Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στρος Καν στη Βουλή: Σε σωστή τροχιά η Ελλάδα
  • [02] ΔΝΤ: Απολογισμός της επίσκεψης στην Ελλάδα
  • [03] Αλλαγές στις ΔΕΚΟ
  • [04] Συνάντηση Α. Σαμαρά με Στρος Καν
  • [05] Φιλανθρωπικό μπαζάρ για ενίσχυση απόρων
  • [06] ΔΕΗ: Η αλήθεια για τις αμοιβές προσωπικού
  • [07] Το νέο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

    [01] Στρος Καν στη Βουλή: Σε σωστή τροχιά η Ελλάδα

    Τριτη, 07 12 2010 20:28

    Στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, βρίσκεται σε σωστή τροχιά, λέγοντας ότι με την οικονομική μεγέθυνση, θα επανέλθει η απασχόληση και θα αποκατασταθεί η ανάπτυξη. Για την επιμήκυνση της εξόφλησης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι μπορεί να γίνει χωρίς να ζητήσουν επιπλέον χρήματα.

    Παράλληλα ανέφερε ότι τα ημερομίσθια πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την παραγωγικότητα, πως η παράταση της αποπληρωμής του δανείου δεν συνεπάγεται νέους όρους.

    Συνεχίζοντας ο κ. Στρος Καν ανέφερε δήλωσε πως η περικοπή μισθών και συντάξεων, ήταν επώδυνα μέτρα, αλλά η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και αν δεν το είχε πράξει αυτό θα είχε κηρύξει στάση πληρωμών.

    Επανέλαβε την αισιοδοξία του για την έκβαση του δύσκολου, όπως το χαρακτήρισε, εγχείρημα και ότι αν συνεχιστεί θα επέλθει οικονομική εξυγίανση. Τέλος, ανέφερε ότι όσο πιο διευρυμένη είναι η στήριξη στο πρόγραμμα τόσο το καλύτερο, ενώ αναφερόμενος στους βουλευτές της ΝΔ παρατήρησε ότι θα έπρεπε να στηρίξει το μνημόνιο.

    Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν:«τον Μάιο που προσέφυγε στο ΔΝΤ βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, η επιτυχία του προγράμματος συνδέεται με το βαθμό δικαιοσύνης που θα εμπνεύσει στο λαό. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κατάσταση και ο καθένας να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, πρέπει να δείξετε ότι σε αυτή την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται όλοι συμμετέχουν. Το ποσό του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων θα επαρκέσει για την Ελλάδα αν εξελιχθούν όπως πιστεύουμε τα πράγματα» η ανάπτυξη αναμένεται να αποκατασταθεί τέλος του 2011».

    Σχολιάζοντας την παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους και τη φυγή τους προς το εξωτερικό, απάντησε πως: «Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα γιατί όταν επιστρέψουν στη χώρα τους θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη θα επανέλθουν».

    Τέλος σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων σημείωσε ότι «αν ήμουν Ελληνας μπορεί και εγώ να ήμουν στους δρόμους».

    Στη συνεδρίαση δεν πήραν μέρος το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πριν την παρουσία του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Στρος Καν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

    Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου δεν σημαίνει νέα μέτρα για τους Έλληνες.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 51081

    [02] ΔΝΤ: Απολογισμός της επίσκεψης στην Ελλάδα

    Τριτη, 07 12 2010 23:02

    Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Στρος Καν στην Ελλάδα, το ΔΝΤ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο κ. Στρος Καν «πραγματοποίησε συζητήσεις για τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις. Ο κ. Στρος-Καν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, καθώς και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά».

    Επίσης μετά το τέλος των συναντήσεών του στην Ελλάδα, ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αθήνα και να ανταλλάξω απόψεις με τις Ελληνικές Αρχές, με μέλη του Κοινοβουλίου και με την αντιπολίτευση. Συγχαίρω τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για την εφαρμογή του φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού τους προγράμματος που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καθώς στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας. Το ΔΝΤ μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη στήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας, περιλαμβάνοντας την παροχή αρωγής για να διασφαλιστεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα είναι κοινωνικά ισορροπημένο και δίκαιο, και ότι παρέχει προστασία για τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας».

    Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι:

    «Στους έξι μήνες της εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιτευχθεί πολλά, αλλά παραμένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Η επόμενη φάση της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας για να ελευθερωθούν οι πραγματικές δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας και του Ελληνικού λαού. Δεν είναι εύκολο έργο και θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστούν πολλά από τα μέτρα, και μέχρι να καρποφορήσουν πλήρως. Όμως, η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής έθεσε ένα στερεό θεμέλιο για την περαιτέρω πρόοδο: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η διαχείριση των οικονομικών του δημοσίου και η φορολογική διαχείριση βελτιώνεται, ο χρηματοοικονομικός τομέας δυναμώνει, έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, και έχουν δρομολογηθεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις -τώρα είναι η στιγμή για να εφαρμοστούν και να επιταχυνθούν».

    Τέλος ο κ. Στρος Καν δήλωσε: «Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα. Όμως, παρά τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν, είμαι πεπεισμένος από τις συζητήσεις που πραγματοποίησα ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση ισχυρότερη από πριν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ΔΝΤ θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να πετύχει το στόχο της».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Είδηση: 51089

    [03] Αλλαγές στις ΔΕΚΟ

    Τριτη, 07 12 2010 20:55

    Με θέμα τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, υπουργική σύσκεψη στη Βουλή, με την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η θέσπιση πλαφόν στις αμοιβές, η ενσωμάτωση των επιδομάτων στις βασικές αποδοχές, η κατάργηση των μπόνους, καθώς και ο περιορισμός των εξόδων λειτουργίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 51082

    [04] Συνάντηση Α. Σαμαρά με Στρος Καν

    Τριτη, 07 12 2010 21:16

    Με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρας και Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε κοινωνικά άδικο το μνημόνιο και οικονομικά αναποτελεσματικό.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, σαν τα αναγκαία χαρακτηριστικά για αντιμετώπιση της κρίσης, διαφορετικά αυτά θα προκύψουν μεγαλύτερα αδιέξοδα τα οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία. Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς, έκανε λόγο για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, λέγοντας πως από μόνη της δεν μπορεί να αποσοβήσει τα αδιέξοδα. Παράλληλα δήλωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί στην επιμήκυνση αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 51084

    [05] Φιλανθρωπικό μπαζάρ για ενίσχυση απόρων

    Τριτη, 07 12 2010 20:00

    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων διοργανώνει μπαζάρ φιλανθρωπικής ενίσχυσης, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, από τις 11.00 έως τις 17.00 στο Enzzo De Cuba (Αγ. Παρασκευής 70-72, Περιστέρι).

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη γνωστών εταιρειών (ρούχα, εσώρουχα, αξεσουάρ) σε πολύ χαμηλές τιμές και παράλληλα να ενισχύσουν τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το Παντοπωλείο σε άπορες οικογένειες του Δήμου.

    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Χίου και Καλύμνου στους Αγίους Αναργύρους, αποτελώντας μια σύμπραξη του Δήμου Αγίων Αναργύρων και των κοινωνικών φορέων «ΕΔΡΑ» και «ΔΡΑΣΗ» που έχει ως σκοπό την κάλυψη με τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου.

    Το Παντοπωλείο μπορεί να προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορα άτομα που στερούνται των βασικών ειδών διαβίωσης (ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμεΑ), καθώς επίσης προϊόντα με μεγάλη έκπτωση σε όλες τις κατηγορίες της πρώτης ομάδας με χαμηλά εισοδήματα (ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμεΑ). Επιπλέον, κάθε πολίτης μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα του Παντοπωλείου σε τιμές super market και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει την λειτουργία του, δεδομένου ότι τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων διατίθενται αποκλειστικά για την αγορά νέων ειδών που παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους.

    Περισσότερες πληροφορίες για τους συνεργαζόμενους φορείς μπορείτε να βρείτε:

    στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Αναργύρων, Χίου και Καλύμνου, Ανάκασα, τηλ. 210 2690852, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, Γραβιάς 1, Περιστέρι, Υπεύθυνη κα. Ανδριαννοπούλου Παναγιώτα, 6936 784725, στα γραφεία της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, Περιστέρι, 210-5913724.

    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παραμένει καθημερινά ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο 8.00-16.00.

    Είδηση: 51079

    [06] ΔΕΗ: Η αλήθεια για τις αμοιβές προσωπικού

    Τριτη, 07 12 2010 20:11

    Aνακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ανακριβή τα στοιχεία για τις αμοιβές του προσωπικού της, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τηλεοπτικό σταθμό, εξέδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στις 31.12.2005 οι συνολικές μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές του προσωπικού της ΔΕΗ - συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούνται αδιαλείπτως σε βάρδιες όλες τις ώρες του 24ωρου σε Σταθμούς Παράγωγης, Ορυχεία και εγκαταστάσεις Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας - ανήλθαν σε 2.670 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή σε 37.400 ευρώ ετησίως. Τα ποσά αυτά εκτιμάται ότι διαμορφώνονται το 2010 σε 3.280 ευρώ μηνιαίως και 46.000 ευρώ αντίστοιχα. Η αύξηση αυτή είναι της τάξεως του 23% σε πέντε χρόνια, από την οποία το 11% αποτελεί ωρίμανση λόγω τριετιών».

    Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως: «ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 21,9%. Συνεπώς, το σύνολο των αυξήσεων που δόθηκαν, μαζί με την ωρίμανση λόγω των τριετιών, απλώς κάλυψαν τον πληθωρισμό της συγκεκριμένης πενταετίας και, επομένως, η μέση μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΗ σε πραγματικές τιμές παρέμεινε σταθερή όλα αυτά τα χρόνια. Σημειώνεται ότι, η μέση ηλικία των εργαζομένων στη ΔΕΗ από 44 χρόνια που ήταν το 2005 ανέβηκε στα 49 χρόνια κατά το 2010».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 51080

    [07] Το νέο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

    Τριτη, 07 12 2010 22:09

    Το Πρωτοδικείο Φλώρινας προχώρησε στην ανάρτηση των ονομάτων των 33 μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, κατά συνδυασμό και εκλογική περιφέρεια. Από το συνδυασμό του Γιάννη Βοσκόπουλου "Αναπτυξιακή Πορεία" στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας εκλέγονται οι Αθανάσιος Μπέλτσος, Γρηγόριος Σαπουντζής, Ζαχαρούλα Ρίζου, Τραϊανός Ρασάικος, Αριστείδης Αριστείδου, Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Σπυρίδων Κρομμύδας, Αντώνιος Ζαέκης, Θεόδωρος Ουλιάρης, Πέτρος Ανθόπουλος και Αντώνιος Σίπκας. Στην εκλογική περιφέρεια Μελίτης εκλέγονται οι Δημήτριος Λουκάς, Χρήστος Μπαρδάκας και Νικόλαος Ευαγγέλου. Στην εκλογική περιφέρεια Περάσματος οι Ευάγγελος Σταυρίδης και ο Παναγιώτης Μαβίδης και στην εκλογική περιφέρεια Κάτω Κλεινών οι Νικόλαος Αλεξιάδης, Μιχαήλ Καρακόλης και Αντιγόνη Λαζαρίδου.

    Από το συνδυασμό του Αιμίλιου Ασπρίδη "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας" στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας εκλέγονται οι Μιχαήλ Τσιώκας και Ευάγγελος Στάιος. Στην εκλογική περιφέρεια Μελίτης εκλέγονται ο επικεφαλής του συνδυασμού Αιμίλιος Ασπρίδης και οι Κωνσταντίνος Τσακμάκης και Νικόλαος Καρυπίδης. Στην εκλογική περιφέρεια Περάσματος οι Αλέξανδρος Ακριτίδης και Γεώργιος Απιδόπουλος. Στην εκλογική περιφέρεια Κάτω Κλεινών εκλέγεται η Ευδοξία Κωτσαλίδου.

    Από το συνδυασμό της Όλγας Μούσιου Μυλωνά "Φλώρινα - Ισχυρός Δήμος" στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας εκλέγονται η επικεφαλής του συνδυασμού Όλγα Μούσιου - Μυλωνά και ο Γεώργιος Σαχινίδης. Στην εκλογική περιφέρεια Μελίτης εκλέγεται ο Τραϊανός Πετκάνης και στην εκλογική περιφέρεια Περάσματος ο Γεώργιος Σταύρου.

    Τέλος, από το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας" εκλέγεται ο επικεφαλής Βασίλης Καραντζίδης, που καταλαμβάνει την έδρα από την εκλογική περιφέρεια Φλώρινας.

    Στη δημοτική κοινότητα Φλώρινας εκλέγονται από το συνδυασμό του Γιάννη Βοσκόπουλου οι Κωνσταντίνος Ρόζας, Φαίδων Φερεντίνος, Μαρία Τσουμήτα, Αρίσταρχος Τσιώτας, Γεώργιος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Μικρόπουλος και Ειρήνη Στεργίου - Τσαλαγιώργου. Από το συνδυασμό του Αιμίλιου Ασπρίδη οι Ελισάβετ Κωτσοπούλου, Σοφία Ζευγώλη και Ιλιάνα Μαύρου και από το συνδυασμό της Όλγας Μούσιου Μυλωνά ο Κωνσταντίνος Γρατσουνίδης.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 51088


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 December 2010 - 21:54:38 UTC