Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στην αγορά από την απεργία της ΠΝΟ
  • [02] Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα
  • [03] Επίσκεψη Σάαντ Χαρίρι στο Ιράν

    [01] Προβλήματα στην αγορά από την απεργία της ΠΝΟ

    Σαββατο, 27 11 2010 21:15

    Ασφυκτικό κλίμα στην αγορά προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, μετά τη απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας για ακόμη 48 ώρες, μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2010. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης κάλεσε άμεσα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να προσέλθουν σε διάλογο για να υπογράψουν τις συλλογικές συμβάσεις, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να λήξει η απεργία και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί από αυτήν. Από την απεργία έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη, καθώς πολλοί παραγωγοί πληρώνουν ήδη ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης που έχουνε κλείσει.

    «Η κυβέρνηση εκφράζει τη διαφωνία της προς κάθε κατεύθυνση όπου παρατηρείται καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία, των επιχειρήσεων στο επιχειρείν αλλά και το δημόσιο συμφέρον, παράλληλα με την προστασία της Εθνικής Οικονομίας», τόνισε ο κ. Διαμαντίδης.

    Ακόμη, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και με ουσιαστικές παρεμβάσεις όπου και όταν απαιτούνται.

    Συνεχίζεται η απεργία

    Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο ισχύει στο ακέραιο, διαμηνύει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή σχετικό έγγραφο που της απεστάλη από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας που τονίζει "ότι η απεργία μπορεί να αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ωστόσο κάνει λόγο για διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου."

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία διαψεύδει επίσης πληροφορίες οι οποίες φέρεται ότι εδόθησαν προσωπικά από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας σε πρόσωπα του χώρου διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2010, διαρκούσε πέραν των τριών ημερών, θα επιτρέπετο η δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά προϊόντων.

    Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη προκειμένου να αποφασίσει αν θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.

    Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της, ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

    Μικροσυμπλοκές στην Κρήτη

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Κρήτη, καθώς πολλοί παραγωγοί πληρώνουν ήδη ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης που έχουνε κλείσει.

    Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ναυτεργατών και αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο Λασίθι. Παραγωγοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ναυτεργατών και σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές.

    Αγρότες στην Κρήτη απέκλεισαν το Σάββατο την εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στο ύψος του Λασιθίου εμποδίζοντας τη διέλευση των οδηγών για να διαμαρτυρηθούν για την επαναλαμβανόμενη απεργία των ναυτεργατών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49508

    [02] Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα

    Σαββατο, 27 11 2010 18:09

    Πορεία κατά του τρομονόμου, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα, 1500 περίπου άτομα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας». Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολίτες από όλη την Ελλάδα, διοργανώθηκε με αφορμή το γεγονός ότι την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη των τεσσάρων φοιτητών, των αποκαλούμενων και «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ». Έντονη ήταν η παρουσία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    Οι φοιτητές δικάζονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου, θα γίνει και η δίκη των 11 ανηλίκων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 και οι οποίοι δικάζονται με κατηγορίες που εμπίπτουν στον «τρομονόμο».

    Σε εκκρεμότητα είναι και η δίκη άλλων 8 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των ίδιων επεισοδίων, με τις ίδιες κατηγορίες.

    Οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορουμένους και κατά του τρομονόμου και υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διαλύθηκαν ήσυχα.

    Οι τράπεζες, είχαν λάβει τα μέτρα τους και «θωράκισαν» τα υποκαταστήματα τους (ακόμη και τα ΑΤΜ ήταν καλυμμένα) ενώ τα μαγαζιά, ακόμη και τα περίπτερα είχαν φροντίσει να κατεβάσουν ρολά για παν ενδεχόμενο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49506

    [03] Επίσκεψη Σάαντ Χαρίρι στο Ιράν

    Σαββατο, 27 11 2010 16:33

    Στην Τεχεράνη έφθασε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, με σκοπό την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων. Κατά την τριήμερη παραμονή του, ο κ. Χαρίρι θα συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Πρόκειται για ανταπόδοση της επίσκεψης του Ιρανού προέδρου στο Λίβανο, πριν από ένα μήνα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49501


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 November 2010 - 21:53:58 UTC