Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών
  • [02] Γ. Παπανδρέου: «Γειτονιά της Ελλάδας η Μεσόγειος»
  • [03] Εντατικότεροι έλεγχοι για το κάπνισμα
  • [04] 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ Τρίτη και Τετάρτη
  • [05] Παράταση δόθηκε έως τις 28 Δεκεμβρίου για την περαίωση
  • [06] Συνάντηση Προβόπουλου με ΕΕΤ και Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [07] Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση δολοφονίας 77χρονου
  • [08] Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη

    [01] Πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

    Δευτερα, 29 11 2010 19:54

    Την πολιτική επιστράτευση των απεργών για λόγους εθνικού συμφέροντος και καθήκοντος απέναντι στον ελληνικό λαό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων. Ο κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία, αλλά και στην παραγωγή των νησιών και στην αδιαλλαξία των δύο πλευρών που οδήγησε σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις με αποτέλεσμα να παραλύσει το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας. Από πλευράς κομμάτων, η ΝΔ αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ διακρίθηκε για την ανακολουθία λόγων και έργων, ενώ το ΚΚΕ τονίζει ότι η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποτελεί επαίσχυντη αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση προσπαθεί με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Την πολιτική κινητοποίηση των ναυτεργατών αποφάσισε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους για έβδομη ημέρα.

    «Δυστυχώς η αδιαλλαξία των δύο πλευρών και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στη δημόσια υγεία εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμευτικό υλικό και αφετέρου να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας για να ταφούν», τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε επίσης ότι «η καταστροφική βάση της παραγωγής των νησιών μας, η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκή συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας δεν φαίνεται να ήταν ικανά να αποτρέψουν τους εμπλεκόμενους να συζητήσουν και να βρουν μια αποδεκτά κοινή λύση».

    Δήλωση του Γ. Διαμαντίδη

    "Κάλεσα τον γ.γ. της ΠΝΟ κ. Χαλά και τον πρόεδρο της ΕΕΝ κ. Βεντούρη σε μια ύστατη προσπάθεια να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να ανασταλούν για 3 ημέρες οι κινητοποιήσεις προκειμένου να υπογραφούν ΣΣΕ. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή συνάντησε αδιαλλαξία και επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

    Με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στη δημόσια υγεία καθώς τα νησιά στερούνται ιατρικών υπηρεσιών και υπάρχουν νεκροί που δεν μπορούν αν ταφούν αφού δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους. Παράλληλα, υπάρχει καταστροφή της παραγωγικής βάσης των νησιών.

    Οι συνέπειες από τη νέκρωση ακτοπλοϊκού έργου δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν την αδιαλλαξία των δύο πλευρών που οδήγησε σε ναυάγιο και κοινά αποδεκτής λύσης παρέλυσε το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας.

    Η κοινωνική αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών και η επικείμενη σύγκρουση των απεργών με τις παραγωγικές τάξεις ήταν πλέον ορατή. Η κυβέρνηση διαμεσολάβησε και έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό και για λόγους εθνικού συμφέροντος αποφάσισε την πολιτική κινητοποίηση των απεργών".

    ΠΝΟ: Η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά

    Η απεργία θα συνεχιστεί κανονικά, ανακοίνωσε το βράδυ η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συγκεντρώθηκε και συνεδρίασε στον καταπέλτη του πλοίου "Κρήτη", αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδη, για πολιτική κινητοποίηση των απεργών.

    Πάντως τα φύλλα πορείας, που εκδίδουν οι αρχές, αναμένεται να αρχίσουν να επιδίδονται στους ναυτικούς από την Τρίτη.

    Το μεσημέρι της Δευτέρας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά, αποφάσισε τη συνέχιση για ακόμη 48ωρες της απεργίας μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

    Από την απεργία έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στα νησιά καθώς πολλοί παραγωγοί πληρώνουν ήδη ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης που έχουνε κλείσει.

    Η ΠΝΟ απέρριψε πρόταση του υπουργού για τριήμερη αναστολή της απεργίας ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση εκκρεμών θεμάτων που αφορούν τα αιτήματα της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας αλλά τα αιτήματα των ναυτεργατών.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει ότι κατέληξε σε αυτήν απόφαση διαπιστώνοντας ότι με εξαίρεση τις τρεις Ενώσεις Εφοπλιστών που έχουν ήδη υπογράψει και για τις οποίες έχει γίνει ήδη αναφορά στο από 25 Νοεμβρίου 2010 σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΝΟ, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση από την πλευρά των εφοπλιστικών ενώσεων, για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή των σχετικών ΣΣΕ για το 2010.

    Αντιδράσεις

    Από την πλευρά της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών εκφράζει τη θλίψη της που για μία ακόμη φορά «η ΠΝΟ με τη γνωστή της αδιαλλαξία εξήγγειλε την νέα 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εξωθεί ήδη οξυμένες καταστάσεις στρεφόμενη αποκλειστικά κατά των ταξιδιωτών, των νησιωτών, των παραγωγών και των επιχειρηματιών των νησιών μας, που βλέπουν να χάνονται περιουσίες στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ελληνική οικονομία».

    «Αναμέναμε ότι η ΠΝΟ θα ακολουθούσε με την αρμόζουσα για τις περιστάσεις σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πρόταση του Υπουργού ΘΥΝΑΛ κ. Ι. Διαμαντίδη για 3ήμερη αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να εξευρεθεί σωστή, λογική και δίκαια λύση σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν την ναυτεργασία και την ακτοπλόο πλοιοκτησία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας διαμαρτύρεται προς την ΠΝΟ και προς τις Ναυτεργατικές Ενώσεις διότι λαμβανομένου υπόψη του αιτήματός τους για παροχή αύξησης κατά ποσοστό 2% στα πληρώματα της ακτοπλοΐας δεν έχουν εξαιρεθεί όπως θα περίμενε κανείς από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τα ακτοπλοϊκά πλοία που ανήκουν σε πλοιοκτήτριες εταιρίες οι οποίες έχουν ήδη καταβάλει ή έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να καταβάλλουν την αιτηθείσα αύξηση.

    ΝΔ

    «Για μια ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ διακρίθηκε για την ανακολουθία λόγων και έργων. Ο κατ' ευφημισμόν "εργατοπατέρας" υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης δεν δίστασε να επιβάλει πολιτική επιστράτευση», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

    ΚΚΕ

    «Η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποτελεί επαίσχυντη αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και πράξη αφοσίωσης στα συμφέροντα των εφοπλιστών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Προσθέτει ότι «αφού η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, απέτυχαν να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών με τις συκοφαντίες, τις απειλές, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τις οργανωμένες επιθέσεις, τώρα χρησιμοποιούν την ωμή κρατική βία, καταδεικνύοντας το αληθινό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι στα μέσα και τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν στους εργαζόμενους την πολιτική που προστατεύει την κερδοφορία των εφοπλιστών και των μονοπωλίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ στον Πειραιά πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης προς τους ναυτεργάτες. Το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε προς τους καταπέλτες των πλοίων.

    Επίσης οι δήμαρχοι Άνδρου, Τήνου και Σαντορίνης μετέβησαν στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των ναυτεργατών.

    Ο κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία, αλλά και στην παραγωγή των νησιών και στην αδιαλλαξία των δύο πλευρών που οδήγησε σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις με αποτέλεσμα να παραλύσει το ακτοπλοϊκό δίκτυο της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

    Είδηση: 49759

    [02] Γ. Παπανδρέου: «Γειτονιά της Ελλάδας η Μεσόγειος»

    Δευτερα, 29 11 2010 21:52

    Ουσιαστική και σημαντική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συνεργασία ΕΕ και Αφρικής στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στη Λιβύη. Η Ελλάδα είναι παρούσα σε αυτή τη συνάντηση γιατί είναι ζωτικό το συμφέρον για τη χώρα μας τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι οι τομείς που μπορεί η Ευρώπη να συνεργασθεί με την Αφρική είναι μεταξύ άλλων, τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της λαθρομετανάστευσης και ενεργειακά ζητήματα. Ο κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου είχε σειρά διμερών συναντήσεων μεταξύ των οποίων τον Μουαμάρ Καντάφι και τον Ταγίπ Ερντογάν.

    Γ. Παπανδρέου: «Η συνεργασία αυτή έχει ουσιαστικό και σημαντικό μέλλον»

    «Η Ελλάδα είναι παρούσα σε αυτή τη συνάντηση ΕΕ - Αφρικής, πρώτα από όλα γιατί είναι ζωτικό το συμφέρον για τη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Α. Παπανδρέου σε δήλωσή του στο περιθώριο της 3ης Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «η συνεργασία αυτή έχει ουσιαστικό και σημαντικό μέλλον».

    Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «είμαστε γείτονες με χώρες της Β. Αφρικής και της Μεσογείου» και ότι «έχουμε πολλούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε και διμερώς και πολυμερώς», όπως μεταξύ άλλων, για τα θέματα της «κλιματικής αλλαγής, της λαθρομετανάστευσης και ενεργειακά ζητήματα».

    «Η Αφρική όλο και περισσότερο είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη, δυναμική και με πολλές προοπτικές και για την ελληνική και για την ευρωπαϊκή οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η χώρα μας πιστεύει στην αναθέρμανση των σχέσεων με τις ελληνικές κοινότητες σε όλη την Αφρική, οι οποίες, όπως υποστήριξε, «σήμερα μπορούν να αποτελέσουν και έναν σύνδεσμο, μια ουσιαστική γέφυρα μεγαλύτερης ακόμα συνεργασίας με τις πόλεις της Αφρικής».

    Σειρά διμερών συναντήσεων

    Στο περιθώριο της 3ης Συνόδου Αφρικής - ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Λιβύης συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές μετά την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας - το οποίο υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τρίπολη- καθώς επίσης και για τη συνεργασία στη Μεσόγειο. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος βραβεύτηκε στη Σύνοδο, με το διεθνές βραβείο Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζ. Σόκρατες, καθώς επίσης και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Κούνεϊ, με τους οποίους συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ, μετά και τις χτεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Ζακόμπ Ζούμα, με τον οποίο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και θέματα αναφορικά με τον απόδημο ελληνισμό της περιοχής.

    Δήλωση πρωθυπουργού

    «Η Ελλάδα είναι παρούσα σ' αυτή τη συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικής, πρώτα απ' όλα, γιατί είναι ζωτικού συμφέροντος για τη χώρα μας. Είμαστε γείτονες με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, στη Μεσόγειο και είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε και διμερώς, αλλά και πολυμερώς. Τομείς όπως αυτοί της κλιματικής αλλαγής, της λαθρομετανάστευσης, της ενέργειας. Και βεβαίως, η Αφρική είναι μια περιοχή όλο και περισσότερο αναπτυσσόμενη, δυναμική, με πολλές προοπτικές και για την ελληνική και για την ευρωπαϊκή οικονομία».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Λιβύη: Στην 3η Ευρω-αφρικανική Σύνοδο ο Πρωθυπουργός

    Είδηση: 49766

    [03] Εντατικότεροι έλεγχοι για το κάπνισμα

    Δευτερα, 29 11 2010 21:35

    Τρείς μήνες μετά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηροί, καθώς διαπιστώνονται πολλές παραβάσεις. Όσο για το αίτημα καταστηματαρχών να επαναφέρουν τα τασάκια, η απάντηση των επιστημόνων της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας είναι κατηγορηματικό όχι.

    Σε εντατικότερους ελέγχους για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους προχωρά το υπουργείο Υγείας. Στη μάχη της περιφρούρησης του νόμου μπαίνει και Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

    Τρεις μήνες μετά την έναρξη της πλήρους απαγόρευσης, ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν την εφαρμογή της. Συνολικά έγιναν 5.000-6.000 έλεγχοι σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν 500 πρόστιμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Στο αίτημα των καταστηματαρχών για τασάκια στα τραπέζια, οι επιστήμονες της επιτροπής κατά του καπνίσματος εμφανίζονται κατηγορηματικοί. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 70% της κοινής γνώμης είναι υπέρ των μέτρων που λαμβάνονται.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 49765

    [04] 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ Τρίτη και Τετάρτη

    Δευτερα, 29 11 2010 23:02

    Πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου κήρυξαν οι γιατροί του ΙΚΑ, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, να σταματήσει η συκοφαντία, ο διασυρμός και η διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

    Τα Βασικά τους αιτήματα είναι:

    Η άμεση ανανέωση συμβάσεων έργου όλων των γιατρών των οποίων η σύμβαση έχει λήξει ή λήγει το επόμενο χρονικό διάστημα και η προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου

    Η άμεση κάλυψη των αναγκών της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της περίθαλψης, βελτίωση τηλεφωνικών ραντεβού 184

    Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, άμεση λειτουργία β' υπηρεσιακού συμβουλίου, υλοποίηση επιστημονικοί βαθμολογίου κ.α.

    Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ καταλογίζει αδράνεια στις υπηρεσίες υγείας και στη διοίκηση του ΙΚΑ όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβάσεων των 800 γιατρών με σύμβαση έργου και των 100 οικογενειακών γιατρών και ζητά την πρόσληψη άλλων 500 γιατρών σύμφωνα με την έγκριση και της διυπουργικής επιτροπής (1.400 έργου + 100 οικογενειακοί) για κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει και από την αποχώρηση με συνταξιοδότηση αρκετών γιατρών.

    Εγκαλεί ακόμη τη διοίκηση του Ιδρύματος ότι επιχειρεί την ισοπέδωση του κλάδου δίνοντας στη δημοσιότητα λίστες γιατρών για υπερσυνταγογράφηση με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου τους σαν κοινών εγκληματιών.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49767

    [05] Παράταση δόθηκε έως τις 28 Δεκεμβρίου για την περαίωση

    Δευτερα, 29 11 2010 20:30

    Παρατείνεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υπαγωγή στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που έληγε σήμερα. Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, λαμβάνοντας υπόψη την αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων τις τελευταίες ημέρες όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα των φορολογούμενων που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Δεκεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την Υπουργική Απόφαση, οι προθεσμίες που προβλέπονται έχουν ως εξής:

    "Για την αποδοχή από τους επιτηδευματίες των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ) μέχρις τις 28 Δεκεμβρίου, " για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, " για την αποδοχή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που εκδίδονται και διορθώνονται από τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, " για την υποβολή αίτησης επίλυσης των διαφορών εκκρεμών υποθέσεων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, " για την υποβολή ειδικού σημειώματος δήλωσης της λήψης ή έκδοσης μη νόμιμων φορολογικών στοιχείων μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. " Η επίλυση της διαφοράς επί υποθέσεων για τις οποίες οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. " Επιτηδευματίες για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί από τη ΓΓΠΣ ή από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. το εκκαθαριστικό σημείωμα ή έχει εκδοθεί, αλλά δεν έχει παραληφθεί από αυτούς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

    Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, η προσέλευση των φορολογουμένων κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου το συνολικό ποσό είσπραξης είχε ξεπεράσει τα 560 εκ. ευρώ, με το συνολικό ποσό της βεβαίωσης να φτάνει το 1 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι περίπου 350.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες προσήλθαν για να υπαχθούν στη ρύθμιση.

    ΑΠE

    Είδηση: 49762

    [06] Συνάντηση Προβόπουλου με ΕΕΤ και Γ. Παπακωνσταντίνου

    Δευτερα, 29 11 2010 20:20

    Η ενεργοποίηση του σκέλους των κρατικών εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, παρουσία του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως εκτιμούν οι τραπεζικοί κύκλοι, η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στα πιστωτικά ιδρύματα να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

    Την κατανομή του νέου πακέτου των κρατικών εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων αποφάσισαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κατανομή η οποία ήδη εστάλη για την τελική έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι οι εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες θα είναι ανάλογες του μεγέθους τους, αλλά και των μεριδίων αγοράς που κατέχουν. Έτσι οι τέσσερεις μεγαλύτερες τράπεζες εκτιμάται ότι θα λάβει η κάθε μία εγγυήσεις 3 με 4 δισ. ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49763

    [07] Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση δολοφονίας 77χρονου

    Δευτερα, 29 11 2010 20:19

    Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση της δολοφονίας 77χρονου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε το πρωί μέσα σε αποθήκη στο Αιγάλεω. Θύμα είναι ο Σταύρος Κωνσταντόπουλος ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Απρίλιο του 2009 και αναζητούνταν από τους οικείους του, 20 ολόκληρους μήνες, ενώ η περίπτωσή του απασχολούσε και την τηλεοπτική εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη.

    Τις απογευματινές ώρες συνελήφθη από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής 39χρονος, πρώην υπάλληλος σεκιούριτι, ο οποίος έμενε μαζί με φίλο του, ιδιωτικό υπάλληλο, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2009 στο σπίτι του 77χρονου.

    Ο συλληφθείς ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια το έγκλημα αναφέροντας τα εξής:

    Τον Απρίλιο του 2009 τον επισκέφθηκε στο σπίτι ο 77χρονος ιδιοκτήτης και του ζήτησε να καταβάλει αυτός και ο συγκάτοικός του τα ενοίκια που του χρωστούσαν. Την ώρα της επίσκεψης ο 39χρονος ήταν μόνος στο σπίτι, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, λογομάχησε με το θύμα και πάνω στον καβγά τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα με ένα χαλί και το έβαλε σε μπαούλο σε αποθηκευτικό χώρο που εφάπτεται με το σπίτι. Στον συγκάτοικο του, όταν γύρισε από τη δουλειά, δεν είπε τίποτα και την επόμενη ημέρα πήγε πάλι στην αποθήκη, όπου σκέπασε το μπαούλο με στοίβες από χαλιά. Για πέντε μήνες, τουλάχιστον, που έμεναν στο σπίτι, ο δράστης πήγαινε συχνά στην αποθήκη για να ρίχνει χλωρίνη και αρώματα για να μη μυρίζει το πτώμα. Στο διάστημα αυτό η αστυνομία μαζί με το γιο του θύματος είχε επισκεφθεί επανειλημμένως τους ενοικιαστές προσπαθώντας να συγκεντρώσει πληροφορίες χωρίς, ωστόσο, να γίνει έρευνα λόγω του ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχαν στοιχεία για να γίνει κάτι τέτοιο.

    Τελικά, σήμερα Δευτέρα 29/11, μετά από 20 μήνες, η σύζυγος του θύματος πήγε να καθαρίσει το σπίτι προκειμένου να ενοικιαστεί ξανά και βρήκε το πτώμα στην αποθήκη. Αμέσως οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ενοικιαστή, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα.

    AΠΕ

    Είδηση: 49761

    [08] Κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη

    Δευτερα, 29 11 2010 20:14

    Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει το λεκανοπέδιο μεθαύριο Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ την ώρα αυτή θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει, εν τω μεταξύ, η Αττική τη μεθεπόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές για τις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 49760


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 November 2010 - 21:54:32 UTC