Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ψήφος ευθύνης»
  • [02] Σε διαρκή συναγερμό η αντιτρομοκρατική
  • [03] Στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Ν. Κακλαμάνη
  • [04] Προετοιμάζεται το πρόγραμμα για «πράσινες» μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
  • [05] Τρεις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

    [01] Γ. Παπανδρέου: «Ψήφος ευθύνης»

    Παρασκευη, 05 11 2010 21:11

    Σε ψήφο σταθερής πορείας προς την έξοδο από την κρίση και με σκοπό τη δημιουργία μιας Ελλάδας δικαιότερης, ανεξάρτητης και χωρίς μνημόνιο και επιτηρήσεις, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Σπόρτινγκ ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική, όπως τη χαρακτήρισε, απόπειρα υπονόμευσης της προσπάθειας της χώρας να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί για το πως θα προχωρήσει η χώρα στο εξής.

    Με το σύνθημα «Πάμε ξανά, πάμε μπροστά, δεν σταματάμε» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την προεκλογική περίοδο με την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις του οι πρόωρες εκλογές και για αυτό ζητεί ψήφο ευθύνης από κάθε πολίτη, προκειμένου να δοθεί μια καλή απάντηση στο δίλημμα αν συνεχίζουμε μπροστά με αλλαγές ή θα οπισθοχωρήσουμε σε περιπέτειες.

    Oι εκλογές αυτές είναι πρωτόγνωρες για δύο λόγους: πρώτον, γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκλογές για την ανάδειξη αιρετών περιφερειαρχών και δεύτερον, γιατί αυτές οι εκλογές γίνονται στο μέσο μιας τιτάνιας εθνικής προσπάθειας, για τη χώρα.

    Γ. Παπανδρέου

    Δύο, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι οι εθνικοί στόχοι που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και είναι ο στόχος της σωτηρίας της χώρας και ο στόχος της ανόρθωσής της. Και κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτή την εθνική προσπάθεια και επιχείρησε να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ποτέ δεν ανέλαβε θαρραλέα τις ευθύνες της για το σημείο που βρέθηκε η χώρα. Αντί για αυτό, όπως τόνισε, λιποτάκτησε για να αφήσει τη βόμβα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. Την κατηγόρησε, επίσης, ότι έχει το ρόλο του πρώτου βιολιού στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια ανακοπής της πορείας της χώρας προς τη σωτηρία κι ότι ενώ η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο δουλεύει για τη σωτηρία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία υπονόμευε σε αυτό το διάστημα και δηλητηρίαζε την ελληνική κοινωνία με διχαστικά συνθήματα και επικίνδυνα διλήμματα.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχουν το θάρρος, αν το πιστεύουν, να ζητήσουν από την κυβέρνηση να φύγει γιατί καταστρέφει τη χώρα. Δεν έχουν το θάρρος, πρόσθεσε, να σηκώσουν το βάρος που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να σηκώσει. Αντίθετα, πρόσθεσε, έρχονται εκ των υστέρων, εκ του ασφαλούς και εκ του πονηρού, κρύβονται πίσω από μισόλογα, φοβούνται και περιμένουν να ερμηνεύσουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως καταδίκη της κυβέρνησης. Όχι, όπως τόνισε, για να ζητήσουν να αναλάβουν ευθύνες, αλλά για να υπονομεύσουν τελικά την προσπάθεια της χώρας.

    Τα πυρά του πρωθυπουργού δέχθηκε η Νέα Δημοκρατία και διότι, όπως τόνισε, ποτέ της δεν θέλησε την αποκέντρωση των εξουσιών και την ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης. Ποτέ δεν προώθησε, ούτε και συμφώνησε σε καμία μεταρρύθμιση. Ήθελε πάντα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ένα πελατειακό σύστημα και στο κεντρικό κράτος και στο δήμο της Αθήνας.

    Το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, στηρίζει στην περιφέρεια Αττικής και στους δήμους "πρόσωπα σπαθιά, ικανά και με κέφι, φαντασία και τσαγανό για να αλλάξουν την Αθήνα και την Αττική». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι εκ των πραγμάτων, όπως είπε, οι εκλογές αυτές έχουν και μία καθαρά πολιτική διάσταση. Γι' αυτό, όπως τόνισε, δεν αρνείται ότι οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στις εκλογές αυτές, να στείλουν ένα μήνυμα αλλαγής και ελπίδας για τη χώρα, ένα μήνυμα απέναντι σε όλους όσους επιχειρούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν τις μεγάλες τομές και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

    Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες ψηφίζουμε και αποφασίζουμε για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο ή αυτή η προσπάθεια θα μείνει στη μέση. Τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν αντιστέκεται στα «κακά αφεντικά» του ΔΝΤ, αλλά στην επιθυμία των πολιτών της χώρας που επιθυμούν να προχωρήσουν οι προοδευτικές αλλαγές που έχουν αρχίσει να γίνονται.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως αν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια όσα έκανε η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε για μνημόνια, ούτε να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Πρόσθεσε ότι το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους στο τέλος του χρόνου έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να δείξει ότι η κυβέρνηση, καθώς η χώρα θα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση, θα αποκαθιστά τις όποιες αδικίες έχουν γίνει. Και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι, όπως τόνισε, σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση.

    Η έξοδος από την επιτήρηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να γίνει ούτε με μαγικές λύσεις και άσους στο μανίκι, ούτε με ψευτοπαλικαρισμούς στην Ελλάδα, τους οποίους ξεχνούν όταν βγαίνουν έξω από τη χώρα, υπαινισσόμενος την πρόσφατη στάση του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, αλλά γίνονται με πράξεις, με προσπάθεια, με έργα και μεγάλες αλλαγές.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, το 2012 η πρώτη χρονιά που η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και το 2013 με τη λήξη του μνημονίου θα έχουν μπει οι βάσεις για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης προς όφελος όλων.

    Ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις εκλογές να κάνουν δύναμη αλλαγής για την Ελλάδα τη δικαιολογημένη οργή τους για το που έφθασε η χώρα. Να την κάνουν, όπως τόνισε, δύναμη ανατροπής κάθε κατεστημένου, κάθε νοοτροπίας και πρακτικές που μας οδήγησε εδώ.

    Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουν το μήνυμα, το οποίο, όπως είπε, όσο πιο ισχυρό θα είναι τόσο πιο ισχυρό θα είναι και το χτύπημα προς όσους παλεύουν για να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο παρελθόν της.

    Ομιλία του Γ. Σγουρού

    Εκτενή αναφορά στο έργο του ως νομάρχης Αθηνών, αλλά και στο πλεόνασμα που εξοικονομήθηκε στο τέλος του 2009, 217 εκατομμυρίων, έκανε στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στο γήπεδο Σπόρτινγκ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Σγουρός τόνισε πως η Αττική χρειάζεται έργο και λύσεις στα προβλήματά της και τα προβλήματα των κατοίκων της. «Πρέπει να κάνουμε κάτι», είπε ο κ. Σγουρός. «Ούτε η φλυαρία, ούτε η καταγγελία, ούτε οι παραστάσεις στην τηλεόραση οδηγούν πουθενά. Δε λύνουν τα προβλήματά μας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όλοι εμείς του συνδυασμού "Αττική, με έργο πάμε μπροστά" είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και του αποτελέσματος».

    Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του στη Νομαρχία και στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει αν εκλεγεί, λέγοντας:

    «Έχουμε στην Περιφέρεια Αττικής τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης που βασίζεται σε 3 άξονες: Έργα Υποδομής - Τουρισμός και Πολιτισμός, Κοινωνική Πολιτική και Πράσινη Ανάπτυξη».

    Για το θέμα του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα για το θέμα της ασφάλειας , του παραεμπορίου, για τα άτομα με αναπηρία, είπε: «Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στην αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας. Θα εφαρμόσουμε ρεαλιστικές προτάσεις που θα δώσουν λύσεις στο πελώριο πρόβλημα της «γκετοποίησης» και της εγκληματικότητας. Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί αμέσως το ζήτημα της ασφάλειας.

    Ούτε η απαράδεκτη κατάσταση με το παραεμπόριο μπορεί να συνεχιστεί που πλήττει τους συμπολίτες μας που δουλεύουν νόμιμα, που πληρώνουν φόρους, που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας και στηρίζουν τη ζωή του κέντρου. Μαζί με τα παραπάνω θα αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να αναπληρώσουμε μέρος του χαμένου εισοδήματος. Να προσφέρουμε κοινωνική διέξοδο στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, στα άτομα με αναπηρία, στην τρίτη ηλικία».

    Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, ο κ. Σγουρός είπε τα χρήματα υπάρχουν και πως δεν θα επιβληθεί κανένας φόρος από την Περιφέρεια, ενώ θα αξιοποιηθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι του «Καλλικράτη», το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Διαδικτυακή συζήτηση Παπανδρέου-νέων

    Είδηση: 46041

    [02] Σε διαρκή συναγερμό η αντιτρομοκρατική

    Παρασκευη, 05 11 2010 21:58

    Σε αυξημένη ετοιμότητα, παραμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνεχίζει τις έρευνες, για τον εντοπισμό, του 15ου φακέλου - βόμβα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, είχαν κατασκευάσει οι τρομοκράτες και σκόπευαν, να το ταχυδρομήσουν. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό της γιάφκας και των πέντε, καταζητούμενων μελών της οργάνωσης, «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς». Εν τω μεταξύ, σε τέσσερις βασικές αρχές συμφώνησαν οι εμπειρογνώμονες για θέματα ασφάλειας αερομεταφορών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν οι εμπειρογνώμονες προτείνουν, μεταξύ άλλων, ενιαία προσέγγιση των μέτρων ασφαλείας στην ΕΕ και βελτίωση του συντονισμού ανάμεσα στα κράτη μέλη για την αποτελεσματικότερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Νωρίτερα ο αρμόδιος επίτροπος Σιμ Κάλας έκανε έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στη λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις αερομεταφορές.

    Έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στη λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις αεροπορικές μεταφορές, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις μεταφορές επίτροπος Σιμ Κάλας, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα παγιδευμένα δέματα από την Ελλάδα και την Υεμένη.

    Η απειλή είναι σοβαρή, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο κοινοτικός επίτροπος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα ήταν σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

    «Δεν θα πρέπει να εισάγουμε υπερβολικά μέτρα με μόνο κριτήριο την καχυποψία», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σιμ Κάλας, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών αναμένει την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων και συστάσεων. Όπως ανέφερε, οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας αλλά και του Συμβουλίου υπουργών Μεταφορών στις 2 Δεκεμβρίου.

    Ο κοινοτικός επίτροπος, αφού τόνισε ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι αερομεταφορές εμπορευμάτων, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις στις πιέσεις που ασκούνται για επείγουσα λήψη αυστηρών μέτρων.

    Ο όγκος των εμπορευμάτων που μεταφέρονται αεροπορικώς είναι τεράστιος και αυτό που χρειάζεται είναι να εντοπίσουμε τους "αδύναμους κρίκους" αυτής της αλυσίδας, υπογράμμισε ο Σιμ Κάλας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Η ασφάλεια των ταχυμεταφορών σε σύσκεψη της Κομισιόν

    Είδηση: 46042

    [03] Στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Ν. Κακλαμάνη

    Παρασκευη, 05 11 2010 19:55

    «Μήνυμα ξεκάθαρης νίκης στις εκλογές της Κυριακής αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας και έμπνευσης σε πείσμα των μεμψίμοιρων που θέλουν την πόλη μας να καταρρέει», έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα.

    Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε επί μακρόν στο έργο που επιτελέστηκε επί της δημαρχίας του λέγοντας: «Πετύχαμε ήδη πάρα πολλά και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε ακόμα περισσότερα και ακόμα πιο μεγάλα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχει γνωρίσει ποτέ η Αθήνα, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις».

    «Ρωτήστε τους ηλικιωμένους» είπε «αν είναι ευτυχείς με τις 19 παλιές και 6 νέες Λέσχες Φιλίας. Ρωτήστε τις μητέρες αν αισθάνονται ασφάλεια όταν εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους 93 παλιούς και 6 νέους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και στο νέο πολυδύναμο κέντρο για παιδιά με αναπηρία. Ρωτήστε όσους έζησαν αξέχαστες στιγμές πολιτισμού στις 2000 και πλέον παραστάσεις που οργανώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

    Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στη νέα Δημοτική Πινακοθήκη, «το στολίδι του Μεταξουργείου», όπως την αποκάλεσε, αλλά και την ανάπλαση στους δρόμους του Ψυρρή. Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για την ανακύκλωση, την προστασία των πολυτέκνων και των τρίτεκνων, την παροχή κοινωνικής φροντίδας στους άστεγους και την προφορά σε τροφή, φάρμακα, ένδυση, υπόδηση και φιλοξενία μέσα από τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, της Αγοράς των Αθηνών, της Εστίας των Αθηνών και των περισσοτέρων από 4000 μερίδων φαγητού ημερησίως. «Αυτή είναι η εικόνα της νέας Αθήνας. Γι αυτή την Αθήνα εργαστήκαμε και για αυτή την Αθήνα θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε» είπε ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε «εγώ δεν έχω το ζωνάρι λυμένο για καυγά. Εγώ είχα και θα συνεχίσω να έχω τα μανίκια σηκωμένα για δουλειά».

    Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχτηκε αυτός και η παράταξή του είπε ότι «είμαι υπερήφανος για το επίπεδο που κρατήσαμε παρά τη λάσπη που δεχθήκαμε. Γιατί εμείς έχουμε συνηθίσει σε αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με κραυγές. Έχουμε συνηθίσει να δίνουμε μάχες με αξιοπρέπεια και όχι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε με έργα και όχι με καταγγελίες. Είμαστε υπερήφανοι για την πόλη που ζούμε. Αντέχουμε στα δύσκολά της και παλεύουμε για τα καλύτερα. Άλλοι είναι εκείνοι που νοιώθουν αποστροφή και μιζέρια για την πόλη μας». Αναφερόμενος τέλος στο όραμά του για την νέα τετραετία, είπε ότι «το νέο συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε μαζί στις 7 Νοεμβρίου κινείται πάνω σε τρεις άξονες: την Κοινωνική προστασία και μέριμνα, τη Βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την Ποιότητα ζωής στην πράξη».

    AΠΕ

    Είδηση: 46037

    [04] Προετοιμάζεται το πρόγραμμα για «πράσινες» μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

    Παρασκευη, 05 11 2010 20:00

    Μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής και περιβαλλοντικής υποστήριξης των εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων της χώρας διαμορφώνεται αυτό το διάστημα - κατά τα πρότυπα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ' οίκον» - το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 2011.

    Σύμφωνα με έγγραφο της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη προς τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος προωθείται η ιδέα της δημιουργίας Μονάδας Ενεργειακής Υποστήριξης Βιοτεχνικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων που θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στο ΚΑΠΕ και θα παρέχει ενεργειακή και περιβαλλοντική υποστήριξη στις επιχειρήσεις με στόχο το ενεργειακό νοικοκύρεμα και τον εκσυγχρονισμό της κάθε επιχείρησης αλλά και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας καθώς και την εκπαίδευση σε θέματα ενέργειας.

    Η ιδέα ενεργοποιήθηκε μετά από πρόταση που κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός με τους κοινωνικούς φορείς και το σχέδιο προβλέπει ότι leader του προγράμματος θα είναι η συνομοσπονδία η οποία θα αναλάβει να ενημερώσει τους μικρομεσαίους για τα οφέλη μιας τέτοιας επένδυσης από μέρους τους ενώ θα πραγματοποιήσει και σεμινάρια σε όλη τη χώρα μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

    Η επίτευξη δανεισμού των επιχειρήσεων με χαμηλότερους όρους από αυτούς της αγοράς αλλά και οι σημαντικές εκπτώσεις στα υλικά που θα επιτυγχάνονται μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με το πρόγραμμα θα είναι το άμεσο κίνητρο για να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των επαγγελματικών τους χώρων οι επιχειρηματίες αλλά κυρίως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα οφέλη σε βάθος χρόνου θα είναι πολλαπλασιαστικά σε βάθος χρόνου.

    Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζεται το ΑΚΠΕ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ η αρχική μελέτη θα πληρώνεται από τον επιχειρηματία και θα κοστίζει γύρω στα 500 με 1000 ευρώ και όπως σχολιάζει ο κ. Ασημακόπουλος «είναι πολλοί οι επιχειρηματίες ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που θέλουν να νοικοκυρέψουν το μαγαζί τους και να μειώσουν τα κόστη τους. Σήμερα χάνονται πολλά λεφτά για τις επιχειρήσεις λόγω του ενεργειακού κόστους». Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα αντιπροτείνει το κόστος της μελέτης να «επιδοτηθεί» από τα «πράσινα τέλη» για τις επιχειρήσεις.

    Το ΚΑΠΕ σχεδιάζεται να έρθει σε επαφή με εγχώριες βιομηχανίες υλικών προκειμένου να επιτύχει τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα ενώ θα επικοινωνήσει και με τις τράπεζες σχετικά με τα δάνεια που θα δοθούν σε αυτό το πλαίσιο. Παράλληλα θα διενεργήσει όλες τις απαραίτητες κλαδικές μελέτες που απαιτούνται καθώς τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι επιχειρήσεις με πολύ διαφορετικό μέγεθος , από αυτοαπασχολούμενους μέχρι 200 άτομα προσωπικό, και επιχειρήσεις με πολύ διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες (αρτοποιεία συνεργεία αυτοκινήτων κλπ).

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 46038

    [05] Τρεις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη πάνω από Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

    Παρασκευη, 05 11 2010 20:23

    Τρεις πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι πραγματοποίησε το μεσημέρι σχηματισμός 6 τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, «η πρώτη υπέρπτηση σημειώθηκε άνωθεν του Φαρμακονησίου σε ύψος 22.000 ποδών, στις 13:08 μ.μ.

    Στις 13:10 μ.μ. και στις 13:19 μ.μ. τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήσεις άνωθεν του Αγαθονησίου σε ύψος 24.000 και 26.000 ποδών αντίστοιχα, εξερχόμενα του FIR ΑΘΗΝΩΝ.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες, κατά πάγια τακτική».

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 46039


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 November 2010 - 21:53:05 UTC