Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο παίδων
  • [02] Πέντε υποθέσεις πολιτικών σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες ελέγχει το ΣΔΟΕ
  • [03] Βρετανία: Πέθανε στα 81 του ο σκηνοθέτης του «Μπούλιτ» Πίτερ Γέιτς
  • [04] Σύλληψη για κλοπή χάλκινων ανθοδοχείων
  • [05] Ερώτηση Τρεμόπουλου για το «φράχτη» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβροβ¦
  • [06] Έκλεισαν το δρόμο κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη.Νέο επεισόδιο χθες το βράδυ με αθίγγανους

    [01] Νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο παίδων

    Δευτερα, 10 01 2011 19:37

    Το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων στην Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Π & Α Κυριακού, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο.

    Η δαπάνη για τον εξοπλισμό, πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΑΠ Α.Ε. που επίσης οργάνωσε τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, τον οποίο παρέδωσε προς χρήση τον Δεκέμβριο του 2009. Με τις δυνατότητες που υπάρχουν, μπορούν να πραγματοποιούνται ακτινοθεραπείες σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από καρκίνο, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επίσης με απόφαση του ΟΠΑΠ, εγκρίθηκε η διάθεση επιπλέον 120.000 ευρώ στον Σύλλογο «Φλόγα», προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα ανακαίνισης και διαμόρφωσης των χώρων του νοσοκομείου στους οποίους, πλέον, στεγάζεται το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα. Υπενθυμίζεται ότι η «Φλόγα», είναι Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και από το 2008, είχε διατυπώσει δημόσια έκκληση για την αναγκαιότητα οργάνωσης και εξοπλισμού του συγκεκριμένου τμήματος.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56044

    [02] Πέντε υποθέσεις πολιτικών σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες ελέγχει το ΣΔΟΕ

    Δευτερα, 10 01 2011 20:41

    Πέντε υποθέσεις πολιτικών σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες τους ελέγχει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

    Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, πρόκειται για υποθέσεις που είτε σχετίζονται με έρευνες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, είτε αφορούν υποθέσεις αγοράς ακινήτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες ερευνώνται από τα ειδικά συνεργεία ελεγκτών.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ίδιο ανώτατο στέλεχο, οι έρευνες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56045

    [03] Βρετανία: Πέθανε στα 81 του ο σκηνοθέτης του «Μπούλιτ» Πίτερ Γέιτς

    Δευτερα, 10 01 2011 21:10

    Σε ηλικία 81 ετών έφυγε την Κυριακή από τη ζωή ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Γέιτς που είχε γίνει γνωστός με την αστυνομική ταινία "Μπούλιτ", με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μακουίν, το 1968.

    Ο Γέιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία "Τα κανόνια του Ναβαρόνε". Τη δεκαετία του 1960 εργάστηκε για την τηλεόραση και αργότερα επέστρεψε στον κινηματογράφο. Είχε προταθεί για τέσσερα Όσκαρ, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, για τις ταινίες "Ο Αμπιγιέρ" και "Breaking Away".

    Σύμφωνα με τον ατζέντη του, η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

    ΑΠE

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56046

    [04] Σύλληψη για κλοπή χάλκινων ανθοδοχείων

    Δευτερα, 10 01 2011 12:31

    Συνελήφθη στην Κομοτηνή ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος σε συνεργασία με έναν 22χρονο ημεδαπό που δεν συνελήφθη και αναζητείται, αφαίρεσαν πρωινές ώρες, της ίδιας ημέρας, από το κοιμητήριο του οικισμού Παραδημή Ροδόπης, εκατό (100) χάλκινα ανθοδοχεία και πενήντα εννέα (59) χάλκινα καντήλια, τα οποία στη συνεχεία παρέδωσαν σε μάνδρα περισυλλογής παλαιών αντικειμένων-μετάλλων έναντι χρηματικού ποσού.

    Οι ίδιοι δράστες την 04-01-2011 είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο του οικισμού Ροδίτη Ροδόπης, είκοσι δύο (22) χάλκινα ανθοδοχεία και τριάντα (30) χάλκινα καντήλια, τα οποία επίσης βρέθηκαν στον ίδιο χώρο παράδοσής τους.

    Μαρία Νικολάου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55988

    [05] Ερώτηση Τρεμόπουλου για το «φράχτη» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβροβ¦

    Δευτερα, 10 01 2011 12:54

    Εάν θεωρεί την ανέγερση του συνοριακού "φράχτη" σύμφωνη με την ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και εάν είναι διατεθειμένη να συγχρηματοδοτήσει με ευρωπαϊκούς πόρους ένα τέτοιο έργο, ζητά να πληροφορηθεί ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Τρεμόπουλος ερωτά επίσης εάν θεωρούνται «συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία οι πρακτικές της Ελληνικής κυβέρνησης για θέματα ασύλου και τι μέτρα θα λάβει για τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που συλλαμβάνονται στα σύνορα». Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων τονίζει ιδιαίτερα στην ερώτησή του την «πάγια απροθυμία», όπως αναφέρει, της ελληνικής κυβέρνησης στη χορήγηση ασύλου, «η οποία κατέχει τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε. Ε., που φτάνουν στο επίπεδο ντροπής του 1,2% έναντι του 27% του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56007

    [06] Έκλεισαν το δρόμο κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη.Νέο επεισόδιο χθες το βράδυ με αθίγγανους

    Δευτερα, 10 01 2011 12:14

    Το δρόμο έχουν κλείσει από νωρίς το πρωί κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη στο ύψος του πρώην δημαρχείου Παρελίων, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλεπάλληλες κλοπές από αθίγγανους.

    Όπως καταγγέλλουν, χθες το βράδυ αθίγγανοι επιχείρησαν να κλέψουν δύο μηχανάκια από επιχειρηματία της περιοχής έγιναν όμως αντιληπτοί από κατοίκους, οι οποίοι τους καταδίωξαν. Η αστυνομία - σύμφωνα πάντα με καταγγελίες - έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση 1,5 ώρας, ενώ μιλώντας στην ΕΡΑ οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του δρόμου έως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την παραβατικότητα μερίδας αθίγγανων. Στο σημείο συγκέντρωσης των κατοίκων βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Θεοχάρη Γιώτη, ενώ και ομάδα αθιγγάνων έχουν αποκλείσει με τη σειρά τους το δρόμο μπροστά από τον καταυλισμό.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55976


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 January 2011 - 22:05:24 UTC