Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Όχι νέα μέτρα, ευνομία και ανάπτυξη
  • [02] Δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών
  • [03] Διαψεύδει το Δουβλίνο τις φήμες για πακέτο στήριξης
  • [04] Ικανοποίηση από τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ
  • [05] Πακέτο με όπλα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
  • [06] Καμπανάκι του Πορτογάλου υπ. Εξωτερικών για έξοδο της χώρας από το Ευρώ
  • [07] Αντιδράσεις για την επίσκεψη της τρόικα
  • [08] Ακόμα χωρίς δίκη, φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο
  • [09] Υποχώρησε η ατμοσφαιρική ρύπανση

    [01] Γ. Παπανδρέου: Όχι νέα μέτρα, ευνομία και ανάπτυξη

    Σαββατο, 13 11 2010 14:57

    «Απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές. Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη - όχι απολύσεις. Και καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για τη διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού του 2011, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

    « Θα τα καταφέρουμε χωρίς απολύσεις - Έχουμε στόχο τη σπατάλη»

    Δεν θα γίνουν απολύσεις, δεν θα υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους ούτε και αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε κυβερνητικά στελέχη κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων συσκέψεων.

    Δυο 24ωρα πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, την ανακοίνωση του ελλείμματος του 2009 αλλά και λίγες μέρες πριν από την κατάθεση του Προϋπολογισμού, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε, ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει με την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

    «Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, η κυβέρνηση απαντά με συνέπεια και συνεχίζει με σταθερότητα τον αγώνα για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας.

    Αναφερόμενος στην δίνη της κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει πλέον η Ιρλανδία, χαρακτήρισε «ασπίδα» τον τριμερή μηχανισμό στήριξης της χώρας μας και κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να κατανοήσουν τις ευθύνες και να παραδειγματιστούν από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Διαδοχικές συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό

    Προηγήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν ο προϋπολογισμός του 2011, οι συζητήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα με την τρόικα, αλλά και ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα.

    Αντικείμενο των συσκέψεων ήταν επίσης και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι διεργασίες στην Ευρωζώνη, ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα στο Παρίσι, με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί και της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 47096

    [02] Δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών

    Σαββατο, 13 11 2010 18:44

    Σε έντεκα Περιφέρειες και 221 Δήμους της χώρας, πραγματοποιείται την Κυριακή, ο δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια. Από τις έξι το πρωί η τηλεόραση της ΝΕΤ, με συνδέσεις απ' όλη την Ελλάδα, θα μεταδώσει με ταχύτητα και εγκυρότητα την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα.

    Στη μάχη των εκλογών 11 Περιφέρειες - 221 Δήμοι

    Σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους, όπου κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το 50 συν 1% των ψήφων, στρέφεται το ενδιαφέρον των Αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή.

    Η εκλογική διαδικασία είναι απλούστερη, καθώς αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7πμ και θα κλείσουν στις 7μμ.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.

    Όσοι εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια δύο ή περισσότερων δήμων, οφείλουν να ψηφίσουν στο δήμο όπου έγινε η τελευταία εγγραφή.

    Ταχύτερη αναμένεται να είναι η ροή των αποτελεσμάτων, ενώ η Singular Logic, υπόσχεται να δώσει νωρίτερα την ασφαλή πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα.

    Η ασφαλής πρόβλεψη SRT θα εφαρμοστεί στις 11 περιφέρειες και τους 4 μεγαλύτερους δήμους, την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

    Εκλογικός τηλεμαραθώνιος από τη ΝΕΤ

    Στη ΝΕΤ ο μαραθώνιος για την εκλογική διαδικασία και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αρχίσει από τις 6 το πρωί, με απευθείας συνδέσεις από τις έντεκα περιφέρειες και τους μεγαλύτερους δήμους.

    Επί ποδός θα βρίσκεται όλο το δυναμικό της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι και τεχνικοί που θα μεταδίδουν τα γεγονότα από κάθε γωνιά της χώρας, με αξιοπιστία, ταχύτητα και εγκυρότητα.

    Η εκλογική βραδιά θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα. Καλεσμένοι στο στούντιο της ΝΕΤ θα βρίσκονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και θα σχολιάζουν τα αποτελέσματα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 47100

    [03] Διαψεύδει το Δουβλίνο τις φήμες για πακέτο στήριξης

    Σαββατο, 13 11 2010 17:50

    Διαψεύδει το Δουβλίνο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν την έντονη φημολογία για πιθανό πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κόουεν επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν ζητά πακέτο στήριξης από την Ε.Ε. ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αίτημα για βοήθεια στο ΔΝΤ από τη χώρα.« Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από την Ιρλανδία» ξεκαθάρισε εκτιμώντας ότι η Ιρλανδία μπορεί να διαχειριστεί καλά την κατάσταση των δημοσιονομικών της. «Η Ιρλανδία δεν έχει απευθύνει αίτημα για βοήθεια στην Ε.Ε.» υπογράμμισε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Έχουν γίνει συζητήσεις για σχέδιο διάσωσης λέει ο Irish Independent

    Φουντώνουν οι φήμες για την ύπαρξη πιθανού πακέτου στήριξης της Ιρλανδίας, ύψους 60 δισ εΥρώ.

    Δουβλίνο, αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι έχει υποβληθεί αίτημα για βοήθεια ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Independent υπάρχει ένα σχέδιο διάσωσης το οποίο μαζί με άλλα θέματα συζητήθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση και τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Δουβλίνο, αυτήν την εβδομάδα.

    Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, συζητήσεις για ένα σχέδιο διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις σημειώνοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία, προκλήθηκαν κατά κύριο λόγο από μία μεγάλη τράπεζα και είναι τελείως διαφορετικά από τα προβλήματα της Ελλάδας.

    Πηγή: Reuters, Irish Independent, AFP

    Σχετικές ειδήσεις: Ανησυχία στις αγορές για το χρέος της Ιρλανδίας

    Είδηση: 47099

    [04] Ικανοποίηση από τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ

    Σαββατο, 13 11 2010 11:59

    Tην ευαρέσκειά του εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν, διότι παρά τις τριβές που διαπιστώθηκαν στη Σεούλ, μεταξύ των ηγετών της G20 κατανόησαν «πως δεν υπάρχει ατομική διέξοδος, και πως θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί». Η άποψη αυτή εκφράστηκε στα περιθώρια της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec), στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

    Όπως τόνισε ο κ. Στρος-Καν: «Υπήρξε μία αντίδραση, όχι τόσο στον πυρήνα των όσων έλεγαν οι ΗΠΑ, αλλά περισσότερο ( για να τονισθεί) πως τώρα θα είναι ακόμη πιο περίπλοκο, να προωθηθεί μία επιβεβλημένη μορφή αγοράς. Θα απαιτηθεί να περάσουν δύο, τρεις, τέσσερις G20 έως ότου δημιουργηθεί εκ νέου το συναίσθημα μίας συλλογικής συνεργασίας, ανάμεσα στις χώρες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    Οι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν προτάσεις. Με κάθε τρόπο αυτό είναι χρήσιμο, διότι πρέπει να γίνεται ένας διάλογος. Απλώς, δεν θα πρέπει να αναμένουν ότι αυτές οι συζητήσεις θα καταλήγουν διαμιάς και γρήγορα. Οι Κινέζοι κάνουν προσπάθειες μετατοπίζοντας την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξής του προς ένα μοντέλα που είναι λιγότερο εστιασμένος στις εξαγωγές και περισσότερο επικεντρωμένο στην εσωτερική ζήτηση, αυτό δεν μπορεί βέβαια να γίνει σε πέντε λεπτά, αλλά οφείλουν να το πράξουν το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο ίδιος. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει οι ανεπτυγμένες χώρες να καταβάλλουν επίσης προσπάθειες για να καταπολεμήσουν τα ελλείμματά τους. Ο καθένας έχει να κάνει τη δική του δουλειά».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, μιλώντας σε επιχειρηματίες στα περιθώρια της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας -Ειρηνικού στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, τόνισε ότι: «Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ενθαρρύνει τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού να αναλάβουν τις διεθνείς ευθύνες τους με βάση τις δυνατότητές τους, τις εθνικές τους ιδιαιτερότητες και το επίπεδο ανάπτυξής τους. Το να αξιώνεται από τις αναδυόμενες χώρες να αναλάβουν ευθύνες μεγαλύτερες από τις ικανότητές τους και το επίπεδο ανάπτυξής τους δεν θα απέβαινε επωφελές για την διεθνή συνεργασία και την παγκόσμια ανάπτυξη. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας -Ειρηνικού. H μεταρρύθμιση του ρενμίνμπι (επίσημη ονομασία του γιουάν) συνεχίζεται με τρόπο ελεγχόμενο και σταδιακό».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό

    Είδηση: 47091

    [05] Πακέτο με όπλα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

    Σαββατο, 13 11 2010 17:20

    Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, μετά τον εντοπισμό, στην εξωτερική πλευρά των φυλακών Κορυδαλλού πακέτου με δυο εννιάρια πιστόλια. Αξιωματικοί της Ασφάλειας, εκτιμούν ότι κάποιος επιχείρησε να πετάξει ανεπιτυχώς το δέμα πάνω από την περίφραξη, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σε μία συστάδα θάμνων, όπου το εντόπισαν το πρωί, αστυνομικοί.

    Βαλλιστική εξέταση στα δυο όπλα

    Πιθανός παραλήπτης, ίσως να είναι κάποιος βαρυποινίτης, καθώς στο σημείο προαυλίζονται σκληροί κακοποιοί της Α και Δ πτέρυγας.

    Δεν αποκλείεται η πιθανότητα κάποιοι να προετοίμαζαν μία κινηματογραφική απόδραση με τα όπλα, που ήταν γεμάτα και έτοιμα για χρήση.

    Τα δυο όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση και λήψη αποτυπωμάτων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 47098

    [06] Καμπανάκι του Πορτογάλου υπ. Εξωτερικών για έξοδο της χώρας από το Ευρώ

    Σαββατο, 13 11 2010 16:54

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα εξόδου της Πορτογαλίας από τη ζώνη του Ευρώ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μία κυβέρνηση, ευρέως συνασπισμού ικανή να αντιμετωπίσει την χρηματοπιστωτική κρίση, κρούει ο Πορτογάλος υπ. Εξωτερικών. «Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση» τόνισε σε συνέντευξή του, ο Λουίς Αμάδο καλώντας την αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών να συνταχθεί με την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της παρούσας ακραίας όπως την χαρακτήρισε κατάστασης.

    Κρίσιμης σημασίας η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2011

    Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε έντονη ανησυχία σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες, αν δηλαδή τελικά θα υποστηρίξουν στη Βουλή τον προϋπολογισμό έχει συντάξει η σοσιαλιστική κυβέρνηση για το 2011.

    «Πιστεύω ότι τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ» ξεκαθάρισε ο υπουργός, κρούοντας ουσιαστικά τον κώδωνα του κινδύνου.

    Παρά το γεγονός ότι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν τελικά να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό λιτότητας, οι διεθνείς επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις μέχρι την ημερομηνία ψήφισης του, στις 24 Νοεμβρίου.

    Πάντως, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος της θητείας της, το 2013, ειδικότερα τώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν το προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Ωστόσο, το Σύνταγμα της Πορτογαλίας δεν επιτρέπει πρόωρες εκλογές πριν από τον Μάιο.

    Πηγή: Reuters

    Είδηση: 47097

    [07] Αντιδράσεις για την επίσκεψη της τρόικα

    Σαββατο, 13 11 2010 14:00

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα συνδικάτα, πολιτικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας της τρόικα στη χώρα μας.

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Όλοι στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Τα νέα μέτρα που φέρνουν τη Δευτέρα οι σύμμαχοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, η Τρόικα, είναι προσυμφωνημένα και θα κλιμακώσουν τη βάρβαρη σφαγή των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν ο λαός απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα των κομμάτων των μονοπωλίων και της ΕΕ και πάρει αγωνιστική θέση απέναντί τους. Απέναντι στο μνημόνιο διαρκείας της φτώχειας και της ανεργίας. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ο λαός έχει άλλο δρόμο ανάπτυξης».

    Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε δελτίο Τύπου σχολιάζει: «Την Κυριακή τελειώνει ο β' γύρος των εκλογών και από Δευτέρα συνεχίζεται ο τρίτος γύρος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και αποτροπή των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα. Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, νέους και νέες σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητικοί σύλλογοι στις 15/11 και ώρα 5μμ στο Πολυτεχνείο και εν συνεχεία στην πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας. Οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκ των πραγμάτων συνδέονται με τους αγώνες και τα αιτήματα για την αποδέσμευση της χώρας και του λαού μας από το μνημόνιο, για την ακύρωση των κυβερνητικών αντεργατικών πολιτικών και την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου εγγυημένου μισθού. Όλοι και Όλες στους δρόμους».

    Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καλεί στις 5μμ στο Πολυτεχνείο, για να ακολουθήσει διαδήλωση προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαϊκή κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα κάνουν την εφαρμογή της αδύνατη. Ο ενιαίος, μαζικός, πολιτικοποιημένος αγώνας όλων των εργαζόμενων η άρνηση του κατακερματισμού, των ξέπνοων επετειακών απεργιών είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 47094

    [08] Ακόμα χωρίς δίκη, φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο

    Σαββατο, 13 11 2010 13:25

    Την παραμονή στη φυλακή του Γκουαντάναμο χωρίς δίκη, του Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, που φέρεται ως ο ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, προαναγγέλλει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ. Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να προσάγει τον Μοχάμεντ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου λόγω αντιδράσεων που υπήρξαν από τα μέλη του Κογκρέσου και την κοινή γνώμη στη Νέα Υόρκη.

    Επίσης έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα του στρατοδικείου στο Γουαντάναμο, καθώς δεν είναι μέσα στις επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Αναμένεται η ημερομηνία, καθώς και ο τόπος, όπως και ο τύπος του δικαστηρίου να προσδιοριστούν πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Μαζί με τον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Είδηση: 47093

    [09] Υποχώρησε η ατμοσφαιρική ρύπανση

    Σαββατο, 13 11 2010 11:59

    Αποκλιμακώνεται το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική, το οποίο, σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο στη Δυτική Μακεδονία είχε ως αποτέλεσμα υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων και ατμοσφαιρικών ρύπων τις προηγούμενες ημέρες.

    Οι τιμές ανάλογα με τη θέση μέτρηση των σταθμών σε κάποιες περιπτώσεις πλησίασαν ή ακόμα και ξεπέρασαν τα 200 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, τις προηγούμενες ημέρες ,όταν η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει ότι η μέση ημερήσια τιμή τους δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων.Η κατάσταση σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου είναι καλύτερη καθώς μέχρι στιγμής οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων είναι κάτω από 50 στα περισσότερα σημεία της περιοχής.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Είδηση: 47090


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 November 2010 - 17:53:06 UTC