Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καθαρά» τα δυο όπλα
  • [02] Στον Έβρο ο Πρόεδρος της ΝΔ
  • [03] Διαδοχικές συναντήσεις Παπακωνσταντίνου
  • [04] Κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ
  • [05] Στις φλόγες φορτηγό στην Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης / ύψος Πελασγίας
  • [06] Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής /DNA
  • [07] Απάντηση Σκανδαλίδη για το φράγμα Σεμπρωνιώτη
  • [08] Πυροβόλησαν αυτοκίνητο
  • [09] Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη
  • [10] Προσοχή λόγω έργων
  • [11] Παπανδρέου και Καρχιμάκης στο Ηράκλειο
  • [12] Βιβλίο για λαϊκά παραμύθια
  • [13] Γιορτή για τον Αη Γιώργη τον μεθυστή
  • [14] Ραγκούσης κατά αντιπολίτευσης από το Βόλο
  • [15] Ζητούμενο οι εφορευτικές επιτροπές
  • [16] Συλλαλητήριο-απάντηση σε σχέδιο 60 απολύσεων
  • [17] Στις Φιλιππίνες οι ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής Πτολεμαίδας
  • [18] Κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών
  • [19] Με κινητοποιήσεις απειλούν τώρα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών
  • [20] Διαγωνισμός σχεδίου γούνας και δέρματος στην Καστοριά
  • [21] Όλα είναι έτοιμα στη Νομαρχία
  • [22] Οι εκλογές του Βελβεντού
  • [23] Ευρεία σύσκεψη με θέμα την προστασία του φοινικοδάσους στο Βάι
  • [24] Διάρρηξη στο δημαρχείο Μεσοποταμίας Καστοριάς
  • [25] Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο
  • [26] Έκλεβαν λιπάσματα στα Γρεβενά
  • [27] Πρώτος ο Εορδαϊκός
  • [28] Σύσκεψη για το σκαθάρι
  • [29] Παίρνουν τα χρήματά τους για του μαθητές τα ΤΑΞΙ και το ΚΤΕΛ στα Γρεβενά
  • [30] Αναστολή απογευματινών ιατρείων
  • [31] Στο Ε.Σ.Π.Α. η διαμόρφωση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
  • [32] Στις 11 Νοεμβρίου η δίκη για τα επεισόδια μετά το ντέρμπυ
  • [33] Ψήφο ενίσχυσης ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [34] Απεργία εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • [35] Απεργούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • [36] Στις 10 Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τη σύνδεση της Κρήτης με Κάσο -Κάρπαθο - Ρόδο

    [01] «Καθαρά» τα δυο όπλα

    Τριτη, 02 11 2010 11:59

    Καθαρά είναι και τα δυο όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι δυο συλληφθέντες για την αποστολή τη Δευτέρα των παγιδευμένων δεμάτων. Όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Σέχτα Επαναστατών, αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική πράξη. Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA. Σύμφωνα πάντως, με την αστυνομία, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν διαφορετική συνδεσμολογία με το φάκελο βόμβα που εξερράγη το καλοκαίρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, στον Εισαγγελέα.

    Πάντως, από χθες, αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα και να πουν τα ονόματά τους στους αστυνομικούς.

    Παραλήπτες των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων θα ήταν ο Νικολά Σαρκοζί και οι πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

    Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους

    Τη Δευτέρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δυο συλληφθέντων καλώντας όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για αυτούς να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 1014, 1964 και 170.

    Για τον 22χρονο συλληφθέντα, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι αυτός που παρασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ο ίδιος που μπήκε στην εταιρεία Ταχυμεταφορών για να παραδώσει το φάκελο για αποστολή.

    Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 24χρονος κρατά τελείως αρνητική στάση και ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής /DNA

    Είδηση: 45171

    [02] Στον Έβρο ο Πρόεδρος της ΝΔ

    Τριτη, 02 11 2010 11:15

    Στο νομό Έβρου, περιοδεύει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και το βράδυ αναμένεται να μιλήσει σε συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης. Χθες, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα πάει άμεσα σε εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη ελαφρότητα λόγω των προβλημάτων στην Οικονομία. «Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά του κ. Παπανδρέου και αν τελικά το αποφασίσει εμείς εδώ είμαστε» συμπλήρωσε.

    «Ο Πρωθυπουργός να βγει και να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο του»

    Ο Αντώνης Σαμαράς καταλόγισε στον Πρωθυπουργό προχειρότητα όσον αφορά στην αποδοχή των όρων του μνημονίου ζητώντας μέτρα ανάπτυξης και μείωσης του ελλείμματος.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε πολιτική σχιζοφρένεια τις δηλώσεις Πάγκαλου για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους και ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    «Ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του, αμετανόητος και χωρίς πολιτικό λόγο, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Θεωρεί ότι αυτό που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, να δραπετεύσει αφού κατάστρεψε τη χώρα, ισχύει για όλους» απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής και τον κατηγόρησε για ανεύθυνη και μικροκομματική συμπεριφορά.

    Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανταπάντησε ο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    «Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν έχει πει κουβέντα μέχρι τώρα για την κρυφή αντζέντα, που όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Πάγκαλου- είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές» ανέφερε σε δήλωσή του συμπληρώνοντας ότι παρά τις διαψεύδεις του Γ. Πεταλωτή, που δεν πείθουν, όπως είπε κανέναν, ο κ. Πάγκαλος δεν έχει ανασκευάσει τα όσα είπε περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 45165

    [03] Διαδοχικές συναντήσεις Παπακωνσταντίνου

    Τριτη, 02 11 2010 12:09

    Διαδοχικές συναντήσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σήμερα ο υπ. Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Θαλάσσιων Υποθέσεων, Υποδομών, Άμυνας και Εξωτερικών. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην πλήρη καταγραφή και δημοσιοποίηση των οικονομικών δεδομένων των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο πρώτο εξάμηνο του έτους το δημόσιο έχει εξοικονομήσει περίπου 53 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό του κόστους μισθοδοσίας των ΔΕΚΟ. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όχι μόνο για τα σημαντικά λάθη στα εκκαθαριστικά σημειώματα, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα παρακολούθησης της ρύθμισης μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

    Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα με λάθη, μπορούν να ζητήσουν από την αρμόδια ΔΟΥ να γίνουν διορθώσεις πριν καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό φόρου.

    Η αποστολή εκκαθαριστικών ουσιαστικά σε όλους τους φορολογουμένους που έχουν κάνει στο παρελθόν έναρξη επαγγέλματος προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε αδράνεια, ή είναι συνταξιούχοι, ακόμη και αποθανόντες.

    Καταληκτική ημερομηνία της αποδοχής της περαίωσης είναι η 18η Νοεμβρίου, ενώ για τα εκκαθαριστικά με λάθη, το περιθώριο αποδοχής της ρύθμισης εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 45172

    [04] Κρίσιμες εκλογές στις ΗΠΑ

    Τριτη, 02 11 2010 11:12

    Στις κάλπες σπεύδουν σήμερα οι Αμερικανοί για την ανάδειξη κυβερνητών και γερουσιαστών. Πιθανότατα το Κογκρέσο θα περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων, καθώς οι μετρήσεις φέρνουν τον Αμερικανό Πρόεδρο και τους Δημοκρατικούς να χάνουν σημαντικό ποσοστό. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup δίνει στους Ρεπουμπλικάνους και την υπερσυντηρητική πτέρυγά τους, το «Tea Party» 55%, έναντι μόνο 40% των Δημοκρατικών. Δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή Ομπάμα, με την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας να κινούνται υποτονικά, οι Δημοκρατικοί αναμένεται ότι θα πληρώσουν τώρα το τίμημα: εκτός από έδρες στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα χάσουν και αρκετές Πολιτείες.

    Στις σημερινές εκλογές θα αναδειχθούν τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα ανανεωθούν 37 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Θα εκλεγούν επίσης 37 νέοι κυβερνήτες, σε σύνολο 50. Ακίμη, θα γίνουν 155 δημοψηφίσματα σε διάφορες Πολιτείες.

    Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν είναι και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Δημοκρατικός Χάρι Ριντ, στη Νεβάδα, μια Πολιτεία με ρεκόρ ανεργίας και κατασχέσεων σπιτιών στη χώρα.

    Σε πολλές πολιτείες, κρίσιμο θα είναι αν οι Δημοκρατικοί μπορέσουν να κινητοποιήσουν τις κοινωνικές ομάδες που κυρίως στήριξαν πρόπερσι τον Ομπάμα: τους νέους, τους μαύρους, τις γυναίκες και τους ισπανόφωνους. Αν οι Ρεπουμπλικανοί αλώσουν το Κογκρέσο, θα μπορέσουν να αναθεωρήσουν, όπως έχουν προαναγγείλει τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Εν τω μεταξύ, ο Μπάρακ Ομπάμα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα φιλόδοξα σχέδιά του στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης και της εκπαίδευσης.

    Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το Υπουργείο Οικονομικών τα οικονομικά ιδρύματα που εξαγοράζουν το αμερικανικό χρέος από το Ομοσπονδιακό Κράτος αμφισβητούν την ευστάθεια των δεσμεύσεων Ομπάμα ότι θα κατορθώσει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

    Υποψηφιότητες Ελληνοαμερικανών

    Με δέκα υποψηφιότητες για τη Βουλή και δυο για τη Γερουσία δίνει μάχη η ελληνοαμερικανική κοινότητα, για διάφορα αξιώματα σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

    Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε εθνικό επίπεδο συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Αλέξη Γιαννούλια στην πολιτεία του Ιλινόι. Πρόκειται για τη θέση που κατείχε ο πρόεδρος Ομπάμα στη Γερουσία και η αναμέτρηση του 34χρονου ομογενή με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του θεωρείται εκ των πραγμάτων μάχη γοήτρου, αλλά και ουσίας για το Δημοκρατικό κόμμα.

    Εκτός από τον Αλέξη Γιαννούλια, θέση στη Γερουσία διεκδικεί ο κυβερνήτης της Φλόριντα, ο κυπριακής καταγωγής Τσάρλι Κρις, ο οποίος εξελέγη με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και τώρα κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος.

    Δέκα Ελληνοαμερικανοί διεκδικούν την επανεκλογή τους ή την εκλογή τους για πρώτη φορά στην ομοσπονδιακή Βουλή. Πρόκειται για τους: Τζον Σαρμπάνη (Δημοκρατικό, Μέριλαντ), Γκας Μπιλιράκη (Ρεπουμπλικανό, Φλόριντα), Σέλι Μπέρκλεϊ (Δημοκρατική, Νεβάδα), Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική, Μασαχουσέτη. Δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά καταγράφεται στον κατάλογο των ομογενών μιας και ήταν η σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόγκα που είχε διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ), Ζακ Σπέις (Δημοκρατικός, Οχάιο), Σούζα Κοσμά (Δημοκρατική, Φλόριντα), Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική, Νεβάδα), Ντιν Σκόντρας (Ρεπουμπλικανός, Μέιν), Τζέιν Μιτακίδη (Δημοκρατική, Οχάιο) και Τζιμ Τράκας (Ρεπουμπλικανός, Οχάιο).

    Σίγουρη θεωρείται η επανεκλογή της Δημοκρατικής βουλευτή στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, Κάρολιν Μαλόνι, η οποία είναι η πρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στο Κογκρέσο.

    Στη Νέα Υόρκη, ο ομογενής Χάρι Ουίλσον που στηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, διεκδικεί τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει το δημοκρατικό αντίπαλό του, Τόμας Ντινάπολι.

    Στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης αναμένεται να επανεκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός Ντιν Σκέλος, από περιοχή του Λογνκ Άιλαντ.

    Ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης, έπειτα από δεκάχρονη υπηρεσία στην πολιτειακή Βουλή, θα εκλεγεί στην πολιτειακή Γερουσία, εκπροσωπώντας την Αστόρια. Τη θέση του κ. Γιάνναρη στην Αστόρια θα καταλάβει η 32χρονη Κεφαλλονίτισσα δικηγόρος, Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία θα είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που θα εκλεγεί στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης.

    Στο Μπρούκλιν και το Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης υποψήφια για την πολιτειακή Βουλή είναι η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη. Τη θέση που διεκδικεί κατείχε παλαιότερα ο ομογενής Ματθαίος Μυρώνης.

    Αρκετά άλλα άτομα ελληνικής καταγωγής διεκδικούν θέσεις και για άλλα αξιώματα σ' όλη την χώρα.

    Πηγές: ABC, CCN, BBC

    Σχετικές ειδήσεις: Election finally in the hands of nation's voters, US Elections 2010: Candidates make last push for votes

    Είδηση: 45170

    [05] Στις φλόγες φορτηγό στην Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης / ύψος Πελασγίας

    Τριτη, 02 11 2010 12:21

    Στις φλόγες έχει τυλιχθεί φορτηγό που μετέφερε χαρτική ύλη στην Εθνική Οδό στο ύψος της Πελασγίας. Ο οδηγός του πρόλαβε και βγήκε από το φορτηγό αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κλειστό είναι αυτήν την ώρα, το ρεύμα καθόδου της Εθνικής Οδού προς Αθήνα και στο σημείο τα αυτοκίνητα έχουν σχηματίσει ουρά τριών χιλιομέτρων.

    Είδηση: 45177

    [06] Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής /DNA

    Τριτη, 02 11 2010 09:16

    Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι δυο συλληφθέντες για την αποστολή τη Δευτέρα των παγιδευμένων δεμάτων καθώς και αυτά των εξετάσεων DNA αναμένει η Αντιτρομοκρατική. Από τη βαλλιστική θα διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποια οργάνωση. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, έχουν διαφορετική συνδεσμολογία με το φάκελο βόμβα που εξερράγη το καλοκαίρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

    Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, στον Εισαγγελέα.

    Πάντως, από χθες, αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα και να πουν τα ονόματά τους στους αστυνομικούς.

    Παραλήπτες των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων ήταν ο Νικολά Σαρκοζί και οι πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

    Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους

    Τη Δευτέρα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δυο συλληφθέντων καλώντας όσους πολίτες γνωρίζουν κάτι για αυτούς να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 1014, 1964 και 170.

    Για τον 22χρονο συλληφθέντα, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι αυτός που παρασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ο ίδιος που μπήκε στην εταιρεία Ταχυμεταφορών για να παραδώσει το φάκελο για αποστολή.

    Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 24χρονος κρατά τελείως αρνητική στάση και ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα - Δύο συλλήψεις

    Είδηση: 45159

    [07] Απάντηση Σκανδαλίδη για το φράγμα Σεμπρωνιώτη

    Τριτη, 02 11 2010 12:28

    Κανένα αίτημα δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά την κατασκευή του φράγματος Σεμπρωνιώτη, επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Βέρας Νικολαΐδου, Διαμάντως Μανωλάκου και Σταύρου Σκοπελίτη.

    Στην ερώτησή τους οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ επεσήμαιναν το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπισε φέτος ο Νομός Χανίων και ζητούσαν από τα συναρμόδια Υπουργεία να ξεκαθαρίσουν τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τα αναγκαία έργα υποδομής και τη χρηματοδότησή τους, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να ακυρώσει το δημοπρατημένο έργο της κατασκευής λιμνοδεξαμενής Έλους, γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν χρηματοδοτεί την επικαιροποίηση της μελέτης που είναι έτοιμη από το 1995 και τη δημοπράτηση του φράγματος Σεμπρωνιώτη και αν θα αποζημιώσει τους αγρότες που λόγω της λειψυδρίας βλέπουν να καταστρέφεται η αγροτική τους παραγωγή.

    (Χανιώτικα Νέα)

    Είδηση: 45180

    [08] Πυροβόλησαν αυτοκίνητο

    Τριτη, 02 11 2010 12:26

    Φθορές ύψους 2.500 ευρώ, κατήγγειλε ότι προκλήθηκαν στο αυτοκίνητό του ένας 40χρονοςβ¦

    Συγκεκριμένα κατά δήλωσή του, άτομα αγνώστων στοιχείων πυροβόλησαν στην Αργυρούπολη κατά του αυτοκινήτου του ενώ ήταν σταθμευμένο.Κατά την εξερεύνηση στον χώρο του συμβάντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45178

    [09] Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη

    Τριτη, 02 11 2010 12:26

    Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε χθες στα Χανιά.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών και τους κάλεσε να μην γίνουν συνένοχοι, στον μαραθώνιο λιτότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε. Όπως είπε, ιδιαίτερα για την Κρήτη, "η ψήφος έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, η Κρήτη μπορεί να γίνει βαρόμετρο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς ο κόσμος με την επιλογή του, μπορεί να δώσει ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις". Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά των Χανίων και στη συνέχεια περιόδευσε στο Ρέθυμνο. Το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο όπου για μια ακόμη φορά κάλεσε τους πολίτες να σηκώσουν το γάντι κατά του μνημονίου.

    Είδηση: 45179

    [10] Προσοχή λόγω έργων

    Τριτη, 02 11 2010 12:25

    Εργασίες φρεζαρίσματος σε όλο το πλάτος του παλαιού οδοστρώματος, θα εκτελούνται από σήμερα έως την Πέμπτη, στο Επαρχιακό οδικό τμήμα από Άγιο Ιωάννη Χωστό μέχρι την διασταύρωση του Βιολογικού Καθαρισμούβ¦.

    Στο ίδιο οδικό τμήμα, θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και ασφαλτοτάπητα , σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος από την Πέμπτη έως την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των οδηγών για χαμηλές ταχύτητες και ζητείται η κατανόησή τους.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45176

    [11] Παπανδρέου και Καρχιμάκης στο Ηράκλειο

    Τριτη, 02 11 2010 12:24

    Στο Ηράκλειο θα βρεθεί την Πέμπτη ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, o οποίος θα παραστεί στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κ. Αρναουτάκη, στο κινηματοθέατρο «Αστόρια». Επίσης ο κ. Καρχιμάκης θα συνοδεύσει το Σάββατο τον Πρωθυπουργό που αναμένεται στην Κρήτη.

    Η παρουσία του κ. Παπανδρέου στην Κρήτη θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, μιας και μια ημέρα πριν τις εκλογές δεν επιτρέπονται οι δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τα εκλογικά κέντρα του Σταύρου Αρναουτάκη και του Γιάννη Κουράκη, που βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια θα ηγηθεί κλιμακίου βουλευτών και στελεχών, που θα επισκεφτούν την αγορά του Ηρακλείου.

    (Σοφία Θεοδωράκη)

    Είδηση: 45175

    [12] Βιβλίο για λαϊκά παραμύθια

    Τριτη, 02 11 2010 12:23

    To νέο του βιβλίο του Αντώνη Σανουδάκη με τίτλο « Η νεράιδα της θάλασσας και 10 Λαϊκά Παραμύθια» παρουσιάζεται απόψε στις 7.30 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

    Την εκδήλωση διοργανώνουν το "Μουσείο Λυχνοστάτης" ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Χερσονήσου, η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και οι Εκδόσεις "Ταξιδευτής".

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45174

    [13] Γιορτή για τον Αη Γιώργη τον μεθυστή

    Τριτη, 02 11 2010 12:19

    Εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιούν αύριο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, ο Νομαρχιακός Οργανισμός Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου και ο Σύλλογος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου.

    Συγκεκριμένα αύριο στις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Κόσμου στο Ηράκλειο, όπου θα ιερουργήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση στην οποία θα ανοιχτεί βαρέλι κρασιού κατά το παραδοσιακό έθιμο και θα προσφερθεί καφές με διάφορα εδέσματα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικά δρώμενα από το συγκρότημα κρητικής μουσικής του Νίκου Ηλιάκη και το χορευτικό συγκρότημα του Χαράλαμπου Κάββαλου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45173

    [14] Ραγκούσης κατά αντιπολίτευσης από το Βόλο

    Τριτη, 02 11 2010 11:31

    Σε μεγάλη εκδήλωση στο «Ξενία» του Βόλου μίλησε χθες βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης ...

    ... εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που, όπως χαρακτηριατικά τόνισε «υπονομεύουν κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιστρέψει την καταστροφική πορεία της χώρας». Παράλληλα έδωσε βάρος στο πολιτικό ζήτημα της επιδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής στις εκλογές της Κυριακής για να μην επιστρέψει η Ελλάδα στο παρελθόν και στο γκρεμό της χρεοκοπίας, επεσήμανε ο ίδιος.

    Είδηση: 45169

    [15] Ζητούμενο οι εφορευτικές επιτροπές

    Τριτη, 02 11 2010 11:28

    Από αύριο λόγω των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση διακόπτουν την τακτική τους λειτουργία τα δικαστήρια. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η παραλαβή των διοριστήριων των δικαστικών αντιπροσώπων για τα 416 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο Νομό Μαγνησίας.

    Παράλληλα συνεχίζεται από την Αστυνομία η επίδοση των διοριστήριων σε μέλη εφορευτικών επιτροπών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που έχουν οριστεί για τις εφορευτικές επιτροπές δεν έχει εντοπιστεί. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά για κάθε επιτροπή ορίζονται οκτώ μέλη, τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά.

    Είδηση: 45168

    [16] Συλλαλητήριο-απάντηση σε σχέδιο 60 απολύσεων

    Τριτη, 02 11 2010 11:27

    Να αλλάξει σχέδια η διοίκηση της πρώην ΚΟΝΤΙ και να μην προχωρήσει στην ομαδική απόλυση 60 ατόμων από το εργοστάσιο του Βόλου είναι το αντικείμενο του συλλαλητηρίου που διοργανώνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας το σωματείο εργαζομένων.

    Σε αυτό το πλαίσιο ζητείται η στήριξη των σωματείων όλων των εργοστασίων του Βόλου, ενώ νέα συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του εργοστασίου και του σωματείου των εργαζομένων πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 το πρωί. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Καρατζιώλης, η εταιρεία δεν πήγε να υποβάλλει αίτηση στον ΟΑΕΔ για να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι ενώ χθες ο βουλευτής Κ. Καρτάλης υπέβαλλε το υπόμνημα που του είχαν δώσει οι εργαζόμενοι στο Γάλλο πρέσβη. Επίσης η εταιρεία του απέστειλε χθες εξώδικο για την κατάληψη που κάνουν καθημερινά στην πύλη οι εργαζόμενοι, «για διαφυγόντα κέρδη», κι αναρωτήθηκε, «ποια διαφυγόντα κέρδη όταν το εργοστάσιο είναι κλειστό! Άρα θέλουν να μεταφέρουν πρώτη ύλη στο εργοστάσιο στη Ρουμανία κι εμείς τους εμποδίζουμε» ανέφερε.

    Είδηση: 45167

    [17] Στις Φιλιππίνες οι ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής Πτολεμαίδας

    Τριτη, 02 11 2010 12:39

    Στη Μανίλα των Φιλιππίνων θα ταξιδέψουν αύριο Τέταρτη 3 Νοεμβρίου 2010 οι δύο ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής της Πτολεμαίδας, που μαζί με την ομάδα του Λυκείου της Ρόδου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διεθνή Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής.

    Στην Ολυμπιάδα, που διεξάγεται από τις 4- 7 Νοεμβρίου συμμετέχουν 13 χιλιάδων ομάδες, που προέρχονται από 35 χώρες. Εν τω μεταξύ το ΤΕΙ Καβάλας πρότεινε, λόγω και των προδιαγραφών που διαθέτει, να διεξαχθεί εκεί το πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής για το 2011, για το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η Πτολεμαΐδα θα φιλοξενήσει το πρωτάθλημα, σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη ποιος θα είναι ο φορέας διοργάνωσης και χρηματοδότησης.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μαίρη Κεσκελίδου

    Είδηση: 45193

    [18] Κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών

    Τριτη, 02 11 2010 12:38

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, λόγω των εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλιαβ¦.

    Τα σχολεία ωστόσο, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, καθώς και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, λόγω της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών την Κυριακή. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, σε όσους δήμους ή περιφέρειες επαναληφθεί η ψηφοφορία την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν ούτε την Παρασκευή και τη Δευτέρα, 12 και 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Κλειστά, ωστόσο, θα παραμείνουν τα σχολεία και στις 3 Νοεμβρίου, λόγω των εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45194

    [19] Με κινητοποιήσεις απειλούν τώρα οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

    Τριτη, 02 11 2010 12:38

    Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η αναμονή των παραγωγών λαϊκών αγορών για συνάντησή τους με στέλεχος του Υπ. Οικονομικών. Η προοπτική της συνάντησης με τον κ. Γεωργακόπουλο, εκ μέρους του Υπουργείου, δεν τους ικανοποίησε και τώρα περιμένουν να κλειστεί ραντεβού με τον Υφυπουργό ή άλλο υψηλόβαθμο πολιτικό πρόσωπο.

    Σε διαφορετική περίπτωση, όπως έχουν προαναγγείλει την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμό των ΔΟΥ της Κρήτης.

    Είδηση: 45192

    [20] Διαγωνισμός σχεδίου γούνας και δέρματος στην Καστοριά

    Τριτη, 02 11 2010 12:37

    Τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2010 προκηρύσσει όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (IFTF), στην προσπάθεια της να αναδείξει νέους σχεδιαστές μόδας, με βάση την γούνα και το δέρμα.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι των τελευταίων δύο ετών, από σχολές ανάλογων ειδικοτήτων σχεδίου, καθώς και οι μαθητευόμενοι σπουδαστές των παραπάνω σχολών. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν με βάση την δημιουργικότητα, την καινοτομία και την φαντασία. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως και σχεδίου είναι η Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας που εδρεύει στην Καστοριά και στην Λεωφόρο Γουναράδων ή στα τηλέφωνα :24670-22171/27980 - από 9:30 το πρωί έως και τη 1:30 το μεσημέρι.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

    Είδηση: 45190

    [21] Όλα είναι έτοιμα στη Νομαρχία

    Τριτη, 02 11 2010 12:37

    Σύσκεψη συγκάλεσε χθες στο Νομαρχιακό Μέγαρο η Νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, με αφορμή τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης και της 14ης Νοεμβρίουβ¦

    Στη σύσκεψη είχαν κληθεί επικεφαλείς και εκπρόσωποι των συνδυασμών που συμμετέχουν στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές προκειμένου να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στην προετοιμασία, αλλά και την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλείς και οι εκπρόσωποι παρέλαβαν ειδικό ενημερωτικό φάκελο που περιλάμβανε την εκλογική νομοθεσία για τις επικείμενες εκλογές, τα εκλογικά τμήματα, και πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση και έκδοση των αποτελεσμάτων. Παράλληλα στη συνάντηση έγινε και παρουσίαση του προγράμματος συγκέντρωσης και έκδοσης των αποτελεσμάτων που θα λειτουργήσει την ημέρα των εκλογών από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου μέσω διαδικτύου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45191

    [22] Οι εκλογές του Βελβεντού

    Τριτη, 02 11 2010 12:36

    Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 οι αρχαιρεσίες στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ». Στις κάλπες προσήλθαν 1626 εκλογείς, οι οποίοι και εξέλεξαν τα δεκατρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Η σειρά εκλογής είναι: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΙΑ ΜΑΛΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΝΤΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΜΠΕΛΙΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΓΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗΣ, ΕΥΑ ΜΑΛΙΟΥΣΗ, ΖΗΝΩΝ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ. Εν τω μεταξύ εξαμελής ομάδα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού με επικεφαλής το δήμαρχο, Μανώλη Στεργίου, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα. Η επιτροπή επέδωσε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό με το πάγιο αίτημα του Βελβεντού για να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση του αυτόνομου δήμου, ενώ το υπόμνημα ανέφερε για την αποφασισμένη αποχή του Βελβεντού από τις εκλογές της Κυριακής. ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45188

    [23] Ευρεία σύσκεψη με θέμα την προστασία του φοινικοδάσους στο Βάι

    Τριτη, 02 11 2010 12:35

    Ανησυχία για τη τύχη του μοναδικού στην Ευρώπη φοινικοδάσους στο Βάι προκαλεί η υπόθεση του εντοπισμού σε παγίδα που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά της περιοχής, ενός κόκκινου σκαθαριού.

    Το σκαθάρι μεταφέρθηκε στο ΕΘΙΑΓΕ για έλεγχο, ενώ ο περιφερειάρχης Θανάσης Καρούντζος συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη αρμοδίων με θέμα την προστασία του Φοινικοδάσους.

    Είδηση: 45189

    [24] Διάρρηξη στο δημαρχείο Μεσοποταμίας Καστοριάς

    Τριτη, 02 11 2010 12:34

    Διάρρηξη σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο δημαρχείο Μεσοποταμίας του νομού Καστοριάς, χωρίς ωστόσο ο δράστης ή οι δράστες να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό ή έγγραφα.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ ο δήμαρχος Μεσοποταμίας Χαράλαμπος Σωτηριάδης ανέφερε ότι ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν από δυο ανοικτά παράθυρα, που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του δημαρχείου και προσπάθησαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου ένα χρόνο που δημαρχείο στον νομό Καστοριάς γίνεται στόχος διαρρηκτών. Πριν από τρεις εβδομάδες άγνωστοι διέρρηξαν το δημαρχείο του δήμου Μακεδνών στο Μαυροχώρι και πήραν από το χρηματοκιβώτιο 3.500 ευρώ, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο διαρρήκτες πήραν από το δημαρχείο Κορεστείων το χρηματοκιβώτιο που περιείχε περίπου 5.000 ευρώ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

    Είδηση: 45187

    [25] Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο

    Τριτη, 02 11 2010 12:34

    Σήμερα στη μιάμιση το μεσημέρι συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείουβ¦

    Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η πορεία των απαλλοτριώσεων του δρόμου Γάζι -Κρουσώνας, οι προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους Γόρτυνας και Ζαρού, για έργα ανάπλασης της Μιαμούς, του Λαβύρινθου, περιπατητικής διαδρομής στον ποταμό Κουτσουλίδη, του περιβάλλοντος χώρου της λίμνης του Ζαρού, κι εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ζαρού. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συζητήσει ακόμα την έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς Κρήτης, την Αξιοποίηση Γεωτρήσεων στα Καλέσσα, και τη Βασιλική, στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του οικισμού Καβροχώρι Δήμου Γαζίου, καθώς και στο δρόμο ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Σταυράκια.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45186

    [26] Έκλεβαν λιπάσματα στα Γρεβενά

    Τριτη, 02 11 2010 12:33

    Τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στη γέφυρα Καλαμπάκας-Γρεβενών, καθώς περίπου τριάντα λεπτά νωρίτερα αφαίρεσαν δεκατρία 13 τσουβάλια λίπασμα από αύλιο χώρο σπιτιού στους Μαυραναίους Γρεβενών.

    Οι συλληφθέντες, που φόρτωσαν τα τσουβάλια σε ρυμουλκούμενο τρέιλερ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του ενός εξ αυτών, έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, προκειμένου εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45184

    [27] Πρώτος ο Εορδαϊκός

    Τριτη, 02 11 2010 12:44

    Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής βρίσκεται ο Εορδαϊκός, ο οποίος χθες κέρδισε εύκολα με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής τη Νίκη Βόλου και συνεχίζει να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα μετά την 8η αγωνιστική.

    Είδηση: 45202

    [28] Σύσκεψη για το σκαθάρι

    Τριτη, 02 11 2010 12:44

    Ευρεία σύσκεψη αρμοδίων με θέμα την προστασία του Φοινικοδάσους από το κόκκινο σκαθάρι, συγκαλεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζοςβ¦

    Η σύσκεψη συγκαλείται καθώς, πρόσφατα εντοπίστηκε σε παγίδα που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά της περιοχής, είδος κόκκινου σκαθαριού με το όνομα Rhynchophorus ferrugineus, γεγονός, που έχει προκαλέσει ανησυχία για το μοναδικό στην Ευρώπη, φοινικόδασος στο Βάι. Το σκαθάρι μεταφέρθηκε στο ΕΘΙΑΓΕ για περαιτέρω έλεγχο, ενώ τη σημερινή σύσκεψη θα απασχολήσει η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του φοινικοδάσους.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45203

    [29] Παίρνουν τα χρήματά τους για του μαθητές τα ΤΑΞΙ και το ΚΤΕΛ στα Γρεβενά

    Τριτη, 02 11 2010 12:43

    Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου είχε στα Κοίλα Κοζάνης, την Κυριακή ο βουλευτής Γρεβενών του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χαντάβας.

    Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και ΚΤΕΛ του νομού Γρεβενών, καθώς και η ανάκληση της απόφασης, που προβλέπει τη συγχώνευση των δύο Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού.

    Η κ. Διαμαντοπούλου αποδέχθηκε τα αιτήματα αυτά και συμφώνησε αφενός να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό στους ιδιοκτήτες των μεταφορικών μέσων και αφετέρου να παραμείνουν ενεργά και τα δύο Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των Γρεβενών και του Ζιάκα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45201

    [30] Αναστολή απογευματινών ιατρείων

    Τριτη, 02 11 2010 12:43

    Αναστέλλεται επ'αόριστον, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έως την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των γιατρών που απασχολούνται σε αυτάβ¦

    Η απόφαση θα εφαρμοστεί από τις 15 Νοεμβρίου, δε θα εκτελούνται διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αξονική και μαγνητική τομογραφία, υπέρηχος, και στεφανιογραφία.Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή που έστειλαν στην Διοίκηση της ΔΥΠΕ και του Νοσοκομείου, 32 γιατροί, προχωρούν στην κινητοποίηση αυτή καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, εδώ και μήνες δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και επιπλέον γίνονται παράνομα περικοπές στις αμοιβές τους.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45200

    [31] Στο Ε.Σ.Π.Α. η διαμόρφωση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

    Τριτη, 02 11 2010 12:41

    Την ένταξη της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειο Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς υπόγραψε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος.

    Το έργο, προϋπολογισμού 1,9 εκατομμυρίου ευρώ, θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τις εργασίες επανασχεδιασμού της κεντρικής πύλης εισόδου, τη διαμόρφωση χώρου της κεντρικής εισόδου και των επειγόντων περιστατικών, την ανακατασκευή του ελικοδρόμιου, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45198

    [32] Στις 11 Νοεμβρίου η δίκη για τα επεισόδια μετά το ντέρμπυ

    Τριτη, 02 11 2010 12:41

    Στις 11 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικασθεί η υπόθεση της συμπλοκής οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην πλατεία 1866, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατά την οποία έγιναν 16 συλλήψεις νεαρών. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικασθεί χες αλλά αναβλήθηκε.

    Οι συλληφθέντες (ηλικίας από 18 έως 28 ετών) κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά και παράβαση των Νόμων 'περί όπλων' και 'περί πυροτεχνημάτων'. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, δεν αποδέχονται καμία από τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τις βιαιοπραγίες και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην πλατεία 1866 μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εκείνο το βράδυ, η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 20 άτομα, ανάμεσά τους 4 ανηλίκους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο και πήραν αναβολή για τις 11 του μηνός.

    (Σοφία Θεοδωράκη)

    Είδηση: 45199

    [33] Ψήφο ενίσχυσης ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

    Τριτη, 02 11 2010 12:41

    "Η ψήφος έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, η Κρήτη μπορεί να γίνει βαρόμετρο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς ο κόσμος με την επιλογή του, μπορεί να δώσει ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων χθες κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςβ¦.

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς και κάλεσε τους Κρητικούς να συναντηθούν στην κάλπη με την Αριστερά, με τα ψηφοδέλτια, όπως ανέφερε, "αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό".Όπως υποστήριξε ο κ. Τσίπρας κάθε πολίτης θα πρέπει να καταλάβει ότι η ψήφος του έχει δύναμη."Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας, έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή", είπε και πρόσθεσε ότι το δίλημμα που τίθεται σε όλους τους πολίτες είναι "ανοχή στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και σε αυτή την πολιτική που βυθίζει την κοινωνία ή καταδίκη αυτής της πολιτικής".Ανοχή -συνέχισε- σε αυτή την πολιτική και άρα, συνενοχή στο έγκλημα, στο έγκλημα εις βάρος των πιο αδύνατων αυτής της κοινωνίας, ή μια ψήφος καταδίκης που θα δώσει τη δυνατότητα την επόμενη ημέρα, να ανοίξουν άλλες προοπτικές για τη χώρα και εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση".Από τα Χανιά, ο κ Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να μην γίνουν συνένοχοι, στον μαραθώνιο λιτότητας, όπως είπε, χαρακτηριστικά.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 45197

    [34] Απεργία εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

    Τριτη, 02 11 2010 12:40

    24ωρη Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

    Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διεκδικούν μεταξύ των άλλων: Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Τη δημιουργία μόνιμων δομών, προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας τους. Εξασφάλιση κονδυλίων για τη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές, με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Είδηση: 45195

    [35] Απεργούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

    Τριτη, 02 11 2010 12:39

    Κανονικά θα συμμετάσχουν, σήμερα Τρίτη, στην πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξαν οι Σύλλογοι εργαζομένων στα Προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι", οι εργαζόμενοι κοινωνικής φροντίδας ευπαθών ομάδων Κρήτης. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων από το νησί θα βρεθεί στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα.(Σοφία Θεοδωράκη)

    Είδηση: 45196

    [36] Στις 10 Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τη σύνδεση της Κρήτης με Κάσο -Κάρπαθο - Ρόδο

    Τριτη, 02 11 2010 12:33

    Την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές αρμοδιότητας της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά δέκα γραμμές, μεταξύ των οποίων και η γραμμή Ηράκλειο - Σητεία - Κάσος - Πηγάδια Καρπάθου - Ρόδος και επιστροφή.

    (Σοφία Θεοδωράκη)

    Είδηση: 45185


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 November 2010 - 9:55:50 UTC