Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Α. Σαμαρά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [02] Ισοπαλία για την Κοζάνη ήττα για τον Εορδαϊκο
  • [03] Κατάληψη της ΑΤΕ στα Γρεβενά και της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαϊδα από το ΠΑΜΕ
  • [04] Ομόλογα: Υψηλές τιμές στο spread
  • [05] Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το Γερμανικό διατροφικό σκάνδαλο
  • [06] 2010: Μεγάλη πτώση στην ζήτηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων
  • [07] Διεθνής οικονομική κίνηση
  • [08] Οι αντιδήμαρχοι των Γρεβενών
  • [09] Πολύ κακό για το τίποτα. Ρούχα εργασίας αποδείχθηκαν ταβ¦ γυναικεία εσώρουχα της ΔΕΥΑ Γρεβενών

    [01] Επιστολή Α. Σαμαρά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Τεταρτη, 05 01 2011 20:57

    Την πεποίθησή του πως η έκδοση ευρωομολόγων είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση χρέους, όχι μόνο για κράτη-μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά για την ευρωζώνη συνολικά, εκφράζει με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε και προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει την ανάγκη να υιοθετηθεί, το ταχύτερο δυνατό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρωομόλογο, ως μέσον στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της ευρωζώνης.

    Ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η έκδοση ευρωομολόγων θα πρέπει να γίνει άμεσα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί με σύνεση και προσοχή.

    "Η κεντρική ιδέα", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, "είναι ότι, χώρες πρόθυμες να θεραπεύσουν παλαιές αδυναμίες τους και να διορθώσουν προηγούμενα σφάλματά τους, πρέπει να έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να το κάνουν", εκφράζοντας την πεποίθηση πως τα ευρωομόλογα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε τη διασπορά των συνεπειών από τη σημερινή κρίση σε άλλα κράτη-μέλη.

    "Ο "Μόνιμος Μηχανισμός Σωτηρίας", που τώρα θεμελιώνουμε, θα προσφέρει μικρή βοήθεια σε οικονομίες που κλονίζονται από χρόνιες ανισορροπίες. Η "συμμετοχή ιδιωτών στη διασπορά ρίσκου" θα εκτοξεύσει τα spreads. Και αυτό αφορά όχι μόνο στις πιο υπερχρεωμένες χώρες. Όπως φαίνεται, από τη στιγμή που μια χώρα έχει πρόβλημα, τίποτε δεν θα μπορεί πια να τη σώσει από σκληρή "τιμωρία". Οι κερδοσκόποι της αγοράς θα τιμωρούν στο μέλλον κάθε σφάλμα του παρελθόντος. Και το κόστος δανεισμού θα ανεβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη", τονίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εκτιμά πως τα ευρωομόλογα θα έδιναν «βάθος» στην ευρωπαϊκή αγορά χρήματος, θα προσέλκυαν ρευστότητα από άλλες περιοχές του κόσμου και θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έναντι της Αμερικανικής (Fed).

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η έκδοση ευρωομολόγων για συγκεκριμένα έργα, θα φέρει το "φρέσκο χρήμα", που τόσο έχει ανάγκη η Ευρώπη.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 55546

    [02] Ισοπαλία για την Κοζάνη ήττα για τον Εορδαϊκο

    Τεταρτη, 05 01 2011 23:26

    Ισοπαλία εντός έδρας παραχώρησε στο πρωτοπόρο Φωκικό σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κοζάνη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Εορδαϊκός στάθηκε άτυχος αδφού έχασε εκτός έδρας με 1-0 από τη Δόξα Κρανούλας.

    Τα πλήρη αποτελέσματα:

    Κοζάνη

    Φωκικός

    1

    1

    Αναγέννηση Γιαννιτσών

    Αναγέννηση Επανομής

    1

    1

    Νίκη Βόλου

    Οδυσσέας Αναγέννησης (9/1)

    -

    -

    Δόξα Κρανούλας

    Εορδαϊκός

    1

    0

    Ζάκυνθος

    Πόντιοι Κατερίνης

    0

    0

    Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

    Μακεδονικός

    3

    0

    Εθνικός Φιλιππιάδας

    Αετός Σκύδρας

    1

    1

    Ναυπακτιακός Αστέρας

    Καλλονή ΑΕΛ

    1

    0

    Τύρναβος

    Ρεπό

    Η βαθμολογία

    ΟΜΑΔΕΣ

    Β

    1

    Φωκικός

    29

    2

    Καλλονή ΑΕΛ

    29

    3

    Αναγέννηση Επανομής

    27

    4

    Δόξα Κρανούλας

    23

    5

    Εορδαϊκός

    21

    6

    Αναγέννηση Γιαννιτσών

    21

    7

    Τύρναβος

    20

    8

    Νίκη Βόλου

    20

    9

    Αετός Σκύδρας

    19

    10

    Πόντιοι Κατερίνης

    18

    11

    Ζάκυνθος

    18

    12

    Εθνικός Φιλιππιάδας

    17

    13

    Κοζάνη

    17

    14

    Οδυσσέας Αναγέννησης

    16

    15

    Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας

    15

    16

    Ναυπακτιακός Αστέρας

    15

    17

    Μακεδονικός

    13

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55550

    [03] Κατάληψη της ΑΤΕ στα Γρεβενά και της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολεμαϊδα από το ΠΑΜΕ

    Τεταρτη, 05 01 2011 23:23

    Σε δίωρη κατάληψη της ΑΤΕ στα Γρεβενά και της Εθνικής Τράπεζας στην Πτολαμαϊδας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με τη σημερινή τους συμβολική κατάληψη δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, τρόικα και την ΕΕ, που υπηρετούν όπως τονίζουν τα συμφέροντα των τραπεζών, ενώ ζητούν να διαγραφούν τώρα τα χρέη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών και να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρίες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55549

    [04] Ομόλογα: Υψηλές τιμές στο spread

    Τεταρτη, 05 01 2011 21:42

    Σε υψηλά επίπεδα κινείται το spread των Ελληνικών δεκαετών ομολόγων, φτάνοντας τις 990 μονάδες βάσης, την ίδια ώρα που εμφανίζονται αρνητικά σενάρια για το ευρώ και τις χώρες του νότου.

    Συγκεκριμένα σε χαμηλά 14 ετών διολίσθησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη καταγράφοντας νέα πτώση 1,62%, με το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων να προσεγγίζει εκ νέου τις 1.000 μονάδες και την άποψη περί αναγκαίας αναδιάρθρωσης χρέους να κερδίζει συνεχώς επιφανείς οπαδούς.

    Ειδικότερα, το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου διευρυνόταν στις 989 μονάδες βάσης την Τετάρτη.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1997, έκλεισε στις 1.373,91 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,62%.

    Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρογκόφ, το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας είναι ανοικτό, παρά τη στήριξη της Ελλάδας με τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ.

    Ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης που θα λειτουργήσει μετά το 2013, «μολονότι είναι σημαντικός, δεν είναι παρά ένα προσωρινό καταπραϋντικό για τις μικρές χώρες που δέχονται επιθέσεις», τονίζει ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

    Στα ύψη εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας, κατά τη δημοπρασία της Τετάρτης των εντόκων γραμματίων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,7% από 2,05% της δημοπρασίας του Σεπτεμβρίου. Την πρόθεση του Πεκίνου να συνεχίσει να αγοράζει ισπανικά ομόλογα εξέφρασε εν το μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης που ξεκίνησε από τη Μαδρίτη, ευρωπαϊκή περιοδεία.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55548

    [05] Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το Γερμανικό διατροφικό σκάνδαλο

    Τεταρτη, 05 01 2011 20:17

    Ένα ακόμη διατροφικό σκάνδαλο, προκαλεί πανικό εντός και εκτός Γερμανίας. Χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών μολυσμένων από διοξίνη, πωλήθηκαν σε γερμανικές κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγής αυγών και κρέατος, τα οποία και κατέληξαν στο πιάτο των καταναλωτών. Εντολή για ελέγχους και στη χώρα μας έδωσε στον ΕΦΕΤ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ίχνη διοξίνης εντοπίστηκαν σε περίπου 3.000 τόνους προσθετικών λιπών σε ζωοτροφές, όπως παραδέχθηκε το Γερμανικό υπουργείο Γεωργίας. Το σκάνδαλο λαμβάνει τώρα πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις αρχικές, καθώς την Τρίτη, οι αρχές της χώρας μιλούσαν μόλις για 500 μολυσμένους τόνους.

    Στην Κάτω Σαξονία, περίπου 1.000 φάρμες έχουν επηρεαστεί.

    Επιδρομή στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας που παράγει τα λίπη ΒΔ του Αμβούργου, πραγματοποίησε η αστυνομία.

    Όπως αποκαλύφθηκε η εταιρία χρησιμοποίησε για την παραγωγή των λιπών, ένα λιπαρό οξύ κατάλληλο για την παραγωγή λιπαντικών, το οποίο και πούλησε σε 25 γερμανικές εταιρίες παραγωγής ζωοτροφών.

    Αυγά, χοιρινό κρέας, γαλοπούλες και κοτόπουλα, με υψηλότερα επίπεδα της τοξικής ουσίας από τα επιτρεπτά, πωλήθηκαν και καταναλώθηκαν στη Γερμανία, η οποία πάντως τονίζει ότι ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι ασήμαντος.

    Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές χώρες που προχωρούν τώρα σε ελέγχους.

    Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Υγείας τονίζει ότι, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης έδωσαν από χθες εντολή στον ΕΦΕΤ να διενεργηθεί αμέσως ο απαιτούμενος έλεγχος στα σχετικά προϊόντα που ενδεχομένως έχουν εισαχθεί στη χώρα μας και προς πάσα κατεύθυνση.

    Μέχρι στιγμής, πάντως η μόνη παράδοση μολυσμένων προϊόντων εκτός Γερμανίας, που έχει γίνει γνωστή, είναι αυτή 136.000 αυγών στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο.

    NET

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 55545

    [06] 2010: Μεγάλη πτώση στην ζήτηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων

    Τεταρτη, 05 01 2011 21:16

    Συνεχίζεται η μείωση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης τόσο προς τα νοικοκυριά όσο και προς τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, η σημαντική υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης οφείλεται τόσο στην μειωμένη ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια από μέρους των νοικοκυριών, όσο και στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων δανείων που απορρίπτονται από το τραπεζικό σύστημα καθώς κρίνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα των υποψήφιων δανειοληπτών δεν είναι επαρκής.

    Ειδικότερα, η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στη διάρκεια του 2010 σε σχέση με το 2009 υποχώρησε κατακόρυφα, με συγκλίνουσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση που φθάνει το 40% κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες τράπεζες η ζήτηση μειώθηκε σε ποσοστό που φθάνει και το 70%. Στην στεγαστική πίστη η μείωση στην ζήτηση δανείων το 2010 φθάνει περίπου το 50% σε σχέση με το 2009.

    Την ίδια στιγμή αυξάνεται και το ποσοστό αιτήσεων για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια που απορρίπτονται από το τραπεζικό σύστημα. Ειδικά, για τα καταναλωτικά δάνεια το 60% των συνολικών αιτήσεων απορρίπτεται με μερικές τράπεζες να ανεβάζουν το ποσοστό ακόμη και στο 80%. Στην στεγαστική πίστη το ποσοστό απόρριψης των δανείων κυμαίνεται γύρω στο 50%.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αναδημοσιεύονται στο τελευταίο δελτίο της Alpha Bank, ο ρυθμός ανόδου της χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) επιβραδύνθηκε περαιτέρω στο +0,4% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2010 από +1,0% τον Οκτώβριο του 2010 και +1,2% τον Σεπτέμβριο του 2010, και έναντι +4,1% τον Δεκέμβριο του 2009 και +4,2% τον Νοέμβριο του 2009. Παράλληλα, η ροή των νέων πιστώσεων ήταν αρνητική και τον Νοέμβριο του 2010 κατά -835 εκατ. ευρώ (Οκτ.΄10: (-661 ευρώ, Σεπτ.΄10: +1.009 ευρώ, Δεκ.΄09: +1.888 ευρώ).

    Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Alpha Bank, ο δωδεκάμηνος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης εξακολουθεί διατηρείται σε οριακά θετικό επίπεδο εν μέσω των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών για την οικονομία και τις τράπεζες, εξαιτίας της κρίσης του δημοσίου χρέους και της υπέρμετρης υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου. Εξαιτίας της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η δημοσιονομική εκτροπή και η κρίση στην αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων, έχει μειωθεί σημαντικά η καταναλωτική εμπιστοσύνη και η ζήτηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων και έχει αυξηθεί το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

    Η πιστωτική επέκταση προς τις επιχειρήσεις επιβραδύνθηκε στο +1,6%, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2010, από +2,2% τον Οκτώβριο του 2010 και τον Σεπτέμβριο του 2010, +5,1% τον Δεκέμβριο του 2009 και +5,2% τον Νοέμβριο του 2009. Επιβράδυνση σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 σχεδόν σε όλους τους κλάδους έναντι του Νοεμβρίου 2009. Ωστόσο, παραμένει ικανοποιητική η αύξηση της πιστωτικής επέκτασης προς τον τουρισμό (3,8%), τη ναυτιλία (7,0%) και τον κλάδο Ηλεκτρισμός-Φωταέριο-Ύδρευση (20,9%). Αντίθετα, αρνητική ήταν μεταβολή των πιστώσεων προς το εμπόριο (-1,5%), τη βιομηχανία (-1,6%), τη γεωργία (-0,3%) και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (-1,1%), τα οποία συνδυάζονται και με την προαναφερθείσα πτώση των λιανικών πωλήσεων σε συνάρτηση με την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής (12μηνος ρυθμός, 10μηνο.΄10: -4,6%)

    Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμεινε αρνητικός, στο -0,6% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2010, από -0,1% τον Οκτώβριο του 2010, 0,1% τον Σεπτέμβριο του 2010, +3,1% τον Δεκέμβριο του 2009 και +3,1% τον Νοέμβριο του 2009. Ειδικότερα, ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων υποχώρησε περαιτέρω στο +0,3%, σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο του 2010, από +0,7% τον Οκτώβριο του 2010, +1,0% τον Σεπτέμβριο του 2010, +3,7% τον Δεκέμβριο του 2009 και +3,7% τον Νοέμβριο του 2009.

    Η ροή νέων πιστώσεων στον κλάδο των στεγαστικών δανείων ήταν αρνητική τον και Νοέμβριο του 2010 κατά -87 εκατ.ευρώ. Ο δωδεκάμηνος ρυθμός πτώσης των καταναλωτικών δανείων επιταχύνθηκε στο -2,7%, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2010, έναντι -1,9% τον Οκτώβριο του 2010 και τον Σεπτέμβριο του 2010, από +1,8% τον Δεκέμβριο του 2009 και Νοέμβριο του 2009. Η καθαρή ροή νέων πιστώσεων στον κλάδο των καταναλωτικών δανείων ήταν επίσης αρνητική τον Νοέμβριο του 2010 κατά 163 εκατ.ευρώ.

    Η μείωση της ροής των καταναλωτικών δανείων προκύπτει και από την μεγάλη πτώση της ζήτησης για διαρκή κυρίως (σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενα) καταναλωτικά αγαθά. Σύμφωνα επίσης με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών η σημαντική μείωση της ζήτησης για καταναλωτικά δάνεια προκύπτει από την μεγάλη πτώση που σημειώνεται στην αγορά αυτοκινήτου, που έχει ως συνέπεια της μείωση της ζήτησης για καταναλωτικά δάνεια.

    Ο βαθμός χρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η συνολική δανειακή επιβάρυνση των επιχειρήσεων διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στο 61,9% του ΑΕΠ, έναντι του σημαντικά υψηλότερου μέσου όρου στην ευρωζώνη. Αντίστοιχα, η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών ανήλθε τον Νοέμβριο του 2010 στο 50,8% του ΑΕΠ, έναντι 66,1% στην ευρωζώνη.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 55547

    [07] Διεθνής οικονομική κίνηση

    Τεταρτη, 05 01 2011 19:06

    Το πρώτο ομόλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χρηματοδότηση του πακέτου στήριξης της Ιρλανδίας εκδόθηκε με προσφορά πέντε δις και ζήτηση σχεδόν τετραπλάσια της αξίας ,στα 19 δις ευρώ από επενδυτές της Ευρώπης της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

    Η καλή αρχή ενθαρρύνει το στρατόπεδο υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου στιγμή μάλιστα που οι ανησυχίες για το κόστος δανεισμού επανήλθαν.

    Στην πρώτη του 2011 ευρωδημοπρασία κρατικού χρέους οι αγορές ομολόγων υπενθύμισαν τις διαθέσεις τους για την ευάλωτη περιφέρεια της ευρωζώνης. Η Πορτογαλία που ελπίζει σε άντληση κεφαλαίων είκοσι δις ευρώ ως τα μέσα του 2011 , υποχρεώθηκε σε νέο ρεκόρ δανεισμού ,με τριπλάσιο επιτόκιο από αυτό που πλήρωνε πριν από έναν χρόνο για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια.

    Το διπλωματικό μπλοκ επιταγών άνοιξε ξανά η Κίνα ,με τον αντιπρόεδρο της χώρας να δηλώνει από την Μαδρίτη την υποστήριξη του στο ευρώ. Έχοντας ήδη αγοράσει το 13% του υπέρογκου ισπανικού κρατικού χρέους , η Κίνα επιβεβαιώνει ότι θα επενδύει στο χρέος της ευρωζώνης λειτουργώντας κατευναστικά στην απειλή εκτίναξης του κόστους δανεισμού.

    NET

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 55543

    [08] Οι αντιδήμαρχοι των Γρεβενών

    Τεταρτη, 05 01 2011 23:32

    Τους οκτώ νέους αντιδημάρχους και το γενικό γραμματέα του δήμου Γρεβενών ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 το βράδυ ο δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

    Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αναπληρωτής Δημάρχου ορίστηκε ο Αθανάσιος Καραγιάννης, Υποδομών, Ποιότητας Ζωής και Πολεοδομίας η Αικατερίνη Πέτρου, Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Λαϊκών Αγορών ο Γεώργιος Γούλας, Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων και υπεύθυνος για τις Δημοτικές Ενότητες Θ. Ζιάκα και Γόργιανης ο Αθανάσιος Τσακστάρας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου και υπεύθυνος για τις Δημοτικές Ενότητες Ηρακλεωτών και Βεντζίου ο Ελευθέριος Χατζηγεωργίου, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κων/νος Μιχαλογιάννης, καθημερινότητας και Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Αγ. Κοσμά ο Χρήστος Παρασκευαϊδης και Τουριστικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τις τοπικές κοινότητες ο Ιωάννης Νασίκας. Γενικος γραμματέας του δήμου ορίζεται ο Ανδρέας Τόσκας.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55552

    [09] Πολύ κακό για το τίποτα. Ρούχα εργασίας αποδείχθηκαν ταβ¦ γυναικεία εσώρουχα της ΔΕΥΑ Γρεβενών

    Τεταρτη, 05 01 2011 23:31

    Είδη ένδυσης-υπόδησης, τα οποία δικαιούνται βάσει της κλαδικής σύμβασης οι εργαζόμενοι περιλαμβάνονταν στην προμήθεια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών και όχι γυναικεία εσώρουχα, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα.

    Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Επαμεινώνδας Τοτίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι η προμήθεια, που έγινε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στις 17 Ιουλίου 2006, αφορούσε 16 δερμάτινα καπέλα, 16 πηλίκια, 48 προσόψια και 64 ζεύγη ανδρικών γαντιών.

    Το τιμολόγιο εξόφλησης της προμήθειας, που εκδόθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2006, αντί για τα ανωτέρω είδη που έπρεπε να αναγράφει, όπως επισημαίνει ο κ. Τοτίδης εκ παραδρομής: πιζάμες, φανέλες και σλιπ ανδρικά και γυναικεία, με συνολική αξία του τιμολογίου να είναι 3.088 ευρώ, ίδια με της μελέτης-συμφωνητικού.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55551


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 January 2011 - 22:01:15 UTC