στη δημοκρατία, αλλά στην καταπίεση και στο τέλος των προσδοκιών του αιγυπτιακού λαού. Το μήνυμα της Αμερικής παραμένει το ίδιο. Θέλουμε να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και αναμένουμε ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα όσων συμβαίνουν τώρα Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με την αναστολή παροχής της βοήθειας. Πάντα εξετάζουμε και αναθεωρούμε τη βοήθειά μας».

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε τάχθηκε υπέρ των διαδηλωτών στην Αίγυπτο, δηλώνοντα ότι: «Η γερμανική κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό αυτών που ζητούν δημοκρατία και κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποίον δρόμο θα ακολουθήσουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, εκείνο όμως που γνωρίζουμε καλά είναι πως τίποτε δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν μέχρι τώρα. Οι διαδηλώσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και σε άλλα μέρη του αραβικού κόσμου δέιχνουν πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα ζητήματα που άπτονται της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων».

    Παρέμβαση ΕλΜπαραντέι

    Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος διαφωνών Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και βραβευθείς το 2005 με το Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε: «Πρέπει να φύγει σήμερα ώστε να ακολουθήσει μία ειρηνική μετάβαση σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στη συνέχεια να ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Ο λαός που διοργάνωσε αυτές τις διαδηλώσεις και πολλά άλλα κόμματα μου έχουν δώσει την εξουσιοδότηση, την εντολή, να διαπραγματευτώ για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ελπίζω να έρθω σύντομα σε επαφή με τον στρατό. Χρειάζεται να συνεργαστούμε. Ο στρατός είναι μέρος της Αιγύπτου. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά από τον αιγυπτιακό λαό να πιστέψει ότι ένας δικτάτορας που είναι στην εξουσία εδώ και 30 χρόνια θα είναι ο άνδρας που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία. Κάθε ημέρα χάνετε την αξιοπιστία σας. Από τη μία μεριά μιλάτε για δημοκρατία, για κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη εξακολουθείτε να υποστηρίζετε έναν δικτάτορα που καταπιέζει το λαό του. Θα ήταν καλύτερο αν ο πρόεδρος Ομπάμα δεν είναι ο τελευταίος που θα πει στον πρόεδρο Μουμπάρακ ότι έχει έρθει η ώρα να φύγει».

    H Μουσουλμανική Αδελφότητα απέρριψε τους πολιτικούς διορισμούς στους οποίους προχώρησε το Σάββατο ο κ. Μουμπάρακ, διότι: «Πρόκειται για μία προσπάθεια να παρακαμφθούν οι διεκδικήσεις του λαού» και αποφάσισε να στηρίξει τον κ. ΕλΜπαραντέι.

    Αρκετές χώρες έχουν κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσουν την αποχώρηση υπηκόων τους από την Αίγυπτο, ενώ έχουν εκδοθεί και ταξιδιωτικές οδηγίες. Στα αεροδρόμια επικρατεί το αδιαχώρητο. Στο Κάϊρο μετά από σύσκεψη εκπροσώπων των χωρών - μελών της Ε.Ε αποφασίστηκε να μην υπάρξει προς το παρόν σχέδιο εκκένωσης των πληθυσμών.

    Οι Έλληνες της Αιγύπτου

    Η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε σχέδιο επαναπατρισμού όσων Ελλήνων επιθυμούν να επιστρέψουν από την Αίγυπτο. Σε ετοιμότητα βρίσκονται από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 στην Ελευσίνα προκειμένου να μεταβούν στην Αίγυπτο.

    Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αλεξάνδρεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής παροικίας, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών τους. Από τους 600 Έλληνες που ζουν στην Αλεξάνδρεια, οι 100 ζήτησαν να επαναπατριστούν. Πάντως τα ελληνικά σχολεία στο Κάϊρο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας απόφασης, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε μέχρι τώρα με φαινόμενα λεηλασιών είτε σε ελληνικούς φορείς είτε σε εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια, ενώ οι ελληνικές διπλωματικές αρχές συστήνουν προς όλους τους έλληνες υπηκόους που διαμένουν στην Αίγυπτο να παραμείνουν στα σπίτια τους κλεισμένοι μέχρι νεοτέρας απόφασης. Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά το ελληνικό προξενείο στο Κάϊρο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό, Γερμανικό

    Σχετικά άρθρα: Χάος, λεηλασίες και πάνω από 100 νεκροί

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58625

    [02] Μετανάστες: Συνεχίζουν την απεργία πείνας

    Κυριακη, 30 01 2011 17:27

    Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κτίριο της οδού Ηπείρου και Πατησίων, όπως και οι 50 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Από τους απεργούς πείνας μετανάστες, οι 123 παραμένουν στον πρώτο όροφο και στο ημιυπόγειο του κτιρίου, πάνω από 100 σε αντίσκηνα, στον προαύλιο χώρο του κτηρίου και δύο κοιμούνται κάτω από τραπέζι στην αυλή σκεπασμένοι με νάιλον.

    Στους μετανάστες έχουν γίνει προληπτικές εξετάσεις, ενώ οι Γιατροί του Κόσμου και άλλες ΜΚΟ φροντίζουν για την υγειονομική κατάσταση των μεταναστών, έχοντας μεταφέρει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες.

    Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ οι απεργοί πείνας τόνισαν ότι: «Δεν έχω σταματήσει εδώ και 6 χρόνια να δουλεύω. Έχω φύγει από την δουλειά μου για να συμμετέχω στην απεργία. Το μόνο που ζητάμε είναι τα δικαιώματά μας. Δεν κάνουμε πίσω. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους από εδώ. Άλλη μεταφορά δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία. Ή θα κερδίσουμε τα δικαιώματά μας, ή θα πεθάνουμε». «Κάνουμε σκληρό αγώνα για να πάρουμε τα χαρτιά μας. Θα κάνουμε απεργία μέχρι να νομιμοποιηθούμε ή μέχρι να πεθάνουμε. Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

    Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης Πέτρος Γιώτης, τόνισε ότι αρκετοί αναγκάζονται να μένουν σε αντίσκηνα, λόγω της στάσης των αρμοδίων, διότι: «Δεν ανοίγουν τις υπόλοιπες αίθουσες του κτιρίου σε μια ένδειξη εκβιασμού προς τους απεργούς πείνας, προκειμένου να καταβληθούν και να τα παρατήσουν. Το ηθικό τους είναι υψηλό και περιμένουμε να καμφθεί η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε απεργούς πείνας δε βάζεις dead line. Την dead line τη βάζει το κορμί τους. Μετά από 15 ημέρες αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σε 20 ημέρες απεργίας πείνας. Ας έρθουν να τους βγάλουν βιαίως, αλλά να φέρουν και 237 φέρετρα».

    Το Φόρουμ Μεταναστών

    Απαντώντας σε όσους «χρέωσαν» την κινητοποίηση των μεταναστών σε αυτό, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, δευτεροβάθμιο όργανο των συλλόγων μεταναστών στην Ελλάδα από το 2002, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Η μαχητική αυτή κίνηση διαμαρτυρίας είχε ως αποτέλεσμα τη γνωστοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής ή χωρίς χαρτιά. Δεν είχαμε όμως καμία σχέση με τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας ή τη μετακίνηση ανθρώπων από την Κρήτη όπως εσφαλμένα διατυπώθηκε από διάφορα ΜΜΕ και πολιτικούς κύκλους. Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε τους απεργούς ότι πρόκειται για μια παρακινδυνευμένη προσπάθεια με κινδύνους παρεκτροπών, που δεν θα συμβάλλουν στην επίλυση των αιτημάτων τους».

    Στα δημοσιεύματα που θέλουν να χρηματοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ και να είναι προσκείμενο σε κομματικούς χώρους, το Φόρουμ διευκρινίζει ότι δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από κανέναν, αλλά συμμετέχει ως εταίρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όποτε μπορεί και έχει πάρει δωρεές από σχολεία, ιδρύματα και άλλους φορείς. Στην ανακοίνωση τονίζει πως: «Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ούτε στελέχη, ούτε δικά του γραφεία και φιλοξενείται σε χώρους των μελών του. Ένα από τα αιτήματά του εδώ και χρόνια είναι να υπάρξει επίσημη χρηματοδότηση (από τμήμα του παραβόλου που πληρώνουν οι μετανάστες την ανανέωση της άδειας παραμονής τους), ώστε να καταστεί δυνατή η εκπροσώπησή τους».

    Επίσης κάνοντας σύγκριση με τα ισχύοντα στην Ε.Ε. των 15, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, οι οργανώσεις μεταναστών χρηματοδοτούνται από το κράτος αφού θεωρούνται συνομιλητές στα μέτρα που λαμβάνονται γι αυτούς.

    Ανακοίνωση των απεργών πείνας

    Σε ανακοίνωσή τους οι μετανάστες που πραγματοποιούν απεργία πείνας αναφέρουν τα εξής: «Εμείς οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, που ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, δηλώνουμε τα εξής:

    - Εμείς οι 300 πήραμε την πρωτοβουλία γι' αυτή τη μορφή αγώνα, χωρίς τη μεσολάβηση κομμάτων, οργανώσεων και προσώπων.

    - Θεωρούμε ότι η χώρα που ζούμε έχει δημοκρατία και πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμφωνίας.

    - Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε την απεργία πείνας, παρά τις πιέσεις και τις κακές συνθήκες του χώρου που αναγκαστήκαμε να δεχτούμε.

    - Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

    Εθελοντικός επαναπατρισμός

    Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και προκειμένου να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θέτει σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση του κοινοτικού προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού. Όποιος αλλοδαπός επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του το πρόγραμμα καλύπτει την πλήρη ενημέρωση των μεταναστών για την προετοιμασία όσον αφορά στον εθελοντικό επαναπατρισμό, την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης μέχρι την αναχώρηση τους καθώς και κατά τις πρώτες ημέρες της επιστροφής στην πατρίδα τους. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: ο ενδιαφερόμενος εγγράφεται στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Για ικανοποίηση του αιτήματος σειρά προτεραιότητας έχουν οι υπήκοοι του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Σουδάν, Αλγερία, Μαρόκο και Σομαλία. Εάν ο μετανάστης δεν έχει έγγραφο ταυτοποίησης λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια από τον ΔΟΜ για την έκδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ενώ πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα λαμβάνει ως βοήθημα το ποσό των 300 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο συνοδεία εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ελληνικής Αστυνομίας και φτάνοντας στην πατρίδα τους, τους υποδέχεται άνθρωπος του ΔΟΜ. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει απευθείας πτήση τότε και στους ενδιάμεσους σταθμούς υπάρχει για τη δική τους διευκόλυνση εκπρόσωπος του ΔΟΜ .Για την υλοποίηση της δράσης των εθελουσίων επιστροφών στο πλαίσιο της εφαρμογής του ετησίου προγράμματος 2009 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (75%) και την Ελλάδα (25%), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκήρυξε με νέα πρόσκληση ενέργειες συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 Ευρώ. Η πρόσκληση αφορά ενέργειες που διακρίνονται σε:

    Προετοιμασία

    Υλοποίηση της εθελούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους

    Υποδοχή αυτών στο τελικό τόπο προορισμού τους

    Οι φορείς που δικαιούνται να υποβάλλουν προτάσεις και να υλοποιήσουν τις προαναφερόμενες ενέργειες είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί, μεμονωμένα ή σε συνεργασία. Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων είναι έως την 21η Φεβρουαρίου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Υπεύθυνης Αρχής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής www.astynomia.gr (στην ενότητα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής) ή να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο 9ο κεφάλαιο των προσκλήσεων».

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58623

    [03] Γερμανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων

    Κυριακη, 30 01 2011 11:55

    Σύγκρουση φορτηγού τρένου με επιβατικό συρμό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο βορειοανατολικό τμήμα της Γερμανίας, που στοίχισε τη ζωή 10 ανθρώπων, ενώ 20 ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με δηλώσεις πυροσβεστών και αστυνομικών. Το φορτηγό συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα με το επιβατικό τρένο στο κρατίδιο Σαξονία-Ανχάλτη από άγνωστη αιτία και αρκετά βαγόνια έπιασαν φωτιά μετά τη σύγκρουση. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Όσερσλεμπεν στην περιοχή του Μαγδεμβούργου. Περίπου 100 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονται στο σημείο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

    Πηγές: ΒΒC, AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: German train crash near Magdeburg leaves 10 dead

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58613

    [04] Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας

    Κυριακη, 30 01 2011 14:08

    Εκ νέου λουκέτο αποφασίζουν να βάλουν από αύριο Δευτέρα οι φαρμακοποιοί, ενώ την Τρίτη απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή. Σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προχωρούν από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, οι γιατροί του ΙΚΑ με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Αίτημά τους είναι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ένταξη όλων των μονάδων του ΕΣΥ.

    Στο μεταξύ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συνεδριάζουν αύριο Δευτέρα για να καθορίσουν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου, αντιδρώντας στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

    Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά, συνεχίζει τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις του μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται μόνο από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα της πόλης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58620

    [05] Περαίωση και σε ακίνητα

    Κυριακη, 30 01 2011 12:44

    Απο την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την παροχή κινήτρων σε όσους προγραμματίζουν ενεργειακές παρεμβάσεις σε παλιά ακίνητα. Όσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές δαπάνες το 2010 μπορούν να έχουν έκπτωση έως και 600 ευρώ απο το φόρο εισοδήματος. Περαίωση θα ισχύσει και για φορολογικές εκκρεμότητες ακινήτων σε 25 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, παρέχεται η δυνατότητα περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας μεταβιβάσεων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών, φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των 4.489 οικισμών στους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, όπου από την 1η.1.2011 επεκτάθηκε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

    Πηγή: Καθημερινή

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58617

    [06] Διαδήλωση γυναικών εναντίον του Μπερλουσκόνι

    Κυριακη, 30 01 2011 18:11

    Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στο Μιλάνο, εναντίον του, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα. Οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στους εισαγγελείς του Μιλάνου, που ασχολούνται με τα σκάνδαλα σε βάρος του κ. Μπερλουσκόνι.

    Το βασικό σύνθημα της διαδήλωσης ήταν: «Μια διαφορετική Ιστορία για την Ιταλία, είναι εφικτή. Μαζί, άνδρες και γυναίκες».

    «Στην Ιταλία υπάρχουν και ερευνήτριες, άνεργες, νοικοκυρές, εργάτριες, και όχι μόνο συνοδοί πολυτελείας», τόνισαν χαρακτηριστικά γυναίκες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, η οποία στηρίχτηκε οργανωτικά από το αριστερό συνδικάτο Cgil, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

    «Πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα, στις νεαρές συμπατριώτισσές μας, ότι το να εκδίδεσαι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις καριέρα», τόνισε στην ομιλία της η διευθύντρια της εφημερίδας "Λ΄Ουνιτά", Κοντσίτα Ντε Γκρεγκόριο, ενώ η πρόεδρος του "Δημοκρατικού Κόμματος", Ρόζι Μπίντι, δήλωσε πως: «πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία για να καταστήσουμε σαφές ότι η πλειοψηφία των Ιταλίδων δεν είναι στην διάθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58624

    [07] Συνάντηση Α. Τσίπρα - Οικουμενικού Πατριάρχη

    Κυριακη, 30 01 2011 17:02

    Mε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στο Φανάρι. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας, προχώρησε σε δηλώσεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε επί μακρόν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για μια σειρά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν τόσο το Πατριαρχείο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την τρέχουσα διεθνή συγκυρία. Είχα την ευκαιρία να του εκφράσω εκ μέρους του ΣΥΝ αλλά και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς τη σταθερή υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα του Πατριαρχείου που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις, από την Ευρωπαϊκή σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - συμβάσεις που η τήρησή τους αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας- στα πλαίσια της ενταξιακής της πορείας στην Ε.Ε. Ειδικότερα δε σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης επισημάναμε ότι είναι ένα αίτημα που θα έπρεπε να είχε ήδη ικανοποιηθεί».

    Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι: «Η συνάντησή μας όμως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε σε μια περίοδο οξυμμένων παγκόσμιων προβλημάτων. Η οικονομική κρίση μετατρέπεται ολοένα και πιο έντονα σε κοινωνική, η πείνα, η φτώχεια, η εξαθλίωση πλήττουν μεγάλες μερίδες του παγκόσμιου πληθυσμού, τροφοδοτώντας δίκαιες κοινωνικές εξεγέρσεις. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Τυνησίας και της Αιγύπτου αλλά και σε όλους όσοι αγωνίζονται και αναζητούν ελευθερία, δικαιοσύνη, προκοπή. Σ΄ αυτά τα πλαίσια εκτιμάμε ιδιαίτερα τη στάση του Πατριαρχείου που με την οικουμενική του οπτική παρεμβαίνει στα μεγάλα προβλήματα των καιρών μας και εργάζεται για τη φιλία των λαών, την ειρήνη, για την καταπολέμηση της φτώχειας, για την προστασία του περιβάλλοντος».

    Πηγή: AΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58622

    [08] Βελτίωση του καιρού

    Κυριακη, 30 01 2011 13:21

    Βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές, ενώ βροχές θα πέσουν στα δυτικά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και παγετός κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην Αττική έχουμε τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από μείον 1 (-01) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιο.

    Αλυσίδες απαιτούνται εξαιτίας των συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο του νομού της Φλώρινας, αλλά και στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού της Κοστοριάς.

    Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε αρκετά σημεία του δικτύου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58619

    [09] 48ωρο λουκέτο ΣΔΟΕ σε νυχτερινά κέντρα

    Κυριακη, 30 01 2011 13:00

    Εντείνονται οι έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μετά την Αττική το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα στην περιφέρεια. Μετά από έλεγχους που έγιναν διαπιστώθηκαν συνολικά 353 φορολογικές παραβάσεις και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες 6 καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

    Πρόκειται για τα νυχτερινά μαγαζιά:

    - «ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ» στη Θεσσαλονίκη

    - «ΜΑΜΟΥΝΙΑ LIVE» στη Θεσσαλονίκη

    - «ΑΡΙΩΝ» στην Πάτρα

    - «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΥΞΙΔΑ» στο Ηράκλειο

    - «PLASTELINA BAR» στο Ηράκλειο

    - «CAFE ARSENALI» στο Ηράκλειο

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58618


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 January 2011 - 17:59:54 UTC