Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας»
  • [02] H ώρα του Πρωθυπουργού
  • [03] Σε κλοιό πιέσεων Πορτογαλία-Ισπανία
  • [04] Τροπολογία για παράταση της ρύθμισης για ημιυπαίθριους
  • [05] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Δεμένα τα πλοία - Νέα 48ωρη από την ΠΝΟ
  • [07] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εφοπλιστή Παναγόπουλου
  • [08] Μειώθηκαν στο εφετείο οι ποινές των ιδρυτών του Pirate Bay
  • [09] Τροποποιήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής
  • [10] «Μίκης Θεοδωράκης, ¶ξιος εστί»
  • [11] Ανακαλύφθηκε οξυγόνο στο δορυφόρο Ρέα του Κρόνου
  • [12] Οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι κάνουν λιγότερα παιδιά
  • [13] Δεύτερος νεκρός Κόπτης από επεισόδια στην Αίγυπτο
  • [14] Τιμωρία με ψυχοφάρμακα σε ορφανά στη Ρωσία
  • [15] Το 2010 θα είναι το πρώτο ή το δεύτερο θερμότερο έτος στην ιστορία
  • [16] Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες
  • [17] Η ύδρευση του Νυμφαίου στο Ε.Σ.Π.Α. με 474,5 χιλιάδες ευρώ
  • [18] Κανείς δεν ξέρει τίποτε για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013
  • [19] Ποδοσφαιριστής νεκρός στο γήπεδο
  • [20] Κ. Τζανακούλης: Μπορούμε να κατασκευάσουμε εμείς τα Μεσογειακά χωριά
  • [21] Αμεση προκήρυξη των προγραμμάτων για τη νιτρορύπανση και τη βιολογική γεωργία ζητά η νομαρχία Λάρισας
  • [22] Πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού 900 χιλ. ευρώ υλοποιεί η νομαρχία Λάρισας
  • [23] Σύσκεψη για ΕΚΑΒ Καβάλας, παρουσία υφυπουργού
  • [24] Διαχείριση κανόνωνΛήψη μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλο λογαριασμό
  • [25] Παράταση και μείωση του ποσού της ελάχιστης δόσης, ζητούν για την "περαίωση", οι έμποροι της Αλεξανδρούποληςβ¦
  • [26] Αναφορά Τσιαούση για την υπηρεσιακή ανέλιξη των υπαλλήλων οικονομολόγων της περιφέρειας Α. μ. Θβ¦
  • [27] Η φωνή ως μουσικό όργανο
  • [28] Το Facebook προσπαθεί να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα τη λέξη «πρόσωπο»
  • [29] Μετ' εμποδίων η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Αθηναίων
  • [30] Λ.ΚΥΡΚΟΣ: «Δεν πρόκειται για διάσπαση, πρόκειται για επανόρθωση ενός λάθους που έγινε με την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [31] Απαλλοτριώσεις εξπρές
  • [32] Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:«Όσοι διαφώνησαν με το προεδρικό διάταγμα, καμία αλλαγή ουσίας δεν θα γίνει και θα πάνε να ψηφίσουν όλοι.»
  • [33] Απεργία στα ΜΜΕ στις 30 Νοεμβρίου
  • [34] Παρέμβαση Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία
  • [35] Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.
  • [36] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ
  • [37] ¶ρχισε η δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου
  • [38] Βρέθηκε νεκρός ο 28χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
  • [39] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με Ρέππα

    [01] Σαμαράς: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας»

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:20

    Σελίδα 1 από 2

    Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στη «συμμαχία των προθύμων» που στηρίζουν την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η συνεδρίαση της οποίας έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της οικονομίας, αλλά και στα τραγικά λάθη στα οποία επιμένει η κυβέρνηση. «Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, προσφέρουμε συναίνεση μόνο για να μπει η χώρα στη φάση της ανάκαμψης, τίποτε λιγότερο», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι «ζητάμε επίμονα και με συνέπεια αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής. Αν μας ζητούν τη συνενοχή σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα δεν θα τους τη δώσουμε, αν θέλουν συναίνεση σε μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα μας ας ψάξουν αλλού συνενόχους, κάποιοι σπεύδουν να προσφέρουν δεκανίκια και κάποιοι άλλοι να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων», είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στους βουλευτές που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ιδεολογία του κόμματος είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και ότι δεν αποτελεί μια μάζα άμορφων ιδεών.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι ασκεί μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά. Απηύθυνε δε την προειδοποίηση να μην χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα.

    Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για σύγκληση συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, την οποία όπως είπε την πληροφορήθηκε βιαστικά και ανεξήγητα. Όπως τόνισε, ο κ. Δρούτσας δεν αναλογίζεται ότι η πρωτοβουλία του αυτή ενισχύει το γεωστρατηγικό ρόλο της γειτονικής χώρας, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη σοβαρότατες διεργασίες που καθορίζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στην περιοχή μας.

    Συνέδεσε εξάλλου, τη «συμμαχία των Προθύμων» με εκείνους που στο παρελθόν είχαν στηρίξει το σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι είναι οι ίδιοι που τότε έλεγαν ότι το σχέδιο Ανάν είναι μονόδρομος σωτηρίας για την Κύπρο και οι ίδιοι τώρα σπεύδουν να στηρίξουν την οικονομική πολιτική του μνημονίου.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ έχει μπει σε ανοδική τροχιά, επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μείωσε μέσα σε δεκατρείς μήνες τη διαφορά, από 10,5 σε δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν κατάφερε τέτοια επαναφορά».

    Συνέχισε δε, λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτούν την πιο δυναμική επάνοδο της ΝΔ: «μας είχαν τελειωμένους και τώρα μας βλέπουν όρθιους, μια ανάσα πίσω τους, η ΝΔ είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε, πάντως, ότι υπήρξε και μια μεγάλη προειδοποίηση από την πλευρά του ελληνικού λαού, που ήταν η αποχή και συνιστά μήνυμα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τη ΝΔ.

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις για τις δαπάνες, τα έσοδα, την ανεργία, τον πληθωρισμό και υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση καλείται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

    «Μέχρι εδώ κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος», είπε ο κ. Σαμαράς και αποσαφήνισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Υποστήριξε δε ότι «η στάση της ΝΔ έχει θετική πρόταση για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη και ανάκαμψη, ότι το κόμμα του έβαλε πλάτη στα δύσκολα, πρότεινε μέτρα για έλεγχο του ελλείμματος, παρουσίασε πρόγραμμα εξόδου από την ύφεση, ψήφισε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια που ανέρχονται σε τριάντα».

    Τέλος, επανέλαβε ότι η δική του πρόταση περιλαμβάνει ταυτόχρονη αντιμετώπιση της ύφεσης και του ελλείμματος, του ελλείμματος και του χρέους και όχι μόνο περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής.

    Πεταλωτής: «Ο κ. Σαμαράς παραπληροφορεί»

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Σαμαράς, «αντί να επιμένει στις μαγικές του λύσεις, καλό θα ήταν να βρει ένα διαφορετικό μίγμα όσον αφορά στην συνολική πολιτική πρόταση της ΝΔ». Υπογράμμισε ακόμη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει συναίνεση πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα και προανήγγειλε σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες, για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στα όσα είπε ο κ. Πεταλωτής τόνισε: «Με τις οξύτατες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας που κάνει ο κ. Παπανδρέου, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής του και το διαιρετικό κλίμα, που υπάρχει μεταξύ των υπουργών του. Είτε το θέλει, είτε όχι ο Πρωθυπουργός, η Νέα Δημοκρατία είναι η κατεξοχήν αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο, προς την οποία, σε ώρες βαθύτατης κρίσης, στρέφονται όλο και περισσότεροι πολίτες για να βρουν ελπίδα και προοπτική».

    Δρούτσας: «Σεβόμαστε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας»

    Στις επικρίσεις του Αντώνη Σαμαρά κλήθηκε να απαντήσει ο Δημήτρης Δρούτσας. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «κάνουμε εξωτερική πολιτική με νέες σκέψεις και νέες ιδέες. Και για τις νέες σκέψεις και ιδέες θα ενημερώσουμε τη Βουλή και το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής». Σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο τη Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΟΣΕΠ, ο κ. Δρούτσας διαβεβαίωσε πως η εξωτερική πολιτική που ασκεί, σέβεται τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας και για τον ίδιο, όπως είπε, δεν ταιριάζουν οι επιθέσεις στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Αντίδραση Αυγενάκη

    Βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο διαγραφείς βουλευτής Λευτέρης Αυγενακης μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του στο Ηράκλειο. Ο πρώην βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας τόνισε οτι οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια ενώ οταν ρωτηθηκε αν τον εκφράζουν τα υπάρχοντα κόμματα είπε χαρακτηριστικά "οτι αυτο δεν είναι της ώρας".

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Απάντηση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»

    «Συμμαχούμε με τους πολίτες και μόνο», τόνισε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Γ. Οικονόμου αντιδρώντας στις έμμεσες αιχμές του Αντώνη Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ και στα όσα είπε περί συμμαχίας προθύμων.

    Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η ΔΗ.ΣΥ είναι νέο πολιτικό κίνημα, με υπεύθυνες θέσεις και ξεκάθαρη ταυτότητα και συμμαχεί με τους πολίτες και μόνο. Τονίζει παράλληλα ότι η ΔΗ.ΣΥ πιστεύει ότι για να μη χρεοκοπήσει ο τόπος, χρειάζονται άμεσα σαρωτικές αλλαγές στο κομματικό και πελατειακό κράτος.

    «Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα σε 1,5 χρόνο χωρίς θυσίες. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια η κυβέρνηση να διαλέγεται με τον εαυτό της την ώρα που εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και επιχειρήσεις καταστρέφονται», τόνισε.

    Τοποθετήσεις βουλευτών

    Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τοποθετήθηκαν και βουλευτές του κόμματος.

    Για φαινόμενα έντονης εσωστρέφειας και παραγοντισμού που στοίχισαν σε δήμους και περιφέρειες για το κόμμα μας, έκανε λόγο ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε λόγο για εκ των έσω κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση για συγκεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της ΝΔ.

    Η τοποθέτηση του κ. Γιακουμάτου προκάλεσε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «όλοι έχουν υποστεί βάναυσα χτυπήματα κάτι που αφορά και τον ίδιο κατά το παρελθόν». Δήλωσε μάλιστα πως στο νέο κτήριο θα υπάρξει διαδικτυακός τόπος και θα απαντά σε όλα αυτά.

    Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης τόνισε πως οι αλλαγές στο κόμμα γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση όλο αυτό το τελευταίο διάστημα και μετά από τη σκληρή ήττα της παράταξης στις εθνικές εκλογές.

    Ο Μαργαρίτης Τζίμας αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τόνισε πως παρέλαβε το κόμμα στη χειρότερή του στιγμή και πως ο ελληνικός λαός απαιτεί να υπάρξει νέος πολιτικός λόγος.

    Η Μαρία Κόλλια τόνισε πως η κρίση που βιώνουμε είναι το μεγαλύτερο γεγονός και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να τολμήσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν το σπίτι μας δεν μας αρέσει, δεν το καταστρέφουμε αλλά το φτιάχνουμε.

    Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ως αρμόδιος τομεάρχης, ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση αφήνει τις κοινωνικές ομάδες να αλληλοεξοντώνονται. Εξέφρασε δε τη λύπη του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κρήτη, που δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τον τελευταίο χρόνο τον πιο δύσκολο, καθώς για ένα διάστημα δεν είχε τη σωστή εικόνα ενότητας. «Λυπάμαι για όσους έφυγαν, η απόφαση είναι δική τους, το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει. Μαζί παλεύουμε για το καλό του τόπου, η παράταξη είναι ενωμένη και συσπειρωμένη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ευβοίας.

    Ο Κώστας Τζαβάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως έχουμε εισέλθει σε κρίση συμβόλων και ιδεών και πως σε αυτή την κρίση όλα τα κόμματα είναι ιδεολογικά γυμνά, εκτός από τη ΝΔ. «Δεν περισσεύει κανείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.Η Ελίζα Βόζενμπεργκ στην τοποθέτησή της είπε «είναι αδιανόητο να ακούγεται αν ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τη ΝΔ, το κόμμα που τον ανέδειξε και ο ίδιος το οδήγησε δύο φορές στην εξουσία». Πρόσθεσε επίσης ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που μιλούσαν για εκρηκτικό κλίμα στη συνεδρίαση.

    Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είπε ότι «μας ενώνει η αγάπη γι' αυτή την παράταξη και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την πληγώνει, να συκοφαντεί, να υπονομεύει το μέλλον».

    Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για ανένδοτο αγώνα απέναντι σε κατοχή της πατρίδας. Έκανε δε λόγο για ιδιόμορφη κατοχή που επέβαλε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του μνημονίου με λιγότερες από 180 ψήφους.

    Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι «όσοι δήλωναν στρατιώτες και στην πρώτη τουφεκιά εγκατέλειψαν δεν πρέπει να μας απασχολούν». «Ούτε εκείνοι οι λίγοι που επιλέγουν τη φυγή», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Ιούνιο για την εξωτερική πολιτική κάνοντας λόγο για προώθηση ελληνοτουρκικής συμφωνίας.

    Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι δύο βουλευτές που βρέθηκαν εκτός ΝΔ θυμίζουν τις δύο κόκκινες κάρτες στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ. «Εξαιρετικοί παίκτες, αλλά μήπως πήραν οδηγίες από τον πάγκο;», αναρωτήθηκε με νόημα.

    Ο Αλέξανδρος Κοντός είπε ότι απαιτείται εκλαΐκευση του πολιτικού λόγου και ανέφερε πως ήταν 10 χρόνια πριν όταν μπορούσαν στην ΚΟ να μιλήσουν οι βουλευτές.

    Είδηση: 49460

    [02] H ώρα του Πρωθυπουργού

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:22

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σενάρια περί συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει παρόμοια συζήτηση με την Τουρκία, εφόσον κατ' αρχάς, υπάρχει η απειλή του «casus belli». Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης παρατήρησε ότι «είμαστε οι πρώτοι συνήγοροι της ένταξης της Τουρκίας της Ευρώπης την ώρα που μας απειλεί με πόλεμο». Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας ενημέρωση και απηύθυνε προειδοποίηση στον Πρωθυπουργό να μη χρησιμοποιεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, την κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «Οι προτάσεις ακούγονται τα τελευταία 20-30 χρόνια, και παλαιότερα μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, κυρίως από την ίδια την Τουρκία, για τη δημιουργία, για επικοινωνιακούς λόγους, διάθεσης θετικής δήθεν βούλησης από την ελληνική πλευρά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    «Δεν θα μπορούσε να γίνει παρόμοια συζήτηση με την Τουρκία, αφενός γιατί υπάρχει η απειλή του «casus belli», αφετέρου γιατί αμφισβητούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, κατά τρίτον γιατί δεν έχει αναγνωρίσει η Τουρκία το οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας και τέλος, γιατί, δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το δικαστήριο της Χάγης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

    «Η σημερινή προσπάθεια είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας και φυσικά, στις συζητήσεις που συνεχίζονται, δεν τίθεται ζήτημα συνεκμετάλλευσης», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης -που επικαλέστηκε σχετικές αναφορές των Τούρκων υπουργών Νταβούτογλου και Μπαγίς σε συνεντεύξεις τους και σε ελληνικές εφημερίδες- υποστήριξε ότι με την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός κατέθεσε μία σειρά λόγων, για τους οποίους δεν μπορούμε να είμαστε παντελώς ήσυχοι καλώντας τον κ. Παπανδρέου να αναφέρει στη Βουλή τι γίνεται με τα πετρέλαια στο Αιγαίο.

    Αντιφατικό χαρακτήρισε ο κ. Καρατζαφέρης να είναι η χώρα μας ο πρώτος συνήγορος μιας άλλης για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που την απειλεί με πόλεμο, αν ασκήσει τα δικαιώματά της που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.

    «Από τη μία προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια σχέση καλής γειτονίας και την ίδια ώρα η Τουρκία δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης επέμεινε στο θέμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία επικαλείται την «λύση της χτένας», δηλαδή τη διαφορετική επέκταση κατά περιοχή, ενώ ζητεί ομόλογη σχέση για να ανοίξει η Χάλκη.

    Ανταπαντώντας ο Πρωθυπουργός, είπε ότι ο οδικός χάρτης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεδομένος και θέτει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της γείτονος.

    Με πρωτοβουλία της Ελλάδας θα ζητηθεί να γίνει συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αρκεί οι συγκεκριμένες της υποχρεώσεις να γίνουν πράξη, γεγονός που θα καταστήσει μία Τουρκία διαφορετική που τηρεί τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

    Αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες με όλες τις γειτονικές χώρες, πρόσθεσε όμως ότι το Δίκαιο της Θάλασσας εξελίσσεται και ότι η ΑΟΖ δεν αποτελεί το μεγάλο χαρτί που λύνει όλα τα προβλήματα.

    Σχετικά με την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων του Αιγαίου, ο πρωθυπουργός είπε ότι το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει το όλο θέμα και θα επικαιροποιήσει τον υπάρχοντα παλαιό νόμο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες για αξιοποίηση αυτών των πόρων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Βουλή: Οι φυσικοί πόροι του Αιγαίου στην Ώρα του Πρωθυπουργού

    Είδηση: 49458

    [03] Σε κλοιό πιέσεων Πορτογαλία-Ισπανία

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:59

    Καθησυχαστική εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου που θέλουν την Πορτογαλία και την Ισπανία να είναι οι επόμενες χώρες της ευρωζώνης που θα καταφύγουν στον μηχανισμό στήριξης. «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ιρλανδία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μπράιαν Κόουεν χάνει μια κρίσιμη βουλευτική έδρα μετά την ήττα της στις τοπικές εκλογές που έγιναν χθες Πέμπτη στην επαρχία Ντόνεγκαλ.

    «Η Πορτογαλία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές και να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας ο προϋπολογισμός για το 2011, ο οποίος προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ», ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν.

    Για την Ιρλανδία, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει αν την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση Eurogroup, λέγοντας ότι οι συζητήσεις για τη βοήθεια που θα λάβει το Δουβλίνο συνεχίζονται και όταν ολοκληρωθούν θα αποφασιστεί το συνολικό ποσό των δανείων που θα του χορηγηθούν. «Έως το τέλος του μήνα, οι συζητήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί και η Ιρλανδική κυβέρνηση με την Τρόικα θα έχουν καταλήξει σε μία «σταθερή συμφωνία».

    Η Τράπεζα της Ισπανίας ζήτησε από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας περισσότερη διαφάνεια κατά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους και ειδικά την έκθεσή τους στον στεγαστικό τομέα, ο οποίος είναι ζημιογόνος από το 2008 οπότε έσκασε η «φούσκα» των ακινήτων.

    «Τη στιγμή κατά την οποία οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές επιδεικνύουν την αποστροφή τους έναντι των κινδύνων και την αμηχανία τους έναντι των τραπεζικών συστημάτων με ιδιαίτερη εξάρτηση στον εξωτερικό δανεισμό», οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν τη διαδικασία αποκατάστασής τους και να αξιοποιούν τη διαφάνεια ως «κύριο εργαλείο παρουσίασης προς το επενδυτικό κοινό της σταθερότητας του συστήματος», δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Χαβιέρ Αριζντέγκι.

    Στη διάρκεια χρηματοοικονομικής εκδήλωσης στη Βαρκελώνη, ο κ. Αριζντέγκι ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα της Ισπανίας απαιτεί πλέον από τις εγχώριες τράπεζες να δημοσιεύουν περισσότερα στοιχεία στα ετήσια και τριμηνιαία αποτελέσματά τους, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων τους στην αγορά ακινήτων.

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας για την περίοδο μετά το 2013, θα μοιάζει πολύ με τη δομή του υφιστάμενου ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας.

    «Η λύση θα μοιάζει πολύ με αυτό που ήδη έχουμε, με το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης που δημιουργήθηκε την άνοιξη και η ισχύς του εκπνέει στα μέσα του 2013», δήλωσε ο υπουργός σε παρέμβασή του ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έως το 2013 με την παρούσα μορφή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης

    Είδηση: 49462

    [04] Τροπολογία για παράταση της ρύθμισης για ημιυπαίθριους

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:11

    Παρατείνεται ως τις 28 Δεκεμβρίου με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, η προθεσμία υποβολής με συστημένη επιστολή στην πολεοδομία, των δικαιολογητικών για τη διατήρηση χώρων που άλλαξαν χρήση (ημιυπαίθριοι κλπ). Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης, η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης και αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής, ανά κατηγορία ακινήτων.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Συγκεκριμένα, εντός 30 μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και 32 μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης πλην κατοικίας από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010 ολόκληρο ή τμηματικά σε 10 και 8 ισόποσες δόσεις αντιστοίχως, εκ των οποίων η πρώτη εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του ιδίου νόμου.

    Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%, ενώ ορίζεται ότι για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος.

    Για τους χώρους επίσης αυτούς δεν έχουν εφαρμογή οι σχετικές διατάξεις της κείμενης ασφαλιστικής νομοθεσίας.

    Ειδικά ως προς τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη, όπως ήταν πριν της τακτοποίησής τους.

    Τέλος, η αλλαγή χρήσης των ακινήτων, η οποία επέρχεται με την υπαγωγή τους στις διατάξεις του προαναφερθέντος νόμου, δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49469

    [05] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:20

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στη συνεδρίαση παρόντες είναι οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και θα αξιολογήσουν από κοινού το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και του «Καλλικράτη».

    O Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι σήμερα, τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 49445

    [06] Δεμένα τα πλοία - Νέα 48ωρη από την ΠΝΟ

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:13

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι ναυτεργάτες με την απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, από σήμερα Παρασκευή έως το πρωί της Κυριακής. Η συνέχιση της απεργίας προκαλεί ήδη προβλήματα στους κατοίκους των νησιών και στους παραγωγούς που διαμαρτύρονται, γιατί τα προϊόντα τους δεν μπορούν να μεταφερθούν. Ο ναυτεργάτες ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2010, ενώ η εργοδοσία εμφανίζεται απρόθυμη.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49422

    [07] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εφοπλιστή Παναγόπουλου

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:10

    "Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους χρησιμέψουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να σταματήσουν την παραβατικότητα και να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία".

    Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, που δεν έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη του λεγόμενου νέου "συνδικάτου του εγκλήματος", τόνισε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι "δεν έχω αισθήματα εκδίκησης για κανέναν" από τους απαγωγείς του, τους οποίους δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει. Όπως κατέθεσε από την αρχή, το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι που τον κρατούσαν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. "Ήταν για μένα 3 σκιές".

    Το χρονικό της απαγωγής και τον διαβουλεύσεων

    Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αμέσως μόλις τον έβαλαν στο βαν, οι απαγωγείς του, του είπαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ότι ζητούν 40 εκατομμύρια ευρώ. Στον χώρο που τον κρατούσαν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και, όπως είπε ο μάρτυρας, κάποια στιγμή είχαν κανονίσει να πάρουν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Η "τιμή' όμως, συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, ανέβηκε για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβε, δύο μέρες πριν την απελευθέρωση του στις 20 Ιανουαρίου. Σε ερώτηση του Εισαγγελέα για το πού οφείλεται η αλλαγή του ποσού, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι προφανώς "ήταν μία επιχειρηματική πρωτοβουλία των απαγωγέων να ανέβουν δέκα εκατομμύρια".

    Αργότερα, ο Απόστολος Πετράκης, είπε στον μάρτυρα πως το ποσό ανέβηκε γιατί η σύζυγος του εφοπλιστή σε συνομιλία που είχαν, του είπε πως έχει μαζέψει τα 30 εκατομμύρια. Ο Πετράκης και ενώπιον του εφοπλιστή ανέλαβε την ευθύνη για την σύλληψη, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της απαγωγής και υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του -που τους αποδίδεται η ηθική αυτουργία- Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος δεν έχουν απολύτως καμία σχέση.

    Διάλογοι με τους κατηγορούμενους

    Ο Σκαφτούρος ρώτησε τον εφοπλιστή πώς θα μπορούσε να κάνει απαγωγή ενώ ήταν έγκλειστος για να λάβει από τον μάρτυρα την απάντηση "Δεν έχω κάνει ποτέ απαγωγή, δεν μπορώ να ξέρω. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχω κάνει απαγωγή".

    Και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και "αρχηγός" του "συνδικάτου" Παναγιώτης Βλαστός δήλωσε στον κ. Παναγόπουλο πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην απαγωγή του και ότι το μόνο που έκανε ήταν πάρει κάποια χρήματα από τα λύτρα για να "τα ξεπλύνει".

    "Ευχαριστώ που μου το διευκρινίζετε" ήταν η απάντηση του μάρτυρα. Ο Βλαστός εκνευρίστηκε όταν η πρόεδρος του ζήτησε να καθίσει και είπε πως δικάζεται για όλα "ως εγκέφαλος" και ότι δεν τον νοιάζει να καταδικαστεί άλλα 300 χρόνια αλλά "θέλω να δικαστώ δίκαια και δεν το βλέπω".

    Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλαστός, με εντολή της προέδρου, απομακρύνθηκε από την αίθουσα γιατί παρενέβη σε διάλογο που είχε ο Πετράκης με τον εφοπλιστή για τα λύτρα. Ο κ. Παναγόπουλος είπε στον Πετράκη, που είχε αναφερθεί στα λύτρα, ότι δεν έχουν παρά να του τα επιστρέψουν. Ο Πετράκης άρχισε να λέει πως "τα λύτρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα...". Ο Βλαστός εκνευρισμένος τον διέκοψε λέγοντας "αν επιστρέψει τα λύτρα θα αθωωθώ εγώ; παράδωσέ τα ρε παιδί μου (προς τον Πετράκη) να τελειώνουμε και εμείς!"

    Προς το τέλος της κατάθεσης του εφοπλιστή, ζήτησε τον λόγο ο εκ των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας, που νωρίτερα παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των τριών που κρατούσαν τον απαχθέντα και είπε: "Κύριε Παναγόπουλε ευχαριστώ για τις ευχές σας. Η μεγαλειώδης στάση σας μου έδωσε ένα μάθημα ζωής".

    Ο μάρτυρας του απάντησε "Σας εύχομαι ό,τι καλό. Την διάθεση την έχετε".

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος του εφοπλιστή κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 49471

    [08] Μειώθηκαν στο εφετείο οι ποινές των ιδρυτών του Pirate Bay

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:14

    Σουηδικό εφετείο μείωσε τις ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο ιδρυτές και τον χρηματοδότη του ιστότοπου The Pirate Bay, ενός από τους κυριότερους ιστότοπους απ' όπου μπορεί κανείς να «κατεβάσει» αρχεία, όπως ανακοίνωσε το εφετείο. Ο Φρέντρικ Νέιτζ, 32 ετών, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση, ο Πέτερ Σούντς, 32 ετών, σε 8 μήνες και ο επιχειρηματίας Καρλ Λούντστρομ, 50 ετών, σε 4 μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου.

    Σε πρώτο βαθμό, οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2009 σε ένα χρόνο φυλάκισης και στην καταβολή 32 εκατομμυρίων κορώνων (3,3 εκατομμύρια Eυρώ) ως αποζημίωση και τόκους στις βιομηχανίες μουσικής, κινηματογράφου και βιντεοπαιγνιδιών.

    Αν και οι ποινές φυλάκισής τους μειώθηκαν στο δεύτερο βαθμό, οι αποζημιώσεις και οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλουν από κοινού αυξήθηκαν και έφτασαν τα 46 εκατομμύρια κορώνες (4,6 εκατομμύρια Eυρώ).

    Παρά τη δικαστική διαμάχη ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε το 2003, εξακολουθεί να λειτουργεί και να μετρά περισσότερους από 23 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων το έχουν «πάρει πατριωτικά» και τον ενισχύουν χρηματικά, ή και με άλλους τρόπους, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ως «πειρατικό λάβαρο» ελευθερίας, σ' έναν ψηφιακό κόσμο όπου, όπως υποστηρίζουν, επικρατεί η νομιμότητα των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών, εις βάρος της ελευθερίας της έκφρασης και δράσης των φυσικών του δικαιούχων, των απλών ανθρώπων.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, The Pirate Bay

    Είδηση: 49470

    [09] Τροποποιήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής

    Παρασκευη, 26 11 2010 19:22

    Παρέμβαση στο θέμα των ασφαλιστήριων συμβολαίων για ιδιωτικά προγράμματα υγείας προχωράει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και για το λόγο αυτό θα καταθέσει τις θέσεις της στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Ο άξονας της παρέμβασης είναι η διαπίστωση πως υπάρχει ασαφής εικόνα στους ασφαλισμένους για το τι έχουν υπογράψει.

    Έχει προηγηθεί επιστολή της Ε.Α.Ε.Ε. προς τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διαβεβαιώνοντας για την πρόθεση της ιδιωτικής ασφάλισης: «να υποστηρίξει σθεναρά κάθε ενέργεια που διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη φερεγγυότητα των προγραμμάτων υγείας προς όφελος του καταναλωτή, ενώ συγχρόνως θα αντιταχθεί σε κάθε πρωτοβουλία ή διάδοση ανακριβούς πληροφορίας που μπορεί να αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων ή να δημιουργήσει αβάσιμες ανησυχίες στους πολίτες».

    Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι: «Το υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας είναι αυτό που δυσχεραίνει την πρόσβαση του πολίτη στις μονάδες υγείας της χώρας και επιβαρύνει αιφνιδιαστικά τόσο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν ως ενδιάμεσος καταναλωτής όσο και τον ίδιο τον πολίτη».

    Τέλος για τη μικρή αύξηση (στο 9μηνο του 2010 κατά 4,5%) των εξαγορών συμβολαίων κλάδου ζωής, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι: «Η μικρή αυτή αύξηση δικαιολογείται απόλυτα από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τον περιορισμό των εισοδημάτων. Με βάση αυτά τα στοιχεία δε στοιχειοθετείται αξιοσημείωτη αύξηση του ποσού των εξαγορών στον κλάδο Ζωής. Η ελληνική ασφαλιστική αγορά -όπως και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή- συνεχίζει να αντεπεξέρχεται πολύ καλά στην οικονομική κρίση παραμένοντας συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 49475

    [10] «Μίκης Θεοδωράκης, ¶ξιος εστί»

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:52

    Το βιβλίο του Γιώργου Μαλλούχου, «Μίκης Θεοδωράκης, ¶ξιος εστί», από τον Εκδοτικό Οργανισμό Κυριακίδη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μίλησε με γλαφυρό τρόπο για τη ζωή του και το σήμερα.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Πηγές: ΝΕΤ

    Είδηση: 49474

    [11] Ανακαλύφθηκε οξυγόνο στο δορυφόρο Ρέα του Κρόνου

    Παρασκευη, 26 11 2010 17:47

    Το διαστημικό σκάφος «Κασίνι» της Αμερικανικής και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ανίχνευσε οξυγόνο σε μικρή ποσότητα στην αραιή ατμόσφαιρα του παγωμένου δορυφόρου Ρέα του Κρόνου. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται άμεσα οξυγόνο σε ένα άλλο ουράνιο σώμα. Το «Κασίνι» ανίχνευσε το οξυγόνο καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση, μόλις 97 χιλιομέτρων, από τη Ρέα, φέτος τον Μάρτιο, και οι επιστήμονες της NASA και άλλων ερευνητικών ινστιτούτων παρουσίασαν τώρα τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Science".

    Ανάμεσα στους ερευνητές ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Ηλίας Ρούσσος από το Ινστιτούτο Έρευνας του Ηλιακού Συστήματος Μαξ Πλανκ της Γερμανίας. Ο Ρούσσος σπούδασε φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστήμες του διαστήματος στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Από το 2005 εργάζεται στο διάσημο γερμανικό ινστιτούτο, ερευνώντας ιδιαίτερα τον Κρόνο και τους δορυφόρους του.

    Μέχρι τώρα, ίχνη οξυγόνου είχαν εντοπιστεί σε μερικούς πλανήτες και δορυφόρους έμμεσα (στην Ευρώπη και τον Γανυμήδη του Δία), με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ» και άλλων οργάνων παρατήρησης από μεγάλη απόσταση.

    Τα όργανα του «Κασίνι», που γυροφέρνει στη γειτονιά του Κρόνου από το 2004, έδειξαν ότι η Ρέα διαθέτει μια υπερβολικά αραιή ατμόσφαιρα που περιέχει οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα, η οποία δημιουργείται και συντηρείται, καθώς υψηλής ενέργειας σωματίδια προσκρούουν στην επιφάνεια του δορυφόρου και εκτινάσσουν ψηλά άτομα, μόρια και ιόντα. Συγκεκριμένα, το μοριακό οξυγόνο σχηματίζεται μέσα στην παγωμένη επιφάνεια, όταν τα μόρια νερού διασπώνται από τα υψηλής ενέργειας ιόντα. Το εκτινασσόμενο οξυγόνο, στη συνέχεια, συγκρατείται από τη βαρύτητα της Ρέας και δημιουργεί μια αραιή ατμόσφαιρα.

    Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των επιστημονικών οργάνων του «Κασίνι», κάθε κυβικό μέτρο της ατμόσφαιρας της Ρέας περιέχει περίπου 50 δισεκατομμύρια μόρια οξυγόνου και 20 δισεκατομμύρια διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, παράγονται περίπου 130 γραμμάρια οξυγόνου ανά δευτερόλεπτο ή (σε γήινες συνθήκες) 0,1 κυβικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι αν βρισκόταν στις συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης που επικρατούν στη Γη, όλη η ατμόσφαιρα της Ρέας, που έχει πάχος 100 χιλιομέτρων, θα αποτελούσε ένα κύβο πλευράς περίπου 22 μέτρων, δηλαδή θα χωρούσε μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους κτίριο.

    Η Ρέα, με διάμετρο 1.500 χιλιόμετρα περίπου και σε απόσταση σχεδόν 1,5 δισ. χλμ. από τη Γη και 527.000 χλμ. από τον «μητρικό» πλανήτη της, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα συνολικά 62 φεγγάρια του Κρόνου και πιστεύεται ότι αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πάγο, έχοντας μέση επιφανειακή θερμοκρασία μείον 180 βαθμών Κελσίου.

    «Η ενεργή πολύπλοκη χημεία, που εμπλέκει το οξυγόνο, μπορεί να είναι πολύ συχνή στο ηλιακό μας σύστημα, ακόμα και σε όλο το σύμπαν. Αυτή η χημεία μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για τη ζωή. Όλα τα στοιχεία από το «Κασίνι» πάντως δείχνουν ότι η Ρέα είναι πολύ παγωμένη και στερημένη από υγρό νερό, που είναι αναγκαίο για τη ζωή όπως την ξέρουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Μπεν Τεόλις του Νοτιοδυτικού Ερευνητικού Ινστιτούτου στο Σαν Αντόνιο-Τέξας.

    Η ανακάλυψη των ουρανίων σωμάτων όπου υπάρχει οξυγόνο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο για τους προορισμούς των μελλοντικών ρομποτικών και επανδρωμένων διαστημικών αποστολών. Σύμφωνα με τον Τεόλις, τα πιθανά αποθέματα οξυγόνου σε παγωμένα φεγγάρια όπως η Ρέα, μπορεί μια μέρα να παίξουν ζωτικό ρόλο για τις ανθρώπινες αποστολές. Όπως είπε, θα μπορούσαν οι αστροναύτες να θερμαίνουν και να λιώνουν αυτούς τους πάγους για να παίρνουν το πολύτιμο οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα, που αποτελούν προαπαιτούμενα για τη ζωή ζώων και φυτών.

    Μόνον η Ρέα και ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, έχουν αρκετά μεγάλη μάζα για να διατηρούν κάποια ατμόσφαιρα, χάρη στην έλξη της βαρύτητάς τους που συγκρατεί τα αέρια κοντά στην επιφάνειά τους, χωρίς να διαφεύγουν στο διάστημα. Όμως, η ατμόσφαιρα του Τιτάνα είναι πυκνή και αποτελείται από άζωτο και μεθάνιο, με ελάχιστο οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

    Το διοξείδιο μπορεί να προέρχεται από ξηρό πάγο παγιδευμένο στο εσωτερικό του δορυφόρου ή από τα ενεργειακά φορτισμένα σωματίδια που προσπίπτουν με ορμή στην επιφάνεια του παγωμένου νερού του φεγγαριού. Μπορεί ακόμα να προέρχεται από υλικά πλούσια σε άνθρακα, τα οποία εναποτέθηκαν στη Ρέα από μικρούς μετεωρίτες που την «βομβάρδισαν» στο παρελθόν.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49467

    [12] Οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι κάνουν λιγότερα παιδιά

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:18

    Υγεια

    Ο μήνας που γεννιέται μια γυναίκα φαίνεται πως επηρεάζει, με κάποιο τρόπο, την κατοπινή γονιμότητά της, αφού μια νέα αυστριακή επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι, τείνουν να αποκτούν λιγότερα παιδιά στη ζωή τους σε σχέση με τις γυναίκες που γεννιούνται άλλες εποχές του χρόνου.

    Η έρευνα, υπό την Σούζαν Χούμπερ του πανεπιστημίου της Βιέννης, χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι το 1967 στο παρελθόν και διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες είχαν γεννηθεί τον Ιούλιο μήνα, είχαν κατά μέσο όσο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με όσες είχαν γεννηθεί Δεκέμβριο μήνα.

    Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ερευνητές μελέτησαν ανάλογα δεδομένα στο άλλο ημισφαίριο, στη Νέα Ζηλανδία, και ανακάλυψαν ότι ισχύει το ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι αυστριακοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι στο Βιετνάμ οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο, στην περίοδο των βροχών, είναι πιο γόνιμες σε σχέση με όσες έχουν γεννηθεί στην ξηρή περίοδο του Ιανουαρίου.

    Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι γιατί εμφανίζεται μια τέτοια εποχικότητα στη γονιμότητα των γυναικών, αλλά εκτιμούν ότι σχετίζεται με τις διαφορές στη διατροφή της μητέρας ανάλογα με την εποχή, καθώς και στις μεταβολές του καιρού, που με τη σειρά τους αυξάνουν ή μειώνουν την πιθανότητα μολύνσεων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες (διατροφικοί, περιβαλλοντικοί, υγείας κ.α.) επηρεάζουν την ανάπτυξη του μωρού, κυρίως κατά τον κρίσιμο τρίτο μήνα της ανάπτυξής του στην μήτρα, και μπορεί να επιδρούν στην κατοπινή γονιμότητά του.

    Για τους άνδρες, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς φαίνεται πως όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο, γίνονται αργότερα πατέρες λιγότερων παιδιών, ενώ όσοι έχουν γεννηθεί τους ανοιξιάτικους μήνες, τείνουν να έχουν τα περισσότερα παιδιά. Πάλι οι συνθήκες ανάπτυξης του μωρού στην μήτρα, που μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, φαίνεται να παίζουν ρόλο-κλειδί.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49457

    [13] Δεύτερος νεκρός Κόπτης από επεισόδια στην Αίγυπτο

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:53

    Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός Κόπτης στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και χριστιανών στο Κάιρο, που σημειώθηκαν χθες. Σοβαρή είναι η κατάσταση και δεκάδων τραυματιών. Το όνομα του δεύτερου νεκρού που υπέκυψε μετά από δύο επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, είναι Μιλάντ Μιχαήλ 24 ετών, ενώ ο πρώτος ήταν ο 19 χρονος Μακάριος Γκαντ Σοκρ, που έπεσε θύμα πυροβολισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Κόπτες που αποτελούν το 6-10% του συνολικού πληθυσμού περιθωριοποιημένοι, χωρίς δυνατότητες πρόσβασης στην εργασία και στον δημόσιο τομέα. Η διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν συγκρούσεις με την αστυνομία, ήταν για την απόφαση απαγόρευσης ανέγερσης εκκλησίας στο προάστιο Ταλαμπίγια. Πάνω από 150 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί και οι συλληφθέντες κρατούνται μέχρι να τους απαγγελθούν κατηγορίες από τον ανακριτή.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό

    Είδηση: 49473

    [14] Τιμωρία με ψυχοφάρμακα σε ορφανά στη Ρωσία

    Παρασκευη, 26 11 2010 17:44

    Έρευνα διεξάγουν οι ρωσικές αρχές σε βάρος ενός ορφανοτροφείου του Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλιγκραντ) το οποίο φέρεται να έστελνε τα παιδιά σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για τιμωρία, όπως ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν διώξη. Η διευθύντρια του ορφανοτροφείου ζητούσε από την ψυχιατρική κλινική να χορηγηθούν ψυχoφάρμακα στα παιδιά για «εκπαιδευτικούς λόγους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας. Τα ορφανά εισάγονταν στο ψυχιατρείο χωρίς ιατρική γνωμάτευση.

    Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περίπου είκοσι τέτοια κρούσματα μεταξύ 2008-9.

    Ένα από τα παιδιά υποχρεώθηκε να πάρει ένα φάρμακο μολονότι αντενδείκνυτο στην περίπτωσή του. Παρουσίασε έτσι σπασμούς, παραισθήσεις και παραλήρημα.

    Οι συνθήκες ζωής στα ορφανοτροφεία και τα ιδρύματα, που φιλοξενούν παιδιά τα οποία εγκαταλείφθηκαν ή απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, είναι πολύ δύσκολες στη Ρωσία και συχνά αποκαλύπτονται σκάνδαλα κακομεταχείρισης.

    Στις αρχές Οκτωβρίου πέντε νεαρές κοπέλες που ζούσαν στην εστία ενός μοναστηριού του Βλαντιμίρ, κοντά στη Μόσχα, προσέφυγαν στην αστυνομία κατηγορώντας τις δασκάλες τους για βιαιότητες, όμως η εισαγγελεία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49466

    [15] Το 2010 θα είναι το πρώτο ή το δεύτερο θερμότερο έτος στην ιστορία

    Παρασκευη, 26 11 2010 17:31

    Ο φετινός χρόνος αναμένεται να καταγραφεί ως ο πιο ζεστός ή ο δεύτερος θερμότερος από τότε (1850) που υπάρχουν αρχεία θερμοκρασιών, σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη NASA και την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

    Οι τελευταίοι 12 μήνες υπήρξαν οι θερμότεροι στην ιστορία, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, και οι δεύτεροι πιο ζεστοί, με βάση τα στοιχεία των βρετανών μετεωρολόγων. Μέχρι σήμερα, ο πιο ζεστός χρόνος ήταν το 1998 (σύμφωνα με τη NASA ήταν το 2005), όταν οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν εξαιτίας ενός ισχυρού ρεύματος «Ελ Νίνιο», το οποίο θερμαίνει τον Ειρηνικό ωκεανό και ασκεί αλυσιδωτές επιδράσεις στο κλίμα του πλανήτη.

    Φέτος το «Ελ Νίνιο» ήταν λιγότερο ισχυρό και παράλληλα υπήρξε η επίδραση του ψυχρού ρεύματος «Λα Νίνια». Οι επιστήμονες, έτσι, ανέμεναν ότι οι μέσες θερμοκρασίες του 2010 θα ήταν χαμηλότερες από εκείνες του 1998, αλλά δεν ήταν. Τώρα, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις (και με πιθανό κάποιο στατιστικό λάθος), τα δύο χρόνια διεκδικούν με ίσους όρους τον τίτλο του πιο θερμού έτους της Γης. Στις 2 Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός στη Γενεύη θα δημοσιεύσει τη δική του πρόβλεψη και, σύμφωνα με τους επιστήμονές του, το 2010 θα είναι σίγουρα μέσα στην τριάδα των πιο θερμών ετών στην ιστορία.

    Οι μέσες θερμοκρασίες της Γης σήμερα βρίσκονται περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδά τους. Το 2010 η θερμοκρασία είναι περίπου μισό βαθμό (0,5) Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1961-1990 και απομένουν δύο ακόμα μήνες στοιχείων για να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για φέτος.

    Εξάλλου, η τελευταία δεκαετία 2000-2009 συνολικά υπήρξε η πιο ζεστή στην ιστορία (των θερμοκρασιακών αρχείων). Οι σκεπτικιστές, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και τείνουν να αποδίδουν την άνοδο της θερμοκρασίας σε φυσικά αίτια, αντιτείνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν σταθεροποιηθεί κατά την τελευταία δεκαετία. Η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία συμφωνεί ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά επιμένει ότι αυτό οφείλεται σε φυσικά αίτια και όχι επειδή έχει σταματήσει η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή.

    Οι βρετανοί μετεωρολόγοι παραδέχονται ότι μια σειρά από φυσικούς παράγοντες έχουν παίξει ρόλο, ώστε να «φρεναριστεί» προσωρινά -σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας- η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Τέτοιοι παράγοντες είναι κυρίως η μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και η μικρή μείωση των υδρατμών στη στρατόσφαιρα, αλλά, από την άλλη, επισημαίνουν ότι υπάρχει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στην Αρκτική, η οποία δεν καταγράφεται σωστά στα συλλεγόμενα από την περιοχή στοιχεία.

    Η δρ Βίκι Πόουπ, επικεφαλής για θέματα κλιματικής αλλαγής, στη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκτίμησε ότι η θερμοκρασία θα αυξηθεί περαιτέρω στα αμέσως επόμενα χρόνια. «Η μακροπρόθεσμη τάση ανόδου της θερμοκρασίας είναι 0,16 βαθμοί Κελσίου. Στα τελευταία δέκα χρόνια, αυτός ο ρυθμός είχε μειωθεί σε 0,05 έως 0,13. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα τις θερμοκρασίες. Ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας μπορεί να καταλήγει στα βάθη των ωκεανών και δεν έχουμε ιδέα για το τι συμβαίνει εκεί κάτω», είπε.

    Η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τους κλιματολόγους, θα έχει ως συνέπεια περισσότερες πλημμύρες, πιο πολλούς καύσωνες και αύξηση της στάθμης των θαλασσών. Η διεθνής κοινότητα προσδοκά πρόοδο στη νέα σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες στην Κανκούν του Μεξικού, όμως η αποτυχία της προηγούμενης συνόδου της Κοπεγχάγης μάλλον δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία για κάποια νέα δεσμευτική διεθνή συμφωνία.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49464

    [16] Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

    Παρασκευη, 26 11 2010 17:28

    Ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο σήμερα Παρασκευή 26/11 και αύριο Σάββατο 27/11.

    Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αυτά, που πιθανώς να είναι έντονα, το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

    ¶νεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση το βράδυ.

    Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, Δ. Στερεά και Δ. Πελοπόννησος

    Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

    ¶νεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Α. Στερεά, Εύβοια και Α. Πελοπόννησος

    Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

    ¶νεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια σταδιακά 7 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες και Κρήτη

    Καιρός: παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες.

    ¶νεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

    Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις βραδυνές ώρες στα βόρεια πιθανώς να ενταθούν.

    ¶νεμοι: νοτιοδυτικοί στα νότια 4 με 6, στα βόρεια 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπικές προγνώσεις

    Αττική

    Καιρός: λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.

    ¶νεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

    ¶νεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Πρόγνωση για Σάββατο 27/11

    Στη δυτική, κεντρική, τη βόρεια χώρα και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου, αρχικά βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις.

    ¶νεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

    EMY-AΠE

    Είδηση: 49463

    [17] Η ύδρευση του Νυμφαίου στο Ε.Σ.Π.Α. με 474,5 χιλιάδες ευρώ

    Παρασκευη, 26 11 2010 18:27

    Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος υπόγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή Δεξαμενής Ύδρευσης - Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Κοινότητας Νυμφαίου» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013» από το Ε.Σ.Π.Α., προϋπολογισμού 474,5 χιλιάδες ευρώ.

    Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν δεξαμενή αποθήκευσης και διάθεσης πόσιμου νερού χωρητικότητας 356 m3 δίπλα στην κεντρική δεξαμενή του οικισμού που θα την τροφοδοτεί, θα τοποθετηθούν συστήματα αυτοματισμού ως προς τον έλεγχο της στάθμης και επεξεργασίας του νερού και θα αντικατασταθεί δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 1.060 m περίπου. Με το παραπάνω έργο βελτιώνεται δραστικά η ποιότητα και η ποσότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού που λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας και των υδροβόρων τουριστικών επιχειρήσεων, δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες τονίζει σε ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 49468

    [18] Κανείς δεν ξέρει τίποτε για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:20

    Στο «κόκκινο», στην κυριολεξία, βρίσκεται η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, καθώς η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού -που θεωρείται η βασική υποδομή για τους αγώνες από την ΔΕΜΑ- εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα». Μπροστά στην κατάσταση αυτή οι Δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας κ.κ. Βούλγαρης και Τζανακούλης αντίστοιχα, παρεμβαίνουν. Ο μεν πρώτος καλώντας σε συνάντηση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, τους βουλευτές και τον Νομάρχη προκειμένου να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειές τους. Ο δε δεύτερος προτείνει και ζητά την από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων κ. Γ. Γκολέτσο την παραίτηση όλων των μελών της επιτροπής και διατυπώνει την άποψη να προχωρήσουν οι Δήμοι που είναι αρμόδιοι για την διοργάνωση σε εναλλακτικές λύσεις για την ανέγερση του Μεσογειακού Χωριού. Αναφέρει πως στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής οι κ. Ζήση και ο Υφυπουργός κ. Σαχινίδης είχαν πει πως θα κανονίσουν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την χρηματοδότηση του Μεσογειακού Χωριού. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από συνομιλία του κ. Τζανακούλη με τον κ. Γκολέτσο ο τελευταίος -όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων- του είπε πως επόμενη συνεδρίαση θα γίνει με την παρουσία του προέδρου της ΔΕΜΑ κ. Αντάντι στις 12 ή 13 Δεκεμβρίου.

    Είδηση: 49455

    [19] Ποδοσφαιριστής νεκρός στο γήπεδο

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:17

    Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια του Γιώργου Λίταινα. Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Χλόης έπεσε αναίσθητος, πιθανόν από ανακοπή, στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας του, και στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου διακομίστηκε εσπευσμένα, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εργάζονταν στην βιομηχανία ΚΟΝΤΙ, ήταν μέλος της διοίκησης του σωματείου και όπως -ανέφεραν συνάδελφοί του- όλη αυτή η κατάσταση με τα προβλήματα στην εταιρία και την απειλή των ομαδικών απολύσεων, τον είχε στρεσάρει. Ο άτυχος 35χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί και είχε λάβει δάνειο, ενώ η ανασφάλεια σχετικά με τη δική του και το μέλλον, δεν αποκλείεται να επηρέασε άμεσα την υγεία του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 15.30 από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Βελεστίνο.

    Είδηση: 49454

    [20] Κ. Τζανακούλης: Μπορούμε να κατασκευάσουμε εμείς τα Μεσογειακά χωριά

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:00

    Σελίδα 1 από 2

    "Έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε εμείς όλα τα οικήματα που χρειάζονται για τους αγώνες και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτούμε ως δήμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς επαναλαμβάνω να χρειαστεί να επιβαρυνθεί κανένας συμπολίτης", δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης με αφορμή την εκπεφρασμένη οικονομική αδυναμία του ΟΕΚ να προχωρήσει στην κατασκευή των Μεσογειακών χωριών σε Λάρισα και Βόλο.

    Είδηση: 49453

    [21] Αμεση προκήρυξη των προγραμμάτων για τη νιτρορύπανση και τη βιολογική γεωργία ζητά η νομαρχία Λάρισας

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:55

    Σελίδα 1 από 2

    Νέα παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη έκανε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός για δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους αγρότες του νομού: το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης και αυτά της βιολογικής γεωργίας και της βιολογικής κτηνοτροφίας, ζητώντας να γίνει άμεση προκήρυξή τους.

    Είδηση: 49451

    [22] Πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού 900 χιλ. ευρώ υλοποιεί η νομαρχία Λάρισας

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:52

    Σελίδα 1 από 2

    Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού ύψους 909.674,10 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στους τελευταίους 71 παραγωγούς -που πληρούσαν τις προϋποθέσεις- να προχωρήσουν στην ηλεκτροδότηση των μονάδων τους και να βελτιώσουν τόσο τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους όσο και τις συνθήκες υγιεινής των παραγόμενων προϊόντων τους.

    Είδηση: 49449

    [23] Σύσκεψη για ΕΚΑΒ Καβάλας, παρουσία υφυπουργού

    Παρασκευη, 26 11 2010 13:08

    Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλη Τιμοσίδη θα πραγματοποιηθεί αύριο (Σάββατο) στην Καβάλα, σύσκεψη για την τρέχουσα λειτουργία του τοπικού ΕΚΑΒ. Σε αυτήν θα παραβρεθούν ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, οι εργαζόμενοι και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Τζανετής. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο χώρο του ΕΚΑΒ Καβάλας, στην Παιδόπολη. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49441

    [24] Διαχείριση κανόνωνΛήψη μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλο λογαριασμό

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:45

    Από το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ και όχι από τον ΕΛΓΑ, θα αποζημιωθούν οι βαμβακαλλιεργητές της περιοχής Τυχερού, για τις μειώσεις παραγωγής που τους προκάλεσαν οι περυσινές πλημμύρες. Αυτό διευκρινίζεται στην απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρεντερή-Τέντε. Καταλήγοντας, ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα, Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνει στην απάντησή του ότι «η αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος θα γίνει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όχι από λογικές κατ' εξαίρεση αποζημιώσεων», που όπως υπογραμμίζει, «στοίχησαν βαριά πρόστιμα στη χώρα και οδήγησαν τον ΕΛΓΑ στον υπερδανεισμό και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία».

    Είδηση: 49438

    [25] Παράταση και μείωση του ποσού της ελάχιστης δόσης, ζητούν για την "περαίωση", οι έμποροι της Αλεξανδρούποληςβ¦

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:45

    Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και μείωση του ποσού της ελάχιστης δόσης, που έχει οριστεί στα 500 ευρώ, ζητούν για το θέμα της "περαίωσης" οι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δηλώνουν σοβαρές δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στο «άδικο και φοροεισπρακτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, μέτρο. «Πολλοί από τους επαγγελματίες έχουν προχωρήσει στην αυτοπεραίωση και καλούνται ξανά να "περαιώσουν"», σχολίασε στην Ε.ΡΑ. της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Στάθης Μακρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «στην επαρχία περαιώνει μέχρι και το 80% των επαγγελματιών, όταν στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό αυτό δεν υπερβαίνει το 40%.

    Είδηση: 49437

    [26] Αναφορά Τσιαούση για την υπηρεσιακή ανέλιξη των υπαλλήλων οικονομολόγων της περιφέρειας Α. μ. Θβ¦

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:44

    Την προσθήκη των ειδικοτήτων Οικονομολόγων, Διοικητικών-Οικονομικών και Διοικητικών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, στα άρθρα του οργανισμού που προβλέπουν τη στελέχωση με προϊσταμένους Τμημάτων και Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητά με αναφορά της προς τον υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση. Καταλήγοντας ζητά να ενημερωθεί από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου με ποιες ενέργειες θα αποκαταστήσει την «αδικία σε βάρος των υπαλλήλων οικονομολόγων», οι οποίοι βάσει του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάστηκε το υπουργείο για την περιφέρεια Α. Μ. Θ., δεν μπορούν πλέον να προΐστανται σε σειρά από υπηρεσίες της Περιφέρειας.

    Είδηση: 49436

    [27] Η φωνή ως μουσικό όργανο

    Παρασκευη, 26 11 2010 17:06

    Η καλλιτεχνική συνεύρεση δυο συγκροτημάτων των "World of Mouths" και των Σανάδων στη μουσική παράσταση "EΓ­ναι τρέλα το α-καπέλα", επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, οτι η ανθρώπινη φωνή ειναι το πιο δυνατό μουσικό οργανο. Χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων, που γίνονται κάθε Πέμπτη στην Αθηναϊδα ειναι το Ράδιο ΚΟΣΜΟΣ.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 49461

    [28] Το Facebook προσπαθεί να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα τη λέξη «πρόσωπο»

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:36

    Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook, που αισίως πλησιάζει τα 600 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, βρίσκεται κοντά στο να κατοχυρώσει νομικά ως εμπορικό σήμα (trademark) τη λέξη «πρόσωπο» (face), που αποτελεί το πρώτο συνθετικό της εταιρικής επωνυμίας του. Στόχος του είναι να εμποδίσει άλλες εταιρίες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και έτσι, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον το Facebook, να βλάπτουν το δικό του εμπορικό σήμα.

    To δίκτυο έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία με το αρμόδιο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Αν όντως πετύχει την κατοχύρωση που επιθυμεί (η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα εξάμηνο), το εμπορικό σήμα για το "face" θα έχει περιορισμένη ισχύ και θα απαγορεύει την χρήση της λέξης μόνο σε online διαδικτυακούς τόπους και υπηρεσίες -π.χ. chat rooms και bulletin boards- που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Συνεπώς, το ευρύ κοινό θα μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί τη λέξη "face", χωρίς να φοβάται ότι παραβαίνει το νόμο. Πάντως, ορισμένοι νομικοί αμφιβάλλουν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα καταφέρει να κατοχυρώσει μια λέξη τόσο ευρείας χρήσης όπως το «πρόσωπο».

    Από την άλλη όμως, σύμφωνα με δικηγόρους εξειδικευμένους στα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματα, η χρήση της συγκεκριμένης λέξης -αν επιτραπεί η σχετική νομική κατοχύρωσή της- θα μπορούσε τελικά να περιοριστεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, όπως στο Facetime της Apple, πράγμα που θα είχε ευρύτερες επιχειρηματικές επιπτώσεις.

    Όπως αποκαλύπτεται, το Facebook είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση κατοχύρωσης στις αρμόδιες Αρχές από το 2005 και έκτοτε δεν έχει κατατεθεί κάποια αντίρρηση από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους για το προτεινόμενο εμπορικό σήμα.

    Το Facebook -που αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πρωτοβουλία του- προσπαθεί παράλληλα να προστατεύσει και το δεύτερο συνθετικό της επωνυμίας του, δηλαδή τη λέξη "book" (βιβλίο). Έτσι, φέτος τον Αύγουστο έκανε μήνυση στη διαδικτυακή υπηρεσία Teachbook, μια online κοινότητα δασκάλων, κατηγορώντας την για παραβίαση δικαιωμάτων.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 49459

    [29] Μετ' εμποδίων η αποκομιδή των σκουπιδιών στο δήμο Αθηναίων

    Παρασκευη, 26 11 2010 19:14

    Δυσκολίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας, μετά την απεργία των εργαζομένων, αντιμετωπίζει ο δήμος Αθηναίων λόγω της απομάκρυνσης 100 συμβασιούχων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης. Ο δήμος Αθηναίων καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς, όπως αναφέρει, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 5 έως 7 ώρες αναμονή κάθε απορριμματοφόρου για να εναποθέσει τα απορρίμματα.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, Γιώργος Χάρδας, υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν θα μπορέσει να συλλεχθεί τόσο σκουπίδι. Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δούλευαν δύο βάρδιες, δηλαδή 15 ώρες το 24ωρο. Όμως, σήμερα το πρωί πάρθηκε απόφαση από τη δ/νση ταφής απορριμμάτων του ΕΣΔΚΝΑ να μειώσει το ωράριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ για λόγους περιβαλλοντικής και εργασιακής ασφάλειας από τις 12 το βράδυ έως τις 11 το πρωί».

    Εξάλλου, προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν, επίσης, το Ίδρυμα Αστέγων, ο ξενώνας, το πολυκέντρο για ΑΜΕΑ και το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Αθηναίων έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για παραμονή των 61 συμβασιούχων εργαζομένων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στις δομές του Ιδρύματος Αστέγων απασχολούνταν 85 άτομα, από τα οποία οι 61 ήταν συμβασιούχοι, των οποίων δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49476

    [30] Λ.ΚΥΡΚΟΣ: «Δεν πρόκειται για διάσπαση, πρόκειται για επανόρθωση ενός λάθους που έγινε με την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ

    Πεμπτη, 01 07 2010 14:30

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Η δικιά σας γνώμη είναι ότι πρέπει να υπάρχουν συγκλίσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς;»

    Λ.ΚΥΡΚΟΣ: « Νόμιζα και νομίζω πάντα ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να μην πω απαραίτητο. Και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες από όλες τις πλευρές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Υπάρχει ανταπόκριση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ;»

    Λ.ΚΥΡΚΟΣ: « Θα το δούμε, είναι νωρίς ακόμα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Επιλέξατε να στηρίξετε τον κο Κουβέλη. Πολλοί μιλάνε για μια ακόμα διάσπαση της αριστεράς.»

    Λ.ΚΥΡΚΟΣ: « Δεν πρόκειται για διάσπαση, πρόκειται για επανόρθωση ενός λάθους που έγινε με την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και με όσα ακολούθησαν. Νομίζω ότι είναι μια εξέλιξη πολύ θετική ανοιχτή σε όλο τον κόσμο της αριστεράς και τον δημοκρατικό κόσμο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία της δημοκρατικής αριστεράς με τον ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές;»

    Λ.ΚΥΡΚΟΣ: « ¶μα υπάρχει καλή θέληση, προγραμματισμός μπορούν να υπάρξουν πολλά πράγματα.»

    Είδηση: 38055

    [31] Απαλλοτριώσεις εξπρές

    Παρασκευη, 26 11 2010 16:12

    Διαδικασίες εξπρές για τις απαλλοτριώσεις των χώρων που χρειάζονται για την κατασκευή των μεγάλων δημοσίων έργων, όπως οι νέοι οδικοί άξονες, προωθούνται ήδη απο το Υπουργείο Υποδομών. Οι απαλλοτριώσεις είναι σήμερα η κυριότερη αιτία των μεγάλων καθυστερήσεων στα περισσότερα έργα.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 49456

    [32] Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:«Όσοι διαφώνησαν με το προεδρικό διάταγμα, καμία αλλαγή ουσίας δεν θα γίνει και θα πάνε να ψηφίσουν όλοι.»

    Τριτη, 22 06 2010 14:42

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « ¶κουγα τη συζήτηση με τον κο Σπυρόπουλο και τρελάθηκα γιατί λίγο ακόμα και θα μας έπειθε, αν δεν ξέραμε τι συμβαίνει ότι το ασφαλιστικό γίνεται για το καλό μας και ότι δεν είναι δύσκολα τα μέτρα και σκληρά, είναι και πολύ μαλακά, αν ήταν αυτό που λέει ο κος Σπυρόπουλος όλοι θα ήθελαν να απολυθούν από τους ιδιώτες για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι μετά. Ο κος Σπυρόπουλος που προέρχεται από το συνδικαλισμό, πραγματικά λυπάμαι.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι έχετε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Τίποτα απολύτως. Είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και το δικαίωμα να έχουν άποψη. Τι να πω στη ΝΔ, να βγω με δήλωση και να πω μαζέψτε τον Μίχαλο, τα βαρίδια αποδοκιμάστε τον; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βαρίδια είναι και ο Μίχαλος;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Όχι, λέω τι να πω εγώ; Δεν το λέω και δεν το λέω γιατί αναγνωρίζω ότι ο κος Μίχαλος μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, αλλά πρόεδρος του ΕΒΕΑ και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Μίχαλος ήταν από τους πρώτους που μίλησε για τις ελαστικοποιμένες μορφές της εργασιακής σχέσης επί ΝΔ, κανείς δεν βγήκε τότε να του πει τι είναι αυτά που λες;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Δεν δικαιούμαι ως γραμματέας συνδικαλισμού να πω στον κο Μίχαλο που εκπροσωπεί⦻

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « ¶ρα και στον κο Μητσοτάκη δεν δικαιούστε⦻

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Όχι, δεν δικαιούμαι στους συνδικαλιστές να πω τι θα κάνουμε. Ούτε ο κος Μητσοτάκης δικαιούται να λέει στους συνδικαλιστές εσύ ψήφισε, ή όχι.» Ο κος Μητσοτάκης μπορεί να πει οι καθηγητές κακώς δεν βαθμολογούν στο σύνολό τους, αλλά δεν μπορεί να λέει μαζέψτε τους δυο που δεν ψήφισαν, δεν μπορεί να κρίνει ο κος Μητσοτάκης ή εγώ τους συνδικαλιστές αν θα ψηφίσουν έτσι ή αλλιώς γιατί ψηφίζουν με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Όλοι οι συνάδελφοί σας λένε ότι δεν είναι που ο Μανώλης είπε κάτι στον Μητσοτάκη και τα λοιπά, εδώ υπάρχει μια ιδεολογικοπολιτική βάση στη διαφορά των δύο αυτών, είναι έτσι;»

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Ξέρω ότι η ΝΔ δεν έχει οργανωτικά ενσωματώσει τα συνδικάτα της ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητη η ΔΑΚΕ πολιτικά μπορεί να υπάρχει ευθύνη δική μου ως γραμματέας συνδικαλιστικού να μιλάω με τον κόσμο της εργασίας για να μιλώ μαζί τους, μόνο στα μαρξιστικά καθεστώτα το κράτος ταυτίζεται με το συνδικάτο ή το κόμμα ταυτίζεται με το συνδικάτο και έχει οργανωτικό δέσιμο. Εδώ και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορεί να υποχωρήσει, εκλέγονται από τους εργαζόμενους και δίνουν λόγο στους εργαζόμενους, δεν δίνουν λόγο ούτε σε εμένα ούτε στον κο Μητσοτάκη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έρχονται τα νομοσχέδια στη βουλή⦻

    Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: « Από τον Σεπτέμβρη θα δείτε τι θα γίνεται στην κοινωνία. Τα κόμματα δεν μπορεί να παρεμβαίνουν με τέτοιο ωμό τρόπο στους συνδικαλιστές και να τους υποχρεώνουν να ψηφίζουν να στηρίζουν ή να μην στηρίζουν. Θυμηθείτε το μου, όσοι διαφώνησαν με το προεδρικό διάταγμα και έλεγαν είναι σκληρό, καμία αλλαγή ουσίας δεν θα γίνει και θα πάνε να ψηφίσουν όλοι.»

    Είδηση: 37900

    [33] Απεργία στα ΜΜΕ στις 30 Νοεμβρίου

    Παρασκευη, 26 11 2010 19:37

    Σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, από τις 6 πμ έως τις 6 πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί ραδιοφώνου και τηλεόρασης, διοικητικοί, φωτογράφοι, λιθογράφοι, εφημεριδοπώλες, εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής, θα συγκεντρωθούν στις 11πμ έξω από την ΕΣΗΕΑ με σκοπό να διαδηλώσουν προς το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

    Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: «Στη συνολική επίθεση της Κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΥΠΘ). Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών. Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ. Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά. Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα. Στη δημιουργία νέας γενιάς συμβασιούχων».

    Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των συνεργαζόμενων ενώσεων στα ΜΜΕ, αναφέρεται ότι:

    «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε την συνολική αντίθεση του Κλάδου στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ. Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 49477

    [34] Παρέμβαση Παπούλια για τις εξελίξεις στην οικονομία

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:33

    Παρέμβαση για τις εξελίξεις στην οικονομία έκανε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους προέδρους της Λέσχης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων. «Η Ελλάδα περνάει μια κρίση αλλά δεν είναι ελληνική», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Διοικητή της Μπούντεσμπανκ Αξελ Βέμπερ, για αύξηση του ποσού που είναι διαθέσιμο στον μηχανισμό, σε περίπτωση που χρειαστεί να ενταχθούν σε αυτόν και άλλες χώρες. Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι «ποτέ άλλοτε στα τελευταία χρόνια η οικονομία δεν ήταν το άλφα και το ωμέγα της συζήτησης για το μέλλον των κοινωνιών μας» και αναφέρθηκε στον Χέλμουτ Σμιντ, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στους Ευρωπαίους λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς οι ευρωπαίοι κάναμε το λάθος να μην επαυξήσουμε την πολιτική δύναμη της Ευρώπης για να προστατευτούμε από την επέλαση των οικονομικών κέντρων και των τραπεζών».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49450

    [35] Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ.

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:19

    Στον απόηχο διαγραφών και αποχωρήσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος το λόγο, μετά από πολύ καιρό θα λάβουν και οι βουλευτές. Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του έστειλε αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ. «Οι λιπόψυχοι και οι λαθρεπιβάτες σε αυτό το δύσκολο ταξίδι δεν χωράνε», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αναφέρθηκε στη «συμμαχία των προθύμων», η οποία -όπως είπε- είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια τώρα που το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνεται ακόμα και από τους ίδιους τους υπουργούς του. Τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί διαφοροποιήσεις και ότι «όποιος θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, όχι μόνο να φύγει από το κόμμα , αλλά να παραδώσει και την έδρα του». Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του έμμεσα προς την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «όσοι κάνουν νέο κόμμα για να ανταποκριθούν υποτίθεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση γύρω τους» και τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα πέσει στην παγίδα της εσωστρέφειας».

    The video (Video ID: 114) is not available

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια είναι το δικό μας πλεονέκτημα» και πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο: «Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από εκείνους που επένδυσαν στο λαϊκισμό».

    Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών είναι παρών και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ το λόγο αναμένεται να λάβουν περισσότεροι από 20 βουλευτές του κόμματος.

    Σχόλιο Γ. Πεταλωτή

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Σαμαράς, «αντί να επιμένει στις μαγικές του λύσεις, καλό θα ήταν να βρει ένα διαφορετικό μίγμα όσον αφορά στην συνολική πολιτική πρόταση της ΝΔ».

    Υπογράμμισε ακόμη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να υπάρξει συναίνεση πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα και προανήγγειλε σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες, για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49424

    [36] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:40

    Αλλαγές θα ισχύσουν σε 21 λεωφορειακές γραμμές από την 1η Δεκεμβρίου στο δίκτυο του ΟΑΣΑ. Μετά από μελέτη που έγινε και κατέδειξε την αύξηση του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου προς τα βόρεια και νότια προάστια και τη μείωση προς το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, άλλα δρομολόγια συγχωνεύονται, άλλα καταργούνται και άλλα ενισχύονται. Οι επιβάτες για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49447

    [37] ¶ρχισε η δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου

    Παρασκευη, 26 11 2010 13:48

    Με την κατάθεση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος. Ο κ. Παναγόπουλος περιέγραψε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με λεπτομέρειες το χρονικό της απαγωγής του, η οποία ήταν -όπως είπε- από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του ο εφοπλιστής, ο οποίος στεκόταν στο βήμα του μάρτυρα, ο εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Πετράκης, που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην απαγωγή, ζήτησε το λόγο και είπε στον κ. Παναγόπουλο: «Να ξέρετε ότι χαίρομαι που σας βλέπω, παρ' όλο που έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και τώρα είστε εσείς ελεύθερος κι εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δεν θα ήσασταν σήμερα εδώ».

    Ο Απόστολος Πετράκης ζήτησε για ακόμη μία φορά συγγνώμη για τις πράξεις του, για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο: «Θα ήταν έμπρακτη καλή συμπεριφορά εκ μέρους σας αν επιστρέφατε τα 30 εκατομμύρια ευρώ των λύτρων».

    Ο εφοπλιστής ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας το πρωί της Δευτέρας, 12 Ιανουαρίου, όπου είναι στη θέση του συνοδηγού με τον οδηγό του στο αυτοκίνητο και λίγα μέτρα μετά το σπίτι τους κλείνει το δρόμο ένα βαν. Όπως περιέγραψε, αιφνίδια άνοιξε η πόρτα του βαν και βγήκαν από μέσα τρεις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι του οδηγού, τον έβγαλαν έξω και τον πέταξαν κάτω.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Παναγόπουλου και ενώ ο εφοπλιστής είχε αναφερθεί στον νεαρότερο εκ των τριών απαγωγέων του, ζήτησε το λόγο ο εκ των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας, ο οποίος και δήλωσε ότι αυτός ήταν ο πιο νέος της παρέας. «Χαίρομαι γιατί ήταν πολύ καλός μαζί μου», είπε ο κ. Παναγόπουλος.

    Η κατάθεση συνεχίζεται.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49444

    [38] Βρέθηκε νεκρός ο 28χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο

    Παρασκευη, 26 11 2010 12:53

    Nεκρός βρέθηκε, μετά από πέντε ημέρες, o αγνοούμενος 28χρονος Μανώλης Παναγιωτάκης, μέσα σε ελαιώνα στο Γιαννούδι Ρεθύμνου. Το αυτοκίνητο του άτυχου επιχειρηματία εντοπίστηκε από την Αστυνομία, σε έναν αγροτικό δρόμο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ποσότητες άδειων συσκευασίων χαπιών και αναμένεται να διαπιστωθεί από τον ιατροδικαστή Κρήτης, Μανώλη Μιχαλοδημητράκη, εάν ο 28χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, που μπορεί να τον οδήγησαν στο θάνατο.

    Οι ενδείξεις σύμφωνα με την αστυνομία, αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Παναγιωτάκης μετά την εξαφάνισή του, από το σπίτι του στα Καστελάκια, το προηγούμενο Σάββατο 20 Νοεμβρίου, οδήγησε μέχρι τον ελαιώνα -όπου και βρέθηκε- κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ή το βράδυ του Σαββάτου ή τα ξημερώματα Κυριακής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν πια νεκρός.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49440

    [39] Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με Ρέππα

    Παρασκευη, 26 11 2010 15:30

    Σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, ενώ πριν από το τέλος του έτους θα γίνει η επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίηση των μικρών αεροδρομίων της χώρας. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής του νέου πλαισίου για τη λειτουργία του ΟΣΕ και γενικότερα των φορέων των αστικών συγκοινωνιών. Από την αναδιάρθρωση και την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ αναμένεται να προκύψουν τουλάχιστον 1.800 μετατάξεις.

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης πληροφορίες για μυστικές συνομιλίες περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συνομιλία.

    «Η απεμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας από τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι στα άμεσα σχέδια του ιδρύματος μετά και το άνοιγμα της ροής χρηματοδότησης, ύψους 5 δισ. ευρώ», τόνισαν ο διοικητής και πρόεδρος της Εθνικής, Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49446


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 November 2010 - 17:57:31 UTC