Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση στην Αλεξάνδρεια
  • [03] «Βιβλική καταστροφή» στην Αυστραλία από τις πλημμύρες

    [01] Σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων

    Κυριακη, 02 01 2011 11:24

    Με άστατο καιρό -βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές- αρχίζει σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς στα αστικά κέντρα. Η Τροχαία παραμένει σε επιφυλακή για την ομαλή επάνοδό τους, ενώ από τις 15:00 έως τις 22:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εισόδους των εθνικών οδών. Εν τω μεταξύ, ακριβότερα από 5 έως 80 λεπτά θα είναι από απόψε τα μεσάνυχτα τα διόδια στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Θηβών, Τραγάνας και Αγίας Τριάδας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54903

    [02] Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση στην Αλεξάνδρεια

    Κυριακη, 02 01 2011 10:59

    Διεθνής κατακραυγή για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας έξω από κοπτική χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων. Πάντως, εκατοντάδες χριστιανοί της χώρας διαδήλωσαν κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή της Αλ Κάιντα. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε πως τίποτα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την τυφλή βία.

    Έκκληση Μουμπάρακ για ενότητα

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, απηύθυνε έκκληση για ενότητα και δεσμεύτηκε ότι αυτή η επίθεση -η πιο αιματηρή τα τελευταία χρόνια κατά των Χριστιανών της Αιγύπτου και η χειρότερη τρομοκρατική στη χώρα από το 2006- δεν θα την αποσταθεροποιήσει.

    Ωστόσο οι συγκρούσεις μεταξύ Κοπτών Χριστιανών και μουσουλμάνων που επαναλήφθηκαν τη νύχτα επιβεβαιώνουν το πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στην περιοχή.

    Οι υποψίες των Αρχών στράφηκαν αμέσως στην Αλ Κάιντα. Η επίθεση έγινε στα πρότυπα άλλων χτυπημάτων της οργάνωσης και είχαν προηγηθεί απειλές κατά των Χριστιανών της Αιγύπτου από παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Οι υπεύθυνοι ήρθαν από το εξωτερικό, υποστηρίζει η κυβέρνηση Μουμπάρακ και ζητεί ενότητα.

    Αν ο ιερέας είχε τελειώσει τη λειτουργία λίγα λεπτά νωρίτερα, το μακελειό θα ήταν μεγαλύτερο, γιατί εκατοντάδες άνθρωποι θα είχαν βγει από το ναό, λένε οι Χριστιανοί της Αλεξάνδρειας που διαδήλωσαν στο δρόμο.

    Οι Κόπτες Χριστιανοί, που αποτελούν το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού, έχουν δεχτεί δεκάδες επιθέσεις στο παρελθόν, αυτή ήταν όμως η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον τους.

    Κατηγορούν τις αρχές για διακρίσεις, ενώ ερωτήματα προκύπτουν για την αστυνομία, η οποία αν και λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δεν καταφέρνει να προστατεύσει την χριστιανική κοινότητα.

    Την απερίφραστη καταδίκη τους εκφράζουν ΕΕ, ΗΠΑ, Γαλλία Βρετανία, Συρία, ενώ ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, στη διάρκεια της λειτουργίας του νέου έτους στον Άγιο Πέτρο, απευθυνόμενος στους ηγέτες όλου του κόσμου, τους ζήτησε να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση και στην θρησκευτική μισαλλοδοξία.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Aιματηρή Πρωτοχρονιά στην Αίγυπτο

    BBC: Egypt's president calls for unity after church bombing

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54902

    [03] «Βιβλική καταστροφή» στην Αυστραλία από τις πλημμύρες

    Κυριακη, 02 01 2011 10:03

    Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που πλήττουν τα βορειοανατολικά της Αυστραλίας, όπου οι ζημιές ξεπερνούν τα 745 εκατ. ευρώ. Τουλάχιστον 200.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ μεγάλα τμήματα της πολιτείας Κουίνσλαντ ενδέχεται να μείνουν αποκλεισμένα για μέρες. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 χρόνων, τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε ως «καταστροφή βιβλικών διαστάσεων».

    Αποκλεισμένες περιοχές

    Μία γυναίκα 41 ετών έχασε τη ζωή της όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό της τον πλημμυρισμένο ποταμό Λίτσχαρτ, στο Κουίνσλαντ.

    Μεγάλα τμήμα των παράκτιων περιοχών της βορειοανατολικής Αυστραλίας είναι πλημμυρισμένα σε μια επεκτεινόμενη περιβαλλοντική καταστροφή που αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν την επανάληψη των αποκλεισμών των Χριστουγέννων.

    Δρόμοι και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κοπεί κατά μήκος των ανατολικών ακτών.

    Η πόλη Ρόκχαμπτον, 600 χλμ. βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μπρισμπέιν, με πληθυσμό 77.000, αποκλείστηκε, και το 40% των σπιτιών σε αυτή αναμένεται να πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες καθώς τα νερά θα φθάσουν τα 9 μ.

    Ο δήμαρχος Μπραντ Κάρτερ είπε ότι η πόλη είναι αποκλεισμένη και το ποτάμι φουσκώνει με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να υψώσουν φράγματα από σάκους με άμμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και κέντρα εκκένωσης στήθηκαν βιαστικά, ενώ αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για την περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν στην εκκένωση. Πάνω από 12 πόλεις είναι ήδη κάτω από το νερό.

    Τμήματα του Κουίνσλαντ ενδέχεται να μείνουν αποκλεισμένα για ημέρες, καθώς οι πλημμύρες προκάλεσαν πλήρη αναστολή στην οικονομική δραστηριότητα, με τα ανθρακωρυχεία και τη γεωργία να πλήττονται ιδιαίτερα.

    Οι βροχοπτώσεις έχουν εξασθενίσει αλλά τα νερά φθάνουν σταδιακά από τα ποτάμια στις ακτές.

    Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αυστραλία: Πρωτοχρονιά με πλημμύρες

    BBC: Australian flooding claims first victim in Queensland

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54899


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 January 2011 - 9:59:44 UTC