Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργικό για τα κλειστά επαγγέλματα
  • [02] Παράταση προθεσμίας για το Κοινωνικό Τιμολόγιο
  • [03] Ν. Κορέα: Στρατιωτικά γυμνάσια στην κόψη του ξυραφιού
  • [04] «Χένσελ και Γκρέτελ» στο Θέατρο Ολυμπία
  • [05] Τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου
  • [06] Εκδήλωση της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας
  • [07] Φυτά και Πολιτισμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας
  • [08] Έβαλαν σε λεύκωμα τ' αστέρια
  • [09] Ορκίστηκαν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Χίου και Σάμου
  • [10] Ο ¶η Βασίλης στο ενυδρείο
  • [11] Απόψε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
  • [12] Πρωτοβουλία για συντονισμό δράσης κατά των διοδίων
  • [13] Κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Κερκυραίων, αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια
  • [14] Ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής και οι 349 σύμβουλοι
  • [15] Χωρίς εφημερίες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου
  • [16] Ρέθυμνο: Δύο συσκέψεις για την Παιδεία
  • [17] Διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών
  • [18] Πληρωμή των επιδοτήσεων
  • [19] Συλλήψεις για ναρκωτικά
  • [20] Έκλεψαν χαλκό από αλεξικέραυνο σε σχολείο
  • [21] Συνάντηση για τα κρουαζιερόπλοια
  • [22] Επιδοτήσεις σε αγρότες
  • [23] Αποχή από εφημερίες των γιατρών
  • [24] Εκδήλωση παρουσίασης του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου
  • [25] Ορκωμοσία νέου Δ.Σ. σφακίων
  • [26] Ορκωμοσία δημοτικών αρχών
  • [27] Τίτλοι τέλους για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας
  • [28] Αιχμές Φόρτε κατά Γεωργαλίδη και Γεωργάτου για αποφάσεις στο «παρά πέντε»
  • [29] Τα έκλεψε το Ι.Χ. για τα χρωστούμενα
  • [30] Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Χανιά
  • [31] Ο Θ. Γαλιατσάτος ζητά από την κυβέρνηση συμμετοχή νησιωτών στην επιτροπή για τη νησιωτική πολιτική
    Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html

    [01] Υπουργικό για τα κλειστά επαγγέλματα

    Δευτερα, 20 12 2010 11:14

    Σε αντίστροφη μέτρηση εισέρχεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με το σχετικό νομοσχέδιο που τίθεται προς συζήτηση σε άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Στόχος των ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου η ταχεία απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να γίνει εφαρμογή των επιταγών του Μνημονίου και εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία. Οι σημαντικές αλλαγές που προβλέπει αφορούν σε σειρά επαγγελμάτων, όπως αυτά του φαρμακοποιού, του δικηγόρου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του συμβολαιογράφου.

    Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές του σχεδίου νόμου που βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του και πολύ σύντομα παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή.

    Το «νομοσχέδιο-σκούπα», που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει απελευθέρωση 150 επαγγελμάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που μέχρι σήμερα θεωρούνται «κλειστά».

    Σε πρώτη φάση αφορά δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές.

    Σύμφωνα με τους τεχνοκράτες την τρόικας, που έχει ψηλά στη λίστα των αιτημάτων της το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στη χώρα μας, ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα μειώσει σημαντικά το κόστος αυτών των υπηρεσιών, πράγμα που θα ωφελήσει ταυτόχρονα και τους καταναλωτές, και τις επιχειρήσεις.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 52784

    [02] Παράταση προθεσμίας για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

    Δευτερα, 20 12 2010 10:32

    Παράταση έως 31/1/2011 (από 15/12/2010 που είχε αρχικά οριστεί) για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξαιτίας της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες φτάνουν τις 10.000 την ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Τιμολόγιο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1/1/2011. Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.

    Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν :

    Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

    Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος : Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει. Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

    Στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

    Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις μπορούν υποβάλλονται οποτεδήποτε από τους δικαιούχους ακόμα και μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας. Οι δικαιούχοι που θα υποβάλουν αιτήσεις μετά την 31/1/2011 θα εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα εκδίδεται μετά από τον έλεγχο των στοιχείων τους και με την ένταξη τους στο πρόγραμμα.

    Πηγή: Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

    Είδηση: 52755

    [03] Ν. Κορέα: Στρατιωτικά γυμνάσια στην κόψη του ξυραφιού

    Δευτερα, 20 12 2010 10:05

    Στρατιωτικές ασκήσεις με αληθινά πυρά πραγματοποίησαν το πρωί στο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπγιόνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, παρά τις απειλές της πρώτης για αντίποινα. Τα γυμνάσια κράτησαν δύο ώρες, στη διάρκεια των οποίων το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας είχε παρατάξει σε επιφυλακή δυο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα, ενώ πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονταν σε αναμονή στην Δυτική Ακτή, ώστε να υπάρξει απάντηση σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιούσε τις απειλές της για "απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα". Η κρίση στην κορεατική χερσόνησο απασχόλησε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο πραγματοποίησε μαραθώνια συνεδρίαση, χωρίς όμως να καταλήξει σε συμφωνία.

    Στα καταφύγια οι άμαχοι - Ακαρπη η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

    Η ακριβής ώρα των ασκήσεων στη Γιονπγιόνγκ, -την οποία σημειωτέον το Νοέμβριο είχε βομβαρδίσει η Βόρεια Κορέα- κρατήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή. Στις 2:30 τοπική ώρα (7:30 ώρα Ελλάδας) δόθηκε διορία 30΄ στους αμάχους μέσω μεγαφώνων που υπάρχουν καθώς και σε αυτούς από τέσσερα γειτονικά νησιά, προκειμένου να τρέξουν στα καταφύγια. Ανάλογη οδηγία δόθηκε επίσης σε όλα τα νησιά της Κίτρινης Θάλασσας, που συνορεύον με τη Βόρεια Κορέα.

    Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η σχετική οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν εξήγησε ότι οι συζητήσεις "δεν στέφθηκαν με επιτυχία", αλλά πρόσθεσε ότι οι επαφές μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων θα συνεχιστούν. Πρόσθεσε ότι η πρότασή του για την έκδοση μίας ομόφωνης δήλωσης που θα στείλει τόσο την Σεούλ όσο και την Πιονγιάνγκ ένα μήνυμα "για μέγιστη αυτοσυγκράτηση" δεν έγινε δεκτή από τα περισσότερα μέλη.

    Από τη μεριά της η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις εκτίμησε ότι οι διαφωνίες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κρίση στην κορεατική χερσόνησο "δεν είναι πιθανό να γεφυρωθούν".

    Ο εκπρόσωπος της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Γουάνγκ Μιν τόνισε ότι μία ενδεχόμενη σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο θα αποτελούσε "εθνική τραγωδία" που θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα.

    "Εάν ξεσπάσει μία αιματηρή σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, αυτό πρώτα απ΄όλα θα πλήξει τους λαούς και των δύο πλευρών στην χερσόνησο και θα προκαλέσει αδελφοκτόνο εθνική τραγωδία ανάμεσα στους συμπατριώτες στον Βορρά και στον Νότο", προειδοποίησε.

    "Η Κίνα απευθύνει έκκληση προς τις δύο πλευρές της κορεατικής χερσονήσου να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αυτοσυγκράτηση και πάλι αυτοσυγκράτηση", είπε ο Γουάνγκ καλώντας και πάλι τις κυβερνήσεις να συμμετάσχουν σε επείγουσες εξαμερείς διαπραγματεύσεις (Βόρεια και Νότια Κορέα, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Ρωσία).

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να συνεχιστούν σήμερα Δευτέρα.

    Η Βόρειος Κορέα αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο Αμερικανός κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον στη χώρα, να επιστρέψουν στο έδαφός της οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που είναι επιφορτισμένοι να επιθεωρήσουν το πυρηνικό της πρόγραμμα, σε μία ένδειξη καλής θέλησης για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, αποδέχθηκε επίσης να επιτρέψει την αποστολή στο εξωτερικό ράβδων καυσίμου που είναι αναγκαίο για τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ επίσης ενέκρινε τη σύσταση μίας επιτροπής και τη λειτουργία απ' ευθείας γραμμής κόκκινου τηλεφώνου ανάμεσα στην ίδια, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

    Είδηση: 52737

    [04] «Χένσελ και Γκρέτελ» στο Θέατρο Ολυμπία

    Δευτερα, 20 12 2010 09:13

    Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ, «Χένσελ και Γκρέτελ», Όπερα για παιδιά στο Θέατρο Ολυμπία.19, 21, 24, 26, 29, 30, 31 Δεκεμβρίου / 2, 4, 5, 16, 18, 19, 20, 21, 23, 30 Ιανουαρίου. Έναρξη: 11.00. Τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που υπήρχαν ακόμα στον κόσμο μάγισσες κακές και νεράιδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ' ένα φτωχικό σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Τη συνέχεια του παραμυθιού θα τη μάθουν οι μικροί μας φίλοι όταν έρθουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Διασκευή - Κείμενο πρόζας - Σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη

    Μουσική προσαρμογή για μικρό σύνολο Βίκυ Στυλιανού

    Μουσική διεύθυνση Γιώργος Αραβίδης, Τάσος Συμεωνίδης

    Σκηνικά - Κοστούμια Χριστίνα Κουλουμπή

    Χορογραφία Πέτρος Γάλλιας

    Φωτισμοί Νίκος Εργαζάκης, Σπύρος Τζώρας

    ΔΙΑΝΟΜΗ

    Χένσελ Γιάννης Φίλιας, Ελένη Δάβου, Σοφία Καπετανάκου

    Γκρέτελ Βάσια Ζαχαροπούλου, Βαρβάρα Μπιζά

    Αφηγητής Ερρίκος Μπριόλας

    Πέτρος Σκουπάς Μιχάλης Κατσούλης, Νίκος Καραγκιαούρης

    Γερτρούδη Ελένη Αναστασοπούλου, Μαρία Καραγιαννάκη

    Μάγισσα Ελένη Ζιώγα, Μαρία Μουρκούση, Ευαγγελία Καρακατσάνη

    Νεράιδα Μεσημεριού Δανάη Κατσαμένη

    Νεράιδα Νύχτας Δέσποινα Σκαρλάτου, Ευαγγελία Μιχελιδάκη

    Νεράιδα Αυγής Κάθριν Σκαλίδου, Ρέα Βουδούρη

    Νάνος Γιώργος Γερωνυμάκης

    Λαγός Παναγιώτης Αραβίδης, Μελίνα Ταίηλορ

    Τιμές εισιτηρίων β¬25, β¬20, β¬15, β¬10

    Είδηση: 52686

    [05] Τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

    Δευτερα, 20 12 2010 11:34

    Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει στις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης για τελευταία φορά με το παρόν σχήμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου.

    Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η λήψη απόφασης για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΝΑΡ για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Δήμου Ρεθύμνης», καθώς και η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΝΑΡ για την εκτέλεση των έργων α) «Καθαρισμός ακτών Βορείου και Νοτίου τμήματος του Νομού Ρεθύμνης» και β) «Καθαρισμός τάφρων - Πρανών και βελτίωση οδικού δικτύου Νομού Ρεθύμνης».

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52810

    [06] Εκδήλωση της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας

    Δευτερα, 20 12 2010 11:34

    Το βιβλίο της Αντιγόνης Τσάμη με τίτλο «Σύντομο οδοιπορικό του Παύλου Μελά στη Μακεδονία το 1904» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Φλώρινας, σήμερα Δευτέρα στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στο νέο Δημοτικό Πάρκο. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Σκούρα «Φλώρινα. Στο καθρέφτισμα του χρόνου και των εποχών».

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 52808

    [07] Φυτά και Πολιτισμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας

    Δευτερα, 20 12 2010 11:33

    Η έκθεση «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης» φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (εκτός Δευτέρας), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 52806

    [08] Έβαλαν σε λεύκωμα τ' αστέρια

    Δευτερα, 20 12 2010 11:33

    Το λεύκωμα των Μάκη Παλαιολόγου και Γιάννη Παπαμαστοράκη, που περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το αστεροσκοπείο του Σκίνακα, με επεξηγηματικά κείμενα, θα παρουσιαστεί σήμερα στις εφτά το βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

    Το λεύκωμα με τίτλο, «Αστεροσκοπείο Σκίνακα, με Θέα το Σύμπαν», εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, και γι' αυτό θα μιλήσουν, ο Νίκος Κυλάφης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και οι δύο συγγραφείς.

    Σύνταξη :Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52809

    [09] Ορκίστηκαν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Χίου και Σάμου

    Δευτερα, 20 12 2010 11:31

    Ορκίστηκαν χθες οι νέοι Δήμαρχοι Χίου και Σάμου κ.κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης και Στέλιος Θάνος καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια των νέων Καλλικρατικών Δήμων. «Στο νέο Δήμο δεν περισσεύει κανείς» δήλωσε ο κ. Λαμπρινούδης και αναφερόμενος στους νέους βασικούς άξονες ανάπτυξης του νησιού τόνισε ότι «είναι η ολοκλήρωση του λιμένα των Μεστών, η επέκταση του αεροδρομίου, η επαναδημοπράτηση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας». «Από σήμερα ξενικά η περιπέτεια» τόνισε με νόημα και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52807

    [10] Ο ¶η Βασίλης στο ενυδρείο

    Δευτερα, 20 12 2010 11:30

    Παρέα σε μικρούς και μεγάλους από τις δώδεκα μέχρι τη μία το μεσημέρι, θα κάνει ο ¶γιος Βασίλης, κολυμπώντας στις δεξαμενές του Ενυδρείου Κρήτης στις Γούβες, μαζί με καρχαρίες, ιππόκαμπους και μέδουσες.

    Το Ενυδρείο που ντύθηκε γιορτινά θα έχει μαζί τους τον ¶η Βασίλη μέχρι την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις του θαλασσόκοσμου θα λειτουργεί έκθεση γραμματοσήμων με τίτλο, «Οι δρόμοι της θάλασσας», η οποία συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το Φιλοτελικό Μουσείο των ΕΛΤΑ και το θαλασσόκοσμο. Σε αυτήν παρουσιάζονται όλες οι σειρές γραμματοσήμων που έχουν εκδοθεί από τα ΕΛΤΑ και η θεματολογία τους είναι εμπνευσμένη από Θάλασσα.Στην έκθεση ιδιαίτερη θέση κατέχει η αναμνηστική έκδοση για την Μινωική Τέχνη που εκδόθηκε τo 1961, εξήντα ένα χρόνια μετά την πρώτη ανασκαφή που έκανε ο Έβανς στην Κρήτη.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52805

    [11] Απόψε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

    Δευτερα, 20 12 2010 11:29

    Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει απόψε στις 9.00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

    Συγκεκριμένα θα συζητηθούν η Έγκριση 13ης τροποποίησης του προϋπολογισμού οικον. Έτους 2010, η Έκδοση κανονιστικής απόφασης με βάση την υπ΄αριθμ. 478/2010 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής και η Έγκριση 1ου Α.Π.του έργου «Κατασκευή μανδροτοίχων στο τ.δ. Αγ. Βασιλείου»

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 52804

    [12] Πρωτοβουλία για συντονισμό δράσης κατά των διοδίων

    Δευτερα, 20 12 2010 11:26

    Με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, οργανώθηκε χθες το πρωί στην Τρίπολη, σύσκεψη φορέων, συλλόγων και ενεργών πολιτών, με αντικείμενο τον συντονισμό της δράσης κατά της πληρωμής των διοδίων στο δρόμο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

    Δημιουργήθηκε ειδική συντονιστική επιτροπή όπου και θα εκδώσει άμεσα σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης και της εταιρείας πάνω στο θέμα αυτό. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις με διάφορες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

    Σταύρτος Ζορμπαλάς

    Είδηση: 52803

    [13] Κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Κερκυραίων, αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια

    Δευτερα, 20 12 2010 11:24

    Κρίσιμη είναι η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους και κοινότητες Κέρκυρας, με θέμα τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

    Η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων συνεχίζεται σήμερα για 10η ημέρα, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, τη δραματική κατάσταση σε όλο το Δήμο Κερκυραίων στον τομέα της καθαριότητας. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου τους, Μάκη Βλάσση, έκαναν σήμερα το πρωί παράσταση στην Εισαγγελέα Κέρκυρας από την οποία ζήτησαν παρέμβαση στο Δήμο Κερκυραίων ώστε να αποδεσμευτούν χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου και, όπως ισχυρίζονται, παρανόμως δεν αποδίδονται για μισθοδοσία. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Δημοτικό Θέατρο, στην οποία θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν και με ποιο τρόπο τις κινητοποιήσεις τους. Την ίδια ώρα, τα σκουπίδια έχουν πλέον συσσωρευτεί σε τεράστιους όγκους σε κάθε δρόμο της πόλης της Κέρκυρας αλλά και τις περιαστικές περιοχές ενώ η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών εξέφρασε τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για την κατάσταση που πλήττει, λίγο πριν τις γιορτές, τα καταστήματα της πόλης. Πάντως, ακόμα και αν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιστρέψουν σήμερα στην εργασία τους, δεν αναμένεται η πόλη να έχει καθαρίσει πριν από το τέλος της εβδομάδας. Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όλης της χώρας έχουν προκηρύξει στάση εργασίας αυτή την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Ευθύνες στην απερχόμενο δημοτική αρχή αποδίδει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΛΑΟΣ για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, τασσόμενη υπέρ των εργαζομένων στην καθαριότητα.

    Σήμερα τη νύχτα, άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε σωρούς σκουπιδιών σε έξι περιπτώσεις, από την Πλατεία Λεμονιάς μέχρι το Λιμάνι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν περιοχές της παλαιάς πόλης με επέκταση της πυρκαγιάς αλλά και να προκληθούν περιορισμένες ζημιές σε ένα αυτοκίνητο. Ο πρόεδρος των εγραζομένων στους ΟΤΑ Μάκης Βλάσσης έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια αγνώστων με προφανή σκοπό να δυναμιτίσουν περαιτέρω την κατάσταση προκειμένου να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Πάντως, η Αστυνομία εκτιμά ότι οι πυρκαγιές δεν έχουν σχέση με τις κινητοποιήσεις και πως στοιχεία δείχνουν πως τις έβαλαν νεαροί μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ φιλάθλων του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν χθες στην Κέρκυρα για τον αγώνα με την τοπική ομάδα, και Κερκυραίων φιλάθλων του Ολυμπιακού.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

    Είδηση: 52801

    [14] Ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής και οι 349 σύμβουλοι

    Δευτερα, 20 12 2010 11:24

    Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ορκωμοσία του νέου δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων που ανέρχονται συνολικά στους 349.

    Τους νέους αιρετούς όρκισε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, εκτός από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Γεωργαλίδης, ο απερχόμενος Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, ο αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Ιωάννης Σπιτιέρης και πολλοί πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Κέρκυρας. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, ωστόσο, απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στον Γ. Τρεπεκλή, αναφέροντας ότι η Κέρκυρα αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία δεν έχουν ούτε «χρώμα», ούτε «πολιτική απόχρωση» και δήλωσε έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στο έργο του νέου Δημάρχου. Ευχές για καλή δύναμη έδωσε στο νέο δήμαρχο ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας ο οποίος δήλωσε σίγουρος για επιτυχία του στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Στην ομιλία του ο Γιάννης Τρεπεκλής εμφανίστηκε ενωτικός υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές τελείωσαν στις 14 Νοεμβρίου, ενώ ζήτησε από όλους τους αιρετούς, τους πολίτες και τους φορείς να συμβάλλουν στην προσπάθεια να βγει νικηφόρα την Κέρκυρα από το σημερινό τέλμα της οικονομικής κρίσης, της τουριστικής κατρακύλας και της εγκατάλειψης από το κεντρικό κράτος.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

    Είδηση: 52800 Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html

    [15] Χωρίς εφημερίες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

    Δευτερα, 20 12 2010 11:43

    Δεν θα εφημερεύει το νοσοκομείο Ρεθύμνου από τον Ιανουάριο -εκτός των νόμιμων εφημεριών. Οι γιατροί θεωρούν ότι τα αρμόδια υπουργεία είναι ασυνεπή στις δεσμεύσεις τους, δεδομένου ότι δεν έχουν καταβάλλει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών υπερωρίας, ενώ παράλληλα περικόπτεται η αμοιβή για τις επιπλέον εφημερίες. (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52820

    [16] Ρέθυμνο: Δύο συσκέψεις για την Παιδεία

    Δευτερα, 20 12 2010 11:42

    Δύο συνεχόμενες συσκέψεις για την παιδεία πραγματοποιούνται σήμερα στο Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολου Κλινάκη και του Προϊστάμενου Επιστημονικής Καθοδήγησης Μανώλης Μαυρικάκη.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52818

    [17] Διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών

    Δευτερα, 20 12 2010 11:40

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε στις 14 και 15 του μήνα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης. Συνολικά προσήλθαν 245 άτομα για αιμοδοσία από τα οποία αιμοδότησαν 209. 33 είναι τα νέα μέλη που ενεγράφησαν στον σύλλογο.

    Εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνει από την νέα χρονιά και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευεργέτουλα. Οι αιμοδοσίες προγραμματίζονται για τις 5 Φεβρουαρίου, 4 Ιουνίου και 8 Οκτωβρίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52819

    [18] Πληρωμή των επιδοτήσεων

    Δευτερα, 20 12 2010 11:40

    Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα μπορούν να πληρώνονται από σήμερα και αύριο οι αγρότες του Ηρακλείου. Την Παρασκευή πιστώθηκαν οι λογαριασμοί στην Αγροτική Τράπεζα και από σήμερα θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν ανάληψη, ενώ αύριο θα μπορούν να πληρωθούν όσοι έχουν δώσει λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες.

    Στο μεταξύ πληρώνονται από σήμερα και όσοι παραγωγοί παρέδωσαν σταφίδα στην ΚΣΟΣ. Η πληρωμή θα γίνεται από την Αγροτική Τράπεζα.΄

    Σύνταξη : Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52817

    [19] Συλλήψεις για ναρκωτικά

    Δευτερα, 20 12 2010 11:40

    Για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών κατηγορούνται δύο άτομα, 24 και 30 ετών, υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή από την Αστυνομία. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση και βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: δέκα σπιρτόκουτα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν: είκοσι εννέα σπιρτόκουτα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους σαράντα ενός και μισού γραμμαρίων, δεκατέσσερα δισκία του φαρμάκου Vulbegal και διάφορα άλλα πειστήρια. Επίσης κατά την ίδια έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών και εκτιμάται ότι είναι προϊόντα κλοπής καθώς δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη κατοχή τους'.

    Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 52816

    [20] Έκλεψαν χαλκό από αλεξικέραυνο σε σχολείο

    Δευτερα, 20 12 2010 11:39

    ¶γνωστοι δράστες αφαίρεσαν ράβδους από χαλκό της εγκατάστασης αλεξικέραυνου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών Χανίων, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ περίπου, όπως καταγγέλθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.

    Η κλοπή φέρεται ότι έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10/12/2010 έως 13/12/2010. Οι δράστες αναζητούνται. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.

    Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 52814

    [21] Συνάντηση για τα κρουαζιερόπλοια

    Δευτερα, 20 12 2010 11:38

    Ανοιχτή συζήτηση για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το βράδυ στο γραφεία του Οργανισμού Λιμένος.

    Στη συνάντηση αυτή όπου έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς θα γίνει συζήτηση για τις προοπτικές του τουρισμού κρουαζιέρας, στο οφέλη που υπάρχουν για το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου από την παρουσία των κρουαζιερόπλοιων, ενώ θα εξεταστούν και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι προκειμένου να διευκολυνθούν οι ξένοι επισκέπτες.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52813

    [22] Επιδοτήσεις σε αγρότες

    Δευτερα, 20 12 2010 11:37

    Στους λογαριασμούς των παραγωγών ελαιολάδου βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστώθηκαν και οι λογαριασμοί των κτηνοτρόφων με την εξισωτική αποζημίωση.

    Θεοδωράκη Σοφία

    Είδηση: 52812

    [23] Αποχή από εφημερίες των γιατρών

    Δευτερα, 20 12 2010 11:36

    Τις απολύτως απαραίτητες εφημερίες, που προβλέπει ο νόμος, θα κάνουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από την αρχή του νέου χρόνου. Οι γιατροί θεωρούν ότι έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού από τα αρμόδια υπουργεία, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών υπερωρίας και υφίστανται περικοπές της αμοιβής για τις επιπλέον εφημερίες.

    Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, αποφάσισε να προχωρήσει στην κινητοποίηση από τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου θα μένουν ακάλυπτα για αρκετές ημέρες το μήνα.

    Σύνταξη : Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52811

    [24] Εκδήλωση παρουσίασης του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου

    Δευτερα, 20 12 2010 11:35

    Την ετήσια εκδήλωση παρουσίασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 παρουσιάζει την Τετάρτη 22 του μήνα στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Λέσβου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στόχος της ημερίδας η ενημέρωση του κοινού για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου καθώς και για τον προγραμματισμό των ενεργειών για το 2011.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52815 Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html

    [25] Ορκωμοσία νέου Δ.Σ. σφακίων

    Δευτερα, 20 12 2010 11:44

    Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτων και Σφακίων, και παρουσία πολλών εκπροσώπων των τοπικών αρχών του νομού, πραγματοποιήθηκε προχθές, στις 12 το μεσημέρι, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σφακίων.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52822

    [26] Ορκωμοσία δημοτικών αρχών

    Δευτερα, 20 12 2010 11:43

    Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλη Κεγκέρογλου, ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος, Γιάννης Κουράκης και το νέο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.Η ορκωμοσία έγινε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, παρουσία των αρχών του Νομού. Ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο ρόλο της αυτοδιοίκησης σε καιρό, λέγοντας ότι αυτή δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανένα.

    Οφείλουμε σ' αυτό το τοπίο να επανακαθορίσουμε τις στρατηγικές και τις επί μέρους πολιτικές, χωρίς να αποκλίνουμε από τους βασικούς μας στόχους» σημείωσε ο κ. Κουράκης για να τονίσει: «Οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις».Χθες επίσης ορκίστηκαν οι δημοτικές αρχές στους δήμους, Αρχανών- Αστερουσίων, Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος, ενώ την Τετάρτη θα γίνει η ορκωμοσία της δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52821 Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html

    [27] Τίτλοι τέλους για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας

    Δευτερα, 20 12 2010 11:23

    Τίτλοι τέλους έπεσαν για το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κέρκυρας την περασμένη Παρασκευή, στην τελευταία πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση του οργάνου.

    Στην τελετή, εκτός των μελών της τρέχουσας σύνθεσης του συμβουλίου, παρέστησαν οι πρώην νομάρχες Ανδρέας Παγκράτης και Γιώργος Μαχειμάρης οι οποίοι έκαναν έναν μίνι απολογισμό για το θεσμό αλλά και ο πρώην πρόεδρος του σώματος Στέφανος Νικόπουλος. Παγκράτης και Μαχειμάρης έκανα έναν μικρό απολογισμό της δικής τους θητείας αλλά και αναφέρθηκαν σε όλα όσα προσέφερε ο θεσμός τα 16 χρόνια της λειτουργίας του, ενώ ο απερχόμενος Νομάρχης Στ. Πουλημένος υπογράμμισε ότι παραδίδει τη Νομαρχία στο νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας, με μηδενικό χρέος σε δάνεια ή τρίτους, παρά μόνο τρέχουσες μικροεκκρεμότητες σε μισθώματα και μικροπρομηθευτές που προβλέπεται να πληρωθούν από τις δόσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου που δεν έχουν μπεί στο ταμείο της Ν.Α.Κ. Ο κ. Πουλημένος συμπλήρωσε πως φεύγει φτωχότερος απ΄ ότι μπήκε στην Αυτοδιοίκηση, αλλά σοφότερος. Έκλεισε ευχόμενος σε όλους όσοι δεν συμμετέχουν στα της αυτοδιοίκησης, ομαλή επανένταξη στην κοινωνία στη θέση του απλού πολίτη και σε αυτούς που συνεχίζουν στο Δήμο ή στην Περιφέρεια να έχουν δύναμη στους δύσκολους καιρούς που είναι μπροστά μας.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

    Είδηση: 52799

    [28] Αιχμές Φόρτε κατά Γεωργαλίδη και Γεωργάτου για αποφάσεις στο «παρά πέντε»

    Δευτερα, 20 12 2010 11:23

    Αιχμές κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Γεωργαλίδη αφήνει ο περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φόρτες σε άρθρο του που έδωσε στη δημοσιότητα, με θέμα την ένταξη μελέτης για το μεταφορικό ισοδύναμο και την εφαρμογή του στα Ιόνια Νησιά στο ΕΣΠΑ την προηγούμενη Δευτέρα.

    Ο κ. Φόρτες υπογραμμίζει ότι στις 10 Ιουνίου το Υπουργείο Οικονομίας είχε απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης σχετικά με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στην ελληνική ακτοπλοΐα. Απευθύμνη δημόσιο ερώτημα στον Περιφερειάρχη γιατί δρομολογεί άλλη μελέτη από την Περιφέρεια με το ίδιο αντικείμενο με τέτοια βιασύνη 18 μόλις ημέρες πριν να ξεκινήσει τη λειτουργία της η αιρετή Περιφέρεια. Αντίστοιχες βολές εξαπολύει και κατά του Νομάρχη Κεφαλονιάς για έργα, μελέτες και αποφάσεις στη λήξη της θητείας του που θα δεσμεύσουν το νέο περιφερειακό συμβούλιο.

    Είδηση: 52798

    [29] Τα έκλεψε το Ι.Χ. για τα χρωστούμενα

    Δευτερα, 20 12 2010 11:23

    Για κλοπή, εκβίαση και απειλή συνελήφθη ένας 31χρονος στο Ηράκλειο, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί του, που κατηγορούνται ότι έκλεψαν το αυτοκίνητο ενός Ηρακλειώτη, ζητώντας του περισσότερα από 3.000 ευρώ για να το επιστρέψουν.

    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, οι δύο άγνωστοι δρώντας κατ' εντολή του 31χρονου, τον απείλησαν τις προηγούμενες ημέρες ζητώντας να τους παραδώσει το όχημα προκειμένου να εξοφλήσει ένα χρέος από επαγγελματική συναλλαγή. Όταν αυτός αρνήθηκε οι δύο πήγαν στην εργασία του, απέσπασαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου το πήραν και έφυγαν. Στην συνέχεια ο 31χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και του ζήτησε 3.190 ευρώ προκειμένου να του επιστραφεί.Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, που ενημερώθηκαν, εντόπισαν τον 31χρονο στην επιχείρηση του, στο δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών και τον συνέλαβαν αφού πρώτα τους υπέδειξε που είχε κρύψει το όχημα.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52802

    [30] Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Χανιά

    Δευτερα, 20 12 2010 11:21

    Δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 30 ετών, υπήκοοι Μαρόκου και Αλγερίας, συνελήφθησαν από την αστυνομία στα Χανιά, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθηκαν με δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες σε σπιρτόκουτα, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Είκοσι εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 41,5 γραμμαρίων, υπνωτικά χάπια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και δεκάδες κενά σπιρτόκουτα, ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαφόρων ηλεκτρονικών ειδών και εκτιμάται ότι είναι προϊόντα κλοπής, καθώς δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη κατοχή τους.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52796

    [31] Ο Θ. Γαλιατσάτος ζητά από την κυβέρνηση συμμετοχή νησιωτών στην επιτροπή για τη νησιωτική πολιτική

    Δευτερα, 20 12 2010 11:12

    Αντίθετη με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη σημασία του νέου θεσμού της αιρετής περιφέρειας και τις υποσχέσεις για αποκέντρωση είναι η απόφαση για τη σύσταση επιτροπής «για την νησιωτική πολιτική, την ακτοπλοΐα και τον θαλάσσιο τουρισμό» από την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

    Αυτό καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος κάνει λόγο για διάψευση των μεγαλόστομων διακηρύξεων κυβερνητικών παραγόντων. Ο κ. Γαλιατσάτος υποστηρίζει ότι στην επιτροπή της οποίας η σημασία του έργου που θα παράξει για τα νησιά μας είναι πασιφανής, μεταξύ των δεκαπέντε μελών της δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος των νησιωτικών Περιφερειών της χώρας. Καταγγέλλει, δε, την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων για το μέλλον των νησιών χωρίς τους νησιώτες.

    Είδηση: 52797 Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -.html Είδηση: -.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: ------120-.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 December 2010 - 10:16:42 UTC