Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια»
  • [03] Αποκλείεται ιδιωτική επιχειρηματική εκμετάλευση των νερών-Σύσκεψη στην Αγριά
  • [04] Νέα αποχή δικηγόρων του Βόλου
  • [05] Κρατούμενος όλο το βράδυ ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος

    [01] Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

    Τριτη, 11 01 2011 21:36

    Την παραίτησή του υπέβαλε αργά την Τρίτη στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημοσθένης Δασκαλάκης. Στην επιστολή του διατυπώνει τις αντιρρήσεις του για την υλοποίηση προγραμμάτων, όπως τη δημιουργία των κοινωνικών ΚΕΠ, που έχουν σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για ασφαλιστικά ζητήματα, χωρίς, όπως επισημαίνει, να έχει προηγηθεί μελέτη. Η υπουργός δεν έχει κάνει ακόμη αποδεκτή την παραίτησή του, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Δασκαλάκης επιμένει στην απόφασή του.

    Από το περιβάλλον της υπουργού, πάντως, σημειώνεται ότι δεν είναι επαρκείς αυτοί οι λόγοι για την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα.

    Για το θέμα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες.

    Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο.

    Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται.

    Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα.

    Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα».

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΝΕΤ, NET 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56289

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια»

    Τριτη, 11 01 2011 20:00

    Το πρόγραμμα των αλλαγών που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος της χώρας και των πολιτών της θα συνεχιστεί και το 2011, τόνισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η σύγκληση οργάνων του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος και απώτατο χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο.

    Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος με βάση το οποίο, όπως είπε, «κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα», αποδίδοντας στην επιτυχία αυτή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι διαθέτει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

    Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να πάρει «και αποφάσεις που πόνεσαν», αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια. Παρά την αλλαγή των συνθηκών και όποτε αυτές κι αν αλλάζουν, «οι αξίες μας παραμένουν ίδιες, ο στόχος μας παραμένει ίδιος» υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Παπανδρέου.

    Ο στόχος, όπως προσδιορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό, είναι «μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, μια Ελλάδα παραγωγική, δημιουργική που σέβεται τον πολίτη και δίνει προοπτική στους νέους».

    Τα θέματα αυτά συζήτησε ο κ. Παπανδρέου και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην πίστη του Πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση πετυχαίνει το στόχο της και ταυτόχρονα της δίνει «ανάσες», ώστε να ρίξει βάρος και σε άλλα θέματα, όπως τα κοινωνικά, αλλά και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, με πρωτοβουλίες και παρουσίες όπως στο Ερζερούμ.

    Η δυνατότητα της κυβέρνησης να ασχολείται, πλέον, και με θέματα που δεν έχουν στενή σχέση με την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, κάνει περισσότερο αισιόδοξο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες, ανέφερε στη σύσκεψη πως «όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, τον στόχο μας θα τον πετύχουμε». Λίγες ώρες νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, είχε πει ότι «όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα».

    Σύγκληση κομματικών οργάνων

    Σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ με απώτατο χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο, αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν υπουργοί, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, καθώς και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και άλλα στελέχη.

    Ταυτόχρονα αποφασίστηκε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του επόμενου μήνα και πριν από αυτό σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Παράλληλα και ως την Εθνική Συνδιάσκεψη του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση του κόμματος στην οποία θα συμμετάσχει σε ορισμένες περιπτώσεις και ο πρωθυπουργός, ενώ θα πραγματοποιηθούν και περιφερειακές συνδιασκέψεις.

    Η σημερινή υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη, είχε ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του νομοθετικού και εν γένει κυβερνητικού έργου, καθώς εντός του τρέχοντος μήνα ολοκληρώνεται με την ψήφιση του αναπτυξιακού και επενδυτικού νόμου, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να ψηφιστούν οι νόμοι που αφορούν τα κλειστά επαγγέλματα, τις αστικές συγκοινωνίες και αλλαγές στην φορολογία.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, NET, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56287

    [03] Αποκλείεται ιδιωτική επιχειρηματική εκμετάλευση των νερών-Σύσκεψη στην Αγριά

    Τριτη, 11 01 2011 20:07

    Η καταγραφή του δικτύου ύδρευσης - αποχέτευσης των πρώην Δήμων Αγριάς και Αρτέμιδας και η ενημέρωση για την πορεία των σχετικών μελετών και έργων, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγριά, στο πλαίσιο προώθησης των διαδικασιών για τη διεύρυνση των ορίων της ΔΕΥΑΜΒ, με την ένταξη σ' αυτή όλων των συνενωθέντων Δήμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Ν. Στόϊκος, ο καθ' ύλην αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Λ. Μαυρογιάννης, διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Η νέα δημοτική αρχή, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει ο Δήμαρχος κ. Π. Σκοτινιώτης, αποδίδει κορυφαία σημασία στην έγκαιρη προετοιμασία της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε από τις αρχές Μαρτίου να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι η ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Επιχείρησης, που θα επιτρέψει τη χάραξη και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής η οποία θα αφορά ολόκληρη τη λεκάνη διαχείρισης του νέου Δήμου και θα διασφαλίζει την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο ιδιωτικής επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των νερών.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση του δικτύου και τις προοπτικές αναβάθμισής του με την ένταξη στο ενιαίο δίκτυο, τον προγραμματισμό έργων που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση καλής ποιότητας νερού για όλους τους οικισμούς και την κάλυψη των αναγκών σε ύδρευση και άρδευση.

    Ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαχειρίζεται το πιο ευαίσθητο ίσως αντικείμενο του Δήμου, γι' αυτό και η προσπάθεια που γίνεται είναι να επιτευχθεί η ριζική ανασύνταξη της Επιχείρησης, η διασφάλιση της απολύτως διαφανούς λειτουργίας της και η ενίσχυση του κοινωνικού της χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θα προωθηθεί μεταξύ άλλων η εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού, η ενεργειακή αξιοποίηση νερών, η ορθολογική τιμολόγηση κλπ.

    Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και στους υπόλοιπους συνενωθέντες Δήμους.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56288

    [04] Νέα αποχή δικηγόρων του Βόλου

    Τριτη, 11 01 2011 17:40

    Με αποχή απαντούν οι δικηγόροι του Βόλου, στην απελευθέρωση του λειτουργήματός τους, που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς η Γενική Συνέλευση που συνεδρίασε έκτακτα το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα αποχή των μελών του, από Τετάρτη 12 Ιανουαρίου μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 18 του μήνα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί -στις 12 το μεσημέρι- νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στις προτάσεις της Πολιτείας και στη διαδικασία προώθησης των σχετικών πρόχειρων, ατεκμηρίωτων, ως προς την ουσιαστική κοινωνική και δημοσιονομική ωφέλεια και νομικά προβληματικών ρυθμίσεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56273

    [05] Κρατούμενος όλο το βράδυ ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος

    Τριτη, 11 01 2011 23:28

    Κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας όλη τη νύχτα ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, καθώς συντάχθηκε η δικογραφία και η εντολή, που δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας, είναι η προσαγωγή του στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας να γίνει το πρωί. Την ίδια ώρα, χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ κονδύλι 1.200.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους.

    Έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες που διαμαρτύρονταν για την κράτηση του Απόστολου Γκλέτσου, ενώ, συγχρόνως, παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας, καθώς είχε αρχικά προαναγγελθεί προσαγωγή του στις 7 το βράδυ.

    Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Στυλίδας για να εξετάσει την κατάσταση, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη τα καταστήματα στο δήμο Στυλίδας, όπως επίσης να μείνουν κλειστές και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, και να παρευρεθούν οι σύμβουλοι στα δικαστήρια της Λαμίας την ώρα που θα γίνει η προσαγωγή του δημάρχου, καταδικάζοντας ομόφωνα τη σύλληψή του.

    Ένταση προκλήθηκε και κοντά στα διόδια της Πελασγίας, όταν συνεργεία της εταιρίας προσπάθησαν να τοποθετήσουν εκ νέου τις πλαϊνές μπάρες και να φράξουν και πάλι τις διαβάσεις που άνοιξαν τα μηχανήματα του Δήμου Στυλίδας. Μπροστά στη θέα των συνεργείων, πολίτες επενέβησαν και δεν τους επέτρεψαν να επισκευάσουν και να αποκλείσουν τις διαβάσεις.

    Από το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και την Ασφάλεια, προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κ. Γκλέτσο, μακριά από τους συγκεντρωμένους και τους πολίτες της Στυλίδας. Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, ο Απόστολος Γκλέτσος μόνος του πήγε και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, όπου του φόρεσαν χειροπέδες και με συνοδεία αυτοκινήτων της ασφάλειας και της ΟΠΚΕ τον μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

    Κάρτες ελεύθερης διέλευσης και κονδύλια για απαλλοτριώσεις

    Χίλιες κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν στους κατοίκους του δήμου Στυλίδας και της ευρύτερης περιοχής, μετά από συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την κοινοπραξία αυτοκινητόδρομοι Αιγαίο. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το παράπλευρο δίκτυο.

    Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών, σε σχέση με τη σύλληψη του κ. Γκλέτσου, δήλωναν ότι δεν είναι θέμα του Υπουργείου η σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας, αλλά πως οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους. Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν ότι το υπουργείο βρισκόταν ούτως ή άλλως σε διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία για την ανανέωση των καρτών που είχαν λήξει στο τέλος του έτους. Το κόστος των καρτών ελευθέρας διέλευσης, είναι πολύ μεγάλο για το ελληνικό δημόσιο αφού, το 9μηνο που πέρασε, μόνο η συγκεκριμένη κοινοπραξία εισέπραξε 70 χιλιάδες ευρώ για τα διόδια που εκμεταλλεύεται, από την Πελασγία μέχρι την Λεπτοκαριά.

    Την ίδια ώρα, κονδύλι 1.200.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους στα διόδια της Πελασγίας.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56290


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 January 2011 - 22:25:49 UTC