Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένας νεκρός στο Καρπενήσι από την κακοκαιρία
  • [02] Εβδομάδα κινητοποιήσεων
  • [03] Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου
  • [04] 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
  • [05] Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης στο Ρέθυμνο
  • [06] Κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη
  • [07] Ομιλία Γιώργου Ρωμανιά σήμερα στη Λάρισα
  • [08] Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας
  • [09] Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους γιατρούς του ΙΚΑ
  • [10] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [11] Γενική απεργία την Τετάρτη-Δύο συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο
  • [12] Νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης
  • [13] Καλάθι τοπικών προϊόντων
  • [14] Η εκπαίδευση των αγροτών
  • [15] Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον εμπορικό κόσμο
  • [16] Εκλεψαν ΑΤΜ αλλά δεν κατάφεραν να το ανοίξουν
  • [17] Αποτελέσματα εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο
  • [18] Ημερίδα ιδιωτικών υπαλλήλων στην Τρίπολη
  • [19] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 11 ανηλίκων για τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008
  • [20] Στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Ν.Δ. ο γραμματέας του κόμματος Αν. Λυκουρέντζος
  • [21] Ξανά πρώτος ο Γ. Μακρυγιάννης στους φαρμακοποιούς
  • [22] Ενημέρωση για «ενδοοικογενειακή βία» στην Καβάλα
  • [23] Νέα βιβλιοπαρουσίαση από Θασιακή Ένωση Καβάλας
  • [24] Τα πρώτα χιόνια σε Καβάλα και Δράμα

    [01] Ένας νεκρός στο Καρπενήσι από την κακοκαιρία

    Δευτερα, 13 12 2010 09:05

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Καρπενήσι λόγω της κακοκαιρίας. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε λόγω του χιονιού από την πορεία του έξω από το χωριό Μοναστηράκι και έπεσε σε χαράδρα.Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός ενώ το ασθενοφόρο που μεταφέρει τον τραυματισμένο συνοδηγό εγκλωβίστηκε στα χιόνια. Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, σε Πέλλα, Σέρρες, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά και σε δήμους στο Ηράκλειο Κρήτης που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Κανονικά, ωστόσο θα λειτουργήσουν στο νομό Κοζάνης.

    Νέα επιδείνωση από σήμερα

    Παγετό και προβλήματα στην κυκλοφορία στο ορεινό οδικό δίκτυο άφησε πίσω του το πέρασμα του χιονιά.

    Πρόσκαιρη ήταν η βελτίωση του καιρού που σημειώθηκε την Κυριακή, αφού από τη νύχτα τα φαινόμενα έχουν ενταθεί.

    Σήμερα, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

    Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα οι μετακινήσεις είναι πολύ δύσκολες λόγω του χιονιού και του παγετού, καθώς το θερμόμετρο έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Τσουχτερό κρύο και παγετός

    Είδηση: 51924

    [02] Εβδομάδα κινητοποιήσεων

    Δευτερα, 13 12 2010 10:45

    Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα συνδικάτα. Πανεργατική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη και 24ωρη απεργία την Τέταρτη. Οι τραπεζοϋπάλληλοι κήρυξαν 48ωρη απεργία από την Τρίτη, ενώ σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα Δευτέρα «τραβώντας χειρόφρενο» 11:00-17:00, καθώς και 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Πέμπτη. Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αθήνα λόγω στάσης εργασίας. Ο ΟΣΕ έχει προγραμματίσει 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχουν κηρύξει και 48ωρη απεργία και την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο. Στάσεις εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ Δευτέρα - Τρίτη - και Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 15:00 και 19:00 έως τις 22:00.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις - Με κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι

    Είδηση: 52009

    [03] Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου

    Δευτερα, 13 12 2010 09:19

    Τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Γαλλίας συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός. Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρ Ουρμπαν. Την Κυριακή, παρουσιάζοντας από το Ρέθυμνο τη νέα αγροτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2011 χρονιά της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία, με έμφαση στην προστασία των αγροτικών προϊόντων. Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από μηδενική βάση και την αποκοπή του ομφαλίου λώρου μεταξύ συνεταιρισμών και κράτους. Τώρα είναι ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και να μην μας καθηλώνουν το άγνωστο, η γραφειοκρατία, τα μικροσυμφέροντα, οι πελατειακές σχέσεις, είπε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: Νέος προσανατολισμός στην αγροτική πολιτική

    Είδηση: 51965

    [04] 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

    Δευτερα, 13 12 2010 09:14

    Πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε Δεκέμβριο από το 1997, είναι και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε λίγες μέρες για 13η χρονιά στον Πύργο τους πολυάριθμους φίλους του από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 11 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2010. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Το 13ο Φεστιβάλ (ναι, το 13ο, γιατί δεν φοβάται τη γρουσουζιά και γι' αυτό δεν άλλαξε την αρίθμησή του για προληπτικούς λόγους), απαντά στην οικονομική κρίση με μια πληθώρα ταινιών, παράλληλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στέλνοντας το μήνυμα της συνεργασίας, της συμμετοχής, του εθελοντισμού, της ευρηματικότητας και της δημιουργικής έκφρασης. Και καλεί τα παιδιά όλης της Ελλάδας, που πολιορκούνται συνεχώς από αρνητικά ή αντιφατικά μηνύματα, να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν μέσα από το σινεμά και να αναλάβουν το ρόλο του πρωταγωνιστή καθώς όλη η διοργάνωση είναι αφιερωμένη σ' αυτά. Από τη δική τους πλευρά, τα εκατοντάδες παιδιά του Πύργου που συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, είναι έτοιμα, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, να αναστατώσουν την πόλη και να τη μετατρέψουν, μέσα στο καταχείμωνο, σε μια κυψέλη πολιτισμού και επικοινωνίας.

    Στο Φεστιβάλ θα διαγωνιστούν συνολικά 52 ταινίες, που προέρχονται από 28 χώρες.

    Είδηση: 51928

    [05] Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης στο Ρέθυμνο

    Δευτερα, 13 12 2010 11:18

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης των τριών πολιτών και των τεσσάρων διασωστών που είχαν αποκλειστεί στο οροπέδιο Νίδας, στο νομό Ρεθύμνης από το Σάββατο. Η επιχείρηση διάσωσης συμπεριελάμβανε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και δύο ερπυστριοφόρα από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

    Με τη συνδρομή ελικοπτέρου, τύπου super puma και με τρεις διαδοχικές μεταφορές, διασώθηκαν οι τρεις νεαροί και οι διασώστες που είχαν επίσης εγκλωβιστεί λόγω της μηδενικής ορατότητας. Το super puma επιχείρησε τρεις φορές: την πρώτη φορά παρέλαβε δύο από τους διασώστες, τη δεύτερη επέστρεψε για δύο ακόμη ενώ την τρίτη φορά παρέλαβε τους τρεις νεαρούς εκδρομείς.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52020

    [06] Κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη

    Δευτερα, 13 12 2010 11:17

    Για δεύτερη ημέρα χθες η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε κυρίως την Ανατολική Κρήτη, με χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην ηλεκτροδότηση. Η μεγαλύτερη χιονόπτωση σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου πάνω από 50 εκατοστά είναι το ύψος του χιονιού στα περισσότερα χωριά της περιοχής.

    Η κακοκαιρία προκάλεσε παρατεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52019

    [07] Ομιλία Γιώργου Ρωμανιά σήμερα στη Λάρισα

    Δευτερα, 13 12 2010 11:16

    Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, κ. Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών, στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της βημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

    Κύριο θέμα της εκδήλωσης είναι η ανάλυση του νέου ασφαλιστικού νόμου και οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

    Είδηση: 52017

    [08] Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

    Δευτερα, 13 12 2010 11:15

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία που βρίσκονται σε δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μετά από σχετική απόφαση της Νομάρχου Ηρακλείου Βαγγελιώς Σχοιναράκη. Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους δήμους: Αγ. Βαρβάρας, Αστερουσίων, Βιάννου, Γοργολαίνη, Ζαρού, Κρουσώνα, Ρούβα, Τεμένους και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοχού του Δήμου Μαλίων.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52018

    [09] Επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους γιατρούς του ΙΚΑ

    Δευτερα, 13 12 2010 11:15

    Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα βευτέρα προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ Λάρισας, με απόφαση της ομοσπονδίας τους. Οι γιατροί θα απεργήσουν σήμερα και αύριο, ενώ την Τετάρτη 15 θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑβΕβΥ.

    Επίσης την Πέμπτη και Παρασκευή 16 και 17 βεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία. Οι γιατροί μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων έργου όλων των γιατρών, που η σύμβασή τους έχει λήξει ή λήγει το επόμενο χρονικό

    Είδηση: 52015

    [10] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Δευτερα, 13 12 2010 11:14

    Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στη Θεσσαλία, ενώ στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Το βράδυ όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε ότι αφορά στη μέγιστη τιμή.

    Είδηση: 52014

    [11] Γενική απεργία την Τετάρτη-Δύο συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο

    Δευτερα, 13 12 2010 11:14

    Ολική παράλυση της χώρας αναμένεται να φέρει η πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη καθώς τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων και τα συνδικάτα σχεδόν όλων των κλάδων καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

    Στο Ρέθυμνο ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στον χώρο του Δημαρχείου Ρεθύμνου στις 10 το πρωί, ενώ η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕΡ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καθώς και κομματικές παρατάξεις καλούν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10 το πρωί. Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να δώσουν το «παρών» και Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    (goodnet.gr)

    Είδηση: 52016

    [12] Νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης

    Δευτερα, 13 12 2010 11:09

    To νέο μοντέλο ανάπτυξης της γεωργίας, με ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δημιουργία Ταμείου Εγγυοδοσίας με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2011, και νέο πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών με νόμο που θα προωθήσει άμεσα ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε χθες από το Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    «Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης ξεκινά από τη γεωργία», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας: «Εξοικονομούμε πόρους από διάφορα διάσπαρτα προγράμματα, χωρίς όφελος για την οικονομία και τη γεωργία, και τους συγκεντρώνουμε στην υποστήριξη του καλαθιού των προϊόντων της περιφέρειας».Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη νέα δομή των συνεταιρισμών, η οποία θα παρουσιαστεί σε σχέδιο νόμου που ετοιμάζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι το μέλλον θα παιχτεί με σκληρούς όρους. «Είναι αδύνατον το σημερινό μοντέλο να αντέξει γιατί ο σημερινός Συνεταιρισμός, με εξαιρέσεις βεβαίως, δεν οργανώνει, δεν σχεδιάζει, δεν εκπαιδεύει, αλλά λειτουργεί πολλές φορές απλώς σαν διαμεσολαβητής, με πελατειακή και ρουσφετολογική λογική μοιράσματος εξουσίας ή ακόμα και θέσεων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Με το νέο πλαίσιο, ο Συνεταιρισμός έχει νόημα μόνο όταν υποστηρίζει τον αγρότη στην προμήθεια φθηνότερων λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, φυτωρίων. Προσφέρει με γεωπόνους, εκπαίδευση και τεχνογνωσία για τις καλλιεργητικές μεθόδους. Συγκεντρώνει, αποθηκεύει, μεταποιεί, εμπορεύεται τα προϊόντα όλων των μελών του». Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κάθε ομφάλιος λώρος ανάμεσα στο συνεταιριστικό κίνημα και το κράτος πρέπει να κοπεί, επισημαίνοντας πως βολεύει κάποιους, αλλά πνίγει τους πολλούς, τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις.

    Σύνταξη:Κωστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52012

    [13] Καλάθι τοπικών προϊόντων

    Δευτερα, 13 12 2010 11:07

    Από κρητικά προϊόντα θα είναι γεμάτο το πρώτο καλάθι που θέλει να δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Το καλάθι αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παραδοσιακά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, γραβιέρα, ραδίκια, σαλιγκάρια, βότανα, γιαούρτι, και προϊόντα από τροπικές και υποτροπικές καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα το αβοκάντο.

    Αυτό ανακοίνωσε χθες από το Ρέθυμνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, αναφέροντας ότι όλα τα καλάθια στις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα επιδοτηθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προωθηθούν με αξιώσεις στην ελληνική και διεθνή αγορά.Για να γίνει όμως αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο όχι μόνο πρέπει να αλλάξει αλλά να ξεθεμελιωθεί τελείως, σημειώνοντας πως το Καλάθι των προϊόντων δεν είναι μόνο προϊόντα, «είναι πολιτικές για όλα εκείνα που θα μας οδηγήσουν ως αγροτική οικονομία και πάλι μπροστά».

    Σύνταξη : Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52011

    [14] Η εκπαίδευση των αγροτών

    Δευτερα, 13 12 2010 11:04

    Τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Πιστοποίησης «Δήμητρα» στον οποίο θα ενταχθούν ακόμη οι οργανισμοί, ΕΘΙΑΓΕ και ΟΠΕΓΕΠ, ανακοίνωσε στην εκδήλωση στο Ρέθυμνο, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη.

    Πρόκειται για τη σύσταση δομής, μιας Κεντρικής Περιφερειακής Ομάδας όπου γεωπόνοι, κτηνίατροι και επιστημονικό προσωπικό του δημοσίου, θα μπορέσουν να υποστηρίξουν απευθείας την παραγωγή. Παράλληλα τα 84 ερευνητικά ινστιτούτα, μόνο από τον οργανισμό «Δήμητρα», ενοποιούνται σε 14 και θα αναπτύξουν ερευνητική δραστηριότητα με άμεση συνεργασία με Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.Ακόμη θα υπάρξει ενοποίηση των αγροτικών σχολών κάθε βαθμίδας, ώστε να υπάρξει καλύτερη απόδοση στην εκπαίδευση των αγροτών νέων και παλαιών.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52010

    [15] Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον εμπορικό κόσμο

    Δευτερα, 13 12 2010 11:37

    Φέτος τις γιορτές θα λείψουν 3 δις. ευρώ από την αγορά, γεγονός που θα επιτείνει την κρίση στην αγορά. Την παραπάνω εκτίμηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, και παρέστη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ενώ στη Λάρισα πραγμαοτοπιήθηκε και η διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ. της ΕΣΕΕ.

    Ο κ. Κορκίδης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει 40.000 επιχειρήσεις ενώ άλλες 11.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο. Μιλώντας επίσης στην ΕΡΑ Λάρισας ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Τσιαπλές, επεσήμανε ότι μετά τις γιορτές θα υπάρξει πολλά λουκέτα σε εμπορικές επιχειρήσεις σε αγορές της Λάρισας.

    Είδηση: 52027

    [16] Εκλεψαν ΑΤΜ αλλά δεν κατάφεραν να το ανοίξουν

    Δευτερα, 13 12 2010 11:36

    Το ΑΤΜ που βρίσκονταν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου ξήλωσαν άγνωστοι τα ξημερώματα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το ανοίξουν και να πάρουν τα χρήματα που είχε μέσα. Οι δράστες διέρρηξαν με σχετική ευκολία το σούπερ μάρκετ, έδεσαν και αποκόλλησαν το ΑΤΜ και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε αυτοκίνητό τους, που είχαν παρκάρει στην είσοδο.

    Ωστόσο, γύρω στις 5 το πρωί σε αγροτική περιοχή, μεταξύ Λάρισας και Τυρνάβου, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο των δραστών και το ΑΤΜ ανέπαφο χωρίς ίχνη παραβίασης. Οι δράστες αναζητούνται

    Είδηση: 52026

    [17] Αποτελέσματα εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο

    Δευτερα, 13 12 2010 11:35

    Αυξημένα ποσοστά για την ανεξάρτητη παράταξη της ΑΚΙΟΕ, διατήρηση δυνάμεων για την ΠΑΣΚΟ και πτώση για την παρατάξεις της ΔΗΚΙΟ, της ΔΠΚ και ΑΡΠΑ έδειξαν τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στο παράρτημα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

    Συγκεκριμένα έλαβαν : ΔΗΚΙΟ 503 ψήφους (ποσοστό 34.12%) και δυο έδρες, ΠΑΣΚΟ 494 ψήφους(ποσοστό33,51%)και δυο έδρες, ΑΚΙΟΕ 239 ψήφους (16,21%) και μια έδρα, η ΔΠΚ 89 ψήφους (ποσοστό 6,04%) και μια έδρα και ΑΡΠΑ 110 ψήφους (7,46%) και μια έδρα.

    Είδηση: 52024

    [18] Ημερίδα ιδιωτικών υπαλλήλων στην Τρίπολη

    Δευτερα, 13 12 2010 11:35

    Ημερίδα για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό οργανώνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΣΕ.

    Σταύρος Ζορμπαλάς

    Είδηση: 52025

    [19] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των 11 ανηλίκων για τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008

    Δευτερα, 13 12 2010 11:34

    Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων η δίκη των 11 νεαρών που κατηγορούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του «τρομονόμου» για επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρισα το Δεκέμβριο του 2008.

    Είδηση: 52023

    [20] Στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Ν.Δ. ο γραμματέας του κόμματος Αν. Λυκουρέντζος

    Δευτερα, 13 12 2010 11:33

    Ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα βρίσκεται το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, προκειμένου να παραστεί στη Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας

    Είδηση: 52022

    [21] Ξανά πρώτος ο Γ. Μακρυγιάννης στους φαρμακοποιούς

    Δευτερα, 13 12 2010 11:29

    Ο Γιάννης Μακρυγιάννης επανεξελέγη πρόεδρος των φαρμακοποιών Λάρισας συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

    Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται επίσης οι Νικόλαος Κανάκης, Δημήτριος Μιχαήλ, Θεόδωρος Μουστέλης, Νίκος Παλάσκας, Νίκος Μπέης, Νίκος Κοντογιάννης, Μιχαήλ Τσιμπιρίδης και Παύλος Βουλγαράκης

    Είδηση: 52021

    [22] Ενημέρωση για «ενδοοικογενειακή βία» στην Καβάλα

    Δευτερα, 13 12 2010 11:43

    Εκδήλωση για «το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία» διοργανώνει την Τετάρτη (15 Δεκεμβρίου) ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το θέμα, θα αναπτύξει ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γκρόζος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 52029

    [23] Νέα βιβλιοπαρουσίαση από Θασιακή Ένωση Καβάλας

    Δευτερα, 13 12 2010 11:41

    Το βιβλίο του Δημήτρη Θεοδωρίδη «Αύγουστος Θεολογίτης, ο Θάσιος Πολιτικός» παρουσιάζουν, αυτή την Παρασκευή (17 Δεκεμβρίου) στην πόλη, η Θασιακή Ένωση και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Η παρουσίαση θα γίνει από τον δικηγόρο - τέως βουλευτή, Γεώργιο Αστεριάδη, τον δικηγόρο - τέως υπουργό, Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο και τον προϊστάμενο των Γενικών Αρχείων του Κράτους Καβάλας, Κυριάκο Λυκουρίνο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 52028

    [24] Τα πρώτα χιόνια σε Καβάλα και Δράμα

    Δευτερα, 13 12 2010 11:45

    Αντιμέτωποι με τα πρώτα χιόνια του χειμώνα ήρθαν σήμερα οι κάτοικοι της Καβάλας και Δράμας, όπου σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην Καβάλα, προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο οδικό δίκτυο του Ορεινού όπου τα μηχανήματα του δήμου και της Νομαρχίας εργάζονται πυρετωδώς για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Προσοχή χρειάζεται και σε Ακροβούνι, Νικήσιανη και Φιλίππους. Λόγω της χιονόπτωσης παρέμειναν κλειστά τα σχολεία του δήμου Ορεινού και της Νικήσιανης, καθώς επίσης τα δημοτικά σχολεία Παλαιοχωρίου, Κοκκινοχώματος και Αμισιανών. Τα δρομολόγια προς Θάσο από το λιμάνι της Καβάλας, δεν εκτελούνται. Η σύνδεση με το νησί πραγματοποιείται μόνο από το λιμάνι της Κεραμωτής. Σε λευκό κλοιό, από το πρωί, και ο Νομός της Δράμας. Λόγω της χιονόπτωσης, ακόμα και μέσα στην πόλη, παρέμειναν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Νευροκόπι, Παρανέστι και Βώλακα ενώ δεν λειτούργησαν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας σε Νευροκόπι, Παρανέστι και Περιθώρι. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη σε ολόκληρο το ορεινό-επαρχιακό δίκτυο του Νομού. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 52030


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 December 2010 - 10:03:30 UTC