Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκούπα της ΕΛ.ΑΣ έξω από τον ΟΗΕ
  • [02] Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τρεις νεκρούς
  • [03] Εγκύκλιος για τις μετατάξεις στο Δημόσιο
  • [04] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων
  • [05] Λήγει αύριο η προθεσμία για την περαίωση
  • [06] Δρομολογείται η μετεγκατάσταση Ακρινής και Αναργύρων
  • [07] Νέος σταθμός του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη στο δίκτυο διαχείρισης ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντο
  • [08] Βανδαλισμοί στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της κεντρικής πλατείας
  • [09] Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παράκαμψης Ομολίου
  • [10] Παγιδευμένο δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη
  • [11] Κρίσιμες προτεραιότητες για την κυβέρνηση μετά τις γιορτές
  • [12] Αυξήσεις στο ρεύμα από 1η Ιανουαρίου
  • [13] Σε υψηλές τιμές το πετρέλαιο - Φόβοι για άνοδο της τιμής βενζίνης
  • [14] Ρωσία: Ένοχος ο Χοντορκόφσκι και οι συνεργάτες του
  • [15] ΠΓΔΜ: Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού
  • [16] Συναγερμός σε πρεσβείες στη Ρώμη
  • [17] Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη για μικρούς και μεγάλους
  • [18] «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του Υπουργείου Εσωτερικών στους ΟΤΑ του Βορείου Αιγαίου
  • [19] Ενστάσεις κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου καταθέτουν Π. Βρουλής, και «Ανταρσία»
  • [20] Με πολιτικό όρκο ζητά να ορκιστεί ο Βασίλης Τεντόμας
  • [21] Ημερίδα για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας
  • [22] Θεοφάνεια στον Έβρο θα γιορτάσει ο Κάρολος Παπούλιαςβ¦
  • [23] "Κουνήθηκε" η Σαμοθράκη από το χθεσινό σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερβ¦
  • [24] Χωρίς παιδίατρο έμειναν οι ασφαλισμένοι του Ο. Α. Ε. Ε. σε Ορεστιάδα και Τρίγωνοβ¦
  • [25] Προσωρινή αναστολή ή διακοπή για 9 δρομολόγια του Ο. Σ. Ε., μεταξύ αυτών και το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξ/ποληβ¦
  • [26] Ελεγχος σε βιομηχανική μονάδα πυρηνελαίου στον Αλμυρό
  • [27] ΕΝΤΑΞΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΠ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • [28] Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες
  • [29] Σήμερα η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και ο απολογισμός του νομάρχη
  • [30] Καταγγελία εργατικού κέντρου
  • [31] Νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Θάσου
  • [32] Ρωσικό παραμύθι στην Καβάλα
  • [33] Προτελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων «Ονειρούπολης»
  • [34] Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου
  • [35] Αύριο η τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου
  • [36] Μειωμένη η ζήτηση στην αγορά κατά 30%
  • [37] Αισιόδοξος ο Γιώργος Νικητιάδης για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

    [01] Σκούπα της ΕΛ.ΑΣ έξω από τον ΟΗΕ

    Δευτερα, 27 12 2010 16:24

    Συνεργεία του Δήμου Ψυχικού με τη συνδρομή της Αστυνομίας, ξήλωσαν το πρωί παρουσία εισαγγελέα, τις σκηνές και τα καταλύματα Παλαιστινίων, Ιρακινών και Αφγανών προσφύγων, που είχαν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Αθήνα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων και καταγγελία της υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας, ότι έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης στην περιοχή.

    Ένταση επικράτησε το πρωί, έξω από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στη διασταύρωση Κηφισίας και Ταϋγέτου, στον Φάρο Ψυχικού, όταν δυνάμεις της αστυνομίας και συνεργεία του δήμου απομάκρυναν τους πρόσφυγες Ιρανούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους που είχαν στρατοπεδεύσει εκεί, εδώ και τρεις μήνες, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, για την απομάκρυνση των προσφύγων είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων ότι η περιοχή είχε γίνει εστία μόλυνσης, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία υποδομή για τις σωματικές ανάγκες των αλλοδαπών.

    Παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυνάμεις με συνεργείο του δήμου απομάκρυναν από το σημείο τους πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους έχουν ραμμένα τα στόματά τους και κάνουν απεργία πείνας για να τους δοθεί άσυλο.

    Αυτοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο διεύθυνση αλλοδαπών.Ωστόσο, κάποιοι αντέδρασαν στην ενέργεια της αστυνομίας σκαρφάλωσαν σε δέντρα στο πεζοδρόμιο, ενώ έκλεισαν για λίγη ώρα και τη λεωφόρο Κηφισίας.

    Στο σημείο μετέβη και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, οποίος κατήγγειλε ότι υπέστη τη φραστική επίθεση τού επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ.

    Για περισσότερους από τρεις μήνες, περίπου 100 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, είχαν στήσει αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη λειτουργία των Επιτροπών Πολιτικού Ασύλου. Στόχος των επιτροπών είναι να αποσαφηνισθεί ποιοι δικαιούνται διεθνή προστασία και ποιοι όχι.

    Περίπου 47.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο είναι υπό τακτοποίηση σε β' βαθμό για περισσότερα από οκτώ χρόνια και περίπου 7.000 αιτήσεις σε α' βαθμό. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που εκκρεμούσε από τις αρχές του 2010 αποτέλεσε νόμο του κράτους στις 22 Νοεμβρίου 2010. Η σύνθεση των Επιτροπών εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε είχε ετοιμασθεί το προεδρικό διάταγμα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54041

    [02] Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τρεις νεκρούς

    Δευτερα, 27 12 2010 16:21

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποδίδεται η δολοφονία δύο ανδρών, 46 χρονών, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, η οποία -όπως πιστοποιήθηκε- έγινε με το ίδιο όπλο. Όπως λέει η αστυνομία, δράστης είναι ένας άνδρας, 43 χρονών, που φέρεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με τα θύματα του, και μετά την αποτρόπαια πράξη του αυτοκτόνησε.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Με το ίδιο όπλο φαίνεται ότι έγιναν οι δολοφονίες των δύο ανδρών, ηλικίας 46 ετών, την Κυριακή στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δράστης και των δύο φονικών ήταν ο 43χρονος ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν οι κάλυκες και τα άλλα ευρήματα με το όπλο που χρησιμοποίησε ο 43χρονος για να δώσει τέλος στη ζωή του.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Κυριακής, ο 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην συνεργό του, επειδή είχαν οικονομικές διαφορές από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

    Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην ίδια περιοχή νεκρός ένας ακόμα 46χρονος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία και αυτός είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54040

    [03] Εγκύκλιος για τις μετατάξεις στο Δημόσιο

    Δευτερα, 27 12 2010 15:12

    Με μετατάξεις στο Δημόσιο θα ξεκινήσει η νέα χρονιά. Με εγκύκλιό που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητά από τα Υπουργεία και φορείς του Δημοσίου να καταγράψουν έως τις 10 Φεβρουαρίου τις ελλείψεις τους σε προσωπικό, τις ειδικότητες, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό και να ενημερώσουν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Επίσης, με άλλη εγκύκλιο οι υπάλληλοι των 75 υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις προτίμησης για την μετάταξή τους.

    Μια πλήρη ακτινογραφία του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Στην εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργεία και φορείς του δημοσίου καλούνται να καταγράψουν το προσωπικό που απασχολούν κατά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα. Σε ποιές ειδικότητες παρουσιάζονται ελλείψεις, καθώς και τους κλάδους και τις ειδικότητες όπου το προσωπικό δεν αξιοποιείται επαρκώς.

    Η πρωτοβουλία του υπουργείου ,όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο αποσκοπεί στη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού με βάση τα προσόντα του, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από το πάγωμα των νέων προσλήψεων.

    Στην καταγραφή δεν περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό για το οποίο θα σταλεί εγκύκλιος από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

    Σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται, πριν από την αποστολή των στοιχείων θα υπάρξουν 3 ενημερωτικές συναντήσεις. Μία συνάντηση του κ. Ραγκούση με τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων στις 11 Ιανουαρίου και δυο ενημερωτικές ημερίδες στις 18 Ιανουαρίου και στα τέλη του μήνα με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών στους οποίους και θα δοθούν οδηγίες για τη συλλογή των στοιχείων.

    Το υπουργείο Εσωτερικών με άλλη εγκύκλιο ζητά έως τις 10 Ιανουαρίου να υποβάλλουν την αίτηση μετάταξης οι 4.500 υπάλληλοι των 75 φορέων του δημοσίου που συγχωνεύονται. Πρόκειται για υπαλλήλους φορέων, όπως το Μουσείο και η βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, το ΙΜΕΠΟ, τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης, η ΔΕΠΟΣ, Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος.

    Το προσωπικό αυτό καλείται να παρουσιαστεί και να αναλάβει υπηρεσία εντός 15 ημερών από την απόφαση μετάταξης, διαφορετικά απολύεται χωρίς αποζημίωση.

    Αντιδράσεις

    «Καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για μία δεκαετία, μετατάξεις κατά τις ανάγκες της πολιτείας και, σαφέστατα, ένα ενιαίο μισθολόγιο για να μην αδικείται κανείς», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54038

    [04] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων

    Δευτερα, 27 12 2010 13:38

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Aρκετοί θα παραμείνουν εκτός των τειχών ως την πρωτοχρονιά κι άλλοι θα αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Η έξοδος από τα αστικά κέντρα ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο στα τροχαία που σημειώθηκαν, σε όλη τη χώρα αυτό το τριήμερο, έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σοβαρά 24. Νεφώσεις με βροχές, σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Από 12 έως 16 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, από 7 έως 11 στη Θεσσαλονίκη.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54036

    [05] Λήγει αύριο η προθεσμία για την περαίωση

    Δευτερα, 27 12 2010 18:05

    Συνωστισμός αναμένεται και αυτήν την εβδομάδα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες από φορολογούμενους που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς, καθώς λήγουν πολλές προθεσμίες.

    Λήγει αύριο η προθεσμία πληρωμής της περαίωσης, για όσους επιθυμούν να κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία για την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τον Έφορο της Α ΔΟΥ Σπ. Κονισπολιάτη, έως τώρα εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν αξιοποιήσει το μέτρο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ακόμη και καταστροφή των βιβλίων έως το 2005 για όσους μπουν στη ρύθμιση. Μικρή ωστόσο είναι η προσέλευση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας η προθεσμία καταβολής των οποίων λήγει την Παρασκευή. Η προσέλευση στις εφορίες αναμένεται να κορυφωθεί το τέλος τις εβδομάδας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποφυγή των καθυστερήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Νοεμβρίου του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας των νέων αυτοκινήτων προσδιορίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54051

    [06] Δρομολογείται η μετεγκατάσταση Ακρινής και Αναργύρων

    Δευτερα, 27 12 2010 17:23

    Διάταξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, προβλέπει τη μετεγκατάστασή των οικισμών Ακρινής Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων Φλώρινας σε άλλες θέσεις όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Η ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι η ΔΕΗ σε εύλογο χρονικό διάστημα (όχι μεγαλύτερο των οχτώ ετών) θα έχει προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες, τις τεχνικές λύσεις και τον προϋπολογισμό του έργου. Το κόστος της μετεγκατάστασης θα βαρύνει σε ποσοστό 50% τη ΔΕΗ, μέρος της οποίας θα προέρχεται από τον τοπικό πόρο (τέλος λιγνίτη) και το υπόλοιπο ποσοστό 50% της δαπάνης θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Οι εκτάσεις που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης των οικισμών μεταβιβάζονται ιδιοκτησιακά κατά 50% στη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά 50% στο Ελληνικό Δημόσιο.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54047

    [07] Νέος σταθμός του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη στο δίκτυο διαχείρισης ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντο

    Δευτερα, 27 12 2010 17:22

    Στην προσθήκη ενός νέου σταθμού μέτρησης ποιότητας του αέρα στο δίκτυο διαχείρισης ποιότητας του αέρα, προχώρησε το Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Ο σταθμός εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Μαυροδένδρι από το Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Περιβάλλοντος στο νέο σταθμό παρακολουθούνται μαζί με τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους τα αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 10μm (PM10) και αυτά με διάμετρο μικρότερη των 2.5 μm (PM2.5). Οι ωριαίες μετρήσεις των δύο σταθμών του Δήμου Δ. Υψηλάντη μαζί με αυτές των τεσσάρων σταθμών του Κέντρου Περιβάλλοντος είναι διαθέσιμες στους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Περιβάλλοντος (www.kepekozani.gr) και της ιστοσελίδας του Δήμου Δημ. Υψηλάντη (www.dimosypsilanti.gr ).

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54046

    [08] Βανδαλισμοί στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της κεντρικής πλατείας

    Δευτερα, 27 12 2010 17:21

    Ευρετήριο Άρθρου

    Βανδαλισμοί στο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της κεντρικής πλατείας

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2

    Στόχος βανδάλων έγινε τις προηγούμενες ημέρες η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη που τοποθέτησε ο δήμος Λαρισαίων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την δημοτική αρχή, η οποία καλεί όλους τους πολίτες να γίνουν "ασπίδα" και να προστατεύουν τις υποδομές της πόλης.

    Είδηση: 54048

    [09] Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παράκαμψης Ομολίου

    Δευτερα, 27 12 2010 17:19

    Ευρετήριο Άρθρου

    Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παράκαμψης Ομολίου

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2

    Το Φθινόπωρο του 2012 που προβλέπεται να παραδοθούν οι σήραγγες των Τεμπών, θα παραδοθεί ένα ακόμη μεγάλο έργο που ξεκίνησε και εκτελείται δίπλα ακριβώς, από τη Νομαρχία Λάρισας. Πρόκειται για την παράκαμψη του Ομολίου, έναν δρόμο που επιλύει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του παραλιακού άξονα Λάρισας.

    Είδηση: 54045

    [10] Παγιδευμένο δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη

    Δευτερα, 27 12 2010 14:47

    Παγιδευμένο δέμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη κι εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Η πρεσβεία είχε εκκενωθεί, ενώ, το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στην Ιταλία οδηγίες για τη λήψη αυστηρών μέτρων ελέγχου. Ύποπτα πακέτα βρέθηκαν και στην πρεσβεία της Φινλανδίας στο Βατικανό και στην αλβανική πρεσβεία στη Ρώμη. Πυροσβέστες και μια ομάδα πυροτεχνουργών έσπευσε στην περιοχή. Νωρίτερα, ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν και στις πρεσβείες του Μονακό και της Βενεζουέλας στην ιταλική πρωτεύουσα, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, δεν περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Σε κατάσταση συναγερμού

    Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας, στο φάκελο του πακέτου είχε αναγραφεί η διεύθυνση "Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα-Ιταλία" στη θέση του αποστολέα, ενώ μέσα σε μαύρη θήκη cd υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

    Οι ιταλικές ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι η έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε, πιθανόν γιατί η μπαταρία του όλου μηχανισμού μπορεί να είχε αποφορτιστεί, δεδομένου ότι το πακέτο είχε παραδοθεί από τα ιταλικά ταχυδρομεία την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά ανοίχθηκε σήμερα λόγων Χριστουγέννων.

    "Το πακέτο με εκρηκτικό που βρέθηκε σήμερα στην ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη είχε παραδοθεί στις 24 του μηνός και ανοίχθηκε σήμερα από υπάλληλο της διπλωματικής μας αντιπροσωπείας, μία μέρα αργότερα δηλαδή από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Η θήκη είχε διαστάσεις κόλλας χαρτιού Α4 και ο υπάλληλος κατάφερε να την απομακρύνει πριν εκραγεί", δήλωσε ο Έλληνας πρέσβης στη Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης.

    Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης, το εκρηκτικό πακέτο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη, η οποία εξετάζεται τώρα από τις ανακριτικές αρχές.

    Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, το παγιδευμένο πακέτο στην πρεσβεία της Ελλάδας ήταν παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής, καθώς και με το μηχανισμό που εντοπίστηκε στο μετρό της Ρώμης.

    Για το λόγο αυτό, η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα της Ρώμης, Πιέρο Τσαβιότι, που ερευνά ήδη την υπόθεση των εκρήξεων στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας.

    Για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε την ευθύνη η "FAI (Federazione Anarchica Informale - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) - Πυρήνας Λάμπρος Φούντας".

    Από την προηγούμενη Πέμπτη, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στην ιταλική πρωτεύουσα τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

    Συνεργασία με τους Έλληνες ανακριτές που ερευνούν υποθέσεις τρομοκρατικών ομάδων επιθυμούν οι Ιταλοί συνάδελφοι τους, οι οποίοι ήδη μέσω των αρμόδιων υπουργείων έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές αρχές.

    Η ιταλική Δικαιοσύνη έχει στραφεί προς την Ελλάδα μετά από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε έγινε βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση FAI. Η ενέργεια είχε σημειωθεί σχεδόν ένα μήνα μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο Λάμπρος Φούντας.

    Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μαγκανέλλι, δήλωσε ότι «μέχρι τώρα δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα το κύμα εκρηκτικών φακέλων που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ιταλία».

    Ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, τόνισε ότι «οι επαφές και οι συνεργασία μεταξύ των αναρχικών των δύο χωρών είναι αντικείμενο κοινών ερευνών της ελληνικής και της ιταλικής αστυνομίας, αφού τα δύο κράτη, στον τομέα της ασφάλειας, συνεργάζονται στενότατα».

    Ύποπτα πακέτα εντοπίσθηκαν το πρωί της Δευτέρας και στις πρεσβείες του Μονακό και της Βενεζουέλας, όμως δεν περιείχαν εκρηκτικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν επίσης στην ανακάλυψη ύποπτων πακέτων στις πρεσβείες του Μαρόκου και της Δανίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, Γαλλικό Πρακτορείο, La Repubblica

    Σχετική είδηση: Συναγερμός σε πρεσβείες στη Ρώμη

    La Repubblica: Roma, raffica di allarmi bomba disinnescato ordigno all'ambasciata greca CNN: Suspicious packages found at 3 embassies in Rome

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54037

    [11] Κρίσιμες προτεραιότητες για την κυβέρνηση μετά τις γιορτές

    Δευτερα, 27 12 2010 12:19

    Κρίσιμο θεωρείται το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους εν όψει και της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου, τον Μάρτιο. Με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών. Στην κορυφή της ατζέντας φαίνεται πως βρίσκεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων , το ενιαίο μισθολογίου και η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, οι περικοπές στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, αλλά και ο αναπτυξιακός νόμος. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους σήμερα στη γενική τους συνέλευση θα συζητήσουν προτάσεις για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Το Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για τη νέα αξιολόγηση της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας θα έρθουν στη χώρα τον Ιανουάριο και θα αποφασίσουν για την απελευθέρωση της τέταρτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Νέο φορολογικό τοπίο από την αρχή του νέου χρόνου

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54020

    [12] Αυξήσεις στο ρεύμα από 1η Ιανουαρίου

    Δευτερα, 27 12 2010 15:41

    Αυξήσεις έως 14% στους λογαριασμούς ρεύματος 5 εκατ. νοικοκυριών φέρνουν από την Πρωτοχρονιά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που την Τρίτη αναμένεται να εγκριθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και μέσα στην εβδομάδα από την υπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας. Για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η ΔΕΗ έδωσε παράταση έως το τέλος Ιανουαρίου, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο που παρέχει μειώσεις έως 30%. Τα νέα τιμολόγια είναι ωστόσο ευνοϊκά για τους εμπορικούς καταναλωτές.

    Ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα φέρνει ο νέος χρόνος για περισσότερα από 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, που θα επιβαρυνθούν και με την αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13%.

    Η μέση αύξηση στα οικιακά τιμολόγια από την πρώτη Ιανουαρίου είναι:

    έως 800 kWh/4μηνο : + 13,7%

    801 έως 1000 kWh/4μηνο: +2,6%

    1001 έως 1600 kWh/4μηνο: + 2,7%

    1601 έως 2000 kWh/4μηνο: +1,6%

    Για παράδειγμα νοικοκυριό με 4μηνιαια κατανάλωση 750 κιλοβατώρες για ρεύμα πληρώνει σήμερα 78,3 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει 86,2 και με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, η συνολική επιβάρυνση είναι 9,6 ευρώ το 4μηνο.

    Αντιθέτως όσοι καίνε πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, θα πληρώνουν λιγότερο. Για 88.000 καταναλώσεις η μέση μείωση φτάνει το 13,8% και για 316.000 το 4,4%. Στην κατηγορία αυτή είχαν επιβληθεί στο παρελθόν μεγάλες αυξήσεις που πλέον δεν στέκουν με τα κοινοτικά δεδομένα.

    Λόγω των αναμενόμενων αυξήσεων η ΔΕΗ αναμένει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το κοινωνικό τιμολόγιο γι αυτό και έδωσε παράταση για την υποβολή αιτήσεων έως τις 31 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 168.000.Οι μειώσεις αφορούν χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους, τρίτεκνους και άτομα με ειδικές ανάγκες

    Στα αγροτικά τιμολόγια 5% θα είναι η αύξηση για 207.000 καταναλώσεις και 7% για 533.

    Μειωμένες από 5% έως 18% θα είναι οι τιμές ρεύματος για τις περίπου 1,5 εκατ. μικρές επιχειρήσεις, που θα κυμανθούν από 4,3% έως 18,4% .

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54039

    [13] Σε υψηλές τιμές το πετρέλαιο - Φόβοι για άνοδο της τιμής βενζίνης

    Δευτερα, 27 12 2010 17:36

    Κοντά στα υψηλά επίπεδα της τελευταίας διετίας κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι πρατηριούχοι εκφράζουν φόβους για αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας την αγορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των πρατηριούχων.

    Για νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων προειδοποιούν οι βενζινοπώλες. Οι πρατηριούχοι εκφράζουν την εκτίμηση ότι η βενζίνη θα φτάσει να πωλείται έως και 1,70 ευρώ ανά λίτρο καθώς η τιμή διυλιστηρίου διαμορφώθηκε στο 1,20 ευρώ, ενώ η τιμή του πετρελαίου ήδη έχει πάρει την ανιούσα στις διεθνείς αγορές.

    «1,20 ευρώ είναι η διυλιστηριακή τιμή και μεσολαβεί η εταιρεία εμπορίας και το μεταφορικό. Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ για το νομό Αττικής, και θα διαμορφωθούν οι τιμές και πιο ψηλά από τις σημερινές τιμές στο 1,65 και 1,70, μετά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου" τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής κ. Γ. Ασμάτογλου.

    Όπως επισήμανε ο ίδιος, η μείωση της κατανάλωσης στα πρατήρια κυμαίνεται από 15% έως και 50%, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνθήκες στην αγορά είναι τόσο πιεσμένες που «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τη συγκράτηση των τιμών».

    Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΠΑ το Δεκέμβριο η τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 1.573 β¬/λ και στο ντίζελ στο 1.364 β¬/λ.

    Σύμφωνα με την έρευνα οι υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στην χώρα μας με 1,364 β¬/λ, την Ιρλανδία: 1,329 β¬/λ, την Ολλανδία: 1,301 β¬/λ, το Βέλγιο: 1,298 β¬/λ, τη Γερμανία: 1,284 β¬/λ, τη Γαλλία: 1,233 β¬/λ κα και τη χαμηλότερη στην Ανδόρα: 1,010 β¬/λ, το Λουξεμβούργο: 1,056 β¬/λ, το Κόσσοβο: 1.08 β¬/λ κα.

    Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τιμών Καυσίμων της ΕΛΠΑ.

    Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης ( με αριθμό οκτανίου 95) σημειώθηκαν στις χώρες: Ολλανδία: 1,62 β¬/λ, Ελλάδα: 1, 573 β¬/λ, Βέλγιο: 1,511 β¬/λ, Γερμανία: 1,451 β¬/λ, Φινλανδία: 1,482 β¬/λ, Πορτογαλία : 1,468 β¬/λ, Iταλία: 1,42 β¬/λ, Ιρλανδία: 1399 β¬/λ κα, ενώ οι χαμηλότερες στο Κόσσοβο : 1,10β¬/λ, το Λουξεμβούργο:1,213 β¬/λ, το Μαυροβούνιο: 1,23 β¬/λ, την Ισπανία: 1,24 β¬/λ, την Αυστρία: 1,241 β¬/λ, την Σλοβακία: 1,31 β¬/λ κα.

    Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή καταγγέλλει νοθεία από τη χρήση παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, κάνοντας λόγο για ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου τους τελευταίους μήνες.

    Η διαπίστωση αυτή κατά την ΠΟΠΕΚ προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών. Όμως, όπως προσθέτει, αν ισχύει η παροιμία ότι "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά", τότε το συμπέρασμα είναι ότι οι φήμες έχουν βάση.

    Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, μιλούν για κυκλώματα που είναι συνδεδεμένα με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας στις αντλίες πρατηρίων για να επηρεάζουν ελλειμματικά την παραδιδόμενη ποσότητα.

    Σποραδικοί έλεγχοι του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης έχουν εντοπίσει δύο τέτοιους παράνομους μηχανισμούς γι' αυτό και ζητούν από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ευρεία κλίμακα, σε βάρος των καταναλωτών, των λειτουργούντων στα πλαίσια της νομιμότητας πρατηρίων υγρών καυσίμων και της απώλειας δημοσίων εσόδων από την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54049

    [14] Ρωσία: Ένοχος ο Χοντορκόφσκι και οι συνεργάτες του

    Δευτερα, 27 12 2010 12:29

    Ένοχο έκρινε τον πολυεκατομμυριούχο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και τους συνεργάτες τους ρωσικό δικαστήριο για την υπεξαίρεση 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου, μια δίκη που είχε προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις και είχε προσελκύσει τη διεθνή προσοχή. Την ίδια ώρα, σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτιμά ότι η απαλλαγή του Χοντορκόφσκι θα ήταν «δίκαιη» και «θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα», σύμφωνα με τη δεύτερη εκδίκαση της υπόθεσης από τη ρωσική δικαιοσύνη.

    «Μόνο η απαλλαγή του από τις κατηγορίες θα ήταν μια δίκαιη απόφαση όχι μόνο στα πλαίσια της δικαιοσύνης, αλλά θα ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα και στη λογική από κάθε άποψη», δήλωσε ο Ιγκορ Ιουργκουένς, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης του Συμβουλίου, στο οποίο προεδρεύει ο Μεντβέντεφ.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανακοίνωσαν ότι η απόφαση των δικαστών σημαίνει ότι ο Χοντορκόφσκι είχε υπεξαιρέσει ποσότητες πετρελαίου από την χρεοκοπημένη εταιρία Yukos, τον πάλαι ποτέ πετρελαϊκό γίγαντα της Ρωσίας.

    Οι δικαστές συνεχίζουν την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54024

    [15] ΠΓΔΜ: Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού

    Δευτερα, 27 12 2010 17:47

    Για διάστημα 30 ημερών προφυλάκισαν οι ανακριτικές αρχές της ΠΓΔΜ τον Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της χώρας Α1, 13 συνεργάτες του καθώς και μέλη της οικογένειάς του, μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση οικονομικών ισολογισμών. Ο ίδιος ο Ράμκοφσκι αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές και ανέφερε ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο Α1 στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Ο Ράμκοφσκι έκανε λόγο για «δικτατορία του Γκρούεφσκι» και σημείωσε ότι στόχος της δίωξης του είναι η "φίμωση" και η "εξουδετέρωση" του "Α1".

    "Στόχος η φίμωση του Α1"

    Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ύστερα από φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Α1 και σε ακόμη 10 εταιρείες που συστεγάζονται με τον σταθμό Α1 και συνδέονται με τον Β. Ράμκοφσκι, αποκαλύφθηκε οικονομική απάτη ύψους 16 εκατ. ευρώ, κατά την περίοδο 2005-2010.

    Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επιλεκτική" μεταχείριση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος στη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα φιλοκυβερνητικά ιδιωτικά ΜΜΕ "τυγχάνουν" διαφορετικής αντιμετώπισης.

    Η αντιπαράθεση μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού Α1 και της κυβέρνησης υφίσταται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά τη "στροφή" του σταθμού, ο οποίος, από "φιλοκυβερνητικός" μετατράπηκε σε φίλα προσκείμενο στην αντιπολίτευση.

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, από την μεριά του, έχει κατηγορήσει τον A1 ότι λειτουργεί ως "δούρειος ίππος" της αντιπολίτευσης για να πλήξει την κυβέρνηση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54050

    [16] Συναγερμός σε πρεσβείες στη Ρώμη

    Δευτερα, 27 12 2010 12:34

    Εξουδετερώθηκε από Ιταλούς πυροτεχνουργούς παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που εντοπίστηκε σήμερα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Σύμφωνα με την αστυνομία το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που βρέθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας ήταν παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξεράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Το παγιδευμένο πακέτο "έφτασε την Παρασκευή, όμως ουδείς το άνοιξε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Σήμερα είδαμε κάτι πολύ ύποπτο και καλέσαμε τις δυνάμεις της τάξης", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" στον ιστότοπό της. Αξιωματούχος των καραμπινιέρων δήλωσε πως ο μηχανισμός που βρέθηκε στην ελληνική πρεσβεία είχε επίσης ομοιότητες με ένα μηχανισμό που είχε ανακαλυφθεί την περασμένη εβδομάδα στο μετρό της Ρώμης. Ο μηχανισμός στο μετρό είχε βρεθεί μέσα σ' ένα κουτί με καλώδια, μπαταρίες και κεραίες, όμως δεν έφερε πυροκροτητή.

    Νωρίτερα, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα πακέτα που βρέθηκαν σε άλλες πρεσβείες (Βενεζουέλα-Δανία -Μονακό) δεν περιείχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Την περασμένη εβδομάδα μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), είχε αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξερράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: ο»ΏΙταλία: Ανάληψη ευθύνης για τα δέματα βόμβες

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54029

    [17] Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη για μικρούς και μεγάλους

    Δευτερα, 27 12 2010 12:09

    Στη Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη προσκαλεί ο Δήμος Αθηναίων στην «Τεχνόπολις», μικρούς και μεγάλους για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές, τις μέρες αυτές. Παγοδρόμιο, πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια, καρουζέλ, στρουμφοχωριό, τρενάκι, κινηματογράφος με παιδικές ταινίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ο Άγιος Βασίλης που θα υποδέχεται τους μικρούς επισκέπτες στη Χιονισμένη Στρουμφόπολη, παραστάσεις με αγαπημένους ήρωες όπως η Χιονάτη με ζωγραφική προσώπου (face painting) και πολλοί άλλοι, καθώς και πλούσια δώρα θα κάνουν τη φετινή γιορτινή περίοδο να μοιάζει πραγματικά ξεχωριστή.

    Το ξεχωριστό αυτό φεστιβάλ διοργανώνει η εταιρεία ADM Productions με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» και θα διαρκέσει ως τις 6 Ιανουαρίου 2011.

    Ώρες λειτουργίας: 09:00-21:00

    Είσοδος: από 8 ευρώ

    Πληροφορίες: 210 3461589

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54015

    [18] «Χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του Υπουργείου Εσωτερικών στους ΟΤΑ του Βορείου Αιγαίου

    Δευτερα, 27 12 2010 12:54

    333.979 ευρώ είναι ο «χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τρέχουσες ανειλημμένες υποχρεώσεις.

    Συγκεκριμένα από το τέλος Ακίνητης Περιουσίας δόθηκαν 41.079 ευρώ στους ΟΤΑ του νομού Χίου, 34.614 ευρώ στους ΟΤΑ του νομού Σάμου και 84.660 ευρώ στους ΟΤΑ του νομού Λέσβου. Τα ποσά θα αποδοθούν στους δικαιούχους ΟΤΑ με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το ποσό επίσης των 74.663 ευρώ θα δοθεί ως επιχορήγηση στους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού της Περιφέρειας μας προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες προσωπικού μερικής απασχόλησης. Τέλος από το Φόρο Ζύθου στους ΟΤΑ α΄ βαθμού του Νομού Λέσβου κατανέμεται το ποσό των 52.390 ευρώ, το ποσό των 20.929 ευρώ στους ΟΤΑ του νομού Σάμου και 25.644 ευρώ στους ΟΤΑ του νομού Χίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54031

    [19] Ενστάσεις κατά της απόφασης του Εκλογοδικείου καταθέτουν Π. Βρουλής, και «Ανταρσία»

    Δευτερα, 27 12 2010 12:40

    Ένσταση το αργότερο έως αύριο αναμένεται να καταθέσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που δεν επικύρωσε την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου του Δικαστηρίου οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να εκλέξουν τους Αντιπεριφερειάρχες τους μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που πήραν τις περισσότερες έδρες.

    Επίσης ένσταση καταθέτει και ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο» ο οποίος διεκδικεί μία έδρα, η οποία εφόσον επικυρωθεί από το Εκλογοδικείο θα αφαιρεθεί από το συνδυασμό «Αγώνας για τα νησιά μας».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54030

    [20] Με πολιτικό όρκο ζητά να ορκιστεί ο Βασίλης Τεντόμας

    Δευτερα, 27 12 2010 12:16

    Για την πρόθεση του να μην ορκιστεί ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ενημερώνει τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Τεντόμας.

    Ζητά να φροντίσει ώστε στο πρακτικό ορκωμοσίας να υπάρχει παράγραφος που να αναφέρει κατά βάση τα εξής: «Ο κ. Βασίλης Τεντόμας, περιφερειακός σύμβουλος, δήλωσε ότι αρνείται να αποδεχτεί την υποχρέωση υποβολής δήλωσης των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, αρνείται την ανάμειξη της Εκκλησίας σε καθαρά θεσμικές λειτουργίες του Κράτους και δήλωσε τα αναφερόμενα στον όρκο στη τιμή και στη συνείδησή του, να είναι πιστός στη πατρίδα, να υπακούει στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του». «Η παραπάνω στάση μου σημειώνει στην επιστολή του» προς τον κ. Νάσο Γιακαλή «δεν σημαίνει με κανένα τρόπο έλλειψη σεβασμού στη Εκκλησία και στους εκπροσώπους της στην Ιερή Μητρόπολη Μυτιλήνης, αλλά επιβάλλεται από τη σταθερή πεποίθησή μου ότι επί τέλους πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, που σημαίνει και μη ανάμειξη εκκλησιαστικών θεσμών και προσώπων σε καθαρά πολιτικές-θεσμικές λειτουργίες του κράτους».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54028

    [21] Ημερίδα για την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας

    Δευτερα, 27 12 2010 12:09

    Συνάντηση ομάδας εργασίας, με θέμα «Πρακτικές Παράνομης και Καταστροφικής Αλιείας στο Νομό Σάμου», συνδιοργάνωσαν, το "Αρχιπέλαγος", σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου.

    Στη συνάντηση αυτή, η οποία συντονίστηκε από το Νομάρχη Σάμου κ. Κάρλα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και του νέου Δήμου Σάμου που ασχολούνται με θέματα αλιείας και περιβάλλοντος, ο Λιμενάρχης Σάμου και στελέχη του λιμεναρχείου, επαγγελματίες αλιείς από διάφορες περιοχές του νησιού, καθώς επίσης επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες. Οι εκπρόσωποι του "Αρχιπελάγους", Αναστασία Μήλιου Συντονίστρια Επιστημονικής Έρευνας και ο Θοδωρής Τσιμπίδης, Διευθυντής της Οργάνωσης, επισήμαναν το πρόβλημα της παράνομης και καταστροφικής αλιείας στην περιοχή, όπως καταγράφεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από στοχευμένη έρευνα που υλοποιεί το "Αρχιπέλαγος" στα θαλάσσια πεδία του ανατολικού Αιγαίου και στο νομό Σάμου ειδικότερα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για τη σημαντικότητα του προβλήματος, το οποίο διαιωνίζεται εδώ και δεκαετίες, συμβάλλοντας στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ιχθυαποθεμάτων και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στις λιμενικές αρχές, τους αλιείς, το "Αρχιπέλαγος", τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες και την τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την άμεση αναφορά και αντιμετώπιση καταστροφικών αλιευτικών πρακτικών. Τέλος, έγινε κοινά παραδεκτό πως, παρά τις ελλείψεις που έχουν οι λιμενικές αρχές οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο τους, (όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους τους αλλά και απ' όλους τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση), εάν υπάρξει πραγματική βούληση και ουσιαστική δράση απ' όλους, μπορούμε επιτέλους να ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54016

    [22] Θεοφάνεια στον Έβρο θα γιορτάσει ο Κάρολος Παπούλιαςβ¦

    Δευτερα, 27 12 2010 12:37

    Θεοφάνεια στον Έβρο θα γιορτάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα του καθαγιασμού των υδάτων θα επισκεφθεί το Διδυμότειχο και θα παραστεί στη θρησκευτική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον Άρδα ποταμό.

    Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί αύριο, οπότε και θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειές του σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, πάντως, ο κ. Παπούλιας θα ενημερωθεί για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, μεταξύ αυτών και γι' αυτό της παράνομης μετανάστευσης.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54027

    [23] "Κουνήθηκε" η Σαμοθράκη από το χθεσινό σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερβ¦

    Δευτερα, 27 12 2010 12:36

    Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7 και 8 πρώτα λεπτά εχθές το πρωί, κι έγινε αισθητός στο "νησί των Καβείρων".

    Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης και 320 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Όπως επισημαίνουν οι σεισμολόγοι, η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή είναι περιορισμένη, αλλά ο φαινόμενο παρακολουθείται.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54026

    [24] Χωρίς παιδίατρο έμειναν οι ασφαλισμένοι του Ο. Α. Ε. Ε. σε Ορεστιάδα και Τρίγωνοβ¦

    Δευτερα, 27 12 2010 12:35

    Χωρίς την κάλυψη παιδιάτρου είναι από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, στην περιοχή Ορεστιάδας και Τριγώνου, μετά την παραίτηση της παιδιάτρου που συνεργαζόταν με τον Οργανισμό, προκειμένου να αναλάβει θέση Ελεγκτή Ιατρού.

    Έτσι, οι ασφαλισμένοι του Ο. Α. Ε. Ε. του βορείου Έβρου, είτε θα πρέπει να πληρώνουν ιατρικές επισκέψεις σε ιδιώτες παιδιάτρους είτε θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο. Για την κάλυψη του κενού, το τοπικό γραφείου του Οργανισμού, που έχει 2.000 περίπου ασφαλισμένους, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους παιδιάτρους της Νέας Ορεστιάδας, με στόχο να υπάρξει συμφωνία με κάποιον από αυτούς, για ετήσια σύμβαση που θα έχει διάρκεια το 2011. Εν τω μεταξύ, ήδη η Ένωση Επαγγελματιών και ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση του Ο. Α. Ε. Ε., με αίτημα την άμεση κάλυψη της ειδικότητας.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54025

    [25] Προσωρινή αναστολή ή διακοπή για 9 δρομολόγια του Ο. Σ. Ε., μεταξύ αυτών και το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξ/ποληβ¦

    Δευτερα, 27 12 2010 12:34

    Την προσωρινή αναστολή ή διακοπή εννέα σιδηροδρομικών δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και της γραμμής Αθήνα- Αλεξανδρούπολη- Αθήνα, από τις αρχές του νέου έτους, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, αλλαγές στο πλέγμα των δρομολογίων.

    Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν σε λειτουργία δύο ζεύγη αμαξοστοιχιών στη γραμμή Θεσσαλονίκη- Δίκαια- Θεσσαλονίκη ενώ θα ισχύσουν και απλοποιήσεις σταθμεύσεων σε όλα τα δρομολόγια. Όσο αφορά την τιμολογιακή πολιτική, η τιμή των εισιτηρίων των κοινών αμαξοστοιχιών θα είναι ανταγωνιστική των τιμών αντίστοιχων δρομολογίων του ΚΤΕΛ, κάτι που σημαίνει σημαντικές αυξήσεις που φθάνουν και στο 80%. Επίσης, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εφαρμόσει σύντομα ένα σύστημα το οποίο θα παρέχει εκπτώσεις σε επιβάτες που κλείνουν έγκαιρα εισιτήριο και βοηθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του τροχαίου υλικού, καθώς και σε πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν επιβαρύνουν την εταιρεία με το κόστος έκδοσης εισιτηρίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54023

    [26] Ελεγχος σε βιομηχανική μονάδα πυρηνελαίου στον Αλμυρό

    Δευτερα, 27 12 2010 16:44

    Παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατέδειξε πρόσφατος έλεγχος των Δ/νσεων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της ΝΑΜ σε βιομηχανική δραστηριότητα παραγωγής πυρηνελαίου, στην περιοχή του Αλμυρού. Κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δ/νσης Προστασίας Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης διενήργησε έλεγχο, την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, το πρωί, ύστερα από καταγγελίες και έγγραφη εντολή της αρμόδιας Αντινομάρχη, σε εγκατάσταση παραγωγής πυρηνελαίου με τη μέθοδο της εκχύλισης, στην περιοχή Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού. Επισημαίνεται ότι, τα προηγούμενα δύο χρόνια, είχαν διενεργηθεί στην εν λόγω επιχείρηση έλεγχοι και από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. και από κλιμάκιο υπαλλήλων της Ν.Α.Μ. και είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα, ύψους 2.311 β¬ (ευρώ) και 4.453 β¬ (ευρώ) αντίστοιχα. Η έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου απεστάλη στην επιχείρηση, προκειμένου να διατυπώσει τις απόψεις της σχετικά με τα αναφερόμενα σε αυτή. Μετά την υποβολή των απόψεων της εν λόγω δραστηριότητας στην αρμόδια Υπηρεσία της ΝΑΜ, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (5 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης, κατόπιν σχετικής αίτησης, για άλλο τόσο διάστημα), θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίας για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54044

    [27] ΕΝΤΑΞΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΠ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    Δευτερα, 27 12 2010 16:30

    Εντάχθηκε τελικά με απόφαση του Γ. Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διαχειριστικής Αρχής η ολοκλήρωση του έργου «κατασκευή φράγματος Μαυρομάτι», με προϋπολογισμό 15.146.000ευρώ. Η απόφαση υπεγράφη στις 22-12-2010. Μετά από ταλαιπωρία δύο σχεδόν χρόνων μετά την απένταξή του από το ΠΕΠ - Θεσσαλίας, το έργο επανέρχεται στο ΠΕΠ. Αποδείχτηκε ότι η απόφαση για απένταξη του έργου από τον Γ. Γ. Περιφέρειας ήταν αδικαιολόγητη και έβαλε το έργο και τις υπηρεσίες σε περιπέτειες διότι: αναλώθηκε χρόνος και χρήμα (προετοιμασία μελετών) για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», για να αποδειχτεί στο τέλος ότι ήταν αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. Τελικά το έργο επανέρχεται στην Περιφέρεια με συμπληρωματική πίστωση 5 εκ. προκειμένου να ολοκληρωθεί.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54043

    [28] Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

    Δευτερα, 27 12 2010 11:41

    Εντονη είναι η ανησυχία που διακατέχει γιατρούς και εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενόψει της εφαρμογής από την 1η του νέου έτους του καθεστώτος των εναλλάξ εφημεριών με το Γενικό Νοσοκομείο.

    Γιατροί και εργαζόμενοι μιλούν ξεκάθαρα για μπλακ άουτ που πρόκειται να προκληθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες στη λειτουργία του νοσοκομείου και ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή την ανάκληση της απόφασης. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και η επιστολή την περασμένη εβδομάδα φορέων του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής προς τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54000

    [29] Σήμερα η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και ο απολογισμός του νομάρχη

    Δευτερα, 27 12 2010 11:50

    Σήμερα, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα θα γίνει ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Ζακύνθου, στην αίθουσα του μουσικού γυμνασίου. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 1 Ιανουαρίου, ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Μποζίκης, στη 1 το μεσημέρι, θα εγκατασταθεί στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Ζακυνθίων και θα αναλάβει τα καθήκοντα του. Επίσης, σήμερα, στις 8 το βράδυ, θα προβεί σε απολογισμό της 12χρονης θητείας του, ο νομάρχης Δ. Γάσπαρος στο χώρο του μουσικού γυμνασίου, ενώ, αύριο, Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54004

    [30] Καταγγελία εργατικού κέντρου

    Δευτερα, 27 12 2010 11:47

    Με ανακοίνωση του, το δ.σ. του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει την πλειοψηφία της επιτροπής του ΙΚΑ Ζακύνθου που με προκλητικό τρόπο, όπως υποστηρίζει, κωλυσιεργεί την έκδοση απόφασης εργατικού ατυχήματος.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της Τρίτης 14/12/2010 συζητήθηκε στην επιτροπή η υπόθεση ξενοδοχοϋπάλληλου και ενώ βεβαιώθηκε η επιτροπή ότι ήταν εργατικό ατύχημα με αδιάψευστα στοιχεία και με υπερψήφιση του από την επιτροπή, ο επιθεωρητής εργασίας κ. Δ. Γρέκας, που προεδρεύει στην επιτροπή, εισηγήθηκε και έγινε δεκτό το αίτημα του, πλην του εκπροσώπου του ΕΚΖ, να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή προκειμένου να καλεστεί ο εργοδότης για να μπορέσει να τοποθετηθεί. Αποκαλύπτεται, σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, για άλλη μία φορά ότι στα πλαίσια του αστικού κράτους, ούτε αυτοί οι μηχανισμοί είναι δυνατόν να λειτουργήσουν προς όφελος των εργαζομένων κι ας παρουσιάζονται με τον μανδύα των φιλο-εργατικών.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54003

    [31] Νέος πρόεδρος και αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Θάσου

    Δευτερα, 27 12 2010 13:29

    Τα ονόματα του προέδρου και του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θάσου ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα) ο νέος δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζημεμμανουήλ. Από πρώτη Ιανουαρίου πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος, Αργύρης Αναγνωστούδης ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Πατές.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54035

    [32] Ρωσικό παραμύθι στην Καβάλα

    Δευτερα, 27 12 2010 13:28

    Το πρωτοχρονιάτικο ρωσικό παραμύθι «Μορόζκο» παρουσιάζει αύριο (Τρίτη 28 Δεκεμβρίου) στην Καβάλα, το Σωματείο Ρωσοελληνικής Κουλτούρας. Η παράσταση θα δοθεί στο αμφιθέατρο της νομαρχίας στις 6 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους ενήλικες. To παραμύθι θα παρουσιαστεί στη ρωσική γλώσσα με αφήγηση στα ελληνικά.

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54034

    [33] Προτελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων «Ονειρούπολης»

    Δευτερα, 27 12 2010 13:27

    Με τη «Θρακική Εστία» σε χορούς και μουσικούς σκοπούς από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, συνεχίζονται σήμερα, στις 6 το απόγευμα, οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ονειρούπολη Δράμας. Στις 6:30 θα ακολουθήσει ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες με χορούς και τραγούδια από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος» ενώ για τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συναυλία με το δραμινό συγκρότημα «Air Astrons».

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54033

    [34] Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου

    Δευτερα, 27 12 2010 12:11

    Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στις 11π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Ρόδου, το νέο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα, καθώς και των δέκα τακτικών και έξι αναπληρωματικών μελών αντίστοιχα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

    Δύο ώρες αργότερα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, για την εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου του συμβουλίου. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των προσώπων που θα μετέχουν στη νέα ηγετική ομάδα του Δήμου Ροδίων, με τις ανακοινώσεις για τους αντιδημάρχους να αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54014

    [35] Αύριο η τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου

    Δευτερα, 27 12 2010 12:09

    Ιστορική η αυριανή ημέρα, με την τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 10.30π.μ και την επισημοποίηση του τέλους εποχής για το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Ο συμβολισμός του κλεισίματος ενός κύκλου που άνοιξε το 2004 θα αναδειχθεί με την απονομή των διπλωμάτων σε όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου να αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο τους.

    Στην πανηγυρική συνεδρίαση ωστόσο, κυριαρχούν 3 θέματα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη απόφασης. Η έγκριση προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2010, η έγκριση ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδ/σου για το ββΠρόγραμμα MED'' και η λειτουργία νομαρχιακού σφαγείου μετά την 01/01/2011.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54013

    [36] Μειωμένη η ζήτηση στην αγορά κατά 30%

    Δευτερα, 27 12 2010 12:07

    Μειωμένη ζήτηση κατά 30% στην αγορά κατέγραψε τις ημέρες των εορτών η Διεύθυνση Εμπορίου. Ο προίστάμενος της υπηρεσίας κ. Γκορίτσας μίλησε για τιμές σταθερές σε σχέση με πέρσι. Μουδιασμένα κινήθηκε η αγορά με τον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης να είναι ο μεγάλος χαμένος της αγοράς σύμφωνα με τον γραμματέα του ΕΒΕΔ Νίκο Παπασταματίου.

    Σε δωδεκάωρη λειτουργία επιστρέφουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9π.μ έως τις 9μ.μ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9πμ, έως τις 6μ.μ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54012

    [37] Αισιόδοξος ο Γιώργος Νικητιάδης για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

    Δευτερα, 27 12 2010 12:03

    Στην αναπτυξιακή προοπτική του θαλάσσιου τουρισμού και στις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους των πλοιοκτητριών εταιρειών, αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δράση» ο υφυπουργός πολιτισμού-τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

    Ο κ. Νικητιάδης εμφανίζεται αισιόδοξος για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιεροπλοίων στα νησιά μας και δηλώνει ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα, έτσι ώστε να τονωθεί η οικονομία και να μην κλείσει κανένα κατάστημα σε Ρόδο και Κω.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54010


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 December 2010 - 18:05:59 UTC