Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με Έλληνες ναυτικούς στον Ατλαντικό
  • [02] Λιγότερες εισαγωγές στα πανεπιστήμια - Ανακατανομή με βάση τη ζήτηση σχολών
  • [03] Αφιέρωμα του CNN στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [04] Η γενική αναισθησία είναι πιο συγγενική με το κώμα παρά με το βαθύ ύπνο
  • [05] Ρούχα ανάλογα με τον τόνο της φωνής
  • [06] Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν στις συναγωγές την ελληνική μετάφραση της Βίβλου
  • [07] Έξι επιθέσεις κατά Χριστιανών στην ιρακινή πρωτεύουσα

    [01] Τραγωδία με Έλληνες ναυτικούς στον Ατλαντικό

    Πεμπτη, 30 12 2010 20:14

    Νεκροί είναι ο Έλληνας πλοίαρχος και ο Έλληνας Α΄ μηχανικός του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Aegean Angel», της εταιρείας Arcadia shipmanagement co LTD, που έπεσε σε σφοδρή θαλασσοταραχή 800 ναυτικά μίλια ανοικτά των Βερμούδων.

    Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο Έλληνες ναυτικούς, λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου, καθώς τραυματίστηκαν θανάσιμα στη διάρκεια θαλασσοταραχής στον Ατλαντικό. Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο "AEGEAN ANGEL" είχε αποπλεύσει από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας και έπεσε σε πολύ άσχημο καιρό, με ανέμους πιθανόν και πάνω από 8 μποφόρ ενώ έπλεε, σε απόσταση 800 μιλίων από τις Βερμούδες.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 47χρονος Έλληνας πλοίαρχος του πλοίου και ο Α' Έλληνας μηχανικός 33 ετών βγήκαν να δουν πάνω στο πλοίο τι ζημιές είχαν προκληθεί. Τότε ένα μεγάλο κύμα τους χτύπησε, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα και τους δύο, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος. Το πλοίο αυτή την ώρα ταξιδεύει για Βερμούδες και όταν φτάσει σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων τότε θα μπορεί να γίνει αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54649

    [02] Λιγότερες εισαγωγές στα πανεπιστήμια - Ανακατανομή με βάση τη ζήτηση σχολών

    Πεμπτη, 30 12 2010 19:45

    Σημαντική μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ για την φετινή χρονιά, προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος». Στοχος είναι οι ποιοτικές σπουδές σημειώνει η υπουργός, που έχει ζητήσει ήδη από τα Ανώτατα Ιδρύματα να υποβάλουν προτάσεις για τον αριθμό των εισακτέων που επιθυμούν.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου τονίζει ότι, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί μια πιο απλοποιημένη διαδικασία της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, τα οποία, όπως ξεκαθαρίζει, οι υποψήφιοι θα τα καταθέσουν τον Ιούλιο και όχι το Μάρτιο.

    Θα υπάρξει και μια χωροταξική αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα γίνει μέσα στο 2011, προανήγγειλε και η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Το υπουργείο τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει αλλαγές στο τεχνικό μέρος της κατάθεσης του δελτίου.

    Την ίδια στιγμή, προετοιμάζεται σε συνεργασία και με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο νέος «χάρτης» των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφού φέτος το υπουργείο είναι αποφασισμένο να κάνει σημαντικές τομές, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα που είτε δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων είτε έχουν κορεστεί στην αγορά εργασίας.

    «Φέτος θα διαμορφώσουμε τον αριθμό των εισακτέων με στόχο τις ποιοτικές σπουδές μέσα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Έχουμε ζητήσει από τα ιδρύματα να μας δώσουν τις προτάσεις τους για τον αριθμό των εισακτέων που επιθυμούν, οι οποίες θα είναι αιτιολογημένες και θα συνοδεύονται από συγκεκριμένους ποιοτικούς δείκτες, όπως ο αριθμός των εργαστηρίων τους, του εκπαιδευτικού δυναμικού , των ήδη φοιτούντων κ.ά». δήλωσε στο «Έθνος» η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ όσον αφορά στο μηχανογραφικό δελτίο, υπογράμμισε: «Θα απλοποιήσουμε τις τεχνικές διαδικασίες κατάθεσης του μηχανογραφικού προς όφελος των υποψηφίων χωρίς να αιφνιδιάσουμε τους φετινούς μαθητές της Γ΄ λυκείου».

    Εν τω μεταξύ, ήδη αποδίδει καρπούς η πρωτοβουλία του υπουργείου να δημιουργήσει ψηφιακά φροντιστήρια για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 25.000 μαθητές της Γ΄ λυκείου.

    «Οι μαθητές μπορούν να έχουν αναλυτική διδασκαλία στα βασικά μαθήματα των Πανελλαδικών από πεπειραμένους καθηγητές. Ηδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ο κόσμος αλλάζει και οι μαθητές σήμερα έχουν έφεση στην τεχνολογία.

    Πιστεύω ότι το ψηφιακό φροντιστήριο μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και να ανακουφίσει οικονομικά την ελληνική οικογένεια», υπογραμμίζει η κ. Διαμαντοπούλου.

    Λιγότερα μαθήματα

    Εκτός από τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας προωθεί για το νέο έτος διαρθρωτικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων περικοπή της ύλης και λιγότερα μαθήματα στα σχολεία, νέο μοντέλο διοίκησης στα πανεπιστήμια, συνεχής αξιολόγηση των καθηγητών, συγχωνεύσεις τμημάτων και μετατάξεις εκπαιδευτικών.

    Την ίδια στιγμή προετοιμάζονται νομοθετικές πρωτοβουλίες για μία σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως τα κριτήρια που θα τεθούν στο νέο σύστημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, η απλοποίηση των διαδικασιών για τη συνυπηρέτηση των συζύγων εκπαιδευτικών και οι συγχωνεύσεις οργανισμών.

    «Καλλικράτης στην ανώτατη εκπαίδευση»

    Kαταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων

    Ανατροπές σε πολλούς εν ενεργεία φοιτητές και καθηγητές, θα προκαλέσει ο «Καλλικράτης στην ανώτατη εκπαίδευση».

    Αρκετά τμήματα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν, γεγονός που θα φέρει μαζικές μετακινήσεις φοιτητών αλλά και διδασκόντων.

    Οι αλλαγές στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση

    Νέο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2011

    Μειώνεται η ύλη σε 4 τάξεις του Δημοτικού και στις 3 τάξεις του Γυμνασίου.

    Οι αλλαγές στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση επικεντρώνονται στα:

    Από το σχολικό έτος 2011-12 το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να εφαρμόσει το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών σε περίπου 1.000 δημοτικά σχολεία, που θα περιλαμβάνει ενίσχυση της ξένης γλώσσας, της πληροφορικής, του πολιτισμού, της φυσικής αγωγής και της φιλαναγνωσίας.

    Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε πως «στόχος είναι εκτός των άλλων ο περιορισμός των περισσότερων απογευματινών δραστηριοτήτων των μαθητών σε χώρους εκτός σχολείου, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των παιδιών και τα έξοδα των γονέων.

    Νέα Προγράμματα Σπουδών.

    Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα έχουν στη διάθεσή τους ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα

    Αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων.

    Πειραματικά σχολεία

    Την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο θα θέσει σε λειτουργία 30 τέτοια σχολεία.

    NET-ΝΕΤ 105,8

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54648

    [03] Αφιέρωμα του CNN στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Πεμπτη, 30 12 2010 21:10

    Εκτενές αφιέρωμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN το πρωί της Πέμπτης. Κεντρικό πρόσωπο στο ρεπορτάζ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το ενδεχόμενο να είναι ο τελευταίος Ορθόδοξος Πατριάρχης στην Τουρκία.

    Με εικόνες από την Κωνσταντινούπολη και την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα που συρρικνώνεται ξεκινά το επτάλεπτο αφιέρωμα του CNN που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της επιβίωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Στο ρεπορτάζ του CNN γίνεται εκτενής αναφορά στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που μπορεί να διασφαλίσει την εκπαίδευση των ιεραρχών.

    Η κυβέρνηση Έρντογάν διαβεβαιώνει ότι αναζητά τη νομική φόρμουλα, για να ανοίξει η Σχολή, ενώ ο Εγκεμέν Μπαγίς αναφέρθηκε και στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα.

    Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου, επισημαίνεται ότι πρόσφατα η τουρκική κυβέρνηση έδωσε τουρκικά διαβατήρια σε 17 ορθόδοξους ιεράρχες. Η Τουρκία απαιτεί ο Πατριάρχης να είναι Τούρκος πολίτης. Το CNN αναφέρεται και σε πρωτοβουλίες της τουρκικής κυβέρνησης, όπως τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Παναγία Σουμελά το 15Αύγουστο καθώς και την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στην κυριότητα του Οικ. Πατριαρχείου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54653

    [04] Η γενική αναισθησία είναι πιο συγγενική με το κώμα παρά με το βαθύ ύπνο

    Πεμπτη, 30 12 2010 20:32

    Ενότητα:

    Υγεια

    Η γενική αναισθησία μοιάζει πιο πολύ με ένα αναστρέψιμο φαρμακολογικό κώμα παρά με ένα βαθύ ύπνο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες θεραπείες για τις περιπτώσεις κώματος, αλλά και σε καλύτερες αναισθησίες στα χειρουργικά περιστατικά.

    Οι ερευνητές, υπό τον δρα Νίκολας Σιφ του Ιατρικού Κολλεγίου του πανεπιστημίου Κορνέλ και τον δρα Έμερι Μπράουν του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επί τρία χρόνια μελέτησαν επισταμένως τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ της αναισθησίας, του κώματος και του ύπνου.

    Σύμφωνα την μελέτη, γιατροί και ασθενείς αποφεύγουν να συσχετίσουν τη γενική αναισθησία με το κώμα (ελεγχόμενο από τον αναισθησιολόγο) και προτιμούν συνήθως να την περιγράφουν σαν ύπνο, όμως οι δύο αυτές καταστάσεις έχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές και μόνο σε πολύ μικρό βαθμό υπάρχει επικάλυψη των πιο βαθιών φάσεων του ύπνου με τις πιο ελαφρές φάσεις της γενικευμένης αναισθησίας. Στον ύπνο παρατηρούνται διάφορες φάσεις, ενώ στην αναισθησία ο ασθενής που χειρουργείται, εισέρχεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που μοιάζει πολύ με το κώμα και μένει σε αυτή καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

    Στην αναισθησία "ο εγκέφαλος γίνεται πολύ-πολύ ήσυχος. Η δραστηριότητα των νευρώνων εξασθενεί δραματικά, πράγμα που επίσης συμβαίνει στο κώμα", δήλωσε ο Σιφ και πρόσθεσε ότι η μελέτη του τρόπου που οι άνθρωποι βγαίνουν από μια αναισθησία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την πρόβλεψη των σταδίων εξόδου ενός ασθενούς από ένα κώμα. "Αν και η ανάνηψη από μια αναισθησία είναι πολύ πιο γρήγορη (σε σχέση με την έξοδο από ένα κώμα), υπάρχουν ενδείξεις ότι μερικοί εγκεφαλικοί μηχανισμοί έχουν κάποια επικάλυψη", ανέφερε.

    Η διαπίστωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε νέες διαγνωστικές μεθόδους και εργαλεία για την αξιολόγηση του σταδίου ανάνηψης από κώμα, στο οποίο βρίσκεται ένας ασθενής, καθώς και στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών που μπορούν μελλοντικά να βοηθήσουν τους ερευνητές να αναπτύξουν φάρμακα για την ενεργοποίηση συγκεκριμένων εγκεφαλικών κυκλωμάτων.

    Ακόμα, μπορεί οι αναισθησιολόγοι να καταλάβουν καλύτερα τον νευρωνικό-εγκεφαλικό μηχανισμό, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν την ευαίσθητη εργασία τους. Αν και η γενική αναισθησία εφαρμόζεται στα νοσοκομεία όλου του κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια, μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται κατανοητοί οι ακριβείς βιολογικοί μηχανισμοί πίσω από τη δράση των αναισθητικών φαρμάκων στον εγκέφαλο.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra0808281

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54651

    [05] Ρούχα ανάλογα με τον τόνο της φωνής

    Πεμπτη, 30 12 2010 20:23

    Σχεδιαστές στη Γερμανία με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας μετατρέπουν τη φωνή ενός ανθρώπου σε σχέδια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ρούχων.

    Οι εμπνευστές της ιδέας σχεδιάζουν φόρμες και φουλάρια με βάση τις λέξεις που λένε οι πελάτες τους σε ένα μικρόφωνο. Τα ρούχα μπορούν να παραγγελθούν και μέσω διαδικτύου (www.trikoton.com), αν ο πελάτης διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή με μεγάφωνο.

    "Γίνεται ανάλυση συχνοτήτων της φωνής και το σχέδιο (του ρούχου) φτιάχνεται σύμφωνα με την ανάλυση αυτή", δήλωσε η Μαγκνταλένα Κόλερ συνιδιοκτήτρια της εταιρίας. Το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν αναποδογυρισμένο ουρανοξύστη, αναφέρει η ίδια και εξηγεί πως ανάλογα με τις γλώσσες το σχέδιο διαφέρει: από ήρεμο για έναν Ιάπωνα, ως έντονο με οξείες γωνίες για έναν Ιταλό.

    Τα ρούχα αυτά δεν είναι φτηνά, αλλά έχουν κάτι διαφορετικό και μοναδικό. ¨Η φωνή είναι τόσο προσωπική, όσο το δακτυλικό αποτύπωμα", επισημαίνει.

    ΑΠE

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54650

    [06] Οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν στις συναγωγές την ελληνική μετάφραση της Βίβλου

    Πεμπτη, 30 12 2010 20:41

    Ένα μάλλον ξεχασμένο «ελληνικό» κεφάλαιο στην ιστορία της Βίβλου ήρθε στο φως χάρη σε έρευνες επιστημόνων των βρετανικών πανεπιστημίων Κέμπριτζ και King's College. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, μελετώντας αρχαία χειρόγραφα, ότι -αντίθετα με την κυρίαρχη μέχρι τώρα αντίληψη- οι Εβραίοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν στις συναγωγές τους την ελληνική μετάφραση (των Εβδομήκοντα) της Βίβλου και όχι το πρωτότυπο ιουδαϊκό κείμενο, για πολλούς αιώνες αργότερα σε σχέση με ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες. Σε μερικά μέρη μάλιστα, φαίνεται πως η πρακτική αυτή συνεχιζόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα.

    Η νέα ανακάλυψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, προέκυψε μετά από τριετή έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή εβραϊκών και ιουδαϊκών σπουδών Νίκολας ντε Λάνγκε της Σχολής Θεολογίας και Ασιατικών και Μεσανατολικών Σπουδών, σε συνεργασία με επιστήμονες του King's College του Λονδίνου υπό τον Πολ Σπενς.

    Η έρευνα βασίστηκε στην μελέτη χειρογράφων, σε μερικές περιπτώσεις απλών σπαραγμάτων, που ανακαλύφθηκαν σε μια παλαιά συναγωγή στο Κάιρο της Αιγύπτου και μεταφέρθηκαν στο βρετανικό πανεπιστήμιο κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Τα χειρόγραφα αυτά, τα οποία αποτελούν τη λεγόμενη «συλλογή Genizah», βρίσκονται από τότε στη Βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ και πλέον είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική (online) μορφή, που επιτρέπει για πρώτη φορά την πλήρη αναζήτηση και έρευνά τους από κάθε ενδιαφερόμενο ερευνητή, στη διεύθυνση www.gbbj.org.

    «Η μετάφραση της Εβραϊκής Βίβλου στα ελληνικά μεταξύ του 3ου και του 1ου αιώνα π.Χ. (από 70 Ιουδαίους λογίους) θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του ιουδαϊκού πολιτισμού. Χωρίς αυτήν, ο Χριστιανισμός ίσως να μην είχε εξαπλωθεί τόσο γρήγορα και με τόση επιτυχία, όπως συνέβη», δήλωσε ο Λάνγκε. «Θεωρείτο ότι οι Ιουδαίοι, για κάποιο λόγο, εγκατέλειψαν την χρήση των ελληνικών μεταφράσεων και επέλεξαν να χρησιμοποιούν το πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο για δημόσια ανάγνωση στις συναγωγές, καθώς και για κατ' οίκον μελέτη, ώσπου στη σύγχρονη εποχή η πίεση για χρήση της καθομιλουμένης (εβραϊκής) γλώσσας οδήγησε στην εισαγωγή της σε πολλές συναγωγές», πρόσθεσε.

    Όμως η προσεκτική μελέτη των χειρογράφων στο Κέμπριτζ έφερε στο φως ορισμένα αποσπάσματα της Βίβλου στην ελληνική μετάφραση, γραμμένα με εβραϊκά γράμματα. Άλλα χειρόγραφα περιείχαν τμήματα μιας χαμένης ελληνικής μετάφρασης που έκανε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. ένας προσήλυτος στον Ιουδαϊσμό, ο οποίος ονομαζόταν Ακύλας. Τα σπαράγματα αυτών των χειρογράφων χρονολογούνται 1.000 περίπου χρόνια μετά την αρχική μετάφραση της Βίβλου στα ελληνικά, πράγμα που δείχνει ότι το ελληνικό κείμενο βρισκόταν ακόμα σε χρήση στις ελληνόφωνες συναγωγές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και σε άλλα μέρη.

    Χειρόγραφα που βρίσκονται σε άλλες βιβλιοθήκες, επιβεβαίωσαν τα ανωτέρω στοιχεία από τα χειρόγραφα της συλλογής του Κέμπριτζ, καθιστώντας πλέον σαφές ότι μια ποικιλία ελληνικών μεταφράσεων της Βίβλου χρησιμοποιείτο μεταξύ των Ιουδαίων του Μεσαίωνα. Η νέα έρευνα έρχεται έτσι να ρίξει περισσότερο φως στη ζωή των Εβραίων στο Βυζάντιο, αλλά και να αναδείξει, σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές, την αμοιβαία επίδραση μεταξύ των ιουδαίων και των χριστιανών μεσαιωνικών διανοητών.

    aπε

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54652

    [07] Έξι επιθέσεις κατά Χριστιανών στην ιρακινή πρωτεύουσα

    Πεμπτη, 30 12 2010 23:04

    Δύο χριστιανοί σκοτώθηκαν και 12 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά αργά το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια έξι τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν με διαφορά δύο ωρών μεταξύ του κατά κατοικιών που ανήκουν σε Χριστιανούς πολίτες στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, Βαγδάτης, ανακοινώθηκε από αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

    Η επίθεση έγινε στς 16.30 ώρα Ελλάδας σε έξι διαφορετικά προάστια της πρωτεύουσας κατά της χριστιανικής κοινότητας που έχει γίνει στόχος πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.

    Η πλέον αιματηρή επίθεση έγινε στο προάστιο αλ-Χαντίρ στο κέντρο της Βαγδάτης όπου η βόμβα που εξερράγη σκότωσε δύο χριστιανούς πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό τριών άλλων, ανέφερε αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.

    Οι άλλες εκρήξεις προκάλεσαν μόνο τραυματισμούς.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54654


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 December 2010 - 22:00:41 UTC