Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προετοίμαζαν επιθέσεις
  • [02] Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τυνησία
  • [03] Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • [04] Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • [05] Σύσκεψη για την Πυροσβεστική
  • [06] Στην κυκλοφορία και πάλι η οδός Φιλελλήνων

    [01] Προετοίμαζαν επιθέσεις

    Σαββατο, 15 01 2011 20:10

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από το ηλεκτρονικό αρχείο των συλληφθέντων, προκύπτει ότι προετοίμαζαν επιθέσεις, ενόψει της δίκης των 13 υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που ξεκινά τη Δευτέρα. Νωρίτερα, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του εμπρησμού σε οχήματα της ΔΕΗ τον περασμένο Οκτώβριο.

    Δευτέρα η απολογία τους στον ανακριτή Αθηνών

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε' τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Βύρωνα.

    Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, στη συμπρωτεύουσα.

    Και οι τέσσερις αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

    Η περιοχή το πρωί, γύρω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θύμιζε φρούριο.

    Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει με κλούβες και μπλόκα τους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

    Μπροστά από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αναρχικοί που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους.

    Τη Δευτέρα οι τέσσερις νεαροί μαζί με την 27χρονη Γερμανίδα θα απολογηθούν στον ανακριτή στην Αθήνα, για τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της άσκησης τρομοκρατικών πράξεων και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

    Εντοπίστηκε σχέδιο προκήρυξης - Σχεδιασμός για μπαράζ επιθέσεων - πιθανοί στόχοι

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, το ηλεκτρονικό αρχείο των τεσσάρων συλληφθέντων αποκάλυψε στοιχεία-φωτιά για τα σχέδια των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική.

    Τα στοιχεία δένουν, όπως τονίζουν αστυνομικοί, με όσα προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις των κινήσεων και των επαφών τους , λίγες μέρες πριν τις συλλήψεις τους, την Πέμπτη.

    Στο 6σέλιδο σχέδιο προκήρυξης, που βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή, αποκαλύπτεται ότι υπήρχε σχεδιασμός για μπαράζ επιθέσεων.

    Τα χτυπήματα πιθανότατα θα ήταν βομβιστικά , αλλά δεν αποκλείεται να ήταν και ένοπλες δολοφονικές επιθέσεις, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Οι επιθέσεις θα γίνονταν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, η δίκη των οποίων αρχίζει τη Δευτέρα.

    Η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη των επιθέσεων , θα ήταν πρωτοεμφανιζόμενη.

    Σύμφωνα με το σχέδιο της προκήρυξης η νέα οργάνωση προαναγγέλλει την συμμετοχή της σε διεθνές δίκτυο ένοπλων οργανώσεων. Σχετικό κάλεσμα είχαν απευθύνει στην τελευταία τους προκήρυξη οι "Πυρήνες", μετά το χτύπημα τους στο διοικητικό πρωτοδικείο της Αθήνας.

    Στο κείμενο που βρέθηκε υπάρχουν θεωρητικές αναφορές, με τις οποίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις

    Ακόμη στα ηλεκτρονικά αρχεία που κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα στο Βύρωνα βρέθηκαν στοιχεία για πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων όπως:

    Συνθέσεις δικαστικών συμβουλίων διευθύνσεις αστυνομικών τμημάτων σχεδιαγράμματα περιοχών φωτογραφίες οπλικών συστημάτων

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Απολογίες στον ανακριτή

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56992

    [02] Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τυνησία

    Σαββατο, 15 01 2011 21:08

    Δύσκολες ώρες περνά η Τυνησία, λίγες ώρες μετά την ανατροπή του προέδρου Μπεν Άλι. Την ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης η κατάσταση στη χώρα, δείχνει έκρυθμη με λεηλασίες καταστημάτων πυρπολήσεις αλλά και την παρουσία του στρατού που κλήθηκε να επιβάλει την τάξη. Νωρίτερα, διαδηλωτές εισέβαλαν λεηλάτησαν και έκαψαν το σπίτι του έκπτωτου Προέδρου. Το πρωί, σαράντα επτά κρατούμενοι, έχασαν τη ζωή τους σε ταραχές που ξέσπασαν σε δυο φυλακές της χώρας.

    Νεκροί 47 κρατούμενοι

    Σαράντα δυο κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους, από φωτιά που ξέσπασε σε φυλακή της πόλης Μοναστίρ της Τυνησίας ενώ σύμφωνα με το BBC στην πόλη Μαντία, στα νότια της χώρας, τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τα πυρά στρατιωτών.

    Μάλιστα, ο διευθυντής της φυλακής προκειμένου να αποφύγει νέο αιματοκύλισμα άφησε ελεύθερους εκατοντάδες κρατουμένους.

    Σε πολιτικό επίπεδο, νωρίτερα το Σάββατο, προσωρινός πρόεδρος της χώρας, ορίστηκε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ο Φουέντ Μπάζα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

    Για πρώτη φορά σαφή θέση υπέρ του κινήματος διαμαρτυρίας στην Τυνησία πήρε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

    «Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο λαός της Τυνησίας εκφράζει τη βούλησή του για δημοκρατία. Η Γαλλία, την οποία συνδέουν δεσμοί φιλίας με την Τυνησία, δηλώνει την απόλυτη υποστήριξή της προς αυτήν», τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - BBC

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56993

    [03] Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

    Σαββατο, 15 01 2011 20:06

    Η ανάγκη συγκεκριμένης στόχευσης που να διασφαλίζει την αποδοτική και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2011 - 2013, αναδείχτηκε ως πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης- διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, στη Λάρισα.

    Οι φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η Θεσσαλία χάρη στα πολλά και διαφορετικά στοιχεία που τη συνθέτουν «συγκεντρώνει όλη την Ελλάδα» και επεσήμαναν ότι το σχέδιο τουριστικής προβολής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις σημερινές ανάγκες της Περιφέρειας, να αξιοποιεί σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους όπως τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου, να χρησιμοποιεί σύγχρονες μορφές προβολής και προσέλκυσης τουριστών όπως το διαδίκτυο αλλά και να υλοποιείται από φορέα που να έχει την απαιτούμενη κατάρτιση και εμπειρία.

    Από την πλευρά της η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη «Εκπόνησης σχεδίου marketing για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας» παρουσίασε τους 4 άξονες πάνω στους οποίους δομείται το σχέδιο δράσης της τουριστικής προβολής και είναι οι εξής: Διαφήμιση, Συμμετοχή σε εκθέσεις, Δημόσιες σχέσεις και Υποστηρικτικές ενέργειες. Οι παραπάνω άξονες, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Λ. Μαυρουδή, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αξιοποιεί τόσο τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και προβολής όπως το διαδίκτυο και η κοινωνική δικτύωση σε συνδυασμό με πιο παραδοσιακές μορφές όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις, οι δημόσιες σχέσεις μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων αλλά και η παραγωγή έντυπου και άλλου προωθητικού υλικού.

    Να σημειωθεί ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ περίπου . Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, με την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως: το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, εκπροσώπους ξενοδόχων και επιχειρηματιών τουρισμού απ όλους τους θεσσαλικούς νομούς, το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, τον ΕΟΤ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και υπηρεσιακά στελέχη που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής . Οι απόψεις και παρατηρήσεις όλων των παρισταμένων θα καταγραφούν για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής που θα συνθέτει τις σύγχρονες ανάγκες και θα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας ως ιδανικού προορισμού διακοπών για τον έλληνα αλλά κυρίως για τον ξένο τουρίστα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56991

    [04] Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

    Σαββατο, 15 01 2011 20:01

    Η ανάγκη συγκεκριμένης στόχευσης που να διασφαλίζει την αποδοτική και αποτελεσματική τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την περίοδο 2011 - 2013, αναδείχτηκε ως πρώτη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης- διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, στη Λάρισα.

    Οι φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η Θεσσαλία χάρη στα πολλά και διαφορετικά στοιχεία που τη συνθέτουν «συγκεντρώνει όλη την Ελλάδα» και επεσήμαναν ότι το σχέδιο τουριστικής προβολής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις σημερινές ανάγκες της Περιφέρειας, να αξιοποιεί σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους όπως τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου, να χρησιμοποιεί σύγχρονες μορφές προβολής και προσέλκυσης τουριστών όπως το διαδίκτυο αλλά και να υλοποιείται από φορέα που να έχει την απαιτούμενη κατάρτιση και εμπειρία.

    Από την πλευρά της η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη «Εκπόνησης σχεδίου marketing για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας» παρουσίασε τους 4 άξονες πάνω στους οποίους δομείται το σχέδιο δράσης της τουριστικής προβολής και είναι οι εξής: Διαφήμιση, Συμμετοχή σε εκθέσεις, Δημόσιες σχέσεις και Υποστηρικτικές ενέργειες. Οι παραπάνω άξονες, όπως τόνισε η εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Λ. Μαυρουδή, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αξιοποιεί τόσο τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και προβολής όπως το διαδίκτυο και η κοινωνική δικτύωση σε συνδυασμό με πιο παραδοσιακές μορφές όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις, οι δημόσιες σχέσεις μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων αλλά και η παραγωγή έντυπου και άλλου προωθητικού υλικού.

    Να σημειωθεί ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ περίπου . Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, με την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως: το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, εκπροσώπους ξενοδόχων και επιχειρηματιών τουρισμού απ όλους τους θεσσαλικούς νομούς, το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, τον ΕΟΤ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και υπηρεσιακά στελέχη που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής . Οι απόψεις και παρατηρήσεις όλων των παρισταμένων θα καταγραφούν για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής που θα συνθέτει τις σύγχρονες ανάγκες και θα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας ως ιδανικού προορισμού διακοπών για τον έλληνα αλλά κυρίως για τον ξένο τουρίστα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56990

    [05] Σύσκεψη για την Πυροσβεστική

    Σαββατο, 15 01 2011 19:53

    Το θέμα μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο του Βόλου σε χώρο του Δήμου κοντά στον Περιφερειακό, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, στο γραφείο του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχου, με τη συμμετοχή του ιδίου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χ. Τσαμπάζη, του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Αθ. Μπέη, του Διοικητική Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Ν. Λαθίρη και του Υποδιοικητή Ν. Μιχαλάκη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση και ανάλυση των μέχρι τώρα ενεργειών και αποφασίσθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση νέου χώρου, αφού εκτός των άλλων η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για νέο κτίριο μέσω ΣΔΙΤ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56989

    [06] Στην κυκλοφορία και πάλι η οδός Φιλελλήνων

    Σαββατο, 15 01 2011 19:47

    Από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου, δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία η κάθοδος της οδού Φιλελλήνων στο τμήμα μεταξύ Δημητριάδος και Ερμού, που παρέμεινε κλειστό τα τελευταία χρόνια, λόγω των εργασιών κατασκευής και των εμπλοκών που παρατηρήθηκαν στο έργο του δημοτικού πάρκιγκ.

    Μετά την απομάκρυνση του γερανού του εργοταξίου που καταλάμβανε τη μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου προχώρησε στην άμεση αποκατάσταση του κατεστραμμένου πεζοδρομίου και των φθορών που είχε υποστεί το οδόστρωμα. Προκειμένου, δε, να μην γίνει ξανά νέα τομή στο δρόμο όταν το κτίριο θα έπρεπε να συνδεθεί με την αποχέτευση, κλήθηκαν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ να κάνουν από τώρα τη σύνδεση πριν ο δρόμος δοθεί στην κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ηλ. Ξηρακιά, επειδή δεν παράγονται αυτή την περίοδο ασφαλτομίγματα λόγω καιρικών συνθηκών, οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος έγιναν προσωρινά με τσιμεντόστρωση για να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η επικάλυψη με έναν τάπητα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του δρόμου και ταυτόχρονα να γίνει αποκατάσταση των φθορών που προκλήθηκαν στο οδόστρωμα των οδών Ερμού και Μαυροκορδάτου, όπου γίνεται μέχρι και σήμερα η εκτροπή της κυκλοφορίας.

    Η Τεχνική Υπηρεσία καλεί τους περίοικους που παρκάρουν κάθετα στα πεζοδρόμια τόσο της οδού Δημητριάδος όσο και σε τμήμα της οδού Φιλελλήνων, να απομακρύνουν τα οχήματά τους, καθώς τη Δευτέρα το πρωί θα εμποδίζουν την κυκλοφορία και υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθούν με γερανό. Η Δημοτική Αστυνομία, με ενημερωτικό σημείωμα στα παρμπρίζ προειδοποιεί ήδη τους οδηγούς για την απομάκρυνση των οχημάτων τους.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56988


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2011 - 21:58:36 UTC