Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί ο Α. Σαμαράς την Παρασκευή
  • [02] Δίκη «νέου συνδικάτου του εγκλήματος»: Την Παρασκευή η κατάθεση Παναγόπουλου
  • [03] Αργεντινή: Πατέρας βίαζε την κόρη του τριάντα χρόνια και απέκτησαν δέκα παιδιά
  • [04] Πάτρα: Εγκαινιάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων
  • [05] Υπερψηφίστηκε το ν/σ για καταργήσεις -συγχωνεύσεις
  • [06] Σκότωσε φίλο του στην Παλιουριά Γρεβενών όταν τον πέρασε για αγριογούρουνο
  • [07] Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των καρτέλ ναρκωτικών

    [01] Την ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί ο Α. Σαμαράς την Παρασκευή

    Τεταρτη, 24 11 2010 21:03

    Με την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ απαντά ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στο κλίμα εσωστρέφειας που προκαλούν οι αποχωρήσεις και διαγραφές βουλευτών λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι. Δεν θα περιορισθεί όπως γινόταν στο παρελθόν στην ομιλία του προέδρου του κόμματος αλλά θα πάρουν τον λόγο και οι βουλευτές. Ο κ. Σαμαράς θα συνοψίσει τα συμπεράσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα δώσει το πλαίσιο της στρατηγικής του κατά του μνημονίου. Επίσης θα προβάλλει ότι η συναίνεση στην οποία καλεί ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτοσκοπός.

    Ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει στην συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου εφόσον προσκληθεί χωρίς όμως να θέτει σε συζήτηση της αντιμνημονιακές του θέσεις όπως διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικότητα οι στενοί του συνεργάτες. Αντίθετα θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του δικαιώνεται από τις εξελίξεις και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και αναζητά «δεκανίκια». Η συζήτηση πάντως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιστραφεί εκ των πραγμάτων γύρω από τις αποχωρήσεις των βουλευτών κ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοντογιάννη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τους βουλευτές που έχουν ανοικτή γραμμή με την κ. Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσουν την στάση τους έτσι ώστε να σταματήσει η σταδιακή αιμορραγία. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και αρκετοί ακόμη βουλευτές που θα πάρουν τον λόγο.

    Με την συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει έμπρακτη απάντηση στις αιτιάσεις «περί κλειστών διαδικασιών και ηγεμονικής συμπεριφοράς».

    Προηγουμένως ο πρόεδρος του κόμματος έχει κάνει τις κινήσεις του. Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου που εφέροντο να έχουν καλές σχέσεις με την κ. Μπακογιάννη.

    Μετά την συνάντηση ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είμαι και θα παραμείνω στη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «τα περί αποστασίας είναι αποκυήματα της φαντασίας ανοήτων». Η Ρηγίλλης πάντως θεωρεί ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που να σκέπτονται να αποσκιρτήσουν αν και παρακολουθεί τις κινήσεις της κ. Έλσας Παπαδημητρίου λόγω της ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης που έχει με την κ. Μπακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ συνδέει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών που οδηγούνται στην έξοδο με την γενικότερη πολιτική κατάσταση και με τις δυσκολίες που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης.

    Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα στελέχη του κόμματος αναφέρει ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνεχείς διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική δημιουργούν νέα «θύματα» -ανέργους, «λουκέτα», κοινωνική κατάθλιψη- το μέλλον της κυβέρνησης, που συνεχίζει να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, είναι άδηλο. Σε αυτή τη συγκυρία, η αρωγή προς την κυβέρνηση από τους γνωστούς της «συμμαχίας των προθύμων» φαντάζει σαν κάποια λύση». Παράλληλα επιτίθεται σε όσους επιλέγουν την έξοδο από το κόμμα συνδέοντας τις κινήσεις τους με «τακτικές αποστασίας του παρελθόντος». Ειδικότερα αναφέρει ότι «καταλήγουν να γυρίζουν το ρολόι της πολιτικής ιστορίας πίσω για να επιτύχουν τους ιδιοτελείς σκοπούς τους. Με τακτικές«αποστασίας», που παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές και καταδικασμένες από τον ελληνικό λαό πρακτικές, επιδιώκουν παντί τρόπω να ανακόψουν τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης

    Είδηση: 48979

    [02] Δίκη «νέου συνδικάτου του εγκλήματος»: Την Παρασκευή η κατάθεση Παναγόπουλου

    Τεταρτη, 24 11 2010 20:42

    Όλα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του θα περιγράψει για πρώτη φορά δημόσια ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος που θα καταθέσει την Παρασκευή το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην δίκη του λεγόμενου «νέου συνδικάτου του εγκλήματος». Ο κ. Παναγόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο το οποίο από την έναρξη της δίκης την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχει απασχοληθεί με ενστάσεις και αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των 20 κατηγορουμένων.

    Την Τετάρτη απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης, που κυρίως είχε επικεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα σε εκείνη που αφορούσε ακυρότητα της διαδικασίας εξαιτίας της καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορουμένων από την ΕΥΠ και της ένταξης στην δικογραφία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι ορθώς έγινε επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ για να της δοθεί εισαγγελική άδεια να προχωρήσει στις παρακολουθήσεις συνομιλιών καθώς, όπως αναφέρθηκε, στο σκεπτικό της απόφασης η οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας αποτελεί ζήτημα υψίστης ασφαλείας.

    Η υπεράσπιση ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο ωστόσο ζήτησε να προσέλθει για να ξεκινήσει να καταθέτει ο εφοπλιστής. Ο κ. Παναγόπουλος μετέβη στο δικαστήριο το οποίο όμως διέκοψε την διαδικασία καθώς απουσίαζε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Απόστολου Πετράκη που έχει ομολογήσει ότι σχεδίασε την απαγωγή του εφοπλιστή.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 48977

    [03] Αργεντινή: Πατέρας βίαζε την κόρη του τριάντα χρόνια και απέκτησαν δέκα παιδιά

    Τεταρτη, 24 11 2010 19:27

    Ένας 62χρονος άνδρας στην αγροτική περιοχή Σάντα Φε της Αργεντινής, επειδή βίαζε την κόρη του για τριάντα χρόνια με αποτέλεσμα να αποκτήσει μαζί της δέκα παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα ο δικαστής, που είναι αρμόδιος για την υπόθεση.

    "Ο άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν την πατρότητα" δήλωσε σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό ο δικαστής Βιργίλιο Παλούντ.

    Κατηγορείται για την επαναλαμβανόμενη σεξουαλική κακοποίηση, ένα έγκλημα που επειδή είναι πατέρας τιμωρείται με 20 χρόνια στην φυλακή το μέγιστο, σύμφωνα με τον δικαστή.

    Η γυναίκα, ηλικίας 43 ετών, υποστηρίζει ότι έχει βιαστεί από την ηλικία των 13 χρόνων στο σπίτι της στο χωριό Νικανόρ Μολίνας, που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Άιρες.

    "Είναι πολύ χειρότερο από αυτό που συνέβη στην Αυστρία" πρόσθεσε ο δικαστής, αναφερόμενος στην υπόθεση του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτζλ.

    AΠΕ

    Είδηση: 48974

    [04] Πάτρα: Εγκαινιάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων

    Τεταρτη, 24 11 2010 20:47

    Υγεια

    Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η μονάδα φροντίδας για τους πάσχοντες από νευρομυϊκές παθήσεις, που προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς. Στο θεραπευτικό πρόγραμμα έχουν ήδη ενταχθεί περίπου 60 ασθενείς, ενώ θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου. Την μονάδα, που κατασκευάστηκε με χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρέδωσε στην διοίκηση του νοσοκομείου, το Σωματείο MDA Ελλάδας.

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Παναγιωτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη Μονάδα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να είμαστε υπερήφανοι, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο».

    Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Γκούμας δήλωσε ότι νοιώθει υπερήφανος και συγκινημένος, διότι όπως πρόσθεσε, αυτό οφείλεται «αφενός στο σημαντικό έργο που μας παραδίδει το Σωματείο MDA Ελλάς και αφετέρου το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που πιστοποιεί μια βαθειά ελληνική παράδοση που είναι η χορηγία».

    Τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος τόνισε ότι «το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει να μας στηρίζει, προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων».

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 48978

    [05] Υπερψηφίστηκε το ν/σ για καταργήσεις -συγχωνεύσεις

    Τεταρτη, 24 11 2010 20:25

    Με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψηφίστηκε στη βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για την κατάργηση και συγχώνευση 78 υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα. Το καταψήφισαν ΚΚΕ- ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης για το μνημόνιο. Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε τον ερχομό δεινών για τη χώρα και υποστήριξε ότι η κρίση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ωφελεί το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να είναι δυνατό την ημέρα των μεγάλων αποφάσεων που θα ικανοποιούν τη μεγάλη δύναμη. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το μνημόνιο δεν έγινε για να σωθεί η χώρα αλλά για να σωθούν οι δανειστές μας και να περισώσουν τα κέρδη τους οι πλούσιοι συμπολίτες μας. Απαντώντας ο Π. Ευθυμίου ανέφερε πως το μνημόνιο ήταν μια πράξη ευθύνης και συνέπειας καθώς ανεστάλη η χρεοκοπία που η ΝΔ είχε οδηγήσει τη χώρα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 48976

    [06] Σκότωσε φίλο του στην Παλιουριά Γρεβενών όταν τον πέρασε για αγριογούρουνο

    Τεταρτη, 24 11 2010 20:30

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 36χρονος κυνηγός από το Δίπορα Γρεβενών, όταν φίλος του, που τον πέρασε για αγριογούρουνο, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

    Το περιστατικό συνέβη σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, έξω από τον οικισμό της Παλιουριάς Γρεβενών, όπου οι δύο φίλοι πήγαν για κυνήγι. Την ώρα εκείνη τραυμάτισαν ένα αγριογούρουνο και στην προσπάθεια ανεύρεσης του θηράματος ο ένας εκ των δύο, λόγο και της χαμηλής ορατότητας, πυροβόλησε προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος 36χρονος, ο οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 48975

    [07] Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των καρτέλ ναρκωτικών

    Τεταρτη, 24 11 2010 23:25

    Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον θεωρούμενο ως διάδοχο του βαρώνου των ναρκωτικών, Έντγκαρ "Λα Μπάρμπι" Βαλντές, του οποίου η συμμορία πιστεύεται ότι ευθύνεται για το κύμα βίας που σαρώνει ορισμένα τμήματα της χώρας. Ο Κάρλος "Κάου-μπόι" Μοντεμαγιόρ συνελήφθη την Τρίτη σε πολυτελή περιοχή της Πόλης του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία. Ο 38χρονος Μοντεμαγιόρ, που είναι κουνιάδος του Βαλντές, πιστεύεται ότι ανέλαβε τον έλεγχο της συμμορίας του Βαλντές όταν εκείνος συνελήφθη τον Αύγουστο.

    Η συμμορία του Βαλντές προσπαθεί να ελέγξει τους δρόμους διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή του Ακαπούλκο και θεωρείται υπεύθυνη για το κύμα βίας στην πολιτεία Μορέλος.

    "Αυτή η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, αμέσως μετά τη σύλληψη του Έντγκαρ Βαλντες", ανακοίνωσε η μεξικανική αστυνομία.

    Ο Βαλντές είναι αμερικανός πολίτης, Τεξανός συγκεκριμένα και η σύλληψή του είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των μεξικανικών αρχών ασφαλείας αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, εξαπέλυσε ευρεία επιχείρηση για την αντιμετώπιση των καρτέλ που ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,REUTERS

    Είδηση: 48982


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 November 2010 - 21:55:00 UTC