Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 4,1% το επιτόκιο - Υπερκαλύφθηκε η έκδοση
  • [02] Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ
  • [03] Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών
  • [04] Κλειστά από την Τετάρτη τα φαρμακεία
  • [05] Στο κόμμα της ΔΗ.ΣΥ και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός
  • [06] Νοσοκομείο Λάρισας: Ευθύνες σε γιατρούς και διοικητές για αλόγιστες σπατάλες
  • [07] Αναβολή της δίκης για τη λίμνη Βιστωνίδα
  • [08] Συνάντηση Παπούλια με τον Πρόεδρο της Αρμενίας
  • [09] Siemens: Τελικές διαβουλεύσεις για το πόρισμα
  • [10] Eurovision 2011: Στον 1ο Ημιτελικό κληρώθηκε να διαγωνιστεί η Ελλάδα
  • [11] Ανησυχία για το λάδι
  • [12] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [13] Νεκρός και φιμωμένος 83χρονος
  • [14] Ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κοζάνης η κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη
  • [15] Αναστάτωση για το όριο των 10 στρεμμάτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, σε περιοχές Natura των νησιών μας.
  • [16] Το υποθαλάσσιο παρατηρητήριο
  • [17] Ο Τ. Αποστολόπουλος στον Χρ. Μαλαπάνη
  • [18] 624.960ευρώ για ιατρικό λάθος
  • [19] Xωρίς φάρμακα για τρεις μήνες οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Χίου

    [01] Στο 4,1% το επιτόκιο - Υπερκαλύφθηκε η έκδοση

    Τριτη, 18 01 2011 14:53

    Επιτυχημένη ήταν η σημερινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Το Δημόσιο άντλησε 650 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,10% στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της αντίστοιχης έκδοσης του Νοεμβρίου. Θετικές είναι οι αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πορεία της Ελλάδας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του Εκοφίν στις Βρυξέλλες. Η οριστική απόφαση για την παράταση του χρόνου αποπληρωμης του δανείου των 110 δις ευρω, μετατίθεται στην ευρωπαϊκή συνοδο κορυφής, στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ καμιά απόφαση δεν ελήφθη για την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά τις ενστάσεις της Γερμανίας.

    Ποσό ύψους 650 εκατ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,1%, στα ίδια επίπεδα με την έκδοση του Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το Δημόσιο ζητούσε 500 εκατ. ευρώ και στη δημοπρασία υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,489 δις. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 4,98 φορές (ίδια υπερκάλυψη με την προηγούμενη δημοπρασία).

    Από τον ΟΔΔΗΧ έγιναν δεκτές προσφορές έως το ύψος του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 150 εκατ. ευρώ.

    Στα θετικά της έκδοσης αποτελεί και το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν περίπου το 80% της έκδοσης.

    «Είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 80% περίπου. Η πρόσβασή μας για βραχυπρόθεσμο δανεισμό συνεχίζεται απρόσκοπτα», δήλωσε στο Reuters με τον επικεφαλής του οργανισμού Πέτρο Χριστοδούλου.

    Στην Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου η απόφαση για επιμήκυνση

    Εν τω μεταξύ, στην ευρωπαϊκή συνοδό κορυφής, στις 4 Φεβρουαρίου, μετατίθεται η οριστική απόφαση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ.

    Την Δευτέρα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλωσεις του λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του συμβουλίου, τόνισε πως η ρύθμιση της παράτασης αποπληρωμής του ελληνικού δανείου θα είναι μέρος ενός συνολικού "πακέτου" μέτρων, που θα αφορά στη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί ήταν άκαμπτοι, ακολούθησαν σε όλα τα θέματα σκληρή γραμμή, μην αφήνοντας περιθώριο συμφωνίας ούτε στο ζήτημα της αύξησης των πόρων του νέου μηχανισμού, ούτε στη διεύρυνση των δυνατοτήτων και των παρεμβάσεών του στις αγορές ομολόγων.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, εάν οι όροι του συνολικού πακέτου είναι ευμενέστεροι από πλευράς ύψους επιτοκίων, θα υπάρξει ανάλογη απόφαση για την Ιρλανδία και κατ΄ επέκταση και για την Ελλάδα.

    Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Παπακωνσταντίνου

    Συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς το ενδεχόμενο να επιτευχθεί στο εγγύς μέλλον συμφωνία για το μόνιμο μηχανισμό οικονομικής αρωγής σε περιόδους κρίσεων εμφανίστηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη πιστής εφαρμογής από την Ελλάδα του προγράμματος εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, καθώς και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι αφορούσε τα στοιχεία του συνολικού πακέτου που πρέπει να συμφωνηθεί και το οποίο, όπως ανέφερε, θα εξασφαλίζει όχι μόνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και τη δυνατότητα προληπτικής παρέμβασης σε περιόδους οικονομικών κρίσεων.

    «Η συζήτηση προχωρά, ώστε να υπάρξει απόφαση σε ένα από τα επόμενα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», ανέφερε ο υπουργός, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις που θα θωρακίσουν την ευρωζώνη.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράστηκαν θετικά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα, αναγνωρίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 6% που επιτεύχθηκε το 2010 ήταν το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά μεγάλης προσπάθειας.

    Ο κ. Παπαπακωνσταντίνου τόνισε ότι από τη χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, συνολικού ύψους 110 δις. ευρώ προς την Ελλάδα, ώστε η εξόφληση να γίνει σε περισσότερα χρόνια, από ότι προέβλεπε η αρχική απόφαση και ανέφερε ότι το ζήτημα της επιμήκυνσης είναι συνυφασμένο με το συνολικό πακέτο που θα συμφωνηθεί για το Μηχανισμό στήριξης.

    Ερωτηθείς, αν αναμένει μείωση των επιτοκίων δανεισμού που συμφώνησε τον προηγούμενο χρόνο η Ελλάδα με τους δανειστές της, ο κ. Παπακωνσταντίου απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις, σημειώνοντας ότι και αυτό το ζήτημα αυτό αποτελεί τμήμα του συνολικού πακέτου.

    Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος, σημειώνοντας ότι παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, τα ελληνικά σπρεντ δεν ανέβηκαν και παρέμειναν στα επίπεδα του Νοεμβρίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στην επιμήκυνση που θα βοηθήσει τις αγορές να αντιληφθούν ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι βιώσιμα.

    Ως προς το ζήτημα του ευρωομολόγου ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι και αυτό περιλαμβάνεται στο συνολικό πακέτο που είναι υπό διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι όσον αφορά στη διάσταση του ευρωομολόγου που αφορά τη διαχείριση του χρέους των χωρών της ευρωζώνης, οι προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι είναι πολλές. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι υπάρχει και η αναπτυξιακή διάσταση του ευρωομολόγου.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι παραμένει ο στόχος εξόδου της χώρας στις αγορές φέτος, και πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται έκδοση των λεγόμενων ομολόγων της διασποράς που θα απευθύνονται σε Ελληνες ομογενείς.

    Δεν τίθεται θέμα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του συνόλου του ελληνικού χρέους, παρά μόνο του συγκεκριμένου δανείου των 110 δισ., διευκρίνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη άποψη, μια συγκεκριμένη θέση. Δεν τίθεται φυσικά θέμα επιμήκυνσης αποπληρωμής του συνολικού χρέους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως «είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα» και πρόσθεσε: «Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κατ'αρχήν μια απόφαση που αφορά στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση δεν συζητά τίποτε παραπέρα».

    Αντιδράσεις

    «Η αναβολή λήψης οριστικής απόφασης για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και η παραπομπή της στο πλαίσιο της συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους στην Ευρώπη εγείρει τεράστια ερωτηματικά. Και, κυρίως, το φόβο ότι η επιμήκυνση θα συνοδευτεί από σκληρότερα για τη χώρα μέτρα, που δεν αντέχει ούτε η Ελληνική οικονομία, ούτε και η κοινωνία», σχολίασε η ΝΔ.

    «Η «επιμήκυνση», η διαμόρφωση σταθερού μηχανισμού και το ευρωομόλογο σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φιλολαϊκές λύσεις διαχείρισης της κρίσης, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Είναι βέβαιο ότι η πορεία της διαπραγμάτευσης για τους όρους συμμετοχής κάθε χώρας στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης θα συνδεθεί απαρέγκλιτα με ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων σε κάθε χώρα, επιπλέον όσων προβλέπουν τα γνωστά μνημόνια», τόνισε το ΚΚΕ.

    "Η απεμπλοκή της Ελλάδας από το μνημόνιο και η συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μέρους του, είναι τα αναγκαία πρώτα βήματα για μια νέα πορεία της χώρας. Χρειάζεται μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, που θα βάζει τέλος στην κερδοσκοπία των αγορών και θα προτάσσει τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι αυτές του κεφαλαίου.", τόνισε ο Συνασπισμός.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57364

    [02] Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ

    Τριτη, 18 01 2011 12:22

    Μεγάλη ηλεκτρονική απάτη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύφθηκε σε βάρος του ΙΚΑ, από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία συμμετείχαν λογιστές, δικηγόροι και κατασκευαστές. Μετά από πολύμηνη έρευνα σε 10 νομούς, και αλλεπάλληλες μηνύσεις, εξαρθρώθηκε κύκλωμα 62 ατόμων, που πωλούσε ένσημα, σε δήθεν εργαζόμενους, κυρίως αλλοδαπούς έναντι αμοιβής, ζημιώνοντας το ΙΚΑ με περισσότερα από 300 εκατομμύρια Ευρώ.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Πωλούνται τα ένσημα? Ναι όταν κάποιοι τα αγοράζουν, απαντούν 62 άτομα που έστησαν τη κομπίνα με τους εικονικούς ασφαλισμένους γεμίζοντας επί μια πενταετία, τις τσέπες τους με εκατομμύρια ευρώ και αφήνοντας το ταμείο μείον 300 εκ ευρώ.

    Τρυπώνοντας στα κενά του συστήματος, δρούσαν ανενόχλητοι. Υποτυπώδεις οι έλεγχοι με τις τριμηνιαίες δηλώσεις εργαζομένων να μην συνοδεύονται από άμεση καταβολή εισφορών.

    Οι έλεγχοι συνεχίζονται αλλά δεν φτάνει μονό αυτό.

    Τρεις επιτροπές έπιασαν δουλειά και εξετάζουν:

    η τριμηνία υποβολή δελτίων εργοδοτών, να γίνεται δεκτή από το ΙΚΑ αν κατατεθούν τραπεζικά παραστατικά που βεβαιώνουν τη πληρωμή των εισφορών

    να υποβάλλονται οι δηλώσεις από πιστοποιημένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και

    να ενημερώνεται ο ΟΑΕΔ που καταβάλλει επιδόματα και οι νομαρχίες που παρέχουν άδειες παραμονής αλλοδαπών

    Τα κυκλώματα αυτά θα πρέπει να καταλάβουν πως "το πάρτι με το ΙΚΑ τελειώνει", δήλωσε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων και την δήμευση της περιουσίας τους ώστε να καταβληθούν οι οφειλές στο ΙΚΑ ζητά η ΓΣΕΕ .

    «Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης. Παριστάνει τον σωτήρα των Ταμείων προβάλλοντας επικοινωνιακά ορισμένα υπαρκτά σκάνδαλα που όμως σε σύγκριση με τη σκανδαλώδη πολιτική της αποτελούν παρωνυχίδα. Είναι το κράτος που χρωστάει πάνω από 12 δις στα ασφαλιστικά Ταμεία, με νόμους της κυβέρνησης ληστεύονται τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο και δεκάδες δις εισφορές των επιχειρηματιών δεν εισπράττονται ή χαρίζονται.», σχολίασε το ΚΚΕ.

    «Για την απάτη - μαμούθ που κόστισε στο ΙΚΑ 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα, εκτός από τις ποινικές ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στις Διοικήσεις του ΙΚΑ, που την ανέχτηκαν.», τόνισε ο Συνασπισμός.

    Την υπόθεση έχει αναλάβει η Προϊσταμένη εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57328

    [03] Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

    Τριτη, 18 01 2011 15:35

    Στην τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται συντονισμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και σε εφαρμογή της πάγιας εντολής του Πρωθυπουργού για «φως παντού, όπου υπάρχουν σκιές».

    «Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι για το θέμα της ατιμωρησίας. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες ακόμα και στο διάστημα μέχρι να ανοίξει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

    Είπε ακόμη ότι το ότι υπάρχει μια διαφορετική ποινική συμπεριφορά απέναντι στους πολιτικούς, θα έπρεπε να κάνει ορισμένους να ντρέπονται «και μάλιστα αυτούς που έκλεισαν τη Βουλή το Μάιο του 2009 για να πανηγυρίζουν σήμερα την παραγραφή των αδικημάτων τους, όπως την προσδοκούν».

    Πηγές ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57366

    [04] Κλειστά από την Τετάρτη τα φαρμακεία

    Τριτη, 18 01 2011 17:13

    Σε τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος. Αφήνουν επίσης ανοιχτό και το ενδεχόμενο, να κόψουν την πίστωση στα ταμεία που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Τα φαρμακεία του Πειραιά παραμένουν για δεύτερη μέρα κλειστά, ενώ αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, πριν από λίγη ώρα.

    Ο Υπουργός Υγείας που θα καταθέσει την Τετάρτη το νομοσχέδιο στη Βουλή, διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι δεν τίθεται θέμα χορήγησης άδειας σε μη φαρμακοποιούς ή λειτουργίας πολυκαταστημάτων-φαρμακείων.

    Για δεύτερη μέρα τα φαρμακεία στον Πειραιά είναι κλειστά λόγω της απεργίας και οι ουρές έξω από τα εφημερεύοντα μεγάλες.

    Η ταλαιπωρία του κόσμου πάντως θα συνεχιστεί καθώς ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

    Από αύριο έως και την Παρασκευή κλειστά θα είναι τα φαρμακεία όλης της χώρας με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Το ίδιο θα συμβεί και την ερχόμενη εβδομάδα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, ενώ σε γενικής συνελεύσεις οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν την περαιτέρω μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους.

    Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν στο σύνολο τους τις ρυθμίσεις:

    για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος,

    την έκπτωση στα ασφαλιστικά ταμεία (4,5% μεσοσταθμικά)

    τη μείωση των πληθυσμιακών κριτήριων

    και το ιδιοκτησιακό καθεστώς

    Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο και επισήμανε ότι ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως γεννούν ανασφάλεια στον κλάδο των φαρμακοποιών, όπως η χορήγηση άδειας σε μη φαρμακοποιούς και η λειτουργεία πολυκαταστημάτων -φαρμακείων, έχουν κλείσει οριστικά.

    «Για μας, αυτά είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρόκειται να γίνουν», σημείωσε σχολιάζοντας παράλληλα τη στάση των επαγγελματιών του κλάδου: «Η άρνηση δεν είναι επιλογή».

    Ο κύριος Λοβέρδος επισήμανε ότι πιθανή απόσυρση του νομοσχεδίου θα έκανε κακό στο χώρο της υγείας αλλά και στην πορεία της χώρας και σημείωσε ότι θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57369

    [05] Στο κόμμα της ΔΗ.ΣΥ και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός

    Τριτη, 18 01 2011 17:10

    Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός. Την απόφασή του ανακοίνωσε με επιστολή προς την Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα επιβάλλει αλλαγή πορείας σε μία σειρά από πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι τώρα δεδομένα. Επισημαίνει ότι παρακολούθησε την ίδρυση και τα πρώτα δείγματα γραφής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και σημειώνει πως διαπιστώνει ότι δημιουργείται ένας νέος πολιτικός χώρος από αποφασισμένους ανθρώπους να πουν αλήθειες και να δουλέψουν προς την κατεύθυνση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος.

    "Αποφάσισα να προσχωρήσω στη Δημοκρατική Συμμαχία και δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τα νέα στελέχη που την ακολουθούν, να προσθέσω την εμπειρία και τις ιδέες μου", σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Δαμιανός.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57371

    [06] Νοσοκομείο Λάρισας: Ευθύνες σε γιατρούς και διοικητές για αλόγιστες σπατάλες

    Τριτη, 18 01 2011 17:01

    Ευθύνες σε 22 γιατρούς και δυο πρώην διοικητές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας επιρρίπτει το πόρισμα των ελεγκτών του σώματος επιθεωρητών υγείας.

    Το πόρισμα διέρρευσε στον τύπο της Λάρισας, αφορά αλόγιστες σπατάλες σε προμήθειες ιατρικών υλικών, ο τζίρος των οποίων ξεπερνά τα 6,5 εκατ. ευρώ. Έλεγχοι γίνονται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και τα πορίσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    NET

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57368

    [07] Αναβολή της δίκης για τη λίμνη Βιστωνίδα

    Τριτη, 18 01 2011 16:11

    Αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2012 η εκδίκαση της πρώτης αγωγής του ελληνικού Δημοσίου κατά της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, καθώς η τελευταία ζήτησε να της δοθεί χρόνος ώστε να συλλέξει πρόσθετα στοιχεία για την υπόθεση. Το Δημόσιο, ζητά να του αναγνωριστεί η κυριότητα επί της λίμνης Βιστωνίδας και επί του εποικιστικού αγροκτήματος στη θέση "'Αγιος Αθανάσιος", έκτασης 180 στρεμμάτων, στο δήμο Βεγορίτιδος του νομού Πέλλας. Διεκδικεί επίσης αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη. Η απαίτηση του Δημοσίου επικεντρώνεται στην ακύρωση της ανταλλαγής του αγροκτήματος με ποσοστό 7,682 τοις χιλίοις της λίμνης με συμβόλαιο που είχε συντάξει τον Μάιο του 2007 η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη.

    Το ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει άλλες τέσσερις αγωγές κατά της Μονής Βατοπεδίου με τις οποίες ζητά την ακύρωση ανάλογων συμβολαίων ανταλλαγής, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν την άνοιξη.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57367

    [08] Συνάντηση Παπούλια με τον Πρόεδρο της Αρμενίας

    Τριτη, 18 01 2011 13:50

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία της χώρας είναι η προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το ρόλο της Τουρκίας στην ιστορική διαδρομή των λαών της Ελλάδας και της Αρμενίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο». «Εμείς απλώνουμε το χέρι προς όλους, θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε από αυτούς ειλικρίνεια και θέληση συνεργασίας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπούλιας αφού ευχήθηκε η Άγκυρα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης αναφέρθηκε στους "δεσμούς αίματος" μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, ενώ έκανε λόγο για "δύο μαρτυρικούς λαούς που υπέφεραν πολλά σε περιόδους εξαιρετικής βαρβαρότητας".

    Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε ακόμη ότι αν η Ελλάδα δεν είχε "το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ" και συνέχισε: "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως".

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαρκισιάν αναφέρθηκε και αυτός στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για "δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα", για γείτονες οι οποίοι "συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα".

    Ο Αρμένιος πρόεδρος τόνισε ωστόσο ότι "οι καιροί άλλαξαν" και πρόσθεσε: "Έχουμε δικές μας επιθυμίες και οράματα για το μέλλον των χωρών μας".

    Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού του για την αρωγή που έχει προσφέρει η Ελλάδα, αλλά και επειδή, όπως είπε, "ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας, όταν εκδιώχθηκε από την πατρίδα, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου βρήκε δεύτερη πατρίδα".

    Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν εκτενώς στις αρμονικές σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών και εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τις δυνατότητες διεύρυνσής τους.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57361

    [09] Siemens: Τελικές διαβουλεύσεις για το πόρισμα

    Τριτη, 18 01 2011 13:32

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πόρισμα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να συνεδριάζει σήμερα και αύριο προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις ώστε να κατατεθεί την Πέμπτη. Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Κώστας Τζαβάρας επιβεβαίωσε ότι στο πόρισμα θα υπάρχουν αναφορές σε ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" ο κ. Τζαβάρας σημείωσε: «Θα υπάρχουν ονόματα, γιατί ακριβώς τα ονόματα αυτά έχουν σχέση με πράξεις ή παραλήψεις οι οποίες εκδηλώθηκαν στην διαχείριση της πιο σοβαρής υπόθεσης που υπάρχει πράγματι σκάνδαλο, και μάλιστα σκάνδαλο πολιτικό και οικονομικό». Διευκρίνισε, όμως, πως «τα ονόματα δεν έχουν την έννοια της παραπομπής, δεν παραπέμπουμε κανέναν».

    Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να προκαλούμε σύγχυση, γιατί έχουμε καλλιεργήσει στον κόσμο την εντύπωση ότι από αυτό το πόρισμα ξαφνικά θα υπάρξουν αθρόες παραπομπές, θα στηθούν Ειδικά Δικαστήρια, δεν είναι δικιά μας δουλειά αυτή. (...) Η παραπομπή γίνεται με βάση το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής, και τον νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών με πρόταση κατηγορίας την οποία υπογράφουν 30 βουλευτές και στην οποία πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία αξιόποινης πράξης που αποδίδουν σε υπουργό ή υφυπουργό καθώς και τον αριθμό της διάταξης που έχει παραβιαστεί».

    Οι προτάσεις βουλευτών για την απόδοση ευθυνών σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα κυμαίνονται από τους ελάχιστους τρεις έως όλους όσοι έχουν εμπλακεί με υπογραφή συμβάσεων, δηλαδή φθάνουν στους 25. Το πιθανότερο είναι να παραπεμφθούν σε Προανακριτική 10-15 πρώην υπουργοί.

    Την περασμένη εβδομάδα εντάθηκαν οι επαφές μεταξύ των μελών της Εξεταστικής, προκειμένου να γίνει η τελική αποτίμηση των ευθυνών των πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη με τον κ. Τζαβάρα, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών των μικρών κομμάτων που κάνουν λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού.

    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνε να φορτώσουν τα πάντα σε όσους θεωρούν «καμένα χαρτιά». Μετά, όπως έγινε και με το Βατοπέδι, θα έλθει η επίσημη παραγραφή, με δικαστική απόφαση και «ούτε γάτα ούτε ζημιά», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν έρθει σε συμφωνία.

    Οι εργασίες της Επιτροπής διήρκεσαν 11 μήνες ωστόσο κοινή πεποίθηση των βουλευτών που συμμετέχουν είναι ότι η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας από Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

    Μάλιστα δεν αποκλείεται από την έρευνα του ΣΔΟΕ στο πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα με υπόνοιες για υπερβολικό πλουτισμό να προκύψουν στοιχεία σε βάρος πολιτικών που έχουν εμπλακεί και στην υπόθεση Siemens.

    Πηγές ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57351

    [10] Eurovision 2011: Στον 1ο Ημιτελικό κληρώθηκε να διαγωνιστεί η Ελλάδα

    Τριτη, 18 01 2011 12:38

    Στον 1ο Ημιτελικό, που θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 10 Μαΐου, κληρώθηκε να διαγωνιστεί η Ελλάδα κατά τη χτεσινή κλήρωση για το διαχωρισμό των χωρών που συμμετέχουν στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της EUROVISION στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Κύπρος θα εμφανιστεί στο 2ο Ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου.

    Παρουσία του νέου εκτελεστικού εποπτεύοντα του Διαγωνισμού κου Jon Ola Sand και των γερμανών διοργανωτών, οι 38 από τις 43 συμμετέχουσες χώρες μπήκαν στη κληρωτίδα για μια θέση σε έναν από τους δύο ημιτελικούς. Από τον κάθε ημιτελικό θα προκύψουν οι δέκα πρώτες που θα συναντήσουν τη διοργανώτρια Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία στο Μεγάλο Τελικό, το Σάββατο 14 Μαΐου.

    Ας σημειωθεί ότι η κλήρωση για την ακριβή σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, αλλά και στον Τελικό, θα λάβει χώρα και πάλι στο Ντίσελντορφ, στις 14 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Αρχηγών των 43 Αποστολών.

    Αναλυτικά, οι δύο ημιτελικοί διαμορφώνονται ως εξής:

    1ος Ημιτελικός, Τρίτη 12 Μαΐου 2011

    Πρώτο Μισό (σειρά εμφάνισης: 1-10)

    Αλβανία

    Αρμενία

    Γεωργία

    Ελβετία

    Νορβηγία

    Πολωνία

    Ρωσία

    Σερβία

    Τουρκία

    Φινλανδία

    Δεύτερο Μισό (σειρά εμφάνισης: 11-19)

    Άγιος Μαρίνος

    Αζερμπαϊτζάν

    Ελλάδα

    Ουγγαρία

    Ισλανδία

    Κροατία

    Λιθουανία

    Μάλτα

    Πορτογαλία

    2ος Ημιτελικός, Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

    Πρώτο Μισό (σειρά εμφάνισης: 1-09)

    Αυστρία

    Βέλγιο

    Βοσνία & Ερζεγοβίνη

    Κύπρος

    Μολδαβία

    Ολλανδία

    Ουκρανία

    Σλοβακία

    Σουηδία

    Δεύτερο Μισό (σειρά εμφάνισης: 10-19)

    Βουλγαρία

    Δανία

    Εσθονία

    Ιρλανδία

    Ισραήλ

    Λετονία

    Λευκορωσία

    ΠΓΔΜ

    Ρουμανία

    Σλοβενία

    Επίσης, με κλήρωση, καθορίστηκε σε ποιόν ημιτελικό θα ψηφίσει η κάθε μια από τις πέντε χώρες που διαγωνίζονται απευθείας στον Τελικό. Συγκεκριμένα, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίζουν στον 1ο, ενώ η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία στο 2ο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, αλλά και στον Τελικό θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Αρχηγών των Αποστολών στη φετινή διοργανώτρια πόλη.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57339

    [11] Ανησυχία για το λάδι

    Τριτη, 18 01 2011 18:05

    Το κόστος παραγωγής ελαιολάδου θα πρέπει να το μειώσουμε αν και είναι δύσκολο, είπε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας Γεράσιμος Καλλιμώρος.

    Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για να μην εγκαταληφθεί στο μέλλον η καλλιέργεια και πρόσθεσε ότι η ΕΑΣ κάνει ότι μπορεί στην τυποποίηση και πώληση του προϊόντος.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57372

    [12] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τριτη, 18 01 2011 13:53

    Ο Οράσιο Γκονσάλβες θα είναι ο διάδοχος του Βαγγέλη Βλάχου στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης. Ο Γκονσάλβες αποτελεί προσωρινή λύση σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αστέρα ώστε να μην μείνει η ομάδα πολύ καιρό ακέφαλη ,καθώς βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση και δεν πρέπει να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ωστόσο , στην Ελλάδα ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και για αυτό το λόγο έγινε και η επιλογή του Γκονσάλβες, ενός ανθρώπου που ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα.

    Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ανακοινώνει ότι εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 19ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, θα προπωλούνται από:

    α) το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού: 11.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. από σημερα 18/1/2011 έως και το Σάββατο 22/1/2011.

    β) τα εκδοτήρια του γηπέδου την ημέρα του αγώνα από τις 11.00 π.μ. έως τις 5.15 μ.μ.

    Η πώληση των εισιτηρίων θα γίνεται μόνο σε κατόχους εισιτηρίου Διαρκείας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Συγκεκριμένα, κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια αγώνα προσκομίζοντας το εισιτήριο διαρκείας του ή την ταυτότητά του. Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 25β¬. Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται και φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10β¬. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα. Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ - Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2011 Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.00μμ

    Επιτυχημένη ήταν η κοπή της πίτας που πραγματοποίησε η ΕΠΣ Αργολίδας χθες το βράδυ στην αίθουσα Pantazis Royal, όπου βρέθηκε πολύς κόσμος από το χώρο του ποδοσφαίρου και της πολιτικής.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αργολίδα βρέθηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, τον οποίο συνόδευσε ο γενικός γραμματέας κ. Γιάννης Οικονομίδης.

    Βασίλης Κούβαλης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57354

    [13] Νεκρός και φιμωμένος 83χρονος

    Τριτη, 18 01 2011 13:51

    Νεκρός, δεμένος και φιμωμένος, βρέθηκε χθες το πρωί στο σπίτι του, στους Κάτω Αμπελόκηπους Πυλίας, ο 83χρονος Βασίλης Αλεξόπουλος, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έπεσε θύμα ληστείας. Ο άτυχος 83χρονος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του με τις πιτζάμες του, φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα από έναν συγχωριανό του. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το θύμα είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο με κλωτσιά ή γροθιά, ο θάνατός του όμως οφείλεται σε ασφυξία που συνέβη από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι χθες το πρωί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η οποία επιλήφθηκε του περιστατικού, ο άτυχος γέροντας έπεσε θύμα ληστείας, γεγονός στο οποίο συνηγορεί το ότι το σπίτι του βρέθηκε αναστατωμένο, τα συρτάρια αδειασμένα στο πάτωμα, καθώς οι ληστές προφανώς, έψαχναν για χρήματα. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57352

    [14] Ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κοζάνης η κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη

    Τριτη, 18 01 2011 13:11

    Με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, ορίστηκε πριν απο λίγο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης η κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη.

    Στις αρμοδιότητες της αντιδημάρχου θα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με πληροφορίες η επιχιερηματικότητα, η αγροτική ανάπτυξη και άλλες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57349

    [15] Αναστάτωση για το όριο των 10 στρεμμάτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, σε περιοχές Natura των νησιών μας.

    Τριτη, 18 01 2011 13:11

    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε το προωθούμενο νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ορίσει στα 10 στρέμματα το εμβαδόν των αγροτεμαχίων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως Natura, εντός των οποίων επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα.

    Σύνταξη Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57348

    [16] Το υποθαλάσσιο παρατηρητήριο

    Τριτη, 18 01 2011 12:59

    Ανελκύστηκε χθες από τον πυθμένα Κατακόλου το υποθαλάσσιο παρατηρητήριο που είχε ποντίσει πριν από 3,5 μήνες το Τμήμα Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πάτρας. Το παρατηρητήριο έχει συλλέξει σημαντικά στοιχεία για τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, κυρίως του μεθανίου , και τα συμπεράσματα θα βοηθήσουν στη διερεύνηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της περιοχής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57346

    [17] Ο Τ. Αποστολόπουλος στον Χρ. Μαλαπάνη

    Τριτη, 18 01 2011 12:57

    O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη στη βάση της συνεργασίας και των διακριτών ρόλων που αποτυπώνονται στον Καλλικράτη. Συζητήθηκαν ζητήματα των κρατικών και περιφερειακών υπηρεσιών που σήμερα συγκροτούνται στη Μεσσηνία, η εξέλιξη των έργων που μέχρι την 1η Ιουλίου 2011 μένουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στη συνέχεια περνούν στην περιφερειακή διοίκηση, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57342

    [18] 624.960ευρώ για ιατρικό λάθος

    Τριτη, 18 01 2011 12:56

    Αποζημίωση ύψους 624.960 ευρώ επιδίκασε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου» το Τριμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την υπόθεση της 26χρονης μητέρας Στέλλας Αξαρλή της οποίας ο θάνατος είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Λέσβου στις 5 Νοεμβρίου του 2007.

    Σύνταξη Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57344

    [19] Xωρίς φάρμακα για τρεις μήνες οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Χίου

    Τριτη, 18 01 2011 12:52

    Από τον Οκτώβριο έχει διακοπεί με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Χίου η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που ζουν και εργάζονται στο νησί, καθώς ο ΟΠΑΔ δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς του Φαρμακοποιούς και οι οποίες όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Μανόλης Κίτσος φθάνουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57340


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 January 2011 - 18:57:54 UTC